Kimi Raikkonen pakt de F1-titel

Auteur: , 82 Reacties

In een spannende ontknoping van het formule1-seizoen op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace van Sao Paulo (Brazilië) heeft Kimi Raikkonen verrassend de wereldtitel Formule1 op zijn naam geschreven. Voor Lewis Hamilton, die vooraf de beste kaarten in handen had, liep de race uit op een teleurstelling.

Voor het begin van de race had Hamilton 107 punten, Alonso 103 en Raikkonen 100 punten. Hamilton had zich voor Raikkonen en Alonso gekwalificeerd, waardoor het voor zijn concurrenten erg moeilijk leek te worden. Bij de start passeerde Raikkonen Hamilton meteen en kort daarop ging hij even naast de baan waardoor hij nog een positie verloor. Zijn nekslag was echter het kort stilvallen van zijn bolide, waardoor hij terugviel tot de achterhoede.

Inmiddels gingen de Ferrari’s van Massa en Raikkonen aan de leiding van de race, wat zeer gunstig was voor Raikkonen. Als hij zou winnen en Alonso achter Massa bleef zou hij wereldkampioen worden.
Met behulp van de laatste pitstop wisselden de twee van positie (officiële teamorders zijn verboden) en reden daarna de race foutloos uit. Fernando Alonso finishte op afstand als derde en kwam daarmee een punt op Raikkonen tekort. Hamilton knokte zich terug naar een zevende plek, maar kwam hiermee ook een punt tekort.

In de eindstand ontloopt de gehele top 3 elkaar slechts één punt, wat heel verfrissend is na alle jaren waarin Michael Schumacher fluitend naar de titel reed.

Update: te vroeg gejuicht? De teams van BMW-Sauber en Williams worden mogelijk geschrapt uit de uitslag vanwege overtreding van de wedstrijdreglementen. Als dit daadwerkelijk gebeurt schuift Hamilton omhoog in de klassering en wordt hij alsnog kampioen…

Update 2: Volgens de laatste berichten kan The Iceman rustig gaan slapen. BMW en Williams zullen niet uit de uitslag geschrapt worden dus de eindstand blijft zoals hij is.82 reacties

yeaah the iceman did it :P

en volgend jaar mclaren laatste pitbox en laatste nummers :P
Lang geleden dat ik zo’n spannende F1 race heb gezien. Prachtige ontknoping. Ik vond het wel een beetje dubieus dat Kimi na z’n 2e stop nét voor Massa de baan op kwam, maargoed…

Chapeau Ferrari!
Helemaal afgekeken. Vond het erg spannend. Jammer voor Hamilton maar ik was eigenlijk al voor Kimi.
yes! hup ferrari :P.
alleen wel sneu voor hammie, had het hem ook wel gegund.
Echt Ge-wel-dig dat hij kampioen is :)
prachtig wat een geweldige race niet normaal wat was ik blij toen die benz van hamilton er even mee kapte ;) kimi heeft het gewoon verdient _0_
Pff, voor mclaren fans (ik dus ook) bittere pil, nuja verdient zkr…
Bij voetbal wint Duitsland altijd en in de F1 is het Ferrari die er altijd met de winst vandoor gaat ;)
Gefeliciteerd Bernie,

Je favoriete team heeft weer gewonnen.
jammer voor hamilton…. maar jah die komt er nog wel;)
Was een leuke race. Overigens is Schumacher al een tijdje geen kampioen meer (2004). Als ik Alonso was ging ik weer vrolijk bij Renault rijden. McLaren gaat volgend jaar (met die boete van 100 mil.) geen potten breken. Voorspelling 2008: Raikonen 1, Massa 2, Kubica 3.
Iemand anders hier die zich nog erger irriteerde aan de reclame dan normaal?

Heb je verdomme eindelijk eens weer een redelijk spannende race, presteert RTL het om nèt op de spannende momenten reclame er tussendoor te gooien!

Gezien het hele poppenkast gebeuren tussen McLaren en Ferrari, is het alleen maar terecht dat Kimi heeft gewonnen. Alhoewel ik voor Hamilton was.
Verdiende overwinning hoor. Jammer voor Hamilton maar zo is het nu eenmaal.

