Noble M400 Video bonanza

Auteur: , 34 Reacties

We kennen allemaal de Noble M400 toch? Ehm, nee, ik denk dat er redelijk wat mensen zijn die deze sportwagen (nog) niet kennen. Dat is raar want het is een klein wonder. Licht, snel en een geweldig weggedrag met een enorme hoeveelheid grip.

Laat ik voor de volledigheid even wat gegevens van deze auto geven:

Engine Ford V6, Mid-engine, longitudinally mounted (alloy block and head) 2.968 liter
Compression ratio 8.0:1, 4 kleppen per cilinder
DOHC+Twin Garrett Turbos en een Getrag/Ford 6 versnellingsbak (RWD)
Composite body met een spaceframe uit staal
Gewicht 1060 kilo
Power 425 bhp / 317 KW @ 6500 rpm
Koppel 529 [email protected] 5000 rpm
PK/Liter 143, Pk’s per kilo 0.4pk/kg (dus 400pk/ton)

Noble M400Zonder dat ik voor iedereen wil spreken is er een gemene deler onder de Autoblog fans: We houden van snelle sportwagens en sneller is volgens velen beter. Ok dan is dit dus één van de beste sportwagens! Nog niet helemaal overtuigd? Allow me to prove my point met een paar video’s.

Richard Hammond over de M400.

Een Mercedes SL55 AMG is best een snelle sportwagen/coupe/cabrio, maar misschien is deze dragrace iets te makkelijk voor de M400?

Ok dan maar eens iets meer concurrentie. Wat denken we van de Mitsubishi Evo VIII in de 400pk uitvoering (FQ400)? Vlotte kar toch? Fifth Gear zette deze Mitsubishi Evo VIII FQ400 tegenover de M400 op het circuit. Wie zet de snelste tijd neer?

Juist, die is dus ook niet snel genoeg. Een Ford GT dan?

Ok, die is bij hele hoge snelheden dus ietsje sneller, maar in het begin is de Noble em toch te snel af.

Een Porsche Carrera GT dan? Die zal toch wel korte metten maken met die onbekende sportwagen met al z’n spoilers?

Als uitsmijter nog een fraaie test van Edmunds Inside Line. Zij hebben de M400 op het circuit losgelaten en de meetapparatuur komt met schokkende cijfers…. letten we allemaal even goed op? Morgen de overhoring! ;)

Kortom? Als ik er het geld voor had…….juist, deze zou met een flinke marker op de boodschappenlijst staan gekalkd!34 reacties

Noble is en blijft een super mooie auto en heel erg duur is die ook niet. Okey er zit een mondeo motor is maar toch erg vet!
Minder dan 100.000 dollars? met de huidige wisselkoers moet ie voor zon zelfde hoeveelheid in euros toch ook hier te krijgen zijn ;)
het is bruut ding even duur als TVR ongeveer alleen dan nog betere kwaliteit. en nog sneller.
Fiat Coupe 20v turbo
Doe mij die maar!!!
wel brute auto alleen…ik vind ‘m niet mooi…
tuurlijk is hij vlugger dan die Evo; de Turbo-boost komt veel te traag aan: een Skoda is vlugger (tot bij ongv 4000 rpm)
Voor paar euries meer kan je toch wel ergens zelf voor en achterlichten latenmaken. Want dat is het enige wat me stoort aan deze mooie wagen
Maar die Mondeo I achterlichten hè… Toch vind ik het een brute bak!
doe mij maar een marcos TSO.. Voor de liefhebbers van gelijkaardig rijgedrag en mooier motorgeluid
@ Appelflap: precies (wat een toeval ghegheghe)!
tsjaa ik weet het niet feit blijft: je hebt een ford motor (HALLOOOO)!!!!!!!! én het is en blijft engelse troep waarbij je vaker op de vangrail zit te wachten op de anwb dan dat je kan genieten van al deze krachten…. Nope niet voor mij!!
Noble blijft een wereld auto ook heel leuk om te tunen in engeland heeft iemand z’n Noble met ford V6 laten tunen door roush(bekend vlotte fordjes) en wat het verschil is:
http://youtube.com/watch?v=7b5iyX1E3Wc

De M400 is ook gewoon in NL te koop €125.000 is ie af te halen, lang niet gek
op youtube wordt bij dat filmpje met die ford gt vermeld dat de noble getuned is door roush… dus helemaal eerlijk is dat niet…
een SL55 AMG heeft 517 pk en is wel sneller als een Mitsubishi evo VIII dus de vologorde van de filmpjes klopt ni echt. Iedereen onderschat deze wagen en ik kan het weten want maak het dagelijks mee ;)
Mondeo motor of niet (maakt toch niet uit) dit is een zeer snelle underdog waarmee je menig supercarrijder koud zweet op de voorhoofd weet te krijgen.

Had ik maar 100.000 dollar om aan een auto te kunnen uitgeven……. (zucht)
wat is dan het verschil tussen een m400 en een m12?
en komt er nu een m14 of een m15?
vaag auto merk maar wel super leuke auto’s
@q-oekje
m400 is de getunede versie van de m12
de M15 is er al

Volgens mij is noble ook de enige met een recycle service.

de nederlandse dealer http://www.vanderkooisportscars.nl
the real stig!
die m400 kan echt niet zolang in de buurt blijve van die carrera gt, is het trouwens niet opgevallen dat je helemaal geen geluid hoort van die carrera gt, moest ie echt een pushen zijn dan huilt ie toch de hele buurt bijeen!!!!!!
Heeft die kerel van Edmunds Online het nou over een beademde Amerikaanse V6?? Dacht dat het een Europa-motor was???

