TV-tip: vanavond 21u nieuwe aflevering Top Gear

Auteur: , 83 Reacties

Het was al een tijdje bekend, maar hierbij nog even een reminder voor degenen die onze agenda niet in de gaten houden. Het tiende seizoen van Top Gear begint vanavond om 21:00 op BBC2!

Wat kunnen we dit seizoen allemaal verwachten? We schreven reeds over de Veyron vs Jet fighter maar er komen ook items met een Aston Roadster vs Jet Man en een race met boten over het kanaal (lekker offtopic).

Enfin, we hebben soms wel wat te zeiken over Top Gear, maar ik zie toch weer uit naar dit nieuwe seizoen. En ik wil daarbij graag een quote van Djivy gebruiken, uit een recente column:

De eerste negen seizoenen waren ronduit subliem en tonen waarom Top Gear al 30 jaar dé referentie onder de autoprogramma’s is, zowel wat onderwerpkeuze, camerawerk, montage als presentatie betreft. Sterker nog: ik slaag er met de beste wil van de wereld niet in om vijf producties te noemen die beter zijn dan TG, en dan beperk ik mij niet eens tot autoprogramma’s. Dat steeds meer mensen Top Gear kijken, kan verder ook alleen maar gelauwerd worden; zo leert de massa eindelijk dat autojournalistiek meer is dan slaaplectuur voor gefrustreerde garagisten en investerende huisvaders. Want laat ons eerlijk zijn: Nederlandstalige producties – zowel visueel als tekstueel – zullen nooit zo onderhoudend zijn als Clarkson alleen, of het nu een verwaand nest is of niet.

Met dank aan iedereen voor de tips! (en dat waren er heel veel)83 reacties

Jammer dat ik geen BBC2 heb (Digitenne :S), is die ook ergens online te bekijken?
Ik kijk er al weken naar uit!, Waarschijnlijk komt vanavond de uitzending met o.a.;
911 GT3 RS
Lamborghini Gallardo Superleggera
Aston Martin V8 Vantage N24

Jeremy in de Volkswagen Golf W12;
Helen Mirren in de Chevrolet Nubira.
KUT

Ik heb digitenne en natuurlijk geen BBC1 of BBC2 :@

Kan ik die shit ergens streamen of de aflevering downen!?
grappig… een dubbelpost met babbaloeri
Vannacht zal de aflevering wel via Bittorrent te downen zijn…
@ autoblogger…. kan hij niet toevallig hier verschijnen op autojunk?? of is dat tegen de regels??
Ook digitenne hier. Alleen BBC world & Prime :(
Ik zit voor de buis hoor ;)
Ik kijk er erg naar uit, maar ik hoop desondanks toch dat er meer auto’s aan bod komen dit jaar. Er zijn nog genoeg superautos die ze nog niet uitvoerig getest hebben: veyron, 911 turbo, gt3 rs, r8,…
Het is duidelijk, digitenne zuigt…

@Alec: aangezien de topgear filmpjes redelijk snel worden verwijderd van youtube, lijkt het me niet verstandig om dat soort dingen op autojunk te zetten;)
Hier meer info over de uitzending van vandaag:
http://www.topgear.com/content/tgonbbc2/
Beste digitenners, de afleveringen zijn [zeker een dag na de uitzending] altijd down te loaden, evenals alle andere seizoenen. Het betreft dan ‘torrents’ van hoge resolutie versies, te vinden via links op sites als: http://www.torrentz.com/search?q=top+gear
[Daarvoor heb je dan wel een torrentdownloadprogramma nodig als ‘Azureus’ of het eerder genoemde ‘Bittorrent’]
Top Gear is gewoon top-notch, er is geen beter autoprogramma op deze aardbol op TV*

* behalve als Chris Harris een autoprogramma gaat presenteren. Dan heet het ‘Auto-gear’, want binnenkort zullen alle autofabrikanten overgaan op van die automaten die beter zijn dan manuals.
vaak staan ze wel een tijdje op google video… en anders torrent he :)