Wel cynisch, het beeld waar Alonso precies triomfeert op het podium met Massa, Raikkonen & Todd :P
allemaal gespeeld door ferrari,dat kimi de race wint,is altijd zo geweest bij ferrari,ook tentijde van schumacher moest barichello altijd wijken voor schummi,kom zeg ze kunnen wel wat van mc laren leren als het over eerlijk gaat
Ik heb het op de Belgische zender gekeken omdat ik helemaal gek wordt van die reclame op RTL7, in zo’n spannende race moet je maar wat minder reclame blokken stoppen! De Belgische commentatoren zeiden “waar 2 honden vechten om 1 been gaat de 3e ermee heen”. Een klassiek voorbeeld!
Terecht :-D Strak werk van onze ”Iceman”!!
@ Rick dos

Inderdaad die reclame’s die om de 7 ronden komen zijn zeer irritant.
ik heb er maar 1 woord voor, GE-WEL-DIG! ik als ferraristi ben hier blij mee, i moet ook zeggen verdient.
Nu was de laatste pitstop van Massa ook niet slecht, maar kwam Massa in wat verkeer terecht en zette Raikkonnen in die tijd zeer snelle rondes neer. Het was dus voldoende. Of je dat “dankzij de pitstops” wil noemen, ik noem het gewoon een goede strategie.
@Pomoek
McLaren gaat volgend jaar (met die boete van 100 mil.) geen potten breken.

weinig kans vriend! MC Laren heeft niks in moeten leveren van haar begroting voor 2008!
Hoewel ik het Kimi gun, na al zijn pech bij McLaren, had Hamilton het WK moeten winnen.
Hij heeft dingen laten zien, die je niet voor mogelijk hield van een Rookie!!!

En Zwaaihand-Alonso kan net zo goed naar Toyota gaan, als hij echt zo fantastisch is als dat hij denkt/zegt…
Wat een ongelooflijk spannende GP zeg.
Ik gun het Kimmi van harte, maar was toch fan van Lewis… Niks aan te veranderen! Ik heb me alleszins vermaakt.
Zo onverwacht!

Zo gaaf!

Zo verdiend!

En toch nog gerechtigheid!
uhhh mclaren met die boete ??? okeej maar weet je nog wat Ron Dennis heeft gezegd?? die boete was maar 1/6 ofziets van de omzet!!! dus mclaren zal t heus geen pijn doen en overigens als hamilton zo doorgaat als nu geef ik hem volgend jaar meer kans
McLaren flatert alweer op een cruciaal moment… Kimi terecht Wereldkampioen
gefeliciteerd raikonen en ferrari
ferrari power
joris toekomstige autoontwerper
echt fanatstisch dat kimi het is is gelukt!
ik had het zeker niet verwacht wel lullig voor hamilton want de heeft het hele seizoen vooran gestaan

kimi ole ole ole :p
Had eerlijk gezegd gehoopt dat Hamilton kampioen was geworden, maar dit is the next best thing. Jammer voor Lewis, maar pech kan iedereen overkomen
Niet om het één of ander, maar iemand anders hier die aan Timmy van Southpark moet denken als hij Kimi ziet?

Kiméééééh!

http://www.youtube.com/watch?v=RL9lORmoBFs
@ robbie

Duitsland wint niet altijd, ze hebben al een hele lange tijd niks gewonnen.
dan bedoel k WK’s ofso. iedereen kan winnen tegen de tegenstanders die zij hebben.
Eric(THE BAD)
Yes, Mc Laren krijgt wat het verdient. Als 2 honden vechten voor 1 been loopt de derde ermee heen. Als Ron Dennis wel teamorders had gegeven dat had hij in het verleden wel meer titels kunnen winnen.

Zijn koppigheid krijgt hij nu in volle aangezicht terug geslagen. Gaat dat maar eens uitleggen bij de directei van Mercedes. Ik zou niet in zijn plaats willen zijn!

Thank you, Kimi, thank you!!!!!!!!!! Wish you the best and get drunk the next few weeks!!! And thank You Filipe, for the help this last Race!!
Kimi rijmt gewoon op timmy veel verschil is er niet
Kimi terechte winnaar met 6 overwinningen dit seizoen.
Dat is tenslotte de manier om wereldkampioen te worden: Winnen !

