Samsung QM5 aka Renault Koleos SUV

Auteur: , 43 Reacties

Samsung, de Zuid-Koreaanse partner van Renault, heeft gisteren de QM5 officieel onthuld. Het is de eerste SUV van het merk en zal vanaf volgende maand lokaal verkrijgbaar zijn. In Europa verwachten we de SUV medio 2008, onder de naam Renault Koleos. De Koleos Concept zagen we vorig jaar in Parijs, welke vergelijkbaar was met de Samsung QMX Concept.

De QM5 is gebaseerd op de Nissan Qashqai maar lijkt meer op een gefacelifte Tucson. Je mag zelf beoordelen of dat positief is…

De QM5 zal gebouwd worden in Zuid Korea (Busan), waar een productiecapaciteit voor 100.000 units is gereserveerd . Renault-Samsung denkt dat ongeveer 60% a 65% van de productie geëxporteerd zal worden.

Ik moet zeggen, die Fransozen blijven me verbazen. De 4007, de C-Crosser, en straks de Koleos. Je kan wel merken dat die gasten jaren op ons voorlopen…

Samsung QM5
Samsung QM5
Samsung QM5
Samsung QM5
Samsung QM5
Samsung QM5
Samsung QM543 reacties

voor / achterzijde lijken wel oke
zijkant van de auto doet teveel aan een tucson denken heeeeeeeeeel fout dus
ja zelfs die is mooier dan de C-Crosser
Mooi ding. Aan de zijkant wel ’n beetje Tuscon / Sportage achtig. Maar cker niet slecht…
Sorry, maar nee. Ik vind het nou niet echt spannend, of je moet er flink mee kunnen modderworstelen, maar dan nog niet.
Wat is nou de connectie met Nissan? Renault is toch voor een groot gedeelte eigenaar van dat Japanse merk, dus is het dan niet logischer om een Renault versie van een Nissan te maken? Synergie en zo?
Of een Renault versie van een Murano, maar dan met dieselmotor?
ik krijg al weer kriebels bij het zien van die waarschuwingen op de zonneklep!
staan toch ook in het boekje…
Land Rover heeft daar ook een handje van, het leid zelfs af tijdens het rijden; levensgevaarlijk!!
die achterkant is om te huilen…… ga je eerst eens verdiepen in design voordat je hiermee komt!! zelfs voor een koreaans design is die echt mislukt.
Huh? Hoe kon die Koleos concept nou mooi zijn, en dit zo lelijk?

@ de vlaemink; Grrrrrr… :x
nou nou, het is nou niet bepaald een beauty zullen we maar denken
Mag alstublieft dat samsung-logo eraf! Verder wel oké op de grille na: die is veel te Aziatisch. Terwijl ik die Renault Koleos nog zo mooi vond! :cry: Erg jammer. Nou ja, te zien aan de joint-ventures tussen Franse merken en Aziatische, zijn de Fransen niet zo goed in het maken van SUV’s en schakelen ze liever de hulp in van andere automerken dan zelf te experimenteren en toch zo hun ‘ruige’ doelgroep tevreden te houden.

O ja, Samsung, dat is toch een bedrijf dat electronica maakt en géén auto’s, of word ik nu gek?! :roll:
Vijfde foto is geweldig. ‘Samsung innoveert en gebruikt nu op al haar modellen standaard ruitenwissers’ lijkt het plaatje te willen zeggen. Voor de rest hoop ik dat er toch wel originelere achterlichten op komen en dat ze het geheel wat rustiger van ontwerp maken. Hier zitten echt teveel gekke inkepingen in (denk aan logo op achterkant, en geforceerde bodemplaat-‘bescherming’)
@ Vive la FRANCE!; Ik geloof niet dat ze geen SUVs kúnnen maken, maar dat ze gewoon zo snel mogelijk met een SUV wilden komen. Ze zagen namelijk blijkbaar niet in dat SUVs zo’n succes zouden worden, en zijn niet begonnen zelf een SUV te ontwikkelen. Toen het toch een succes bleek, wilden ze snel een SUV hebben om niet de hele markt voor hun ogen weggekaapt te zien worden, dus gingen ze ‘samenwerken’ (kopieren). Dat is mijn variant. :D Ik denk eigenlijk dat de volgende generatie Franse SUVs wél door de Fransen ontwikkeld is. Of hoop ik dat alleen…?
@ Citrofiel:
Je hebt op zich wel gelijk, maar ik denk ook dat ze zich minder in SUVs interesseren en liever focussen op ‘normale’ auto’s. Het serieuze werk, zeg maar ;)
Met ingebouwde 32” Full HD TV en 5 Megapixel camera.
Rofl @ Vapid :D

