Live vanaf de IAA: BMW X6 Concept

Auteur: , 122 Reacties

Speciaal voor jullie, live vanaf de IAA in Frankfurt de nieuwe BMW X6 'Concept'. BMW noemt het nog een concept maar wij weten wel beter. De X6 Concept zal zo goed als ongewijzigd in productie gaan en daarmee een plekje boven de X5 vinden.

Heel erg verrassend is het uiterlijk niet aangezien we natuurlijk al de nodige spyshots en teasers gezien hebben. En om het geheel ook nog eens een groen tintje te geven is er tevens een X6 Concept met hybride aandrijving en dat is een primeur voor het Beierse merk.

Volgens BMW is de X6 overigens geen SUV of SAV maar een SAC oftewel een Sports Activity Coupe, je moet er maar net op komen natuurlijk…

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'

BMW X6 'Concept'122 reacties

dat geknooi met die klei, dat leek me wel leuk werk om te doen :)
Whahahaha, wat een misser, wat een lelijke lijn heeft dat ding!!
zucht… hadden we 10 jaar geleden tegen BMW gezegd dat ze een dergelijk voertuig zouden bouwen, hadden ze ONS op de brandstapel gelegd.
Nu zou het omgekeerd moeten. Man, man SAC…
Alleen de neus is zwaar cool.
helaas
Wat een ontzettend zinloze bak! Mede daarom is hij ontzettend gaaf, maar toch, wie koopt zo’n ding?
Hadden ze die energie (en geld) niet beter in een concurrent voor de MB CLS en toekomstige Porsche Panamera kunnen stoppen??
Wat zeg nu eerlijk, deze X6… What’s the f*cking point!
Eerste indruk was bah niet mooi, maar het begint ondertussen al te wennen. Ik denk dat ik deze BMW vanaf morgen wel mooi ga vinden. Anderzijds ook respect voor een merk met zo een groot gamma en bijna evenveel succesnummers!
IK vind het wel een Q7 killer! Hele mooie auto.

BMW krijgt bij nieuwe modellen vaak veel kritiek (nieuwe 5-serie, 3-serie), Maar later draait deze kritiek toch altijd wel positief bij…Even wennen denk ik!
Ik ben bang dat over een jaar er mensen zullen gaan zijn die dit mooi vinden. Dezelfde angst had ook met de eerst MPV, SUV en all/offroad modellen die je menig maal het zicht op de snelweg ontnemen waardoor mijn gemiddelde snelheid naar beneden gaat. Heel kort: ik zou er nog niet in willen schijten!!
altijd met BMW gaat het als volgt: je denk: BAh wat is dat nou weer? en later (paar maanden) denk je ‘he eigenlijk is ie supermooi” (teminste dat heb ik altijd) als ik bijv. vergelijk met audi heb ik altijd dat ik gelijk denk: he die is wel weer mooi hoor, maar na een paar maanden is het Gaaap weer een audi… mercedes zit er een beetje tussenin. Maar goed smaken verschillen dus het me niet kwalijk…

Mijn mening: wel apart, we gaan kijken of ik eraan kan wennen! hehe
Voorkant +
Achterkant —
@nicodepico
Voetballers… Discotheekeigenaren en ga zo maar door. Of e hem nou mooi vind of niet,.. ubercool is hij wel.
Ik voorspel een klein succes. Geen grote aantallen, maar wel dure uitvoeringen, fulloption, veel PK’s,… dus marge voor BMW.
Prachtige auto, dit is tenminste iets speciaals en aparts. Tegenwoordig lijkt alles op elkaar, met met zo´n auto val je echt op, wat een gave lijnen zeg.

Chapeau bmw en ga zo door :p
Tis net niks he?
Nooit gedacht dat de Ssangyong Kyron een trendsetter zou worden!
uhm, sorry, ik bedoelde de Actyon!
Echt een auto voor iemand die coupe wil maar er niet in wil vallen.
Een soort Merc CLS op hoge poten voor een pensionado met wandelstok…
@spec.

