Gelekt: Dodge Challenger

Auteur: , 59 Reacties

Het was natuurlijk een kwestie van afwachten, maar het definitieve uiterlijk van de Dodge Challenger is dan eindelijk uitgelekt. Tijdens een dealer bijeenkomst in Las Vegas zag een onverlaat kans om drie foto's te maken van de reïncarnatie van Dodge's 'ponycar'. En er is ook gelijk wat meer informatie naar buiten gekomen over de motoren die leverbaar zullen zijn als de Challenger in maart 2008 op de Amerikaanse markt beschikbaar zal zijn.

Er zullen drie motoren komen, waaronder een 3,5 liter V6 en een 5,7 liter & 6,1 liter HEMI V8. Ook komt er een gelimiteerd aantal van 5500 SRT8’s gebouwd worden. Helaas zullen we het in Europa (voorlopig) zonder deze power Dodge moeten doen.

Dodge Challenger productie

Dodge Challenger productie

Dodge Challenger productie

Bron: Ontario Street Car59 reacties

Fraai! Ben benieuwd naar ’t bochtengedrag :)
Hou niet van Amerikaanse auto’s maar deze is echt monsterlijk.
Jaja, zo hoort een hedendaagse Musclecar er uit te zien !!
deze auto als hoe die hier staat gefotografeert zit ook in Need For Speed Carbon
dus waarom gelekt??
Mooi. De overgang van concept naar productie was voor de Mustang wat minder geslaagt, maar deze is echt vet.
@ Funnyjacket; was die ook oranje?
@ funnyjacket,

volgens mij is ie bij carbon toch iets anders hoor :P
Het is een amerikaan en die gaan meestal alleen hard in een rechte lijn :P Trouwens 6 liter wtf!?
@ Casper: als jij wil dat die oranje is dan is die oranje zelfs met zwarte strepen ;)

@ Jochem: volgens mij niet, maar als het zo is dan mijn excuses maar hij lijkt er wel verdomd veel op…
Dan moet het hem zijn, kan niet missen. EA gamestudios had de primeur mensen, dit is oud nieuws. Niks te zien hier, doorlopen graag.
@funnyjacket: In nfs carbon zit de challenger concept
verschrikkelijke brute wagen!
doe mij die ma!
verschrikkelijke brute wagen!
doe mij die ma!
6,1 liter HEMI V8, doe mij die maar :D
(met een tankstation)
Leren die Amerikanen het nou nooit?
Wolharig badeendje
coole auto, mooie velgen
Een paar verschillen die ik ten op zichte van het concept zie zijn wel minimaal, op deze foto’s lijken de zijspiegels wat groter, er zit er een klein spoilertje op de achterkant en de achterlicht units zijn wat anders.
En ik wil deze wagen maar al te graag voor m’n deur hebben :)
Jeemig, hebben ze het nou nog over antieke technieken als HEMI?
Verder wel een brute bak! Laat maar komen, parkeer ‘m wel naast de Mustang en Camaro!

Komt er nou ook een nieuwe Vanishing Point? :)
@sjoerd

daar zat k ook al aan te denken ja :P
Sexy, sexy, sexy. Zet mij maar op de lijst :)
fokking lelijk
Mooi, maar niet zo mooi als de concept. (as usual) Ik ben benieuwd naar het interieur (en de kwaliteit ervan)
Wat een heerlijk mooie wagen met heerlijke power en ver boven de grijze massa van alles wat hier rond rijd. Pure Musclecar. Ik kan niet wachten tot ik erin kan rijden. :)
leuke auto vooral voor olie sjeiks denk ik???
Zoals gebruikelijk niet zo jaw-dropping als het concept, maar alsnog een schitterende bak, al zou ik voor de camaro gaan (die wel naar europa komt).
overigens mischien is deze auto (met dezelfde kleursamenstelling) voor die olie sjeik die ook die audi r8 oranje had gemaakt en die nog veel meer auto’s scheint te bezitten in de keluren oranje of zwart of beide
is deze auto niet wat voor die olie sjeik die ook die oranje Audi R8 bezit en nog veel meer oranje zwarte auto’s heeft???
Waarom in godsnaam zo’n hoge en relatief ‘smalle’ achterkant… Jammer dat ze die niet een beetje laten zakken zoals bij de 1970 versies van dit model.
http://www.redsand.de/cctf/pics/091.jpg
Al zou het kunnen (kijkend naar de inhoud van de motoren) dat ze voor de export al rekenen op extra kofferbakruimte voor twee LPG tanks… ;)
HEBBE HEBBE HEBBE ;)

Ben benieuwd hoe de gelimiteerde srt er uit komt te zien. Zal nog wel dikker worden.
Hmm .. toch wel stukken mooier dan wat BMW de laatste tijd heeft laten zien … zeer geslaagd :)
hele dikke bak :D
@R-Alph wat heb je nou aan een tankstation zonder een eigen olieraffinaderij?????
En heb je zo een raffinaderij tot je beschikking……wat moet je dan zonder (ruwe(aard))olie???

