Ketjing! Boetes vanaf april 2008 met 20 procent omhoog!

Auteur: , 86 Reacties

De boetes gaan volgend jaar met 20 procent omhoog. Als het vandaag 1 april zou zijn, dan had ik dit bericht nooit geplaatst en afgedaan als een goede grap. We leven nu echter in de maand november, dus ik ben bang dat dit geen geintje is.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft vandaag aangekondigd dat het hier vooral om verkeersboetes zal gaan. De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de afspraken die de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie eerder dit jaar met elkaar maakten. Naast een stukje inflatiecorrectie (want die is natuurlijk geen 20 procent), moet de verhoging de schatkist vanaf volgend jaar zo’n 90 miljoen euro extra opleveren.

Met dank aan Casper voor de tip!86 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En de volgende maatregel die de schatkist moet spekken. Begint erg vermoeiend te worden…
Het is echt wachten op de eerste automobilist die zijn auto op de snelweg stil zet.
Ben blij dat ik die boete op de fiets laatst al binnen heb, scheelt toch weer 4 euro :S
Het word nu echt tijd voor een landelijke protest actie. Dit loopt gewoon de spuigaten uit.
al die prijsverhogingen, krijgen we er nog iets voor terug?
Waarom echt 20%?
Kunnen ze weer hun portomonnee vullen

dat wordt voor een verdrijvingsvlak:
130*1,20=156
“Het is echt wachten op de eerste automobilist die zijn auto op de snelweg stil zet.”
Morgenvroeg, pakweg 6:45u ergens in de randstad. Zoals elke morgen…
Moet je eens in België komen kijken, dan weet je pas wat boetes zijn. Ok, jullie flitsen vanaf 1km/u te hard, maar toch.
op grond van? verkeersveiligheid? of welk ander smoesje? inflatie kan het niet zijn, zoals al geschreven
Laten we eerlijk zijn, de kans dat in Nederland of België iemand op straat komt uit protest is vrijwel nihil.
Die mentaliteit van Frankrijk of Italië zit er hier niet in. In Frankrijk heeft de regering schrik van de bevolking, bij jullie is het andersom.
Ach, het went al, dit kon er ook nog wel bij.

@ Jan C.
op grond van; …… vergroting van de inkomstenstroom. Dat staat er dit keer in ieder geval duidelijk bij, niet één of andere laffe smoes maar gewoon cashen.
Egon8: In België is het nog niet zo erg als in Nederland hoor.
Serieus, is dit een probleem? Verkeersboetes kun je erg gemakkelijk ontlopen, niet te snel rijden, je auto niet op een invaliden parkeerplaats dumpen, niet onnodig links rijden, alleen handsfree bellen…. Verhoging van boetegelden vind ik veel minder erg dan accijnsverhogingen of andere belastingverhogingen.
Jan-Jaap-Karel-Kees
Hmm je krijgt in dit land nog een hogere boete voor fout parkeren of te hard rijden dan voor diefstal volgens mij….
Dit kan toch gewoon niet, er moet meer gecontroleerd worden op fietslichtjes die niet op de fiets zitten, maar als er een stelletje oproerkraaiers de boel verstierd doen ze er niets aan…
En waar wordt het geld voor gebruikt? Aan een stel eilanden waar het na jaren er geld in steken nog steeds een teringzooi is. Of aan amtenaren die speciaal aangenomen worden om alle kamervragen van ene dierenactivist te behandelen.

Waar gaat het heen met dit land…
@Jan-Jaap-Karel-Kees: Van degenen die het meest te verliezen hebben kun je altijd het makkelijkst innen. Dat weet Hirsch Ballin ook, en zo wordt er zonder ook maar één cent te hoeven investeren een groter rendement gemaakt op de verkeersboutebusiness.
En denk nu maar niet dat ze ook maar een uurtje meer gaan flitsen in woonwijken waar kleine kinderen spelen!

GELD gaat ook bij de christelijke partijen voor de veiligheid van kinderen. Judassen zijn het!