Yep, de Kyron was wel de eerste sac. Ben benieuwd wie de Rodius gaat na-apen. Misschien een BMW x7?
@spec, 2.

Ik bedoelde natuurlijk ook de Aktyon. Rare namen allemaal anyway, niet raar dat wij ons vergissen.
Wellicht missen jullie het punt omdat BMW hem maakt voor de V.S.?
Daar is hij wellicht ideaal; coupe design, maar niet zo laag zodat je niet bang hoeft te zijn voor alle vrachtwagens (ok, SUV’s) om je heen.
Het lijkt wel heel erg op die uberlelijke Ssangyong Actyon…

Helaas,

normaal moeten BMW’s wennen maar deze gaat het niet worden. … helaas. Doe maar de BMW “Rapide” CS concept. Dat is tenminste wel iets waar je je nek voor omdraait.
C200 Kompressor
Ik vindt deze X6 veel mooie en ook een stuk beter eruit ziet dan de X3 en de X5.
De voorkant lijkt toch een beetje op een Porsche Cayenne.
wat een lelijk ding zeg. Doet me toch denken aan die ssang young
raar.. heb echt geen idee meer wat ik hiervan moet denken. ben geloof ik helemaal de weg kwijt bij bmw. op de 1 en 3 en 6 coupe vind ik geen van de ‘nieuwe’ generatie bmw’s echt mooi. zo te zien zet deze lijn zich voort.. al zal het vast weer heel ‘gedurfd’ dan wel ‘vernieuwend’ zijn, en goed verkopen, mocht dit concept in produktie gaan.

gelukkig hebben ze de techniek bij bmw nog wel voor elkaar, anders zou ik zo switchen naar die andere duitser die in mijn ogen veel mooiere autos tekent de laatste tijd. juist ja, audi.
Een mooie auto! maar doe gelijk dan twee deuren minder, dat zou helemaal top zijn.
Aiii!!!! Mijn ogen!! Dit is wel een serieuse misser.
zoals alle nieuwe modellen van BMW moet ik er eerst aan wennen.
ik vind hem wel geslaagd :D
Doe mij die maar! Sportief, krachtig en ook nog eens origineel qua vormgeving/concept.

Hoe verzinnen jullie (een aantal dan) om de Ssang Yong Actyon in één adem met de X6 te noemen. Ten eerste, überhaupt, BMW vs Ssang Yong! En ten tweede is deze wel een heel stukje meer Coupé dan die Actyon.

@ JLJ
die MB CLS en Panamera concurrent komt huis wel (zie Concept CS)
Ik vind het een weerzinwekkend ding, maar hij zal het wel goed gaan doen. De opzet doet mij een beetje denken aan de Spyker SSUV van Hier tot Tokyo.
“zucht… hadden we 10 jaar geleden tegen BMW gezegd dat ze een dergelijk voertuig zouden bouwen, hadden ze ONS op de brandstapel gelegd.
Nu zou het omgekeerd moeten. Man, man SAC…”

