Chrysler 300C – 2008 facelift

Auteur: , 67 Reacties

Begin deze maand heeft Chrysler de licht gefacelifte versie van de 300C openbaar gemaakt, maar door al het IAA geweld is dit klaarblijkelijk in een verdomhoekje terecht gekomen. Daarom nu nog even een update. Het exterieur schijnt een refresh gekregen te hebben, maar het is erg moeilijk om de verschillen te spotten...

De Chrysler 300C vind ik nog steeds een zeer welkome afwisseling op het lokale wegdek. Een klassiek en imposant design, wat mij betreft is het dus geen probleem dat het hier gaat om minimale verschillen (via carscoop).

Chrysler 300C

The dramatic exterior design of the Chrysler 300 has been refreshed for 2008 with minor changes to the front and rear fascias and tailamps and a new rear deck lid that incorporates an SRT-inspired integrated spoiler and relocated high-mounted stop light. However, the classic proportions of long hood, short deck and dramatic profile remain to give the Chrysler 300 its continued award-winning, stunning presence for 2008.

The sophisticated interior design of the Chrysler 300 has been enhanced for 2008 with a new instrument panel and center console design, highlighted with satin silver bezels. Soft-touch surfaces on arm rests and door panels, and a newly designed and relocated cruise control stalk, add to the comfortable interior. Available light-emitting diode (LED) lighting in the front cup holders and front- and rear-door map pockets provide additional driver convenience.

The 5.7-liter HEMI®-powered Chrysler 300C offers a “Fuel Saver Mode” display, included as part of the Electronic Vehicle Information Center (EVIC) that tells drivers when they are in four-cylinder mode, allowing them to modify their driving habits for improved fuel efficiency.

Chrysler 300
Chrysler 300
Chrysler 30067 reacties

Nu is de vraag of het ook nog beter rijdt ;)
stoerste auto ter wereld (mijn ening)
de srt8 is ook wel stoer xd
Brute bak!
Als ik kiezen moest tussen een E Class een A6 een BMW 5 serie of een 300 C. Dan kies ik voor de 300 C veel mooier en stoerder :D
Rijkeluis auto , niet mijn ideale bak.
Komt nu dan ook de LWB? (Long Wheels Base/ Lange Wiel Basis)
stoerste auto? brute bak? mooi? rijkeluis auto?

Komen jullie van Mars? Dit is de meest lelijke en plastic auto die er is. Als je hier in rijdt wil je iets zijn wat je niet bent. Het is een goedkoop, dramatisch bestuurbaar legoblokje. Hoe durf je zo een gedrogd met een Eclasse A6 of 5serie te vergelijken? Ga je schamen! Iedereen die iets met auto’s heeft kan dit niet mooi vinden.
als ik het geld had. . .
@JPM waarom worden ze dan verkocht?
@JPM: De 300C is heel stiekem een W211, dat wist je toch wel? Ik heb een 300C 3.0CRD gereden en moet zeggen op de doodse besturing na is het niet allemaal slecht. En het uiterlijk is toch echt wel stoer. Ik vind dat deze auto best mag vergeleken met een E-klasse of 5-serie.
waarom zou je dit niet mooi kunnen vinden? ik vind het ook een mooie bak. hij schijnt helaas niet echt goed te zijn verder en het is natuurlijk een auto voor iemand die een rolls roys zou willen rijden met een midden inkomen. interieur is zoals bij iedere amerikaan niet om aan te zien.

maar ontopic ik zie geen veranderingen
het is wel een leuke auto, maar niet helemaal op het niveau van een E-klasse. Ik ben een 5.7L versie gereden, in amerika, maar de dode besturing (als eerder gezegd) maar vooral de vering vielen tegen. Misschien is de europese versie beter.
De V8 is dan wel weer super, hoewel het vebruik wel pijn doet (met moeite 15l/100km), en het geen echte duw in je rug geeft.
Ziet er wel super uit,en nu nog beter met die nieuwe bootlid:) Zeker de beste auto die uit amerika komt.

gr André
@ JPM, laat dit nou toevallig voor pak m beet 80% een E klasse zijn (oke, welliswaar het oude model) dus zo gek is die vergelijking niet…
Enige auto waarvan ik de sedan versie mooier vind dan de stationcar variant.
@Autoblogger heb jij hem al gezien dan? (IN het eggie)
Opzich een grote verandering, nieuw instrumentarium, nieuwe kofferbak, nieuwe lampen voor en achter.

