Lancia Musa update

Auteur: , 30 Reacties

De Lancia Musa, wie kent hem niet? Ondergetekende in ieder geval. Het is een compacte MPV die concurreert met auto's als de Opel Meriva en de Renault Modus, ook al niet echt moeders mooiste. Voor 2008 heeft deze kleine auto een lichte opfrisbeurt gekregen. Het nieuwe model is hier en daar wat dikker gemaakt en voorzien van LED-knippers.

De nieuwe Musa volgt de weg die Fiat is ingeslagen met de nieuwe 500. De auto kan namelijk flink naar de smaak van de koper ingericht worden en is voorzien van het Blue&Me systeem, dat in samenwerking met Microsoft werd gebouwd.

De nieuwe Musa wordt tijdens het Filmfestival van Venetië (29 augustus – 8 september) officieel gelanceerd en is aan het eind van het jaar beschikbaar in zowel diesel- als benzinevarianten.
Nu maar hopen dat Lancia die modellen van een ander kleurtje voorzien, anders zullen we hem waarschijnlijk nooit op de weg tegenkomen…

Lancia Musa in pink

Lancia Musa30 reacties

Dit mag niet in productie worden genomen.
Is toch geen gezicht man
Het is een verbetering, maar we wachten eigenlijk op nieuwe Lancia modellen…
Als we de Facelift van de Y en Musa niet mee rekenen, hoelang zitten we dan al te wachten??
@F.

De mooie Delta wordt in januari 2008 geintroduceerd…. At last
@ Greg

Klopt, maar in Nederland en Belgie juni 2008 in de showrooms…
ik dacht dat ik die kleine mercedes zag
Wel erg mooi interieur voor zo’n compacte MPV
@F.
Balen aan de ene kant… aan de andere kant wel een goeie timing, want dan is ie voor de nieuwe Golf, Astra enz. op de markt….
Zie ik hier niet gewoon een Fiat Idea met een andere neus ?
rijd met deze wagen frontaal op een muurje en je hebt een meriva met een glazen dak :P
@Arie Nap: Bijna! Je ziet namelijk ook een andere achterkant, een luxer interieur en een setje fraaie wielen!

Van alle compacte MPV’s is dit toch wel de fraaiste! Maar blijkbaar heeft de compacte-MPV-koper geen oog voor fraai design. Toch jammer.
@ Arie Nap

Dat heb je goed gezien, scherp!
inderdaad een Fiat Idea met andere neus, en ander interieur. zeg maar gewoon een luxe fiat. wel een leuke verschijning vind ik; niet zo’n saaie wagen die enkel voor de practische toepassingen wordt gekocht.
I like it… alleen niet de prijs.
ik snap echt niet dat mensen een meriva of note of die lelijke modus kopen inplaats van deze auto.
dat interieur ziet er gewoon beter uit dan van die andere autos
@ S65 AMG:

Deze auto is al een paar jaar in productie…

In Italië scoort dit model trouwens best goed. Is het zustermodel van de Fiat Idea, die sinds kort niet meer in NL wordt geleverd. Ik vind het ook een best mooi model, ook veel mooier dan de concurrentie, zeker met deze aparte kleuren. Dat ‘ie in NL niet goed verkoopt heeft meerdere redenen: mensen kennen het model niet, en de prijzen zijn iets hoger dan die van de concurrentie.

@ Sir Smokalot: is het niet voorziet i.p.v. voorzien?
Langs de binnenkant ziet het er nog ok uit, maar die buitenkant lelijk gewoon.
Nu ja, z’n concurrenten zijn ook al vrij erg, bekijk die opel meriva maar eens.
Dan liever een Honda Jazz, ziet er beter uit en is een heel eind praktischer – en daar gaat het toch om bij een MPV dacht ik zo. :/
Ziet er leuk uit voor een mini-MPV, maar heb ooit een Idea mee gehad (toen m’n nieuwe Punto voor de zoveelste keer een electrische storing had) maar was niet echt te spreken over het interieur. Stoelen zaten voor geen meter en gleed er bij elke bocht bijna uit. En de afwerking en kwaliteit van de materialen waren niet bepaald top… Ik hoop dat ze er bij de Lancia wat meer werk van gemaakt hebben. Helemaal na deze facelift.
emblemen king
met het nieuwe embleem?
Het is zeker een verbetering. De voorkant ziet er wat luxer uit, en de achterkant lijkt rechtstreeks van een concept car te komen! Het ziet er heel mooi uit.

