Alex Roy claimt snelste tijd ‘Cannonball Run’

Auteur: , 35 Reacties

Na het debacle dat de Gumball-rally dit jaar was, kon veteraan Alex Roy wel een oppepper gebruiken. Gelukkig lag er nog iets in de koelkast: hij heeft vorig jaar al het "Transcontinental Record" gebroken. Dit wil zeggen dat hij in zijn trouwe E39 BMW M5 (tot de nok toe gevuld met elektronica en co-piloot Dave Maher) in 31 uur en 4 minuten van de Oost- naar de Westkust van de VS is gereden. Dit is gemiddeld meer dan 140 kilometer per uur.

Aangezien elke vorm van aandacht voor deze actie dodelijk zou zijn voor de mannen is er pas na afloop van de poging (die tussen 7 en 9 oktober 2006 plaatsvond) melding van gemaakt. De huisvrienden van Jalopnik kregen de primeur van de megalomane Amerikaan, die zegt zijn record te kunnen bewijzen door middel van een combinatie van tijdgecodeerde video, tol- en benzine-bonnen, GPS tracking enz. enz.
Als maatstaf gebruikten de mannen een record uit 1983, dat in een Ferrari 308 op 32 uur en 7 minuten werd gezet. Dit is geen slechte prestatie als je in beschouwing neemt dat de verkeersdruk ook in de VS flink is toegenomen sinds die tijd.

Uiteraard moet er wel wat verdiend worden aan deze recordpoging, want zélfs Alex Roy doet het niet alleen voor de roem. Daarom zal binnenkort beeldmateriaal worden gereleased onder de naam ‘32 hours, 7 minutes‘. Hiernaast brengt Roy deze week zijn memoires uit met de heerlijk prententieuze titel: “The Driver: My Dangerous Pursuit of Speed and Truth in the Outlaw Racing World“.

Maar eerlijk is eerlijk: ook al houdt niemand meer van Alex Roy dan Alex Roy, als hij iets onderneemt, doet hij het ook echt goed.
Een volledig verslag van zijn poging is in Wired te vinden, de route in Google Maps is hier te downloaden, en tot slot hebben wij nog wat beeldmateriaal.

Alex toont de mods aan zijn M5:

Een hachelijk moment:

Handjes aan het stuur:35 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
haha het is me wel een veguur die vent met zijn team.

Go Polizei
Zowat hetzelfde als de zwaarste verkeersovertreding ooit claimen.

Kunnen ze hem op basis daarvan niet klissen trouwens??
geweldig, wat een lol lijkt me dat, misschien ook nog maar een keertje gaan doen ;)
Gelijk heeft die Alex Roy;

Nu de charme van de Gumball 3000 sinds 2003 alleen maar aan het afnemen is, begint hij maar met z’n eigen challenges. En terecht!
@djivy
in amerika moet je bij verkeersovertredingen altijd op heterdaad betrapt worden (met politiecamera of politieauto), zo zit het systeem in elkaar.
Veel mensen zullen hem misschien niet mogen, maar wat mij betreft is het een van de leukste/beste chauffeur. Veel humor met hun Polizei wagen.
het zijn toch tol- en benzine-bOnnen he ?:P

maar wel leuk dat ie het gedaan heeft… en gwn met 120km/h door die harde regen rijden XD idiooit :P
Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=2pImIwAQcrI (Daylight cruising)
geweldige actie… en ik geloof haast dat mr. Roy het op een verantwoorde manier heeft gedaan.

Het mooiste van de hele actie blijft wat mij betreft toch wel de M5. Echt een meesterlijk stukje techniek van BMW. De oude wagen heeft toch een stuk meer uitstraling dan de huidige als je het mij vraagt. Zonder dat die (7 jaar jonge!!) M5 er echt verouderd uitziet.
Leuk, toegeven dat je de wet zwaar hebt overtreden en er kennelijk zonder problemen van af komen… Dat is wat anders als Leo…
Wat een goed verslag ook op die site! Respect voor Alex Roy, hoe onverantwoord t ook is.
Door de harde regen met 120 ? Ik zie in Nederland niet anders
@ Sir Smokalot; Dan maken jullie er toch wel melding van hè? Ik ben dat namelijk over 10 seconden al weer vergeten… ;)
@ Zweedse chef; Dus al die files bij regen in NL ontstaan gewoon zomaar, zonder dat het komt doordat er iemand langzaam gaat rijden?
Had hij niet een bentley Continental GT???

teminste daar zagk hem mee rijden tijdens de laatste gumball 3000
@ Dr speed; idd, staat mij ook bij dat hij daarmee reed. Blijkbaar heeft / had hij die naast de M5.

