Chinese Smart kopie wordt toch in Europa verkocht

Auteur: , 32 Reacties

De Chinezen hebben maling aan de dreigementen van Daimler AG en brengen hun Smart kopie gewoon op de Europese markt. De mini auto met de Chinese naam Xiao Gui Zu stond beter bekend als Little Nobel en deze naam is nu veranderd in 'Bubble'. Italië is het eerste land waar de Bubble zal worden verkocht voor 9.000 euro. De Italiaanse importeur Martin Motors maakt zich kennelijk (nog) geen zorgen om grote boze Daimler AG.

Het prijskaartje is nog best fors (lees: absurd) wanneer je bedenkt dat een echte Smart bij ons instap 8.995 euro kost. In Duitsland lopen er nog wat procedures tegen de komst van de Bubble. De auto is uitgerust met een 1,1 liter motor goed voor 68 pk. Het lijkt mij sterk dat de Bubble ook onze kant op komt. (via: chinacartimes)32 reacties

De eerste die dit hok koopt geef ik met plezier een draai rond zn oren. (diegene die een Smart koopt ook eigenlijk :P )
Hmm… wat ik nu niet snap; waarom wil je met zo’n auto geassocieerd worden? Zowel als importeur en als koper? Misschien komt het omdat ik teveel autoliefhebber ben, maar ik vind het ongekend dat mensen dit durven te maken, te importeren en te kopen…
Ik hoop van harte dat de rechtzaak zodanig uitpakt dat ze er niet één mogen verkopen..
ohja, Europa is toch overgepopuleerd…
Okay, who’s comin’ with me to tip over some cows EUH bubbles? 8) BOYCOOOOT!!
Helaas zijn er ook een heeeeleboel niet-autoliefhebbers die toch een auto nodig hebben. Die mensen hebben maling aan status en technologie. Zij gaan gewoon voor een sterke prijs/kwaliteitsverhouding en verder is het hen allemaal een rotzorg.
Dit is ook de groep consumenten die de Koreaanse merken groot hebben gemaakt in europa, en nu gaat hetezelfde gebeuren met de Chinese auto’s
Ik geef het nog enkele decennia vooraleer China zich zelf helemaal naar de verdoemenis heeft geholpen. Minderwaardige produkten, illegale kopieën en grove schending van mensenrechten.
het is een beetje als voor gekopieerde cd meer betalen als het orgineel…
Nieuwe NCAP score: -3 sterren.
9000euro???!!! voor dat???
ik vind hem ook duur. In China kost hij de helft.
Maar gekopieerd…. Het lijkt er wel op, maar misschien dat hij precies genoeg verschil heeft met de echte Smart om juridisch sterk te staan, maar laten we dat niet hopen. Een paar obectieve verschillen:
Smart heeft de motor achterin, deze voorin.
Smart heeft twee zitplaatsen, deze heeft er vier (ja, echt de achterste pasagiers zitten tegen de achterruit aan.
Deze heeft ronde koplampen…heeft een Smart nooit gehad.
Een Smart is zo’n 20 cm korter…

Maar trouwens,.. wie wil er eigenlijk zo’n nep ding..
In Italië €9000, dus in NL nog wat duurder! (tenzij hij groen blijkt te zijn en dus milieusubsidie krijgt, maar dat lijkt me sterk…) Geen schijn van kans, dunkt me, dus waarschijnlijk (en hopelijk) niet hier.
daar heb je in italie toch ook een 500 voor…
Voor 9000€ kan je ook een echte auto kopen hoor, bij ons in België kenne we geen absurde BMP of hoe noemt dat bij jullie, een niet zo luxueus uitgeruste Opel Corsa of Toyota Aygo ofzo. Dat is toch meer auto dan dit ding, hier wil ik wel eens 4mensen zien inzitten. En dan crashen :s dat komt echt niet goed.
De Italiaanse importeur Martin Motors maakt zich kennelijk (nog) geen zorgen om grote boze Daimler AG.

Nee natuurlijk niet! Die weten namelijk dat dit helemaal geen kopie is maar een licht gewijzigde oude smart fortwo. Maarja…dat levert geen sensatie op en dus geen publiciteit (lees gratis reclame).
Helaas zijn er ook een heeeeleboel niet-autoliefhebbers die toch een auto nodig hebben. Die mensen hebben maling aan status en technologie.

Er zijn ook autoliefhebbers die maling hebben aan status en technologie ;)
Ik hoop zo zwaar dat deze auto driedubbel goed verkoopt he, kunnen de andere merken er een puntje aan zuigen. Kom maar op met die concurrenten, dan wordt de auto markt wat breder en goedkoper!
Lets go China!!
@el español,

Je hebt HELEMAAL gelijk!

Maar….niet voor 9000 treuro’s!
Als die nep-smart (de echte zou ik niet eens kopen) nou te koop werd aangeboden voor ca. 4000 euro!!!

Ik denk dat de Chinezen het nog heel, heel moeilijk gaan krijgen. De auto’s zijn niet al te geweldig en ook nog (naar verhouding) peperduur!!!
Ik dacht dat China communistisch was, maar ze blijken mega-kapitalistisch!

