Verdammte klima schweine!

Auteur: , 37 Reacties

Jullie allemaal! Stelletje hypocriete petrolheads! Een beetje geilen op al die peekaas terwijl onze wereld steeds sneller lijkt af te sterven. Emissie-eisen blijken allemaal heel moeilijk te realiseren, maar zodra er een groene autoshow is dan staan opeens tien Duitse hallen vol met hybride concepts. Greenpeace pikt het niet langer en vindt dat het allemaal nog een stuk beter kan, reden voor onze grote vrienden om ook naar de IAA te komen en te protesteren. Dankzij deze ultra-groene hippies zagen we dit spandoek boven de stad uittorenen, terwijl we afgelopen dinsdagavond terugliepen vanaf de Frankfurter Messe.

Gisteren was de officiële opening van de IAA, de Duitse bondskanselier Angela Merkel was daar ook aanwezig en steunt de Europese auto-industrie om de strengere Europese CO2-eisen uit te stellen. Terwijl ze dat wereldkundig maakte was Greenpeace bezig om honderden zwarte balonnen met de tekst “CO2” vrij te laten.

Duitsers kun je niet vertrouwen, maar hippies ook niet, dus wat nu?37 reacties

waarom moet die varkens auto op dat spandoek de koplampen van de oude mercedes C-klasse hebben?
Behaarde, stinkende hippies kon je nooit vertrouwen – die leven in hun ingebeelde utopische maatschappij. :)
Waar hadden ze die ballonnen mee gevuld, CO2?! Sukkels.
Bij die groentjes is het nooit goed zat, heel IAA staat vol met milieubesparende technieken en modellen en dan nog klagen. De automerken hebben ook flink wat geld nodig om dergelijke technieken te ontwikkelen. Dus al het geld wat gestort wordt aan Greenpeace mag meteen door naar de automerken, dan wordt het tenminste nuttig besteed in plaats van die onnutige posters en ballonnetjes.
pfff balonnen…juist ja, en DIE zijn zeker niet schadelijk voor het milieu??? WAKE UP GREENPEACE!! :(
Beetje irritant zijn ze wel he.
lekker die ballonnen
Laat ze toch lekker. Zij ‘strijden’ voor iets dat zij belangrijk vinden.
En eerlijk is eerlijk, helemaal ongelijk hebben ze niet. Ik adem ook liever frisse lucht dan smog…
Het vinden van een oplossing waar iedereen zich in kan vinden is echter niet eenvoudig. En de manier waarop zij aandacht vragen… Tja… Het werkt wel! :)
duitsers kan je niet vertrouwen ?????? volgens de gemiddelde autoblogger is de ene BMW nog beter dan de andere audi die beter is dan mercedes die dan weer beter is dan BMW.. of zijn die sukkels gewoon in de aap gelogeerd zonder het te weten..
@lincoln: was er 65 jaar geleden niet een akkefietje met die Duitsers?

@Rossi: nee geen lachgas, CO2! ;)
Ik ben het met greenpeace eens. Alle fabrikanten die in 2007 nog een auto zonder Klima-anlage durven uit te leveren zijn zwijnen.
In ieder geval hebben zij door dat de autoindustrie vrij hypocriet bezig is.

Als we zuiniger met onze aardbol willen omspringen (nu is er nog een keus , binne 20 jaar niet meer), zal er toch heel wat consequenter met principes omgegaan moeten worden.

Kijk papa, ik rijdt met een hybride Lexus van 300 pk.

Is dit milieubewust????

BMW, Mercedes, AUDI, Porsche en alle grote Duitse merken wedijveren op dit moment om de grootste PK-Monsters aller tijden door de mensen hun strot te duwen. Cayennes, Q7, Touareg, blablabla. Sedans met 700 pk etc…
Hoezo??? Ze zijn toch milieubewust, met een hele stand hybride auto’s (die niet meer dan een showcase zijn voor hun technische know-how)?


Effe kopie erbij houden mensen:

Gewoon allemaal 1.4 tdi-tjes en klaar is kees. Simpeler kan het toch niet.
Een 1.4 td is sterk genoeg om een middenklasser van de nodige pk’s te voorzien.

Probleem is dat niemand (jij en ik) dit op het moment wil, anders reden we allemaal wel in een kleinere, zuinige wagen rond.

Nee , we willen snelheid, comfort, ruimte , luxe en veiligheid…..
tja….

Maar 2 seconden trager van 0-100 ? Nope geen denken aan.

Enige manier is de belasting op duurdere zware, vervuilende, wagens dramatisch verhogen, en het geld hiervan investeren in duurzame ontwikkeling, innovatie, techniek etc…
@klassiekerrally

I second that, man!