Had hij wat mij betreft ook wel verdiend na alle pech die hem de afgelopen jaren bij McLaren overkomen is.
Wat een ongelofelijk moment: Kimi lachte tijdens de persconferentie! Even zonder dollen, wel heel cool van hem. Hamilton heeft dit jaar zeer goed gepresteerd maar in de laatste races had hij toch een beetje last van de druk denk ik. Anderzijds Mclaren heeft het niet goed uitgespeelt dit seizoen en dat mag je Ron Dennis en de zijnen toch wel redelijk aanrekenen. Dit hadden ze nooit uit handen mogen geven. Maar ik ben er wel blij mee, Forza Ferrari!
zooo gaaf…
zoo mooi
helemaal fantastisch als je die italianen uit hun dak zag gaan! jaa idd die reclames waren wel irritant ertussendoor. Maar eigenlijk is het ook goed voor Lewis,want na al zyn sucsessen van dit seizoen is het ook maar een een tegenslag te verwerken krijgt!
Maar volgend jaaar; Nieuwe ronde,nieuwe kansen Lewis!
echt schitterend
@Racer-X

Ik denk niet dat Massa de race had kunnen winnen, Raikkonen reed 2 ronden langer door met een lege brandstoftank en kon daardoor gewoon het gat dichten en de leiding pakken.

Als het wel in scene was gezet is er nog steeds niks aan de hand, teamorders zijn verboden, maar in de praktijk is dat verbod er alleen zodat een team gestraft kan worden wanneer ze een auto vlak voor de finish in de remmen laten gaan zodat de teamgenoot er nog voorbij kan.
(Barrichello/Schumacher in Oostenrijk en USA).

Als het door middel van pitstops gebeurd is het onmogelijk te bewijzen, en kan het dus ook niet verboden worden. Massa kan gewoon even liften, en zeggen dat de motor even haperde oid.
@Rick Dos:

Die reclames waren inderdaad irritanter dan normaal!

Kimi kampioen is super, ik denk dat die gast ontkaterd is rond begin november, zo hard als die gast aan de vodka gaat!
the iceman is gewoon cool de beste zat op het puntje van me stoel me hart in me keel heerlijk dat die benz ff stopte .is toch een kut team .
forza ferrari heerlijk eerlijk voor gereden
zonder vals te spelen .
dik verdiend
@ Subfan

Omzet hoeft geen winst te zijn iemand kan 600 miljoen omzet maken en 1 miljoen winst hebben dan kom je toch nog 99 mil te kort ;)

Kimi kampioen geweldig..!! Jammer voor lewis maar zijn tijd komt nog wel
Die ppitstop was gewoon precisiewerk, massa en raikonnen gingen alle 2 vol gas…alleen kimi was in zijn laatste 2 ronden voor de pits lichter en zo pakte hij 3,nog wat seconde.
Klasse, klasse….. groooote klasse!!!
Grote klasse, dat is alles wat er valt te zeggen.
KIMI=DE KING
mijn droom is na 3 jaar uit gekomen ik kan nu niet zeggen hoe ik me voel maar ben zo blij mijn dag kan niet meer stuk wat ze ook zeggen The Iceman Is Cool
Ik dacht even dat ik gek werd toen die taxi langzamer ging rijden, wat een super moment :D

Ik ben al jaren voor Ferrari, door dik en dun en de komende week kan voor mij niet meer kapot!

Wereldkampioen bij de rijders en constructeurs, het kan niet beter!
Erg jammer voor hamilton, maar voor een debutant heeft hij het heeel goed gedaan om toch nog als 2de te eindigen. Die jongen komt er wel.
Kimi heeft het heel goed uitgereden. Kimi my driver, Mclaren my team
Helemaal super,

Niks jammer voor alonso of hamilton of het hele team van mclaren, boontje komt om zijn loontje, na die schandalen is er nu dan toch gerechtigheid en blijft mclaren met niets achter, wat eigenlijk al had moeten gebeuren met een uitsluiting voor 2007 en 2008 na het schandaal van de gekopieerde documenten.

