Volkswagen Golf VI spyvid

Auteur: , 35 Reacties

Van de volgende generatie Golf hebben we een aantal foto-sessies uit de hete Amerikaanse woestijn gezien, maar beeld uit Europa hebben we nog niet gezien. Dankzij een tip van onze bezoeker Wesley komt hier verandering in, want we hebben een video van de nieuwe Golf die op de Großglockner buiten aan het spelen is.

Helaas is het alleen een drive-by, maar gelukkig is het nieuwe uiterlijk van de Golf niet geheel onvoorspelbaar. Dit zeker nadat Martin Winterkorn het design afkeurde omdat het te progressief was. Dat hierdoor de releasedatum flink naar achteren werd verschoven deed er niet toe. Over een jaartje (eind 2008) kunnen we zien wat designer Walter de Silva van de zesde generatie heeft gemaakt.35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
hopelijk even succesvol en mooi als alle vorige versies! maar, dat zal wel zo zijn aangezien een te progressief design afgekeurd werd :)
kijk er al naar uit!
“Dit zeker nadat Martin Winterkorn het design afkeurde omdat het te progressief was”.

sja, het blijft VAG…
@Racer X: Er zijn wel progressiefe VAG designs, beetje reactie als “Mercedes sucks”…
Ik kijk er naar uit… NIET!
@ Jan C.

Noem eens een voorbeeld, en dan wel een productiemodel… En kom dan niet met de New Beetle aan of iets dergelijks.
valt bugatti niet onder VAG?
krijg je die aanhanger erbij of is dat wat ze bedoelden met golf VI
@Leooow
Testen bergop (zoals hier) worden altijd uitgevoerd met aanhanger, het is niet onvoorstelbaar dat een echte golf dit ook ooit voor de voeten krijgt gesmeten.
Bij BMW onderging de X5 nog een zwaardere test, moest een kleine BMW (op aanhangwagen natuurlijk) naar boven sleuren…
Alleen is de kwaliteit van ’t filmpje niet echt goed, dus hoe ie uiteindelijk wordt is niet echt te zien…

@Stijn
en dat testen gaat soms fout ;)
http://www.autoblog.nl/archive/2007/08/03/elandtest-met-een-mercedes-glk-en-aanhanger
Eens saai, altijd saai. Door die scherpe lijn aan de zijkant lijkt de 3d trouwens gelijk op een Stilo 3d
Saai of niet, verkopen doet ‘ie wel….
@ Sir Smokalot; Sterker nog! Hoe saaier, hoe beter de verkoopcijfers, lijkt vaak op te gaan… :(
@ Smoke: Ja, in de doelgroep zitten vooral saaie mensen.

Ik hoop datde grille er niet uit komt te zien zoals bij de Passat, ik vind dat toch een potje lelijk!
@ Racer X;

Buggati Veyron
Audi TT
Audi A2
Audi R8
Volkswagen EOS
Seat Leon
Seat Altea
Lamborghini Reventon

Volkswagen is niet het meest progressief gestylede merk, dat is nu eenmaal hun markt niet. Dat je dat afdoet met een opmerking als “Sja, het blijft VAG…” zegt genoeg over jouw begrip van de automarkt. Volkswagen dat verschrikkelijk hip gestylede auto’s op de markt gaat zetten is net zoiets als denken dat Subaru bewust onbetrouwbare auto’s gaat maken of Ferrari brommobielen. Ze zouden zich naar een heel andere doelgroep gaan richten. Dat een bepaald merk je smaak niet is, prima, maar scheer dan niet direct alle merken van een heel concern over één kam, dat is zó kortzichtig.
Rick? Je weet dat youtube de kwaliteit verslechterd. Maargoed, me pa eheft ze best gedaan..(ik was trouwens die Wesley die word genoemd)
@Wesley
Wie is Rick, waar is Rick, ik ken geen Rick?!
*voelt zich niet aangesproken* :P
Dat is RAA999.

Die heet Rick. toch Rick? Hij zit in me klas namelijk
Maar dat weet je zelf wel:P
@ Casper

“Volkswagen is niet het meest progressief gestylede merk, dat is nu eenmaal hun markt niet. Dat je dat afdoet met een opmerking als “Sja, het blijft VAG…” zegt genoeg over jouw begrip van de automarkt.”