Maar de wraak zal over een aantal jaren bij de nieuwe verkiezingen zeer zoet zijn!!!
@ Joost:

Een aantal jaren? De meeste kabinetten in Nederland houden het nog geen jaar vol heb ik het idee. Ik geef ze nog een half jaar en dan kunnen we weer gezellig naar de stembus… (en dat doe ik met plezier!)
Het leven in Nederland begint zolangzaam aan een boete te worden.
Ze zijn tenminste wel eerlijk dat ze gewoon zeggen dat ze de schatkist willen spekken.

Die fukkers
ik weet het nu zeker Het is F*ck complot met dat vuile Kabouter Bos mannentje als financiele waakhond. ik krijg steeds meer een gevoel dat het gewoon alleen maar om geld draait en waarvoor waaraan word het uitgegeven. niet aan de schoolen nee die krijgen al genoeg geld. (ondanks dat het onderwijs een diepte punt in Nl heeft berijkt).

Ik doe mij maar die stembus en ik ga wel of voor file partijd op voor Geert. want dit kan niet zo langer. het is gewoon van de zotte.
het antwoord op de protest actie is heel simpel .. als nu gewoon niemand zijn boete betaald dan is het snel afgelopen met die gein ..
maar dat zou nu ook kunnen .. wie doet er mee????
oehw,, laatst nog een boete gekregen.. geflitst met wel… let op!!! 6 kilometer per uur te hard… hier wordt ik ook niet blij van..
waarom hebben wij altijd geld tekort?? doe het ff met wat je wel hebt zodat wij er ook iets leuks van kunnen maken!
Lincoln: “maar dat zou nu ook kunnen .. wie doet er mee????”

Ik heb vanmiddag nog 34 euro’tjes overgemaakt aan Koos S., omdat ik 9km/h te hard reed (waar 50 was toegestaan, op een 2 baans weg). Maar bij de volgende prent van Koos doe ik mee!
@ lincoln, als de rest mee doet dan heb je mijn stem!! staat zo lullig als je dat in je uppie doet zie je… ;-).
my god.. waar houdt het op? Straks gaan we de BTW nog verhogen naar 30%..
Ze hebben toch een half jaar geleden of zo al de tarieven voor de boetes gewijzigd… grote overtredingen duurder gemaakt, minder grote overtredingen goedkoper… daar was ik het wel mee eens. Waarom moet het nu 20% omhoog. Dan is 1 rood stoplicht ineens 156 euro! Dat is rond de 350 a 360 gulden als je nostalgisch aangelegd bent….
What’s the problem?

Hou je aan de regels en er is niks aan de hand :)
CO2 bullsjitter
laten we met zn allen loopgraven aanleggen rond het binnenhof!
waar slaat dit op?

pas was nog het bericht dat ze maar 12 % van al het geld gebruiken want ze verdienen aan de boetes. en dan nu verhogen ze de boetes met 20 %?

wat gaan ze met het geld doen? onafhankelijk worden? bugatti veyrons aanschaffen voor de ambtenaren?

kansloos.
“Naast een stukje inflatiecorrectie (want die is natuurlijk geen 20 procent), moet de verhoging de schatkist vanaf volgend jaar zo’n 90 miljoen euro extra opleveren.”

Dit zegt toch genoeg over de werkelijke beweegreden? Het heeft totaal niks meer met verkeersveiligheid te maken!
@ CO2, en er ook gebruik van maken, ipv zoals ook in de politiek gebeurd: leuke plannen—> uiteindelijk niet uitvoeren en cashacties binnen 2 maanden erdoorheen jassen.
fuck the regels en fuck die geldtrekkers in den haag
laat ze maar werken voor hun geld zoals wij dat moeten doen
en niet altijd op zon simpele luie manier aan hun geld komen en daarna
het geld uitgeven aan de domste dingen die je maar kunt voorstellen

bij ons hier in de buurt hadden ze een drempel gemaakt 2 maanden later weggehaald en toen 2 weken later weer neergezet en dat allemaal op een plek waar bijna nooit iemand rijd en geen huizen staan???
het word tijd voor een landelijke staking onder ons genaaide burgers
laten we met een paar miljoen man den haag bestormen en dan schreeuwen we
viva la revulation of iets in die geest :)
Ik ga nu iets heel ergs zeggen, maar ik doe het toch. Pim Fortuyn werd vermoord door Folkert van de Graaf. Pim Fortuyn streek eigenlijk een relatief kleine groep mensen tegen de haren in.
Nu word de automobilist (en motorrijder etc.) uitgemolken, een relatief grote groep… Ik ben bijna zo ver om te hopen op de eerste gek…
het word tijd voor een landelijke staking onder ons genaaide burgers
laten we met een paar miljoen man den haag bestormen en dan schreeuwen we
viva la revulation of iets in die geest :)

