Paul Vlasblom en de 2007 D1 Drift Series World Star Match

Auteur: , 23 Reacties

Wist u dat er een Nederlander op hoog niveau meedoet aan internationale driftwedstrijden? Paul Vlasblom zal tijdens het Amerikaanse Thanksgiving weekend (24 & 25 november) bij de D1 Drift Series World Star Match met zijn BMW M3 Evo Touring, Europa vertegenwoordigen tussen de o.a. Amerikaanse en Japanse deelnemers.

Paul VlasblomHet is een Grand Prixwedstrijd op het circuit van Irwindale. Vlasblom is in West-Europa de enige met een zogeheten D1-licentie en is Daarmee automatisch geplaatst voor dergelijke wedstrijden. Afgelopen jaar greep Paul de titel Driftking of Europe weer terug van de fransman Nicolas Heyer. Hij is dus een professioneel drifter en neemt onder andere deel aan het King of Europe Championship dat wordt gehouden over diverse Europese landen zoals Finland en Hongarije. Maar ook in Dubai hebben de mensen kennis gemaakt met Vlasblom. Tijdens de Dubai Drift Challenge wist hij zijn BMW naar de eerste plaats te sturen.

Bij een driftwedstrijd wordt er gejureerd op: de snelheid waarmee de bocht wordt ingezet, de drift hoek, uitvoering, de hoeveelheid rook van de achterbanden en de stijl. Er wordt niet gejureerd wie het eerst aan de finish is, het gaat om de show. De top 16 gekwalificeerde drifters vechten in de finale voor de eerste plaats via zogenaamde Twin Drift Battles: 2 drifters gaan met elkaar de strijd aan, slechts 1 gaat er door naar de volgende ronde. Een drifter voorop, de 2de drifter probeert zo dicht mogelijk bij de voorste drifter te driften en indien mogelijk in te halen. De jury geeft in totaal 10 punten voor beide drifters, dus bv. 10-0, 9-1, 8-2, 7-3, 6-4 of 5-5. Daarna volgt de 2de run en na deze run worden de punten bij elkaar opgeteld. De winnaar gaat naar de volgende ronde.

Paul Vlasblom drifting

Tijdens de D1GP in Irwindale (Californië) zal Paul voor de 3e keer uitkomen tegen top drifters uit Japan. Al eerder in 2005 en 2006 nam hij het op tegen bekende drifters als Ken Nomura op het circuit van Silverstone, Engeland. De ‘Driftking.nl’- BMW Touring is inmiddels al op transport naar Amerika. Met maar liefst 24 velgen en 60 banden om op te “roken” zal Paul proberen om in ieder geval een Top16 plaats te behalen tijdens beide wedstrijden.

Met dank aan iedereen voor de tips!23 reacties

Grave kerel die vlasblom.
Good luck en laat die japanners eens een poepie ruiken :P
Echt zo gruwelijk machtig om hem te zien driften! Net als bij de Autovisie Time Attack of tijdens Rotterdam City Racing, hij dijnst nergens voor terug!
Die nederlandse D1GP gaat echt nergens over… De japanse D1; dat is pas driften!
dikke richard
Good luck in de States,Paul. Laat de leeuw niet in z’n hempie staan!
Remmo Niezen kan er nochtans ook wat van:

http://youtube.com/watch?v=lWvQLZP02vU (on board, kick ass video) op Bavaria City Race 2007

http://youtube.com/watch?v=uuev5kcsiOQ Samen met Vlasblom, te mooi voor woorden, net ballet :-)
Hij was ook aanwezig bij de Bavaria-Cityrace als ik me niet vergis
Om vervolgens na het driften rustig een potje te golfen heeft hij waarschijnlijk een touring genomen, dan kunnen de golfclubs mooi mee.
Zo! Mooie drifts!
Ik hoop dat ie ver komt. Vraag me af hoe ie het doet tegen de Japanners =|
Je ziet altijd van die gasten driften in van die snelle Japanse coupe’s, en dan komt hij aan met een stationwagen! haha, dan heb je wel stijl hoor.
Hey die kerel komt uit Uden. Hij heeft altijd mooie wagens bij zijn garage staan.
Leuke filmpjes om eens te bekijken. Leuk beroep trouwens, drifter.
Hij komt niet uit Uden, hij heeft zijn garage’s in Uden ;)
Ziet er echt lomp uit een driftende BMW doe mij maar een chaser.
Tsja, wij vinden BMW’s hier allemaal lelijk, maar in Japan vinden ze skyline’s lelijk (ter vergelijking). Hij springt wel uit de band door met een EU auto te driften, ipv een Japanse of Amerikaanse auto :)
Volgens mij zijn de skiline’s en silvia’s juist erg geliefd in Japan en de BMW ’s hier en zeker op autoblog. De meeste mensen kennen die auto’s alleen sinds de 2f2f rage alleen mensen die zich meer in auto verdiepen kenden ze daarvoor.
RB26DETT zal weinig mensen wat zeggen in europa
hoe komt hij aan een m3 touring van dat type, mooie auto..!!

kon er alleen niet nog ergens nog een sticker bij..??
@ Thom,
dat zie je toch verkeerd :)
persoonlijk vind ik driften 1 van de meest nuttige dingen waar een mens zich mee bezig kan houden ..
ik pleit dan ook voor een nobel prijs ..
Autofotografie.com
Kijk das mooi om te zien. Nog even een foto van mijn kant! :)

http://team-ad.nl/thijs/slideshow/expose/img/events/bavaria_city_racing_2007/_lg_dsc_0223.jpg

Meer vind je als je op mijn naam klikt ;)
XTREME DRIFT stuurt XD Driftmaster Remmo Niezen naar D1 All Star USA in Irwindale

Remmo Niezen, de terechte XD Driftmaster 2007, zal zijn titel bekronen met een deelname aan de Wereld Finales van het driften in Irwindale Californië.

Na het behalen van de Benelux titel in Venray kreeg de organisatie van Xtreme Drift de vraag van de D1 verantwoordelijken (D1 is het professioneel Driftkampioenschap uit Japan) om onze kampioen te sturen naar Irwindale, ook wel “The House of Drift” genoemd.

Met sponsoring van Xtreme Drift en een mooie inzameling via “driftforum.nl” werd het budget bij elkaar gekregen om een wagen te huren ter plaatse.

Het werd de BRS-Autodesign Mazda RX-7. Hier meer info over de wagen http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPag…rofile35&bhcp=1

Op 21 en 22 november wordt er getest.
Op 23 november moet Remmo Niezen deelnemen aan de drivers search, ook wel IKATEN genoemd.
Op 24 november zal hij dan deelnemen aan de laatste manche van D1 USA professional series.
Op 25 november staan het All Star Event op het programma.

Het is de eerste keer dat iemand van het Europese vasteland door een nationaal kampioenschap naar Irwindale wordt gestuurd en geeft duidelijk het niveau aan waarop er bij de Xtreme Drift Series gedrift wordt.

Christof Vanderlinden van XRP en Joep De Kort van XD regelden alles betreffende deze trip. Andy Jaenen zal namens XD als “spotter” voor Remmo fungeren tijdens het evenement.

U kan alles betreffende dit avontuur volgen op http://www.xtremedrift.com
Remmo behaalde ook nog even het Duitse kampioenschap.
Wat zou het mooi zijn als Paul en Remmo de finale zouden rijden.
Ik ben een Remmo fan maar dan maakt het niet uit wie er wint.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).