Column nu: Is TopGear nog houdbaar?

Auteur: , 71 Reacties

Het Britse autoprogramma TopGear is wereldwijd bekend. Zelfs vrouwen met een afkeer van autogerelateerde zaken schijnen dit wekelijkse kijkbuis-hoogstandje te kunnen waarderen. Maar is het programma in de huidige vorm nog aantrekkelijk genoeg?

Ik heb me in het verleden wel eens openlijk zorgen gemaakt over de houdbaarheid van de TopGear formule. Het seizoen van begin vorig jaar irriteerde me. Het waren telkens dezelfde soort races; een mountainbiker tegen een Clio, een bergbeklimmer tegen een RS4, een stel skaters tegen een 207, etc. Om nog maar te zwijgen over de diverse supercars waar Jeremy in mocht plaatsnemen, waarbij hij het vervolgens moest opnemen tegen de co-presentatoren. Deze laatsten mochten telkenmale het openbaar vervoer gebruiken om mee te doen aan de wedstrijd. En uiteindelijk was het altijd de supercar die de race won. Vermakelijk, maar het begon allemaal een beetje te zuigen.

Begin dit jaar starte een nieuw seizoen (nummer 9) en het hoogtepunt was een roadtrip door de Verenigde Staten. Prachtige beelden werden afgewisseld met humor, scheldpartijen en diverse verhalen over auto’s. Het was een zeer welkome afwisseling en indien ik 10 euro had moeten neerleggen om dit in de bioscoop te zien, had ik me een stuk minder belazerd gevoeld als bij de recent uitgebrachte film Transformers.

Een paar weken geleden begon het tiende seizoen en inmiddels hebben we nog twee andere specials voor onze kiezen gekregen. Een Polar special en afgelopen zondag mochten we genieten van een Africa special. Wederom prachtige beelden met een gezonde dosis Britse humor. Heerlijk om naar te kijken en wat mij betreft heeft TopGear zichzelf hiermee opnieuw uitgevonden.

En dat klinkt misschien een beetje overdreven, zeker als je een autoprogramma aanzet in de verwachting dat er auto’s getest worden. Maar dit is gewoon puur entertainment. En als je met die insteek voor de TV gaat zitten, dan kan het haast niet tegenvallen.

We kunnen hier natuurlijk heel luchtig over doen, het is immers gewoon een uitzending van de publieke omroep BBC, maar probeer het eens te vergelijken met het Nederlandse aanbod. Het niveau van de autoprogramma’s in ons kleine landje daalt al jaren, en niet zo’n beetje ook. Denk aan “RTL Autowereld” met de stoere Michael Pilarczyk en zijn grote vriend Allard Kalff (groetjes uit…). En dan heb je nog de sponsorshow van Tim, Tom en Tum, die doen ook iets met auto’s maar dat ligt qua ambitieniveau nog lager dan dat tuinprogramma met die langharige ecotoerist. Of Bavo Galama. Deze auto-archeoloog is “gek op wielen” maar weet dat niet bepaald aantrekklijk te presenteren. Hij heeft een vreemdsoortige liefde voor merken zoals Kia, Suzuki en Daihatsu. Het lijkt alsof iedereen doorheeft dat het een reclame-item is, behalve Bavo zelf.

Het moge duidelijk zijn, ik kijk niet graag naar het Nederlandse aanbod van autoprogramma’s. Maar het doet je vervolgens wel extra beseffen dat TopGear gewoon een stukje heerlijke televisie is. Waarvoor dank!

Het is dan ook geen verrassing dat TopGear vorige week een “National Television Award” won. En presentator Clarkson kreeg zelfs een “Special Recognition Award” voor zijn hele oeuvre. Hij nam de prijs graag in ontvangst: “Thank you. It’s not like a job, it’s a playground. Thank you to my family, and then there’s Richard and James… Without whom… this would still have been possible. Thanks.

[ gepubliceerd op nu.nl, 7 november 2007 ]71 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Yes, goede column. Heb zelf ook intens genoten van de Africa Special. Met name ‘The best comb-over’. Het is natuurlijk onmogelijk om wekelijks een dergelijke special te presenteren, maar een standaard aflevering van Top Gear kan mij ook nog wel bekoren.

