Column Lotte: Hoofdpijn FM

Auteur: , 59 Reacties

Aangezien ik alleen digitaal sociaal ben (maar dat moet de lezertjes bekend voorkomen) en een hekel heb aan kantoortijden met bijgeleverde directeuren vormde thuis werken voor mij een perfecte oplossing. Alleen al de noodzaak om de radio aan te zetten omdat ik te lui was om 's avonds mijn CD-mapje opnieuw te vullen, bleek een extra reden om de auto te mijden.

Ongelooflijk dat ik de (auto)radio toch een maand of vier heb weten te verdragen. ‘Evers staat op’ was voor mij nog het langst te pruimen, maar op een gegeven moment kon ik side-kick Rick Romijn niet langer aanhoren. De maatschappelijke discussie tussen Edwin en Rick bleek voor mij altijd weer een stuurbijtertje. Sinds die tijd ben ik klaar met mensen die een mening hebben. Ik heb er geen, daarom schrijf ik columns. Snel verder naar Radio 3… Giel Beelen. Dat deed mijn hoofd met een klap op de claxon terechtkomen. Sky Radio met BeeGees? Het doodgraversgemurmel op Radio 1? Op een gegeven moment diende CAZ! zich aan met Jeroen Kijkindevegte. Dat was een verademing. Gewoon een soort van kantoorjoker die met me mee carpoolde. Redelijk te pruimen, al laat Jeroen de pruimpjes geloof ik liever links liggen. De rit terug was echter een dieptepunt. De keuze uit o.a. Ruud de Wild en Marisa Heutink van CAZ!. Marisa is getrouwd met voorheen genoemde claxonhoofdpijn en vult haar programma met gezelschapspelletjes. En wat dacht je van Rob van Someren, die praat alsof er een dikke geelgroene fluim vastzit in zijn strot? *Piep* *kraak* ‘errrrroowwww djessss efehmmm’. Blue Note en Chet afgewisseld met een grijsgedraaide bossa nova. Geen geleuter! Dat klonk goed! Niet nog meer geblaat na een dag van oeverloze bilaatjes. In het midden van het land deed het raspende geluid van de doorgetrokken streep onder de banden mij te vaak opschrikken dat ik een stoot FM-amfetamine naar binnengoot in de vorm van … uh… muziek (?) op Slam! FM. Een ‘tietenkontkuttietenkontkut!’ schreeuwende Mental Theo heeft het frontje van de radio/CD-speler in de berm doen belanden.

Er zijn genoeg mensen die jarenlang naar Ruud, Rick, Rob, Marisa, Giel of Theo kunnen luisteren zonder ze ooit een draai om het volume-oor te willen geven. Waarom heeft Robert Jensen jarenlang succes op de radio en nu op TV? Niet omdat mijn mening er toe doet in ieder geval.

Maar goed, ik ben het thuiswerken inmiddels weer zat. Wat valt er te doen voor iemand die een expert is in het zeiken om triviale zaken, sociale vaardigheden ontbeert en die het verdomt om de CD-map te verversen? Ik hoorde dat er een baantje vrij komt bij 538.59 reacties

Jaja, mischien moet je City FM eens proberen.. ;)

PS: en wat zijn bilaatjes.. ??
Ik luister echt nooit radio, en in de auto al helemaal niet. Opgefokte metal en gassen maar, hahaha!

Leuke column, Lotte! :)
Lotte de laatste alinea geeft aan waarom radio 1 te hoog gegrepen is. Succes bij 538
Hoi Lotte, helaas ken je radio Rebecca niet.

Kende moet ik zeggen.
Radio Noord Holland!!
http://www.rtvnh.nl/
Daarom luister ik altijd BNR. Keurig de flitsers in het display en constant interessante discussies.
je zeikt zelf over mensen die een mening hebben en daarna geef je zelf een (domme) mening….
haha! de radio is volgens mij harder en harder achteruit gegaan de laatste 8 jaar ofzo :| Af en toe luister ik naar Giel of de koen&sander show… maar 538 en andere commercielen mogen van mij zo snel als maar kan van de ether verdwijnen!

Thuis is er gelukkig een gygantische mp3 collectie en mocht ik te beroerd zijn om bestandjes aan te klikken dan helpt http://www.nederland.fm mij uit de brand ;)
Net als op tv lijkt de reclame inmiddels belangrijker dan wat daartussendoor getoond wordt… terwijl het echt de andere kant op zou moeten werken om mensen nog te kunnen boeien.
Inderdaad, ook als ik vrolijk ben ’s ochtends weet een radiosmurf dit wel even de kop in te drukken. Echter vermaak ik me met mijn 24 jaar prima met Arrow Jazz FM, alleen buiten de spits. Tijdens de spits moet er inderdaad Groove Armada op repeat gezet worden zodat iedereen het kent.