De infrarood cam is gaaf, die wil ik ook wel voor in de mist! :D
@Citrofiel, tuurlijk er wordt meer afstand aangehouden, misschien ook eerder geremd.
Over het algemeen valt het me op dat er toch een grote groep mensen is die met zware regenval de snelheid niet aanpast.
hij noemt wel al die electronica..
maar om van oost naar west van de VS te rijden,
heb je ook wel een aardig setje banden nodig hoor..
Dus met een geniale auto als de M5 en een ongetwijfeld
snaarstrak setje banden, kun je makkelijk 120 mee
door de regen rijden hoor?
Het is net als in Nederland, waar iederen bij een beetje regen
of een wegafzetting gelijk 70 gaat rijden… *ergernis*
@ Dr speed: De Bentley in 2006 was van Michael Ross, zijn collega, omdat zijn M5 op het laatste moment met een defecte brandstofpomp thuis achter moest blijven. Zoals ik het nu begrijp is dit gebeurd tijdens zijn tweede poging het record te halen, in april 2006.
De laatste Gumball (2007) reed hij weer in de M5, o.a. in Nederland, waarmee hij dus al dit record mee had gereden in oktober 2006. Ergens deze week zal de nieuwe interceptor, 144B onthuld worden. Er gaan (onbevestigde) geruchten dat dit een Skoda Suberb zou zijn, ik ben erg benieuwd wat dáár dan allemaal voor apparatuur in zit…
Ja klopt Wimer, een Skoda Suberb of de nieuwe Audi RS (avant dus)..
Maar dat zou gister al onthuld worden,
ik kan het nergens vinden :(
Als iemand het deze week ergens kan vinden,
wil ik het heel snel op AB lezen :D
Wimer: Ik geloof er niks van dat-ie in een Skoda zou rijden… Van M5/Continental naar Skoda? Naaaah.

Ik dacht meer aan een S5 :P
lodewijk HPF-racing
Alex Roy pwnd gewoon!!
Leuk record.. 140 gemiddeld is echt tering hard….

overigens gok ik op een alpina B5
Echt zwaar cool hoe deze bmw helemaal loaded in met electronica! (die er toe doen voor zo’n record, geen rommel dat het “mooier” moet lijken!)
gem 140 over 33 uur is heel erg netjes! Denk volgende auto zowiezo duits, moet wel met zo’n naam. M3, RS6 of M5 station? Merc Black Edition?
Polizei144-Groupie
Het wordt een nieuwe RS6, gok ik. Veel plaats om al die equipment netjes te installeren (als je door meerdere europese landen moet, heb je nog meer equipment nodig), in zijn bentley zat de achterbank volgestouwd!.
wat is die oude m5 toch een prachtwagen he heeft mercedes en audi nooit aan kunne tippe ;)
Die M5 is nog wel het mooiste van heel de actie inderdaad. Terwijl ik het huidige model M5 behoorlijk verafschuw vind ik dit nog altijd een van de bruutste Duitse bakken ooit gebouwd. Ik ken geen vergelijkbaar snelle sedan die zoveel klasse en bruutheid uitstraalt. Om nog maar te zwijgen over die gruwelijke brul die hij loslaat bij het planken! :D

Een gemiddelde snelheid van 140 over 31 uur vind ik behoorlijk heftig overigens. Ik weet niet langs welke steden hij allemaal geweest is?
Vond Team Polizei ook altijd erg genieten bij de Gumball, heerlijke humor hebben die gasten.
140 gemiddeld is heeel hard.
Over 1160km (naar en van huis in Frankrijk) is mijn record 128 gemiddeld. Daarvoor moet je letterlijk uren hogere snelheden dan 175 aanhouden. En vooral niet stoppen… Maar ja, die kont gaat wel slapen na wat uurtjes.

Ben benieuwd hoeveel stops ze hebben gemaakt…
Een verspilling van 32 uur van zijn leven..

En 3 minuten van mij door deze nieuws te checken.
Sorry als ik je 3 minuten van je grammatica-boeken heb gehouden..
In het eerste filmpje werd niets gezegd over zijn speciale hologram nummerplaten, ik had er vroeger de site van waar je die zelfs kon bestellen maar vindt deze niet meer trg, maar die M5 is echt volledig AF!!!

ja…als je geld hebt…
@Jan

De site voor de hologram nummerplaten vind je terug op de site van Alex.

Polizei144.com of iets dergelijks. Ik hoop wel meer beelden te zien dan de 5 filmpjes op YouTube.

Ik vraag mij af of er in Europa ook zo’n rit bestaat. Van het meest noordelijke punt van Noorwegen tot het zuidelijkste punt van Spanje!
Mooi stukje technologie in de wagen. Vooral de nachtkijker onder zijn nummerplaat.
dit vind ik nou mooi veel nuttige apparatuur geen show off bak maar gewoon mooie m5 met evenveel vermogen als een 360 modena haha (jaja tuurlijk een wereld van verschil maar vind het gewoon zo bruut dat dat in een nette bmw zit..) leve de M5!! ;-)
Mischien wordt het wel een nieuwe M5 die weer wordt volgepropt met electronica

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).