Nissan Pivo 2 Concept

Auteur: , 40 Reacties

In 2005 toonde Nissan de Pivo(!) concept, een compact wagentje met Lithium-ion batterijen en een roterende cabin. Dit laatste was een leuke feature waardoor je geen "achteruit"-versnelling nodig hebt (handig met inparkeren). Twee jaar later is het tijd voor een vervolg, daarom toont het merk op de Tokyo autoshow de Pivo 2.

Kijken in plaats van lezen? Een demo-filmpje staat hierrr.

Where the first Pivo, with its fully rotating cabin design, made reversing obsolete, the Pivo 2 takes that easy mobility concept to a new level. Each of the four wheels are powered by Nissan’s advanced electric In-wheel 3D Motor and can turn through 90 degrees to allow Pivo 2 to drive sideways as well as forward.

Thanks to the highly innovative Robotic Agent, you are never alone in the Pivo 2. With conversations possible in Japanese and English, the Robotic Agent has been created to work with Pivo 2 to make every journey less stressful. It provides a unique interface through which to communicate with Pivo 2 on everything from basic vehicle functions through to the nearest
available parking.

Nissan Pivo 2 Concept
Nissan Pivo 2 Concept
Nissan Pivo 2 Concept40 reacties

wat eeenig, echt lief is ie!
Dsju, ik heb al twee kinderen… nu kan mijn vrouw niet meer mee.
Die draaiende wieletjes op die parkingvloer maken nogal een lawaai… Voor ’t zelfde geld passeert daar een oud vrouwtje en krijg die ter plaatsen een hartaanval.

Die parkeerhulp is wel makkelijk. Ideaal voor mijn schoonmoeder.

Leuk interieur ook. Ik ben voor!
Ik ben zeker voor. Heerlijk lief autootje, ’t moet wel betaalbaar zijn uiteraard. Alleen hoeveel sterren zou die krijgen bij de chrashtest?
geinig maar duurt wel erg lang voordat ie ingeparkeert is
carsofcoolhaven.nl
Bloody hell dat lijkt rechtstreeks uit een Disney film weggelopen. Wordt dit ding na middernacht weer een pompoen? Het is leuk dat er op een onconventionele manier naar auto’s gekeken wordt, dat kan toch mooie innovaties leiden. Maar denk toch dat dit ding niet in die hoek geschaard moet worden…
Compacte auto? Dat ding neemt veel te veel ruimte in joh… Verder heb ik het niet zo op dit soort voertuigen. Doe mij maar de huidige vorm van auto’s met schonere motoren, en ik ben tevreden.
zou lollig zijn als ze deze in tshechie zouden uitbrengen.
in tshechie -> pivo = bier. :-P
Het was op het nieuws hier, echt grappig :D
Ruimteschip / stuk kinderspeelgoed lijkt het wel! Dat ding is ook veel te breed. En het duurt ook veel te lang met parkeren. Eerst op een knopje drukken, dan moet die robot eerst nog eens rondkijken (dat wil toch niet in je auto hebben zeg :| komop hoe oud ben je) en dan aan zoon ding draaien en dan mag je gaan parkeren.
Nee dit is nix voor mij ;)
Ideaal ook dat die deur zo naar voren opent, vooral als er dan een auto voor je geparkeerd staat..?
Is pivo niet tsjechisch voor bier? :P
@Nick-G & a-town: er staat een linkje in het artikel… ;)
Ja opzij rijden, daar zaten we op te wachten.
En die Pivo uit 2005 was al zo lelijk, welke manager heeft z’n baan op het spel gezet door toestemming voor dit zinloze vervolg project te geven?
Het is een leuk idee, maar het gaat ten eerste te langzaam voor de hedendaagse maatschappij, en als het sneller zou gaan zou je uit je stoel vliegen. Lijkt me niet de bedoeling… Ten tweede zou ik niet weten hoe je dit draaimechanisme kunt combineren met een ‘normaal’ design. Want geef toe, dit is niks… Dit koopt geen hond. Dit zien we (voor heel lang) niet terug als productiemodel.
Leuk nieuw winkelkarretje
@ Sjaakie: Ik denk best wel veel punten met de crashtest want volgens mij wordt die cabine de lucht ingeschoten net voordat je een andere auto raakt waarna je met een parachut weer land.

Welke designer heeft dit getekend? Of blijft deze anoniem en zit hij nu ondergedoken?
Wat moet ik met die teletubbie? Krijg echt zin om die een trap te geven!

Kunnen die wielen ook verder draaien? Wel handig tegen de wielklemmen :)
Inkvis
@Chrizzzie
Je kantelt en je wordt weggeschoten :D
Heb ik een kapsalon?
geen achteruitkijkspiegel nodig. wel een achteruitrijversnelling lijkt me.
wat een lelijk ding.. s dat niet slecht voor de banden als die stilstaand gaan draaien?
Eeum, juist. Verbanden? Verbanden!
Lijkt wel een speelgoedauto binnen in . Maar goed, n leuk idee is het wel!
Hell, hopelijk verschijnt dit nooit op de openbare weg! Echter dit soort buitensporige fantasien kan wel leiden tot innovaties op ‘gewone’ auto’s dus laat ze maar doen
Ik geloof dit niet …
Lol, ingebouwde vriendin om mee te kletsen. Nissan gaat goed. :)
hou maar op…
Babyfoon-design… als hij er wat volwassener uitzag kon hij misscien dienst doen als rondrijkarretje in een themapark…

– Apache
nog FFFFFFFFFFFFe doorontwikkelen
Ziet eruit als een ‘My First Sony’ ;)
hmm.. is dat de deur? daar zit het stuur enal in? disneyfilm?
ja ik ben t met floryn eens
Niet echt handig met uitstappen.
Lijkt wel een stofzuiger!
dat is goed voor je banden dat gedraai iedere keer en als je een lampje moet vervangen is ook erg handig hiihhi
ben van der molen
echt een leuk ontwerp. Alleen wij nederlanders kijken er met ons klaagcultuur negatief tegen aan. Maar van mij mag deze direct voor mijn deur geparkeerd worden. Ik las ook een negatieve reactie van iemand die zich citrofiel noemt. Wees blij dat de 2cv zo goed is uitgevallen, want bij zijn introductie heeft men zich ook doodgelachen. Dit is echt een nieuwe kijk op de “auto ”

met vriendelijke groet
echt verschrikkelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).