Alfa Romeo wil de Duetto terug

Auteur: , 34 Reacties

Tenminste als het aan de CEO van Alfa Romeo, Antonio Baravalle, ligt dan komt de "Duetto" in 2010 terug op de markt om het 100-jarig bestaan van Alfa Romeo op te fleuren.

De eerste Alfa Romeo “Duetto” Spider kwam in 1966 op de markt en bleef dat tot 1993. Daarna volgden de GTV/Spider en tegenwoordig hebben we de Brera/Spider. Maar de Spider van tegenwoordig is veel te groot en te zwaar en is dus eigenlijk niet te vergelijken met de kleine tweezitter uit de jaren ’60. En tegenover Reuters zei Baravalle het volgende:

“That would be my dream,” Antonio Baravalle, chief executive of the Italian sportscar maker, told Reuters at Frankfurt’s international autoshow. “Small, compact, very low, only for two people — exactly like the Duetto was back then.”34 reacties

En omdat het nu goed gaat met Alfa Romeo (mede dankzij Fiat, zullen we dan wel iets spectaculairs verwachten! :D
Die bestaat toch al in de vorm van de Miata/MX-5?? :-P

Nice car though!
“De eerste Alfa Romeo “Duetto” Spider kwam in 1966 op de markt en bleek dat tot 1993.”

bleek=bleef
zou leuk zijn als er een duetto zou komen
die oude zijn echt briljante autotjes
prachtig, laat maar komen. Zo licht mogelijk, bescheiden motor, liefst ook bescheiden prijs. Maar niet te retro graag.
zou leuk zijn als er een duetto zou komen
die oude zijn echt briljant
ow kutje dubbelpost
Een Mx-5 concurrent? :) 100 jaar.. Het gaat allemaal hard. Wat is trouwens het oudste automerk die er is? :P
De Alfa Romeo Spider Duetto is van 1966 tot 1967 gemaakt. Daarna kwam de Spider Veloce als opvolger.

Klein foutje… ;)
Niet. De duetto is gemaakt van 1966 t/m 1969 in de motorvarianten 1300, 1600 en 1750. Die laatste wordt ook wel Veloce genoemd. De Duetto is dus niet opgevolgd door de Veloce maar door de Kamm Tail, de Spider met de rechte achterkant.

groot foutje
(groet van een eignaar van een Duetto)
Nog meer Alfa-nieuws om naar vooruit te kijken! :D

@ Ilquadrifoglio; Ik denk dat hij bedoelt dat hij in basis hetzelfde bleef (en dus maakt een naamsverandering niet uit). Als hij tenminste in basis hetzelfde bleef dan… Ik weet het niet, het is maar een gok. De basis van het uiterlijk bleef iig wel hetzelfde!
@ Citrofiel

Lijken niet echt op elkaar:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Spider
De grote vraag is alleen: voor- of achterwielaandrijving? Ik meende ergens gelezen te hebben (zou zomaar hier geweest kunnen zijn) dat Alfa Romeo terug zou willen naar achterwielaandrijving. Als dat ook zou kunnen met die Spider, ben ik erg benieuwd naar het resultaat. Ik hoop dat er een MX5-killer komt!
@ Ed

Je bedoeld:

1750 Veloce 1967-1969
1300 Junior 1968-1969

Het uiterlijk was idd wel voor een groot deel hetzelfde.
Wat wordt ik toch happy van al die mooie berichten over AR………….

Nu maar hopen dat die Italianen er ook werkelijk werk van kunnen en gaan maken.
@Ed & Ilquadrifoglio, zijn jullie er al uit? Maar klopt het ook niet dat de auto in de basis al die jaren hetzelfde gebleven is?
logische stap
@ Ilquadrifoglio: Ik vind serie 1 t/m serie 4 toch echt wel gigantisch op elkaar lijken hoor! De basis bleef hetzelfde.
Lijken idd erg op elkaar, voor mij is de duetto die met die mooie achterkant. Verder weet ik ook niet zoveel van die types. ‘T is trouwens zowieso knap als je al die type aanduidingen by AR snapt :)

Maar een opvolger dus.. das mooi! Als het maar achterwielaandrijving en een Nord blok heeft :)
Nja, vermits er bij Fiat geen platform met achterwielaandrijving voorhanden is, Ferrari, Maserati en het premium platform geen optie zijnde, zal dit wel voorwielaandrijving worden. Wat op zich niet eens slecht hoeft te zijn.