Daarnaast vind ik dat het heel duidelijk is dat de Heeren inmiddels heel goed op elkaar ingespeeld zijn, wat uiteindelijk de basis van het programma is. Juist hierdoor bereiken ze een groter publiek.
Ik vind Top Gear ook een van de beste programma’s op TV. Zoals ik al eerder in een ander bericht over Top Gear heb gepost, moet je naar Fifth Gear kijken als je echt objectieve autojournalistiek wilt zien. Top Gear is meer amusement met auto’s als basis, maar daarom niet minder leuk!
Klopt helemaal!
Wij Nederlanders kunnen inderdaad geen auto programma’s presenteren. Hier is het bijvoorbeeld de nieuwe Clio 1.4 die ze gaan testen, en bij TG een nieuwe supercar van Lamborgini. De Reventon ofzo.
Qua autoprogramma’s op de neerlandsche televisie is echt slecht te noemen…
Enige wat voor mij persoonlijk nog vermaak was, was PK op Nederland 3.
Tim en Tom, Bavo mogen een neqschot krijgen maar RTL Autowereld is juist weer heel informatief met weinig vermaak…

PK terughalen en fuseren met RTL Autowereld zeg ik!
Ik sluit me aan bij de column, je kijkt naar Topgear voor het entertainment en op de 2e plaats om de technische specs van een auto te weten te komen.
vindt ik ook!
de aflevering van gister vondt ik nogal saai, die rs4 tegen een bergbeklimmer, ga wat nuttigs doen!

maar toch, topgear is de beste, 10x beter dan 5th gear!
Top Gear zal niet snel zijn reputatie verliezen als beste auto-show ooit; Elke aflevering kijk ik met plezier naar
Audi A6 - 1995 - 267.611 km
Top Gear is natuurlijk top. Geweldige beelden en heel knap ge-edit. Fifth Gear op een goede tweede plaats. NL- programma’s komen niet eens in de buurt. Waar ik wel eens naar kijk, als ik het tegenkom, is het autoprogramma op het Duitse Vox (ben de naam even kwijt).
En het mooie is, een en ander kan je prima afwisselen met Fifth Gear. Hun twaalfde seizoen is net afgelopen (maar nog steeds beschikbaar op http://www.mininova.com). Dit programma is de laatste seizoenen sterk verbeterd, maar test auto’s nog wat vaker op de ‘klassieke’ manier.
Als je ze beiden kijkt krijg je op een leuke en informatieve manier een goed beeld van de autowereld to date!
Ik vind die wedstrijden supercar tegen het openbaar vervoer juist geweldig… Dan kun je eens zien hoe de auto het doet op de openbare weg.En niet ergen op een afgelegen gebied in the middle of nowhere….
‘and then there’s Richard and James… Without whom… this would still have been possible. Thanks’

Haha, typisch Clarkson.
De huidige reeksen TOPGear vind ik leuk, maar niet heel leuk!
“Never change a winning team”, zegt men meestal, ga lekker terug naar het testen van fijne auto’s.

De nederlandse autoprogramma’s zijn inderdaad 3x niets. Waarom snapt niemand dat bij de omroepen?
Aston Martin Rapide
Je kunt transformers niet vergelijken met top-gear special aflevering?? Ik vond beide gewoon geweldig om naar te kijken. Smaken verschillen…tja.
Die jongens van topgear hadden ook programmas kunnen maken over barbiepoppen. Het is de manier waarop ze het brengen dat het zo goed maakt. Persoonlijk vind ik de stukjes over de supercars geweldig en dan met name de ongenuanceerde oordelen daarover, zowel positief als negatief. Echt een leuk programma.
@ Franqie
Helemaal mee eens!

