Gerucht: Apple en Volkswagen in gesprek over iCar

Auteur: , 41 Reacties

Er gaan geruchten dat Apple en Volkswagen met elkaar in gesprek zijn over een mogelijk gezamenlijk project onder de naam "iCar". Apple is met name met z'n iPod productlijn erg populair onder jonge mensen en volgens experts zou een iCar juist voor die doelgroep erg interessant kunnen zijn.

Een woordvoerder van Volkswagen heeft bevestigd dat Volkswagen topman Martin Winterkorn een paar dagen geleden in California een gesprek heeft gehad met Apple baas Steve Jobs, maar liet in het midden waar de gesprekken over gingen. De iCar moet volgens de geruchten een voordelige kleine en compacte auto worden die ook als Skoda en Seat zal worden verkocht. We houden het in de gaten… (via: sueddeutsche.de)41 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
wel lollig
Dus dat wordt dus een glimmende witte auto zonder ramen (no windows, hahahahaha, sorry in een flauwe bui) zonder stuur, maar met touch technologie zodat je na een paar maanden niet meer links of rechts kan. Verder komen er onder het mom van nieuwe technologie verouderede features uitgevoerd in glimmend with in.

Helaas blijft om copyright redenen het iDrive systeem uit. Vanwege Jobs’ filosofie gaat de auto alleen rijden op Pepedrure iPetrol, en kan hij alleen gerepareerd worden bij de igarage. Aftermarket upgrades zijn niet mogelijk (wat de auto dan wel weer sjonnie-proof maakt).
ik vind het maar triest, alle I-pod gadgets. Nu weer aan auto. In je Veyron kun je ook al een Ipod-handsfree schakelaar kopen. Alsof het hele leven om Apple draait. [einde anti ipod-gadget-tirade]

Zal wel een peperduur ding worden trouwens, net als alle originele ipod producten
@ niek: haha zaleg!! je bent de simlock nog vergeten:p
@ niek: laat mij ook even flauw zijn:
de auto zal dan wel verbluffend mooi zijn vormgegeven, zal niet elke honderd meter crashen en wordt standaard geleverd met alle opties!
Waarschijnlijk is ie wat makkelijker te kraken…
Logitech G25 Racer
@ niek.. heel grappig hoor :S


Zal wel weeer iets saais worden, tenminste als VW veel invloed krijgt op het uiterlijk….
Uiteraard met Google Earth, net zoals de iPhone…
http://www.autoblog.nl/archive/2006/02/05/volkswagen_gps_met_google_eart
“..juist voor die doelgroep erg interessant kunnen zijn.”

Lijkt me niet dat dit een groot succes zou zijn, VW heeft al genoeg compacte modellen (Lupo, Fox), en dan is er ook nog genoeg concurrentie uit andere hoeken… Laten ze het nou maar gewoon bij kleine electronica houden.
Een I-Car zal zoveel succes hebben als een Wheel-Phone.

I-Smoke:
http://www.youtube.com/watch?v=qg1ckCkm8YI
Al die agressie tegen Apple altijd :)
Ik werk nu al 14 jaar met niks anders dan Apple, en het bevalt me prima…
het werkt gewoon goed en snel.

Denk dat Apple alleen zou meewerken als de auto ook echt iets revolutionairs zou doen, bv. de eerste echt practische stroom-auto ofzo. Anders word het gewoon een fox/lupo met een appeltje er op. Of Appel velgen.
De mannen van Will It Blend kunnen niet wachten…
http://www.willitblend.com/videos.aspx?type=unsafe&video=iphone
Leuk idee al snap ik niet helemaal waarom Apple juist met Volkswagen in zee zou gaan. Meende trouwens ook dat Fiat met Apple in gesprek was. Maargoed de Porsche eeeeuh Volkswagen baas komt niet zomaar naar Apple toe.
Ik vind de recentste generatie lexusen eerder ‘iCar’-achtige auto’s. Vol met electronische snufjes om je in je baan te houden, om te zorgen dat je niet crashed, etc. etc. En ook nog best snel. Kortom, een auto die geweldig is als je snel en simpel van A naar B moet, en verder geen benul van of interesse in autorijden hebt. Net als een mac voor mensen die gewoon hun werk willen doen, en verder geen benul van of interesse in computers hebben.
De catheram/linux half-zelfbouw low-comfort oplossing is zeker niet voor iedereen…
@ Chrizzzie