Als de prijs maar hetzelfde blijft !
@Rick: nee, maar ik kom eigenlijk ook nooit buiten… ;)
Nee maar een MB E-klasse is ook een rijkelui’s-auto..
En een Lamborghini is volgens sommigen voor patsers..
Zo kan je nog wel even doorgaan
Dus wat is dan wél jou ideale auto? :S
Je VW Golf V 1.6?

*edit: Doe mij dan toch maar een BMW 530d :D
Je kunt hem vergelijken met de Daihatsu Materia: Een boevenwagen voor weinig geld.
rijkeluis auto …. uit wat voor een ghetto,s komen jullie dan…
Mijn vader heeft er 1 (3.0CRD) en het is echt geen slechte auto. Eerst had m’n vader een E 320 cdi en eigenlijk is de chrysler hetzelfde gemaakt. Alleen heeft het een amerikaans uiterlijk. verder niet veel verschillen. Hij is trouwens langer en breder dan een Range Rover, dus je wordt vaak aangekeken op de snelweg ofzo
waarom hij verkocht wordt? omdat hij er groot en lomp uitziet en dat is wat mensen aanspreekt omdat ze dan rijker en stoerder lijken dan ze eigenlijk zijn.
Tuurlijk is dit ding half Mercedes, maar ten eerste is het op de oude generatie Eclasse gebaseerd en die is vrij gedateerd en ten tweede alles is dramatisch plastic. Ik heb in de station gereden en ik vond het vreselijk, komt ook nog eens bij dat je geen uitzicht hebt naar de zijkanten en achter.
LOL @ lincoln, inderdaad!
Vind niks mooi aan deze auto, wanna be Rolls, zo iets voor mensen die geen echte slee kunnen betalen maar wel één willen
de voorkant is minder grill, helaas, dat was nou juist het mooie, en hij is iets minder ‘groot’ aan de buitenkant
@Jonas .. dus eigenlijk iedereen zonder slee .. aardige doelgroep dan .. goed bezig chrysler.
@JPM, de 300c is ook niet te vergelijken met een E of A6je of een ordinaire 5 BMW, de 300c is net zo groot en groter van binnen en zwaarder (1950 kg) dan de MB S klasse en Audi A8, de 300c rijdt beter dan de vorige generatie S klasse,
als alles van metaal zou zijn gemaakt woog hij veel meer dan 2 ton,
kost twee de helft van een S, is van binnen zeer simpel maar perfect afgewerkt,
zelfs bij 200 kmh niks geen geluid binnen, een echte autobahn auto, kun je uren in rijden, en de diesel voor gewicht/snelheid zeer laag verbruik en enorme trekkracht. voor zijn geld meer dan goed.
-edit: nutteloze bijdrage-
@Paul

Haha jij noemt de 5-serie ordinair maar een 300C niet. Haha ja echt een technisch hoogstandje die Chrysler.
Is gewoon een fantastische auto!

(m’n vader had er een)
64-JV-DS (géén auto kenteken)
Een oud collega (een echte Rotterdammer) had hiervoor naar mijn mening de enige juiste uitdrukking: hoerensloep.

Meer kan en wil ik er niet over kwijt.
Dr. jur. Rudy Pladijs
Echt een goedkope wagen is het natuurlijk niet, qua prijs zit ie op het niveau van de A6, 5 serie en de E-klasse. Met als grootste verschil dat de 300C voor weinig geld zeer volledig uitgerust kan worden. Nu goed, mensen willen andere mensen graag in hokjes opdelen, dus je hebt altijd van die brulboeien die meteen de bezitters van zo’n auto voor omhooggevallen proletariërs uitmaken. Onzin natuurlijk, sommige mensen hebben gewoon graag een grote Amerikaanse ‘slee’ en willen niet zoals zo veel van hun collega’s met het zoveelste Duitse premiummerk rijden.
@ Jonas

