Kilometervreter zet ruim 4 miljoen op teller Volvo

Auteur: , 45 Reacties

Saab gaf eind vorig jaar een gloednieuwe 9-5 weg aan de man die 1 miljoen mijl had gereden met zijn Saab 900 SPG uit 1989. Als je dacht dat dat een behoorlijke prestatie was, maak dan even kennis met de 67-jarige Irv Gordon uit Long Island die 2,6 miljoen mijl op de teller zette. Omgerekend is dat bijna 4,2 miljoen kilometer!

Irv Gordon is een inmiddels gepensioneerde docent. Vanaf 1966 rijdt hij al in zijn Volvo P1800. Dat Irv een echte kilometervreter is blijkt wel uit het feit dat hij de eerste 48 uur dat hij zijn Volvo had, al 2.400 kilometer asfalt versleet. In 10 jaar tijd heeft de beste man maar liefst 800.000 kilometer gereden, wat hem in in 1998 met 2,57 miljoen kilometer op de teller een notering in het Guinness Book of World Records opleverde voor “meest gereden kilometers door slechts één eigenaar in een niet-commercieel voertuig”.

De Volvo van Irv is nog lang niet afgeschreven, want hij heeft de komende vijf jaar zijn zinnen gezet op 3 miljoen mijl (4,8 miljoen km). Of dat gaat lukken, zal niet zozeer aan de auto liggen als wel aan Irv zelf. De onderdelen van de auto redden het wel, maar Irv maakt zich meer zorgen om zijn eigen onderdelen. Hij wordt op 15 juli 2012 72 jaar en dat zou volgens hem een mooie dag zijn om de 3 miljoen mijl(paal) aan te tikken. Irv is er vrij zeker van dat niemand hem dit nog zal nadoen met slechts één en dezelfde auto.

Hij weet nog niet wat hij met zijn P1800 Coupé zal doen nadat de mijlpaal is bereikt, maar heeft erover nagedacht om ‘m te verkopen voor een dollar voor iedere gereden kilometer. Het zou ook kunnen zijn dat hij de auto aan een museum schenkt, of dat hij er gewoon in blijft rijden zolang beiden daartoe nog in staat zijn.

Met dank aan William voor de tip!45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo, heeft die een benzinepomp in zn tuin staan? :p
Mooie prestatie iig!
Romantisch, samen oud worden.
Een dollar voor iedere kilometer… Dat lijkt me wat enthousiast.
mooi verhaal. zegt veel over de kwaliteit van klassieke volvo’s!
En Volvo besteedt hier geen aandacht aan?! Domdomdom…
Wat een kilometergeobsedeerde! :p

Anyway, bewijst dat Volvo’s tenminste degelijk zijn. Valt van z’n Duitse concurrenten niet altijd te zeggen… Mooiste auto ooit overigens die meer dan 10 jaar oud is, en na de AM Vanquish S gewoon de mooiste auto ooit :) . Vooral zonder die verkeerde schuine streep.

– Apache
@ Citrofiel

ja, geef die man eens een C70 of een S80 of zo! :p
en krijgt de irv geen gloednieuwe volvo for free? raar..:P
dat is toch een behoorlijke prestatie vind ik, doe dat maar eens met een auto
houden velen niet vol
logisch… dat waren nog eens volvo’s….

tegenwoordig lukt dat niet meer…. met de huidigen generaties fordjes…eh…volvo’s gaat dat echt niet meer lukken.
@citrofiel
enof volvo hier aandacht aan besteedt. Als je eens bij volvo dealer de Beemd in Best gaat kijken die hebben een hele afdeling gemaakt met classieke Volvo’s waaronder ook een rode P1800 coupe en een P1800 estate.
Irv wil helemaal geen nieuwe auto.
Nieuwe auto’s gaan veel eerder kapot, dus wat moet je dan met een nieuwe?
Irv is bovendien vergroeid met zijn oude beestje.
Oude planten moet je niet verpotten- Die laat je gewoon samen doorrijden tot één van de twee echt gaat hemelen.
die volvo is beter als die van mij met 275.000 op de teller
net weer laten maken voor 1500,00 euro
vØlvØ frǽk
aah dit maakt mijn avond weer helemaal goed…
wat ik al jaren zeg wordt nu eindelijk eens bevestigd..
volvo rolt maar door en door en door! :-)
het is dat wij niet zoveel rijden, anders hadden ze ook al heel wat kilometers derop zitten… maar 100.000 kilometer op 15 jaar is natuurlijk niks voor een Volvo ;-)
mooie bak, heel goed
hoevaak is de teller dan wel niet opnieuw naar 0 gegaan? of is die van volvo oneindig:P ik kan me herinneren dat er ooit eens een filmpje op autoblog is gepost met een VW golf 4 die na 999.999 kilometer naar 0 ging.
*kijkt nog eens uit het raam en glimlacht*
Verkeerde foto!, hij heeft een rood exemplaar! ;) Daarnaast heeft hij ook al eens in het Guiness Book o.R. gestaan, maar ja dat kan ook al wel een paar keer met die teller stand.