Volledig juist!! hahahha times are a-changing!
Ik ben het zó eens met Frank. Eerst vond ik het ook echt een foei lelijk ding, maar ik begin er steeds meer aan te wennen en het zou wel een zo kunnen zijn dat ik hem over een paar weken mooi vind. Het zal wel ongetwijfeld te maken hebben met mijn voorliefde voor BMW, maar dat terzijde.
Mooi hé….? Alles…!
Nutteloze auto dit, vierdeurs coupe SUV, sorry welke gek koopt zo’n ding?
Misschien idd. sportschool,shoarma,seksclub,drughandelaar, foute vastgoedbaas eigenaar en misschien een voetballer.
@Karel
Pas maar op met je woordkeuze. Voor je het weet wordt je bericht gewist! Mijn reactie in dezelfde trant is “verdwenen”
@ Robert / Karel:
misschien omdat dat ‘soort’ mensen ook gewoon van autos houdt? jij vindt het toch ook niet leuk om in een hokje gestopt te worden.
De lijn vandeze auto trekt wel héél fel op zijn kleine neef de 1 serie coupé :o
Alleen staat die wat een pak hoger op zijn poten ;)
Benieuwd of er véél hoofdruimte is op de achterbank al betwijfel ik het, gaat dan gwn voor de x5 die gwn prachitg is t.o.v. dit :s
@ Karel
Pure functionaliteit is vooral handig voor mensen die het geld niet hebben om een X6 te kopen… En die auto nu al afschilderen als een soort pooierbak maakt het in ieder geval duidelijk dat jij volgens mij niet in de markt bent voor de X6.
Dit wordt een succes-nummer. Absoluut.
Lijkt de duidelijk van de Voetballersauto 2009 gaat worden (na de Bentley GT uiteraard)
Ik ben dan geen voetballer maar ik vind ‘m ook wel begeerlijk, hoewel het concept inderdaad vrij zinloos is – gestroomlijnd van boven en een tractor van onderen, hoe kóm je d’r op!
ik vind het een cool ding
Excusez de typvauten overigens, WOW…het is geeneens meer leesbaar
X5 coupe

niet meer, niet minder
It totally SACKS.

Nee maar serieus, wie heeft dit verzonnen? Ik zit me even af te vragen voor welke doelgroep deze auto bedoeld is en wat voor doel BMW voor ogen heeft.
Coupé SUv en andersom, ’t slaat werkelijk nergens op .
Het zijn 2 verschillende stijlen die zover van elkaar staan dat het naar mijn inziens nauwelijks te combineren is. Nu ik nogmaals naar die foto kijk durf ik wel te zeggen dat die 2 stijlen gewoon niet te combineren zijn.
Ziet er strak uit ;)

Alleen achterkant is wel wennen
Maa geen lelijke auto ;)
wat is het nou?
een suv een lexus kloon, misschien beter dan de lexus, met prius lijnen, alleen dan met hele dikke sloffen, ziet er leuk uit, alleen jammer dat er nog geen specs zijn.
ben benieuwd hoe deze er werkelijk uit gaat zien.
145/70-20 bandjes?? lekker zuinig.
Het zal in ieder geval voor de meeste onder ons, onbetaalbaar blijven
What a SAC of shit.
Vlees noch vis die X6. Als ik #@$ snel over asfalt wil gaan koop ik het liefst iets plat dat vlak tegen de grond aan rijdt.
Als ik ^%#$ voornamelijk off-road ga koop ik inderdaad iets wat hoger op de poten staat, 4WD heeft en RUIMTE, veel f(*& RUIMTE om alle kampeerzooi en minstens 1 extra band mee te kunnen nemen.
Dit is echt voor clueless trend-nalopende patsers maar het is vooral gewoon lelijk.
Alleen recht van voren en recht van achter ziet hij er stoer uit, verder doen die coupé-achtige lijnen op een SUV mij heel ernstig denken aan het gedrocht van SsangYong, de Actyon :(
Brokkenpiloot
Maak de ramen van het productiemodel maar net zo donker: wie wil hier nu in gezien worden?!?
Coupe-suv crossover? De rijeigenschappen van een SUV en de ruimte van een coupe…
Ik vind hem vet, maar nuttig?? Lijkt me eerder een real life speelgoedautootje. Een karikatuur op zich. Zet er een geweer op en hij kan meedoen in een Batman movie of GI Joe
Wat een lelijk mormel zeg, ik zou er nu en nooit, dood in gevonden willen worden, het is net wat TDJ al schrijft:”De rijeigenschappen van een SUV en de ruimte van een Coupe.” Wat een plurus bak zeg, iets voor de nieuwe rijken der aarde, denk ik.
Nutteloos met succespotentie. De hedendaagse SUV’s worden niet gekocht voor de modder en zijn daarom ook al nutteloos. Wat dat betreft niks nieuws.
Maar een ieder die een SUV kocht om mee te pronken, om zich veilig te wanen, om hoog boven het overige verkeer uit te kijken, om makkelijk (hoog) in te kunnen stappen die zal zich in deze wagen prima kunnen vinden. En dat geldt voor de meeste SUV-kopers.
Jeumig, wat een draak van een auto. Maar het zal ongetwijfeld wel weer goed verkopen.
Wat een gedrocht zeg!
Men neme de onderkant van “any” SUV van tegenwoordig en plakken daar een coupe lijn a la Porsche 911 bovenop. Ga je dan extra gestroomlijnd door de blubber (PC Hoofd) of zo?