Bentley lijkt er meer op kwa gril technisch
Verder vind ik het een aardige verschijning en ik hoop eigenlijk dat de min puntjes van het vorige model niet meegenomen zijn naar dit model.
Wat een facelift, ziet er nog steeds saai uit naar mijn beleving


ik weet niet of het is gelukt, maar dit is het huidige model :P
niet dus :O
@ tekkie; Een 300C saai?! Moet jij weten. Maar nu maar hopen dat je Audi’s dan ook saai vindt, want anders heb je helemaal geen recht van spreken. ;)
stoerste auto? brute bak? mooi? rijkeluis auto?

Komen jullie van Mars? Dit is de meest lelijke en plastic auto die er is. Als je hier in rijdt wil je iets zijn wat je niet bent. Het is een goedkoop, dramatisch bestuurbaar legoblokje. Hoe durf je zo een gedrogd met een Eclasse A6 of 5serie te vergelijken? Ga je schamen! Iedereen die iets met auto’s heeft kan dit niet mooi vinden.
je zou hem gewoon kunnen vergelijken met een audi a6 en een bmw 5-serie. mensen die daar wat op tegen hebben oke, ik bedoel alleen qua prijsklasse;) wat de prestaties allemaal zijn kan me niet schelen. ik zou persoonlijk toch voor de 5-serie kiezen het gevoel dat een bmw geeft dat geeft een andere auto niet ‘indezeprijsklasse’
300C, veel ruimte, is mooi, rijdt goed, goede techniek, kortom; veel value for money. Wat wil je nog meer??
Ik vind hem nog steeds niets!
Degene die hierin rondrijd is echt een “Elviswanabe”
ik heb er twee dagen in gereden. Wat een geweldige kar. Diegene die er niks aan vind kan hem gewoon niet betalen. En al dat gelul over dat het een E zou zijn?? So what? Lambo is ook een halve Audi! De Porsche Cayenne is een halve VW!
@ JPM ; Gelukkig zijn er naast jou nog zat saaie mensen die allemaal achter
elkaar aanlopen als de eerste de beste koe de duitse showroom in. Mensen die
gelukkig wat meer individualiteit willen is er gelukkig de 300C en deze geeft
eindelijk een alternatief voor de duitse grijze massa auto’s.Elke die me voorbij
rijdt krijg van mij nog altijd een goedkeurende blik.Ben heeel blij dat ze van
mb af zijn. De SRT is echt kwijlen…
*loopt fluitend binnen*

“Elke die me voorbij
rijdt krijg van mij nog altijd een goedkeurende blik.”

Mooi! Nog een reden om ´m niet aan te schaffen!

*loopt fluitend weer weg* ;) :P
Ik vind het een imposante verschijning en eigelijk gewoon erg stoer,…denk dat m’n vriendin mij resoluut naar de logeerkamer verwijsst als ik hier mee thuis kom,…vindt ze zeker te groot (net als de v70 ed.) maar ik vind m wel GAAF.

@JPM: Zeker nog nooit in gereden he,….maar wel een uitgesproken mening!!
Nog steeds lelijk
@Pizza : Ja met zo’n nickname kan je ook geen smaak hebben. :0
@ Rob USA daar ben ik het helemaal mee eens :D. het is en blijft een mooie auto om te zien. is gewoon wa anders dan die duitsers die om elke hoek staan.
Mensen, mensen!