Ik ben helemaal van de partij, dit gaat werkelijk nergens meer over natuurlijk, ok boetes voor te hard rijden, maar zoals Jan-Jaap-Karel-Kees al aangaf. De straffen voor te hard rijden zijn in NL zwaarder als iemand verkrachten, waar voor je maar 80 dagen taakstraf krijgt en niemand verwacht dat je komt.

Daarom sta ik ook zekers open voor een nationale boycot tegen al deze nieuwe regels, net zoals de BPM vervangers en de BPM in zijn algemeen!!!!!
VUILE @$^&*@%&*(@#&$^% &@*(#&% &(@#&@#(‘s
natuurlijk, Oom agent moet weer de staatskas spekken!!
In de tweede wereld oorlog had je een bepaalde partij die dingen deed waar je niet blij mee hoefde te zijn, maar meneer Koos Spee is geloof ik weer druk om zo’n zelfde partij in het leven te roepen onder leiding van Hirsch Ballin.

De boete’s hier zijn al belachelijk hoog, iets van 45 euro voor een parkeerboete, pas in Belgie een gehad van wel 12 euro…. lang leve het verenigd europa, alle regeltjes zullen we gelijk trekken…. NOT
@GOD

Iemand met jouw naam moet dat wel in zijn eentje afkunnen.
Ik heb zelf eergisteren voor het eerst sinds tijden weer een boete opgelopen: paal vlak na een 50-bord, donker, 80 op de teller: ketsjing!
Maar gelukkig is de wereld weer een stukje veiliger gemaakt…
de maatschappij gaat na de klote. zowel in nl als in belgie. de regering is er om geld uit de belastingbetaler zijn zakken te kloppen, en dat is het zowat. hier in belgie is de regering nerges goed voor. ik word er vaak zo boos van, maar ik sta zo machteloos.
Inhalen waar niet mag:
130*1,20 = 156
80 waar je 50 mag:
180*1,20 = 216

Wiehoe leve Nederland die doen tenminste echt iets aan verkeersveiligheid ipv aan de begroting rond krijgen!
GEZEIK ALLEMAAL….

we worden hier kaalgeplukt waar we bijstaan en niemand die er wat aan doet:o wat is er gebeurd met die goede oude dagen dat we er nog massaal tegen in protest gingen??? je betaalt je als je werkt al blauw aan belasting (52 procent) vervolgens ben je ook nog de lul omdat je in en auto rijdt:O en als je een eigen zaak hebt ben je ook weer de lul:o en dan heb je een auto:o waarvoor je per kilometer net zoveel betaald als dat je gewoon iedere kilometer een nieuwe auto kan kopen…. en dan ga je een keertje te hard want ja alltijd 20 rijden in een file is ook zo saai:o en dan pakken ze je daar weer op:O

wat wordt de volgende maatregel???? 45 op de snelweg en 15 in de bebouwde kom??? en als je dan te hard rijdt nemen ze je auto in beslag en verkopen ze hem???

ben trouwens benieuwd wat die gepanserde BMW 745 van balkelende hem per maand kost of noujah wat hij ONS per maand kost

stelletje eikels daar

als we nu eens een echte partij hadden die iets deed voor het volk namens het volk????

