Fiat Linea Weekend in de planning?

Auteur: , 32 Reacties

Althans dat gerucht gaat, de Fiat Linea (zeg maar een sedan versie van de Grande Punto) is bij ons niet te koop, maar wel in Oost-Europa, Zuid-Amerika en andere delen van de wereld. En om het programma uit te breiden zou Fiat werken aan een stationvariant. Zeg maar een opvolger van de Marea Weekend (wie wel bij ons leverbaar was.

Wat er waar is van de geruchten zullen we binnenkort ongetwijfeld uitvinden, maar persoonlijk vind ik deze station er best aardig uitzien. En aangezien kleine station tegenwoordig redelijk hot zijn kunnen we deze station ook wel eens op de Nederlandse wegen gaan zien. Een mooie concurrent voor de Fabia, 207 en Clio station. (Bron: Alpini, via)32 reacties

Zeker niet lelijk
niks speciaals. maar mooi voor een fiat.

kosten?

lemme guess: ónder de 22,500?
Nou ik vind deze zeker beter uitzien dan de concurrentie. Ziet er stoer uit. Alleen nu nog een foto van de voorkant.

Ik neem aan dat dit een impressie is?
@AppieFlappie, idd een impressie. En ik gok dat de voorkant gelijk zal zijn aan die van de Linea ;)
gelijk uitbrengen in NL :D
Dr. jur. Rudy Pladijs
“Althans dat gerucht gaat, …”

Doordat er na “Althans” geen komma staat ligt de klemtoon op “dat gerucht”, je leest de zin dan zo: “Althans DAT gerucht gaat.” Terwijl het de bedoeling is dat de klemtoon gewoon op “Althans” hoort te liggen. Nu lijkt het alsof de Fiat Linea Weekend één van geruchten die, in tegenstelling tot andere geruchten, de ronde doet. Wat nogal belachelijk is, aangezien geruchten die de ronde niet doen niet echt geruchten zijn.

“Zeg maar een opvolger van de Marea Weekend (wie wel bij ons leverbaar was.”

Wie? Haakjes sluiten misschien?

“En aangezien kleine station tegenwoordig redelijk hot zijn kunnen we deze station ook wel eens op de Nederlandse wegen gaan zien.”

Station of stations? En voor de afwisseling kan je misschien eens het woord ‘break’ of zo gebruiken. Een woord drie keer herhalen is wat te veel van het goede.

Tot zover het gezaag.
Fiat, als u een Linea naar Nederland gaat brengen, dan alstublieft de sedan!
De achterlichten zijn net als van een Seat Altea, lijkt het..
Doe mij maar een 207 5-deurs
Achterkant doet mij denken aan een Opel Vectra Station…

Maar verder ziet het er netjes uit!
@Dr. jur. Rudy Pladijs

Get a life ;)
beetje seat van achteren:p
…..Zeg maar een opvolger van de Marea Weekend, die wel bij ons leverbaar was…..
Hier welicht een foto van de voorkant.

http://www.autoblog.nl/archive/2006/10/20/fiat-linea-sedan
Mooie station! Nou hopen dat er ook nog een beetje dikke motoren inkomen :D
Dit is het segment waar Fiat sterk staat, dus doen. Ziet er zeker niet slecht uit, alvast veel beter dan de nieuwe VW Golf Variant.
Heel mooi, nu alleen de voorkant nog. :) En een V6. ;)
de opvolger van de palio weekend wordt hier bedoelt,de opvolger van de marea weekend was namelijk al de stilo multiwagon.
deze wagen kan wat mij betreft in productie,ziet er behoorlijk geslaagd uit.
De achterkant van deze Linea Weekend is geen reden tot een feestje, maar het geheel ziet er gewoon prima uit. Dus even de achterkant nog een keer hertekenen en dan, Fiat, maken dat ding! Hang er een leuk prijskaartje aan en geniet als de showrooms volstromen met mensen die anders een 207 SW of Megande Grand Tour zouden kopen ;)
tiestofreak36
laat deze auto en ook de linea sedan maar gauw hier ook in nederland uitkomen, als opvolger van de marea en marea weekend, want wat zijn die nieuwe auto’s, bloedmooi, en ja, kunnen ze ook meteen het gat tussen de bravo en croma opnieuw invullen
Herinnert u zich deze nog, nog, nog, nog, nog, nog, nog:

De Marea Weekend, Linea Weekend, Stilo MultiWagon en de natuurlijk de Multipla.

