Evo doet rondje Nürburgring in 2:16.093

Auteur: , 127 Reacties

Herinneren jullie dat berichtje over die BMW M3 Challenge nog?

Goed nieuws, want dit gratis spel is nu hier en daar te downloaden. En mijns inziens is het nog een leuk, mooi en behoorlijk lastig spel ook!

Vanochtend heb ik even zitten oefenen, en ik kwam niet uit op een snellere tijd dan 2:16.093 voor het lange circuit (je kunt ook kiezen voor de korte versie). Afstemming? Uiteraard de Billstein-veren, TC op level 1 en het ABS en DSC op aan. Maar ook met de TC op level 2 en het DSC uit kon ik leven. Verder moet je ook nog wat aan de stuurinstellingen doen, want zoals hij staat in de basisconfiguratie is het huilen met de pet op. Hoe je dat verandert, mag je natuurlijk geheel zelf uitvissen. Ben benieuwd of er autobloggers zijn die onder de 2:15 duiken…

Er kan ook in het donker gereden worden
Hé, doet Wouter ook mee?127 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
the real stig!
ben het al aan het downloaden, lijkt me erg leuk, mmaar hoe hebben jullie je tijd neergezet met keyboard of met wheel??
Ik zat op de kortebaan gisteravond op de 1:43, wat best een redelijk tijd is denk ik. heb GTR2 tot een halfjaartje geleden best veel gespeeld, maar het was wel weer even wennen vond ik.


Game is trouwens met een beetje normale pc perfect te draaien, draai hem met mijn 2 jaar oud (toen wel highend) pc met alle settings op max.
300Mb voor wat met een bmw te rijden nee dank u, en tis veel te moeilijk heb ik gehoord :p
2:14 zonder enig hulpmiddel en 2 keer bijna de kant in te rijden
Eens zien wat het geeft als ik mijn stuur & pedalen vanonder het stof haal.
Natuurlijk met stuurwiel! (oud microsoft stuur)
Is dit te spelen op een Mac?
Nee
best een mooi spel maar best zwaar.
met 1440*900 en alles full kan ik het net draaien.

op de Nürburgring lange versie doe ik het in 2.17.043
ik ga er meer dan 10 minuten over doen…….
oh sorry het ging niet over het downloaden?
2:24. Hmm, nog even verder mn toetsenbord tweaken. Overigens met TC level 1, want 2 vind ik maar niks.
Overigens, waar blijven de linkjes naar de replays? :D
2.15.603!!!
downloading ..
kan je dit op vista spelen? want hij wilt het niet opendoen?:s
:) Ik krijg dat ding geeneens fatoenlijk de eerste bocht door met een keyboard, die idiote toetsencombinaties
Ik heb overigens een keyboard gebruikt en ik werk met Vista.
vet man ik ga gelijk ff in me m3 rijden
Als je net na de pitstraat rechtsaf slaat, kun je via een weggetje onder het circuit door. Dan kom je op een flink groot stuk waar je lekker kunt prutsen.

Aan het begin van de pitstraat kun je ook onder de baan door, moet je wel langs een brandweerjeep rossen. Dan kom je op een kleine parkeerplaats waar je wat kunt driften etc.

Totaal niet boeiend, maar wel leuk. ;)
the real stig!
telkens als ie bijna volledig is geladen om te gaan racen sluit ie helemaal af :s
*Julian gaat zich er ook maar eens aan wagen..
Ben benieuwd hoe lang het duurt voor de M3 hieruit wordt gesloopt en in GTR2 kan worden gebruikt….

Kom er maar in Bramzel… :)
Na een paar rondjes oefenen kwam ik op 2:13.451 uit, best redelijke tijd lijkt me zo.
Ik ga hem ook maar eens downloaden, morgen een ‘vrije’ dag, dan ga ik het wel ff proberen!
TC uit en DSC uit (of juist aan) en dan kun je lekker driften door de Castrol.