Maar uh als jullie (de negatievelingen hier) zo´n pesthekel aan Greenpeace hebben. Waarom gaan jullie dan niet met z´n allen naar zo´n protest bijeenkomst met jullie grote benzineslurpers en elke keer als ze roepen “klima schweine” dan geef je gas……
@ Gerben,
Val [niet levend]!

Ik word letterlijk misselijk van greenpeace etc., die stelletjes nutteloze communistische lamzakken die onder de mileuvlag iedereen zo veel mogelijk het leven zuur maken ook al hebben ze ongelijk. Ze mogen van mij allemaal [niet levend] vallen.
@G. De Groot: heb je de reactie van Gerben uberhaupt wel gelezen?
groot gelijk Gerben! Volledig met je eens.
@gerben: aanvaard gewoon dat er ook mensen zijn die het inderdaad steeds groter en sneller willen, niet iedereen wil milieubewust zijn (wat de dag van vandaag precies min of meer ‘moreel’ verplicht wordt)
@G De Groot

leuke reactie

Ik zou zelf ook niet op straat komen om te betogen en hun acties zijn idd niet altijd even weldoordacht.
En ja de groenen kleuren, als het om hun eigen portefeuille gaat, soms blauw of bruin. Het ligt er maar aan uit welke richting de wind waait.

Maar ik zal mijn mond houden, want ik zie dat je het moeilijk hebt.

De hal door, tweede deur rechts, daar vind je het toilet.
Heb ik de reactie gelezen?

“Gewoon allemaal 1.4 tdi-tjes en klaar is kees. Simpeler kan het toch niet.
Een 1.4 td is sterk genoeg om een middenklasser van de nodige pk’s te voorzien.”

“Enige manier is de belasting op duurdere zware, vervuilende, wagens dramatisch verhogen”

“nu is er nog een keus , binne 20 jaar niet meer”

Ja hoor :)!

En zo moeilijk heb ik het er nou ook weer niet mee, ik overdreef even een beetje.
Coolguy zegt:
“aanvaard gewoon dat er ook mensen zijn die het inderdaad steeds groter en sneller willen, niet iedereen wil milieubewust zijn (wat de dag van vandaag precies min of meer ‘moreel’ verplicht wordt)”

Gerben zei:
“Probleem is dat niemand (jij en ik) dit op het moment wil, anders reden we allemaal wel in een kleinere, zuinige wagen rond.”

Dus?
adrie bombarie
Nog meer belasting betalen? ik betaal me al blauw… ;-)

Die CO2 hype slaat gewoon helemaal nergens op… waarom kunnen we niet wat realistischer zijn. denk je nou werkelijk dat als we in NL allemaal dieseltjes gaan rijden we globaal iets oplossen.. hou toch op..

Ik ben van mening dat onze aandacht naar het efficienter gebruik van onze beschikbare brandstoffen, of alternatieve brandstoffen moet gaan, omdat het een feit is dat de fossiele brandstoffen op gaan… niet om dat CO2 geprietpraat, wat dat is allemaal gebaseerd op nogal wazige feiten.

check als je wil:

http://www.ikbennietco2neutraal.nl/blog/

gelukkig een beetje tegengas in deze CO2 waanzin…
@autoblogger … ja daaaaaag .. toen bestond ik nog niet .. net zo als al die akkefietjes met de engelsen/italianen/fransen … nee hoor .. dat soort sentimenten zijn NIET aan mij besteed.
waarom reageren ze op autos af……wat als alle autos in de wereld opeens hybride zijn is het probleem dan opgelost? NEE, ze geven auto de schuld ervan, en alleen maar auto’s in de media, maar de grootste vervuilers zoals fabrieken enz. die worden met rust gelaten, greenpeace volgt gewoon de media als een schaap……
Ik heb geen problemen met milieubewegingen an sich, maar ik heb wel problemen met Greenpeace. Hun acties zijn puur destructief en hebben geen enkele opbouwende waarde, het is actievoeren om het actievoeren, vaak zelfs met een averechts effect op het milieu.

Een milieubeweging zou er voor moeten zorgen dat projecten op een zo milieuveilige manier uitgevoerd worden, die milieubewuste manier van uitvoeren zou in het budget meegenomen moeten worden.

De insteek van Greenpeace (en veel andere “milieu”bewegingen) is dat de projecten niet uitgevoerd worden Met alle economische maar ook milieu problemen van dien. Laten we eerlijk wezen, elke dag in de file op de A1 tm A73 is niet gezond voor het milieu.

