Porsche Cayenne Top Car Vantage GT

Auteur: , 75 Reacties

Ik denk dat ik weinig vijanden maak als ik zeg dat het gros van de mensen de Porsche Cayenne niet zo'n enorm mooie auto vindt. De Russische tuner Top Car denkt hier precies hetzelfde over en heeft toen maar besloten van de Cayenne een complete 'make-over' te maken. Is dit dan de Cayenne zoals hij vanaf de introductie hoorde te zijn?

De op deze plaatjes getoonde Cayenne verscheen een tijdje terug op een Moskouse tupperware-party. En ziet dit er niet eventjes wat smoother uit? De tuner heeft het over ‘behoud van brand awareness, zelfs meer dan behoud’ en voor het eerst ben ik het met een tuner eens. De 997-koplampen staan de Cayenne verrassend goed en check de Turbo look-a-like luchtinlaten eens?

Je moet overigens niet denken dat Top Car alleen werk heeft gemaakt van het uiterlijk van deze Cayenne. De Russische tuner heeft voor het technische gedeelte de hulp ingeschakeld van de Duitse tuner 9ff. Die pompt het vermogen even op naar 725 pk zodat je niet door de eerste de beste Lease-TDI eruit gereden wordt.

Top Car is van plan 30 tot 50 van dit soort jongens op de weg neer te zetten. Zozo, ambitieus.

Cayenne Top Car Vantage GT
Cayenne Top Car Vantage GT
Cayenne Top Car Vantage GT
Cayenne Top Car Vantage GT
Cayenne Top Car Vantage GT

Toch steekt mij iets, want waarom ziet de Cayenne Vantage GT op deze renderingen er net nog een tandje beter uit?

Cayenne Top Car Vantage GT
Cayenne Top Car Vantage GT

Met dank aan Innokenty & Ruud voor de tip!75 reacties

Hey de nieuwe koplampen van de 911…

Mooie auto! Doe mij er zo eentje..
Toch steekt mij iets, want waarom ziet de Cayenne Vantage GT op de renderingen er net nog een tandje beter uit?

omdat die hierop meer matzwart lijkt, en vind het zelf ook mooier moest die mat zijn geweest! :-)
de renderingen zien er nog het beste uit vind ik, maar ook daar is de voorbumper misschien wat té.
Jaaaaaaaa Dit is em
Ik vind hem echt supergaaf!

Zo had Poshje hem op de markt moeten brengen, ik hekel de koplampen van het eerste model Cayenne. De huidige Cayenne is er in dat opzicht wel op vooruit gegaan.
al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding…
vind dit nog altijd stijlloze pooierbak
i’m confused…de 997 was zo’n uitgebalanceerde Porsche…en dan dit…de laatste foto’s zijn overigens wel de beste, die zijn zonder stickers en hij ziet er eigenlijk totaal anders uit ook (carroserie)
Ziet er goed uit, en ik zie ok 997 TURBO led knipper/stand lichten!
die zijluchtingaten wet en hij is knapper dan het origineel, zeer knap :D
Fasten your Seatbelt
Kost die car?:P
Net een mini met de schaal van 2/1?
slk compressor
Wat een tupperware bak zeg.Wansmaak ten top.
de renderingen zien er beter uit omdat de lak niet allemaal lelijke zaken refelxteren
Peter, zeg maar MEGA
Oke, waar was die Citroën C2 lookalike dichte grille nou weer voor nodig (dat grijze deel met het embleem erop)? Zonder had zelfs ik het nog wel leuk kunnen vinden! Niet dat ze er wat aan gehad zouden hebben, want ik moet er niets van hebben, maar toch. Ik ben toch niet de enige die dat deel niet mooi vind?
vØlvØ frǽk
@ PeterVanHteV
precies wat ik ook als eerste dacht toen ik de foto zag.. hey een mini! en dat is toch niet het eerste wat je bij een foto van een Porsche moet denken! De voorkant vind ik eigenlijk maar een achteruitgang, de rest is wel mooi gedaan
Ja…MEGA!
Gaap. Alweer een UeberSjonniemobiel die alleen maar wansmaak uitstraalt. ‘Kijk mijn es de gozah weze!’. Hoe treurig is dit alles. Komt het dan nooit meer goed?
Omdat hij op de renderingen er matter uitziet. Zo komen de effecten er beter uit. Ook de luchthappen in de motorkap ziet er in het echt koolstofvezel-achtig uit, waar dit niet zozeer is op de rendering.

– Apache
Ik moet er nog even aan wennen, maar zo in het eerste oogopslag is hij zeker niet lelijk.
Hoevaak is die aap-met-z’n-gouden-ring spreuk hier al niet genoemd?
Wees eens orgineel of zwijg,ga anders op http://www.geenstijl.nl bloggen,daar doen ze ook allemaal zo.

