Mitsuoka Viewt gespot!

Auteur: , 20 Reacties

Op een vreemde manier word ik telkens aangetrokken tot het design van Mitsuoka. De klassieke Engelse styling in combinatie met rare Japanse uitspattingen maken het voor mij een zeer bezienswaardig gebeuren. Bijgevoegde Mitsuoka Viewt werd onlangs gespot in Rotterdam, op het eerste gezicht zou het wellicht niet opvallen, maar het is een origineel staaltje coachbuilding...

De basis is een Nissan Micra en vanwege het succes is er inmiddels zelfs een nieuwe Viewt (gebaseerd op de nieuwe Micra).

Mitsuoka Viewt

Mitsuoka Viewt

Op de foto’s zie je de eerste versie van de Viewt, welke in 1993 werd geïntroduceerd. De Micra hatchback werd daarbij aangepast met een groter achterraam en ronde kont. De grille en koplampen werden overduidelijk geïnspireerd op de Jaguar Mark II. Als optie kon je kiezen voor lederen bekleding en een houten interieur.20 reacties

haha, wat een karikatuur! :P ik vind het een ontzettend lelijk ding maar zeker wel een verrijking voor de grijze massa op straat :D
Wie is er nou zo blond om zoiets te importeren? Hier wil je toch niet in dood gevonden willen?
Ik in ieder geval niet..
Oh oh… De achterkant vind ik een mix tussen een Jensen Interceptor en een Austin FX4 (London Taxi).
Leuk ook, die chromen bumpers.

Japanners zijn toch al gek op kleine Britse auto’s zoals deze:
http://www.abmotor.pt/imgveiculos/190521Imagem%20Camara%20Digital%20054.jpg
Dus het verbaast me niet dat ze hun eigen producten een Brits smoeltje geven.
Zo dan, en sinds wanneer maakt Autoblog reclame voor De Grote Beurt?
Een duidelijke diagnose:

Een overdreven gebrek aan smaak.

Wat een gedrocht, ik vind klassiekers al niks, deze mensen bouwen moderne auto’s om tot klassiek uitziende gedrochten. Mijn stem hebben ze niet!
Wat een appart ding joh,

Verhoudingen zijn trouwens best ver te zoeken.
carsofcoolhaven.nl
Damn… waar zie je die auto nou toch weer! Ik loop al tijden te hopen of iets ECHT bijzonders in Rotterdam, en jij loopt hier gewoon tegen een auto aan waar ik zelfs nog nooit van gehoord heb. Zucht. Oh well, ik heb in ieder geval nog wat om naar uit te kijken…
Eens een keer wat anders. Van dit soort bouwers moeten er meer komen. Dan wordt filerijden misschien ooit nog een hobby van me
Op een vreemde manier wordt ik telkens aangetrokken tot het design van Mitsuoka.

Ik word…;)

edit: check
Die Jaguar is te heet gewassen
@klassiekerrally: achterzijde doet mij ook denken aan een AMC Pacer. Het zal de achterruit wel zijn.
Werkelijk wanstaltig, maar weer eens wat anders..
Die nieuwe heeft echt de vorm van de Micra overgenomen.
Ik vind de Viewt cool. Origineel, gedurfd, en volgens de eigenaren nog goed uitgevoerd ook.

(Trouwens het is wel massa coachbuilding dan)
@ Jan C.

Ja heb je ooit een autoenthousiast kwaad horen praten over z’n auto?
Tim (de Hummergek)
Bij mijn in Voorburg rijd er een Nissan Micra rond met zo’n voorkant. Eerst wist ik nooit wat ik zag, maar nu ik hem zo vaak heb gezien weet ik wel wat het is. Maar alleen de voorkant is anders, voor d erest zit er veel chroom op.
Hahaha, geweldig! Enerzijds verschrikkelijk, maar tóch heeft het wel wat. Ik vind het prima als meer mensen daarin zouden rijden. Kan ik tenminste weer hard lachen!
Hahahahaha! Waarom wil je daar nu in rijden, behalve om de aandacht te vestigen op de vreemdheid van Japanners. ;)
Hoi,

Ik woon in Engeland en ik ben in het bezit van een mitsuoka viewt (bordeaux rood). Veel bekijks en het is een leuke auto voor in de buurt om boodshcappen te doen etc. Veel Engelsen raken ervan in de war…is het een JAG MK of niet!!

Ik ga de auto hoogstwaarschijnlijk importeren naar Nederland (ik keer terug naar mijn thuisland), dus je zult er snel nog ééntje spotten!!

Kan iemand mij tips geven, hoe ik deze auto kan importeren?

Alvast bedankt voor de reacties,

groetjes,

Kim
hallo een vraagje
Er schijnt een nieuwe vieuwt gemaakt te zijn. Weet iemand waar die te koop is of waar ik hem kan bestellen Ik vind hem namelijk wel erg leuk
Ik woon in Frankrijk, maar Nederland is ook goed.

Mar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).