Als het ding een centimeter of 10 onder de achterlichten in een lijn naar voren doorgezaagd zou worden en de bovenste helft die je dan overhoudt zou op een platform worden gezet…. Mmmm, volgens mij krijg je dan een Coupe die wel mooi is. Kan dan meteen als vervanger voor dat andere gedrocht, ook wel 6 serie genaamd, komen.

;)
Foei-, maar dan ook foeilelijk, deze BMW.

Aan de andere kant heeft het ook voordelen…
Op een gegeven moment zet je deze BMW naast een Ssang Yong Kyron (oid) en zie je dat je hetzelfde design voor een prikkie bij de Koreaan kan halen, tel uit je winst :)
Ssang Yong Aktyon kloon. Vrijwel net zo lelijk. Gadver.
Haha, bij Autoblog hebben ze deze discussie opgegeven, getuige het nog immer leesbare commentaar van Mikeee van een uur geleden
Ik vind hem een beetje die lijn hebben van een Spyker-from-Beijing-to-Paris-via-Timboektoe. :)

Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Vind hem (nog) niet mooi. Misschien als er een leuk spoilerpakketje op kan.
Een beetje brute subtiliteit, geen tuning bullshit maar gewoon een pakketje van BMW zelf, dat hij er dan misschien wel leuk uit kan zien.
Voor nu neig ik hem maar een schamel zesje te geven!!!

Als hij voor m`n deur wordt geparkeerd zou ik geen “nee” zeggen maar hij zou zeker worden ingeruild voor een M3 met nog een Mini Cooper S voor het vrouwtje.
VET VET VET VET,…..SUPER VET!! Ik wil m,…..fuck de 3-serie,..dit is pas gaaf!
dit is zoooo lelijk!!! zo hoge kont… bah!
prachtige auto!!! even wennen maar echt BMW weer!
Wie wil er nog gezien worden in een Q7 of een ander lelijk hok zoals een Cayenne als je dit kunt kopen!!! X6 is een prachtige bak (om dan nog niet te spreken over de CS): Origineel, innovatief, luxueus, etc. Binnen een paar jaar zullen de andere duitsers met gelijkaardige wagens komen.
Hoeveel moet deze bak gaan kosten ???
“Hoeveel moet deze bak gaan kosten ???”

concepts zijn niet te koop.
Zo, nog één plakbandje om de carrosserie bij elkaar te houden.
http://static.autoblog.nl/images/wp2007/autoshows/frankfurt/BMW%20X6%20Concept%2013.jpg
die dameskappers gebruiken hem toch niet om echt offroad te gaan.
LOL @ Vincent

@ Autoblog
Kunt u het grove taalgebruik van ene Mikee even censureren?
ene Pieter wees hier al eerder op, als ik het goed heb geïnterpreteerd.
danku
Schoon bak 22ertjes er onder verlaagd=bLingBlInG
Foto 9 doet me denken aan een verhoogde concti GT…
Vooraanzicht is niks mis mee, maar godsallemachtig wat een lelijk zijaanzicht en smerige achterkant!
Heeft BMW dit afgekeken van de Ssangyong Actyon??? Bah…
Wat een ongelofelijk lelijk ding, hij mag dan boven de X5 zijn gepositioneerd maar ik heb 100x liever de X5 hoot!
Heeft BMW dit afgekeken van de Ssangyong Actyon??? Bah…
Wat een ongelofelijk lelijk ding, hij mag dan boven de X5 zijn gepositioneerd maar ik heb 100x liever de X5 hoor!
eindelijk .. eindelijk komt BMW met een super mooie bak .. sinds de ronde koplampen periode niet meer gebeurd……
72 reacties voor een auto die NIEMAND nog heeft gezien, spaar je mening totdat je de auto in REAL LIFE hebt gezien. Persoonlijk denk ik dat ik de auto in het echt gruwelij mooi ga vinden, onder voorbehoud uiteraard, maar BMW is een toekomst en evolutionair-visionair merk, de “impact” van deze auto wordt met de tijd duidelijker, net zoals de X5 in 99 ook de allereerst Sport SUV was ( ja echt waar)…
@ Pieter
Was er een verhitte discussie aan de gang dan??
Ik besefte trouwens niet eens dat ik zo emotioneel regeerde op dit ^%$*^ding.
I’ll behave next time. ;-)
@Gozert een toekomst en evolutionair-visionair merk (mening?)

