GM-staking na twee dagen voorbij

Auteur: , 5 Reacties

GM en de UAW hebben een tijdelijke overeenstemming bereikt over een nieuw nationaal arbeidscontract voor ongeveer 74.000 (van de in totaal 280.000) GM-medewerkers. In deze voorlopige overeenkomst staat onder andere een memorandum, waarin aangegeven wordt dat er een onafhankelijk pensioenfonds moet komen voor de ziektekosten van gepensioneerde werknemers. Een en ander ligt nu bij de rechtbank ter goedkeuring.

“Dit was zonder twijfel een van de meest complexe en lastige onderhandelingen in de geschiedenis van de relatie van GM met UAW”, zegt Rick Wagoner, voorzitter en CEO van GM (…) “Deze overeenkomst helpt ons de zwakke punten t.o.v. de concurrentie fundamenteel te verbeteren. De voorgestelde verbeteringen in deze overeenkomst zullen ervoor zorgen dat GM een dominante industriegrootmacht in de Verenigde Staten zal blijven mede door toekomstige investeringen”, aldus Wagoner.

De staking die maandag begon, zal in twee dagen waarschijnlijk niet voor een drastische verkleining van de voorraden hebben gezorgd. Een (niet al te lange) staking zou volgens Jerry Flint zelfs gunstig zijn om de voorraden wat te doen slinken.5 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Mooie foto met dat rooie kruisje rechts boven aan!
@Rick;

Mooi hè? Speciaal gedaan voor mensen met zeer inhoudelijke comments!
Ja he vind ik ook. was iets te snel nu is het weer in orde ;)
Maar het is dus voorbij mooi zo.
Zo gelukkig weer een crisis overleefd. Zou voor mij echt een hele domper zijn
like 9/11 als GM zou omvallen.Het merk met 1 van de mooiste historie.
Zo komt hoop ik ook mijn nieuwe Camaro niet in gevaar. ;)
Zie je nou wel een glas, een plas en alles bleef niet zoals het was….

Mooi, dat iedereen het licht heeft gezien…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).