Dat Volvo hier verder niet veel aandacht aan besteed is wel logisch he, dat andere merken dat doen.. tja, misschien hebben zij wat te bewijzen. Volvo niet! ;)
Thom Holwerda
De P1800 Coupe… Want een droomauto is dat toch. D’r rijdt d’r eentje rond in mijn dorp hier, een bordeaux rode, en elke keer als ie voorbij komt kijk ik toch weer om (om vervolgens zowat mezelf bijna om een boom te wikkelen).

Laatst nog even zelf gekeken wat zo’n apparaatje nou kost. Is niet mis.
geweldig nieuws :D en inderdaad een hele prestatie van zowel de man als het tweelitertje.

en dit aantal is wel heel uitzonderlijk… dat geef ik meteen toe. Onderhoud en een goede chauffeur zijn van levensbelang om een auto zover te krijgen. Daarbij moet je ook maar de goede onderdelen zien te hebben.
Echter mijn volvotje heeft er tegen de 310k opzitten en geeft nog geen krimp. Het is natuurlijk minder luxe dan een nieuwe maar hinderlijk kraken, piepen of een gammel rijgedrag zijn nog geen sporen van te bekennen.
Ook de V70 classic doet zonder moeite de 4 ton en voor de nieuwe modellen geld voor de motor hetzelfde. Het blijven zeer duurzame auto’s maar hoe meer elektronica en veiligheidstrucjes er in een model zitten hoe meer er stuk kan gaan. Het blok kan tegenwoordig de kilometers in ieder geval nog prima aan bij volvo.
Waarom zou Volvo aan die man een nieuwe wagen schenken?
Die vent heeft in 40 jaar slechts één auto gekocht. Aan zo iemand gaat de autobranche kapot!
Toch een hele prestatie van auto én chauffeur, ik zie het mezelf niet doen.
Autobandventieldopje
FF gegoogled..zie linkje http://www.designnews.com/article/CA6471169.html?nid=2875#irvgallery mooi verhaal met aantal leuke foto’s.
Mr. Irv Gordon heeft zijn Volvo al die jaren bij dezelfde dealer waar hij de P1800 destijds heeft aangeschaft laten onderhouden en op vaste momenten de olie ververst…mooi verhaal en nog steeds een mooie…nee prachtige auto!
die man heeft wel wat grammetjes co2 de lucht in geblazen
Autobandventieldopje
o ja @ Jordey… zie 1 van de foto’s na linkje..teller gaat maar tot 99999 miles dus is tig keer rond gegaan…bizar..zal de lokale Volvo dealer wel keurig afgestempeld hebben..zijn onderhoudsboekje zal wel zo dik zijn als een bijbel zo langzamerhand va alle servicebeurtjes met dito stempels…Ook heeft hij allerlei relikwiën op zijn grill..souvenirtjes van Volvo met 100000miles en zelfs 1 van million miles , ook draagt de auto speciale nummerplaten Newyork MLNMLR ofzoiets (millionmiler)
dekster (Union Fait La Force)
Mooie prestatie in een mooie auto :)

@Daniel
Do you care? :-?
Autobandventieldopje
Heb verhaaltje inmiddels [email protected] en Apache…hoewel hij klaagt dat hij nooit een oliefiltertje of een flesje olie van Volvo heeft gekregen (omdat anders iedereen miljoen mijlen gaat rijden met z’n Volvo) heeft hij in het verleden al een 780 bertone coupe en in 2002 een C70 gekregen…die Bertone heeft ie inmiddels met bijna 500000mijl op de klok aan een bevriende Nederlander verpatst..
En dan zijn er nog legio idioten die maar blijven roepen dat alleen diesels zo lang meegaan………………..
In regio’s waar benzine goedkoop is (USA onder andere) blijken benzine motoren dus net zo lang mee te kunnen gaan. (Ik heb ook wel eens een advertentie gezien van een toeleverancier met daarin een Chevy V8 pick-up truck met meer dan 1 miljoen mijl op de teller).
@ Daniel

Hij heeft dan wel wat kilogrammetjes CO2 geblazen zoals jij het zegt, maar hij heeft al 40 jaar dezelde auto. Ik zou denken dat het beter is voor het milieu om 40 jaar in 1 auto te rijden dan in 40 jaar in pakweg 10 auto’s te rijden.. Het produceren van auto’s is ook niet misselijk qua vervuiling.
@Laurens: volgens Volvo zelf staat de productie van de auto voor slechts 10%, 90% is verbruik. In dit geval misschien 1%?? Want 4,2 milj. km @ 200g/km is bijna duizend ton CO2…. of bijna duizend keer het gewicht van de auto in CO2 de lucht in…. toch niet mis ;-)
Mijn opa had in de ’70 een P1800 ES, helaas was ik er toen nog niet.. Was voor zover ik weet van plaatjes en familiealbums een hele mooie auto..
Zo oud dit nieuws. Stond een jaar geleden al in Automobiel klassiek.
@jordey: ik ben er vrij zeker van dat dat geen 999.999 km was, maar 299.999 km ;-).
Gaaf verhaal. Je moet er wel tegen kunnen om allerlei ander moois aan je voorbij te laten gaan en in dezelfde wagen te blijven rijden. Maar naarmate de kilometerstand klimt wordt de kick natuurlijk groter om door te rijden, ook dat snap ik dan wel weer.