De originele Duetto werd inderdaad maar tot 67 gemaakt, daarna werd de naam Duetto niet meer gebruikt. Die spider werd echter wel “doorontwikkeld” tot 93, allemaal op versies van het 105 en 115 chassis (dat van de Giulia).
@ Robbie: jahoor, de 1600 hoort er ook nog bij. De 1300 is er bijgekomen omdat lage cc-motoren als de 1300 goedkoper in de belasting waren in Italie.

De basis is redelijk hetzelfde. De achterkant is vooral doorgeevalueerd. De voorzijde bleef redelijk gelijk, afgezien van de bumpers. Het eerste type (de Duetto) wordt redelijk schaars. Het type 2 (de rechte achterkant)is erg populair, type 3 (met de rubber spoiler achterop) wordt nu beschouwt als het instapmodel. Zeer omstreden uiterlijk maar rijdt prima. Ik heb daar zelf ooit nog de 2 liter van gehad. Het type vier werd echt al een moderne auto. Acherlichten van de 164, stuurbekrachtiging, electrische ramen etc.
Niet alleen Alfa wil die terug. Ik ook! Klein, licht leuk en mild voor het milieu en portomonaie.
Als ik dit lees, dan krijg ik weer een allergische reactie : Citaat ” Het type vier werd echt al een moderne auto. Acherlichten van de 164, stuurbekrachtiging, electrische ramen etc. ”

Wat een nonsens zeg, door te stellen dat de laatste Spider echt al een moderne auto werd……..Het eigenlijke concept is al die jaren gewoon hetzelfde gebleven.
Dus modern ? Nee, eerder klassiek en dat is eigenlijk het geheim en de aantrekkingskracht van de Spider.
Alleen de verpakking binnen en buiten heeft diverse updates gehad, en werd er meestal niet beter van. En motorisch is er nog wat geklust door de mannen uit Milaan om aan de steeds strengere eisen te voldoen. Ook geen verbetering helaas….
zondagsrijder
Gaaf! Eindelijk weer eens een autoboer met gezond verstand. Leuk ook dat hij expliciet laag moet worden.
HEY! Een Alfa spider!
wij hebben een spider uit 74, een 2 liter .. rijd lekker :D
Alle Spiders vanaf de Duetto t/m Type 4 zijn in grote lijnen vergelijkbaar, de Type 4 is zeker geen moderne auto. Die stuurbekrachtiging, electrische ramen en dito spiegels zijn er opgezet om nog een paar jaar mee te kunnen, maar het concept was natuurlijk al behoorlijk gedateerd. Geeft niks, al die Spiders zijn fantastische autootjes, om te zien en om te rijden. Zou prachtig zijn als Alfa weer een echte Duetto zou kunnen maken (500 kilo lichter dan de huidige Spider, half zo dik en zonder alle toeters en bellen, dan kom je een heel eind). Zoals sommige andere reacties al aangeven: kijk goed naar de Mazda MX5 en je ziet dat het kan. Afgezien van het merk dan.
Echte Spiderfans kunnen terecht op http://www.alfaspider.com.
Het wordt tijd! Ik ben helemaal voor lichte GOEDKOPE en cabrio’s en coupé’s. Volgens mij zijn er steeds meer mensen die bereid zijn te betalen voor zo’n auto.
kan nog leuk worden dan in die klasse wanneer renault ook nog met een nieuwe alpine op de proppen komt :)
Geweldig nieuws (ben nog nauwelijk bekomen van het AR Junior nieuws)! Doen, doen, doen Baravalle! Frivole lijnen, heerlijk…
Wel foute velgen onder die Duetto zeg!
De Duetto werd toch opgevolgd door ’t model dat door de insiders ‘Coda Tronca’ genoemd wordt?
De twee liter is een genot om in te rijden. Heerlijk comfortabel, en natuurlijk een goddelijke motor. Wel de versie met carbs nemen, die is nog wat lekkerder dan de ingespoten versie.
Ik kom net terug van 2 weekjes Italie met een Spider IV. Niks mis mee: licht en wendbaar met een lekker motortje!
Er is een website waarvan de makers een soort moderne duetto hebben laten tekenen. Ziet er in mijn ogen erg goed uit.

http://www.5pider.com/eng/eng.html
Meerdere Spideristi hier dus! Laat die concept er maar komen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).