Binnenkort eens proberen met een Playseat + G25 + TrackIR, kijken of ik onder de 2.18 kan komen.
Zou iemand misschien kunnen zeggen op hoeveel die stuur instellingen moeten staan of op hoeveel procent? ik snap er werkelijk helemaal geen …. van.
Bedankt alvast!
awesome!!! :D kan niet wachten om het met me uberstuurtje uit te proberen :P zal eens kijken hoe realistisch het echt is, verwacht over 30 min een leuke tijd ;) Ik neem aan dat nurburgring slaat op het GP circuit?
ik las even verkeerd en dacht dat het over een rondje nordschleife ging, whahahaa
Dat uberstuurtje ga ik ook kopen!!

Mooi mezelf leren rijden met dat ding, ben nog maar 16 dus..
2:14.365 zonder hulpmiddelen. Een lage 2:13 moet te doen zijn, maar op’t moment niet voor mij :p.
2:13.074 zonder hulpmiddelen maar wel na een uurtje of twee met stuur.
ps: vroeger speelde ik GTR2, nu Race: Wtcc game, ook heel lang en was er toch vrij goed in
Steeds als die bijna gelade is bij de race sluit die af.
Weet iemand wat ik hier aan moet doen?
Alvast bedankt
vØlvØ frǽk
ik haat mijn pc! geen enkel spel doet het.. dus zoals verwacht deze ook niet :-(
YEAH!!! wat een bruut spel! :D ik heb GTR2 en Test Drive Unlimited al… maar dit is toch echt mijn favoriet! het geluid is zelfs goed.

Werkt verder perfect samen met Logitech G25 (schakelen en grote draaihoek!) en vista. Hier ga ik echt heel erg verslaafd aan raken. Binnenkort ga ik hier de boel wel vervuilen met mijn fav M3 en filmpjes van rondetijden ;)

vooralsnog zit ik met standaard veren op 2.24
ESP en DSC zijn uit, alleen abs aan :)

what about hier een standaard autoblog event van maken en een autoblog server! :P wat ontzettend bruut!
(oja, en mijn favoriete configuratie is perfect aan te maken: huppeldepup blauw (5) en dan de 18″ velgen eronder)
Zelfs olie temperatuur meter doet het!
Prachtig spel!
waarom geen BMW M POWER Challenge met alle BMW M modellen…
Gelukkig dat ik geen BMW rijd, anders had ik allang ergens tegen de vangrail gezeten. Of komt dat omdat ik normaal niet met een keyboard stuur?
Traction control in het gras gaat ook niet zo best, maar gelukkig rijdt het wel zuinig, nog geen verandering gezien in de meter.
1:29:35,21! Yeeeeeaaaaaaahhhhhhh! En ik heb een tel.nr. gescoord bij dat knappe meisje langs de Ring!
@badidea
lol… dan rij je inderdaad zuinig! met een stuk of 6 rondjes had ik er bijna een halve tank uit! :o
En al de andere M modellen zijn helemaal niet nodig. Dit is de allerallerallerbeste dus!
Ik had net in de race op de korte baan een 1.41… :)
Mijn beste tijd op de korte baan (die ik goed uit mijn hoofd ken, in tegenstelling tot de lange) is 1:43. Lange baan 2:15.
grr ik wil een race stuur
ik zie dat rudy weer aan het opscheppen is :P ik zal de game downloaden wanneer ik daar tijd voor heb, en dat is niet eerder dan vrijdagavond :(
nou… zometeen een keertje de billstein schokkers proberen ;)

@monk
dis een absolute aanrader!
http://www.google.nl/search?q=logitech+g25&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a
Jammer dat ie ’t niet in windowedmode doet… ik zit op m’n werk en dan is ’t lastig als ie fullscreen draait…
geen makkelijk spelletje :P ..
JAjajajajaa 2.09.21, hij staat. nu maar eens kijken of iemand dat nog kan kloppen.
vet spel hoor! maar ik heb alleen toetsenbord.. kom niet verder dan een 2.23 in de race.
@ Casper: beetje klote hé… gelukkig eigen zaak, dan kan ik wel eens af en toe kutten.

;-)
2.09.21, hmmmm, volgens mij kan dat helemaal niet… En als je tijd wel klopt dan ben je volgens mij bij voorbaat al winnar in elk multiplayer-potje…
Vetjes! :) Ik speel al tijdje GTR 2, zou dat voordelen hebben? :P Nja, gelijk downloaden die hap!

