Mazda 3 MPS Extreme is nog opgefokter

Auteur: , 53 Reacties

De Mazda 3 MPS is met 260 pk op zich al een behoorlijk opgefokte hatchback die met een prijs vanaf 35K ook nog behoorlijk vriendelijk geprijsd is ten opzichte van de concurrentie. Hij is één van de sportiefste jongens van de klas, maar wordt bij gym toch steeds als laatste gekozen, want het is helaas geen succesnummer.

Mazda Australia Motorsport gooit nog iets meer olie op het vuur en toont op de autoshow in Sydney een nog opgefoktere 3 MPS, de Extreme. Dit model perst na de ingreep 282 pk uit de geblazen 2,3 liter vierpitter en het koppel neemt daarmee toe tot 425 Nm. Om dit te bereiken werd het motormanagement aangepast en het uitlaatsysteem onder handen genomen. Hij werd tevens 2,5 centimeter verlaagd en staat nu op 19 inch BBS velgen met 225/35 Dunlops. Absoluut erg bruut allemaal, maar ik heb toch liever een Duitser.

Mazda 3 MPS Extreme

Mazda 3 MPS Extreme

Mazda 3 MPS Extreme

Mazda 3 MPS Extreme53 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
en ik heb liever deze
erg bruut:Dlekker hoor heb 1 keer in me eigen kleine woonplaatste eentje voor bij horen en zien scheuren (de MPS) leuk hoor! en dit natuurlijk nog leuker:D
Het is zeker een mooie en snelle auto, deze was een van de vele auto’s die ik op mijn lijstje had staan als volgende auto.
Ingetogen doch een beest.
Het is overigens een ingevoerde VW Golf 5 GTI edition 30 geworden, tja dat Duitse he..
Wat een prachtvelgen :D [in beweging iig]
Geweldig!! Super gewoon 282 pk in zo’n bak. Was en ben altijd van geweest van Duitse auto’s maar wat die Jappaners tegenwoordig kunnen! En het mooie is is dat het voor ons goedkoper wordt omdat ze maar blijven concureren.
Duitzeer aan je ogen
Mooi, en ik zie dat ze het stuurwiel van de RX8 hebben genomen. :)
opzich ziet hij er niet zo lelijk uit. alleen die rare spleet in de motorkap is niet zo geweldig
Brute bak, ziet er lekker uit! Ik vraag me af hoe de voorwielen met al dat geweld omgaan. Ik ben ook zeer benieuwd naar de MPS versie van de nieuwe Mazda 6 die volgend jaar in de showroom staat, want de nieuwe 6 vind ik echt een mooie wagen.
Ow wat een vet ding! check die motorkap.
Ik blijf het vreemd vinden, zoveel pk’s alleen op de voorwielen… Kan toch nooit zo rendabel zijn als op de achterwielen?

Hoedanook, ze mogen hem mij zeker geven, me like this one!
Tuurlijk heb je liever een duitser, iedereen rijdt toch het liefst in zo’n oersaaie Golf. Lekker geaccepteerd :)
@vin:
zo zien die velgen er in stilstaande modus uit

http://www.autoblog.com/photos/mazda3-mps-extreme/434982/full/
Waarom toch die aversie jegens Mazda?? Dat ze in de jaren-90 saaie mormels maakten (zoals Yotota tegenwoordig nogsteeds) begrijp ik, maar Mazda is weer -zoals vanouds- behóórlijk sportief bezig de laatste jaren.
Kwaliteit, prijs, handling, snelheid… wat wil je nog meer? Een duits labeltje?
Alstu.. “Mätschda”
Goh kan ingewikkeld zijn zo’n plaatje linken, er klopt iets niet, hierbij de directe link dan maar:

http://www.autoblog.com/photos/mazda3-mps-extreme/434982/full/
@Juppe: Ik weet het, vraag het me niet uit te leggen.
260 pk op de voorwielen ? komt die nog wel van zijn plaats aan de lichten ?
doet u mij deze maar ! mooie kar, liever deze dan een dikke duitser!
fantastisch zeg. erg bruut….. zou ik graag voor de deur hebben staan. liever dan een duitser…….
@Dennis, rij je zelf ook een duitser, of ben je gewoon aan het stangen? :)
Ik vind hem standaard al mooi,en hij is idd erg vriendelijk geprijsd als je kijkt wat je ervoor terug krijgt.
35pk extra met chiptuning is het minimale wat je krijgt bij een goede tuner,en dan ben je met 295pk [ik praat nu over de standaard versie] niet te houden.
Wil het alleen in de praktijk wel eens zien dan,maar buiten dat.
@bartholomeo

als je je huiswerk had gedaan dan wist je dat de Mazda 3 MPS juist als een van de weinige voorwielaangedreven sportauto’s zijn krachten heel goed kwijt kan, zeer bestuurbaar blijft en in zo’n 6 seconden op de 100 zit dit dankzij een sper.

