Komt de Renault Alpine dan echt terug?

Auteur: , 21 Reacties

In het verleden doken er al regelmatig geruchten op die zinspeelden op een revival van het merk Alpine. Maar elke keer bleek het weer op niets uit te lopen. Maar nu heeft het Duitse Automobilwoche uit de mond van Sales & Marketing directeur Patrick Blain opgetekend dat er in 2010 wel degelijk een nieuwe Alpine zal komen. En dat zal geen opgeleukte versie van een Laguna Coupe zijn, maar een duidelijk radicale sportwagen. Wellicht wordt het wel de Roadster waar we eerder over schreven.

En daarnaast wil Renault het wederom gaan proberen in het topsegment. De geflopte Vel Satis willen ze snel vergeten en in 2009 zullen ze daarom auto’s van het Koreaanse zustermerk Samsung Motors als Renault op de markt gaan brengen. Dit zal gedaan worden in Europa, Rusland en het Midden-Oosten.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nee daar zitten we op te wachten, Koreaanse bakken met een Renault badge. Dan kijk ik nog liever naar rare design uitspattingen van Renault zelf.

Ik ben wel benieuwd naar de nieuwe Alpine, ik vind de oude Alpines nog steeds prachtige wagens om te zien.
mijn idee Racer, dat gerebadge is niks.

Het nieuws over Alpine is dan wel weer goed :) zou het een afstammeling van de opvolger van de 350Z worden?
Nou @ Racer X,
Ik heb alle vertrouwen in Samsung als autobouwer. Vergeet niet dat bijna alles wat je in je handen hebt aan electronica onderdelen bevat van Samsung. Ook je computer bestaat waarschijnlijk voor minstens de helft uit componenten van Samsung. Samsung is dus niet zo maar een fabrikant, ze staan over het algemeen bekend als leveranciers van hoge kwaliteit, en gezien het feit dat auto’s tegenwoordig steeds meer uit electronica in plaats van mechanica lijken te bestaan lijkt me dit niet meteen iets om over te zeuren.

Die Alpine heeft een hoop geschiedenis om te overtreffen, het zal nog een hele klus worden voor Renault om de naam waar te maken in dit geval.
erg nieuwsgierig, dat wel, maar ik heb ook zo mijn bedenkingen..
Het valt me nu pas op, maar de neus van de afgebeelde Alpine lijkt sprekend op de Nissan 200 SX :o
Ben altijd een fan geweest van alpine(Renault)en was teleurgeteld in renault toen de fabriek omstreeks 1994 ongeveer de poorten sloot om verder de Renault Espace daar tebouwen,de huidige wordt erniet meer gebouw in Dieppe was dat.

Prachtige race historie,en de laatste modelen de v6,v6 turbo en de afgebeelde 610 volgens mij,stonden bekend als het Franse porsche,inverband met de plaatsing van de motor achter de achteras.
Kijkend naar Abarth zou het geen slechte keus zijn om Alpine in de wereld te roepen.

Bij mijn vorige werk heb ik samengewerkt met Samsung-motors en dit merk moet je niet vergelijken met Daewoo maar maken echt geen slechte auto´s.
Hoopelijk gunt nissan ze geen 350Z platform, want renault verdient het niet.
Raging Whabbit
200sx misschien als je snel kijkt maar als je het geluid hoord de breedte ziet en in de neus mag staren van deze schoonheid zul je gelijk met mee eens zijn dat een 200sx een kinderauto is vergeleken met deze …………. (heb er gewoon geen woorden voor)
Een 200SX een kinder auto, je maakt een grap de SR20DET is tien keer beter dan die lompe franse V6 die in die ding zit.
Fiat Coupe 20v turbo
@ STJ:

misschien moet je je eens beter verdiepen in de mogelijkheden die een v6 uit de Alpine heeft, ik meen dat er exemplaren rondrijden met ruim 400pk met een twin turbo setup. En daarnaast vind ik het uiterlijk van de Alpine toch wel iets verfijnder als bij zijn Japanse ‘broer’ de 200sx (maar dat is een kwestie van smaak)

http://auto.sport.free.fr/photo/ALPINE-a610–1375.jpg " alt="Image" />
Fiat Coupe 20v turbo
@ STJ:

misschien moet je je eens beter verdiepen in de mogelijkheden die een v6 uit de Alpine heeft, ik meen dat er exemplaren rondrijden met ruim 400pk met een twin turbo setup. En daarnaast vind ik het uiterlijk van de Alpine toch wel iets verfijnder als bij zijn Japanse ‘broer’ de 200sx (maar dat is een kwestie van smaak)

http://auto.sport.free.fr/photo/ALPINE-a610--1375.jpg
Leuk!

Maar blijft Renault Sport nog bestaan dan? Want volgens mij was Renault Sport de reden waarom Alpine werd gecancelt?!?

In ieder geval, zou mooi zijn als Alpine nog een concurrent (3.8 twin-turbo V6) voor Porsche kon zijn.

Om de druk een beetje op te voeren. ;)
Ik hoop dat er weer een komt.
Ik hoop niet dat hij net zo lelijk wordt als de impressies die ik tot nu toe heb gezien.
Zo mooi al die reacties, japanners zijn geweldig en renault zuigt………..
En dan staan al die jochies in die crxjes en andere spoilerwagens toch raar te kijken als zo’n frans hok ze voorbij sprint :P. Menigeen heeft zich al vergist in de sportieve wagens van Renault en Alpine! En ik zeg: laat maar komen die nieuwe Alpine, vooral als ie weer als eigen merk op de markt komt!!

@STJ, ze hebben het platform van de 350Z niet verdient? whahaha, Renault heeft een sportieve historie waar je U tegen zegt…….nu zijn ze misschien bagger wat betreft de gewone auto’s, maar ieder merk heeft zn ups en downs…..Nissan kan nog een hoop leren van Renault!! En andersom zeker ook, maar ga niet zeggen dat ze het niet hebben verdient…..
Ja, een remake van de A110!!
zo geflopt is die Vel Satis niet, sterker nog het is gewoon de beste Renault die er is. Beter dan de vergelijkbare 607 is Hij zeker.
@ PeterVanHtev

Jaa.. :D en dan niks aan het uiterlijk veranderen.. :D
fiat coupe 20v turbo
@ STJ:

sorry maar dat is echt de slechtste foto van een 200sx ooit, witte auto, witte achtergrond…
Je ziet de auto bijna niet, dan is ‘ie wel mooi ja…
Ik hoop niet dat het een mazda mx5 concurent wordt maar echt iets extremeems. Mazda mx5 is niks mee maar een echte sportwagen vind ik het niet. Heb ook liever dat ze met een coupe komen. Ach mischien komen ze wel eerst met een roadster en dan met een coupe zoals porsche met de boxster en de cayman.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).