’t is best raar dat je geen gewone bbc krijgt op digitenne :/
Nice!
Bedankt voor het herinneren!
Het werd ook alweer tijd dat ze begonnen :P
Of anders via nieuwsgroepen leechen ;-)

Maarre kan niet wachten, kom maar op met het nieuwe seizoen.
Nou, vanavond trap ik m’n ouders van de TV af, of ik morgen naar school moet of niet. :) Het is trouwens toch om 21:00 in Engeland en om 22:00 in Nederland, of hebben ze de tijden aangepast?
BMW 335i cabrio
het is om 8 uur engelse tijd, dat is dus 9 uur in nederland
Voor Topgear (en Fifth Gear) torrents kan je altijd terecht op: http://www.finalgear.com/
Voor jullie DIGITENNE mensen. Alles kan gedownload worden (alhoewel niet meteen dus een paar uurtjes geduld) op http://www.finalgear.com
Ik hoop, voor jullie, dat ze het snel online zetten :P
Ow right, Mairsil was mij 1 minuut vóór!!! :D haha
Top Gear is om 21:00 op BBC2 nederlandse tijd
dekster (Union Fait La Force)
Ik hoop het beste, maar ik vrees weer een slechte reeks….
dekster (Union Fait La Force)
ik kijk er na uit, of JC nu alleen maar auto’s test voor de rijken onder ons en alleen maar luidkeels “power!” roept of er weer een heerlijk zooitje met wedstrijde die de auto toch altijd wel wint, ik ga vanavond kijken!
@dekster,

Man…waar kijk je liever naar…; Bavo “ik l*l maar wat” Galema of Jeremy “Subtle Irony” Clarkson?

Duidelijk toch?
ik heb al een zak M&M’s gekocht en een paar biertjes en ik zit vanavond zeker voor de buis, en met n beetje mzzl stoot Jeremy weer een paar keer zn verwaande kop in de GT3 RS… heerlijk gezicht altijd :D:D
Bedankt voor de tip!
dekster (Union Fait La Force)
@Franco
Daar is niks ‘subtle’ meer aan tegenwoordig…
Maar ik vind dat de kwaliteit van de journalistiek zelf er zienderogen op achteruit gaat, het gaat meer over de presentatoren dan over de auto’s.
(Ik denk zelfs dat we weinig ferrari gaan zien langskomen in de toekomst…)
@ jamesBrown: geen BBC op Digitenne heeft puur te maken met een rechtenkwestie, uitzendrechten zijn vóór jaren achtereen verkocht aan de andere zendgerechtigen en itt tot wat er door Digitenne-verkopers wordt beweert zal BBC 1 en BBC 2 nooit op Digitenne komen.

Sorry voor deze harde werkelijkheid Digitenne kijkers, dat wordt dus torrenten!
carsofcoolhaven.nl
Het begint langzaamaan meer een show van de presentatoren te worden, dan dat er nog wat zinnigs aan auto-nieuws voorbij komt. Zeer vermakelijk, zeer de moeite waard, maar of we het eigenlijk nog wel een autoprogramma kunnen noemen? Oh well, wat maakt het uit. Tot op heden kon ik me er kostelijk mee vermaken, deze naughty little boys (met NSFW-filter ;) ) televisie.

We gaan er dus maar eens lekker voor zitten, straks
weet iemand of er iets bestaat als dvd’s van top gear of een dvdbox ofzo…?

+ weet iemand of de vgl e65 – rs6 – m5 touring ooit nog zou gemaakt worden? 2008…
@Digitenners: Je kan altijd nog bij de buren kijken als je echt niet kan wachten.
@dekster (Union Fait La Force): Die aflevering is toch nog niet geweest. Zorgen? En is dat Hammster op inlines :)…..owja, zulke zorgen!
nu red je me toch eventjes !
anders had ik niet geweten dat het vandaag was !
Hier nog een digitale tv van kpn klant… nee ik maak geen reclame ;) ik doe juist mijn beklaag.