Maar voor de rest, leuke bak!!!!!!!
Vind de Camaro mooier….
Zie ik nou goed dat na het droevige nieuws over de Camaro nu ook de Challenger voorzien is van B-stijlen?
brute bak, achja en mensen die over het weggedrag praten bij een amerikaan…

Een amerikaank koop je niet om z’n weggedrag maar om ’t plaatje :D
liever camaro of mustang giugiaro
Stoer! Ziet er veel beter uit dan zijn directe concurrent de Mustang, naar mijn mening!
Fiat Coupe 20v turbo
Het orgineel is mooier, maar die moet je eerst lang een of andere tuner uit de USA brengen om hem een beetje te laten sturen.
big and fat nee ik vind het helemaal niks al die muscle car retro
@Floryn: Vind je de Ford GT ook lelijk?

Die Challenger vind ik erg vet.
leuke auto die auto’s gaan geen drol kosten in amerika en hier kost ie het dubbele voor het geld voor een standaard camaro heb je in amerika een srt 8 volgens mij met krokedillen leer enz enz mooie tax we have got here ….
Kewl. Lijkt sprekend op de concept!
Waarom zeurt iedereen bij een Amerikaan over de inhoud van de motor? Terwijl een beetje mercedes AMG tegenwoordig meer inhoud heeft. Hoe meer inhoud hoe beter! :D Trouwens het weggedrag van een Amerikaan is tegenwoordig ook in orde, kijk maar eens naar de nieuwe Corvette!
Zou er dan ook een Superbee van de Challenger komen (tot 425HP opgefokte Hemi Dodge Charger) ?
Over de top
Helemaal niks! laten we daar eens mee beginnen. Die amerikaanse zogenaamde muclecars is niks en blijft niks. Vind eigenlijk la de hele term muclecars nergens op slaan, want waar is de mucle dan? Menig europees of aziatische viercilinder en zescilinder heeft meer pk’s dan die achterlijke ouwerwetse en overbemeten v8 dingen uit amerika.
Nee als er nog musclecars bestaan komen ze uit europa. Ik denk dat we dat maar eens moeten gaan toegeven.

En @ hans: Ik zal je uitleggen wrom mensen zoals ik zeuren over de inhoud van amerikaanse motoren. Om bij jou voorbeeld van Mercedes te blijven, dat is dus mijn voorbeeld van de musclecar uit europa. In feite zijn de Mercedessen vandaag de dag de nieuwe musclecars. Ik zal het uitleggen met twee mercedessen. Wij nemen een E63 AMG Deze heeft 525 pk! Dit zie ik een amerikaan niet doen. Die hebben dezelfde kubieke centimeters nodig (vaak nog meer) en een compressor om aan de 450 pk tekomen. Mijn tweede voorbeeld. De SLR 626 pk! meer wil ik niet zeggen! En hierbij komt nog dat deze europese motoren met meer vermogen vaak meer dan drie keer zo weinig verbruiken. Daarom hebben mensen als ik problemen met het bestaan van deze amerikaanse pulp.

Weet iemand trouwens wrom de amerikaase wagens tegenwoordig redelijk beginnen ze sturen? Ik wel, europese techniek. Vaak nog niet eens helemaal overgeheveld ( wrom blijft voor mij een raadsel) vanuit de europese merken die de amreikaanse bedrijven bezitten. Zonder deze merken hadden ze nog steeds geen bocht kunne nemen (incl. corvettes).

En dan de styling. Retro of modern het blijft inspiratieloos. modern leek altijd op een slap aftreksel van een of andere koreaan en nu dikken ze oude modellen een beetje op. Ze konden het niet, ze kunnen het niet, en ze zullen het alleen kunnen met europese hulp.
@melvin

HELEMAAL gelijk
@Melvin en mark;Gelukkig begrijpen jullie het niet en waarschijnlijk nooit. De historie van de musclecar is zo mooi en divers daar kan MB echt niet tegenop.
Toen jullie nog niet geboren waren konden ouders hun kinderen auto’s geven met tussen de 350-500 pk en dat in de jaren 1965-1975 en allemaal voor heeel
weinig geld.Welke MB had je allemaal met rond de 400 pk’s dan ??
Dus je moet ook de prijs erbij betrekken want ik denk niet dat jij een AMG iets of SLR kan kopen toch?? Deze Challenger met 425+pk’s kost $38.000. hahah
Nieuwe Corvette heeft dadelijk trouwens 650 PK’s!! :)
Wat styling betreft; Deze auto “stand way above the crowd” de rest hier is alleen maar eenheidsworst jammer genoeg zie jij dat niet. Welke koreaan lijkt hierop dan??De oude musclecars zullen wereldwijd geliefd blijven lang nadat
al die E 65 AMGtjes allang vergeten zijn. :)
Dus denk in het vervolg iets meer na als je dit schrijft.( ik vergeef het je als je maar 12 jaar jong bent en dus niet beter weet)
die advertentie staat bij mij in een boekje van vorig jaar
@ Rob usa, inderdaad er is niets zo cool dan zo’n oude vette musclecar bijv een camaro baldwin motion supercoupe phase 3 540, echt uniek die styling.