Vandaar al die facelifts binnen het jaar, neemt niet weg dat BMW het goed doet in de verkopen maar dit gedrocht heeft veel weg van de sjanwong rectal misvormingen. Zou het zo snel dus geen nieuw segment willen noemen.
@ Rick
q7 killer ?
Nee niet echt.
Mensen die hier lopen te zeiken van lelijk dit en lelijk dat kunnen het gewoon niet hebben dat ze deze auto(’s) nooit kunnen rijden. BMW CS is gewoon top en de X6 is zeker mooier dan een gewone SUV welk merk dan ook hier kunnen andere merken gewoon niet aan tippen vandaar dat alle fanboys meteen negatieve reacties posten.

Alleen de 1 coupe vind ik het minst mooi
@ Audi racer

dit hoeft geen q7 killer te zijn dat is de X5 namelijk al.
Ja, ik vind het een schitterende auto, aparte ‘kont’ maar toch mooi :)
@ marex
ik zei ook niet dat de x5 GEEN q7 killer was, maar dat zeg ik bijdeze wel : X5/X6 IS GEEN AUDI Q7 KILLER (PUNT)
wat dachten ze nu: een cls bouwen op hoge poten ofwa. man man…
Ik wordt een beetje bang van die achterkant.
Doet me denken aan een ssang yong
Hier wil je toch niet dood in gevonden worden.Bmw gaat bergafwaarts zo.Heb nog liever een “saaie” audi.
net zo’n ssangyong ding, die hebben ook al zo’n lelijke “sportief”ogende esjoevie
voorkant ziet der op de eerste schets vree goe uit de andere voorkanten zien der wa verouderd uit.
de achterkant en de achterlichten zijn echt vet, daar mogen andere bouwers een voorbeeld aan nemen
K kan wel merken dat BMW het “designpad” helemaal zoek is! Dit ziet er toch niet uit! Naja, net als de X5, X3, 1-serie (Coupe), en laten we het dan al helamaal niet over die 5 serie hebben!:S

@ Audi racer
Wat is dan wel een Q7 killer? Hummer H1/H2?…
..dacht het niet, Q7=opgelompte A6
mijn beschijden mening
@ Menno
H1 zou in de buurt kunnen komen, maar vind jij nou echt dat de x5 een q7 killer is, nee toch?
@ audi racer
niks punt , dat jij de Q7 beter vind is jouw probleem. maar ga niet tegen mensen zegge dat ze ongelijk hebben over hun eigen mening.
What da hell is this? Het is duidelijk dat je de X6 in het zwart moet bestellen. Want als je het zo dan weer ziet, is het een fraaie vertoning en irriteert het daklijn ook veel minder…….

……maja dit zijn dan ook weer persfoto´s……
@audi racer
Ik vind die twee van hetzelfde kaliber. Maar allebei lelijk. De 1e generatie X5 vond ik wel mooi.
z’n kont lijkt op een flatgebouw,veel te smal in verhouding met de hoogte.
Bayerische Motoren
Wat jullie er ook van denken, wees er maar zeker van dat BMW ook voor de X6 een publiek zal hebben.
Zoniet was deze er gewoon nooit gekomen!
Weer even de klanten laten wennen aan de looks en verkopen.
Wat een lelijke bak:P
Benieuwd hoe het zit met de hoofdruimte…. Ik vind de achterkant btw ook lelijk, de voorkant is gewoon X5, dus wel oke.
Ooooh,,i like it!!