Naa, doe mij dan Deelder maar die één of andere afthanse, Portugese, big-band uit de jaren 30 volledig doorlicht op Arrow Jazz. Erg mooi, betrap mezelf er op dat ik dan ook heel belangrijk ga kijken terwijl ik voorstuur, een sigaret ga roken en meeknik terwijl hij dingen zegt als; “Manuel Canucha op de contrabass. U weet natuurlijk dat Manu zijn bijnaam was. Hij heeft in de late jaren 40 nog in Engeland getourd. Erg mooi.”

Leuk verhaaltje Lotte.
Het schijnt dat 538 binnenkort helemaal geen muziek meer gaat draaien. Alleen uren tenenkrommende reclame, nutteloze kutspelletjes en mensen die heel hard om hun eigen grappen lachen.
Toch is de cd-speler (of aaipot) wat dat betreft een geweldige uitvinding ;-) Hoewel vooral op een lekker binnenweggetje ofzo bij mij toch het volume, net als de versnelling, een tandje of twee naar beneden gaat, het raampje open en genieten van een heerlijk zescilinder orkest :-)
De nationale radio heb ik om redenen van redactioneel en reclamedragend geleuter vaarwel gezegd. Ook ik werk thuis en heb de geneugten van internetradio ontdekt via Shoutcast.com. Mijn pc staat aangesloten op mijn surroundsysteem, dus geluid is prima en wereldwijde keuze te over. In de auto gaat de cd-speler aan. Dat ik tot verlenens toe dezelfde muziek aanhoor, maakt weinig uit, omdat het mijn eigen keuze is om de wisselaar niet af en toe van nieuw materiaal te voorzien. Alles beter dan het geblaat uit het Hilversumse.
is lotte niet de blonde stoot uit de video reportages??
lol Ogerr

Zo ja, wat wil je er mee?
adrie bombarie
Ik rij een 6 cylinder beamer, heb geen radio nodig! :-)
@adrie bombarie: precies! ;-)
LOL @ Ruben
dus toch! en ze gaan het gewoon verkopen als een nieuw format tsss :P en het lijkt er trouwens op dat ze om zichzelf moeten lachen… edwin evers was op 3FM altijd wel leuk… maar alles op 538 wordt verprutst met reclame en gejammer.
Leuke column, maar de oplossing is simpel. Koop een iPod met zo’n grappig, semi-illegaal, FM-station creërend stekkertje. Download op een donkere zaterdagmiddag alle muziek die je je kan bedenken op Limewire, en dan kan je je eigen muziek luisteren zonder dat je vaarwel hoeft te zeggen tegen de oude vertrouwde ervaring van ’t luisteren naar de radio (kraak, kraak, kraak) ;)
en dan heb ik het nog niet eens over de muziek! er wordt veeel te veel troep geproduceerd! wat is er mis met instrumenten kunnen bespelen?! :?

@adrie bombarie
en ik moet zeggen dat ik het geluid van me volvo 2.3 vierinlijn ook steeds meer begin te waarderen ;) tis maar waar je het mee vergelijkt :P

maar een 6c beamer?? hoor je die dan?
@ ogerr: Nee, Lotte is een andere (niet blonde) stoot. ;)
Is Lotte niet blond???? Jammmer.. :(
Heeren, op deze manier zitten we dicht tegen Mentale Theo niveau aan.
@Pannekoek: jammer dat ze misschien wel eens intelligent zou kunnen zijn?
Leuke column Lotte! Ik luister tegenwoordig ook steeds minder radio, omdat het gewoon bagger is. Gelukkig hebben we de iPod nog…
Ik heb amper de radio aanstaan [alleen voor filéberichten..]

En Giel Beelen kan ook wel leuk zijn op 3FM..

soms heb ik ook nog Arrow opstaan..

Maar ik mis muziek met inhoud!!

Ik ben dan ook blij dat ik een cd speler in m’n bedrijfswagen heb ;)
Wat is de bedoeling hiervan?
Lotte’s columns hebben geen bedoeling davy. Waarschijnlijk omdat ze geen mening heeft en een expert is in het zeiken om triviale zaken. ;-)

Hier in België kan ik Peter Van De Veire ’s morgens en Tomas De Soete ’s avonds op Studio Brussel wel appreciëren.
@H.J. Vaesen

niks natuurlijk, maar dan leest het makkelijker weg ;)
@ Solstice

Nee dat is het niet.. Ik ben gewoon gek op blondines.. ;)
@ Lennart : aaaah, nu snap ik het ;)

*kuch kuch*
@H.J. Vaasen: Je luistert al even lang naar Arrow Jazz FM als ik oud ben! Ondanks de generatiekloof begrijp ik je volledig, maar Arrow Jazz FM werkt bij mij ook prima in de spits.