Top Gear is trouwens een superprogramma, van mij zouden ze om de week een special kunnen doen zoals die in Afrika. Fantastische aflevering! Het enige wat ik niet echt leuk vind, is de “star in a reasonable priced car”. Beetje saai vergeleken met de rest!
Persoonlijk vind ik de races veel interessanter dan dat geboender op dat circuitje op dat verlaten vliegveld annex museum. Dat je met een BMW dwars kunt gaan en nog een keer en nog een keer en nog een keer en nog een keer weten we nu wel. En of de Stig of de bekende Brit er nu 1:48 of 1:24 over doet zal me echt worst zijn. Auto’s zijn om te reizen, en als ze met auto’s reizen naar de meest waanzinnige plekken en daarbij ook nog eens een hoop lol hebben is het goede televisie.
Mooie column, inderdaad een fantastisch programma. Het enige wat me soms verveeld is de opbouw van de items. Vaak introduceren ze een supercar als bovenmenselijk, 0-100 is 3.8 seconde enz. Dan word het beeld zwart en klinkt er een ‘but,…’ en dan blijkt hij niet goed bochten te kunnen nemen. Of een cheesy interieur te hebben.
In dat perspectief kan in enorm genieten van bijvoorbeeld de afrika special, daarin zit echt alles in waar de hedendaagse man ’s nachts over droomt…
AFrika special vondt al weer te voorspelbaar worden en te geacteerd (b.v. dat Oliver gedoe).
Ik zou graag veel meer juist dat cynisme van Clarkson terug willen zien bij het behandelen van regelrechte k*tauto’s.
Zoals vroeger de Toyota Avensesises of de Renault Manager oeoeoeoh.
Tja, maar toch vind ik 5th gear ook wel erg goed. Daar gaat het echt over auto’s.
In Top Gear Magazine maakte Clarkson zich openlijk evenveel zorgen om de houdbaarheid van de formule, vandaar ook de afwisseling met de buitengewoon fraaie specials. Gelukkig is het samenspel tussen de drie heren van onderscheidend belang, niet de formule. Dat zorgt ervoor dat het altijd interessant is om naar te kijken, ook al doen ze telkens hetzelfde.

Wat de Nederlandse tv-programma’s betreft: die hebben een aantal nadelen, zoals het feit dat de meesten op de commerciële omroep worden uitgezonden, daardoor de budgetten veel lager zijn en de inhoud te commercieel gekleurd. RTL Autowereld doet het nog het best naar mijn smaak, PK wil teveel richting het TG model en slaagt daar niet in. De rest is gewoon te slecht voor woorden.

Maar wat in Nederland vooral ontbreekt is goeie authentieke presentatie en een origineel format.
bereid je maar vast voor op zondag want die staat helemaal vol geplant met de meest heerlijke auto’s.
een bomvolle aflevering vol met geweldige auto’s en test
Ik vind het knap dat ze altijd nieuwe dingen proberen en zijn niet bang als het werkt of niet. Nederlands presentators zijn te lief en saaaaaaaaiiiii. TE ‘politically correct’ in plaats van Top Gear die is helemaal niet ‘politically correct’. Great Entertainment.

Goede column trouwens.
Top Gear blijft inderdaad de beste in zijn genre al komt Fifth Gear tegenwoordig wel aardig opzetten. Er worden namelijk pakken meer auto’s in getest en daar draait het uiteindelijk voor mij wel om. Ok, een Africa-special is leuk maar het showelement mag dalen. Afleveringen waarin maar één auto deftig getest en besproken wordt hebben we de laatste iets teveel meegemaakt naar mijn mening. Gelukkig heeft het programma zn presentators, anders zou het wel helemaal in duigen vallen.
Top Gear = Autogerelateerd (top)entertainment!
Mooie colum! En idd de races van supercar tegen openbaar vervoer is natuurlijk niet fair. Maar ze hebben hun niveau weer opgekrikt door een paar specials te maken :-)
En deze waren goddelijk! Allemaal stuk voor stuk versnipperen ze de wereldrecords, dat is nu eens een entertainment-autoprogramma :-p
nederlandse autoprgramma is alleen maar reclame, meer niet geen enkele negatief hoor je over de auto het is net als je een reclame folder lees, van de auto. Top gGear laat ook wel de negatieve kant van de auto zien.
Voor al die mensen die roepen dat TopGear niet genoeg auto’s testen, ik zou zeggen naar de dealer en test het zelf!! Wat je uit al die andere testprogramma’s zien is toch allemaal subjectief en gesponseerd. Wat zij goed vinden vind ik slecht en wat ik slecht vind vinden zij goed. En wat ze mischien slecht vinden MOETEN ze goed beoordelen…..Dus genoeg van die normale test stuff, geeft mij maar TOP GEAR…:-)
Ik vind Top Gear nog steeds het beste auto programma ter wereld en heb ook weer genoten van die Africa special! Dat die vice premier daar aan kwam vliegen en eventjes zei dat ze gek waren, echt grappig!
Jeremy ´s sense of humour still RULEZzzzzzzz !
dennism6 schrijft,