Die achterkant is beetje 6 achtig!
Ik vind hem mooi! Ook best wel origineel ontwerp
vind ik. En het is gewoon een stoere bak!
sport activity coupe….

auto rijden is NIET sportief.
een auto is ALTIJD passief.
4 deurs is NOOIT coupe.

lekkere benaming van onze BMW marketing vrienden.
Wat gebeurd er als je een auto presenteerd? Jawel hosana, we zijn geintresseerd.

En wat gebeurd er als een tijdje later een slap aftreksel op de markt komt met exact dezelfde neus en dan wat anders eraan geboetseerd? Verhouding ver te zoeken…

Zo heeft de X5 nu een zusje gekregen. Maar het zusje is lelijker, onpractiser en ook nog duurder. Ik ga maar alvast in de rij staan. hmmm
Ik heb het hier al ergens gelezen: een zinloos ontwerp. Waar dient dit karretje voor? Nergens, juist. A non-starter.
Spyker D12 SSUV?? Van achteren dan.. lijkt net een m3 met tractorwielen
Na minutenlang verbouwereerd staren naar de foto’s kan ik het nog steeds moeilijk geloven. Dit is echt een le-lijk-e auto jongens! Maar echt lelijk zoals ik er nog niet vele heb gezien. What’s going on? Wat is hiervan de bedoeling?!

Ik was BMW-fan
Ik ben BMW-fan
Maar zal ik BMW-fan blijven? Daar moet ik toch nog eens goed over nadenken.
Hm, hier kun je vast geen 50 cm mee waden
ik vind hem vet en ik zou hem ech wel willen hebben
Neus, TOP, achterkant, TOP, zijkant LELIJK,

toch jammer van die lijn
@ Ari_M6
ik heb tegen niemand gezegt dat ze ongelijk hebben, dat zal ik ook niet doen, iedereen mag hier zijn/haar mening uiten zonder iemand te beledigen.
maar ik heb dus ook zo mijn meningen en 1 daarvan is dat de x5/x6 geen q7 killer is, maar dat wil niet zeggen dat ik de x5/x6 lelijk vind vooral de x5 is zeer aantrekkelijk maar niet mooier als de q7. (mijn mening)
Om Andy uit Little Britain te citeren: want that one.
geweldig apparaat!! Totaal zinloos en daarom wil ik ‘m nog meer!
ik hou dit concept al een tijdje in de gaten, onder anderen bij de bmw dealer zitten praten over dit concept en wat er komen gaat in de toekomst, niks kwijt willen natuurlijk maar toen ik kwam wilde ze toch wel iets kwijt. maar kijk niet één keer maar 20x naar dit concept het gaat wennen, en toch heeft deze auto veel wat mensen vragen van een auto! de achterkant van een 6-serie blijft vaker terugkomen! dit is toch een durf-maartochmooiconcept! GA ALLEMAAL MAAR GOED KIJKEN! commentaar is niet nodig al kijk je 20x.
hij is schitterend! :-)
broer zit vandaag in Frankfurrt komt morgen terug van IAAAA, ff zijn mening horen…
Cruyf zou het als volgt bewoorden ” kijk…scchhh, het issch net aljsssch metj vrouweh, alleen omgekeerd, op plaatjes zien ze der alteidj moojer uit dan in werkelijkheeijd, bij autosch is hetj ssccch schjuist omgekeerd, maar das logiesch”
ik weet niet of het al gezegt is maar ergens lijkt het net alsof het een nieuwe ssang yong kan worden…
rein lucassen
bmw x6 veredelde kloon van een koreaan of europese variant op een voertuig, dat voor mitsubishi al enige jaren rally-raids als parijs dakar rijdt?
wanneer bmw zich boos maakt over klonen door koreanen [ x5 tegenover ceo] moet bmw niet verwachten dat ik hun kloon techniek als een zeer gewaagd of opmerkelijk ontwerp zie.
ben ik nou echt de enige die hem mooi vindt, en hem graag zou willen kopen? ik vindt de cayenne mooi en ik vindt de 6 serie mooi. ik zou geen keuze tussen die twee kunnen maken (ALS ik het geld ervoor zou hebben!). Nu met de x6 zou ik geen keuze hoeven maken
super auto. vindt hem heel mooi.
dit is tog wel de bmw vind ik zelf ik hoop dat ie snel in productie gaat. egt een plaatje
fransen michel
bmw x6 zeer cool en vette voorkant,maar de kont(achterkant) trekt op niks veel tye breed ente dik.typisch bmw.maar als,de bekende voetballers en andere bekende sterren wil iedereen ,hem hebben .zo gaat het altijd met bmw.
Jammer weer dit, voor een hoop fabrikanten is het moeilijk een normale achterkant te maken maar BMW kan het dus helemaal niet, nu verkloten ze niet alleen de achterkant maar ook nog eens de hele auto.