Maargoed ferrari en raikkonen kampioenen, gewoonweg super !!!
”allemaal gespeeld door ferrari,dat kimi de race wint,is altijd zo geweest bij ferrari,ook tentijde van schumacher moest barichello altijd wijken voor schummi,kom zeg ze kunnen wel wat van mc laren leren als het over eerlijk gaat”

Uhh zo gaat het bij ieder team dat kans maakt op het WDC. Massa kon geen WDC worden, kimi wel. Waarom dan in hemelsnaam niet Kimi laten winnen? Het is tegenwoordig trouwens wel een stuk minder bij Ferrari. Massa en kimi mochten de hele tijd gewoon racen tegen elkaar maar toen duidelijk werd dat Massa geen WDC meer kon worden heeft kimi gewoon de prioriteit gekregen mocht hij WDC kunnen worden. Dat had bij een ander team echt niet anders gegaan.

maargoed er zijn altijd van die anti Ferrari huilies. Kijk liever eens naar dat o zo eerlijke Mclaren, die hadden gewoon uit het WDC geschopt moeten worden.
@Alex
Kimi my driver, McLaren my team. 100%

Zeker weten, jammer dat hij voor het verkeerde team uitkomt
@Ari_M6: Ik denk dat je je eens achter de oren moet krabben. Wereldkapioen voetbal zijn ze dit jaar geworden voor de 2e keer en wereldkampioen handbal.
Jammer, voor Hammilton, ik had het hem zo gegunt. Maar ach, Raikonen gun ik het al jaren. Daar ben ik al fan van sinds dat hij een 19 jarig knaapje was en nog voor Sauber reed.
weet iemand ook waar ik de wedstrijd kan downloaden, ik heb hem gemist.. :(
Eindelijk Kimi is wereldkampioen, heb op t puntje van de bank gezeten maar hij heeft t toch eerlijk verdiend!!! Na het vorige seizoen vol ellende bij McLaren, heeft hij nu laten zien wat hij waard is en t mooie is dat ie gewoon cool blijft zoals zij bijnaam m betaamd. Tis inderdaad jammer voor Lewis, wat die gast dit seizoen heeft laten zien is dat ie gewoon goed is, maar ik weet zeker dat Lewis wereldkampioen gaat worden, alleen jammer genoeg voor hem niet dit seizoen.
werneroostendorp
heidfeld en kubica worden waarschijnlijk uit de uitslag geschrapt, dit betekend dat mister Lewis kampioen is;)

jammer iceman:P
UPDATE: even een update de bmw coureurs kubica en heidfeld en daarnaast ook nog rosberg worden onderzocht voor het rijden met de verkeerde benzine en kunnen gediskwalificeerd worden. Indien dat gebeurd word hamilton 5 de en dus wereldkampioen
LOL! :lol: Nou verdomd zeg! Het wordt steeds gekker!

http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/071021231201.shtml
@Rickadelic.

Volgens mij wordt hij dan 4e toch?

De FIA kan het eigenlijk niet maken om iemand nadat het seizoen afgelopen is de titel nog af te pakken. Ik denk daarom dat wanneer de teams schuldig bevonden worden de straffen bij de constructeur neergelegd worden (ala spygate) en niet bij de coureurs.

Overigens denk ik het niet alleen, ik hoop het ook want dit is wel het laatste dat de Formule 1 kan gebruiken.
@J.: Precies, mocht men de punten van de rijders afnemen dan is het denk ik het laatste stukje geloofwaardigheid dat de F1 had wel voorbij.
@werneroostendorp: zover is het niet. Overigens je site doet t niet.
Natuurlijk moet iedereen eerlijk en legaal rijden, maar… als ze nu de boel weer omdraaien, dan heb ik denk ik mijn laatste F1 race gezien.

It’s really sad for F1!!
The post-race investigation at Interlagos has resulted in no penalty for BMW Sauber or Williams Toyota. There was a question regarding the fuel used by both teams and more critically, its temperature and therefore the volume and performance.

The stewards’ investigation was especially significant not just because of the points scored by both teams today at the Brazilian Grand Prix, but because any exclusion or penalty could have seen Lewis Hamilton promoted up the order and declared world champion.

The McLaren driver finished in seventh position following a driving error at the start compounded by a gearbox problem that dropped him down the order shortly afterwards.
Hamilton fought back and took the chequered flag in seventh position.

Nico Rosberg’s fourth position stands, as does the fifth and sixth position secured by Robert Kubica and Nick Heidfeld respectively.

Kimi Raikkonen has therefore been confirmed as the 2007 World Champion.