PARTIJ VOOR HET VOLK (lkkr pakkend)

People should not be scared of there goverment but the goverment should be scared of the people……
ik weet niet wie de heren daar heeft leren begroten in den haag maar zelfs mijn zoon die 4e jaar havo economie studeerd weet nog beter te budgeteren

volgens mij leerde wij vroeger alltijd dat je eerst kijkt wat je binnenkrijgt en vervolgens gaat kijken waaraan je dat bedrag uitgeeft!! niet andersom…

kan hier zo pissig om worden stelletje naaiers daar…. en wat gebeurd er met de bekeuringen van onze ministers??? die worden fijn ergens in een prullenbak gedumpd…
jah kost ons nog allemaal nie zat
ziekenfonds duurder, btw naar 20 procent,
de benzine nog iets duurder maken
REGERING BEDANKT!!!
dat er maar snel een betere komt
Wat is het grote probleem eigenlijk? Als je je aan de regels houdt, of in ieder geval zorgt dat je niet wordt gepakt, is er niets aan de hand ;)
@RA999 het grote probleem is dat onze fijne regering de snelheid overal kunstmatig laag limiteert en dat wij dus 20% meer moeten betalen voor de onzin boetes die dat oplevert.
@Sjon
Als je moedwillig een bekeuring riskeert omdat je de maximumsnelheid te laag vindt, vind ik ook niet dat je moet zeuren om een hogere boete. Je maakt het er zo namelijk zelf naar…
Mmm.. ik rij eigenlijk altijd wel wat te hard, maar let verder goed op waar ik wel/niet mag parkeren en op stoplichten etc.
Hoeveel bekeuringen heb ik het afgelopen jaar gehad? Eh… nul! 20% van nul blijft nul, dus ik kan me er niet zo druk om maken.
En ik hoef me ook weer 20% minder druk te maken om enkele van die achterlijke rijders (niet dat ik dat zoveel doe), die kunnen zichzelf weer 20% meer in de stress jagen. Veel plezier zeg ik!
Nederland het land van de betutteling met haar kortzichtige linkse regering gadver.
Alles word bij elkaar opgeteld in 2008 veel duurder, maar onze salarissen stijgen niet zo veel, dus we gaan er steeds meer op achteruit. En dan te bedenken dat er steeds meer mensen niet meer rond kunnen komen. Ouderen die niet meer werken moeten het liefst zo snel mogelijk dood, want ze kosten geld. Het liefst moet iedereen een chip hebben, want das lekker makkelijk traceren. Oom Amerika en de Europese Unie moeten geheelmacht krijgen. En zo kunnen we door blijven gaan. Weet je wat het probleem is met een schijndemocratie, we mogen 1keer in de paar jaar stemmen op allemaal leugenaars. Het maakt niet uit op wie je stemt, genaaid word je toch wel.
Welkom in Nederland, het meest democratische land ter wereld.
@ Juppe
Inderdaad! Ik hou mezelf ook zelden aan de snelheid maar hou wel constant in de gaten wat er om me heen gebeurd en rijd. Als ik met 110 op een weg rij waar 80 is toegestaan en ik zie dat er iemand mee over rijdt ga ik niet als een klein kind nog harder rijden maar laat ik hem voorbij om te zien of er niet twee burgerlijk ogende draken inzitten. Ik snap die mensen die bij programma’s als blik op de weg gepakt worden met 40km/h te hard ook echt niet. Die zitten m.i. gewoon te slapen achter het stuur. Dat zie je toch wanneer er zo’n quasi-onopvallende auto achter je rijdt met veel te hoge snelheid?
Flitskasten daarentegen is een ander verhaal maar die weet ik na driemaal op een weg te hebben gereden ook allemaal zo te staan.

