Spyker telefoon + andere multimedia

Auteur: , 56 Reacties

Enigszins goed nieuws van onze lokale autobakker. Zoals elk zichzelf respecterend merk (aston? hummer?) komt ook Spyker met een telecom- en multimedialijn. Lijkt me geen verkeerd plan, en duidelijk eentje die past binnen de strategie van ex-CEO Muller. De eerste twee telefoons liggen begin november in de winkel en in het komende jaar zouden maar liefst acht telefoons worden gelanceerd. Multimediale producten zoals een multimediaplayer met 5 megapixel fotocamera, 4Gb usb-sticks en draadloze geluidsapparatuur liggen ook in de planning.

Het ontwerp is tot stand gekomen met dank aan Jan des Bouvrie en Marcel Wanders, die laatste werd in 2006 onder meer verkozen als ‘designer of the year’. De designs zouden raakvlakken hebben met het dashboard van de Spyker-auto’s. Klinkt goed, zolang er maar geen gelijkenissen zijn met de beurskoers of met de F1 prestaties…

Tassos Georgiadis, managing director van Connect4Spyker, laat weten geen problemen te hebben met het inmiddels wat negatieve imago van het merk. “Je moet Spyker zijn als drie verschillende bedrijven. De fabriek Spyker Cars, het Spyker Formule1-team en Connect 4 Spyker, het bedrijf dat de nieuwe telecom- en multimedialijn in de markt gaat zetten.”

Begin november liggen de eerste twee telefoons in de winkels. Deze krijgen de naam C8 Laviolette en C8 Spyder, beide zijn vernoemd naar het type auto’s van Spyker. De twee telefoons zijn van alle gebruikersgemakken en opties voorzien. “Daar mag geen enkele discussie over zijn”, aldus Georgiadis. Ook alle netwerken zijn beschikbaar. De eerste multimediaproducten zijn vanaf begin 2008 verkrijgbaar. De andere telefoons zullen in de loop van 2008 gepresenteerd worden.

De Spyker C4S-C8 LAVIOLETTE (399,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 LAVIOLETTE

De Spyker C4S-C8 SPYDER (299,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 SPYDER

De Spyker C4S-C8 LATURBIE (199,- Euro):

Spyker phone DS610 C4S-C8 LATURBIE

Met dank aan Peter voor de tip!56 reacties

ach alle kleine beetjes helpen
Ziet er leuk uit, maar hoef hem zelf niet te hebben
Hoe komen ze erbij om zelfs telefoons te associëren met auto’s en Formule 1. Ik snap wel dat ze aan merchandising moeten doen, maar is er een daadwerkelijke link, misschien een sponsor in de telecommunicatie?
Die dingen zien er niet uit.

Schoenmaker blijf bij je leest… dat ze het nu nog niet doorhebben.
hmm de duurste zijn het lelijkst.
Ik ben er zolangzamerhand achter wat het probleem met Spyker is. Die jongens hebben allemaal een roze bril op. Het merk Spyker op hetzelfde niveau zien als AM of Ferrari is echter bespottelijk. Zulke flauwekul zie ik de mannen van Wiesmann of zelfs TVR niet uithalen. Was Spyker maar meer als het merk Bristol. Die adverteren op hun site met het feit dat een monteur in de kofferbak past (inclusief foto!). http://www.bristolcars.co.uk/Blenheim3G.htm . Dat merk heeft een veel sympathiekere uitstraling dan de opgeblazen jongens van Spyker.
@PieterA

Ik heb de spijker schoenen :-)
Niks mis mee hoor, zijn gewoon van een groot merk, alleen spijker logootje erop. Dus deze schoenmaker is bij zijn leest gebleven :-)
Dit slaat werkelijk nergens op.
als ze horloges ofzo maken oke, maar gsm’s en mp3 spelers dat is dus echt niks en schieten ze niks mee op.

Ze moeten gewoon met een GEWONE middenklasser, en een b klassen auto en voor een gewonen prijs inplaats van deze prut wat toch niet verkoopt.
Bouw nu eerst eens fatsoenlijk een aantal auto’s

Voor je deze op de bar kunt leggen

Anders lijkt’t een beetje zielig
Volgend jaar 8 nieuwe telefoons gelanceerd… tevens geproduceerd ? Dat is dan net zoveel als het aantal auto’s van afgelopen jaar.