Oh, en zullen we onze replays op autojunk zetten?
weet iemand waar je het sturen kan veranderen ik vind em veel te licht je vliegt meteen de bocht uit
zow, ik rij nog steeds met ESP en DSC uit… ABS hou ik er nog ff in maar eigenlijk is dat helemaal niet nuttig :P

zit nu in de 2.20’s met de bilstein pakketjes eronder (wat een lelijke sticker!) maar heel veel scheelt het volgens mij niet met de originele.

Als je GTR2 kan is dat een heel groot voordeel voor dit spel, zelfde fabriek eh ;) De functies zijn hier iets beperkter wat ik eigenlijk wel prettig vind. GTR2 draait met update trouwens wel beter dan dit.
Mmm.. gisteravond nog ff geprobeerd. Maar ben een hele tijd bezig geweest met het afstellen van de besturing. (Keyboard) Ik slingerde alle kanten op, heb nog steeds bij het uitkomen van een bocht, dat als ik het stuur (toets) loslaat dat ie nog een stuk doorstuurt. Daardoor nog niet onder de 2.30 gekomen, moet toch een stuk beter kunnen. Op oude playstation had je ook alleen maar toetsen.

Wat voor instellingen gebruiken jullie voor keyboard (gevoeligheid en snelheid afh.)

Heb trouwens wel een trage comp, laagste resolutie en alle instellingen. Misschien reageert ie daarom ook traag.
help help help!!!!
ik wil dat spel opstarten, komt er een kadertje met de melding: “no support for texture compression found”

:(:( wat moet ik doen?
grtz
kan iemand misschien de beste instellingen voor een toetsenbord delen? mijn banden piepen en glijden in elke bocht ongeacht mijn snelheid.
@Jelleken
wat voor Videokaart heb je, probeer eens een andere videokaart.
Hmmm lange baan op 2.18 op het moment :) Beetje oefenen nog dus! Wat ik super vind aan dit spel, is in tegenstelling tot GTR 2 is het hier juist makkelijk om een drift te trekken in een bocht :D Echt super als je er dan ook perfect weer uitkomt!
Voor een ieder die moeite heeft met de juiste instellingen te vinden, dit is zoals ik het spel heb geconfigureerd:

Steering 15%
Throttle 33%
Brake 56%
Clutch 20%

Speed Sensitive Steering 50%
Steering Lock 15%

TC op level 1, ABS en DSC op ‘on’.

Zo vind ik het spel goed te spelen iig. Maar als er mensen zijn die naar eigen zeggen 2:09 halen, dan lijkt mijn instelling ook niet helemaal correct te zijn…
@vapid: hehe, oke, dan wacht ik nog welgeteld 8dagjes, 7 keer slapen, kan ik mijn spiksplinternieuwe laptop afhalen, en dan installeer ik gewoon het game daarop, dan zal dat wel lukken zeker?

grtz
@ EVO
Top! Deze instellingen maar eens proberen. Ik rij nu met het gevoel van een olifant die mijn gaspedaal intrapt en met sturen gaat het ook niet bepaald fijntjes. 2.32 is waar ik nu op zit…
Was een van de beste 100 gamers overall online bij NFS Carbon, mijn naam stond op elke ranglijst… *denkt terug aan zijn tijd van glorie en zijn overwinningen*

Die 2.09 gaat eraan!!!
@EVO

Die percentages kan je beter op 50% laten (volledig lineair), al is dat voor het rem pedaal en de koppeling niet zo realistisch.
Vooral steering zou ik 50% laten anders beweegt je stuur uitslag sneller of langzamer naarmate je de max stuuruitslag heb.