Ik heb zelf zo’n ‘ding’ een 300 CRD en…heb hiervoor de MB 320 CDI gehad (huidige model). OK, het interieur is minder gelikt dan van de Duitsers maar ik snap niet waar iedereen zo over zeurt want ik vind het allemaal nog heel aardig en strak (absoluut geen LADA ofzo maar wel een tandje minder dan dat van de Oostenburen).
Als je dijkweggetjes wilt pakken, kun je beter een Porsche 911 nemen (heb ik ook gehad…) want om dat met een BMW (hé, die heb ik niet gehad!) of MB te doen is toch een beetje zielig. Al die A6-en (zo’n steriele allemansvriend dat het eigenlijk niets is), 5-en en E-en worden net als de 300C in de praktijk eigenlijk voor 99% ingezet als snelwegcruisers. Laat de 300 CRD daar nu echt een monster in zijn: wat een rust (écht mega veel stiller dan de veelgeprezen MB) en killing fast qua tussenaccelleratie (denk niet dat een A6, 5 of E met 3 liter diesel (535d uitgezonderd) de Chrysler hier van het asfalt kan rijden –> jongens, ik heb het allemaal uitgeprobeerd zien worden). Verder klopt het dat de Chrysler enorm veel meer ruimte heeft dan deze concurrentie (inderdaad S klasse niveau) en ook hier geen kraakjes of piepjes. Sluitstuk is de prijs: voor 60000 euro heb je werkelijk ALLES op de auto; een gelijk uitgevoerde Duitser kost gemakkelijk 20000 euro meer…. Nou dan nog even de afschrijving (voordat mensen daar over gaan beginnen): een kennis van mij heeft net een 300 crd ingeruild….wat denk je…..20ct/km afschrijving: dat is geen 530d afschrijving maar 520d, 200cdi, A6 2.0 tdi afschrijving. Conclusie: voor minder geld rijd je meer auto (komt waarschijnlijk door de Euro/$ verhouding ofschoon deze auto’s uiteindelijk in Graz/Oostenrijk inelkaar worden geschroefd in dezelfde fabriek als hé(!) de MB G en M) en het is weer eens wat anders dan anders. Dus rationeel absoluut een goede keus en over smaak zullen we nooit eens worden. Persoonlijk denk ik dat te veel mensen het gewoon niet durfen in iets anders dan anders te rijden.
Leuk hé, dat die wagen zoveel emoties teweeg brengt!

Ik sluit me helemaal aan bij dutcharry

Ik heb vandaag de hele dag proefgereden met een 300CRD touring en het was gewoon kikken. Je ziet al die koppen meedraaien als je voorbijkomt, voor een A6 of E-klasse gebeurt dat al jaren niet meer. Er was zelf een kerel met een BMW 7-reeks die de hele tijd achter mij aan bleef rijden op de snelweg. Toen hij eindelijk voorbij reed, deed hij een thumbs up!! en dat van een bmw-rijder. De afwerking is inderdaad iets minder dan een MB, maar die is ook niet meer wat het ooit geweest is. Kijk maar naar de nieuwe C-klasse, allemaal plastic en nog niet eens zo mooi. Ik koop hem zeker, want ik wil niet de zoveelste in de rij zijn.
Voor mijn werk rij ik wel eens in een touring, een zwarte met 19 inch velgen. Iedereen kijkt je na en je krijgt erg veel positieve reacties. Natuurlijk is het een hoerensloep, maar tergelijkertijd is het ook eigenlijk een hele mooie ruime auto, met werkelijk alles erop en eraan. Alleen is het inderdaad allemaal nets iets minder qua qualiteit dan een duitser. Bijvoorbeeld het navi-systeem wat gewoon bijna te simpel eruit ziet, en dan niet te spreken over de verschrikkelijke plastic knopjes.

De motor is de 3.0crd. Heerlijk! Qua motor niets aan te merken, erg snel en een genot om mee te “zweven” over de weg.

De Wegligging is goed. Erg veel grip, alleen je merkt natuurlijk dat je met een zware jongen onderweg bent. Maar ik vind hem erg strak op de weg liggen. De electronica houdt de achterkant goed op de weg.

Verder is de stilte waar iedereen het over hebt niet helemaal waar. Ik vind hem tamelijk lawaaiig. Dit komt vooral door de niet aerodynamische voorkant. Ik reed laatst nog eens een e-klasse sedan, en die is toch echt bizar veel stiller.

Al met al zit er wel echt werkelijk alles op en aan. De stoelen zitten heerlijk en alles kan electronisch bedient worden.