Fiat heeft windows-powered stickers in de nieuwe 500 zitten… Klinkt niet als Apple (en klinkt ook niet best).
Ik gok dat het gewoon de opvolger van de polo of ibiza zal zijn met hippe kleurtjes en een andere badge in the USA. Ik denk niet dat er een geheel nieuwe wagen ontwikkeld gaat waorden. Niet na het Swatch/SMART incident.
zever.
een iPod is cool, maar heeft weinig inhoud.
een iPhone is cool, maar heeft weinig inhoud.
de iCar zal mss cool zijn, maar zal precies zoals de chinezen geen inhoud hebben (btw een auto moet karakter hebben, tmoet geen knuffelmobiel zijn)

en over die iPod; ik heb er een; 30gb, zwart, en ik heb 3 crashes achter de rug en als je denkt dat je iets van je iPod naar een toestel kunt zetten; vergeet het maar. dat ding speelt enkel dingen af. (weliswaar onder zeer hoge kwaliteit)
de iPhone; zelfde verhaal; mooie touchscreen, crappy touchscreen; mooi uitzicht, slechte specs.
kijk maar bij deze link waar ik een gsm uit een lagere prijsklasse (200-300 euro) vergelijk met de iPhone (400-600 euro)
http://www.newmobile.nl/eur/nl/submit_compare.php?phone0_id=1ccacee
(selecteer bij kies merk; samsung D900i)

dus op die basis denk ik dat die iCar (als die er al komt) echt slecht en echt mooi zal zijn.
Wat denken jullie? Zou je je iPod en iPhone kunnen aansluiten in deze wagen?
Kan dit niet gecombineerd worden met de nieuwe, opkomende, iRoc (opvolger van de Scirocco)?
chrysler liefhebber
@ de vleaminck:

Domme reactie. De producten van apple doen wat ze moeten doen, zonder veel configureren, zonder problemen en zonder virussen.
Ik ben er erg productief mee, terwijl ik vroeger met Windows altijd aam het opschonen/herinstalleren was.

Jij wil straks ook gewoon een iPhone, als hij hier verkrijgbaar is, let maar op!
Apple & VW… ik kan t ook niet echt rijmen met elkaar.
VW lijkt zo standaard en braaf, Apple lijkt zo afwijkend en exclusief.

Volkswagen richt zich op de massa zoals de naam al doet vermoeden… Apple wil ook wel veel verkopen maar richt zich ook vooral op mensen met specialistische wensen.

Enfin, je ne comprend pas cette collaboration….
@ chrysler liefhebber

die “domme reactie” zal ik door de vingers zien, je naam zegt al genoeg,
maar nu goed, ik zoek geen ruzie, maar over mijn ervaringen valt niet te twisten.
tuurlijk is Apple wel enorm in computerprogramma’s (ik bekijk deze pagina nl in Safari 3.3)
maar de reden van mijn reactie was omdat het hier over Apple gaat, en daar mogen we niet mals over zijn vind ik.
en ook probeert Apple de populariteit van de iPod op alle markten te reflecteren, wel, ik zeg Apple moet geen Oppergod worden, schoenmaker, blijf bij je leest.
@ chrysler liefhebber

Ik moet de vleaminck bijtreden. Apple is zeker niet onfeilbaar, productiefouten die als onbestaande worden bestempeld, goedkopere onderdelen die een slechte invloed hebben, een niet al te nette prijzenpolitiek, etc inderdaad heel stabiel systeem voor grafisch werk. Ik heb al 12 jaar ervaring met apple.
———————————————————————-
Een Icar ? Nee bedankt, dat spreekt me echt niet aan. Net zoals de Ipod een overoepen gadget.
Grootste nadeel van Apple is dat hun producten alleen met eigen software werken. Dat is dé reden dat ik geen iPod zou aanschaffen, ik vind iTunes een matig programma maar het wordt wel door je strot gedouwd als je een iPod koopt.

