Mahindra trekt zich terug voor Ford-merken

Auteur: , 7 Reacties

Het Indiase Mahindra, een van de laatste 2 serieuze kanshebbers voor de gekoppelde aankoop van de Ford-merken Jaguar en Land Rover, heeft besloten geen bod uit te brengen op de merken.

Als reden hiervoor wordt aangedragen dat er onzekerheid is over de levering van Ford-motoren zodra de deal rond zou zijn, en de twijfels van Mahindra om de strenge Euro VI-normen van 2012 te halen. Het nieuws wordt gemeld door ‘The Economic Times’, maar een woordvoerder van Mahindra weigerde commentaar te geven.

Mahindra is India’s grootste SUV- en tractor-bouwer (nee geen flauwe grappen graag). Bovendien heeft het merk een joint-venture met Renault om de Dacia Logan sedan in India te maken. Mahindra was duidelijk meer geïnteresseerd in de aankoop van Land Rover dan van Jaguar, maar helaas voor ze worden de 2 merken samen verkocht.

Als de Indiërs zich inderdaad terugtrekken uit de verkoop betekent dit dat er nog maar 1 serieuze kanshebber is voor de merken; het favoriete en alom getipte Tata. Bovendien liet een woordvoerder van Fiat, een joint-venture partner van Tata, deze week doorschemeren dat de Italianen Tata van technische ondersteuning willen voorzien. Voor het financiële gedeelte heeft Tata al de hulp ingeroepen van Citibank en JP Morgan Chase.

Ford geeft eind 2007, begin 2008 meer details vrij over de verkoop van Jaguar en Land Rover (via autonews.com).7 reacties

Mahindra is dus de Lamborghini van India, zeg maar.
Sorry, moest toch even, een flauw grapje.
En als vervolg op de comment van Markus: De Reventon is daar een auto die er uit ziet als de Tjah Mahal! :P
had ik het geld dan kocht ik jaguar zonder omkijken, mrja, ik heb het geld niet ee ;)
Had ik het geld kocht ik Jaguar & Land Rover en veranderde meteen die k*tneus van de XF.
Tja, nu hopen dat Tata nog echt wat gaat doen. Hopen van wel natuurlijk. To-Do-Lijstje: Hele XF weggooien en de concept zo in productie nemen! :D
Als het zo doorgaat ziet het er naar uit dat Ford toch met de beide bedrijven blijft zitten.
Nee niet Tata. Het merk dat ons ooit de Tata Telco bracht, een grote kanshebben van de titel “slechtse auto ooit verkocht in Nederland”. Nee, ik heb er nooit mee gereden. Dat durf ik niet, het ding wordt namelijk standaard uitgeleverd zonder werkende remmen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).