Kortom, eindelijk een fatsoenlijke station van Fiat.
Bravo ! (Of beter gezegd: Linea !)
Ziet er erg goed uit, pakken beter dan die Golf V in break uitvoering.
Deze oogt wel erg groot. Meer een Golf, Astra formaat dan 207 SW, Fabia Combi. Als Fiat er in slaagt deze aan te bieden voor een 207 SW prijs dan wordt het nummertjes trekken in de Fiat showroom.
Ik ben denk ik verkeerd begrepen.

Wat ik bedoelde is hoe de voorkant zich verhoudt tot de rest van de auto. Een tekorte voorkant en lange achterkant zou wel eens de auto een slechte indruk kunnen geven.
Veelbelovend! Croma kan langzaam inpakken :).
@ Chief_S5:

Dat zou toch wat te hoog gegrepen hebben en zal bijna niet te verkopen zijn.
Mss wel de 2.4 JTD van 200 pk 5 cylinder.
Zou wel een goede keus zijn, al zal de meerderheid wel naar de 1,9 jtd gaan van 150 pk ;)
Fiat begint trg mooie auto’s te bouwe, maar hopen dat ze ook goed gaan rijden :d
is het raar als ik eerst dacht dat het een Seat was?
ik ben het niet eens met de stelling dat dit een opvolger van de Fiat Marea Weekend kan worden. Dit is een kleine break, terwijl de Marea een grote break was (of “is” in Latijns Amerika). Zelfs de Stilo Multiwagon was geen waardige opvolger van de Marea. En om het op de spits te drijven: een Marea-opvolger heeft een grote koffer mét uitklapbare bumper (zoals de Tempra al had -een concept dat onbegrijpelijk genoeg door geen enkele constructeur wordt gebruikt, behalve in pick-ups). Fiat maakt helaas geen grote breaks meer.
Dit is eerder een nieuwe auto voor onze contreien, iets in de aard van de Palio Weekend die de rest van de wereld al heeft gekregen. En de Croma met de Linea vergelijken is ook niet echt correct. De Croma is een discrete en luxueuze gezinswagen met veel ruimte binnenin. Vergat ik te zeggen dat die ook duur is?
Volgens de officiele gegevens is de Linea (sedan) ruim bemeten: hij is 4,56 meter lang, 1,73 meter breed en 1,50 meter hoog. De wielbasis meet 2,60 meter en de bagageruimte is liefst vijfhonderd liter groot. Voor de motorisering kan er gekozen worden uit een 1,4 liter van 77 pk, een 1,4 liter met turbo van 120 pk of een 1,3 liter diesel 90 pk. Tis ook (g)een lichtgewicht: 1185 kilo.
Da’s toch ietsie forser dan C-segment, maar met een C-segment prijskaartje wordt het een interessante optie.
Ik wil dat de Linea hier komt!! En die Weekend ook! Beide heel mooie auto’s. Alleen zouden ze er wel iets grotere motoren in mogen hangen…
Niet verkeerd, zeker niet verkeerd!!
Ben fiat-fan en zoek een station : laat maar komen die linea. Sedan is overigens wel mooi bij onze oosterburen gewoon te koop ! Waarom daar wel en hier niet ? Volgens mij zou die het hier ook erg goed doen. Dan maar een wat verouderde lancia lybra SW.
Lijkt mij geen punto sw maar een bravo sw (linea is in duitsland de bravo sedan!), dus een opvolger van de stilo mw, en dus een opvolger van de marea weekend. Dit zijn geen kleine jongens…… Past een 207 sw zo achterin. Als deze komt dan is ie van mij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).