Earl ALEXANDER
© CAPSIS International
moge de beste winnen. uit een uitzichtlose positie toch nog winnen. perfect kimi. en dat met een minimarge van slechts 1 puntje! en hij kan nog lachen ook!
maar ik vind het wel erg jammer voor hamilton. die jongen gaat het zeker in de toekomst maken. een “rookie” die zo rijdt.
heb lng niet meer zo’n wedstrijd gezien. wat een spanning! vraag me wel af wie constructeurskampioen zou zijn geworden als McLaren niet zou zijn geschrapt. weet iemand het eindresultaat?
ik zal het zo mooi vinden als de bmw’s en williams eruit gegooid worden. vieze spelletjes van Ferrari moet afgestraft worden. eerst roomser zijn dan de paus bij de spygate (want iedereen weet dat ferrari dit ook doet) en dan stalorders uitdelen om zo de wedstrijd te manipuleren. bah bah bah. de beste moet winnen, daar ben ik het mee eens. maar de beste zal dan ook wel de beste in de laatste race moeten zijn en dat was kimi duidelijk niet.
Breinstein even voor de goede orde, Kimi had de snelste ronde gereden tijdens de race en vorig jaar viste hij al net naast het net wat Hamilton nu doet. Dat kwam trouwens ook door pech met de auto en het jaar daarvoor had hij ook al ontzettend veel pech. Ook wil ik je om je bron vragen met je spionage praktijken van Ferrari wat zogenaamd iedereen weet dat zij dat doen. En waarom moeten bmw en williams eruit gegooid worden, bmw heeft juist zo veel progressie gemaakt en zijn juist hardstikke goed bezig, voor de formule 1 is dat een zeer goede ontwikkeling. Anders leer je even redelijk nadenken, ‘ofzo’.
Update 3:
Kimi moet toch nog maar ff wakker gaan liggen, want McLaren is in beroep gegaan. Znurrrk, laat die kimi nu toch gewoon genieten!
en ik zeg verdient gewonnen……arrogantje alonso wk af en hamilton nog een jaartje in de leer
Een wereldkampioenschap wat vanachter een bestuurstafel wordt beslist, doet de geloofwaardigheid van het meest kostbare circus ter wereld absoluut geen goed en ik kan me dan ook nauwelijks voorstellen dat de FIA de WDC uitslag zal veranderen.

Raikkonen & Ferrari = Geweldige ontknoping en misschien wel de beste opmerking van Raikkonen was, dat het team het nooit heeft opgegeven.
Verdre vond ik dat ze op zeer discrete wijze Kimmi lieten winnen, iedereen die vindt dat Massa bij Ferrari had moeten winnen vind ik kinderlijk naief, er staan honderden miljoenen Euri’s op het spel !

Hamilton & Mc Laren = Vooral Hamilton heeft laten zien wat hij waard is, hij is m.i. van het juiste materiaal gemaakt, hij heeft in deze wedstrijd vooral tegen zichzelf moeten rijden en zichzelf overtroffen, deze race is heel goed geweest voor zijn karakter, wat hierdoor alleen maar sterker geworden kan zijn.
De beste uitslag denkbaar. Raikonnen wint als ex Mc Larenman en underdog alsnog de WK titel in zijn eerste jaar bij Ferrari.

Mc Laren is nog eens met de neus op de feiten gedrukt voor wat betreft hun foute politiek en strategie: Alonso heeft niet het maximale eruit gehaald en Hamilstom verprutst in de laatste 2 races alsnog zijn titel. Als dat niet een mooie climax is ?
Thank God Ferrari!! Ben zo blij dat het Ferrari geworden is en niet één van de 2 Mclarens! Wat ik wel sneu vind is dat iedereen gelijk gaat complot denken in de zin van “Massa laat Raikkonen voor”, want dit was echt het geval niet. Het was wel heel erg close. Maar goed, dit soort theorieën zullen altijd wel blijven woekeren.
McLaren Mercedes is een penoze bak, bah bah bah. Een uistraling en kilheid om bang van te worden, geef mij dan maar Ferrari, bij hun stroomt de formule 1 nog door de aderen en ze werken dan ook met aanzienlijk meer passie aan hun auto.

Ik verkeer nog steeds in een roes en bijbehorende schorre stem, eerst van het juichen dat Hamilton de bocht uit vloog, toen de auto bijna parkeerde en met 80 km/h rondjes reed en vervolgens dat Kimi eerste kwam en eerste bleef.

Wat een topprestatie van Ferrari en strategisch zeer goed uitgedokterd! :D
Wat een prachtige foto! Kimi die lacht ongelooflijk het lijkt heel iemand anders!
Ik kijk al weer uit naar het volgend seizoen ben benieuwd welke coureur bij welk team gaat rijden. Komen daar hier op autoblog ook updates van of moet er dan echt bij de autosport blogs gekeken worden?