Op de één of andere manier vertrouw ik het hele zaakje Spyker niet.
Merchandising levert goed geld op, meer dan die auto’s. En de ontwerpen van de telefoons zien erg best goed uit, een stuk beter dan de auto’s zelf …. of dan die spuuglelijke shirts waar je sommige mannen wel eens boodschappen in ziet doen.
@ Marten:

Oeh! Waar heb je die gehaald? Ik heb ze gezien op de RAI, maar heb ze toen niet gekocht… Nu kan ik ze nergens meer vinden :(
Als je de fondsen hebt direct deze gadgets kopen want binnenkort wordt dit een collectors item….
Beetje positief blijven jongens!
Ferrari verkoopt ieder jaar meer merchandising, afgelopen jaar +23%, zoals de Acer-laptops, t-shirts, petjes etc en haalt ongeveer 100M per jaar daarmee op, met een totale ferrari omzet van 1.4 miljard…

Dit heeft niets met schoenmaker bij je leest te maken of what so ever, dit soort auto’s zijn emoties en ook mensen die ze niet kunnen betalen willen bij de “club” horen en daar kun je gewoon geld aan verdienen door er je logo op te zetten. En behalve in Nederland waarschijnlijk, maar juist de naam Spyker is waardevol en daarom om te zetten in cash. En behalve in Nederland, maar in de rest van de wereld, zeker in China en Midden-Oosten, hoort Spyker echt wel in het rijtje begerenswaardige exoten als AM, Ferrari, Lamborghini.
koop van elke tellie 1 oplage!

wat Westy Zegt klopt wel..
mocht Spyker plat gaan.. dan kan je er nog een leuk centje aan verdienen (over een decennia)
als ze nou een hyper moderne slyder maken, neem ik hem :)
ik vind dit er een beetje uitzien van 1999 ofzo… alleen dan met goede camera…
had meer van het onderwerp verwacht
@ Henk Timmer: 1.3 Megapixels is niet echt een goede camera voor een mobiele telefoon van 299 Euro.
Waarom zijn Nederlanders altijd zo negatief? Go Spyker! In de F1 hebben ze gedaan wat ze zeiden namelijk niets bijzonders en focus op volgend jaar (Spa afgelopen weekend en Nurburg waren super overigens). Spyker Squadron heeft een prachtige derde plek gehaald afgelopen weekend in Silverston.

Verder maken ze mooie auto’s en hopelijk blijven ze dat doen! Support ipv gezeur is beter voor iedereen.
Op zich wel leuk dat ze dit doen. Het heel vervelend dat ze dit jaar uiterst negatief in het nieuws zijn (wat de redenen dat ook mogen zijn). Qua auto (design en ontwerp) is er niet gauw een twee te vinden. Kijk eens objectief naar het interieur, ik vind het tot in detail echt schitterend en dan het unike geluid wat er uit die pijpen komt. Dat een Spyker praktisch gezien niets te maken heeft met een gsm is duidelijk, maar welke relatie heeft een dekbed met Ferrari en een koffiezetter / hardeschijf met Porsche. Het gaat er om hoe degene die een Spyker niet kan betalen zich wel kan er wel mee kan uiten. Trouwen de schoenen het ik ook Het zijn Quick’s en voor 70 euro gekocht bij Daka sport. Lopen lekker.
zien er goed uit maar waarom doet spyker dit nou weer waarom proberen ze weer om zich niet te concentreren op de auto’s maar allemaal dingen eromheen……………………? Dit is niet goed ga nou godverdomme auto’s bouwen en doe je best en hou dat zo lang mogelijk vol tot iedereen je kent en vertrouwd!
Is het weer zo ver?
Alleen maar negatief gaan lullen over Spyker?
De een begint, en de ander gaat lekker mee domlullen.
Niets beters te doen zeker!
Ik zelf vind het een leuk inisatief van Spyker.
Waarom word er niet dom geluld als Ferrari dat al ik weet niet hoelang al zo doet?
P.S. voor de gene die zich aangevallen voelt, Dit is mijn persoonlijke mening.
ik vindt ze niet echt op de dashboards van spykers lijken. dan had ik wel wat meer glimmend metaal en zo verwacht.

Ik vindt de telefoons sowieso niet echt luxe, en state of the art dingen uitstralen. Met die kleine beeldschermpjes zijn het net budgetmodellen.
YES, alweer aan het spyker-bashing.

ik kan het niet laten :(
@Arjan78,

De schoenen worden ook verkocht door Actiesport.
gewoon 100 eurie’s doorsparen, en dan heb je de iPhone, als die begin volgend jaar wordt geintroduceerd in Nederland.
ze zijn veels te duur, niet uitgebreid genoeg en wss ook erg krasgevoelig…maar, ik zie geen spyker logo op andere gsm’s…dat zou moeten een kenmerk zijn…camera, 5 richtings bedieningstoets, Spyker-logo :lol:
ik zou ze zeker kopen (die van 299 €) maar ik heb net een nieuwe gsm gekocht
(zeer related linkje http://www.newmobile.nl/eur/nl/phone.php?phone_id=1e3dec9 )
@ marco

op 9 november kun je hem kopen in Engeland
http://www.newmobile.nl/eur/nl/news.php?news_id=1c84079
maar de iPhone is de SUV onder de gsm’s, waarom koopt men ze?????
de vleaminck

Kan mercedes die telefoons niet zelf ontwerpen?
beetje achterhaald wel… zolang het scherm mooi is en ze van bijv. alu gemaakt zijn nog steeds wel leuk.
vraag me alleen af welk merk het ‘innerlijk’ van de mobieltjes is. kan ik er zo niet aan zien iig.