Ik heb liever dat de boetes hoger worden dan dat de pliesie nóg fanatieker gaat controleren. Maar volgens mij wordt de volledige capaciteit van de politie al ingezet op snelheidsovertreders als je kijkt hoe lang het duurt voordat ze bereikbaar zijn voor échte misdrijven.
WAT EEN TERINGFLIKKERS
nog een paar jaar m’n zakken proberen te vullen en weg hier uit dat pokke land
Maar gelukkig is het allemaal om het veiliger te maken…. (yea right!)
Als iedereen zich 1 week aan de regels gaat houden zit Bos met een begrotingstekort. Welke week spreken we daar voor af?
@m5 .. hoezo .. in jij de boetes dan???
Alfa Lima Foxtrot Alfa
En dan nog het ergste… flitspalen zonder flits die wel je op de foto nemen… zo kan het dus voorkomen dat je dag in dag uit geflitst wordt zonder dat je het doorhebt totdat… 3 weken later een logootje van het CJIB-NSDAP op je deurmat ligt… en dan nog eens alle boetes keer 1,2 !!! Waarom ben ik in godesnaam teruggekomen uit portugal??? geen flitsers, geen files, parkeerboete 8 eur, geen stoplichten, alleen maar rotondes…. En dan kom je hier… het land met een KLIKLIJN voor mobiel bellen!!!!????? Spitsstroken die dicht zijn omdat het verkeer toch nog maar liefst 30km/u rijdt… het land waar KOOS SPEE EEN LINTJE KRIJGT!!!! AAAARRRGGGHHHHHHHHHH !!!!!!!! NEDERLANDERS VERENIG U !!!! HET PROTEST ROEPT OM U !!!!
Alfa Lima Foxtrot Alfa
PS: parkeerboete wordt dus maar liefst 60 eur hier waar ik woon….. wordt NL idd vééééééééééééél veiliger van… sukkels
ze moeten inkomens gerelateerde boetes geven! nu lachen kakkers op een paar tientjes boete!
@ Arno
Ach gossie, laten we de boetes ooook nog eens gaan nivelleren ja. Laten we proberen om elk financieel voordeel dat je kunt krijgen door hard te werken aan te pakken, zodat niemand meer bereid is een stap harder te lopen in dit land.
dekster (Union Fait La Force)
En mogen we nu ook 20% sneller rijden?
Oké, maak mij eens wat wijzer…

Onder welke noemer hebben ze dit gehangen?

Milieu of verkeersveiligheid? Zakken vullen of gaten vullen kan ook, maar ik denk ze dan bang zijn dat het volk het doorkrijgt waar het echt om gaat….
Wat een hoop gebler hier.
Sommige boetes mogen van mij wel 200% duurder worden. Als je op een invalideparkeerplaats gaat staan zonder kaart ben je gewoon een gore aso en mag je van mij flink dokken (kost nu maar 130 euro).

Wat je ook niet moet vergeten is dat verkeersregels over het algemeen gedragingen en overtredingen zijn. Het bestraffen van deze feiten is in eerste aanleg niet bedoeld voor de veiligheid maar voor de leefbaarheid. Een controlemiddels dus om gelijkheid (in dit geval op de weg) te creeëren waardoor de gemiddelde persoon zich prettig voelt. De regering (democratie mensen) bepaalt dat voor de massa.

Daarbij komt dat het net lijkt of al het geld dat naar de regering gaat we daar niets van terug zien. Volgens mij leven we zelfs voor europese begrippen in een zeer luxe land. Dat kan niet anders ontstaan mede dankzij onze regering.

Ik denk daarom eerder dat deze verhoging van verkeersboetes slecht valt omdat de straffen voor misdrijven (vooral buiten het verkeer) hier te laag zijn.
De verhouding is wat zoek. Zou dat rechtgezet worden dan valt 60 euro voor een parkeerovertreding ook wel mee.
@Ironic: Ik weet niet wat het met jou is. Of je inkomen is te hoog (of je hoeft er niet hard genoeg voor te werken), of je werkt als ambtenaar en hebt echt last van een loyaliteitsconflict, of bent roomser dan de paus, of je spoort gewoon niet!

Een verhoging van 20% slaat nergens op. Iedereen kan een fout maken, en nergens wordt je er zo zwaar voor bestraft als in dit pokkeland. We worden genaaid tot we er aambeien aan over houden.

O , nu zijn de straffen niet voor de verkeersveiligheid maar voor de leefbaarheid. Dan weten we nu helemaal absoluut 100% zeker dat Spee continu loopt te liegen.

De regering is bepaald niet hetzelfde als democratie. Als de regering echt naar de bevolking zou luisteren en de uitkomsten van allerlei onderzoeken zou volgen dan zou het belachelijke systeem van overdreven, nergens op slaande controles allang zijn losgelaten. De Nederlandse regering is geen democratie maar een dictatuur. Alle kenmerken zijn aanwezig, alle kenmerken waar we altijd tegen schopten en wat we communisme noemden. In een democratie controleren de burgers de regering, in een dictatuur controleert de regering de burgers. En met alle maatregelen, regeltjes, controlemiddelen, boetes, controle-instituten, opsporingsambtenaren, enz, enz. kun je moeilijk vol blijven houden dat wij de regering controleren en nog moeilijker ontkennen dat het andersom wel degelijk het geval is.

