Zo schatje, trek?

Auteur: , 39 Reacties

Mijn maag knort. Een teken dat ik vergeten ben de vertrouwde bruine boterham met kaas in mijn tas te stoppen. Het zakje met Fishermans Friend begint de bodem te bereiken en de zure oprispingen van een lading tranentrekkers speelt op. Zal ik het er dan toch maar op wagen? De parkeerplaats van het eerst volgende tankstation ligt vol met plastic flessen, snoepwikkels en peuken. De 'Houd Nederland Schoon' vuilnisbakken ogen redelijk leeg en verloren in deze vuilstort. In de tankshop probeer ik me voor te stellen waar ik trek in heb als mijn blik langs de broodjes kaas met mayo (?) en de zakken samengeklonterde Engelse drop gaat.

Een raar gevormd hoopje deeg trekt mijn aandacht. Er hangt iets groens tussen en op de verpakking staat dat het een croissant met ham, kaas en rauwkost is. De daaronder geplaatste Franse omschrijving probeert het nog aardig, maar toch denk ik echt dat de ham naar me knipoogt. Rillend stop ik de flirtende deegbal terug in het schap.

Iets sist in mijn linkeroor en min of meer verwacht ik een bij de croissant horende vlieg, maar als ik opkijk grijnst een kerel met houthakkers-shirt mij tandeloos tegemoet. ‘Zo schatje, trek?’ en hij stopt tegelijkertijd een gehakstaaf in z’n kliko waardoor de zure oprisping plotsklaps tegen mijn gehemelte zit. Klaag ik steen en been over flirtloze files, kan ik bij een willekeurig tankstation mijn lol op!

Om aan de vleeskeuring te ontkomen schiet ik snel de toiletruimte in alwaar een overvolle luierbak dominant staat te stinken. Het damestoilet is bezaaid met afgerold wc-papier en plassen met urine. Hoe ze dit een damestoilet durven noemen. De schapen op de kinderboerderij hebben meer fatsoen. Groen aangelopen wankel ik de shop weer binnen en graai blindelings iets uit het schap, reken af en weet nog net mijn auto te bereiken.

Als ik bij mij positieven kom en de binnengehaalde buit bekijk, zie ik een driedubbele verpakking van Fishermans Friend op de bijrijdersstoel liggen.39 reacties

Het is zo jammer dat dit meer dan eens voorkomt bij tankstations. Is vooral leuk bij de wat langere reizen.
”Het damestoilet is bezaaid met afgerold wc-papier en plassen met urine.”

Ik wist niet dat dat kon.. :shock:
De tankstations waar ik stop zijn meestal super netjes, misschien heb ik geluk.. of feeling ervoor :P
Hej Lotte, mooie omschrijvingen weer.

Hou vol, ik kijk alweer uit naar de volgende column.
doet me denken aan een reclame campagne van een bekend benzine merk:
Tanken, net een beetje beter…
Volgens mij is Lotte in verwachting. Ik hoor van mijn vriendin dat haar zwangere collega gek wordt van alle geuren en als ik dit zo lees….
Gefeliciteerd! Wanneer ben je uitgerekend?
Mwa ik moet zeggen dat om 08:30 in de morgen, na zo’n 24 uur Love-Parade en losgaan in Duitsland die sandwiches van het tankstation me nog best smaakten ;)
Wees slim:
neem de volgende keer de eerste volgende afslag.. duik een dorp/stad in en eet daar rustig een maaltijd…

kost wat meer tijd, maar dan heb je ook wat :)

Waarom haast? ’t leven gaat al snel genoeg… ;)
@Pannekoek: het is echt waar… een hoop vrouwen zitten niet op de toiletbril en zetten ‘m ook niet omhoog als ze proberen achterstevoren in de pot te piesen. Dat levert dus een aardige plas op. RANZIG! Ooit in een studentenhuis met alleen maar vrouwelijke bewoners geweest?

@Murrrphy: tnx!