9000 treuro voor een karretje, terwijl een arbeider in de autofabriek ca. €3580 per jaar verdiend!
kommetje rijst
@ G v H:
9000 treuro voor een karretje, terwijl een arbeider in de autofabriek ca. €3580 per jaar verdiend!

hehehhehehe, welkom in Nee-derland…, waar de belastingdienst de methode-Vis hanteert…
Helaas zijn er ook een heeeeleboel niet-autoliefhebbers die toch een auto nodig hebben. Die mensen hebben maling aan status en technologie

Of je woont in een stad zoals,parijs,milaan, dan wil je echt niks anders dan een smart voor het dagelijks verkeer. en de meesten hebben de mooie auto,s onder de grond in de garage staan en op de zondagen komen die naar buiten. en in principe is een afwisseling op een smart best welkom hier
de prijs is te hoog om succes te hebben. De Koreanen zijn in Europa gekomen met een lagere prijs. Dat waren ook kopieën (Daewoo Nexia, Kia Pride e.d.), maar door de prijs aantrekkelijk. Als een klein autootje net zo duur is als een Toyota Aygo gaan de meeste mensen voor het bekende merk.
weg met die troep
*Koopt een VW Fox* en het is nog qwaliteit ook! en je kan er meer mee, ziet er leuker uit dat dat chineese misbaksel! bah!
In België is er een wet die het aankopen van namaakproducten ook strafbaar maakt, dus het zou me niks verbazen dat wie in België zo een auto koopt, zich mag verwachten aan een boete, en daar bovenop uiteraard de inbeslagname van de auto.
tuurlijk staan ze sterk… Dit is helemaal geen kopie!!!

Want een echte Smart doorstaat wel een crashtest!! :D
Ben benieuwd hoe de eerste rechtzaken rondom kopieen zullen gaan lopen.
Maar ik denk dat de Chinese opmars van Auto’s niet tegen te houden is, en zeker als de veiligheid en de prijs/kwaliteit beter wordt.
Tja, ik snap niet helemaal waar iedereen zich nou zo druk over maakt- In Italië moet dat ding voor €9.000,- over de toonbank gaan? Goed, kost ‘ie dus in Nerderland bijna tegen de zelfde prijs als ons troetelFiatje 500. Voor veel minder kun je auto’s met meer mogelijkheid krijgen en met meer garantie op service en zo.

Ander punt- Ik zie ook hier weer constant mensen katten op China dat zulke inferieure kopieën zou maken en dat ze zichzelf zo joepie en hopelijk naar de verdoemenis helpen en zo.

Fijn. Leuk. Hoop ik ook voor jullie dan als jullie dat willen.

Maar bedenk alsjeblieft wel dat landen als Korea en vooral Japan waar heden ten dage fantastische auto’s vandaan komen, ook zo zijn begonnen. Ook zij begonnen met kopieën van Westerse produkten. En gelachen dat we toen hebben om die inferieure bagger- die zouden het never nooit halen. …Maar inmiddels zijn zeker de Amerikanen maar ook de Europese fabrikanten wel zo ongeveer rechts over de vluchtstrook ingehaald door die lachwekkende bespottelijke …toch blijkbaar inmiddels niet meer lachwekkende en inferieure Koreanen en Japanners….!

Ik hou er dus terdege rekening mee dat het de eerste jaren dan misschien wel lachen en loene mag zijn met die Chinese auto’s, maar dat zij echt gauw genoeg en sneller dan wij in de gaten hebben de truukjes ook zullen hebben geleerd en echt goede zelfs respektabele produkten op onze markten zullen zetten.
Jandepandaman, jij bent niet de enige die zo overdenkt. Vele Europese, Amerikaanse en Japanse fabrikanten denken ook zo over: “Íf you can’t beat then, please join then”. Vele westerse (auto)fabriekanten staan nu al in dikke rijen, elkaar te concureren om een samenwerking aan te gaan met de chinezen. Niemand wil de laatste zijn en achter het net van een ander te vissen. Chinezen tegenhouden of tegenwerken is iets als water naar zee dragen. Chinezen hebben de grootste markt op aarde in handen. Wij hier in Nederland niet. Maar wij willen ook ons producten daar slijten. Dus, Nederland is klein….. maar wij proberen ons groot te denken. Het heeft totaal geen zin om hen tegen te houden. Komen doen ze toch. Dus, doe je voordeel met hun komst!!!.
@Prutser,

Ja oke…maar niet voor 9000 treuro! Man, een Twingo kost net geen 8500 euro. Welke kies je dan?
Japanners zijn perfectionistisch ingesteld en harde werkers, daardoor zijn hun auto’s misschien wel zo goed. (ik denk aan: Kanban systemen, management by walking around en het japanse eer gevoel)

Chinezen maken alles maar na en als de prijs dan ook nog eens slecht is hoop ik van harte dat dit ‘ding’ niet verkoopt en uitloopt op een fiasco!

De tijd zal het leren?
@Jeffrey schrijft,
“De tijd zal het leren?”

De markt zal het leren.
Weet je hoeveel jaren verschillende landen China hebben tegengewerkt hun eigen auto’s te laten produceren. En dan zijn we allen voor de vrije economie. Deze dingen die hier gebeuren zijn volgens mij een teken van: Fuck you all, je kunt er toch niet meer omheen.
Dat krijg je ervan he, als je mensen het niet gunt… Gaan ze op een andere manier hun woede uitbrengen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).