10 November 2007 om 10:18
vindt ik ook!
de aflevering van gister vondt ik nogal saai, die rs4 tegen een bergbeklimmer, ga wat nuttigs doen!

maar toch, topgear is de beste, 10x beter dan 5th gear!


man man man… waar heeft die leren spellen ?
in de avonDTschool misschien…
Hoewel de reizen die ze maken enorm vermakelijk zijn, kan ik niet anders stellen dan dat we bijvoorbeeld de nieuwe M3 nu wel op het circuit hadden willen zien boenderen.
Topgear is HET programma om de exclusieve automobielen tot op het bot versleten te zien worden. Dat missen we zo wel! Want hoe vermakelijk het ook is, ik wil autos zien! En dan bedoel ik niet een Lancia, Mercedes en Opel die de tand des tijds slecht of slechter hebben doorstaan.
een autoprogramma dient auto’s te testen, punt uit !
Uiteraard is en blijft Top Gear het beste, maar van de anderhalf uur autoprogramma’s op zaterdag middag, vind ik gek op wielen toch de beste! hij mag dan voor die oosterse merken een warm hart hebben maar ook westere merken promoot hij! Dan wel (bijna) zonder informatie maar wat hij er er over zegt, zegt ie toch op een leuke en humoristische manier :) maarja dat is mijn mening.
Top Gear blijft leuk, en dat is helemaal zo als je het vergelijkt met Nederlandse programma’s! Alleen jammer van de Cool Wall.. ;)
Helemaal mee eens! Het is HET beste autoprogramma on the globe – en de mix van britse humor en de 3 hooligans die het presenteren maakt het iedere keer een moment om naar uit te kijken. In de BeNE is er weinig aanbod: NL HAD Blik o/d Weg, in BE het programma Champion’s (17/11 13:35 La Deux) op het tweede net van de (franstalige) RTBF zijn de ENIGE met een zeker niveau, en toevallig OOK van een openbare omroep. De commerciële zenders doen er alles aan om het schreeuwerig, héél commercieel en dus nooit geloofwaardig te maken, en ons kijker niet au serieu te nemen, maar als een domme consument. Ik hoop dat Woestijnvis (zie Man bij Hond) het ooit aandurft iets in elkaar te steken, het énige productiehuis die in de zelfde league als de BBC opereert…. Dus stoppen, neen, ik hoop het niet !
Gek op Wielen wordt ook door Pilarczyk geproduceerd, misschien leuk om te weten. Je ziet wel dat hij autogek is, en het programma is vrij uniek in televisiewereld.

Ik vind RTL Autowereld niet eens zo slecht. Je moet bedenken dat het een groot publiek moet kunnen aanspreken en dat daarom:
– taalgebruik niet te moeilijk moet zijn
– je niet elke week met supercars kunt rijden
– vast nog wel andere dingen

Okee, het is geen superprogramma zoals Top Gear, maar dat pretendeert het ook niet te zijn denk ik. Items met die gast die in de VS auto’s ging spotten + stukjes meerijden vond ik erg leuk om te zien trouwens. Wel erg jammer dat al die andere programma’s (Tim en Tom voorop) reclameshows zijn.

Sensatie vind je gewoon niet in Nederland; wel een leuk half uurtje kijken naar nieuwe items, of Bavo die op bezoek gaat bij een BN’er om te zien wat voor auto hij rijdt (zoals Rintje Ritsma met een V70 D5 op nota bene Belgisch kenteken :D)

Top Gear kun je gewoon niet overtreffen… lang leve de zondagavond met bankhangen, hapje erbij, en dan BBC2 @ digitale tv :)
De Nederlandse programma’s, en de meeste vlaamse, zijn beschamend slecht omdat ze
a. gemaakt en gepresenteerd worden door mensen die er relatief weinig van af weten.
b. betaald worden door producenten of importeurs.

In een recent vlaams programma het men het lef / de eerlijkheid om rechtsboven het scherm tijdens een “test” het woord “advertentie” te laten verschijnen.

Stel je voor dat je zo een programma voor wijnliefhebbers zou uitzenden. Je laat een acteur die nog geen wijn van een fles antivries kan onderscheiden wat gefermenteerd druivensap drinken van een multinational kleinhandel (label mooi in beeld gebracht) naar keuze. Dan laat je de nitwit met de overtuiging van een inquisitie-grootmeester ter zake concluderen dat het een crux van ongekende klasse is.