Ik zie gewoon in elk model wel een paar kenmerken. Als het niet qua uiterlijk is, dan wel in het interieur. Dat kun je kortzichtig noemen, maar ik weet echt wel waar ik over praat. Het VAG DNA is naar mijn mening iets te nadrukkelijk aanwezig bij alle merken. Iets dat BMW bij bijvoorbeeld Rolls Royce veel netter heeft gedaan. Ik houd er gewoon niet van, klaar.

Met uitzondering van de Reventon vind ik het lijstje dat je opnoemt drie keer niks trouwens. Vooral de Veyron vind ik qua uiterlijk (ik heb het niet over de techniek) echt niet mooi, met z’n Passat koplampen. Met mijn kennis van de automarkt is niets mis overigens, misschien met die van jou? Ik meen me namelijk een opmerking van een Audi topman te herinneren dat hun toekomstige modellen zich meer zullen onderscheiden van elkaar. Misschien heb ik dan toch een punt..?

Ik heb het hier trouwens puur over styling. Ik reed laatst een nieuwe Passat en vond het gewoon een goede auto. Hetzelfde geldt voor de nieuwe A4.
Wacht maar….

2008: nieuwe Golf, Passat 4-drs Coupe, en een Scirocco die er niet uit komt te zien zoals het gifgroene monster dat als studiemodel werd getoond (uit zeeeeer betrouwbare bron vernomen, hij stond namelijk in Spanje op een presentatie!)

2009: nieuwe Polo, Polo Plus, Sharan

Als klap op de vuurpijl: VW wil in 2015 wereldwijd marktleider zijn!
@ VWLover

Mark my words…vw gaat nog lang geen wereldwijde marktleider zijn.
Toyota is wereldwijd al jaren goed bezig en ik denk dat ’t vw niet gaat lukken om toyota v/d troon af te stoten ;)
VAG moet wat meer nadruk op de budgetmerken (Skoda, SEAT) leggen en de Volkswagen Up! onder de Skoda/SEAT vaandel plaatsen zou het allemaal logischer zijn.

En bij Audi AG mogen ze weleens het quattro aandrijflijn wat lichter maken.
@ Racer X;

Jij vraagt om progressieve designs. Als ik een lijstje had moeten maken van auto’s die jij “iets” vind was het natuurlijk een heel ander lijstje geworden.

Ik ben het met je eens dat het dna door de hele familie loopt en ik vind het ook een tikkeltje sneu dat je in een Lambo een Audi-stereo vind. Maar dat is een heel andere discussie, jij hebt het over progressief design. En dat is er gewoon wel vanuit het VAG, zo simpel is het.
Inside info, over de data van de launch van de Scirocco, Golf VI en nieuwe Polo.

http://carscoop.blogspot.com/2007/10/insider-vw-future-model-arrival-dates.html

….tenminste als het waar is natuurlijk……
Welke smurf zei dat ooit zo mooi? “ik haat de Golf” :p Geef mij in deze klasse maar de Fiat Bravo,die heeft stijl,en biedt rijplezier in overvloed.
Grote smurf?
@ Casper: Prima, discussie gesloten.

Wat is trouwens de reden dat Volkswagen alweer zo snel een opvolger voor de Golf V klaar heeft liggen?
@ Racer X; misschien waren ze uitgekeken op het huidige design? ;)

De Golf V is alweer bijna 5 jaar op de markt. Tegen de tijd dat de VI op de markt is waarschijnlijk een jaar of 6. Tot nu toe ging elke Golf zo’n 5 tot 7 jaar mee.Het werd dus gewoon tijd, denk ik.
Hmm, zie net dat de V uit november 2003 komt, wat betekent dat hij nog niet eens 4 jaar op de markt is as we speak, ongeveer 5 jaar als hij op de markt moet komen. Vrij snel idd.
niet geheel onvoorspelbaar->dus voorspelbaar als wat!
Walter da Silva? Klinkt eenvoudig, maar mooi. :) Hoop dat ze er een leuk allemans autotje neerzetten, waarvoor de Golf bekend staat.
Moet eerlijk zeggen dat Volkswagen met de Golf VI zich behoorlijk behoorlijk heeft onderscheiden in het niet onderscheiden wat het zelf en de concurentie al heeft.
Omdat ik graag mij zelf onderscheid in het onderscheiden blijf ik dus een pakje Croma rijden.
ik vind hem te veel lijken op de vorige golf
@hofsie: daarom is het een golf…
ben geen vw-fanaat maar die vw’s zien er wel altijd leuk uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).