Einde van automobilistje pesten? De vleestax komt…

Auteur: , 27 Reacties

Is het dan werkelijk mogelijk dat autobeziters nu eens niet de dupe zijn van CO2 maatregelen? Jawel, het lijkt eindelijk te gaan gebeuren. Twee belangrijke adviesbureaus van de regering zouden akkoord hebben gegeven om een milieuheffing op vlees te gaan heffen. Het zou gaan om 85 cent per kilo. Van de opbrengsten kunnen we de BPM verder verlagen.

De Telegraaf schrijft dat volgens Milieudefensie, één van de trekkers van het initiatief, een heffing nodig is omdat de productie van vlees enorm veel CO2-uitstoot veroorzaakt, onder andere door oerwoudkap voor de verbouw van veevoer.

Natuurlijk zijn er ook zwartkijkers die de voordelen niet zien, het zou maatschappelijk niet haalbaar zijn. Pfff, gelukkig is het bashen van de Nederlandse automobilist wel altijd haalbaar.

Anyway, vegetariërs in Hummers zijn milieuvriendelijker dan vleeseters in een Prius.27 reacties

Logitech G25 Racer
Wat is dit toch ook een vaag, ingewikkeld land ….. (A)
Tja, dit is nog wel te begrijpen. Die vleesindustrie geeft ook een enorme co2 uitstoot.
Ik begrijp dit soort dingen nooit: Je kunt naar bv. Griekenland co2 neutraal vliegen, omdat het afgekocht is? WTF?
Natuurlijk zijn de meeste automobilisten ook vleeseters, dus we worden dubbel genaaid.

Er is ook oerwoudkap voor biobrandstof – gaan we nu ook biobrandstof dus belasten?

De best denkbare oerwoudkap is de haarbos van stinkende hippies – die moeten ze niet belasten.
Aston Martin Rapide
Ik ben gelukkig vegetarisch…
Ik ben eerder bereid vleestax te betalen dan wéér extra accijns op brandstoffen. Het is nu wel een keer goed geweest met het uitmelken van de automobilist. Rokers zijn een net zo makkelijk slachtoffer. :P
Kunnen we niet milieudefensie extra belasten, want door al die extra belastingen wordt er weer meer papierwerk e.d. gegenereerd, wat dus ook weer slecht is voor het milieu. Etc, etc.
ik emigreer naar belgië
Wie bedenk weer zoiets, dit kan alleen maar in Nederland! Echt absurd voor woorden man! :| Tijd voor staatsgreep ;)
dus de rokende automobilist die naar de kroeg gaat om daar 1 biertje met een balletje te nuttigen word volgend jaar echt een poot uitgedraaid !
ach ja het is niks nieuws, alles wat leuk is word immers gestraft in dit land
@nism0

Hier is het niet veel beter hoor. Door de trage regeringsvorming gaat het niet vooruit, maar hier liggen plannen klaar om auto’s goedkoper te maken, maar het gebruik ervan ferm duurder.

Eigenlijk geen slecht idee. De vleesindustrie stoot idd veel CO2 uit, en de Westerse mens eet zoveel vlees dat het niet meer gezond is.
In Nederland wordt niet eens zoveel vlees en vis gegeten.

Stel de kipfile wordt 10cent duurder, daardoor wordt er geen kilo minder kip gegeten. De opbrengsten gaan zoals bij alle heffingen direct de staatkist in, dus ook geen CO2 reductie of andere milieuvoordelen. Weer een extra instantie die moeilijke en ingewikkelde tarieven gaat verzinnen op verschillende soorten vlees, veel geld gaat weer verloren aan het heffen ervan.

Enige resultaat: extra inflatie, hogere looneisen, extra compensatie van de armen etc etc etc. Veel mensen gaan weer over de grens winkelen.
Een vaag, ingewikkeld land ??!
Het gaat hier nog eens naar de knoppen!!
Ik denk dat er nog veel meer mensen willen emigreren dan die paar procent waar ze het van de week over hadden!!!!
extra geld voor vlees! Ze draaien steeds meer door hierzo!
Straks krijgt iedereen een sticker op z’n kont om scheet belasting te kunnen heffen. en als je je sticker kwijt bent krijg je een boete.

Wij gaan in ieder geval weg uit het land, en zelfs uit Europa. wie gaat er nog meer mee??
belasting op vlees…….. Mogen we zeker ook geen referendum over houden???!
en ik maar denken dat CO2 goed was voor de vegetatie ..?????
En vleeseters in een hummer? Jeetje dan mag je Wouter wel s om kusjes gaan vragen. Als ik wordt geneukt wil ik ook zoenen. Ennuh…wel alleen als het uitkomt trouwens…het moet geen principe worden.
Zijn er nou echt nog mensen die die gasten in Den Haag serieus nemen? Vleestax … hoe kom je erbij. Bij de weg… CO2 is wat de plantjes vreten, dus dat lijkt me wel goed ja, maar ga maar s na wat er met jou gebeurt als je teveel eet (ziek en daarna dood)…dus ietsje minder mag wel…maar vleestax? da’s gewoon pure onvervalste volksverlakkernarij. Het is nog altijd hetzelfde als vroeger met de kerk gebeurde: hou jij ze dom dan hou ik ze arm. Nu gaan de regering en allerlei milieu bemoeiallen zich bezig en worden we via de auto en alles wat kan vinden aan onzin ….zoals vleestax… arm gehouden.
When will this ever end?
Hahaha, ongelovelijk. Te triest, vleestax. Waar gaat het heen met ons land? Waarom stemmen mensen uberhaubt nog op een SP of een PVDA die partijen maken ons land kapot.
iedereen zeurt overal over maar echte actie word er niet ondernomen.Omdat ze tegenwoordig cameras hebben op de dam.
Uhm, misschien is het een idee om een website op te richten met een aankondiging erop, voor een opstand… Krijgen we zometeen ook nog een heffing op ademhalen ofzo?? Ik hoop dat dit kabinet net zo snel valt, als de vorige kabinetten Balk-ellende

Ik heb alleen geen verstand van websites maken, anders had ik het allang gedaan!
“Ik ben eerder bereid vleestax te betalen dan wéér extra accijns op brandstoffen.”