Ze hadden beter een 8800 spyker edition kunnen maken net als Aston martin, gewoon bij nokia de telefoontjes lasten maken ;)
Ik zou ze als een speciale editie van een bestaande telefoon bij een wat bekender merk laten designen en assembleren.

Bijvoorbeeld een Sony-Ericsson K810i of een Nokia N95 Spyker-edition.

Die verkopen waarschijnlijk het veel-meervoudige van deze troep.


@Marco: Ik zou nou absoluut geen iPhone kopen, voor hetzelfde geld heb je een veel betrouwbaardere, originelere (kom op, het kan toch wel beter dan die oude iPod style én vooral meer uitgebreide smartphone.
@ Nick

zo is het maar!!!
had Nokia zoveel reclame gemaakt over hun N-series (die beter maar toch goedkoper zijn) dan zouden we nu allemaal een N-series in de broek hebben
Waarom toch altijd weer die hoofden deraf als ze boven het maaiveld komen?
Bekrompt klote volk zijn we.
Ons zelf op de borst slaan omdat we sowieso een merk als spyker hebben, dat moeten we doen!
Je mag best laten zien dat je geld heb daar werken we ons toch allemaal te tyfes voor?!
@ jef

“joa, en vule werkloozn pikknt van us!!!”
maar eigenlijk heb je wel gelijk…
Mooi, ik ga d’r dus een halen! :) Ik moet zowieso nog een nieuwe mobiel.
Bijna elk automerk komt nu met een Mobiele telefoon!
Zeg dan gewoon meteen dat het motorola’s zijn.
@ Nick, Ik zou inderdaad ook geen iPhone kopen, achterhaalde techniek qua internetverbinding, geen camera, wordt zeer warm tijdens het bellen. Maar als hebbeding ontzettend kek. Maar een MDA (wat ik nu ook heb)/PDA is vele malen praktischer en geavanceerder.
@ marco

nooo
koop dan een iPod Touch, die is relatief beter
enneuh ik ben geen iPhone-fan (ik probeer toch, met al die aantrekkelijke reclame die ze maken) maar de browser is toch wel zeker niet achterhaald? ik ben nu bezig met Safari 3.2, net als op de iPhone!
@ Nico, idd, de Ipod Touch is relatief beter dan de iPhone. Twijfel tussen de nieuwe Nano en de Touch. En Safari tja, heb het geprobeerd, en ben weer terug bij IE, op één of andere manier vind ik IE toch iets fijner om mee te werken.
Daar en tegen, ben ik een HUGE van iTunes, wat echt geweldig is..
dit past prima in de strategie van grote bedrijven. Spyker is niet de enige die een telecom lijn opzet. Negatieve reacties hier trouwens.
Heel mooi die C4S-C8 Laturbie,….als deze in de winkel ligt, is die van mij !!!!!
Ben een vrouw, vind auto’s geweldig en ben blij dat Spijker het Formule 1 team heeft verkocht. (allemaal jongenskift onderling). Ga door met waar jullie mee zijn begonnen mensen…..mooie exclusieve automobielen ontwerpen en bouwen, daar zijn jullie nl. “Top” in.
Oja Joh?
Nood sprongen zijn dit. Het begin van het einde… jammer
Ik proef een beetje afgunst bij menig commentaar.
Ik denk geen enkele negatieveling een proefritje zal afwijzen als die mogelijkheid zich voordoet.
Ik ben trots op een merk als Spyker in Nederland / Flevoland.
Je moet maar durven investeren in zo een project, alle lof, het ziet er allemaal prima uit van de verschillende modellen voertuigen t/m de merchandising zoals kleding maar ook de website.
Gun die mensen wat tijd het is zo makkelijk langs de lijn de boel af te kraken.
Als je op t adres googeld zie je dat ene Boxford hier achterzit. En als je hier weer op googeld zie je één en al Tros Radar met klachten.
Niet negatief maar dan toch maar een Nokia!
ik vind de auto’s echt mooi, de telefoons ook wel.. alleen ik vind ze een beetje slecht voor de prijs. en Spyker zou het iets meer als Donkervoort moeten doen, beetje bij beetje.. Spyker wil veel te snel denk ik.
Wie echt wil opvallen met zijn mobieltje, kan vanaf maandag een heuse Spyker-mobiel kopen. Inclusief ronkende motor als het apparaat aangezet wordt. Dat heeft een woordvoerder van Connect4 vrijdag gezegd.