De wijnliefhebbers die de doelgroep zijn van het programma zullen eens met hun ogen rollen en verderzappen. Hun buurman echter slaat meteen een fles of zes in en voor je het weet typt zijn 14-jarig zoontje op een wijnweblog *** is the bééést :-)
Trouwens, wat vinden jullie van http://www.petrolhead.nl ? :)
Hey is Heidekonijn terug van weggeweest?
Ik zeg al anderhalf jaar: nee!

En begin dan meestal vanzelf te gapen.

Internet is toch veel sneller joh, en filpjes kijk je hiero of op YT.
Hey is Lotte terug van weggeweest? 8-O
Petrol head heeft stoere filmpies, http://www.petrolhead.nl/2007/10/video_mercedes_cl65amg.php

Zie geen Enzo’s in de regen om een rotonde driften in die muffe tv programma’s..
En die van Stokkum lijkt zelfs op Clarkson
@Dink
Waarom kijk je liever naar een venstertje dat 20x kleiner is met een kwaliteit die 40x slechter is dan de gemiddelde tv, dan naar the real deal?

@Bol
Erop lijken is niet genoeg ;)
En de reden dat PH om een rotonde drift is omdat ze zich geen vliegveld kunnen permitteren ;)
Ik ben het absoluut niet eens met deze column ! Top Gear moet eens een keus gaan maken ! Vroeger vond ik Top Gear met afstand het beste programma ! Nu is het meer ‘gelul’ en show. Ook leuk, maar niet waar ik voor wil kijken ! Vroeger was het altijd: Goede kritische autotests met af en toe een stukje vermakelijke onzin. Maar nu is het vermakelijke onzin, met af en toe eens een goede test. Dan heb ik het niet alleen over de specials, maar ook de rest ! Dat vind ik een slechte zaak ! Ik kijk steeds liever naar fifth gear ! Geweldig programma dat tenminste echt over auto’s gaat. Minder gelul en meer doen !

Wat betreft Nederlandse autoprogramma’s: helemaal niets ! Draait alleen om de poen en allemaal gejatte commerciele filmpjes. Waardeloos dus ! Ze moesten zich schamen. Kijk er ook nooit naar. Neem niet eens de moeite.

Mijn tips aan Top Gear is: Kijk eens wat meer naar Fifth Gear, maar behoud je vermakelijke onzin. Maar zeker niet teveel. Probeer ook bij tests niet teveel wedstrijden erbij te halen, want dat went en is daarmee niet meer bijzonder !
autoblogger: ik wilde geen reclame maken ofzo, maar ik tel internetdingetjes ook mee inderdaad. En autojunk is zeker weten ook goed (vooral filmografie, die is hartstikke goed!).

Enige wat mist is high-res versies ;) (weet niet of jullie gesponsord worden door NXS en je de bandbreedte kunnen veroorloven?)
Bijna iedere keer dat ik het programma kijk, druk ik de televisie met een volmaakt gevoel uit…
Het is nu echt een entertainment programma geworden en de wagens die ze getest hebben afgelopen maanden zijn bijna allemaal top!

Ik vindt het goed dat ze hun Formule deels aan het vernieuwen zijn en dat is iets waar NL wat van kan leren.
Het enige NL programma wat mij vroeger echt aantrok was de Heilige Koe, wat mede kwam door de charme van de presentatrice(Julia)
niet mee eens Bertuss….

Wat 5th gear nu doet deet Top Gear 5 jaar geleden. De presentatoren van 5th Gear komen van Top Gear (Tiff en Vicky).
De rare challenges die er bij Top Gear in zaten een aantal jaar geleden vinden nu hun ingang bij Fifth Gear. (bike vs car , car vs plane etc…)

besluit: het zijn beide goede programma’s die bewust elkaar niet voor de voeten lopen denk ik.
Trouwens waarom zouden we 2x dezelfde review over een porsche willen zien. Toch beter zo… de een keer objectief en de een keer meer de fun-factor benaderen.
Bij Fifth Gear begint de inspiratie ook wat op te raken. Ze proberen wat Top Gear achtige items erin te stoppen. Dat gedraai en gekeer met de mini’s en de stunts met motoren (!) kunnen me echt gestolen worden. Dan is Top Gear veel leuker. De wisselwerking tussen de presentatoren is bij Top Gear ook uitzonderlijk goed.
Top Gear is toch wel veruit het beste auto-entertainment-programma die er is. Hier in België heb je wel Auto-Tv : je gooit gewoon je schoen door je beeldbuis als je dàt ziet, zo slecht.
Jammer genoeg is 5th alleen via Joost te bekijken.
@Sorcerer: daar was ik ook niet bang voor, alles is hier immers bespreekbaar;)

