Nissan GT-R’s ringrondje video & V-spec info

Auteur: , 38 Reacties

Vorige week hadden we het over de Nissan GT-R die tijdens een rondje Nürburgring volgens onbevestigde berichten een tijd van 7:35 wist te klokken. Inmiddels hebben we de beelden en de exacte tijd blijkt 7:38:54, dus langzamer dan de eerder genoemde 7:35, maar desondanks nog een hele nette prestatie. Als jij dankzij alle racegames ook ieder bochtje op de Nürburgring uit je hoofd kent, of omdat je als bofkont er geregeld zelf komt, rijd dan in onderstaande video even het rondje mee.

Ondertussen schijnt Nissan druk te sleutelen aan een nog brutere GT-R, de zogenaamde GT-R V-spec. Deze moet ergens 2009 beschikbaar komen. De V-spec uitvoering is lichter en heeft nog meer vermogen. De remmen en het onderstel worden doorontwikkeld en er zal met carbon en aluminium worden gewerkt om de gewichtsreductie te bereiken. Er gaan geruchten dat de V-spec maar liefst 250 kilo lichter zal zijn en met 50 paarden extra op 530 pk zal uitkomen. (via: motorauthority)

Als bonus hebben we ook nog de officiele GT-R promo voor je.38 reacties

Yyyyyesssssss! Geilheid alom! Thanks!
jammer dat er geen geluid bij het promo filmpje zit maar wel een super vette bak
promo video heeft -geen- geluid.
Leuk, grant turismo II promo filmpje! haha
mooi dingetje hoor poepoe
275 op het rechte stuk.. zie ik dat nou goed..

en het begin en eindpunt ligt niet gelijk aan elkaar.. dus zal meer dan 7:40 worden..

maar wat een brute bak..
Klinkt als zo’n farboud (herken het uit Test drive unlimited)

echt vet!
Ehm nog een puntje (heb de video nog niet gezien) maar het schijnt dat de baan op sommige punten nog niet droog was tijdens het rijden van de 7:38….. daarom geeft Nissan aan dat een 7:35 wellicht mogelijk is….. Als ze ’s ochtends vroeg een droge ochtend hebben dan zullen ze duidelijk harder gaan….
Zo die ziet er snel uit.
‘Leuk, grant turismo II promo filmpje! haha’

ehm.. -t en inmiddels zijn we 10 jaar verder ;)

maar verder, impressive rondje.. flinke klap bij karussel!
Sinds wanneer eindigt een rondje Nordschleife midden in een bocht? Zover ik mij kan herinneren eindigt dit parcours met een recht stuk! Dus ik denk dat we hier nog enkele seconden mogen bijtellen.
euh fej, vond het een behoorlijk recht stuk daar waar ie tegen de 280 haalt.. ;)
Vraagje, komt hij ook nog gewoon met een handbak ?
250 kg eráf en dan nog eens 50 pk erbij? Weet iemand het gewicht van de ‘normale’ GT R?
Ben benieuw op wat voor een kg/pk verhouding je dan komt met de V-Spec..
voor zover ik weet eindigt de meting altijd aan het einde van die bocht….. Waarom Start en Finish niet gelijk zijn weet ik niet, maar het is niet de eerste keer dat je dat ziet. Overigens is het stuk tussen 3:10 en 4 min. gedeeltelijk nat (blijkt ook onderaan de video te staan)
ik heb net nog even gekeken naar de video van de R8….. die lijkt harder door de bochten te gaan (kan gezichtsbedrog zijn) maar dat betekent dan gelijk ook dat deze GT-R enorm veel sneller is in de acceleratie (en bij het remmen?).

Iemand anders die daar anders over denkt? (/of hetzelfde mag ook natuurlijk)
InfinteNissan
Wat een bak.