Btw. Wat hebben een boel mensen er nog nooit van gehoord?! Ok, hij is weinig verkocht, maar dan nog, dit zou je toch wel moeten kennen?! En dat het een aangepaste Fiat Idea is (die trouwens niet meer in NL wordt verkocht, de Musa nog wel), dat zie je toch ook zo?

@ emblemen king; Inderdaad.
Een prima en elegant autootje voor de jonge moeder uit welgestelde kringen. Om de kids naar hockey of tennis te brengen bijvoorbeeld. Met de Meriva rijd je zoonlief naar voetbal.

Maar als vent ga je er niet in rijden natuurlijk.
carsofcoolhaven.nl
Een Lancia Musa? Nooit gezien, nooit ook echt op gelet moet ik toegeven… Wordt er ook niet echt warm of koud van… Al is het panoramadak voor de kids vast leuk, als ze niet aan de dvd gekluisterd zitten natuurlijk :)
Door het horen dat de Idea – vond ik altijd al een nutteloos en saai model – in NL niet meer verkocht wordt, heb ik eens gekeken op de Belgische Fiat-site om te zien of ze hem hier eigenlijk nog leveren. Geen spoor van te bekennen. Maar ik zag wel de Seicento! Ik wist niet dat ze dat nog verkochten. Zo’n oud bakske. Of zouden ze die gewoon houden voor zij die de 500 te duur vinden?
deze auto’s zie je in Italië toch wel veel en ik moet zeggen… het interieur is vele malen mooier dan welke vergelijkbare goedkope/dure auto dan ook. De buitenkant is idd vrijwel hetzelfde als de Idea, maar goed, is dit lelijker dan een Meriva? Dacht het niet! En verder… zoek eens een auto die mooier is en toch hetzelfde gebruiksgemak heeft als deze auto, onder de 24 mille is het aanbod meestal spuuglelijk.
Heb zojuist het vorige model MUSA 1.9 Platino+ jtd ingeruild voor een Phedra. In 1 1/2 jaar 80k. met de auto gereden. In één woord perfect. Géén enkel probleem. Je onderscheid je absoluut van de conrurrentie en hebt veel bekijks. Mijn auto was donker rood metallic met 17″velgen, dus best wel “dik”. Groot nadeel was wel het zicht naar rechts vanaf bestuurdersplek. Ben 1.96 en dat was door plaatsing binnenspiegel beslist NIET goed. Verder probleemloze auto, maar een Nederlander wil/mag toch niet opvallen! Als op de MUSA een AUDI plaatje had gezeten was ie niet an te slepen geweest. Vorige week nog met een A3 gereden. t.o.v. van mijn vorige Delta 1.9 tds verlaagd, recaro etc., etc., wat is dan zo’n AUDI een kut auto zeg!

-edit: nounou, niet meteen zo grof in de mond… –
Vandaag een proefrit gemaakt! Geweldig wat een luxe! Ik ga de zwart/grijze kopen! JOEPIE!!!!!!!!! Heb altijd Punto gereden en nu de Toyota Corollo Verso, wat een lompe bak is dat dan ineens. Een echter aanrader dus de Musa, wel meer een vrouwen auto natuurlijk, maar laat ik dat nou net zijn! haha!
Zelf rijd ik nu een Phedra V6 maar ben altijd al liefhebbers van Lancia geweest en zo ook van de Musa.
Het zit er gewoon erg goed uit, zeker anders als al het andere op de weg en daarnaast ook nog een rijkelijk en luxe uitgevoerd.
Kortom, een geweldige wagen.
Heb de Musa vandaag als leenauto gekregen, in de luxe uitvoering.
Leuke wagen, schakelt nauwkeurig, alleen zijn de pedalen te klein.
Heb zelf schoenmaat 42 en dat lijkt me niet erg groot, maar moet
je met schakelen efe opletten. Verder nog geen andere minpunten gevonden.
ik zit te overwegen eentje 2e hands te kopen, 1.9 jtd met 85.000, 2005.

Vinden we dat een goed / slecht idee?

btw iemand belangstelling voor een lybra 1.9 jtd lx metallic met slechts 285.000 km, apk jul 09? rijd lekker..
@ keesje

Wij hebben eind mei een Musa in het donkerbruin geleverd gekregen. Met alles d’r op en d’r aan, en ik moet zeggen, het is een fantastische wagen. Wij hebben ook een 1.9 Jtd en die krijgt de auto zeker vooruit. Misshien één minpuntje: jouw 2de hands wagen is er een van voor de facelift, en persoonlijk vind ik de achterkant ervan minder mooi. Maar: als je een Lancia rijder bent zal je er je plezier aan beleven! Succes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).