Tesla Roadster, de stand van zaken

Auteur: , 33 Reacties

Tesla Motors heeft sinds kort een nieuwe CEO (Michael E. Marks) en die heeft onlangs een brief (PDF-alert) verstuurd aan ongeduldige Tesla kopers. En daarin heeft hij goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de Roadster tijdens tests een actieradius bleek het hebben van bijna 400 kilometer (245 mile) en een acceleratie van 0-100 in minder dan 4 seconden. Kijk dat zijn nog eens waarden waarmee je thuis kan komen. Maar helaas had Michael ook wat minder goed nieuws voor de ongeduldige hippies die een Tesla Roadster gekocht hebben. De start van de productie is namelijk uitgesteld.

In eerste instantie zouden de eerste exemplaren al in de herfst van dit jaar afgeleverd worden, maar dat is uitgesteld naar begin 2008. Dan zullen de eerste 50 exemplaren afgeleverd worden. Daarna zal de productie opgevoerd worden en zullen er in 2008 nog eens 600 exemplaren extra gebouwd worden.

En speciaal voor jullie hebben we ook nog wat bewegende beelden van de Roadster, let vooral op het prachtige uitlaatgeluid ;)

(via)33 reacties

Gewoonweg belachelijk, een auto die geen geluid maakt??? Jah, al gaat ie 800 km/h en van 0-100 in 1 seconde.
dit is vast een trendsetter
tja en toch heeft het ook wel weer wat. Als je nu gaat toeren met dat ding hoor je de vogels nog beter :)
he he .. dit is pas een voorbeeld functie voor electro-hippies .. mooi , stoer , sexy , amerikaans , en zogenaamd “groen” .. goed bezig tesla.
Ik vind dit wel gevaarlijk naar de toekomst toe. Stel je bent aan het wandelen met de hond. Nu hoor je nog een achteropkomende auto. Binnenkort hoor je die niet meer. Wijk je plots uit naar de andere kant van de straat dan is het … te laat :-(
ik vind m retegaaf en denk dat dit het gaat worden
Good for sneaking up on mofo´s….

Echt, ik zie al een nieuwsbuletin van over, pak ´m beet, 15 a 20 jaar.

“Dodelijke ongelukken met electrische auto´s”

Als men nu al onder een tram loopt, omdat mensen niet doorhebben dat zo´n gevaarte door de “stilte” er aankomt. Dan kun je nagaan wat het effect zal zijn als zo´n electrische auto gemeengoed wordt…

Koos Spee is ook voor de komende jaren nog wel zeker van z´n job….
prijs ?
En als AB niet lag te slapen, dan had ik niet zoveel hoeven te typen aangezien Mr. Snoopy al een verhaal heeft afgestoken met dezelfde strekking….. ;)
Ziet er netjes en sportief uit, zal vast als een droom op wielen rijden… maar is buitengewoon ENG! Ik bedoel: een auto waar geen geluid uit komt, afgezien misschien een licht gezoem als je erin zit?

Oh wee als ze met dit ding ook nog races gaan rijden – dat is nog enger dan die diesels op Le Mans als ze langsracen. Waarom moet met uitstoot nou ook het allermooiste geluid ter wereld verminderen tot niets…
om en by de 75.000 euro :)
Eigenlijk zou er iets op moeten komen wat wel geluid maakt.. Iets als een spelkaart dat tegen je spaken aan komt en zo lekker klettert.. Of een stuk speelgoed wat je op je stuur kunt bevestigen en wanneer je er aan draait je het geluid van een racemotor nadoet.. We zijn tegenwoordig al zover met onze technologie.. Zoiets voor een auto maken moet toch een “stukje koek” zijn?

Ja toch? …
Blijf het een zeer moedige onderneming vinden van die amies. Mss. lukt het ze inderdaad om die e-powerplant sportwagentauglich te maken.

Lukt het , dan hebben ze ineens zo´n dikke 5 jaar voorsprong op Porsche, Ferrari c.s. ….
Laten we maar als goede zelf respecterende nederlanders het nieuwe en onbekende afkraken…. zeikerts
ik heb ooit op een verjaardags feestje eens vernomen over een dodelijk ongeluk met een auto MET verbrandings motor .. maar dat was al laat op de avond hoor…..

please .. don.t be affraid of the future .. enneh .. wat moet je eigenlijk met andermans herrie????
Lekker geluidje…

Zolang het niet niet hoeft, stap ik niet over op een elektrische auto.
Leuk om te zien dat (milieuvriendelijk) elektrisch zo snel en mooi kan zijn, maar ik vind het echt verschrikkelijk, bij een performance auto hoort gewoon een lekker geluidje, klaar.
Die 75.000 is nog wel ex-BPM he….

