Aston Martin DB9 LM en V8 Vantage N400

Auteur: , 21 Reacties

Ja, zoals we al dachten heeft Aston Martin meer in petto voor Frankfurt. Naast de nieuwe DBS zal het merk een DB9 LM en V8 Vantage N400 meenemen. Beide auto's zijn speciale edities, geïnspireerd door de recente racing prestaties.

De Aston Martin DB9 LM (afbeelding boven) is gemaakt naar aanleiding van de behaalde winst in de GT1 klasse tijdens Le Mans (DBR9). De auto heeft Touchtronic en diverse optische details zoals Sarthe Silver lak en rode remklauwen.

De Aston Martin V8 Vantage N400 (afbeelding onder) is gemaakt naar aanleiding van de prestaties op de Nurburgring. De 4.3 liter V8 krijgt een upgrade naar 400 pk en 420Nm.

Aston Martin V8 Vantage N400

Aston Martin is not only showing the DBS for the first time in Europe at the Frankfurt motor show next week but will also showcase two new special editions – the Aston Martin DB9 LM and the V8 Vantage N400. Both special editions draw inspiration from the company’s recent achievements at Le Mans and the Nurburgring 24-hour races.

The V8 Vantage N400 commemorates Aston Martin’s achievements at the Nurburgring where the company enjoyed success in the gruelling ADAC 24-hour race with the V8 Vantage N24 production race car. Aston Martin develops and tests all of its road cars extensively on the Nurburgring Nordschleife circuit and the Vantage N400 recently broke the eight minute benchmark around the legendary 14-mile circuit.

The Vantage N400 includes a number of technical improvements as well as enhancements to the car’s standard range of renowned colour and trim specifications. These include a power upgrade to Aston Martin’s 4.3 litre V8 engine, lifting peak power to 400bhp and peak torque to 420Nm. The car also comes equipped with a new Sports Pack which offers subtly different driving dynamics tailored to enthusiasts who seek even more responsive handling. The Sports Pack comprises a unique lightweight graphite-finished aluminium wheel with diamond turning, up-rated springs and dampers and a new rear anti-roll bar (for the Coupe). The Vantage N400 also includes a number of exterior design changes, including a revised side sill design, Magnum Silver bonnet and side strake meshes, clear rear lamp lenses and a bright finish grille.

Interior enhancements include perforated black leather seats, micro-spin alloy facia trim and a unique numbered sill plaque. The Vantage N400 will be available in three new exterior colours; Bergwerk Black, Lightning Silver or Karussell Orange, with either Sportshift automated manual or conventional manual transmission and in either Coupe or Roadster forms. Additionally, the Vantage N400 comes equipped with a range of normally optional equipment, including Satellite Navigation, 700W Aston Martin Premium Audio System, Bluetooth telephone preparation, HID headlamps, cruise control and memory/heated seats.

The DB9 LM celebrates Aston Martin’s GT1 class victory in the Le Mans 24-hour endurance classic in June with the DBR9 – a race car derived from the DB9.

This special edition car, available in Coupe form only with Touchtronic transmission, includes a unique Sarthe Silver exterior paint finish, meshes and rear crossbar finished in Magnum Silver and red brake calipers. Inside, the DB9 LM is fitted with handcrafted black leather finish, perforated leather inserts, unique ‘Tertre Rouge’ facia trim and numbered sill plaque. The car is also equipped with the normally optional DB9 Sports Pack as standard, with colour keyed and diamond turned alloy wheels.21 reacties

Rode remschijven, da’s wel uniek ;) Beiden zien er wel erg lekker uit, ben benieuwd naar extra foto’s.
zondagsrijder
Dat oranje ding is lelijk. Te bescheiden neus, en puntvormig dak.
astondriverinspe
‘Ason’ Martin?? Klein typefoutje, t was ook nog vroeg natuurlijk!
edit: gefixt, thanks
Mooi om te zien, dat steeds meer automerken weer de namen van circuits in de naam van hun automerk verwerken (Silverstone, Nurnburgring). Gegarandeerde nostalgie. Wanneer zal er een Spa / Assen / Zandvoort editie komen? Idee voor Spyker?
die db9 ziet er wel erg vet uit! ben benieuwd naar de foto’s
geef mij maar een prodrive aston martin v8 vantage. 425 pk.
“en rode remschijven

Weet je dat heeel zeker? Lijkt me dat dat niet lang rood blijft :)

Denk dat het rode remklauwen moeten zijn, zie ook de press release met “red brake calipers“.
@Mairsil: mierenn….. ;)
Geniet er nog maar van want zo groot als Aston-Martin op dit moment uitpakt zullen we voorlopig niet zien. Ik blijf erbij dat de nieuwe eigenaren van Aston-Martin niet de (financiele) middelen hebben om de opwaardse lijn van Aston martin van de laatste jaren voort te zetten. Daarnaast is er veel technische kennis verloren gegaan door personeel die weg is gegaan bij Aston Martin en moeten ze nu veel geld betalen voor externe kennis.

Daarnaast doet het verhaaltje van een klein bedrijf (Prodrive) die sinds kort ook auto´s produceert. (In dit geval dus Aston-Martin) en de formule 1 in gaat (prodrive) mij aan een ander verhaal denken waar dit ook niet zo goed voor uitpakte. Al zijn de papieren van Aston Martin wel ites beter als Spyker.

Misschien dat Dave Richards na het dibakel van Spyker toch even achter zijn oren heeft gekrabt en nu twijfelt of het toch wel zo verstandig is om de F1 in te gaan.
Hmm… Beetje off topic misschien, maar wat lijken die auto’s toch veel op elkaar. Erg mooi hoor, daar niet van, maar de kritiek die Audi hier regelmatig krijgt (imo ook mooie auto’s overigens) is misschien nog wel meer van toepassing op AM.
Die LM is MOOI!
Geweldig automerk, vooral de DBS is prachtig.
ik zou die lm velgen wel op een dbs willen zien
mooie afbeeldingen :) hebben jullie ze ook in 1400×900 ? :)
ik zie geen verschil met de auto van nu?
M6 VELGEN! Of is iemand dat al opgevallen?

Tja, wat moet je zeggen? Prachtig? Okè, maar dat wisten we toch al?
Ben ik trouwens de enige die de Vantage mooier vindt dan de Db9? Zeker mooie autos allebei, maar ik vindt de vantage gewoon mooier.
@ NLX
Nee, ik vind de Vantage ook vele malen mooier dan de DB9 ook al mag die er ook best zijn van mij.

Ik vind deze velgen er overigens totaal niet bij passen, meer iets voor een BMDub.
Ik vind de v8 vantage ook mooier dan de db9.
En ze trekken inderdaad erg op mekaar.
Alleen spijtig dat ze echt niet verder geraken dan 400 pk uit een 4.3 v8.
Toch van de mooiste auto’s van deze tijd.
DB9 is zo veel mooier dan de vantage (en de DBS, maar die staat er niet bij :p)
M6 velgen!! En er is toch bijna geen verschil. AM heeft eigenlijk 1 model en daar dan wat tupperware aan toegevoegd..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).