Ik heb overigens niets van de race kunnen zien helaas aangezien de FIA GT finale in Zolder van mijn aanwezigheid mocht genieten. Was echt top. Verdomde handig die autoblog agenda, ik had het anders over het hoofd gezien! :D
Dus … jij verkiest een FIA GT finale boven een finale F1… ja handig zo’n agenda…
@ Mr. Marteen
Ik weet dat het gezellig word deze dagen om binnen te hangen maar zelfs dan vind ik het bijwonen van een wedstrijd in real-life altijd nog leuker dan voor de tv stinken. Als ik nu had moeten kiezen tussen een wedstrijd sjoelen en de finale f1 op tv kijken had ik waarschijnlijk wel voor het laatste gekozen ja.
Het feit dat noch Hamilton noch Alonso hebben gewonnen ligt niet aan hun, maar aan één persoon…Ron Dennis. misschien moet Mercedes hem maar eens op het matje gaan roepen.
Naar ik mij herinner hebben we Raikkonen vorige jaren niet veel goeds zien doen in de Mc laren.
Het jaar nadien (2007) zit hij in de ferrari en gelijk wint hij het kampioenschap.

Kimi is daardoor ook verdient kampioen.
HELL YEAH! SUPER :D

HAHA Hamilton toch bezweken onder de stress en Ferrari heeft er mooi van geprofiteerd!
-edit: nutteloze bijdrage-
@ Renato

Waarom ligt dat aan Ron Dennis dan? Overall heeft McLaren dit jaar beter gepresteerd dan Ferrari.
edit: probeer het eens normaal
@ F430Rijder

Volgens mij ligt het aan Ron Dennis omdat hij dit jaar meer engelsman was dan een teamplayer. Zou hij vlugger de kaart van Alonso getrokken hebben, was het kampioenschap misschien al enkele wedstrijden voor het einde van het seizoen binnen. (puur speculatie van mij natuurlijk)
Hoe dan ook is Alonso een dubbele wereldkampioen en heeft hij naar mijn weten de McLaren helpen ontwikkelen en terug competitief gemaakt.
Maar nee, Ron wou zijn investering (hamilton) zien winnen. Net als ecclestone, maar dat is een ander verhaal.
Er zijn bij McLaren hoe dan ook inschattingsfouten gemaakt en daardoor heeft Raikkonen op het einde nog 17 punten kunnen inhalen.

Verder had ik dit jaar niet de indruk dat McLaren overal beter was.
Ik heb toch 10 van de 18 wedstrijden een ferrari zien winnen.
En als je verder punten hebt opgeteld in het constructeurskampioenschap dan heb je gemerkt dat Ferrari zelfs nog zou gewonnen hebben indien McLaren niet uitgesloten was!
Ik denk niet dat ze daar bij Mercedes kunnen om lachen.

Ron Dennis zal binnenkort eens goed mogen uitleggen aan de sponsors hoe het zo ver is kunnen komen dat zijn team meer dan de helft van het jaar op kop stond en dan nog de titel heeft door zijn vingers laten glijden. (feit; ze mislopen hier een grote som geld en daarin boven hebben ze nog eens een boete van 100 mlj! wie moet dat verantwoorden?)
En, ik dacht dat een teambaas ook zijn rijders in het harnas moest houden.

Ron Dennis heeft gefaald dit jaar.
Trouwens, Ferrari mag trots zijn op hun winsten dit jaar. Kimi is één van de snelste coureurs en ferrari had gewoon de snelste wagen!

En als kimi fan; KIMI RAIKKONEN RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Goh, is er toch nog iemand die het F1 spel doorheeft. Goed stuk @ Renato, m.u.v dat Ferrari trots mag zijn. Dat zie ik nl. toch wel ff heel anders.

Het is namelijk zo dat Ferrari dit jaar 60 jaar bestaat en dus wilden ze daar in Maranello koste wat het koste de WK titel. Dus heeft Montezemolo alle registers open getrokken en uiteindelijk toch alles gewonnen…………
met dank aan Dennis, Ecclestone en Mosley……………
@ turbopaultje

Ach man, ze hebben allemaal wel iets op hun geweten.
één ding is zeker, voor welk team of rijder je ook bent, dit was één van de beste seizoenen in jaren!
@ f430 rijder
ferrari heeft beter gepresteerd door echt teamwork

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).