@Dotternetta: ze noemen jou toch ook wel ‘de natte krant’ van autoblog? ;)

@The H.: je hebt zo ontzettend gelijk…
haha… arme lotte :D hahahahha
Oh, dat van die toiletten klopt zeker. Ik heb in de horeca gewerkt, en het was altijd een slagveld in die damestoiletten, zeker ten opzichte van het herentoilet.
@Henk Timmer: tsss… leedvermaak? ;-)

@Casper: ranzige wijven! ;-)
@ Lotte: ‘de natte krant’? Wat bedoel je daarmee, ik ken die uitdrukking niet. Maar ik begrijp dat ik het fout had?!?!
@ Lotte; Nou, dat zou ik niet direct willen zeggen. Het is net als met motorrijders denk ik; er zijn er een paar die het voor iedereen verpesten 8)
@Dotternetta: natte krant is inderdaad een uitdrukking en het slaat op iemand die roddelt ;-)

…ennuh… half mei ;-)

@Casper: hahaha! Hey Autobloggert, lees je mee?
mmmm, lekker oppeppend!
ik lees toch wel liever positieve columns…
btw komt al die potty language van deze bella donna?
http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/27/zoektocht-naar-onze-alfa-babe#comment-323889
http://www.autoblog.nl/archive/2007/04/27/zoektocht-naar-onze-alfa-babe#comment-323889
@ Lotte

Nee, en ik heb zo’n gevoel dat ik dat voorlopig ook maar niet ga doen.. :P ;)
oeps, het plaatje doet het niet echt…
http://img207.imageshack.us/img207/8637/lotteaj8.png
@Lotte

Gefeliciteerd!
Nederlanders hebben toch geen smaak, dus die vreten toch wel alles op.
Waarom zou je je best daarvoor doen?

In Italië kan je bijna gewoon dineren langs de weg.
Ga maar eens naar een Autogrill, altijd een bizarre naam gevonden, maar het eten is daar prima.
http://www.autogrill.com/
Nou, zo slecht hoeft het niet te zijn. Bij de Texaco hebben ze tegenwoordig een aardige broodjeshandel, de naam is mij even ontschoten, die heel behoorlijk dingen produceert. Maar inderdaad, zo’n voorverpakte zompige deegbal met een zwetend plakje kaas is ook niet aan mij besteed.
Zo dan Lotte, dikke mazzel! Geplayed worden door een professionele viespeuk bij ’t tankstation, hahahahaha! Streelt je ego, of niet? ;)

Zeer vermakelijke column, keep up the good work!
@Lotte, leuke column! mijn complimenten!
@Dotternetta, LOL!
@Lotte, die reageert op Dotternetta, nog meer LOL! en Gefeliciteerd!!! de vijfde was het toch? ;)
@Pannekoek, hmm ik zou het toch maar eens proberen hoor, er zijn in zulke vrouwelijke studentenhuizen namelijk namelijk ook een hoop dingen te belven die wel leuk zijn! ;)
@Pieter
Delifrance?
En ik maar denken dat damestoiletten een oase van hygiene zijn. :lol:
Bij de meeste snelweg “uithuizen” doen de heren niet eens de moeite om in de richting van het toilet te piesen. Meer een gevalletje van voordeur open en lossen maar.
In Duitsland hebben ze van die SaniFair toiletten, die worden erg goed schoongemaakt. Er staat altijd een m/v bij, en zelfs in de toiletten zelf zit zo’n automatisch brilschoonmaakdevice in. Je betaalt wel 50 cent entree, maar het bonnetje kun je weer inwisselen als je tankt of iets koopt in het winkeltje. En je kunt het bonnetje ook bij het volgende tankstation inleveren. Echt ideaal! Alleen hou je elke vakantie/rit 1 of meer bonnetjes over ;)

En je hebt er altijd een gezellig muziekje bij, en reclame van (foute) keukens of inbouwhaarden :)

http://www.rast.de/services/leistungen/sanifair/sanifair.html

@Lotte, die toiletten in nederlandse tankstations zijn zo slecht, dat ik er wel voor zorg dat ik tijdens een rit niet naar het toilet hoef. Heb een tijd koerierswerk gedaan, en dan ging ik bij klanten wel naar het toilet als het noodzakelijk was. Wel ernstig eigenlijk, voor een ‘beschaafd’ land, en met deze marges op de benzineprijzen.
@Juppe, haha ja vooral die kunsthaarden zijn erg inspirerend idd hahah
@Juppe: die toiletten heb ik afgelopen zomer ervaren. Het eten bij die ‘tankstations is ook velen malen beter!
@ DAT, ja die Italianen kunnen er wel wat van. Maar je bent zeker nog nooit in een Frans pompstation geweest: wat een eten! Ze hadden zelfs kant-en-klaar verpakte Tarte Tatin. Heerlijk! Néé, dat is pas vertoeven!
westerstraat15
Er is hoop!