De iPhone vind ik al helemaal niets, ten eerste schijnt de kwaliteit belabberd te zijn en ten tweede zit je weer aan Apple software vast als je het ding aan de PC koppelt. Nee, doe dan maar m’n Nokia N73 Music Edition, óók een goede mp3 speler, een fijn en betrouwbaar toestel en muziek synchroniseren doe je lekker met Mediaplayer. Hij is zelfs als massa opslag apparaat te gebruiken, dat is met Apple producten wel anders.

En wat moet ik me in godsnaam voorstellen bij een iCar?! Het enige dat me te binnen schiet is een soort kleine high tech multimediamobiel met een elektromotor. Er zit toch geen hond te wachten op een auto die vol zit met storingsgevoelige multimedia apparaten. Ten eerste heb je er als bestuurder weinig aan, ten tweede zal de serieuze automobilist er sowiezo niet voor warm lopen. Ik zie het al weer voor me: De iCar, een hip wagentje voor jonge en hippe metrosexuelen, yuppen en nerds…
@RacerX, niet waar. Apple heeft niet enkel eigen software maar er is een groot aanbod aan thirdpartysoftware!!

Is de kans niet groot dat dit gewoon een samewerking wordt tussen Apple en VW om ipodaansluiting standaard in elke wagen te steken etc. De kans dat een ITbedrijf zich gaat bezighouden met auto’s is wel heel klein, mss op vlak van ontwerp dan alleen want in California hebben ze wel heel strakke designers.

http://linux.duke.edu/~icon/pictures/icar.jpg
lol… kan je alleen tanken bij Apple-stations of I-Stations en is na 50k kilometer de motor stuk vanwege een productiefout… jaaa ik zie het al helemaal zitten (not!)
“Grootste nadeel van Apple is dat hun producten alleen met eigen software werken.”
Laten we vooroordelen en feiten even scheiden. Windows draait tegenwoordig ook Apple hardware en er zijn stapels alternatieve tooltjes om je iPod te vullen.

“De iCar, een hip wagentje voor jonge en hippe metrosexuelen, yuppen en nerds…”
Net als de Mini en Nuovo 500 dus.

Ik gok dat “iCar” geen hele auto is maar een infotainment systeem of gewoon en multimedia interface.
@Alwood
nee hoor, als de benzine op is moet je de hele auto terug sturen naar Apple om de benzinetank te laten vevangen ;)
[quote]Grootste nadeel van Apple is dat hun producten alleen met eigen software werken. Dat is dé reden dat ik geen iPod zou aanschaffen, ik vind iTunes een matig programma maar het wordt wel door je strot gedouwd als je een iPod koopt.[/quote]

Als je geen iTunes wil gebruiken hoeft dit niet. Er zijn genoeg opensource projecten waarmee je je iPod net zo makkelijk kunt vullen.

Wat dat betreft is Apple juist een erg makkelijke fabrikant, omdat ze als een van de weinigen redeneren volgens het principe: “het is je eigen hardware, doe ermee wat je wilt”. Apple TV ombouwen tot goedkope Apple PC? Van Apple mag het. Je iPhone kraken? Apple laat je rustig je gang gaan. OSX illegaal installeren? Maakt niks uit, Apple zal je niet lastig vallen met ‘Genuine Advantage’ of een strenge activatie.

Wat iCar betreft, ik vind het een beetje overdreven allemaal, ik vond het stoer van Apple dat ze niet met iTV kwamen, maar met Apple TV. Ik hoopte echt dat dit het einde in zou luiden van alles dat met een kleine letter i begint.
Lol @ Niek. :D
Juist ja, blend your Iphone
Volgens het magazine Capital is er sprake van verschillende versies voor de West-Europese markt en de groeimarkten in China, India en Rusland. In die laatste landen zou de wagen reeds voor 6.500 euro aangeboden worden.
dat gaat rollen als zoete broodjes denk ik
NEE! Waarom Volkswagen! In Hemelsnaam, Apple is een van de beste merken dat er bestaat en dan volkswagen! NEE! Waarom geen Citroën. Apple zal vast tevreden zijn met het Citrën Evoque concept. Jammer, laten het maar geruchten zijn.
Ik weet niet wat ik er moet van denken.