De muziek zorgt ervoor dat ik niet zo opgefokt in de auto zit en relaxt bij mijn klanten arriveer. Geen gezeik, alleen jazz, nieuws en headlines!
Q music! Heerlijke platen zonder al te veel gezeur.
Tjsa. Radio. Ik luister het ook steeds minder. Muziek is nog oké, maar al dat geklets en de reclame zeg…. :( Verschrikkelijk. In de auto heb ik meestal helemaal niets op staan, lekker rustig. :) RA999’s oplossing is wel goed op zich… Ware het niet dat ik niet een middag lang muziek wil zoeken…
ik zeg:

GET A LIFE!
Meestal zap ik geërgerd heen-en-weer tussen 3FM, StuBru en Arrow Classic Rock. Sowieso op het hele uur ’t nieuws op Radio 1. Daarnaast heb ik ook ’s een hele maand enkel Radio 4 geluisterd. Klassieke muziek en weinig gepraat is af en toe zo gek nog niet!

En als je je ’s goed wil ergeren aan experts in het zeiken om triviale zaken, dan moet je maar ’s om half zes naar Omroep Zeeland’s “Zegt U ’t Maar” luisteren waarbij luisteraars mogen bellen om te vertellen wat ze dwars zit (denk hierbij aan (al dan niet krasse) oude Zeeuwse knarren die in dialect vertellen dat de (enige) lantaarnpaal in hun dorp verkeerd staat).
@Citrofiel
Lotte had toch kinderen? Ziedaar de oplossing :)
astondriverinspe
Kjoe Mjoesik vind ik altijd nog het best te pruimen idd.. En anders is een Eipot een prima oplossing, elke dag andere muziek zonder de cd’s in je wisselaar te hoeven verwisselen.
Tja, radio. Bestaat dat nog? Ik ben al jaren geleden afgehaakt, elk uur Gunano Apes op Radio3/3FM/Hilversum3 of hoe het ook heette kon ik echt niet aan.

Best jammer dat de DJ’s het maar niet ik de kop krijgen dat Talk radio niet voor niets failliet gegaan is. De luisteraar wil geen over oveverloos gezwets. Iki ben voor een 10 woorden regel, tussen de platen door mag de DJ maximaal 10 woorden gebruiken om de plaat af te kondigen.
@Pannekoek: komt van bilateraal en dat is een overleg tussen twee mensen.
@Dr. Bronx: * zucht * begrijpend lezen leer je op de basisschool. In mijn columns neem ik niemand serieus, mijzelf al helemaal niet.
@H.J. Vaesen: word up man!
@Ruben Baeten: misschien een idee voor het weekoverzicht? Er kwam vorige keer al een nutteloos kutspelletje in voor! ;-)
@Pieter: thuis luister ik Last.fm. Is volgens mij vergelijkbaar.
@Ogerr: ben jij dat groene figuur dat eigenlijk een prins is?
@Solstice: hahaha, met de nadruk op misschien!
@davy: existentiele vraag… Let me think ‘bout that.
@Lennart: kijk een vaste bezoeker! ;-)
@The H.: hoezo? heb je er een in de aanbieding dan?
@SQB: klassiek ben ik helemaal vergeten… ‘Zegt u ’t maar’ klinkt als een perfecte uitlaatklep voor mij!
Waar is CAZ toch gebleven? Dat was altijd goed te luisteren maar sinds een half jaar is op die frequentie alleen maar iets met “classic rock” te ontvangen.
tussen 07.00 – 09.00: Studio Brussel: 100.9fm

De Grote Peter Van de Veire Ochtend Show. Is altijd leuk
Ik heb nog een andere reden om geen radio te luisteren in de auto: commercials. Word echt gestoord ervan, vooral op de commerciële zenders waar het elk halfuur weer zo ver is…

Vandaar dat ik meestal 3fm op heb staan. Sommige presentatoren moet je mijden (de EO op zondagavond bijvoorbeeld), maar dan zet ik meestal radio 1 op: nieuws/achtergronden. Niet omdat ik dat altijd superinteressant vind, maar omdat er gewoon geen alternatief is als je geen cd’s bij je hebt…
Ik kan me geheel vinden je stukje :). Maar 1 tip voor de weg naar huis:

Niet om reclame te maken ofzo maar; Coen en Sander op 3FM. Daar kom ik echt vrolijk mee thuis.
Studio Brussel is een verhaal apart – dat is, in mijn ervaring, altijd wel goed.

