Nissan Round Box Concept

Auteur: , 18 Reacties

Nissan lijkt definitief van plan te zijn om de laatste ronde te halen van de meest weird concept van Tokyo. Zo schotelde Nissan ons eerst de Pivo 2 voor, een concept die nog het meeste weg heeft van een nieuwe sextoy voor de vrouw. Ze komen echter ook nog met iets anders aparts: de Nissan Round Box. Hoe langer ik echter naar deze Round Box staar, hoe grappiger ik 'm vind...

De Round Box is een compacte cabrio met ruimte voor vier personen. De wielen zijn zo ver mogelijk op de hoeken geplaatst om maximale interieurruimte te bieden, een goede stabiliteit te verkrijgen en voor een ‘wide open’-look. Check vooral ook de kleine raampjes in de voorportieren: door het zicht op voorbij razend asfalt, wordt de snelheidssensatie vergroot.

De Nissan ontleent zijn naam ‘Round Box’ overigens niet aan zijn afgeronde blokvorm. De uniek gestileerde rondingen en lijnen in het interieur zijn hiervoor verantwoordelijk. Het interieur schijnt een vorm van relaxtheid te moeten opwekken voor de wat jongere personen onder de automobilisten. Waarom tegelijkertijd dan ook een gevoel van snelheid (door de laag geplaatste voorportierraampjes) gecreëerd moet worden, is mij een raadsel…

Nissan Round Box
Nissan Round Box
Nissan Round Box
Nissan Round Box
Nissan Round Box
Nissan Round Box18 reacties

Waarom doen de vormen van deze auto mij aan m’n kruimeldief denken?
Om Holleeder maar te citeren:’Ja, het is wat allemaal…’.
En maar volhouden dat pillen en poeders niet slecht zijn voor de jonge generatie ontwerpers….. Waar moet dat heen met ‘de jeugd van tegenwoordig’.
Aan de andere kant… de oudere heren CEO’s hebben het project wel goedgekeurd, of snuiven die nog veel harder?
Ik vind het wel erg megane / vel satis achtig.
…en weer een concept dat mij niet kan bekoren.
Staat er ook iets mooi in Tokyo?
Gewaagd ontwerp, me like it ;) saai zal het op de Tokyobeurs niet zijn.
Ik dacht meteen aan Smart.
De voorkant is een kruising tussen een Nissan 350z en een of andere Peugeot.
ik zag em, en ik moet zeggen, ik vind dat het wel wat heeft beter dan dat carbon/cardboard ding van toyota.
dit karretje heeft nog iets van uitstraling
als ik heel eerlijk ben vind ik m wel leuk eigenlijk :P
weer zo’n blok. de gedachte dat zulke auto’s over een paar jaar echt rondrijden…
rijdende stofzuiger
Aan de andere prototypes in Tokyo te zien, zijn die niet veel beter op dat nissan busje na. Binnen enkele jaren rijden daar alleen nog maar van deze stofzuigers, kliko’s en broodtrommels rond.
het ding doet me denken aan tropische vissen! Kruising tussen Nemo en een Koffervis. Maar toch zitten er leuke ideeën in.
Achterkant is een beetje gelijk aan de Nissan Cube. Maar niet slecht… alleen die voorkant… Nee, niet mijn style, meer iets voor ’n fransoos!
uitgebouwde Peugeot 1007 ?? :-)
ik vind het wel een leuk wagentje
Jandepandaman
Heren Dames Kenners en Commentarieerders Alhier verzameld leg mij eens uit:

Al sinds de jaren ’50 van de 20e eeuw zien wij in concept-cars dashboards met veel glas en digimetertjes en zo. En ook zie je telkens weer zo’n supersonische variatie van het koeiehoornstuur of zo’n vliegtuigstuur op die dingen zitten.

Kitt van Knightrider heeft een supersonisch stuur, de Batmobile heeft een ander stuur …Maar wat zien we nog steeds niet veranderd in onze dagelijks gebruikte heilige koeien- Een rond stuur…!

Kan iemand mij dat verklaren…?
Wat een belachelijk lelijke auto.. Enige waar ik nog wel een beetje over te spreken ben is het interieur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).