Nee bedankt, dit ziet er ontzettend mislukt uit. Had wel beter verwacht van iets dat met Renault te maken heeft. De Qashqui ziet er juist superhip uit. Waarschijnlijk (net zoals Vapid zei) er leuke gadgets van Samsung inzitten. Een LCD’tje van 32”, camera’s voor dode hoeken die uitneembaar zijn om als digitale camera te gebruiken, en verzin het maar. ;)
@ Vive la FRANCE!; En daar ben ik het dan ook weer mee eens. :)
hm valt mee vond concept vetter ga nu voor de C croser
@ Chief_S5

Hij ziet er opzich niet slecht uit…tot je verder in de papieren gaat kijken, net zoals bij een Renault.
samsung moet maar gewoon verder gaan met High tech spullen enzo.
Toch raar dat die Scenic variant toen zo flopte en dat ze t later niet nogmaals probeerden. Nee, ook hier een Koreaans/Japanse variant.
Hadden ze ook niet beter driekwart aanzichten kunnen nemen??
want als je het concept vergelijkt met deze foto’s zie je wel de lijnen en komen ze beter over.
wanneer maken ze ‘m af? ik bedoel niet kapot maken!
@ Citrofiel
ik heb er geen spijt van! :twisted:
deze mag voor mij door het leven als C-Crosser, welke nu ik me bedenk, prachtig zou zijn als station, met ‘normale’ Citroën achterlichten
@ de vlaemink; Ik kan dit ding niet mooi vinden. Ik heb niets tegen Samsung of Renault, ik verwachtte veel van de Koleos, maar dit is een tegenvaller. De voorkant lijkt wel een vorige generatie Suzuki Grand Vitara. De achterkant is een beetje Ssangyoung-achtig, als je begrijpt wat ik bedoel. De C-Crosser vind ondanks dat hij niet helemaal een geheel is mooier dan dit. De prachtige voorkant, de Mitsubishi achter- en zijkant. Toch mooier dan dít… Maar ja, mooi is een mening, zullen we maar weer zeggen…
citroënfreak
Deze is van de SUV’s het minst spannend!
voor wie de grill lelijk vindt: neus en grill worden vaak wel aangepast als een voor de rest bijna identieke auto onder een andere merknaam verkocht wordt.
Veel kans dus dat er een “Renault-neus” op komt, en misschien zal je die dan mooier vinden.

@autoblogger: verbaasd door voorlopende Fransen? De 4007 en C-Crosser zijn aangepaste Mitsubishi Outlanders (Japan), en dit is een aangepaste Samsung (Zuid-Korea). Hmmm….

@David38: Renault heeft ongeveer 30 % van de aandelen in Nissan, en omgekeerd ook. Geen meerderheid dus, wel een uitgebreid samenwerkingsverband (bepaalde technologie wordt in beide richtingen gedeeld). Samsung Motors heeft in het verleden al samengewerkt met Nissan (Nissan-technologie in hun producten), en later heeft Renault een meerderheidsaandeel gekocht in Samsung Motors (wat nu niet meer tot de Samsung groep van elektronica enzo behoort). Dat zijn dus de “verbanden”.
Als je zo naar die blauwe hemel kijkt door het panoramisch dak, dan denk je: zoooo dat ziet er goed.