Hoe dan ook: Hij heeft al tijdje een plaatsje in mijn droomgarage gevonden :-)
@the real stig…. met 425 pk bij 1060kg niet? Deze M400 zit op 400pk per 1000 en de Carrera GT op 443…. zo groot is dat verschil niet hoor! De Carrera GT doet de 400meter met staande start in 11,2 seconden en deze Noble M400 doet dat in de 11,4 seconden…..

In feite moet de bestuurder van de Carrera GT een hele strakke sprint (absoluut voluit en perfect) neerleggen wil hij de Noble voorblijven!
nog steeds een van mijn lievelins auto’s noble is iets speciaal :)
Ik snap nog steeds niet dat je doorgaans haast niets hoort van dit merk aangezien ze zulke fantastische sportwagens maken. Aan het zogenaamde Mondeo-blok zal het niet liggen want een Vanquish beschikt kort door de bocht ook over twee gekoppelde Mondeo-blokken. Zijn toch nog zo slecht nog niet zie je wel. :)

@ AMGke
De SL55 AMG is inderdaad erg snel maar de Evo in kwestie is geen normale VIII maar (hier gaan we weer) een MR FQ400. 400pk en een sprint van 0-100 onder de 4 seconden, iets wat de SL55 AMG door zijn zware gewicht niet voor elkaar zal krijgen. De volgorde van de filmpjes klopt dus wel. ;)
@RScosworth: was there any doubt? ;)

ik denk dat de mensen zich verkijken op de snelheid van deze sportwagen. 0,2 seconden achter de Carrera GT op de 400meter met staande start maakt dit een top 15(?) auto qua sprinttijden (voor standaard productiewagens)
tja, als je de motor van een supra ook boost krijg je ook leukse cijfers. Maar als die naar NL komt zit die toch op zo’n 120.000 euro. En dat is duurder dan een Corvette ZO6! Daarvan kun je nog even een supercharger kit op je Z06 opbouwen.
nog even voor de critici. Deze Noble deed de slalom met een tamelijk ongelofelijke 79,4 mph gemiddeld. Hoe snel is dat? Nou de GT3 RS haalde in een vergelijkbare test “slechts 75,3 mph….. een Lotus Exige zat op 73,4mph, de cayman s op 72,2mph, een RS4 en de M6 en de CLK blacj series komen allemaal niet eens boven de 70mph
@ w0o0dy
Mij zul je niet horen klagen! :D Maar zo nu en dan hoor je wel eens denigrerende geluiden, waar ik overigens weinig waarde aan hecht.

@ CSL
Die Supra zal ongetwijfeld leuke cijfers krijgen, na de boost zoals je zelf als zegt. ;) De Noble is standaart al godsgruwelijk snel, 3,9 seconden naar de 100 voor de M12 GTO en 3,8 seconden voor de M12 GTO-3R. De M400 is hiervan de (nog) strakker afgeveerde versie voor de zondagmiddagen dus wel ff andere (c.q. heftigere) koek dan een standaart Supra die er net niet het dubbele over doet qua acceleratie. De ZO6 daarentegen zal meer weerstand bieden.
Voor de sceptici:
http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=459a94d276fef&car2=465bc6c29706a
@csl: voor deze Noble moet een tijd onder de 7:40 haalbaar zijn.
De Noble M400 is sinds Test Drive Unlimited en Fifth Gear 1 van mijn favorieten geworden. Topsnelheid is misschien niet super hoog, maar de rest is die meer dan super.

Ik heb helaas geen geldboom, anders kocht ik er 1. :P
De auto heeft z’n uiterlijk tegen en die Ford v6 . . . Maar er is ‘nothing like it’.

Topbak.
@Dink: no problem, koop gewoon een M15 ;)

http://www.techeblog.com/files/noble_1.jpg
oh ja nog zo’n tack monster de Mosler, Enjoy!
http://www.youtube.com/watch?v=gSpXA6kgiMg
Leuk hoor, maar het oog wilt ook wat en laat DAT nou net hetgeen zijn waar deze auto helemaal niets te bieden heeft.

En laten we eerlijk zijn als de boeing vleugel op een andere auto had gezeten dan was het ineens not done…….maar hier blijkbaar wel, omdat het een “functie” heeft….maar natuurlijk knul.
@Rick dos: als je wordt zoek gereden heb je even de tijd om de spoiler goed te bestuderen ;)

Deze auto is inderdaad niet mooi, maar de spoilers zijn wel degelijk functioneel. Ik heb trouwens weinig mensen horen klagen over de spoilers op een Countach of op de Diablo en bij die auto’s was de werking minimaal. Formule racers hebben een achterspoiler, circuitauto’s ook, dit is een trackcar die de openbare weg op mag. Die spoiler kan in dat geval wel. Precies hetzelfde geldt voor de spoiler(s) van de Lotus Exige en de Caparo T1.
Als die nou zo’n 50.000 euro was, dan was het wel leuk. Maar voor die 120.000 heb je veel betere auto’s.

@RScosworth
De V6 mondeo is maximaal aangepast hoor. Een nette supra kost een stuk minder(betrouwbarder) en is makkelijk op 600pk+ te krijgen. D2 racing onderstel en paar goeie banden. Kom je er behoorlijk mee voorruit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).