Torrents iso’s, ik red me wel.
dekster (Union Fait La Force)
@Michaelrs6

E65? gaat volgens mij niet bestaan ;)

RS6=2008
M5 touring kan je tegen eind dit jaar al bestellen DENK IK.
dekster (Union Fait La Force)
Oh ik begreep je totaal verkeerd :oeps: (ja het is ook avond voor mij)
@dekster

dat beantwoord nog altijd mijn vraag niet hé;) , ik bedoel e55 (amg)

als topgear nog doordoet tot 2008 zal dit volgens mij toch wel zeker gedaan worden net als jc met de vorige generatie deed… het kan ook pure hoop zijn
Dit keer dacht ik eraan! Zonder de tip te hebben gezien. Ben aant kijken dus. :D
Hamster heeft wel een ander kapsel zeg…
nou nou nou .. weer lekker dik aangezette aanstellerij allemaal .. maar af en toe ook nog wel een auto .. dat weer wel.
Ze waren net met zijn drieën door de bergen aan het rijden.

Het was wel erg geënceneerd allemaal, ondertussen niemand meer dat ze tegen elkaar racen, dat die gesprekken spontaan zijn en dat ze ´s avonds in dat slechte hotel geslapen hebben dat clarkson uitgezocht heeft.

Iedereen weet allang dat al die gesprekken door een groep van 10 man geschreven zijn. Clarckson staat niet echt zonder benzine, ze hadden een auto waarvan het klepje slecht open ging dus daar konden ze mooi 10min. televisie mee volkrijgen.
Ze rijden gewoon braaf samen met de cameraploeg van ansichtkaartview naar ansichtkaartview. Camera dichtbij het wegdek zodat het lijkt of ze super snel gaan. enz. enz. enz.

toch wel vermakelijk hoor, alleen een beetje nep.
nou dat leek me een mooie aflevering (qua auto’s) met 3 mooie auto’s :)
Leuk en goed in elkaar gezet amusement, waarin auto’s slechts een bijrol spelen.
dekster (Union Fait La Force)
Wel, ik moet eerlijk toegeven “we are making progress”
Wel jammer dat Fifth Gear de studio van Top Gear heeft platgebrand… :lol:

@ Vincent#1; Kan me niet schelen dat het nep is, het blijft leuk! :D
de aflevering was geweldig! die zwitserse weg was echt geweldig mooi!
@vincent#1
Dag beste naamgenoot,
televisie is geënceneerd, gelukkig. De BBC is daarin heel erg goed, misschien vind je het programma ineens te populair of heb je het nooit wat gevonden, maar top gear is altijd al zo geënceneerd geweest [met alleen nu een groter budget voor nog meer camera’s].
Als je er één groot complot achter ziet of je vindt het gewoon geen leuk programma, denk dan aan Jeremy’s slogan van vandaag: “Top Gear, ambitious but rubbish” maar kijk niet telkens stiekem… ;)
Erg leuke ep inderdaad!!!
@vincent#1: Ontzettende Nederlander. Zelfs op deze prachtige aflevering, met genoeg supercars en genoeg actie en meer dan genoeg humor, moet er nog wat te zeiken zijn.

Wat mij betreft de opmerking van de avond: Apparently, the less parts you have on your Porsche the more expensive it becomes. So inevitably, at some point there will be a bloke with no Porsche at all who’ll get charged a million pounds.
Was weer ouderwets lekker top gear zonder ondertiteling!!
Top Gear just puts a smile on your face. That’s all there is to it.
Zeg hallo, ik zei toch dat ik het leuk vond.
ik ben het een beetje kwijt wat betreft TG. vind het wel leuk maar nou weet ik het wel met die races en zo. bedenk ff wat nieuws denk ik dan om maak het programma niet een uur
Om eerlijk te zijn heb ik er nooit over nagedacht dat echt alles nep is. Er zijn nogal wat neppe dingen maar zoiets dat je benzine op is of dat hotel, dat fake je niet. Je zegt in principe dat ze die brand ook hebben gefaked, no way. Dat die smalltalk is opgeschreven is gewoon idioot, dat verzinnen ze gewoon terplekke.