On-topic,laat mij maar uberpasterblufbalsjonnie zijn zoals ze noemen,maar ik zal me er niet voor schamen met deze bak!
En vooral de ramen NIET tinten,want iedereen mag zien dat ik er in rijd!
Het oogt even vreemd, maar het is ver van lelijk!!!
En nou een gewetensvraag: waarom zie je nooit oude, wijze Sjonnies?

Ik rust mijn koffer.
Pieter Bayens
Deze bak in mat-zwart is volgens mij fucking dik! Dat maakt de renders ook zo dik, de semi-matte afwerking. Zo glimmend met al die lampen erop komen simpelweg de lijnen niet zo dik uit.

De Tu Nero versie van de F430 was ook al zo dik in het mat zwart :D
Koplampen trekken op niets Ieyyy
Ja! Hij is euh… minder lelijk…
Mooi zal ‘ie in mijn ogen gewoon nooit worden.
Als die grille op de neus gewoon zwart was geweest zoals de rest van de auto dan had het er een stuk beter uitgezien. Tikkie ordinair, maar beter dan het origineel.
De luchtinlaten achteraan dienen om de … euh, bagage te koelen? Voorkant is een hele verbetering, maar waarom zijn ze van de oersaaie achterlichtunits afgebleven? Daar is het het hardst nodig vind ik.
Pieter Bayens
@ Nick_BE: die luchtinlaten zijn om de remmen te koelen natuurlijk! Dat heb je nodig als je deze dikke duitser wil uitlaten op de Ring… ;)
doe mij maar de techart magmum
de rest is bullsh*t maar die koplampen hebben wel iets! Het doet me ook nog aan de 599GTB denken, die big-smile voorkant !:D
Die race-inspired tankdop doet afbreuk aan de lijn. Op foto 3 lijkt er iets niet te kloppen in de buurt van die tankdop/luchtinlaat, net alsof de carrosier er zich snel heeft vanaf gemaakt na een aanrijding.
Goeie poep!

De renderingen porsche heeft bovenin een gril zitten en die Top Car een carbon achtige plaat om de gril te maskeren of zoiets.

De Top Car met die gril van de rendering is de perfecte cayenne, zo zou ik m wel graag willen!
Hoeveel roebel?
Die voorkant doet me denken aan één van de ASMA creaties. En bij de renderings vind ik dat de verwantschap met de Touareg wel heel duidelijk wordt op deze manier.
@ PeterVanHteV

2:1 ?
Dat betekent dat dat ding 2 keer vergroot is.
Volgens mij zijn die foto’s eerder veel kleiner dan de werkelijke grote.
Het is nu een beetje een obesitas-911, dat ziet er toch een beetje fout uit…

@DennieFR
Als dat nou toch je mening is, dan kan dat toch. Hoe moet je het anders zeggen; Al probeer je een lelijke auto mooi te maken, hij blijft lelijk? Dat bekt toch minder lekker ;)
Mooier dan de huidige Cayenne.
Deze mag bij mij wel voor de deur staan!
echt wel knap en nog steeds 5deurs… maar is dit nu de gefacelifte versie of nog het vorig model want die lichten achteraan zijn precies van de oude.
Wow dat ziet er erg mooi uit, vooral die ronde koplampen! De gril zou iets minder overdreven kunnen maar voor de rest is het echt geweldig!
de nieuwe Cayenne is een prachtige auto hoor, de oude ook, alleen bij die kan ik snappen dat sommige mensen die niet mooi vinden!
Wat er mis aan is? Een veels te grote auto met te veel details.
wat een wereld van verschil zeg, ik vond die cayennes altijd spuuglelijk, maar deze ziet er echt een miljoen keer beter uit van voren
Nu de achterkant nog.
eindelijk prachtig!!!
Ik vind hem er wel gelikt uitzien, een lekkere dikke Cayenne met een lekkere smoel. Veel beter dan de Cayenne Gemballa.
Deze is gebaseerd op een gefacelifte cayenne, volgens mij.
Zoals Vølvøfræk ook al had gezien. Hey, een Super Mini, wel gaaf voor een Mini, niet voor een Porsche. Helaas het is toch een Porsche, beetje jammer dit. Op renderingen ziet het er goed uit, maar het echte werk komt niet tot zijn recht.
hehe net wat ik dacht bij de eerste foto…

een mini op steroiden.

maar euhhh

ik vraag me nog steeds af waarom een sportwagenfabrikant een lelijke terreinwagen maakt, hem daarna nog meer power geeft,
er vervolgens een verlaagde sportversie van uit brengt…
zodat die beter rijdt op het circuit????

kan iemand mij een zinnig antwoord hierop geven?
(buiten het feit dat hij gemaakt wordt omdat er idioten zijn die zo’n ding kopen)
De render is mooier omdat de lijnen scherper zijn. Bij de echte uitvoering zijn de lijnen nèt iets ronder. Wat weer verder gemaskeerd wordt door de lak.
De onderste rand van de achterbumper is een aardig voorbeeld..