Het mobieltje maakt deel uit van een serie eigentijdse apparaten die onder de naam Spyker op de markt gebracht worden.

Maar het is niet alleen de naam van Spyker die op de mobieltjes prijkt, de technologie is ook volledig van Spyker. ‘Bij de ontwikkeling ervan is zeker gekeken naar de auto’, aldus de woordvoerder. Zo is het aluminium dat gebruikt wordt voor de mobieltjes hetzelfde als dat van de auto. En ook de software en het design zijn ‘des Spykers’.

Voor het goedkoopste mobieltje uit de serie moet 200 euro neergelegd worden…
een geweldig mooie en gebruiks vriendelijke telefoon de C8 laviolette gewoon iets wat gezien mag worden ! ! !
kan iemand me eigelijk vertelle waar je die dinge kan kopen?? zou graag die spyker C4S – C8 LATURBIE hebben =D vind et de mooiste uit het groepje :P
Ik heb de Spyker C4S-C8 Laviolette gekocht. Leuke telefoon, is mooi klein en met een fraaie aluminium behuizing aan de achterkant. Geen waanzinnige specs, maar voor bellen, SMS-en en een enkel simpel fotootje is hij prima. Van de camera moet je niet al te veel verwachten, maar de muziekspeler (MP3) is handig. Hij heeft ook Bluetooth en een headsetje zit er ook bij. Je komt hem niet veel in winkels tegen, wel op internet bij allerlei dealers.
Paolo

Mooi dat jij zo eerlijk bent.
Maar zeg nou zelf, de telefoon heeft geen goede camera, geen waanzinnige specs, en dan durven ze nog rutig (399,- Euro) te vragen? :-(
Dat vindt ik dus echt belachelijk.
Voor dat geld had ik wel meer en beter verwacht, en zowieso als Spyker zijn naam erop zet. ;-)
Voor de rest ziet dat toestel er wel aardig uit.
Ik neem liever de voorkeur om gewoon bij de telefoonprovider een toestel te nemen, en na twee jaar weer een ander te nemen naar mijn voorkeur.
Plus het feit dat ik verzekerd ben voor schade, en diefstal. :-)
Maar dat is mijn mening.
@ Alex

Je hebt gelijk, hij is in de losse verkoop veel te duur voor deze specs! Maar ik heb hem via een dealer gekocht, in combinatie met mijn verlengde abonnement van weer 2 jaar. En dan kost hij maar een paar tientjes… Die had ik wel over voor de looks en toch ook een beetje de exclusiviteit van de Spyker. Bedenk daarbij dat ik eigenlijk alleen bel met af en toe een SMSje en die camera e.d. vrijwel nooit gebruik.
ey heb nu zelf ook zo tel gekocht loop nu tijdje mee rond voor dellen en na dellen met het ding hij is goed sterk en mooi muziek dike plus punt kan goed hard een zuiver hoef niet snel op te laden belt ook goed aleen camara bagger
beeld had wel iets beter gekund is op zomige stukke wel beetje simpel nelkaar gezet majah voor de rest geen probleem mee trouwens iediaal voor in de bouw je kan gerust x laten vallen majah had wel goed koper gekund
had wel ff iets meer van verwacht
Nou heb ik toch de spyker mocel laviolette gekocht die gaat echt morgen terug naar de winkel mijn vingers zijn te groot en om mijn leesbril op te zetten elke keer als ik de telefoon moet opnemen is toch ook niks :D
Heb voor 14 dagen terug een Spyker c8 aeroblade gekocht bij de belcompagny in arnhem(vijzelstraat 14).Haal hem vanmiddag uit mijn broekzak blijkt dat het LCD scherm een ster heeft aan de binnenkant(buitenkant heeft niets),kan dus niets meer doen op mijn telefoon van 150 euro.Naar belcompagnie terug gegaan en daar zeggen ze dat ze er niets aan kunnen doen.Het valt onder gebruiks schade en dat het vaker voor komt dat de lcd schermpjes knappen,dus een dure telefoon voor 2 weken.Mijn advies is dus:KOOP GEEN SPUL BIJ BELCOMPAGNIE WANT DE SERVICE IS NIET PLUIS.
(ben er niet van te voren op geatendeerd dat dit vaker voor komt,terwijl de verkopers weten dat dit kan gebeuren,en moeite doen om het toch vergoed te krijgen loopt op niets uit.)En stop je mobiel niet in je zak want als er spanning op je lcd scherm komt knapt hij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).