@melvin, het is musclecar kerel en dat amerikaanse auto’s grote motorinhouden hebben betekend ook dat ze langer mee gaan (minder belasting op motor) en dat ze veel gewicht kunnen trekken. En trouwens die sound van zo’n 70”s musclecar overstemd al die europese v8-en hoewel die qua techniek beter zijn
ik ben 19 jaar jong! en vind alle amerikaanse auto’s lelijk en bovenal gedateerd. En de reden dat deze amerikaanse zooi zo goedkoop is is omdat er nagenoeg geen oog voor kwaliteit is en omdat et in amerika zulke eenheidsworst is dat elke amerikaanse auto binnen een bedrijf op hetzelfde onderstel staan met dezelfde gedateerde waardeloze motoren! want een mb kan ook 30.000 euro goedkopen zijn als ze voor tien jaar dezelfde techniek produceren dat is de leer van je variabele- en instelkosten omlaag brengen en door zoveel te produreren quantum kortingen te krijgen bij aankoop van de grondstoffen en halffabrikaten. en hier in europa betaal je voor kwaliteit en voor de ontwikkelingskosten om een model precies goed te krijgen voor zijn doelgroep. Ik geef toe dat mb vaak veel van hetzelfde is maar ik vind toch dat de mclaren mercedes de ultieme muscle car op dit moment is. En over de styling ik bedoelde dat voor men in de vs weer op retrotoer ging dat men niet echt mooie auto’s bouwde waarbij ik de ford mustang rond 99 veel weg vond hebben van iets koreaans hetzelde met pontiac en chrysler rond die tijd en van de styling nu vind ik dat ze eig leunen op succes van weleer. ( maar ik vergeef et jou ten alle tijden dat je ook weer zon nederlander bent die vind dat amerika en alles wat uit amerika komt goed is ) kijk eerst eens wat dichter bij huis en kom dan tot de conclusie dat het beste in autoland uit europa komt. En daar wil ik dan wel wat meer voor betalen.
@Melvin; De kwaliteit van mb laat ook veel te wensen over de laatste tijd een taxichauffeur wil hem al niet eens meer want hij staat meer in de garage dan op de weg. De USA motoren worden ook steeds verbetert en leveren gewoon veel pk’s voor weinig geld.Ik rij liever in een USAcar met 375pk’s dan blijven kwijlen over een SLR die ik nooit kan betalen en ik hoor wel wanneer jij hem voor de deur hebt staan. De SLR zou niet eens een musclecar genoemt kunnen
worden want dat is alleen voor amerikaanse auto’s geschikt.
Alles wat uit de USA komt is niet allemaal goed ( helaas) maar wel veel leuker,
exclusiever,betaalbaarder,sneller en hier geen grijze massa!
Het woord musclecar verwijst ten eerste niet alleen naar de pk’s daar ga je al de fout in Melvin het gaat bovenal om de looks van de auto en je kunt zeggen wat je wilt maar een oude amerikaan zoals een Dodge Charger ziet er gewoon bruut uit! Overigens niets ten nadele van een SLR ofzo, want die kan ik ook wel bekoren. :D Doe mij maar een G55 AMG, daar zoemt de kompressor zo lekker mee. :P
wel oke… maar zie ik daar nou een b-stijl? en dat lelijke spoilertje..
jmmr…
Effe off-topic…

http://www.youtube.com/watch?v=PgevVSoxXzA

Het bekijken waard, maar den Dodge is waarschijnlijk ni veel meer waard…
Wat een commentaren mensen :-o
Melvin : als je geen musclecar fan bent, waarom klik je deze topic dan aan ? :-p

“Antieke technologie als HEMI” , mijn beste, HEMI is misschien antieke technologie maar plaats die 6 liter HEMI naast een 6 liter whatever en de HEMI is weg ;-)

http://youtube.com/watch?v=ddoGB3-utDk
Op deze foto’s lijkt het nu dat de grill uit 1 stuk bestaat, stukken beter en lijkt dan meer op het 70 model. Anders is het meer een mengelmoes van 1970/1971. Zie: http://www.DodgeChallenger.nl
Ik heb nog even foto’s erbij gezocht van mijn Challenger en wat overeenkomets met het 2008 model.

Voorkant met doorlopende gril net zoals in 1970:
http://www.dodgechallenger.nl/fotos/displayimage.php?album=26&pos=60

Gelukkig hebben ze ook het witte achterlicht terug gebracht in het 2008 model zie:
http://www.dodgechallenger.nl/fotos/displayimage.php?album=24&pos=27
mooie wagen
lijkt sterk op de vorigen
nie mis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).