Hier in NL luister ik meestal 3FM (ik ben wel degelijk fan van Giel), behalve als ik in mijn auto zit. Dan is het Arrow Classic Rock of Jazz FM, fits the mood. :-)
Middag show van Koen en Sander op 3fm is wel leuk… Gewoon droog
misschien ouderwets:

Radio Veronica in combinatie met Q FM…….en als dat mijn strot uitkomt de vers opgevulde 12-CD wisselaar.
MP3 past niet in mijn autoradio…….alleen in mijn oor, helaas!
tussen 07.00 – 09.00: Studio Brussel: 100.9fm

De Grote Peter Van de Veire Ochtend Show. Is altijd leuk

Nu zijn wer sèh ;-) One of my favourites, samen met music at work. Bij mij altijd stubru, want al die commerciële zever komt mijn oren al na vijf minuten uit. Qmusic, donna, topradio, van mij mogen ze ze allemaal met peertjes stoven in eigen nat.
@Lotte

Radio is überhaupt k*t, heb je die niets verteldende schreeuwende gasten niet dan heb je wel bagger reclame of het nieuws/verkeersinfo (wat alweer??). En die 4 hele nr.’s die ze ’s middags dan draaien wordt ook niet echt iemand heel heet van.

Vooral de gast in de ochtend, ik wil rustig wakker worden, niet met een adhd kerel op de achtergrond die zichzelf vaak iets te grappig vind. Hoe heet die ene gast … zwart. Hoe ze zoveel geld kunnen verdienen…

Ik erger me al aan radio zo lang het bestaat eigenlijk, terwijl ik toch een grote muziek fan ben. Als ik dan naar gesprekken moet luisteren doen dan maar radio 1 dat gaat nog ergens over.

Ow en koop gewoon een mp3/cd speler in je auto, neem je 1 cd, gooi je 10 uur muziek op. Opgelost.
*
ow niet zolang het bestaat,… zolang ik leef dan maar… of gewoon lang.
ik pleit ook voor Stubru in holland ..
om niet knetter te worden moeten wij het doen met arrow jazz en BNR ..

jammer dat Henk Westbroek er niet meer is .. WAT IS WAAR ???? was altijd wel leuk.
Heb gewoon een radio/cd speler die mp3’s af kan spelen. Heb je aan 3 of 4 cd’s in totaal genoeg. In de andere auto zit nog een old school 6 cd wisselaar.

Ik heb nooit van radio gehouden, al dat gepraat en die reclame. Ik snap niet dat mensen daar naar kunnen luisteren..
@ Lotte : al nagedacht …? ;)
Q-music, het foute uur! Alleen jammer dat die van Inkel nogal graag zichzelfhoort praten. En waar het te ontvangen is: arrow jazz fm.
@Robin: Radio 1? Met dat steeds weer tergend onnozele Standpunt NL?

@lincoln: Als ik twaalf biertjes neem klink ik in mijn hoofd ook net als Henk Westbroek.
Top Column Lotte.
De laatste week van het jaar Radio 2, voor de liedjes uit de Top 2000, weinig slapen, dat dan weer wel.
Voor de rest van het jaar, cd vol met zelf samengestelde mp3’s, eventueel Radio 1 voor de sport en soms voor de rust niets.
64-JV-DS (nee, géén autokenteken)
Noem mij maar stoffig, maar ik heb lekker Radio 4 Klassiek aanstaan. Heerlijk rustig, geen slap gezwam van een of andere egotripper achter een microfoon, maar alleen de nodige informatie over het stuk dat gespeeld wordt/is.

Daarnaast biedt mijn CD wisselaar uiteraard ook nog uitkomst met een heerlijke mix van lounge en elektronisch.
Ik kom uit Twente, dus ik luister geen legale radio. Ik luister naar radio van mensen die het uit liefde/hobby doen. Niet om hun salaris mee te verdienen
http://www.fearfm.nl luister ik altijd als ik op de computer zit:D
Je moet gewoon een computer in je auto bouwen (ff googlen op CarPC) en dan een harddisk erin stoppen met 100GB aan muziek. Hoef je nooit meer je CD mapje te verwisselen en kun je toch altijd nieuwe muziek luisteren. LOL!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).