Wij hebben geen breedbandsponsors, maar dat is ook niet echt het probleem. Over het algemeen vind ik de autojunk-filmpjes een stuk helderder in vergelijking met andere sites, dus misschien begrijp ik je verkeerd. Heb je gezien dat je ze ook fullscreen kunt bekijken?
@TTom
In België heb je ook “auto-moto” op RTL (lux) en vroeger had je Champions of RTBF2, en die tappen uit een ander vaatje : betere testen dan TG en vooral massa’s autosport. Maar dan wel zonder de britse flair van Clarkson en co.
”De nederlandse autoprogramma’s zijn inderdaad 3x niets. Waarom snapt niemand dat bij de omroepen?”

Dat snappen ze wel, maar die half uur durende reclame blokken die hun voor autoprogramma door laten gaan is gewoon een simpele manier van geld verdienen. De BBC stort een klein fortuin in het maken van Top Gear, en dat is niet erg, want ze verdienen zat met het verkopen daarvan. Maar als andere zender maak je niet zomaar even een nieuwe show van Top Gear formaat, zeker niet als je het zo goedkoop mogelijk wil doen zoals de nederlandse zenders.

Ik vind wel dat TG alleen niet teveel specials moet gaan doen of van die races. Dat is leuk voor 1 of 2 afleveringen per seizoen, maar niet meer. Voor de rest wil ik gewoon veel supercars zien en af en toe een wat meer ”normale” auto.
TopGear is een showprogramma geworden in plaats van een ‘autotest’ programma..
die specials als afwisseling om de paar weken zou leuker zijn dan elke week een special.. perfecte mix zou zijn.. ‘5th Gear’ achtige test met Tiff en Clarkson 3x per week en dan 1x ‘Top Gear Special’ met de welbekende Hamster en krullebol derbij. :)
TopGear blijft voor mij vaste prik op de zondagavond.
’t Is in elk geval beter dan op autoblog.nl rondhangen… :twisted:

Zonder gekheid: eigenlijk maakt de BBC geen slechte programma’s. De boodschap die overgebracht wordt is net als de opnamen van topkwaliteit. Laat die jongens maar schuiven!
Topgear blijft een leuk programma en ben het dan ook met het commentaar eens. Alleen hoop ik dat ze niet teveel specials gaan doen. Topgear kijk ik toch vooral voor de supercars die wil ik zien gummen, horen en weten hoe die zijn. Wat kan mij de nieuwste kia interesseren??? Een beetje liefhebber zet de tv toch aan voor top- of fifthgear.

Ps helemaal die bavo mogen ze een keer achter de trekhaak van zijn f(b)avo kia hangen op de snelweg, wat een afschuwelijke “man” is dat toch!
De formule van Topgear is eigenlijk wel een beetje uitgewerkt naar mijn mening. Ik zat het laatst te kijken en mijn ouders trokken dat helemaal niet meer: alweeeer datzelfde geouwehoer, en het moet allemaal steeds gekker en zogenaamd grappiger. Nee, de magie is er nu wel af. Door hun eigen succes gaan ze eigenlijk een beetje kapot. Ik vond de Africaspecial wel aardig, maar ook niet heel bijzonder ofzo. Maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik er nog naar kijk (alleen niet meer zoals altijd het geval was, vaste prik op zondag BBC2). Op zich wel jammer, mgoed :)
Wanneer stopt iedereen nou is met dit gezeik? Heel de wereld kijkt ernaar man, waarom zou het dan uitgewerkt zijn?