Speed sensitive steering is iets wat je op 0% wil hebben. Deze optie zorgt er namelijk voor dat je op lage snelheid een grotere stuur uitslag hebt (zoals bij pits uitrijden) en op hoge snelheid dat je minder stuuruitslag hebt, erg irritant en onrealistisch (maar soms nodig voor stuurtjes die een beperkte draaihoek hebben)
heeft iemand enig idee welk nummer dat is op de achtergrond in het main menu? of hoe ik er achter kan komen?
@YK NFS is een arcade spel, net als Gran Turismo bijvoorbeeld. Dit is een realistische simulatie… :)

Overigens zou men de tijden moeten rijden met alle hulpmiddelen uit voor een zo realistisch mogelijke vergelijking.
Ik heb nu een 2.14.653 op de lange baan gereden met alle hulpmiddelen uit :)

Vermakelijke game!
Netjes Dirk; kun je ons verklappen wat jouw instellingen verder zijn? En wat voor console gebruik je? Keyboard, gamepad of stuurtje..? Mijn tijd van 2:16.093 kom ik echt niet meer aan. Leuke van dit spel is dat je ook echt elke bocht goed moet nemen, wil je een snelle tijd zetten. Behoorlijk vermakelijk (en tijdrovend…)
@ jelleken

ja dan zal het wel lukken, succes met wachten
Maar jongens, de echte vraag is natuurlijk: wat is jullie tijd in GT4 op de PS2 met een Shelby Cobra 427, zónder hulpmiddelen op Citta de Aria? En zonder iets te raken!

(Je merkt, ik heb een serieuze computer dus houd er een aparte console voor spelletjes op na…)
@Ruben Baeten
Dat is onmogelijk ;)
DonKilluminati
1:50 met toetsenbord
Mietjes zijn jullie zeg met Traction Control, Stability Control en ABS aan.
Alles staat uit bij mij en ik rijd 2:16’391… ;)
Op de korte baan staat mijn record op 1:22’293 :)
Hehe.. ja het leuke is toch wel dat je niet meer aan je snelste tijd kan komen als je het de volgende dag weer probeert. Eerst weer even een paar rondes inrijden en dan gaat het steeds sneller :)

Mijn tijd is trouwens 2:16 rond!
@Jelleken,

Dat kan je shaken, je hebt geen goede videokaart. Ik heb hetzelfde probleem.
http://www.techimo.com/forum/archive/index.php/t-116456.html

Off-topic, iemand die een goede videokaart voor niet te veel geld kan aanraden?
@Ruben Baeten
2.05.565
Zal t eens proberen. speel regelmatig forza motorsport 2 op de xbox360 en draai daar toch fatsoenlijke rondetijden mee.
@Mike; idd, dat heb ik ook.
@RA999: Na heel lang en heel veel oefenen (de belachelijke opdracht fascineert mij nou eenmaal): 1:38.102 :D
Alle hulpmiddelen uitgezet en een tijd gereden van…………………..tromgeroffel:


2:06.569
Damn,

Best goed rijders, heb al een tijd niet meer gespeeld mar was zeer lang in meerdere games de beste. heb net een nieuwe server draaien met 4 processoren en vond mooi game om de prestatie eens goed uit te proberen. Ja ja ja weet het niet helemaal fair om een thuis pc te vergelijken met een industrie server voor embedded multimedia graphix. Ben nu al 3 uur bezig om te tijd weer te verbeteren en mijn project zal ik in het weekend af moeten maken maar is eindelijk gelukt om de tijd te kraken. Zal de instellingen niet verklappen, dat zoeken maar lekker zelf uit. TIJD STAAT NU OP 2.04.78
@Morgan: dat is vast niet met een toetsenbord gereden (?).
@Ruben Baeten
U is wonderpersoon… :D
(Of ik kan niet rijden, ik ga voor het eerste ;) )
Jammer dat de replay niet mooi is, mijn wielen staan steeds de verkeerde kant op in de bochten…
nee compleet met stoeltje stuur en 3 42 inch full HD shermen in hoek van 33 graden. Je hebt echt idee als of je er zelf rijd. Maak enorm veel verschil uit ten opzichte van een LCD scherm. Jajajaja ook dat is niet fair. maarrrrrrrrrrrr wel erg leuk.
met een laptop toetsenbord is het al een uitdaging het apparaat op de baan te houden, laat staan netjes lijnen te rijden…… vroeger speelde ik Formula one GP II en daar was ik met een toestenbordje wel echt snel, dit is niet te doen op mijn laptop.
nou… best ernstig maar ik ben nog niet onder de 2.24 gezakt (das wel dan weer met originele veren). wat zijn die instellingen waar ‘men’ het over heeft??? :P heeft er iemand al een écht goeie setup voor een G25 ontdekt bijvoorbeeld (hoe stel je de lock in?)