Ik las van de week ook ergens een al wat oudere Autoweek waar een artikel over de Tesla in stond. Daaruit begreep dat de actieradius dus 400km is… oplaadtijd een 3,5 uur, maar het meest opmerkelijke, volledig vol opladen zou rond de 2 euro kosten?!? Wow… da’s nog eens wat anders dan de 60 euro aan benzine die ik in mijn auto gooi voor een actieradius van ietsje meer dan 400km…
Ongelooflijk, wat zijn we conservatief en kortzichtig hier.

Uitlaatgeluid is zooooo 2007. Omarm de ontwikkeling, verwelkom de toekomst, dit gaat het helemaal worden. Je kunt weer converseren, je hoort de vogeltjes fluiten, ruimte voor rust. Heerlijk!
Ooh Maaaam, mag ik een voorschot op mn zakgeld?
(voor de komende 54.327 jaar)
Jaaa! Dit zou zo cool zijn als nieuwe Knight Rider!
Gewoon een vette luidspreker onder je “motorkap” plaatsen en dan via je ipod gewoon wat Ferrari-geluiden opzetten; kun je toch lekker retro doen.
In dat eerste (promotie)filmpje hebben ze er maar hard muziek overheen gezet. Anders hoor je namelijk… Dat er niets te horen valt! XD Ik vind dat maar niets. Je moet een auto beleven, en daarvoor moet je hem wel horen.
hoor je eindelijk je Ipod zonder bijgeluiden!
Niemand een lovend woord over de 0-100 in 4 sec.? Ik vind het een werkelijk fantastische ontwikkeling daarnaast doet Tesla zeer slimme marketing.
ik vindt het een geweldig ding. (maar dat betekend niet dat ik bij greenpeaace zit)
Ach, in België is het ontbreken van motorgeluid geen probleem. Onze wegen zijn toch zo fantastisch goed onderhouden dat de banden meer dan genoeg lawaai produceren.
Van een kant, verschrikkelijk jammer dat deze auto niet naar Nederland komt. Van de andere kant, laten de Yanks de kinderziekten er maar eerst uitkrijgen. Als de wagen dan over een jaar of 3 meer productierijp is, en hopelijk wel naar Europa kan komen is het een leuke optie.

Mischien dat in de tussentijd ook wel een BPM regel zou kunnen worden ontwikkeld dat je voor zo’n 0-emissie auto geen BPM betaald.
Dat ie totaal geen geluid maakt vind ik ook retegevaarlijk. Niet voor niks heeft de mensen een paar zintuigen om gevaar te detecteren…

Verder ik het wel een gaaf projevt wel revolutionait. De auto zelf vind ik dat allerminst. Het interieur in ronduit een gemiste kans, dat rollbar ding lijkt zo van een pt-cruiser cabrio of een golf (3?) cabrio te zijn gekomen en ook die zijspiegel zijn ronduit lelijk.
Hmm.. Dan zetten we met zen allen toch van die asociaal grote speakers in onze auto, bas vol aan en dan horen ze het wel :P

Maaaaar mensen! Dit betekent niet dat er geen CO2 meer uitgestoten wordt! Die elektriciteitcentrales verstoken ook heel wat he..!
Hallo je betaaldt ook geen bpm op electrische auto’s en vooralsnog geen wegenbelasting.
Ben ik de enige die denkt: “daar gaan we weer” bij “productie die wordt uitgesteld”?
Je kan beter de productie een paaar maanden uitstellen en een goed product op de markt zetten .Of wil je net als windows vista dat op de markt komt en het is niet een af ,het werkt niet eens goed. De helft van de aplicatie’s werkt niet eens met deze besturing.Daarom wahten ze nog even zodat er een goedwerkend product op de markt komt.
Echt leuke eerste zet naar de elektrische sportwagen! Ik zou er wel één willen, en het geluid, dat moeten we dan maar missen… Maar met de prijs van de benzine… :-(
Het geluid dat’ie maakt is anders niet zo slecht vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).