It’s amazing! Facelift Hyundai Sonata

Auteur: , 20 Reacties

Ik sta perplex! Wat een netvliesprikkelende auto is die Sonata opeens geworden. Een duffe en stoffige auto is getransformeerd in een koppendraaier eerste klas! Spot de verschillen dan eens!

Oud:

Hyundai Sonata 2008

Nieuw:

Hyundai Sonata 2008

OK, alle gekheid op een USB-stickie, een Sonata moet het natuurlijk nog steeds niet van z’n looks hebben. Echter, je kunt wel duidelijk zien dat de facelift de aanloopplank vormt voor de binnenkort te introduceren Genesis. En Hyundai lijkt weldegelijk een geheel andere strategie te voeren (naast het feit dat ze nu met aantrekkelijkere modellen gaan komen): waren de facelifts eerst zodanig dat je bijna kon spreken van een geheel nieuw model, de facelift van de vernieuwde Sonata is zoals een facelift hoort te zijn. Gewoon enkele details aanpassen (i.c.m. andere velgen), zodat de auto toch weer wat beter smoelt. De achterkant schijnt ook aangepast te zijn, maar daar laten die slimme Koreanen dan weer geen afbeeldingen van zien…

Door de motor wat vrijer te laten ademen, door onder andere gebruik te maken van variable valve timing, stijgen de waarden van elke motorvariant: de basis-2.0 heeft nu 158 pk (was 145 pk), de 2.4 heeft nu 171 pk (was 161 pk) en het vermogen van de 3.3 L V6 stijgt van 233 pk naar 242 pk. Ook de dieselmotor gaat er een paar peekaatjes op vooruit.

De grootste veranderingen zijn echter in het interieur te vinden. Gebruik van betere materialen en hier en daar een stripje hout zorgen voor een meer premium uitstraling. Bovendien beschikt de Sonata nu ook over Audio-poorten voor de USB-stick en de iPod.

Oud:

Hyundai Sonata 2008

Nieuw:

Hyundai Sonata 2008

De export zal niet eerder beginnen dan begin 2008. Op een definitieve opvolger van de Sonata zullen we dus nog minimaal twee jaar moeten wachten.

Hyundai Sonata 200820 reacties

Kom, je ziet de verschillen best. Waarom doen jullie altijd zo bevooroordeeld als het over Koreanen of Chinezen gaat?
maken of kraken vraag je me?
MAKEN! definitely!
ik vind het oude exterieur veel mooier dan die nieuwe :s
Dat interieur is een wereld van verschil en 10 keer mooier..maar of het uiterlijk mooier is weet’k niet..de nieuwe kijkt veel somberder dan de oude vind’k persoonlijk. Denk dat het ligt aan de vormgeving van de voorbumper in combinatie met de mistlampen.
Ze hadden de oude grill kunnen combineren met de nieuwe looks. Ik vind het interieur in ieder geval zeker geslaagd!
Kleine dingetjes, maar wel een verbetering. Het interieur is zeker verbeterd zeg! Alleen jammer van dat ‘hout’, vooral op het stuur, en waar die deuropenerhandeltjes er doorheen gaan.
cheese dippers
zal vast wel plastic glimmerig (ver)rot nephout zijn.
is mercedes de enige die aan pianolak doet?
dat is nl wel mooi!!
en je hebt ook volvo die echt hout maakt :D
Waarom hebben ze de bumper een omlaaggaande lijn gegeven? Nu ‘kijkt’ ie een beetje treurig.
En dat interieur is natuurlijk een enorme verbetering (het is toch wel echt hout hè, niet van dat gore plastic?)
Het streepje tussen ‘i’ en ‘Pod’ moet trouwens weg ;)
Uitdebroeck Piet
voorkant was bij de oude beter, wat fijner en agressiever. interieur is wel een serieuze verbetering.
hij lijkt op alle audi’s en de phaeton, ze lijken toch allemaal op mekaar
Woow, audi had zeker nog een hele hoop A8-koplampen op overschot…
wuahah lijkt wel een facelift die terugwaarts gaat :-p design is verouderd op de een of andere manier :-p
Ze zijn zeker goed op weg. Interieur is 10x beter. Voorkant ben ik echter nog niet over uit.
Het exterieur is veranderd, niet verbeterd.

Het interieur vind ik dan weer beter, maar ik zou er nog steeds ongezond in worden. Ik weet ook wel dat andere interieurs ook grotendeels uit plastiek zijn vervaardigd, maar dit is weer zo’n mooi voorbeeldje van “boven je stand gaan leven”.

Een Sonata geeft je misschien wel waar voor je geld, maar hij ís niet chic, echt niet. Bekijk gewoon eens de wijzerplaten en je weet al genoeg. Ook de andere displays in het meest lelijke fluorescerende blauw. Moet dat je tot rust brengen? En ik denk ook niet dat die ouwe bompa’s die zich wel een Sonata zouden durven aanschaffen, daar toch ook niet mee opgezet zijn. Die mannen zitten niet te wachten op disco-lampen voor hun neus!
Ik heb het al vaker op andere topics van Hyundai gezegd, ze zijn ècht goed bezig. Nu nog het interieur aanpakken (want het plastic springt ervan af) en je hebt een goede concurrent erbij.
Niks mis mee eigenlijk met een Hyundai .. betrouwbaar en wat je krijgt voor je geld is stukken meer dan menigeen ander Duits merk.
@ cheesedipper; nee, dan dat ‘fraaie’ hout in dure BMW’s en Mercedessen… zeg nou zelf, het staat altijd beroerd! Alleen het bamboe wat ik een keer op een foto zag, dat was in het interieur van een Aston Martin dacht ik. Dat vond ik wel geslaagd!
Maar dit interieur is enorm verbeterd zeg.
citrofiel evil twin
Bij het interieur is de nieuwe beter bij het exterieur de oude.
al die gasten die zeiken dat duitse auto’s beter zijn…. die dingen zijn niet te betaalen!! dit is kwaliteit voor weinig geld en het ziet er nog niet eens slecht uit!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).