en ik kan geen look-to-apex functie vinden die GTR2 wel heeft, erg jammer aangezien ik het met 1 scherm moet doen :o
(dat is dus wel op de lange baan eh! ;) )
@Alwood: da’s wel erg ja…. dat doe ik met toetsenbord en uitstapjes naast de baan ook nog wel denk ik…
2:10.423 is mijn tijd met dezelfde instellings zoals evo.
Niet gedaan met een stuurtje wel met mijn joystick sidewinder feedback 2.
Sneller gaat niet, heb al 20 rondjes gedaan en méér krijg ik er niet uit ;)
ongelooflijke loooool!!!!
dank u evo!!!
@evo

Ik rij met een Logitech Momoracing stuurtje. Voor de rest heb ik die Bilstein veren eronder… Voor een snelle ronde probeer ik zo min mogelijk te driften. Vooral snelheid meenemen in langzame bochten is belangrijk. De eerste bocht bij start/finish belangrijk… Rem je daar laat, kun je heel veel tijd winnen.

Succes! ;)
Ik blijf ook steken, maar ik ben dan ook nog niet helemaal uit wat nu handig is qua setting voor een toetsenbord (laptop) >> het is echt een kriem. En die van evo had ik ook al wel een beetje uitgedoktert, maar die bak is niet op de baan te houden laat staan een ‘lijn’ volgen. Daarnaast geeft het spel op mijn leen_laptop (mijne is in for repairs) af en toe van die glitches waarbij het stuur blijft ‘hangen’: resultaat is een instant spin.
Die Bilstein-veren schelen zo’n 4 seconden. Zeker de moeite waard dus om die eronder te jenken.

@Brecht; Mag ik van jou eens weten welke bochten jij allemaal afsnijdt? Op een normale manier is 2:10.423 met mijn instellingen gewoon onmogelijk. Of moet er echt ruim 6 seconden verschil zitten tussen het gebruik van een toetsenbord en het gebruik van een joystick?

@Dirk; ik probeer juist de auto te ‘zetten’ door in de bocht af en toe bij te remmen, dan wel terug te schakelen. Tevens maak ik in sommige bochten af en toe ook gebruik van de kerbs om de bocht makkelijker te halen (want als je over de kerbs gaat, dan zet de auto zich ook iets meer).

Anyway, ben nog steeds blij met m’n 2:16.093 ;)
Hebben meer mense daar last van dat het spel afsluit als het bijna klaar is met laden?
Wat kan je er aan doen??
9,57 op de nordschleife
Ik ga ervan uit dat je met de Nordschleife niet dit spel bedoeld, Remco?
jawel :D
naa niet in dit spel maar heb die bmw’s in GTR 2 gestopt
hoe zorg je ervoor dat zo’n stuurje ingeschakeld,wordt ik kan het niet vinden.
alvast bedankt
zou er eens iemand willen antwoorden op de vraag van HAR en anderen die problemen hebben met dit spel?! ik ook namelijk…
jajaja! hoe moet ie in GTR2? en hoe goed werkt dat? ivm instellingen van onderstel, motor e.d.?
owww Ik ben binnen! ;) Eindelijk schiet het een beetje op. Ik heb de Traction Control op 1 gezet in plaats van uit en hoppakee ik zit op 2.20! ABS heb ik nog niet uit gehad… maar ik heb tot nu toe alles zonder DSC gespeelt.

dus, aangezien ik de 2.20 ook nog met standaard verenpakket heb gedaan sta ik volgens evo’s eigen zeggen gelijk aan de schrijvert van het topic :P

ooit ga ik 2.18’s rijden met standaard veren!
@alwood

Gewoon mapjes kopieren.
Voor de rest is het gewoon het zelfde want is het zelfde spel.
Alleen opstart scherm etc zijn aan gepast maar voor de rest is het bijna identiek.
Vandaag ook nog eventjes geoefend, en had een tijd van 2:15.626. Sneller, maar het kan nog wel ietsje sneller.

@Alwood, waarom jenk je die Bilstein-veren er niet direct op?
haha :P ga ik toch maar weer eens doen, die sticker is zo lelijk! ;) het verbaast me een beetje dat de grip met tracstion control 1 zoveel meer wordt :? dat is de voornaamste reden dat me tijden vooruit zijn gegaan.

