Minder ongelukken door ‘dierlijke’ auto’s?

Auteur: , 7 Reacties

De mensen achter de film Dumb and Dumber wisten het al, een auto aankleden als dier, daar red je levens mee. Ook zagen we hier al eens een MINI langskomen, getransformeerd tot koe. Bedoeld als kunstwerk, of stiekem ook om ons alvast voor te bereiden op het straatbeeld van de toekomst? Het volgende is namelijk het geval:

Het schijnt dat het menselijk brein beter in staat is om dierlijke beweging te onderscheiden dan mechanische. Oftewel, een rijdende auto wordt minder snel opgemerkt dan, bijvoorbeeld, een rennend paard. Volgens een onderzoek, uitgevoerd aan Yale en de University of California, is het zelfs zo dat we dierlijke beweging driemaal beter zouden herkennen dan mechanische. Dit betekent een hele seconde reactievermogen welke verloren gaat. En dat terwijl bijna iedereen dagelijks in visueel contact komt met auto’s en andere voertuigen. Eigenlijk zijn we dus allemaal nogal primitief wat dit punt betreft (alhoewel…)

Een auto vermomd als dier, dé oplossing voor het terugdringen van ongelukken? Kunnen we binnenkort bij de plaatselijke autoshop stickers krijgen in de vorm van een haaienbek? Of rijden we met een kinky panterprintje? (via jalopnik)7 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
krijg je van die robots die we uit de citroen reclames kennen……….

zie je nou wel dat citroen het vernieuwende en innovatieve na de ds generatie nog lang niet verloren is!!!
maar welke idioot gaat daarin rijden
Maar dat is toch ook logisch, als een auto rijdt zie je vanaf de buitenkant niks bewegend, behalve de wielen, en die veranderen ook niet van vorm oid. Als een paar loopt gaan er 4 benen heen en weer, plus dat het hoofd ook nog beweegt. Dat merk je toch sowieso sneller op…
Franqie zegt wat ik dacht :)
Dat is helemaal niet primitief, dat is net ge-evolueerd, letterlijk.
Hookee, ideetje voor verplichtend en verbiedend links: iedere auto moet:

1. Ogen en neusgaten opgeplakt krijgen.
2. een radiator in de vorm van een mond krijgen.
3. een dierengeluidentoeter hebben.

Kan nog best leuk worden! IIIIIIIHIHIHIHIHIHIHIHI!!!!!!!!!!!
Dit is toch maar belachelijk. Franqie heeft een punt.
Furby C-Rules
Het gaat inderdaad om de beweging…

Dus iedere auto uitrusten met zichtbaar bewegende onderdelen…
ik denk aan –> Bewegende vingers, euh bewegende armen, bewegende broeken ….euh…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).