Hoera? 25 jaar Corsa

Auteur: , 16 Reacties

Verjaardagspartijtjes, ik ben er werkelijk dol op. Deze keer gaat het om de Opel Corsa, maar niet iedereen zal daar even blij mee zijn. Sinds zijn introductie in 1982, zijn er in Europa echter al 10 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan en wereldwijd al meer dan 18 miljoen. En dat zijn mooie getallen. In Duitsland is de auto van 1995 tot 2001 zelfs de best verkochte auto in zijn klasse geweest.

Ook de Corsa GSi is jarig, dit model wordt 20 jaar. De nieuwe GSi heeft 150pk en mocht voor de gelegenheid even op film.16 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
opzich wel mooie getallen! Corsa zal voor velen een handig “boodschappen” autotje zijn! en ja die moeten er ook zijn! de GSi en de OPC zijn natuurlijk wel enorm leuke variante!
Zeker wel een hoeraatje waard. De Corsa is in die 25 jaar altijd één van de leukste kleine auto’s geweest, en nu nog steeds.
Aston Martin Rapide
Gefeliciteerd opel….komt er nu een grote verjaardags-kortingsactie op de nieuwe modellen?
gefeliciteerd, best wel vaag dit te zeggen

maarja, de corsa d is echt een prachtige bak
Ikzelf heb een Corsa A uit 1988 [een 1.2]

Kwa vermogen trekt ie nog geen worst van tafel, maar wat ie moet doen, doet ie prima! [er zit ook bijna geen roest op, alleen de deuren beginnen eenbeetje *krokant* te worden, maar dat doen ze bijna allemaal..

Er rijden ook steeds meer corsa’s met een 2.0 16V [c20xe] ombouw rond..

150+ PK en van 0-100 onder de 7 seconde :D
Hmm, mijn eerdere reactie was eigenlijk voor dit topic bedoeld:

Ouders van een vriend hebben een nieuw model 5 deurs Corsa 1.4. Opzich best een aardige auto, maar het stuurhuis klopt van geen kant. Hij is zoekerig als de pest, je bent constant aan het corrigeren en op den duur is dat echt vermoeiend. Opel Nederland is al bij ze langs geweest en constateerden ook dat het niet in de haak was. Ze krijgen binnenkort een compleet nieuw stuurhuis, wat ook wel een keer mag na een halfjaar zeuren. Er rijdt overigens nog eenzelfde Corsa rond in mijn woonplaats, die hetzelde mankement vertoont.

Mijn mening: het is opzich best een vlot ogend en netjes afgewerkt karretje, maar hij is veel te sterk bekrachtigd waardoor er veel gevoel verloren gaat. Ook heb ik de pest aan de trend van hoge auto’s met een naar voren geplaatste voorruit. Iets dat ook enigszins bij deze Corsa is toegepast.
Das dan 25 jaar telang…
Ok, de OPC is dan weer een uitzondering…
Tuurlijk wordt ie veel verkocht, vooral door goede deals met autoverhuurders en leasemaatschappijen. Maar niet omdat het een fijne auto is volgens mij, tenminste, ik kan geen enkel argument bedenken waarom je dit ding zou kiezen t.o.v. zijn concurrenten. Nou ja, de mensen krijgen de auto die ze verdienen blijkbaar, net als PvdA stemmers :P
@ nissan, tjah, helaas voor jou dat nissan zoiets niet kan neerzetten

@ binkie, jij mischien niet, maar meerdere mensen wel en dat van autoverhuurders en leasemaatschappijen is dikke bullshit
@ Nissan,

Waarom is het 25 jaar te lang? Als er 18 miljoen blije kopers zijn is er nix aan de hand toch? Dat jij het geen leuke auto vind is een persoonlijke keus, maar onderbouw zon reactie iig, dat komt een stuk intiligenter over;)
Leuke stunt: 25% korting voor de eerste 25 kopers ;)
@ Luc

Nou dat dikke bullshit valt wel mee hoor…ga er maar vanuit dat de helft v/d corsa verkopen nu particulier is en da andere helft lease.
Vooral die uitzendbureaus maken veel gebruik van kleine auto’s en dat zijn toch echt wel leasebakken ;)
Verder ’n knappe prestatie van opel maar ik vind ze persoonlijk te saai.
Gefeliciteerd Opel !!!
Maar helaas kan ik niet goed begrijpen waarom er zoveel verkocht zijn.
Waarschijnlijk omdat ze zo saai zijn, vooral de voorgaande modellen. En dat verkoopt meestal wel goed, want veel mensen willen niet opvallen.
‘k zou hem zelf nooit kopen, maar over smaak valt niet te twisten.
Geef mij maar een mooie Italiaan.
Mooie auto die Corsa. Qua design the top of the world. Qua rijeigenschappen kunnen niet veel auto’s hieraan tippen. Zelf heb ik er twee gehad, maar de roestproblemen begonnen wel al na 3 jaar. Ook een kennis van mij heeft een Omega van 5 jaar oud en die vertoont ook al grote roestsporen aan de portieren en de dorpels. Mense met Opels van 5 jaar en ouder kunnen hem beter wegdoen voordat de roestproblemen zich openbaren. Dit probleem hebben ze bij Opel jammer genoeg nog niet onder controle, en bij andere auto’s zelfs bij Franse auto’s wel. Verder hoor ik vanuit mijn omgeving dat het vorige type Zafira ook heel storingsgevoelig zijn, veel mankementen na 2 a 3 jaar. Voorheen kwam Opel altijd over als betrouwbaar en waardevast, nu laten ze erg veel steken vallen.
Na 25 jaar Opel te hebben gereden ga ik nu toch voor kwaliteit i.p.v. rijeigenschappen, dus mijn volgende auto zal geen Opel meer worden.
Wil niet in een Opel gezien worden. Ze roesten en zitten voor geen meter. En dan gaan we het nog maar niet over die ‘ecolek’ diesels hebben waar bij de eerste paar duizend km eerst elke 1000km 2 ltr olie bijgevuld moet worden. Kwalitatief zijn ze erg slecht en de laatste 15 jaar ook niet echt waardevast.
Mijn moeder is al 15 jaar een tervreden corsa rijder, ondertussen wel alle modellen gehad denk.

en alle mensen die zo bot reageren op Opel zijn gewoon jaloers omdat hun automerk nooit zo’n mooi klein modelletje op de markt heeft gebracht wat enorm goed verkkopt en altijd makkelijk is.
doe gewoon is een keer volwassen, kinders.

Hetzelfde met mij.
Ik ben al 1 jaar een tevreden Audi A3 rijder, wil er denk nooi meer vanaf.
laat menden gewoon tevreden zijn met hun merk en auto’tje.

‘zucht’.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).