Wie weet wordt het weer net zo goed verkocht als de z8.
de lijnen lijken veel op de Ssang yong Actyon ,vergelijk ze maar!
Ik persoonlijk vind hem wel echt heel gaaf. Komt zeker op de oprit te staan als ik hem kan betalen. Geen twijfel over mogelijk….

Wat betreft de reacties; Erg grappig om te zien hoe conservatief de opinie van menig autoliefhebber is in het begin en dat deze na verloop van tijd weer bijdraait getuige de nog immer uitstekende verkoopresultaten van BMW.

Op ieder nieuw model na de ommezwaai in design (7serie destijds) was de kritiek iedere keer weer alom aanwezig van alle denkbare hoeken. Maar toch, de resultaten liegen er niet om. Bmw is zeer succesvol! Ook dit zogenaamde “gedrocht” zal het enorm goed gaan doen. Het is echt anders dan we tot nu gewend zijn en verdient alleen al daarom lof mijns inziens.

Dat het ding functioneel gezien volstrekt nutteloos is zal ik niet tegenspreken… Maar, wat te denken van de massaal verkochte “normale” suv’s in Nederland?
Alsof die wel functioneel zijn! Nederland was, is en zal een overwegend vlak land blijven. Of, “normale’ coupé’s? Wat is daar het nut van? Ze zijn duurder en kleiner dan hun vierdeurs tegenhangers maar toch worden die dingen heel goed verkocht. Oh ja cabrios, die vliegen tegenwoordig ook als warme broodjes over de toonbank.

Auto’s in dergelijke klasses zijn vaak gewoon hebbedingen en hebbedingen horen niet eens functioneel te zijn. Je koopt niet een X6 omdat die functioneel is maar omdat je hem gewoon wilt “hebben”. Bmw heeft de X6 niet ontworpen om functionaliteit te kunnen bieden maar om meer te verkopen. Gezien het feit dat er steeds meer rijke mensen bij komen en die vaak de obsessieve neiging hebben om hebbedingen te kopen denk ik dat dit ze idd gaat lukken. Ook flikt bmw het weer een voorloper te zijn in een niche markt van ‘hun” klasse. Denk aan de X5, m3, m5, 3serie coupé en cabrio…. Mercedes doet het leuk er achteraan met de cls (heel gaaf!) maar audi hobbelt er gewoon achteraan en speelt zo goed als altijd op safe. Behalve de r8 dan natuurlijk waarvoor hulde…!
best mooi, alleen ik denk dat de X5 meer succes heeft.
bravo duitsland!
het is eindelijk gelukt om de X5 nog lelijker te maken
dit zoooooooo vet, cool alles in een auto. ik was gek op de x5 maar dit overwint alles!
We leven nu eind juli 2008,en de voorraad x6 voor nederland is bijna uitverkocht.
Smaken verschillen,maar deze auto is een hit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).