Video: Onboard in een R8 op de Ring

Auteur: , 43 Reacties

Speciaal voor diegenen die een ruime acht minuten tijd hebben. Een meneer die een R8 met handbak (?) rond de Nurburgring stuurt. Er zijn vervelendere manieren om 420 paarden te temmen.

Met dank aan W0o0dy voor de tip!43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
THanks W0o0dy!!
Leuk!!!

Doet me denken aan GT5 in-car view…..
kun je mij vertellen wat ie met zijn rechter hand doet ??? lijkt verdomd veel op schakelen of niet ? geen R-tronic dus ………..
Ah, met Horst von Sauerkraut…..
Geweldig hoe deze R8 over de ring scheurd!! Bedankt voor de video!!
cool!!
het interieur van de R8 begint me meer en meer aan te spreken…
overigens valt het me op hoe beweeglijk het stuur is aan hoge snelheden.
maar vooral dat de bestuurder geen helm draagt!!
btw wat ik graag eens zou zien is een R8 vs. een RS4. video anyone?
trouwens vind ik het ook raar dat de sequentiele bak geen flippers heeft aan het stuur…
@nummero 1 en de vlaeminck

Ik schakel met onze DSG ook meestal met de schakelpook zelf, en niet de flippers achter het stuur. In scherpe bochten zijn die flippers immers niet bepaald handig, vermits ze meedraaien met het stuur. Aan de snelheid van de schakelovergangen is het echter wel héél duidelijk dat het een R-Tronic/DSG is :)
@ martijnn
thanks maar ik heb hem al gekeken en hij duurde nogal lang…
OK, ga even met jullie mee. Waarschijnlijk is het toch een handbak.
Emmanuel …. dit is 100 % geen dsg/R-tronic luister maar eens goed want jou dsg maakt echt niet zoveel lawaai met schakelen als hier in dit filmpje .. ben zelf werkzaam bij audi en dit is echt gewoon een schakelbak ..
Deze video vind ik zelf erg fraai omdat je goed het gevoel krijgt dat het ook echt hard gaat en hard werken is. Daarnaast is het beeld erg goed. Enige minpuntjes die ik kan verzinnen is dat er auto’s zijn die dit sneller kunnen en dat er een binnenspiegel in de weg zit. Maar wel gaaf!
Die ruitenwisser o het einde ook…
Hij had het even moeilijk bij die laatse bocht :)
volgens mij schakelt die hantmatig met de pook, up en down, van de automaat
100% handbak en 100% dope film
@ de vlaeminck

audi = qualiteit:)

tiptronic misschien?
weetje wat ik heb met een Audi R8.
ik vind het design helemaal perfect.

maar perfect = saai.
dus ik vind de R8 de minst spannendse auto die er is ( qua sportwagens )
he vervelend spiegeltje in het midden :P
In eerste instantie is deze R8 volgens mij er een zonder handgeschakelde bak, maar met een DSG. Maar aan de andere kant, ik zie geen schakelpeddels aan het stuur dus ik denk dat ik me uiteindelijk moet aansluiten bij Wouter en numero 1 …
Wat de stuurkunsten van dit heerschap betreft, die heeft hij zeker. Enkel jammer dat hij niet echt veel driftwerk laat zien, maar dat kan ook aan de quattro aandrijving en zeer goede tractie liggen natuurlijk.
Toch best veel schakelen in zo’n lelijke Audi. Dat was laatst in de 570 pk Z06 wel anders: 8:26.
Volgende keer de camera iets lager en iets meer naar rechts graag.
faststofke: als je hard wil gaan dan moet je over het algemeen juist zo min mogelijk driften. Hij WIL dus ook helemaal niet driften!
Ook grappig….. Alonso met 4 man in een Megane op de Ring….. toch wel vlot die jongen, en dat met 4 man in een “langzame” auto op een baan die hij niet goed kent…… http://www.youtube.com/watch?v=AbqR-KmLJ_w
Yep Woody, je hebt volledig gelijk. Tractieverlies is gewoon tijdverlies. Even over het hoofd gezien. Als ik de recensies lees over de R8 moet je het Audi toch nageven dat ze maatstaven zetten. Vooral Jeremy was zo overtuigd dat het water em uit de mond liep, of anders gesteld het schuim op de mond stond. Ook al heeft Audi een saai imago voor velen onder ons, de R8 heeft ergens toch vriend & vijand verbaast.
… verbaasd (snorry).
Ook geniaal Tim Schrick met een Carrera (dus alleen achterwielaandrijving) en een setje winterbanden in de sneeuw over de Nurburgring!
http://www.youtube.com/watch?v=Ria1_4gJzIc
Het is volgens mij een handbak want je ziet zijn hand duidelijk het H patroon volgen en niet alleen omhoog en naar beneden ;)

Wat ook wel leuk is aan dit filmpje is de achteruitkijkspiegel, daar ze het verschil in G-krachten in de langzame / snelle bochten
Die achteruitkijkspiegel!!

Hoe cool kan men zijn. Tis net of dit zijn dagelijks tripje naar zijn werk is. (verwonderd me niet als dat werkelijk zo is ook…)
Haha, heb dit filmpje toevallig gisteren op youtube zitten kijken:P
Dit is volgens mij de R-tronic, anders schakelt ‘ie wel heel snel en makkelijk, maar de R8 heeft zeker weten ook peddels aan het stuur die dus meedraaien.
Dit is 100% zeker een handbak, geen twijfel mogelijk. Let ook maar eens op de bewegingen van zijn hand. Soms is zijn hand niet in beeld (versnelling 2, 4 en 6) en soms zie je zijn hand naar voren komen (versnelling 1, 3 en 5). En zo snel schakelen kan wel hoor, geen probleem. Je hebt hier ook niet met de minste te maken. Dit is Horst von Saurma van het schitterende Duitse autoblad SportAuto.

Weer een erg gaaf filmpje, en petje af voor de rijstijl.
SportAuto rules! Een blad zonder vooroordelen.
Op zeker dat deze R8 met de handbak is uitgerust. Wat ik leuk vindt om te zien, is het feit dat het zo makkelijk stuurt op hoge snelheid en dat deze R8 geen over of onderstuur lijkt te vertonen. Knap van Audi!
Mmmm r8 mmmm Nordschleife… Tnx!
Het valt me ook dat de auto snel is, maar nogal wat beweegt. Hij “danst” (in de slechte zin van het woord) over hobbels en het stuur is ook erg bewegelijk. Daarnaast heb ik ook wel het idee dat de bestuurder geen subtiele inputs geeft, maar meer rukken aan het stuur. Toch heb ik het gevoel dat de auto snel is over het circuit.
Dit is gewoon een handbak hoor. Een coureur kan makkelijk zo snel of nog wel sneller schakelen.
Im Elfer im Schnee ……………. droomscenario.
RODe audi R8
Mmm. Vind deze beelden van Gran Turismo 5 toch wat onrealistisch ;-)

@vlaeminck: viel me ook al op dat ie geen helm draagt. Volgens mij pure ijdelheid, hij heeft zijn achteruitkijkspiegel ook op de camera gericht… ;-)
Super leuke video, is meestal zo met dit soort auto’s en deze baan. Perfecte combo.
Hij rijdt niet slecht, maar die stuurtechniek trekt toch op niet veel… met één hand trekken aan je stuur, strak is anders
http://nl.youtube.com/watch?v=XcByapQJVzU
Een Gallardo is sneller… R8 kon ons niet bijhouden hoor :)
Briljante video! Wat een machtig gevoel moet het geven om zo met zo’n auto over het circuit te knallen :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).