Video: M3, R8 en GT3 RS

Auteur: , 18 Reacties

We zijn dol op vergelijkingen, vooral als er een aantal van onze favorieten het strijdtoneel mogen betreden. Een combinatie van de nieuwe Audi R8, BMW M3 en Porsche 911 GT3 RS zullen we dan ook niet snel overslaan.

Deze drie Duitse beulen hebben één ding gemeen: het zijn allen fantastische sportauto’s. Toch zijn de verschillen ook levensgroot: de R8 en GT3 RS zijn in de basis al supersporters, de M3 heeft als basis een veel modalere premium coupe. Met een vanafprijs van 99.500 euro M3 is wel de goedkoopste, voor de R8 vraagt Audi dealer 46.000 euro meer en voor de Porsche mag nog eens 40.000 euro extra op tafel worden gelegd.

Qua vermogen zitten het drietal wel op één lijn: 420 pk is de norm, alleen Porsche heeft 5 paarden elders op stal staan. De prestaties dan: topsnelheid is voor de BMW, Audi en Porsche respectievelijk 250 km/u, 301 km/u en 310 km/u en de sprint naar de 100 neemt respectievelijk 4.8 s, 4.6 s of 4.2 seconden in beslag. Die extra euro’s lijken dan nog niet eens zo gek besteed. In de video wordt het drietal in de Alpen eens flink aan het werk gezet. De echte vergelijking wordt niet gemaakt, maar de sfeerbeelden zijn toch ook de moeite waard. (via Motorpasion)18 reacties

Is een normale GT3 in het filmpje hoor ;)
slappe bak deze film
Ik had geen zin om de tekst te lezen en lekker te kijken en zit al helemaal te fantaseren wat voor kleur M3 ik ga bestellen als ik miljonair ben en zit rustig te wachten tot de intro voorbij is, totdat ik zie dat het YouTube filmpje al bijna is afgelopen.

Na enig zoeken heb ik de volledige kunnen vinden:
http://www.youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0

Enjoy!
mooie bak die m3, maar alle voetballers kope dr al een…
doe mij maar die go-kart met die 4 ringetjes voorop :D
Filmpje valt tegen, en de R8 ziet er vet goedkoop uit in het rood… maarja ieder zo z’n smaak.
You know the rules and so do iiiiiiiiiiii. Haha, verdamd mal! Goeie Chip!
De Porsche blijft de mooiste !!!!
Nou, als je een filmpje zoekt waar behalve de 3 ultieme sportwagens niets in te zien is, zit je hier wel goed. Wel niet zo koosjer om de M3 als ‘middenklasse limousine’ naast een R8 en GT3 te plaatsen, niet? Dat ze alles binnenkort maar eens overdoen dan met de nu nog toekomstige BMW M10 (als die Bangle nu ook nog met z’n lompe klauwen van dat exterior design blijft…) Wat mij betreft toch een meer opgaande vergelijking!
Je begint je test met dat je dol bent op vergelijkingen en aan het einde zeg je dat het geen vergelijking is. Filmpje zelf is aardig waardeloos. Je ziet geen enkel fragment waaruit blijkt dat het echt snelle auto’s zijn of een fenomenale wegligging hebben ofzo… wel leuk voor fans van het merk wellicht.
@ chip lol
ik me radio al uitgezet om het goed te horen blijkt het 1 minuut te duren :( nu hopen op de volledige versie…:P
Kort filmpje…..
ik ga voor de porsche als ik moest kiezen tussen die drie maar als praktische auto is de m3 natuurljik wel weer wat handiger al zou ik aan bmw of een andere specialist vragen of ze een bmw 3 touring naar m3 specificaties met originele onderdelen konden bouwen voor me dat is volgens mij ideaal
@ Floryn dat kan moet je de alpina d3 touring hebben.

http://212.227.48.10/bild_oeffen.php?bild=/de/automobile/d3/img_inhalt/600/img_touring01.jpg

ik vindt die audi echt lelijk. zou ik niet in gezien willen worden
knetter, dat rood is echt afschuwelijk lelijk
M3 is the Benchmark.
Bayerische Motoren
M3 in het rood met Carbon dak is voor mij voldoende.
Verkeerde kleur die R8, in het zwart of in het daytona grey+carbon zijpanelen is ie véél mooier! De twee opponenten zijn natuurlijk ook super! ;-)
Waar is die RS dan?? K zie alleen de gewone GT3….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).