Ook in andere landen, waar de straffen op andere misdrijven veel hoger zijn, vinden ze dat Nederland gewoon aan het doordraaien is, en gelijk hebben ze.

Het enige wat de regering er mee bereikt is dat er steeds meer mensen met talent vertrekken. 60% van de autotochtone jongeren overweegt serieus om Nederland te verlaten, en dat is wel onze toekomst! Sommigen voor een paar jaar, maar velen voorgoed. De emigratie is al een aantal jaren hoger dan de immigratie, al hoor je daar niet veel over, maar het is wel een teken aan de wand.

60 euro omdat je 2 minuten te laat bij je auto komt valt wel mee? Ik vindt het pure diefstal, ongeacht de straffen voor andere misdrijven. En dan helemaal als je beseft dat de parkeerheffing een paar euro is en de administratieve kosten ruim 55,- Die kosten zijn onredelijk hoog en zijn niet hard te maken => het is onrechtvaardig en daarom verzet ik me er tegen.
Is dit een grap? Ik kan het gewoon niet geloven..

Wat John hierboven goed aangeeft is dat wij als enigste van de rijkere europese landen een grotere uitstroom dan instroom is. Het mooiste is ook dat juist de hoger opgeleiden (en dat zijn zeker niet allemaal autochtonen ;)) ervandoor gaan, en er Polen e.d. binnenkomen.

Ik zeg al een aantal jaar, na mijn studie zeg ook ik tabee. Zelfs als ik hier een goed salaris kan verdienen. Ik ben zéér tegen communisme, en zo voelt het hier.
kadett rijdt beter
Heel goed!

Dan leren al die Johnny’s in hun Golfjes 2 en 3 het hardrijden misschien wel af!

En steek het geld maar in een lik op stuk een behandeling door de politie als Johnny met zijn Anita dronken in zijn goedkoop gepimpte autootje naar huis rijdt…

Wegmisbruikers rulez!!!!!

Koos Spitz: go get them!!!

Get a life!

Ga hardlopen of ieen ander sport beoefnen in plaats van hard rijden in een zielige getunede burgerbak!


GEINTJE!!!! MAAR ZOALS MET ALLES WAT IK SCHRIJF…..

ER ZIT NATUURLIJK EEN GROTE KERN VAN WAARHEID ;-)
@John:
Mijn inkomen is heel gewoon heel modaal. Ik ben gewoon van mening dat ik het erg goed heb hier en ben tevreden met wat ik heb en wat ik niet heb.

Nederland een dicatuur, zeg je? En dan zou ik niet sporen, right…

Volgens mij heeft de uitstroom waar Nederland inderdaad last van heeft (goed punt maar wel wat opendeurig) vrij weinig met verkeersboetes te maken en dus niet relevant in deze discussie.

Die allerlei onderzoeken van jou spreken elkaar vaker tegen dan dat ze het met elkaar eens zijn. Het is maar van welke kant de opdracht komt.

De controlelfunctie op onze regering is er wel degelijk. De regering staat echt niet boven de wet. En het blijft hoe je het went of keert het bevoegd gezag, gekozen door een meerderheid van stemmen.
Tuurlijk stemt geen hond vóór zo’n maatregel als dit en dus lijkt het alsof de regering maar zelf bepaald wat goed is. Dat lijkt mij (vrij duidelijk overigens) een wat te eenvoudige denkwijze als je denkt dat het zo werkt.

En ja, Nederland is een regelland. Deze regels geven vrijheid en ook beperkingen. Soms dus in je voordeel en dan weer in je nadeel. DEAL WITH IT!

60 euro omdat je twee minuten te laat bij je auto komt is een mooi voorbeeld van een bekeuring waar je goed ziek van bent en onevenredig hoog. Ik kan er tig bedenken die aan de andere kant staan en dus wel op (vast ook jouw) sympathie kunnen rekenen (parkeren op een invalideplaats o.i.d).