Greenpeace is er kampioen in om zogenaamde feiten (die vaak nergens op gebaseerd zijn) zo vreselijk op te blazen dat er een hetze gecreëerd wordt. Jaren geleden reed Nederland kilometers om omdat je niet bij Shell mocht tanken, omdat Shell fout was met de Brent Spar. Jaren later bleek dat Greenpeace fout zat, en dat hun oplossing veel slechter voor het milieu was dan die van Shell. Om over het milieueffect van het omrijden nog maar te zwijgen.

Ik citeer even een stukje:
“Paul Crutzen, recente Nobelprijswinnaar voor zijn werk op het gebied van de ozonlaag, heeft zijn lidmaatschap van Greenpeace opgezegd:

‘Zij hebben de zaak vervalst en ik ben daarvoor boos, want dat komt op onze rekening. Zij gebruiken foute gegevens, zowel voor de Brent Spar als voor de Franse nucleaire testen. Ik ben tegen nucleaire testen, maar men moet wetenschappelijk juiste argumenten gebruiken… …Nee, Greenpeace heeft de zaak van het milieu geschaad.’ ”

Momenteel zijn autofabrikanten enorm met het milieu bezig, er wordt ongelooflijk veel geld gestoken in milieubesparende ontwikkelingen. De huidige CO2 eisen zijn moeilijk haalbaar, dat Merkel daar uitstel voor vraagt is begrijpelijk, doelen zijn goed maar ze moeten wel haalbaar zijn. Milieubewegingen moeten dan geen spandoek ophangen en ballonetjes met helium loslaten (volgens mijn gegevens hoort helium ook niet in de lucht thuis), maar ze hadden zich bezig moeten houden met het opstellen van deze doelen.
Gerben en zo zouden gelijk hebben ware het niet dat Greenpeace en zo gewoon leugens en/of dwalingen verkondigen.

Stop eens met in die onzin te geloven Gerben, Het is een volstrekt proper (schoon voor de nederlanders), onschadelijk gas.

Het enige dat je CO2 kan verwijten is dat het een broeikasgas is dat MISSCHIEN in bepaalde mate een TIJDELIJKE opwarming van de atmosfeer helpt.

Indien je CO2 nog wat anders zou kunnen verwijten dan zou Greenpeace et al. dat ALLANG gedaan hebben en er ook nu nog luidruchtig over schreeuwen. Het feit dat ze dat niet doen is een BEWIJS dat je CO2 niets kan verwijten, uitgezonderd het broeikaskarakter.

CO2 is not an air pollutant and should not be treated as one:
http://climatesci.colorado.edu/2006/05/24/is-co2-a-pollutant-part-ii/
http://lvb.net/item/4442

Behalve dat is het natuurlijk wel gewoon fijn als we auto’s hebben die veel minder verbruiken, maar de markt zorgt ook vanzelf wel voor zuinige auto’s voor wie ze wil kopen.
Het grappige aan de gemiddelde milieu-activist is het feit dat ie zogezegd de natuur wil helpen, maar om dat écht te doen, moet je over een zuiver biologisch/ecologisch denkwezen beschikken, iets wat de gemiddelde milieu-activist niet doet. Ze zijn net zo hard gestoord door al dat politiek-maatschappelijk geneuzel als al de rest, wat ze dus per definitie nutteloos maakt.

Die vervelende mug die ene druppel van je bloed gunnen, palliatieve zorgen afschaffen, stoppen met prematuurtjes opkweken tot halve Frankensteins, stoppen met de mensen hun zuiver denkwezen op structurele weze van kleinsaf aan te injecteren met regelrecht vergif.
Waarom?
Omdat, hoe je het ook draait of keert, àlle zogenaamde problemen die we kennen, een rechtstreeks dan wel onrechtstreeks gevolg zijn van probleem nummer : een overschot van om en bij de 5,5 miljard mensdieren.

Zolang als dat probleem niet aangepakt wordt, zolang er niemand opstaat die het lef heeft om daar actief iets aan te doen, zal ik me er geen ene moer van aantrekken dat ik zometeen weer met +250g CO/km over de snelweg zal scheuren.

Ik besef ook wel dat de oplossingen om de menselijke overbevolking echt in te dijken, vanuit maatschappelijk standpunt op z’n minst monsterlijk te noemen zijn, maar kijk ‘ns ff wat verder aub. De maatschappij waar we allemaal toch zo hard aan houden is artificïeel, ze heeft geen enkele biologische dan wel ecologische bestaansreden. Ofwel : er zijn hogere goeden te dienen.

Verban gewoon de illusie, het waanidee als dat de soort waartoe je zelf behoort superieur is, vergeet de leugen dat een leven van de soort waartoe je zelf behoort, het hoogste goed op deze planeet is. Het hoogste goed op deze planeet is het evenwicht tussen leven en dood, en het daarbijhorende respect hiervoor.
Greenpeace is een organisatie die een religie uitdraagt, iets ‘verkoopt’ wat je nooit kunt kontroleren, dus hun marketingstrategie moge duidelijk zijn:
– Zeik mensen af die iets hebben, voor wat voor reden dan ook
– Houd de mensen een doem scenario voor
– Geef de mensen het idee, dat als ze naar jou luisteren en jou vooral financieel steunen, jij het doem scenario voor deze mensen kunt veranderen.