Dit was een mooie aflevering, prachtige plaatjes en mooi geluid. Maar ik realiseer me toch wel dat het leuker geweest zou zijn als je niet van die zuurpruimen als May laat meedoen, want zeg nou eerlijk, wie van hier zou niet heel graag een dag in die Aston willen zitten. Ookal heb je een hernia achteraf (wat vast wel hersteld), zoiets laat je toch niet liggen. Echte ‘drivers’ zijn het zeker niet, allemaal niet.
Ik was het al vergeten, thanks! vond het zeer vermakelijk….
Kan op op internet al genoeg info vinden over kofferbakruimte en de gemiddelde hardheid van banden etc.!
Voor de noobs, gebruik utorrent als programma om via bitorrent te downloaden. geen installatie, 200 kb groot, superlicht en supersnel.
@ Chip; May een zuurpreum? Preem? Preim? Pruin? Pruim? Hèhè… Ik vind hem echt fantastisch! Temeer daar ik heel erg vergelijkbaar ben. Bij bijna alles wat die gast daar doet, denk ik: Dat zou ik ook gedaan of gekozen hebben! :) En zo’n pruim maakt het toch alleen maar leuk? Alleen maar enthousiasme wordt ook snel saai. Althans, dat vind ik. Zie Fifth Gear bijvoorbeeld… Daar word ik toch zo moe van, dat onstopbare onuitstaanbare enthousiasme van al die mensen…
@ vincent#1: Als je met “toch wel vermakelijk hoor, alleen een beetje nep” eigenlijk het woord ‘Leuk’ bedoelt zitten we natuurlijk weer op één lijn :D
Chip, niet om lullig te doen hoor…maar zelfs de meest impulsieve grap is geregisseerd.
Ook dat van de benzine, ze verkopen dit programma wereldwijd en laten niks aan het toeval over. Dat jij gelooft dat het allemaal losjes en gezellig betekent dat hun het werk perfect gedaan hebben en zodoende kunnen wij “relaxed” genieten.

Neemt niet weg dat die presentatoren wel iets moeten kunnen om jou te laten geloven.
Alleen die May lukt het soms niet helemaal maar het recept werkt nog steeds goed.

*Werk zelf vrij veel met media en tv dus zie wel wat trucs voorbij komen.
@SeanD

Eh, teletekst pagina 888, en voila ondertiteling.
Leuk om alle nuances op te vangen van dat fantastische mayo-engels.
carsofcoolhaven.nl
Tuurlijk is het een toneelstuk van a tot z, maar goed, mooie plaatjes van de Beeb (dat kunnen ze wel, en bij GT weten ze daadwerkelijk wat ze in beeld moeten brengen, bij andere programma’s gaat dat nog wel eens fout) en we vermaken ons prima. Het is ondertussen meer vermaak dan een autoprogramma, maar goed, we willen het met z’n allen klaarblijkelijk. Persoonlijk zag ik liever iets meer spontane humor en wat minder voor-de-camera toneel, maar goed. Weinig concurrentie op de zondagavond, dat staat vast…

At SeanD: teletekst pagina 888 van de BBC… tis in het engelands, maar het helpt al als je het niet kunt bijbenen :-) Meer komisch bedoelde shows als mock the week en Johathan Ross willen nog wel eens ‘vertraagde’ ondertiteling hebben (as if, dat is net zo min live als TG), maar bij TG kun je prima meelezen als je wilt.
carsofcoolhaven.nl
en voor degenen die de Matt Monro comment van JC niet snapten… koop en/of download de originele The Italian Job maar eens, en kijk waar onze vriend reed…

Sowieso een film die het aanraden waard is, en ver beter dan de remake van 2005/6/whatever
Top Gear rocks!
carsofcoolhaven.nl
enneh… heb gelijk ook maar het nummer online gezet. Voor de liefhebbers.
Opzich kan ik best geloven dat het allemaal nep is maar ik snap dan niet waarom. Waarom zou je dan zonder benzine zitten? waarom zou je iedereen ophouden op die pond? waarom zou je naar een weg gaan waar een file staat of waar net een wielrenwedstrijd is? Ik zie het punt daar dan niet van. Het voegt niets toe aan het programma en laat alleen de sulligheid zien van die drie (is dat leuk dan?)