Boetes zijn in Nederland zeker schrikbarig hoog maar om daar nu zo over de rooie van te gaan (ik ga weg hier, en blablabla), dat vond ik echt heel zielig.

@MrSelect:
Het voelt als communisme? Verder alles goed? Ik heb een tip voor je: Das Leben der Anderen. Moet je eens kijken en besef dat deze film slechts gaat over een matige vorm van het communisme!
O o Ironic, het braafste jongetje in de klas. Ik wed dat je CO2 giftig vindt. Russen die in BE-NL zijn komen wonen kunnen het je vertellen: ze waren vrijer in Rusland ten tijde van de kouwe oorlog dan hier.
Ironic is geen autoliefhebber maar een linkse moraliserende internetschuimer op zoek naar rechtse praat om daar dan te gaan moraliseren. Zulke schooiers bestaan echt.
let op: hij gaat een geduldige moraliserende reactie op mij schrijven. Die schooiers doen dat zo.
@MrSelected

Ik ben in tegenstelling tot sommige mensen (die verdacht vaak iedereen in Den Haag corrupt en een graaier vinden) erg trots op Nederland. Ik voel me Nederlander en het is gezond om een zekere mate van nationalisme te koesteren.

Wat het nadeel ten eerste is, is dat mensen hier extra de nadruk op het negatieve leggen waardoor ze hun ogen voor het positieve sluiten.
Nederland heeft nog steeds een hoog opgeleide bevolking. Als wij de slag naar minder arbeidintensief werk doorzetten komt het wel goed met de groei.

Om op je economische verhaal voort te borduren: de te ver doorgeschoten poging de bevolkingsgroepen in dit land te nivelleren schaadt de initiatiefrijke groepen. De beste ideëen en concepten komen voort uit initiatief van iemand om iets te starten, om een succesvol product neer te zetten,

Ik vind dat dit soort mensen volop de vrijheid moeten krijgen hun bedrijf op te bouwen, zonder daarbij teveel belemmerd te worden door tijdverslindende voorschriften of een te grote (ja, da’s subjectief, ik weet het..) belastingdruk. Hierin kan Nederland meer liberaliseren, het liefst naar Brits voorbeeld.

Als het niveau van de Universiteiten nou ook nog opgetrokken wordt en de gemiddelde student wat ambitieuzer wordt zijn we al een heel eind!

Nivellering en een te ‘eerlijke verdeling’ van de middelen zuigt het initiatief en de bereidheid risico te nemen uit mensen. Geef de ondernemer de ruimte en je verdient het middels belastingen dubbel en dwars terug!
@Zoef,
Leuk dat mijn in aanzet nuancerende opmerkingen in dit forum je er toegezet hebben een uiterst verdiepende bijdrage te leveren. En breek me de bek niet open over CO2 uitstoot. Weg met alle koeien en snel voor het te laat is!
nu ben ik het zat .. ik ga stemmen op de Partij van de verkeers overtreders .
20% verhoging? Sjezus, dat is 6 euro extra voor 10km te hard en 14 euro voor 20km te hard. Moet je daar nu echt zo moeilijk over gaan doen? Als je het echt niet kunt ophoesten dan toch maar een paar minuten later thuis of niet?

Hier (Australie) is de regel: 4x gepakt in een jaar, rijbewijs inleveren (en op nationale feestdagen/weekenden tellen punten dubbel). En hier staan toch net iets meer cameras dan in nederland. Zo slecht hebben jullie het niet hoor.
Ik ben ff los. Vandaag las ik nog op nu.nl:

DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) staat afwijzend tegenover voorstellen van de rechtse oppositiepartijen om criminelen harder te straffen en langer voor de rechter te kunnen brengen. De bewindsman noemde de plannen donderdag onwenselijk en onnodig.