Sindkort zijn de producten van SanDays redelijk goed verkrijgbaar. Als kok maakt dit me blij! Het is alleen wel de vraag of de consument voor een veel lekkerder (en eerlijker) broodje ook 20% meer geld wil neertellen. De Nederlander kiest eerder voor goedkoop dan voor lekker! Het zal me benieuwen of deze lijn het commercieel gezien gaat redden. Laten we als autobloggers steun betuigen en deze producten en masse uitproberen!!! http://www.sandays.com/
tja .. een tankstation blijft een soort staatsbedrijf ..
dus het hoort er gewoon oost-blok achtig uit te zien ..
@lincoln
De prijzen van werkelijk alles bij een tankstation zijn toch wel bijzonder kapitalistisch… Gouden kranen, marmer op vloer en ouderwets proper zou je eigenlijk gewoon op de toiletten mogen verwachten.
lol! maar als je dan in duitsland een keer bij de verkeerde parkeerplaats van de autobahn af bent gegaan valt nederland toch weer mee ;)

wat betreft eten hou ik het altijd zo simpel mogelijk in pompstations… Mijn theorie is dat de simpelste hapjes het meest verkocht worden en daarmee zijn ze het meest vers :P en meestal eet het nog redelijk weg
Fishermans Friend is lekker hoor! Alleen niet als vervanging van een bruine boterham met kaas, lijkt me… :|

@ Alwood; Precies mijn theorie! :D

@ westerstraat15; I’ll keep it in mind!
@Juppe:

Ja sanifair is geweldig. Ziet er altijd tiptop in orde uit. Supernetjes en overdreven schoon. En die haarden das helemaal lachen. Die hangen er echt al JAREN :p
Wat grappig dat iedereen die haarden-reclame opgevallen is :) Die keukens die ze laten zien zou je in Nederland ook niet gauw tegenkomen (hoop ik ;) )

Toch vraag ik me af hoe dat Sanifair kan bestaan, want volgens mij is het een apart bedrijf. Van die 50 centjes kunnen ze niet zo’n sanitairhok neerzetten, en zoveel zal de pomphouder ook niet voor hun diensten betalen lijkt me. Zou het gesubsidieerd zijn ofzo? En een beetje haarden-reclame uiteraard :)
je wilt niet weten wat een geld er in die duitse kunsthaarden business omgaat hoor! ;)
@ Lotte

dat nat maken van het toilet door vrouwen heet ‘hooveren’

die uitzonderlijke gelegenheden dat ik een belegd broodje koop in een tankstation betrapt ik mezelf er telkens op dat ik meer interesse heb in hoe het er uitziet dan wat er op ligt… soms is het ronduit ranzig, bereid gehakt dat meer op een of andere afscheiding trekt is geen uitzonderig
Als ik dat eten in de vitrages van een tankstation zie liggen heb ik gelijk geen honger meer. Er zijn tegenwoordig ook broodjes bars waar je een vers broodje gesmeerd kan krijgen. Maar honger heb ik nooid als ik autorij. Een marsje of zo volstaat al vaak prima voor de kleine trek.
De wc’s zijn vaak smerig, maar het ligt vaak aan de eigenaar of wc’s schoon zijn. Het lijkt mij duidelijk als een wc schoon is, de klanten dat waarderen door onbewust meer spullen in de shop te kopen, en eerder te gaan tanken waar het allemaal blinkt.
In het buitenland hebben de meeste groote tankstations kraakschone wc’s met ijverig schoonmaakpersoneel. Daar is het zo schoon dat het meer op een vijf sterren hotel lijkt dan een sanitaire gelegenheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).