Een top auto, maar dan wel met een knipoog.
De mooiste auto ooit! Ik ben toevallig een auto verslaafde. Maar ik zeg er dit bij, ik heb een passie voor all american. Ik woon helaas aan de verkeerde kant van de oceaan. Te veel , te groot, dat hoort bij mij. Europa is een klein krap en benauwend alles rijd opel. Ik heb zelfs gedroomd dat ik een 300c had. De 300C is gewoon top. USA at your service!
half mercedes/half chrysler, imposant koetswerk, ruimte zat en zelfs met de standaarduitvoering heb je al een klassebak. En dit voor een menselijke prijs, zo zouden er meer moeten rondrijden! De helft van de mensen op deze forum, heeft er zeker nog nooit mee gereden! Chapoo voor den Chrysler!
Erg grappig al die meningen maar ik geloof dat al met al de Chrysler toch overwegend een ‘duim omhoog effect’ geeft.

Thomas’ zijn opmerking over de stilte (Chrysler maakt meer geluid dan MB E)kan ik niet uit eigen ervaring bevestigen, ik vond mijn ‘oude E320cdi’ (maar nog wel laatste model) absoluut meer herrie maken dan de Chrysler (motorgeluid, geen windgeruis). Zou het windgeruis bij jou kunnen komen door de dakrails op de Touring?

En we gaan weer verder cruisen…!
luc steegmans
Mooie auto, die 300c en het feit dat je hem niet op elke straathoek tegenkomt, heeft ongetwijfeld te maken met de loeiend hoge inschrijvingstaks. Vergelijkbare prijsklasses (BMW 5-serie, Mercedes E-klasse en Audi A-6) rijden je tegnwoordig haast van de weg, ten eerste omdat het gevestigde merknamen zijn en daar kikken mensen nu eenmaal op en ten 2de omdat de taksen niet echt zwaar wegen. Knappe auto, niet alledaags en betaalbaar.
Mensen mensen…Ik sluit mij helemaal aan bij Dutcharry. Van deze meneer moeten jullie het hebben, want hij is tenslotte toch echt eigenaar van een 300C.
Ik ben verkoper bij Chrysler, en tja, dan moet ik ook alle goeds over de 300C spreken. Maar dat doe ik zeker niet omdat ik hem moet verkopen. Hij is absoluut mijn favoriete auto, PRACHTIG ontwerp!!
En mensen die klagen over het interieur wil ik toch echt even uitnodigen naar de showroom om het van dichtbij te bekijken, dan worden meteen alle E’s en 5’s en A6-jes in geruild ;)!

En zeg nou zelf, als u een mercedes of een audi ziet rijden, kijkt u dan altijd om? Dacht het niet, bij de 300C is dat dus wel zo! Of je wil of niet, je ogen worden gewoon meegesleurd door z’n prachtige ontwerp.

Ik ga er elke dag nog even met plezier in zitten.