Greenpeace is ooit begonnen door de zeehondenjacht op baby zeehonden kenbaar te maken, wat overigens gelukt is.
Canada heeft echter besloten de zeehondenjacht weer toe te staan, maar Greenpeace staat nu kennerlijk bij de IAA in Frankfurt te gillen.
Waarom? Omdat ze daar de publiciteit krijgen ne het veel minder kost om in Frankfurt te zijn dan op de Noordpool !
@ Used2B_CDD – inderdaad, begin eerst met die 5.5 miljard zoogdieren die mensen heten, in 1840 waren het er slechts 1 miljard, gek he dat de wereld naar de klote gaat !
wat moete die hippies nou!?! als je een hybride auto maakt ben je ook niet egt milieu bewust bezig door die batterij die erin zit, bij het produceren van dat ding kwam ook ene hele hoop troep vrij..
ik blijf trouw aan mijn roet en co2 uitstotende oude sportwagentjes en leasbakken,,
en heellllllll noooo!!! dat ik ooit nog wat aan greenpeace geef..
@de sjonnies .. maar greenpeace is een multi-nationaal bedrijf .. niet beurs genoteerd maar wel met een hoop aandeel houders .. die willen nu eenmaal wat van hun geld terug zien …
@de sjonnies .. dus eigenlijk is de gezondheid zorg de echte milieu ramp ? of ….oh.nee …. dit is autoblog….
@lincoln:

‘ja daaaaaag .. toen bestond ik nog niet .. net zo als al die akkefietjes met de engelsen/italianen/fransen … nee hoor .. dat soort sentimenten zijn NIET aan mij besteed.’

samenvatting:

1. alles wat voor je tijd gebeurde is niet relevant
2. WO I EN WO II zijn akkefietjes
3. oorlogen en genocides zijn ‘sentimenten’ die niet aan jou besteed zijn

phew, hoop dat je nog jong bent en nog veel gaat leren…

@ Used2B_CDD: ach, laat ook maar!
@a_buis .. phew , ik hoop dat je nog jong bent en ooit een keer begrijpend gaat leren lezen .. en beter je huiswerk gaat doen in het vervolg .
Proud to be a klima schweine!
@ a_buis,
1.aan een geschiedenis kun je niets veranderen, slimme mensen trekken er lering uit en domme mensen begaan dezelfde fouten.
2.WO1 en WO2 zijn inderdaad akkefietjes, kijk naar de relatie VS-Duitsland, VS-Japan, Frankrijk -Duitsland, betere bilaterale samenwerkingsverbanden zijn niet denkbaar.
3. opgegroeid zonder oorlogen en genocides, waarom zouden we ons daarover druk maken? de wereld wordt echt stukken beter joh! als we ons daarover zorgen maken.
Zelfs met m’n beperkte kennis slaan je argumenten werkelijk nergens op…ik hoop dat je dan ook een autoliefhebber bent want anders ben je op de verkeerde site.
vervuilen die balonnen niet die die hippies los lieten..
Wat mij betreft was het al zover, maar deze actie geeft dus heel duidelijk aan dat je met die Greenpeace terroristen geen gesprek aan kunt gaan. Dit wordt oorlog! Dat dat stelletje steuntrekkers iedereen graag in de steun wil hebben was al langer duidelijk, maar ze verrekken het om te snappen dat als iedereen in de steun zit er niemand meer is om het geld voor die steun bij elkaar te werken. Stelletje proleten!

Zelfs een van de oprichters van de Greenpeace (die er dus inmiddels uitgestapt is) signaleert een heel verkeerde richting binnen de milieulobby. Volgens hem gaat het ten diepste niet meer om het milieu, maar pure macht. (Zie de docu The Great Global Warming Swindle)
@je oma: Balonnen zijn zeer milieuvervuilend!

Bij de produktie worden grote hoeveelheden energie verbruikt. De gebruikte gassen om ze op te laten stijgen zijn zeker schadelijk voor het milieu en de gezondheid van mens en dier. De balonnen komen na neerstorten in het mileu terecht en de afbraak er van duurt vele decennia.

Bovendien is er altijd het risico dat dieren de balonnen opeten, met mogelijke verstoppingen tot gevolg. Hierdoor zal het dier sterven.

Dit geeft de milieuvriendelijkheid van Greenpeace denk ik duidelijk genoeg aan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).