Van dat stuk in Davos met die klassieke muziek eronder kreeg ik echt kippenvel. Zo prachtig, die muziek van Dario Marianelli met de plaatjes van die prachtige bergen en die wrede auto’s, zo zijn er maar weinig programma’s.
Autobandventieldopje
Helemaal te gek!….heb alleen het begin gemist, maar wat een toeval…laat ik nou net anderhalve maand geleden met wat vrienden in een Porsche 996 cab (getuned) en een Ferrari 360 Modena F1 exact hetzelfde stuk door Zwitserland hebben geraced..dezelfde bergpass en dezelfde tunels bij Davos..zo ontzettend KICKEN en dan dwars door zwitersland met 200+ helemaal tot stilstand terugvallen in de tunnels raampjes open en dan volgas janken… bergpassen driftend door blazen.. zelfs op grote hoogtes van 2000 meter in het pikkedonker, dichte mist en keiharde regen slippend en driftend door haarspeldbochten heen…waarschijnlijk 1 van de meest sensationele dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan..(zeker als ik zelf achter het stuur zit is het spannend..gebeurt er tenminste wat;)…volgens mij galmt het nu nog in Zwitserland…ik dacht precies hetzelfde als Clarkson..de beste weg ter wereld..en ik ben lang niet op zoveel plekken geweest als deze bloke..
En heeft ook iedereen ff de beroerde rijeigenschappen van de Golf W12 gezien??
Zelfs the Stig kon er niet mee uit de voeten, gezien de laptime…
@ Autobandventieldopje

Maak me niet zo jaloers…

Ach, ik ben nog jong en heb net mijn rijbewijs, zoiets moet ik zeker nog wel doen voor mijn 30e.
Even iets anders..

Wie zou voor de GT3 RS gaan? Of voor de Gallardo Superleggera? Of toch de AM Vantage V8 N24?
@ Laurens

Die Porsche GT3 RS natuurlijk! :D
Ik ga voor de GT3 RS ,de lambo is eigenlijk maar een audi en de aston is alleen voor de looks maar presteert niet eens zo goed als de ander 2
Passo dello Stelvio (ii)
Dat de stelvio pas één van de beste wegen is dat was bekend. Veel autofabrikanten testen daar hun remsysteem (met name de koeling van de remmen) als de olie op die pas niet gaat koken dan is de koeling in orde :)

Dat ze als vertegenwoordiging van de UK die lijpe Aston hebben gekozen snap ik niet…… De Noble M400 of de M15 was een veel betere keuze en dan hadden de Lambo en de GT3 RS flink moeten trappen om bij te blijven…..
@ M Freak

Just checking natuurlijk ;) Ikzelf zou ook de GT3 RS kiezen..danwel met een kleurtje.

Ik vond trouwens het wel heel erg vet toen ze met z’n drieen over de brug naar Oostenrijk/Zwitserland reden.. Clarkson zei het al in de aflevering, alledrie de auto’s hebben hun charmes.
De GT3 RS met z’n ‘flat six’, de AM met de ‘brutal V8’ en de Lambo met de V10.. Ik zou er stuk voor stuk geen nee tegen zeggen!

Hoeveel zou het trouwens kosten om de AM vol te tanken..het zal voor alledrie niet goedkoop zijn, maar James May zei dat er een ‘Endurance-tank’ in zat van 110 liter!
Autobandventieldopje
@Chip ..ach heb zelf niet echt spannende auto’s gehad/gereden voor mijn 30e pas de laatste jaren (ben nu 35) heb ik veel moois bestuurd..met wat geluk of hard werken kan je nog heel wat leuks gaan meemaken..time will tell