Ik heb echt niet de allerslechtste stuurkunsten maar zonder traction control is onder de 2.23 haast onmogelijk. alsof er smallere bandjes op de wagen zitten.

vanavond ff naar frankfurt rijden en kijken of ik voor die tijd nog in me M3 kan rijden ;) anders wordt mijn missie voor volgende week om 2.10 te halen!
@ evo. De enigste bocht die ik afnsijd is bijna op laatste de kleine S bocht, daar waar je links moet gaan zet ik mij héél fel rechts en rijd ik wel een hele stuk over waar ik normaal niet mag, maar iedereen deed dat dus doe ik het ook, maar dan in 2de versnelling tegen ca. 85 km/h er door rijd. waar sommige mensen direct trg naar 1 ste ben ik al vertrokken. Het was gwn niet te doen en ja ik reed in manuele stand ;)
@Ardjee

De menu muziek staat hier BMW M3 Challenge\Music\M3_The_Long_Road.mp3
Me record staat nu op 2.17 :P Alles uit, behalve traction op level 1. ‘k Zal es een replay uploaden, heb er nog geen gezien op autojunk :)
2.10:981 sneller kan ik niet, did my best. Ben moe, ga slapen..zzzz
Heeft iemand btw ook dat ene lange rechte stuk gevonden? In tegengestelde richting de pits inrijden, onder dat bruggetje, rechts langs een jeep raggen, kom je op een open vlakte, doorrijden, naar beneden flikkeren, koprol maken, en voila, je bent er, lang recht stuk. Deed er 260 km/h in de 6e versnelling!!! Wel uitkijken dat je niet links in dat grote zwarte gat rijdt XD!!!
Hoe haal je in godsnaam 2:10?! Lijkt mij gewoonweg onmogelijk. Zeker met stuur en alle hulpjes uit.
Raar maar waar ik kan me niet méér inloggen op internet :s
Zou het spel zo vol zitten met gamers of scheelt er iets anders.
@Sjon, lijkt mij ook hoor… daarom ben ik ook nog steeds blij met m’n 2:15.626….;)
nouja, je kan wel zegge ik rij die en die tijden, maar misschien is het niet geloofwaardig…. print screen en upload je plaatjes ;)

ik heb zelf 1.41 en 2.16 gerede op de banen, upload ze later want zit nu op mijn werk.

overigens wel met ABS, TC 1 en DSC aan en met een toetsenbord. Ik denk dat ik met een stuurtje wel op de 2.15 kom.

greetz, kevin
Best goed te doen… de sprint lukt nu in 1:22.520, moet wel zeggen dat het een tijdje duurde voordat ik deze tijd heb gehaald. btw ik heb alles aan behalve de TC2.
Ik had, om die tijd te bereiken, alles uitgezet behalve ABS. Je weet wel, bochten dwars pakken. Probeer maar.
@Sjon, hoezo NFS is een arcadespel. Blijkt dus dat die top 100 overall niet voor niets heb verdient.
Nieuw pr’tje voor mij: 2:15.292
@evo, nette tijd, ik rij nu 2.15.322, jij ook een G25?
Werner Oostendorp
2.14.887, onder de 2.15 is dus gelukt!!!
2.14.738…hehe succes iedereen :
Ik heb net 2:14.596 gereden, gewoon met keyboard. Alles op 50% en speed sensitive op 0. Lock op 15. Alles op ‘on’ en TC level 1. En de Bilsteins natuurlijk, maar da’s logisch!

Succes!
sorry heren.. 2.14.230 :P
onder de 2.14 moet makkelijk kunnen, weet iemand trouwens een lijstje met echt toptijden van andere mensen ?
phuu, tis dan toch gelukt, 2.13.650, bijna een halve seconde sneller!
hallo gamer is er ook een insteling voor de aytomaat t schakelen lukt me broertje nog niet zo maar k ken ff de insteling voor automaat niet vinde weten juli iets voor me
grof spel (had al gedownload op gamershell)
1:21.03 is mijn record.. is dat snel genoeg??
1.45 met keyboard kort :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).