Je onderhandelt dus met de maffia, voor een half pakske slaag…

“Eigenlijk geen slecht idee. De vleesindustrie stoot idd veel CO2 uit, en de Westerse mens eet zoveel vlees dat het niet meer gezond is.”

Ach laat ons met beide benen op de grond komen: de ene mens heeft de andere niet te vertellen wat hij moet doen en laten, laat staan eten …
*pakt een ibuprofennetje*

*…..diep ademhalen, Rick………..en weer uitademen…..aaaahh..*

“De Telegraaf schrijft dat volgens Milieudefensie, één van de trekkers van het initiatief, een heffing nodig is omdat de productie van vlees enorm veel CO2-uitstoot veroorzaakt, onder andere door oerwoudkap voor de verbouw van veevoer.”

Uhm meneer de milieudefensief………het is ook voor jullie op een gegeven moment kiezen of delen……..wil je dat die beesten niet hongerlijden dan zullen we toch echt moeten zorgen voor voer. Iets met eitje bakken, eitje breken, werken en spaanders enfin zoek het maar op of uit…..
mwhaha dit is te treurig voor woorden, biefstukbelasting, tartaartax, allemachtig!
Waarom moet steeds de eindgebruiker betalen??
Ok, de eindgebruiker is dan ook de eindgebruiker ;)
Maar euh… toen ik klein was kreeg ik thuis gewoon een lekker stuk vlees op mijn bord, wij gingen met de auto naar zee en ik zag mijn ouders roken. En nooit, maar dan ook nooit, heeft iemand mij attent gemaakt op de effecten hiervan op het milieu.
Nu, zoveel jaren later, als ik gewoon ben aan mijn sigaretje in de wagen na dat lekker etentje op restaurant DAN komen ze af met taxen hier, taxen daar. Milieu zus, milieu zo…

En eigenlijk? Wat kan ik er aan doen? Bijna elke mens in onze regio heeft een leven zoals mijzelf gehad… wij zijn gewoon gemaakt aan het gebruik van bovenvermeldde producten. Is het nu onze schuld? Of is het de schuld van de personen die er voor gekozen hebben winst te maken met hun producten ipv verder te investeren in milieu vriendelijke oplossingen?
Is het niet de schuld van al die mensen die toen, maar ook nu, aan de top staan of stonden van die industriële wereld? Was er niemand in de regerering, maar dan ook totaal niemand, die zo verstandig was om deze milieu problematiek toen al in te schatten? Ligt het dan niet aan het toenmalig beleid?
En wie draait er nu voor op…..

Tuurlijk… jij en ik
Als vlees belasting lijdt tot minder vlees consumptie dan is dat goed voor het milieu, goed voor de volksgezondheid, goed voor het landschap en goed voor het dierenwelzijn! Waarom bestaat dit nog niet? Waarschijnlijk omdat belasting heffen de consumptie niet verminderd, op rokers, drinkers en autorijders heeft het ook geen effect gehad.
Nog even en ik ga m’n SUV op vlees-sappen laten rijden.

Van hippie-vlees welteverstaan, want dat is biologisch geteeld en vooralsnog onbelast, en helaas voor het milieu wel erg verzuurd, ha!

;-)
Niet normaal, nog even en je mag alles inleveren en aan de gesubsideerde sojamelk met vleesvervangers! Links, links, links… ik ga in ieder geval lekker stemmen op meneer Wilders.
als ze dit flikken is dr maar 1 antwoord op: STROPEN!!
zet zoveel mogelijk strikken en vallen, koop een opgevoerde windbuks en schiet elk konijn of fazant door z`n kop, slacht hem en gooi hem in de pan!
span een ijzerdraadje tussen de voorwielen van je auto en probeer die overstekende hazen tussen je voorwielen te krijgen!
zijn ze nou helemaal! waar eindigt dit?!? accijns op je dagelijkse boterham ofzo?
en de hoge heren maar vergaderen onder het genot van een sigaartje, wildschotel en veel alcohol, ze worden toch in een dikke slurpende auto met een privechauffeur rondgereden.
Ken schrijft,

27 September 2007 om 16:49
Niet normaal, nog even en je mag alles inleveren en aan de gesubsideerde sojamelk met vleesvervangers! Links, links, links… ik ga in ieder geval lekker stemmen op meneer Wilders.

ik stem al wilders zolang die verkiesbaar is overigens
het is goed dat de 4% van milieu problemen in plaats van de 2% word aangepakt.

vlees heb je niet nodig, auto’s ontkom je niet aan.
Gelukkig ben ik veganist.

Een kilogram rundvlees zorgt voor de vorming van 15 kilogram CO2.
productie van 1 kilo varkensvlees 6.3 kilogram CO2.
Ook geiten en schapen produceren per kilo vlees veel uitstoot: 10 kilogram CO2.
of gevogelte per kilogram ruim 4.3 kilogram CO2

Zuivelproducten per kilogram rond de 2,5 kilogram CO2.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).