*gaat weer auto’s verkopen..*
willem de haan
ze(!) rijdt fantaastisch, de enige chique diesel en duidelijk een boys-toy!!!!!!!!!!!! genieten elke km!!
al die mensen die het ” NIETS ” vinden……. GEWELDIG, GEWELDIG!!!
rij ik toch eindelijk eens wat anders dan die bmw’s/mercedessen,audi’s
De volgende wordt weer een chrysler.
En Jonas, inderdaad, als ik een Rolls zou kunnen betalen, dan had ik die toch ook liever. (en iemand die Mercedes rijdt zou toch ook liever een Maybach hebben), of niet dan? Maar ……. dan zou mijn vrouw wel in een Chrysler 300c rijden!
Het is en blijft voor ongeveer € 60.000,00 een fantastische kar, die zeer compleet is uitgerust met alles er op en aan. In ieder geval heb ik niet het gevoel dat ik financieel wordt uitgekleed, en daar gaat het hem vooral om, anders wordt je nooit miljonair en komt die Rolls er nooit!
Héél leuk hoe al die mensen zich opwinden over een Chrysler 300C.
Nou ik kan iedereen aanraden niet kopen zo’n auto want anders dan rijd dadelijk iedereen erin.
Wat een fantastiche auto, sinds ik er een heb zou ik nooit meer een andere willen, geweldig.
Maar wie er een met dakrailtjes wil hebben die mag hem wat mij betreft in de showroom laten staan.
dat is het zelfde als een Lada kopen met een spoiler….
Zonde van die mooie lijn.
Ik zit al 6 maanden te wachten op mijn 300CRD omdat ik het model 2008 wil. En inmiddels (na 3 proefritten) dus ook wel iets van weet.
Maar om het makkelijk te houden:met een auto is het net als met vrouwen die je wil (Continetal GT of Heidi Klum)kun je niet betalen,en die je kunt betalen (A6/E/5serie 0f Eucalypta)wil je niet.
Dan blijft het beste alternatief over de 300C en …..
of hij is spuuglelijk of je houdt van hem ik denk dat er geen middenweg bestaat hij speelt in op de markt van al die andere duitsertjes E,5,A6 en consoorten ben blij dat er tenminste nog constucteurs zijn die zoiets moois,stoer, en gedurfds durven produceren al is het dan aan de andere kant van de oceaan jammer genoeg botsen ze hier niet op betere of mooiere wagens prijs/kwaliteitsgewijs dan wel te verstaan maar wel op veel van die bekakte bekrompen wannebee’s die gewoon niet durven toegeven dat naast een 300c alle andere e of a of 5 serie gewoonweg verbleken het enige wat hier voor sommige telt is dat ze op het kantoor de club of noem zo maar wat hun sleutelhanger met de ster etc op de toog kunnen leggen in de hoop dat iedereen dan wel kan zien hoe geslaagd ze dan wel zijn en zo proberen eens iets binnen te doen ocharme toch!!!! De bezitter van een 300 is wel gerust in al die dingen hij kiest wat hij wilt en trekt zich van de rest niets aan
Zo wat is die toch weer mooi geworden 2 week geleden de SRT design bekeken wat een te mooie auto. Wa een gelul allemaal over het materiaal gebruik het is indrukbaar en ziet er goed uit kom on……….voorbeeld ze schreven laatste in autovisie dat het on amirikaanse materialen zijn……haha er is niet eens wat een het materiaal veranderd…….gaat het goed doen vooral nu danzkij het srt disign pakket….

heb zelf nu net me 2e 300C CRD gekocht eerste was al snel in deze zit nu ook een seconden meter 7.0S van 0-100 geweldig en dat met 1850 kilo…
Gewoon de beste keuze in het zakelijk segment…… Mercedes E-320, BMW 525D, allemaal leuk maar minder leuk in de bijtelling elk jaar! Dus dan toch maar liever een Chrysler 300 CRD! Veel auto voor een relatief lage prijs!
Ik woon in een dorp met 17000 inwoners en ben de enigste met een 300C(5.7 HEMI)dat wil ik graag zo houden maakt mij lekker bijzonder.
het is echt een superauto alleen is de stuurinrichting inderdaad wat vaag
chrysler 300c owner
hallo,

ik heb zelf een 300c en heb ook een bmw 5 en een mb 320 cdi gehad ik ben het helemaal niet met JPM eens dat is gewoon gel*l want deze auto is van goede kwaliteit oké het is geen mb of bmw maar daar is de prijs ook niet naar maar de lederen bekleding van de 300c houdt zich beter als die van de bmw en de mb maar dat is niet echt belangrijk.

groeten coen
david ledeganck
Ik rijd nu al 6maanden met een Chrysler 300CRD+, alle opties erin en wat een fantastische auto. Rijdt zacht, accelereert geweldig en ligt muurvast op de weg. Het gegrol van een V6 3.0 is heerlijk en de look van de auto is gedurfd, uniek, stoer, en wat nog meer. De 3 topmerken, audi, bmw, mercedes in dezelfde prijsklasse kunnen deze auto zondermeer niet aan, niet qua rijstijl, souplesse en prestaties. Het feit dat je opvalt met zo een auto vind ik totaal onbelangrijk want ook vandalen trek je daarmee aan. De breakversie vind ik erover, zeker de zwarte want dan rij je met een lijkwagen rond. Ook de wielen maken ceze auto bijzonder en komen het rijkomfort alleen maar ten goede.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).