Ik heb hier geen goed woord meer voor over, over een maand komt er weer zo’n column met precies hetzelfde. Ik geniet nog net zoveel van Top Gear en ik ben bang dat ik niet de enige ben. Zet er a.u.b een punt achter.
Bavo, Tim & Tom, en natuurlijk Pilarczyk!!!! Ze zijn allemaal te vinden in de vernieuwde zakken sjips van Smiths!!! Spaar ze allemaal! Ook zijn er zegels op de verpakking te vinden die je in kunt leveren voor een kortingsbon zodat je flinke korting krijgt op de nieuwste tekenfilm waarin voor het eerst al deze helden samenkomen om de evil Dr.Clarkson te verslaan!
@RA999: binnenkort is dat breedbeeld.
Het is geen autoprogramma meer. Ik vind het echt super saai. Die Duitsers doen het stukken beter.
@Citrofiel; Hoe heb je dat voor elkaar gekregen :O ?????
De eerste paar afleveringen vond ik die Galema wel aardig, maar de lol is er inmiddels idd wel aardig af. Helemaal omdat ook zijn programma niet aan het standaard RTL-item voor bijna elk programma ontkomt: HERHALEN!!

Het is mij, en meerderen met mij, dat in diverse uitzendingen items uit een eerdere uitzending zijn verwerkt, zoals een aantal keren het item over een autoliefhebber.

We lijden als NL-ers onder de poltieke correctheid van de TV-makers. Wanneer komt er op de NL-se buis nu eens een echt autoliefhebbersprogramma zonder die walgelijke nadruk op milieu, wat me zo ongeveer de strot uitkomt inmiddels, een kwijlende Koos Spee die als bijna 100 jaar te laat geboren propagandist in bepaalde regimes niet zou misstaan, al de ‘handige kleine stadsootootjes’ waarin je gewoon niet gezien wilt worden al zouden ze garanderen dat je de staatsloterij wint, maar gewoon heerlijk brullende motoren (dus ZONDER al die irritante achtergrondmuziekjes die geen enkele liefhebber wil horen) en gewoon laten zien wat je met zo’n auto KAN doen, maar waarschijnlijk nooit doet :D

En dan mag er best wat humor in zitten, een vergelijkende race met andere transportmiddelen, en weet ik wat niet meer, maar de basis is en moet zijn: auto’s, mooie auto’s, snelle auto’s.
@ LC; Vrij simpel. Googelen op ‘love’, en dan een plaatje van een hartje plaatsen, maar dan met width 20 of zoiets. :P
Sorry, ik ben een groot fan van de Autoblog site, maar dit keer ben ik het met het eerste deel van deze column totaal niet eens. De basis van Top gear bestaat uit drie hoofd onderdelen, naar mijn mening. De onderdelen in Engeland (op het Top gear circuit en de M5 (snelweg)), de WEDSTRIJDEN (ZOALS DE CLIO TEGEN DE MOUNTAINBIKER) en de TRIPS (JACKSON IN SLR, REST IN VLIEGTUIG). Als je al twee van deze onderwerpen niet leuk vindt, raad ik aan om gewoon niet te kijken. Als je daarnaast Transformers ook nog eens een slechte film vindt, ben je gewoon een naar persoon!
En uiteraard, Top gear is het beste auto programma ooit… Juist omdat ze alle facetten van de automobiel industrie behandelen (bv het asfalteren van een weg).

Geniaal.
Inderdaad Robert, als je Transformers een slechte film vindt an ben je gewoon een naar persoon! Duidelijk, goeie analyse en heldere onderbouwing.
Mijn analyse en bijbehorende onderbouwing berust op de auteurs visie op het programma aanbod van Top gear én het feit dat Transformers als een slechte film wordt ervaren. Als autoliefhebber zal je Transformers namelijk alleen al een vette film moeten vinden door de Camaro die erin voorkomt (die welliswaar een dashboard heeft dat is gemaakt van melted Action Man, aldus Lord Clarkson).

PS: meer Aimee in filmpjes graag!
@ autoblogger, is je boodschap aan Robert sarcastisch bedoeld? Ik bedoel, je bent toch ook gewoon een naar persoon als je Transformers the Movie niet goed vindt. En weer on-topic… leuk artikel… Top Gear staat duidelijk alleen aan de top. Gister met plezier naar de Veyron vs straaljager aflevering gekeken.
ben het met robert eens !! als je top gear zat bent, dan moet je lekker naar bavo gaan kijken !

tim the toolman taylor says ! it’s top gear time

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).