Het is inderdaad zo dat de meting eerder stopt dan waar ie begonnen is, maar dat zal dan blijkbaar gebruikelijk zijn om dat zo te meten. Het lijkt me erg sterk als Nissan een filmpje publiceert dat ze een betere tijd proberen weer te geven door de tijd eerder te stoppen dan de eigenlijke finish. Het zijn echt geen idioten.
Ik het filmpje gezien. Erg goede prestatie, maar er mag zeker wel 300kg eraf.
Het startpunt van een rondje nordschleife zag je maar de finish is als ik het me goed herinner bij de brug op het rechtestuk. BTW dat ze 24 sept 7:38 hebben gereden kan wel betekenen dat ze nu op 7:35 zitten. (iets beter baancondities, nog wat veranderd aan de wagen, etc)
InfinteNissan
Heb het filmpje nog ff bekeken en ik denk dat die afstand tussen finish en start misschien zo’n 200 meter is. De auto’s kunnen na de finish in die bocht mooi snel stoppen dus het heeft misschien iets met veiligheid te maken voor auto’s die eventueel gaan starten of wachten bij de start. Zone van een paar honderd meter waar niet geraced wordt is misschien wel zo veilig, vooral op zo’n lang circuit als de nordschleife.
Het ziet er veelbelovend uit. Doe mij er maar eentje, in het zwart graag: http://www.seriouswheels.com/2008/nopq/2008-Nissan-GT-R-A-Super-Black-1280×960.htm
het laatste filmpje is op autoweek wel met geluid alleen muziek overgins
Ziet er erg lekker uit zeg !

De start en Finish verschillen inderdaad, dit hoort ook zo ..
300 km/h aan het eind van het rechte stuk waar het omlaag gaat.
Hij is gewoon meer dan volmaakt. Ik denk dat ie zijn naam wel waar maakt. Ik vind ‘m zeker gelukt!
Promo filmpje?
Porno filmpje!!!
een porsche GT2(997) haald aan het einde voor het rempunt op Dottinger Hohe 293km/h waar de Nissan bijna 280 gaat. Dit zegt niks hoor maar ik bedoel maar dat het nog harder kan. En het laat vermoeden dat er in de bochten en bij het remmen heel veel winst is gehaald. Het verschil is maar marginaal tov voornoemde Porsche! Felicitaties aan Nissan voor deze prestatie. Dat beloofd heel wat voor de V-spec.
Oja het gewicht van de standaard versie bedraagd 1730kg. Ben wel benieuwd waar de Nissan techneuten de beloofde 250kg weg willen halen. Hoop niet dat ze de techniek gaan kastreren (weg halen van het 4×4 systeem bijvoorbeeld) want dat hoord gewoon bij een GT-R. Die V-Spec mag er van mij wel wat brutaler uit gaan zien, dikkere spatborden en groter spoilerwerk. (net zoals bij de voorgangers)
Ligt het elke keer aan mij of doen die video’s het gewoon niet??
:crazy:

of ben ik gewoon TE laat?
Hij klinkt een beetje als een Bugatti Veyron vinden jullie niet? Btj turbine-achtig..
@ The H.,
beide filmpjes werken prima. Het zal dus aan jou liggen. ;)
Peugeot407coupe
@Dirk
Dat idee had ik ook inderdaad.
Lijkt er inderdaad wel op. (van binnen)
Als hij dan ook het geluid van een veyron aan de buitenkant produceert :O
Dat is echt bruut!

ziet er goed uit verder! kijken wat hij doet op een koude, droge morgen;)
Uber Alles!
Hebben! Hebben! Hebben!
Ik wil meer… Dit is gewoon ‘hét’!
Weet iemand toevallig de modeltyppering?
Aangezien ze hem geen Skyline meer noemen vraag ik me af of hij R35 gaat heten of (hoewel het me sterk lijk) S16. Dan zou de Silvia wel heel vet worden!
Fap Fap? :P Dit zag er echt super uit. De legende gaat door zo te zien? Het geluid is super en het interieur ziet er ook wel cool uit. En dan die acceleratie, super. Ik denk dat de merken met een soort gelijke wagen en veel fanboys (jaja, ook mijn automerk, Audi) moet gaan oppassen.. :P
@ [email protected]:

Gewoon GT-R. “Skyline” hebben ze gedropt en de R typering ook.
Lexus LF-A doet de Nurburgring in 7 min 24 sec.

http://motormagazine.co.jp/200…#more

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).