BMW X6 als hybride in Frankfurt

Auteur: , 24 Reacties

BMW maakt zich op voor de lancering van zijn coupé-achtige SUV (SAV, zo je wilt), de X6. Aangezien dit model het vooral op de Amerikaanse markt goed zal doen is de verwachting dat het officiële debuut op de autoshow van Los Angeles zal plaatsvinden. In Frankfurt zal waarschijnlijk een concept staan (net zoals met de M3 in Genève). Volgens de laatste geruchten zal deze X6 de eerste hybride-aandrijflijn van BMW bevatten.

BMW wil desgevraagd geen uitspraken doen over dit bericht (en geen ontkenning is een bevestiging, toch?), maar op de vorige IAA nam het merk al een hybride X3-concept mee, dus een X6 met productierijpe hybride-aandrijving is geen rare gedachte. BMW’s hybride-systeem bestaat uit een benzine- en een elektromotor.

Ondertussen heeft AMS de meest duidelijke spyshots tot nu toe van de X6, om de mensen alvast lekker te maken voor de sportieve vijfzitter. Bekijk de foto’s hier.

UPDATE: Filmpje van de X6 Concept!24 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lelijke vorm zeg…

Ein Auto, das keiner braucht. 60.6%
Ziet er wel stoer uit die voorkant ..
Wat een draak van een auto zeg!
Je moet altijd in echt zien dan moet je pas gaan beoordelen. Dus w8 maar over half jaartje…
Wat ze tegenwoordig voor niche producten verzinnen. Niks aan.
hoe lelijk kan je een achter kant laten aflopen ?!
Bahja, wat een lelijke daklijn. Haha, wttf… Voorkant is wel geslaagd.
Wat een zalige auto, ik verlang al om hem in het echt te mogen zien.
BMW: verras me aangenaam of je mag me onmiddellijk verassen !
wat is dat met die achterkant, niet mooi!!!
Wat mij steeds weer opvalt in de comments is dat vernieuwende ideeën weinig bijval kennen. Voorspelbare en conservatieve ontwerpen blijken wel onmiddellijk te werken. BWM is één van de weinige die het aandurft en aankan om verfrissend uit de hoek te komen. Toch blijven ze wagens bouwen die de tand des tijds verdragen, zowel op technisch als esthetisch vlak.
BMW is zo ongeveer het enige merk dat een auto op de markt durft te brengen die er eens totaal anders uitziet, dat vindt ik zeer knap! Audi is ook een hele mooie auto, maar ze lijken keer op keer steeds op elkaar, als autokenner zijnde zie je de verschillen wel, maar een leek moet aan je vragen of daar een A6 of een A8 rijdt, en dat hoort nu eenmaal niet. Ik wacht even op de persfoto’s van de X6 en dan trek ik m’n conclusie.
Tja totaal anders maar de huidige bmw’s worden er niet mooier op als je naar de 1 en 3 serie kijkt.
Voor ’n mooie hybride suv zou ik eerder voor ’n Lexus RX400h gaan :)
ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat, denk wel dat ie mooi wordt.

beetje off-topic maar toch: op de site waar je die foto’s kunt zien staan er ook foto’s vn een afgeplakte X5 met 4uitlaatpijpen….komt er een X5 M???????????
dit is denk ik toch wel de enigste LELIJKE bmw :(
@MurcieBoy

enige

en nee ik vind hem ook lelijk maar denk dat ie daardoer net zoals de z3 coupe en z4 coupe juist heel cool gaat zijn, want BMW maakt op dat gebied geen fouten volgens mij hoor, de enige auto waar ze voglens mij een fout hebben gemaakt is de x3 maar die was niet fout de enige fout was dat de x5 toendertijd te goedkoop was en dat de twee modellen qua prijs te dicht bij elkaar lagen!
Waar heb ik die vorm meer gezien?
was dat niet bij toyota?
en………
dat kreng lijkt op een prius!!!
sjesis ik d8 dat ze met de x3 niet lager konden zakken maar, jongens dit is gewoon te erg het lijkt wel een verhoogde 3 serie compact sjesis
Wat een lelijk hok zeg. Slaat nergens op.
ik zag vanmiddag pas deze foto’s in een krantje, maar zoals iemand hier al zei, wacht maar tot de echte foto’s komen,

ik verheug me al op de 17e :D (IAA)
Hele grote auto waar je niet in kunt zitten. Zie vooral hoe dicht de bovenkant van de kopsteun tegen het dak aankomt. Echt een uber-onpraktisch, zinloos en lelijk BMW produkt … hij zal dus wel erg populair worden.
kijk, dat hybride gedoe is allemaal tof en goed, daar niet van, maar waarom steken ze dat tegenwoordig zoveel (mogenlijk) in auto’s? om het verbruik en de co2 uitstoot zoveel mogenlijk te beperken, niet? kleine hint aan de autobouwers (bmw, lexus…) : begin alvast eens om geen v8 in een 2 ton zware baksteen te plaatsen, dat kan toch ook al wat helpen, of zit ik er naast? als je dat wel doet (mij allemaal goed en wel) begin dan ook niet over een litertje meer of minder te kankeren.
Moet je amsterdamse mileu nazis eens vertellen dat het niets met de grootte van een auto te heeft maar met de techniek!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).