Ofwel wordt het gewoon een speciaal uitgeruste versie van de Golf, Polo of een ander kleintje.
Ofwel wordt onder de naam iCar een speciaal multimediapakket voor in de auto gelanceerd (optioneel).
Ofwel gok ik op Franks idee, een kleine elektrische auto die echt een alternatief is voor een benzine- of hybridekar.

Dat laatste zou wel leuk zijn, maar ik schat de kansen toch klein.
Jullie denken toch niet dat ze echt een “auto” gaan bouwen….
Maar bijvoorbeeld entertainment voor er in…?
Mwoh, een Mac Mini in mijn Golf lijkt me best lachen. Touchscreen erbij (nee, niet die van een iPhone) en gaan. Ik werk zelf ook met Mac en bevalt me erg goed. Maar dat wil niet zeggen dat ik alles van Apple de hemel in prijs (iets wat veel mensen nogal van Apple gebruikers schijnen te denken).
Apple spul is reteduur en dat mag best… maar dan moet er ook geen foutje te bespeuren zijn. Tenslotten is een Rolls Royce ook reteduur en daar zeikt ook niemand over. Maar diegene die ‘m koopt is bereid het geld ervoor neer te leggen… mits die auto zo goed als foutloos is.
Ah arme windows gebruikers… zo jaloers allemaal en snappen die Apple gebruikers niet (Apple is voor gehandicapten toch?) Het ziet er allemaal zo mooi uit, maar dan moet het wel verrot zijn van binnen. Vandaar dat bijna alle profs met apple werken, fotografen, beeld en geluid producers, dj’s etc etc

Ik hoop dat die mensen nog jarenlang mogen “genieten van hun windows massa systeempje” en heel veel creatieve dingen mogen bedenken.
@ Appeltje
Het probleem is gewoon hoe triest apple om is gegaan met produceren van simpele consumenten elektronica. De ipod en iphone zijn te triest voor woorden. Allebij in het begin met grote fouten toch op de markt gezet en naast een paar leuke functies waren het toch vooral flashy mode-gadgets met een houdbaarheid van een half jaar. écht handig zijn zowel de iphone als ipod niet. veel te veel beveiliging op de ipod maakt plugnplay onmogelijk en de iphone is niet uit te breiden met bijvoorbeeld een simpele SD kaart. (voordeligste geheugen)

Om een lang verhaal kort te maken ;) apple maakt perfecte computers (zijn het toch pc’s :P ) Maar zodra ze daar van afwijken is 4 op de 5 producten van slechtere kwaliteit dan de concurrentie voor een veel hogere prijs met minder mogelijkheden.
… moraal: geen auto’s maken!
@ Appeltje

Als je een grapje al zo serieus neemt, dat zegt toch wel wat, maar goed…

En zijn fotografen, filmmakers en dj’s de enige pros? En ingenieurs, architecten en de professional die zijn computer voor huis tuin en keuken gebruik heeft dan? Het feit dat een fotograaf een apple heeft wil toch niet zeggen dat een apple voor MIJ de beste keuze is. Sterker nog, programma’s die ik voor mijn werk gebruik bestaan niet eens voor apple. Een vergelijking zou zijn: omdat de fransen het best aardig doen in de autosport, franse autos de beste auto zijn(om de post toch nog autoblog waardig te maken). Nou, in de meeste franse autos zou ik nog niet dood gevonden willen worden.
toch gek dan dat de ipod de hele wereld heeft veroverd… als het een houdbaarheid heeft van een half jaar?

ik zou een mac is proberen dan ben je gelijk verkocht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).