Video: Gallardo Superleggera top speed-run

Auteur: , 42 Reacties

Voor alle speedfreaks onder jullie heb ik nog een filmpje in de aanbieding, voor het slapen gaan. Het gaat hier om een Lamborghini Gallardo Superleggera die op de Duitse snelweg uitgelaten wordt.

De mannen van het Franse Sport Auto moesten er wel een stukje voor rijden om legaal te vlammen met de oranje supercar, maar als het met dezelfde auto was hadden ze daar waarschijnlijk niet zoveel problemen mee. Zonder al te veel moeite gaat de teller royaal over de 300, toch een ‘magische grens’ die slechts weinigen hebben mogen overschrijden (via autoblog.it).42 reacties

MAchtig! Maar ik vind het jammer dat ze geen extra bevestiging van de snelheid hebben getoond adhv een gps ofzo. Vele snelheidstellers tasten in het duister bij hogere snelheden.
Ochtends en avonds 1 maal daags..
Ziek hard zo snachts!
Dat zal bij Lambo wel goed zitten lijkt me :)
Laat die teller er een paar kilometertjes naast zitten…
Dat gaat hard….errg hard, ik geloof dat ik nog nooit harder als 230 heb gereden (was een “snelle” mazda, weet niet hoe betrouwbaar die metertjes waren :) )
Hoeveel sneller zou die zijn zonder de luchtweerstand van de cameras?
Omg die acceleratie, lekker!
Damn ! Dat gaat lekker zeg. En dan het geluid, fantastisch !
overscrhijden? :P

Misschien moest je ook maar ‘ns gaan slapen :P

Ik blijf het een mooie auto vinden!
Om over het geluid nog maar niet te spreken!
…wat is dat toch super super gaaf hè?
275 verder nog niet gekomen en 250 cabrio respectievelijk audi a6 chip 3 liter en porche carrera 4s beide niet van mij. Wat is het toch heerlijk om chauffeur te mogen zijn en in DL te rijden
280 in een audi rs4. Hij kan nog harder maar dat durfde ik niet. 280 is voor mij hard genoeg.
340+ is niet slecht :P
Ik kan er gewoon niet van slapen weten jullie dat..
potdorie wat een snelheid.
Heel gaaf! En wat een acceleratie…

Maar ik snap niet dat ze dit op de openbare weg doen. Wat nou bij filevorming of uitwijkende auto’s?
teering he hij tikte ff 335 aan !!
Een flauwe bocht en dan 300+, waanzinnig mooi gewoon!
Heel erg bruut, fantástisch!! :)

Ik heb ook wel eens een oranje Gallardo voorbij zien komen op de autobahn, dat geluid is onbeschrijfelijk. Kippenvel!!
de mechanische top snelheid van dit voertuig is bevestigd op 317km/h. alles erboven is teller afwijking! geeft niet. vrijwel elke auto heeft een tellerafwijking en hoe harder je gaat hoe ver de afwijking is! een ferrari enzo loopt geeikt 358km/h, terwijl de teller vrolijk 366km/h aangeeft. een lambo LP640 loopt geeikt 342km/h, de teller geeft dan 370km/h aan!
maar het gaat allemaal vreselijk hard. zo hard zelfs dat de topsnelheid op de teller er eigenlijk niks meer toe doet. alles boven de 250 is niet voor iedereen weggelegd. en 300 en meer is alleen voor de echt vermogende auto’s. toch is dit een prestatie van formaat.
Leuke reacties,

Iemand in een oudere bmw is een mongool en gevaar op de weg. Iemand die in een lambo nog effe de 340 aan tikt is een held.

:D
340 op de teller is ongeveer een dikke 325 in de realiteit
Die kerel die dit doet heeft idd wel (heel) veel lef….
Ik was verbaasd over de acceleratie bij 160, maar iemand op gelet hoe snel de wijze over de 250 gaat??

JEEEMIGG!!!
Ik neem aan dat de camera beelden vanaf de spoiler niet gemaakt zijn tijdens hoge snelheid, maar er gewoon tussen geplakt zijn. Wanneer je 300 gaat rijden met de camera’s achterop dan zal er toch wel iets mis gaan lijkt me?
Haha deze heb ik op dvd :D toevallig zag ik tijdens mijn vakantie een tijdschrift met een dvd over Lamborghini. Super filmpje!
super echt gaaf hoe makkelijk die over de 300 gaat!:O
Wel typisch Franzosen, met constant het knipperlicht naar links aan. :P
Raging Whabbit
Dit lijkt me zo mooi om een keer mee te mogen maken. Zelf meegereden in een porsche 911 turbo maar dat hield gewoon op bij de 290. Maar moet zeggen dat dat in die auto eigenlijk ook gewoon wel hard genoeg was. Heb zelf achter het stuur van een m5 mogen zitten maar daar durfde ik gewoon niet harder dan 250 omdat hetn iet mijn auto was. Dus mocht een van jullie het ooit nog een keer gaan presteren om dik 300 te gaan rijden laat me het even weten :D
ik heb 345 kmh gemeten!
damn.. porsche carrera gt is er -niks- bij!
275 – 300 – 340, ik denk dat voor ons leken het verschil niet zo groot is. De beleving echter, in deze auto, ziet wel snor. Zelf in een GS430 getopt, echter is dit een beleving van niets. Dat doe je met één vinger aan het stuur.

Dan rij ik liever 170 in een oude Mini Cooper, of 234 (Gps!) in mijn eigen apparaat. 234 Vaesen? Ja, 234…alles trilde, leek alsof ik opsteeg, ontplofte en klaarkwam tegelijk. Dát is beleving.
Die tussensprintjes!!! Ongelooflijk. Het lijkt meer op mijn toerenteller ;)
Machtig mooi filmpje!
Mijn hardste is 55 op m’n onbegrensde fiets.
haha Martijn dat viel mij nou dus ook op! Dat betekend dat hij aan het inhalen is…. dat is in dat geval erg van toepassing denk ik met +250 km/p.

In het begin rijdt hij volgens mij ook soms met grootlicht?? > blauwe lampje met de rechte stralen, in midden van de tellers.
Mamma Mia…
Mijn BMW komt niet voorbij de 250-260 Kmh.
Dit wil ik zeker meemaken :)
Dat gaat echt snel.
Snelste wat ik heb gereden is 302km/h (op de teller) in een Mercedes E55 AMG.
inrijden is er niet meer bij?
340 op de teller in m’n Veyron.
En toen werd ik alweer wakker.
Mensen die twijfelen: kijk eens naar de dagteller als hij 300 rijdt :D :D :D
en is dit NIET gechipt?? In bladen staat dat hij (maar) 315 haalt?
@ for(d)ever:

de superleggera haalt 327 km/h max, de gallardo nero haalt 315
gallardo nera
YES! Dit is lekker, onlangs 260 in een Gallardo gedaan dus ik zat in de buurt….denk je dan. Prima filmpje en volgende keer wil ik wel meerijden om de camera vast te houden:-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).