Opvolger Caddy BLS krijgt RWD

Auteur: , 10 Reacties

Ik maak het understatement van het jaar als ik zeg dat de Cadillac 9-3 BLS nou niet bijster succesvol is. Je mag zelfs wel stellen dat deze speciaal voor de Europese markt ontwikkelde kleine Caddy een regelrechte mislukking is. Daar helpt zelfs de introductie van dieselmotoren en een station niks meer aan. Toch blijft GM wel geloven in een kleine Caddy onder de CTS. De nieuwe variant zal in tegenstelling tot zijn voorganger echter achterwielaandrijving krijgen. Dit is allemaal bekend gemaakt naar aanleiding van de onderhandelingen met vakbond UAW.

Er was toen al uitgelekt dat er een nieuw RWD platform zou komen met de naam ‘Alpha’. Maar we wisten nog niet voor welk model dat gebruikt zou worden. Een goedkopere variant op basis van hetzelfde platform zou verkocht kunnen worden als Pontiac.

Het is maar te hopen dat de volgende generatie BLS een groter succes zal worden dan de huidige mislukking. (via: Automotive News)10 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
De BLS is een Saab en die wil ik niet als ik een Cadillac koop. Zou top zijn als het volgende kleintje zijn eigen platform met RWD zou krijgen…
huub Vanderlubbe
Alleen een “kleine” SUV, ter gootte van de Hyundai Santa Fe, kan een europees avontuur nog een beetje redden. Zoals Opel bij europa hoort, zo hoort Cadillac bij noord-amerika (en misschien aziĆ«).
@huub Vanderlubbe, en laten ze daar nou ook nog eens mee bezig zijn ;)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/07/11/nieuwe-cadillac-srx-in-2011-nieuwe-baby-suv
Ach…de Amricanen voeren ook een zinloze oorlog tegen beter weten in. En zo denken ze in “the states” nog altijd dat we hier in Europa zitten te wachten op hun bagger-bakken. Niks nieuws toch.
Volgens mij is het grote probleem met de BLS niet dat ie voorwiel aandrijving heeft, zelfs niet dat het een gefacelifte 9-3 is (vooral bij de stationwagen is dat duidelijk te zien) maar toch vooral het prijskaartje. Het ding is ronduit duur.
Mooie bak die BLS.
Ik mag die amerikanen wel. Die zijken tenminste niet zo!
Voor de goede orde: “..zeiken..”
100% score voor Mashell! Dat ding is schreeuwend duur t.o.v. z’n europeese concurenten.. (de A4, de C-serie, de 3-serie..) Gezien restwaarde, afschrijving, leaseprijs gewoon onaantrekkelijk.. That’s the thing.
@Dan ben het met je eens, en het is ook gewoon een mooie auto.
ik geef ze a vast 1 tip doe gvd de auto’s op beurzen los.
niet elke auto dicht laten en pas losmaken als je het vraagt, zo lopen mensen weg en kijken ze er niet meer na.

o en geef mijn maar liever een nieuwe omega (met rwd natuurlijk)in plaats van zo’n plastic koek blik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).