Toch hoor je ook soms verhalen dat er er zó veel onderdelen zijn vervangen, soms het hele blok en de schakelbak, draagarmen, etc., dat het voor driekwart niet meer dezelfde auto is. Ben wel benieuwd naar de onderhoudshistorie van dit exemplaar.
@d_vdm: Niet moeilijk; die V8’en hebben zoveel macht in lage toeren dat het totaal niet nodig is ze op te jagen om vooruit te gaan. Minder toeren = minder slijtage van de verschillende onderdelen. Dat is heel wat anders die opgefokte 1.4 motorkes waarmee ze in Europa rondrijden. Verbruik is lager, maar door hun ‘opgefoktheid’ gaan ze veeeeel minder lang mee. Meestal net lang genoeg totdat de andere onderdelen en electronica van de auto compleet versleten zijn.
for life!
@Elrae: als je echt beniewd was en anderen hun commentaren zou lezen, dan had je deze link tegengekomen: http://www.designnews.com/article/CA6471169.html?nid=2875#irvgallery
;-)
Structuur is dus nog origineel, motorblok en stuurhuis ook…
mooi, zoiets maakt de dag van een volvo liefhebber goed. Het zijn echt super mooie auto’s en een echte volvo gaat jaaaaren en vele honderduizenden kilometers mee; zie hier het bewijs.
Cool !!
Zou een goeie stunt zijn als Saab die man ook een nieuwe 9-5 zou geven!
@ hake; LOL!
Knap hoor, dat haal ik voorlopig nog niet met mijn Volvo 142 (311.111 km) en S70 (347.000 km).
Volvo’s zijn degelijk , dat blijkt maar weer. Alleen, de p1800… tja, die stond nou geloof ik niet als een van de degelijkste bekend. Nogal roestgevoelig. Op een gegeven moment hebben ze de productie zelf weggehaald uit Engeland (dacht ik?) omdat die niet aan de kwaliteitseisen voldeden. Maar het blok, een B20a, tja… die krijg je niet kapot, zolang je ‘m keurig olie voert.
Hoe dan ook: Vet gers!
carsofcoolhaven.nl
Mooi resultaat, maar niet onbelangrijk: ook een erg mooie auto die P1800. Ik heb er eentje op de site staan die mee rijdt in de Tulpenrallye, en sinds ik die gespot heb ben ik eigenlijk op zoek naar eentje ‘in het wild’. (de Tulpenrallye P1800 spot was in een parkeergarage)

Maruh… moet nog maar zien dat de XC90’s en dergelijke van teugeswoordig de zeven cijfers aan kunnen.
Ja hiervan valt mijn mond op. 4.160.000 km met dezelfde auto. Voor zo-iemand heb ik alvast eindeloos veel respect. Zoals iemand al zei: het moet ongelooflijk kicken zijn om er keer op keer nog wat kilometers bij de sturen.

Wat extra leuk is: deze P 1800 is de lievelingsauto van mijn vader. Dus wie weet komt er later zo eentje in onze garage te staan.
Scooperdepoep
Ik ken deze vent, het is trouens een rode P1800 SE en dit verhaal is ook al 1 jaar oud.
Autobandventieldopje
@Scooperdepoep => nee het verhaal is al 40 jaar oud! ;) Lees voor de grap eens het linkje wat ik eerder heb geplaatst en je zult echt versteld staan.. Deze auto heeft 40 jaar lang buiten gestaan dus nooit in de garage en ook woonde deze man aan de kust dus in de buurt van zilte zeelucht is nooit overgespoten , heeft nooit panne gehad ofwel deze auto heeft zijn compaan/eigenaar 4,2 miljoen kilometers lang zonder pech op plaats van bestemming gebracht..de enige schade die ie heeft gehad was wat aanrijdingsschade op parkeerplaatsen van andere auto’s die krassen hadden gemaakt enzo.. Verder is er i.d loop der jaren heel wat onderhoud verricht , maar is een groot gedeelte van de auto nog in volledig originele staat…overigens verklaard de eigenaar dat iedereen dit soort hoeveelheden kilometers met nagenoeg elke auto kan halen mits er aan een aantal basisregels wordt gehouden…dit zijn o.a. onderhoud zoals de fabrikant dat voorschrijft (dus op tijd olie(filters) verversen etc etc) , normaal rijden en niet als een achterlijke doortrekken in versnellingen ,remmen of bochten maken (zoals ik zelf wel doe ;)
Overigens verschijnt deze man al sinds jaar en dag her en der over de gehele wereld met zijn unieke verhaal , omdat hij decenia lang record op record verbreekt met zijn auto. Hij voegt er aan toe dat het hoogstonwaarschijnlijk is dat er ooit iemand meer kilometers zal maken met 1 en dezelfde seriegeproduceerde personenauto..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).