Toppertje dus.
Pfff liever een duitser als deze dikke mazda? Ik vind de meeste Duitse auto’s mooi hoor maar voor dat geld heb ik liever een originele Mazda 3 MPS als een 20 in een dozijn Duitser.
295 pk op de voorwielen! ziet er wel goed uit :D
@ Sjefke
Ik denk ik ook.
Voor dit geld koop je een BMW 1-serie zonder blok.
Daarbij is het leuk dat het nou eens niet zo’n opgeleukte zjonniebak is, maar een redelijk gedistingeerd wagentje.
Das kamikaze op wielen
remon snapte t al.. met een goei sper dif kan je makkelijk tot 300 pk kwijt op de voorste pootjes… deze auto zou ik kopen alskt geld had.. en geen duitser .. de kwaliteit is uitstekend en voorwiel aandrijving is so much fun :D
Nee deze auto doet het niet voor mij! In alle tests lees je dat het voor een Mazda veel te veel pk’s zijn op de voorpootjes…. awd zou een goede optie zijn.. of een GTI30 :D
Ben benieuwd of er ook een Mazda 2 MPS uitkomt. Hopelijk heeft die dan ook 282 pk :D
Moet zeggen dat de Mazda 3 MPS en de 2008 Subaru Impreza wrx wel veel op elkaar lijken.

En de Mazda is mooier, vooral deze opgefokte versie.
Geen wonder dat hij geen succes is, wie koopt er nu een auto met 260+ pk op de voorwielen?

Als je in dat segment een auto zoekt hou je het ofwel wat beschaafder, ofwel zoek je naar een RWD of 4WD exemplaar. Een sperdiff. is geen magisch redmiddel.
Giuliettalover
“liever een duitser”: de Mazda3 is gebaseerd op hetzelfde platform als een Focus!!
dus die behoorlijk duits toch wel. toch maar kopen dan?
In Amerika kan je via Mazdaspeed Accesoires 300pk (!) krijgen: http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=122361?tid=edmunds.il.home.photopanel..1.*#2

Maar 286pk vind ik al heel wat. Alleen vind al die striping en die dingen bij de wielkasten erg lelijk. Netals al dat rood in het interieur!
Idd. relatief weinig geld… maar het gestolen interieur van een Alfa. En laatst nog een Mazda 6 MPS op de zaak gehad als demo… erg mooie en dikke uitlaten… totdat ik er eens in keek blijkt! opzetstukjes…. Sorry hoor doe mij dan maar lekker een Golf V GTI…
Overigens heb ik zelf een keertje in een mazda 3 diesel gereden en was echt aangenaam verrast… alleen doet het me niets. Verder prima auto…
Snap over het voordeel van een Duitser niet. Kwalitatief is een Japanse auto toch altijd beter. Alleen je kan niet zo met het dashboard knuffelen als bij de Golf maar hoevaak raak jij het dashboard aan? Zolang het maar niet goedkoop oogt. En in een Golf rijdt iedereen al. Een echte autoliefhebber onderscheidt zich van de rest
Bisazza, alleen de klokken en de twee buitenste roosters. Maar is dat zo erg..? het interieur ziet er iig goed en sportief uit. En die opzetstukjes bij de MPS is ook zo bij veel duurdere auto’s. Bij de S8 of A8 W12 of iets in die richting. En bij een 911 ook. Is niet meer dan normaal
doe mij de renault megane R26 maar
komt hij niet met 4wd
volgens mij wel…
dekster (Union Fait La Force)
Auto’s zoals deze kunnen we alleen maar toejuichen, al denk ik niet dat iedereen dat interieur zal apreciëren…
vergelijking van de Mazda 3 MPS tegen de nieuwe Impreza WRX
http://www.youtube.com/watch?v=i6PGMi89qRo
de gewone MPS maakt ook redelijk gehakt van de Astra OPC volgens Dmax http://www.youtube.com/watch?v=QzcFjVnKurs
Jaaaaa als echte Mazda Rijder ben ik er helemal gek van zou graag ruilen tegen mijn 323 coupetje,trouwens een standaard mazda3 sedan is ook niet verkeerd
“maar ik heb toch liever een Duitser.”
dan toch maar een italiaan als ik mag kiezen, maar goed idereen zijn (slechte ;) ) smaak.
Voor de rest is die mazda best wel leuk, maar mist op het einde toch ‘net dat’ (wat dat juist moet zijn weet ik niet zo meteen), toch zeker om er 35 lappen voor neer te tellen, iemand een gedacht wat die in belgië kost?
@vin: prachtvelgen idd :)

Zou um liever hebben dan een Golf V GTI.
heftig, dat is het enige wat ik kan zeggen vwb het vermogen. torquesteer zal hij nu wel hebben zoals de focus rs dat ook had. wat zijn de verdere specs?
Strakke auto…

…maar het blijft een Mazda.
Zou raar zijn als het opeens een Opel was he..
@ Ahura:

“Snap over het voordeel van een Duitser niet. Kwalitatief is een Japanse auto toch altijd beter. Alleen je kan niet zo met het dashboard knuffelen als bij de Golf maar hoevaak raak jij het dashboard aan? Zolang het maar niet goedkoop oogt. En in een Golf rijdt iedereen al. Een echte autoliefhebber onderscheidt zich van de rest.”

Helemaal met je eens.
hey mensen Wij als Dealer kunnen deze auto tot ong,450 pk leveren:D http://www.bulters.nl nijmegen
Kan iemand mij vertellen waar ik mijn mps3 in nederland kan laten tunen?
wohoow… ff normaal doen… het chassie werd al vervrongen van al de kracht die erop staat; nu maken ze het beestje nog krachtiger :o

K ga m nooit kopen, geef men geld liever aan de RX8 (niet omdat hij sneller is; dat is ie niet meer :s :p maar die is mooier.)

Ben toch bang dat de wannebe streetracers die paardjes onder controle kunnen houden…
staat bij ons nu ruim een half jaar voor de deur (de standaardversie) en maakt me iedere dag blij!
hej.heb zelf mps3.ik wil hem laten tunen.hoe en wat weet ik niet.wie kan mij helpen om aan adressen te komen waar ik terecht kan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).