Het gaat echter helemaal verkeerd als je naar de auto zelf kijkt…….
@ banaan; Ik geloof dat autoblogger die regel cynisch bedoelde. ;) En over de neus, dat is idd het meest waarschijnlijk. De concepts van Renault en Samsung weken daar ook af. De achterkant blijft me echter ook zorgen baren…
Mooi ook die ruitenwissers, bijna DTM style!
“Je kan wel merken dat die gasten jaren op ons voorlopen…” *mompelt iets over de Espace als eerste MPV en Scenic als eerste midi-mpv en dat de rest pas jaren later volgde*
Wie heeft z’n aandelen Renault nog niet verkocht? Renault wordt écht “Createur de triste”. Wat een saaie boel. Voor eigenzinnige Franse auto’s moeten we tegenwoordig naar Citroën! (Wat is die nieuwe C5 toch mooi… en de C-Crosser is hoewel niet lelijk, niet het meest evenwichtige design. Maar die ziet er vergeleken met deze slappe hap strak uit!)

Au revoir Renault! Ik kom wel weer terug als er weer “automobiles ge’createurd” worden!
Ben ik de enigste die qua neus ook wat van de Nissan X-Trail erin herkent?
Het had zo mooi kunnen worden, maar helaas is de lijn van de concepts uit ‘vervlogen tijden’ nooit echt doorgezet: http://www.car-weiss-blau.de/Koleos_2.jpg
Ik word er niet opgewonden van..! Hij is zooo standaart ”Gaaappp”
Whahaha, ik wist niet eens dat Samsung ook auto’s fabriekte toen ik dat hier riep http://www.autoblog.nl/archive/2007/10/23/hyundai-genesis-debuteert-in-detroit#comment-754130 . Over kennis van zaken gesproken :-S

@ sosa: Standaart is nog niet eens zo heel standaard :-P
@ David38

idd, Renault is grootaandeelhouder bij Nissan, maar ook bij Samsung Motors. Dus is het niet onlogisch dat dit model er komt. Trouwens, de Renault versie komt er ook aan. Staat duidelijk in de tekst en is al enige tijd bekend.
@Epo

Met de nadruk op Standaarttttttt!!!

Hoe afschuwelijk ‘StandaarD’ kan je een auto maken.
Ik sluit me bij Citrofiel aan. Hoewel de verschillen tussen de concepts en deze niet zo groot zijn (wat licht gekleurd kunststof) en grotere wielen is dit wel een beetje een zielige auto geworden. Volgens mij helpt de belichting van deze studio foto’s ook niet echt mee. Hopen dat de Renault versie straks wel die kunststof delen en de achterklep van de concept krijgt.
In mei 2008 zal de Renault verschijnen in de nl showroom.

Hij word idd gebouwd door samsung en staat op een nissan x-trail platform ook het 4×4 systeem en een aantal motoren zullen hier vandaan komen.

verder vertel ik nog niets.
waarom maken ze niet gewoon mobieltjes??
aan vive la france:
Samsung is zo’n ontzettend akelig groot bedrijf, dat wil je niet weten!!!
Gsm, auto, tv, graafmachines, wasmachines, vliegtuigonderdelen noem maar op; ze maken het!!!

Alleen kennen wij het pas sinds pak em beet 4 jaar!!! in korea net zo gewoon als philips bij ons…

en als ik moet kiezen tussen auto-electronica van franse of koreaanse komaf…??!?!? doe maai moar samsjoen!!!
lol
Structuurkenner
Renault heeft inmiddels 44% van de stemgerechtigde aandelen in Nissan. Dat heet daar een controlerend belang. Nissan heeft 15% van aandelen van Renault zonder stemrecht. Het strategisch management is ondergebracht in een Nederlandse BV met de naam Renault-Nissan BV. Samsung (alleen de autofabriek) is voor circa 90% van Renault. Daarnaast heeft renault bijna 100% van Dacia en 24% van de aandelen van Avtovaz (Lada) in handen. De “alliantie” zoals het samenwerkingverband tussen Nissan en Renault wel genoemd wordt staat qua productieaantallen wereldwijd op de vierde plaats na Toyota, GM en Ford (dit is exclusief Lada). Met Lada erbij staan ze mogelijk op de derde plaats.
“Ik moet zeggen, die Fransozen blijven me verbazen. De 4007, de C-Crosser, en straks de Koleos. Je kan wel merken dat die gasten jaren op ons voorlopen…”

Ruim 4 jaar later: Nou,. dat voorlopen was toch niet helemaal ’t geval geloof ik: http://www.autoblog.nl/peugeot-en-citroen-17-minder-autoverkopen-in-2012

Wie had dat in 2007 verwacht?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).