Ontopic.. ik weet niet hoe de Lambo rijd met vierwielaandrijving, maar de Porsche zal ongewtijfeld fenomenaal zijn. De Aston is veel meer geschikt voor een circuit, deze raceversie is volgens mij echt heel erg lastig om fijn mee te rijden..maar captain slow had wel een beetje meer gas mogen geven, dan gaat die auto ook iets makkelijker rijden..logica hij is gemaakt om hard mee te gaan niet om 60 km p/u over bergpassen te hobbelen…
Hoewel rijden met een Ferrari 360 Modena met F1 schakeling sensationeel was/is, is ’t echt niet heel erg makkelijk om al dat surplus aan vermogen op een nat wegdek in bedwang te houden..de Posche 996 in dit geval is zoveel makkelijker te berijden op dit soort wegen..de 997 is wat dat betreft helemaal fenomenaal….ben benieuwd als ik volgend jaar de nieuwe turbocaab kan proberen..zal tegen die tijd wel eens wat mooie foto’s ervan gaan maken want dat is toch wel een echt exclusieve auto..hoop ik althans..niet dat er weer 100 in no-time rondrijden… zal wel meevallen.
Lekker poshen :/
@vincent#1

So what ?!

Het een toffe grappige aflevering. Humoristen doen juist het zelfde, dat is ook allemaal ‘geënscèneerd’ !
vincent#1 schrijft,

7 October 2007 om 21:50
Ze waren net met zijn drieën door de bergen aan het rijden.

Het was wel erg geënceneerd allemaal, ondertussen niemand meer dat ze tegen elkaar racen, dat die gesprekken spontaan zijn en dat ze ´s avonds in dat slechte hotel geslapen hebben dat clarkson uitgezocht heeft.

Iedereen weet allang dat al die gesprekken door een groep van 10 man geschreven zijn. Clarckson staat niet echt zonder benzine, ze hadden een auto waarvan het klepje slecht open ging dus daar konden ze mooi 10min. televisie mee volkrijgen.
Ze rijden gewoon braaf samen met de cameraploeg van ansichtkaartview naar ansichtkaartview. Camera dichtbij het wegdek zodat het lijkt of ze super snel gaan. enz. enz. enz.

toch wel vermakelijk hoor, alleen een beetje nep.waarom kijk je dan?
wij horen dit niet graag omdat wij nog graag dromen -ja dromen ja- van goeie dingen, als je het nieuws of weetikwat aanlegd dan is het allemaal verdorven: opwarming van de aarde, moordenaars, oorlog (en hier in België is er een diverstiteit-probleem) dus doe me n lol en hou je klep.
oeps nu ik mijn reactie es bekijk merk ik dat het wel tamelijk offensief is, bij deze: het is niet zo grof bedoeld maar als je tegen een kind zegt dat Sinterklaas niet bestaat dan is dat voor hem ook niet zo prettig ;) (geloven kinderen van tegenwoordig eigenlijk nog in Sint-Nicolaas? want hier in België zijn er al 11-jarigen die zwanger zijn (dankzij een 14-jarige lul die ik met plezier de kop in zou slaan)
@vincent #1 .. voor mij heb je helemaal gelijk boef .. maarja er word zulk grof geld verdient met dit progamma .. de doelgroep moet gewoon groter .. dus dan krijg dit soort middelmatige t.v. .. begrijp ook niet dat jij het nog leuk vond ook
Autobandventieldopje
Ja tuurlijk is het allemaal wat aangedikt en over the top..but who cares anyway?..voor critici is de afstandbediening uitgevonden en anders ga je lekker op internet zoeken naar datgene wat je wel leuk vind om naar te kijken..het is en blijft een vermakelijk programma met typisch droge Britse humor, mooie auto’s in een mooie omgeving. Niet te hoge eisen stellen aan autotest of zo, daarvoor moet je bij het Duitse Vox zijn of zo’n Frans autoprogramma in feite tig keer beter, maar ook veel droger en eigenlijk ook saaier..(cijfertjes ..cijfertjes..cijfertjes)Ik ben er daarentegen wel gek van ter afwisseling en kan niet genoeg aan mooie of (voor mij)interressante reportages zien, maar anderen wellicht niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).