Als je goed naar de lichtval kijkt bij de render zie je dat deze eigenlijk verdeeld is over de hele auto, in real life zul je erg je best moeten om dit op een foto naar voren te laten komen

Noem mij maar een Alfisti, maar dit is precies waarom Alfa zo mooi is. Die zijn niet bang om scherpe strakke lijnen te gebruiken.

Laat maar lekker aan de PC Hoofstraat staan…
mooie bak. gozer moet maar met porsche gaan praaten
hebben ze netjes gedaan. mooi die koplampen. maar die zij luchtinlaten. alsjebliefd zeg. en helaas, het blijft een Porsche vrachtwagen (PC hoofdtracktor)
Zo moet ie uit de fabriek rollen :D
Vind hem nog steeds oerlelijk. Van die bak is volgens mij niks moois te maken.
Stukken beter.
hm wat een gedrocht ga dan toch voor een Rinspeed chopster.
http://www.rinspeed.com/pages/cars/chopster/pre-chopster-fotos.htm
maar als dat ding 725 pk heeft!!!!!!!!!!! wat is dan de prestaties van die auto want als het goed is gaat hij binnen 5 sec naar honderd neem ik aan… laterss
De render is ook platter gemaakt, kijk maar naar bijvoorbeeld de afstand tussen het voorwiel en de motorkap, of de B-stijl. Daardoor ziet ie er minder lomp uit, maar ik vind het nog steeds een verbetering tov het origineel.
Ik houdt niet van tuning, maar ik vind dit geslaagt. Ik kan me voorstellen dat kopers een dergelijke neus op hun Porsche willen, en dat er meerdere aan ombouwers ronde koplampen zullen gaan aanbieden.
“Toch steekt mij iets, want waarom ziet de Cayenne Vantage GT op deze renderingen er net nog een tandje beter uit?”

hij is uiteindelijk ook door Russen in elkaar gezet? :P

Ik vind het best een leuk initiatief :)
OMG!! Die 725pk is zeker zo slecht in bedwang te houden, dat ie de eerste de beste tupperware party in gedrift is! Ik hoop niet dat ik deze ooit in real-life tegenkom, ik zou zo hard lachen dat ik zelf meteen van de weg zou spinnen, en een willekeurige boom een einde aan deze grap maakt.

Oke, die koplampen zijn wel een verbetering. Voor de rest moet je wel een erg raar gevoel voor humor, of een overdreven hoeveelheid zelfvertrouwen hebben om hier in rond te rijden. Ben niet zo’n fan van SUV’s, opzichtig tupperware en Cayenne’s in het algemeen Blijkbaar zijn er toch mensen die het mooi vinden. Prima.
Porsche tuning, bah.
-edit: nutteloze kreet, bah.-
“Is dit dan de Cayenne zoals hij vanaf de introductie hoorde te zijn?”

Nope.

Het ding had überhaupt niet gebouwd moeten worden.
De markt die er voor bestaat had op communistische wijze naar de maan geholpen moeten worden ;)
Als ik Porsche was zou ik TOPCAR eens snel overnemen, ze hebben de smaak zeer goed te pakken. Want als klein bedrijfje een betere Porsche maken dan Porsche zelf is indrukwekkend! Qua “porsche-gevoel” zit het hier bij mij echt wel goed.
Evo? Hoezo nutteloos? Lijkt me een behoorlijk resumé van deze Russische creatie; bah!
(hier bedoel ik uiteraard de ontwerp-schetsen mee) In de praktijk moeten ze nog het een en ander leren…
Zelfs voor de naam konden ze niet met iets origineels komen, een Vantage is en blijft een Aston Martin.
veel beter dan al de andere cayenna’s
Nou van de voorkant vind ik um maar lelijk, vanuit andere hoeken gezien vind ik um wel okey.
vind hem niet slecht, alleen de koplampen zien er pussy uit.
tja ag dat word denk ik mn nieuwe boodschappen auto dan maar he
Da’s toevallig. Ik woon in China en hier in de buurt rijd er een rond. Ik dacht al wat is dat voor iets.
Ze Moeten Gewoon Van Porsche’s Afblijven !
JE KAN PORSCHE’S NIET TUNEN!! (Dus Ik Bedoel Bodykits Enz..)
Maar Wil Niet Segge Dat Ik Porsche’s Lelijk Vind :P
Weetje Waarom?? :D
Ikke Porsche Fan ! :P
Wat is hun website?
Dit is de mooiste cayenne die ik ooit gezien heb maar hij is nog steeds niet echt: Wow, die wil ik hebbe hebbe hebbe!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).