Wat wil ie nou??? Wel hogere straffen of niet?
Onwenselijk en onnodig lijken mij passende kwalificaties.
En daar gaan we weer…

De azijnvoorraad is nog niet leeggepist waarschijnlijk, al gaat het hier dagelijks op deze manier.
Mja, een heleboel mensen hebben er nu eenmaal een onuitputtelijke voorraad van ;)
Het hypocriete is dat onze volksvertegenwoordigers zich ook niet aan de regels houden. Maar met dit verschil dat zij er mee wegkomen, en wij (het slaafse volk) niet! Voorbeeld.

1. Geluidsoverlast Schiphol. Word al jaren overscrhreden. 40.000 mensen worden ’s avonds uit hun slaap gehodeun omdat er weer een zwaar vliegtuig over hun huis vliegt. Denk je dat de verantwoordelijkheden hiervoor hier ooit een boete voor hebben. Tuurlijk niet. Economische groei uber alles!

Zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen. Punt is, het volk begaat een foutje en wordt keihard bestraft. Onze volksvertegenwoordigers begaan daarentegen (let wel!) zeer grote fouten en komen er zonder enige vorm van bestraffing mee weg. KEER OP KEER.

Macht en machtmisbruik liggen ook in dit land zeer dicht bij elkaar.
Dit is wel de eerste keer dat hardop wordt toegegeven dat het om belasting gaat en niet om een strafmaatregel.

Flitsboetes (vooral de kleintjes) kun je gewoon als belasting zien…
@ jamesbrown:
De boetes liggen in Belgie wel degelijk (VEEL) hoger dan in Nederland.

Ik ben er laatst nog geflitst en ik moest 20€ betalen. Zo een laag bedrag bestaat in Belgie niet eens als boete.
Gelukkig denkt onze regering aan de veiligheid, ik vind dan ook dat we straks buiten de bebouwdekom maximaal 30km/h mogen rijden en binnen de bebouwde kom moet je maar uitstappen en je auto verder duwen……

Als ze nu eens echt om veiligheid gaven zouden ze van het geld wat ze uit de boetes halen fietspaden neer moeten leggen. Wegen zijn voor de auto’s en voetpaden en fietspaden voor de voetgangers en fietsers. En met het geld dat ze nu jaarlijk binnen halen zouden alle files ook al opgelost moeten zijn, je kunt volgens mij heel nederland nu asvalteren met het bedrag dat ze in al die jaren binnen hebben gehaald.
Als dit zo doorgaat, kan ik volgens mij kan ik over niet al te lange tijd mijn eigen auto aan de politie ‘schenken’ ter compensatie voor de eerste best boete.
Dan had de meerderheid van Nederland maar beter moeten nadenken bij de verkiezingen van begin dit jaar.
De PvdA is immers de partij van Greenpeace-griezel Diederik Samson en Eucalypta Cramer, de Christenunie van links-gristen Rouvoet gelooft ook heilig in boetedoening voor ons duivels autogebruik en het CDA draait met alle winden mee. Van de grootste oppositie-partij SP hoeven we op dit gebied ook nergens op te rekenen.
Alfa Lima Foxtrot Alfa
@ Niek

Heb zelf ook 8 maanden door AUS gereden… denk niet dat daar in het zuiden meer camera’s staan dan in NL, iig niet in omgevindg Sydney, of het moet iets van de laatste 3 jr zijn… heb daar alleen ooit eens een parkeerboete gekregen, die ik overigens bewaard heb… de reden was te grappig:

Niet in een hoek van 135graden parkeren !!!!!!?????

kun je me dat missch ff uitleggen???
kan ik niet meer de verkeershufter uithangen want ik heb al mening bbq van onze grote klpd vrieden gesponserd
Weet je waarom 20% ?
omdat de btw 20% wordt en ze nog btw gaan pakken bij de boetes , KLOTE REGERING !

-edit: Poe Hee!-
@Alfa Lima Foxtrot Alfa: 135 graden is de “inrij-richting” waarmee je zonder extra gebruik van de weg te maken (dus sneller) in-parkeert. bevorderd de doorstroming.
voordeel van inkomensgerelateerde boetes, is dat de rijken sneller een privé chauffeur zullen nemen, die de boetes op zijn naam krijgt. baas betaald de boetes, chauffeur heeft leuke baan! (kost minder dan 50mille per jaar)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).