Man wordt gelaserd met 500 km/u

Auteur: , 49 Reacties

Wat ze op Nardo kunnen, kunnen ze in Drenthe even iets beter. Een 40 jarige Drent heeft op 14 december 2006 met 500 kilometer per uur op de openbare weg gereden. Tenminste dat is wat uit het procesverbaal is af te leiden. Daarbij laat de Fries een gouden Murcielago, een BMW M3 op LPG en een twin turbo Ford GT achter zich.

Tijdens de behandeling van het hoger beroep van het Openbaar Ministerie bij het gerechtshof in Leeuwarden bleken de procesverbalen van twee automobilisten die te hard zouden hebben gereden vol met onduidelijkheden en fouten te staan. Daardoor valt niet meer te controleren of de metingen met laserguns correct zijn uitgevoerd. In het proces-verbaal van de Fries Drent stond dat de agent 340 meter van de weg stond waar de man met zijn auto op reed. Volgens getuige-deskundige Jan Willem Meijering van de Nederlandse Politieacademie in Apeldoorn zou dit betekenen dat de man 500 kilometer per uur heeft gereden. Hoe verder een agent van de weg staat waarop de auto rijdt, hoe hoger de snelheid is. De agent heeft echter een snelheid van 155 km/u gemeten en heeft waarschijnlijk op of vlak naast de weg op 340 meter afstand de lasergun gehanteerd.

Volgens de advocaat van de verdachte moet hij worden vrijgesproken, omdat in het proces-verbaal niet correct is opgenomen waar de agent stond ten opzichte van de auto. Mocht de automobilist toch veroordeeld worden dan hangt hem een mogelijke boete van 264 euro en een rijontzegging van vier maanden voorwaardelijk boven het hoofd. (via nu.nl)49 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het is ze dan eindelijk toch gelukt om de 500 km/u barriere te doorbreken :P
500km/uur..???!!
Ye right!!
Alsnog zou ik wel willen weten met welke auto hij reed.
500 klink gek wat voor auto moet je dan hebbe
reed hij nou 500 of niet, vat dr geen drol van.
met welke wagen en moter zou ie daar gereden hebben of beter gezegt gevlogen
Dit betekent dus ook dat hier mee gefraudeerd kan worden in ons nadeel.
Met een zwaar overtunede bugatti veyron zeker…:);)
Ja, in het hoge noorden kun je tenminste nog eens hard rijden zonder in de file te staan…
@mattijn

Als je het bericht goed had GELEZEN kon je er uit opmaken dat die gast 155km/uur had gereden.
De veyron killer :D :p
Lol wat een hoax
Nu ga je je toch afvragen hoe precies zie knuppels zijn die je flitsen…
die agent is ook goed stom zeg, gaat hij auto’s flitsen op 340 meter afstand!!!
Aston Martin Rapide
Misschien reed ie wel met een straaljager op de weg???
Die boeren zijn flink aan het tractortunen geweest
Haha, voor dat jullie allemaal rare berichten achter laten, lees het eerst even!!!
Dus een idioot rijd 155 km/h ergens in Friesland (laten we hopen dat dat op de snelweg was). De agent geeft de foute standplaats op, die 340m van de werkelijke plek van het misdrijf was. Dan komt er een goochemerd van een Jan Willem, die z’n baan bij de politie academie zat is, en berekend met wat simpele wiskunde dat de idioot dan 500km/h zou moeten hebben gereden om de lasergun 155 te laten aangeven.

Als ik de rechter was zou ik gelijk 3 veroordelingen uitspreken, 1] voor de politie agent die zo slordig was met de standplaats 2] voor de idioot die 155 ging in Friesland en 3] voor Jan Willem voor het maken van flauwe grappen en belachelijke veronderstellingen in de rechtzaal.
Volvo_440_turbo
Hierbij kunnen we weer een discussie openen over de afstelling van al die toestellen.
Met mijn Mazda ben ik indertijd verschillende keer tegen een onwaarschijnlijk hoge snelheid geflitst geweest. Ik heb dit aangevochten, helaas…
Ik heb al een stuk of vier auto’s gehad, met elke wagen wel een keer geflitst geweest, hoe komt het dat de snelheden bij die andere auto’s wél klopte? Want ik weet verdorie goed waar en hoe hard ik rij…

Ergens meende ik gelezen te hebben dat bij het flitsen van sommige wagens met een bolle achterkant de meting kan afwijken… Dat is dus de reden dat ik mij een radardetector heb aangeschaft, en telkens als ik een flitser tegenkwam 20km/h trager reed…

Nu ik mijn volvo heb is die radardetector niet meer nodig…

Dus fuck off snelheidscontroles!!! Ok verkeersveiligheid boven alles maar stop met mensen te pesten!!!
Steek voor mijn part in elke wagen een controle GPS of iets. Maar heren beleidsmensen, niet op deze manier!!!!
en welke auto heeft volgens de Nederlandse Staat nu de hoogste topsnelheid van alle weg-legale auto’s :D
Mercedes - Jellinek
Hoe betrouwbaar zijn die controle’s nou nog??
Voor hetzelfde geld is de afwijking misschien 60 km. Zo veel harder kun je makkelijik rijden dus dan ben je mooi je rijbewijs kwijt terwijl je je gewoon aan de regeltjes houdt.
er zal wel een straaljager over gevlogen zijn xD
Dodge Tomahawk, het was een motor :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=zINujts5oZM
is er dan geen één realist die een beetj normaal kan dien in die rechtszaal, en even aanmanen dat 500 in het uur egt niet mogelijk is? of baseren die stijfstoppels zich gewoon op de “theorie” en de “wet”….
man met minibike laat een gouden Murcielago, een BMW M3 op LPG en een twin turbo Ford GT achter zich. :)
Ik kan me nog een geval herinneren van een bestelwagen die was geflitst met 187 km/u op een provinciale weg. Spee helemaal blij, want ze hadden weer zo’n wegpiraat te pakken. Totdat de chauffeur het voor liet komen, want alle bestelwagens van het bedrijf waren toen al begrensd op 130 km/u. Dat was aantoonbaar en gebeurd ver voordat deze bekeuring werd uitgedeeld.

Ze hebben toen de hele meting gereconstrueerd, en door de reconstructie bleek dat de snelheid van een tegemoetkomende auto bij de snelheid van de bestelwagen was opgeteld.

Verder hoor je daar niet veel over, maar steeds weer opnieuw blijkt dat de metingen waarmee wij bekeurd worden helemaal niet zo betrouwbaar zijn als onze overheid ons wil doen laten geloven!

Elk zinnig mens kan begrijpen dat 500 km/u nergens op slaat. Je moet echt bij de politie willen werken om zoiets serieus naar buiten te brengen :( Kun je gelijk nagaan wat het intelligentieniveau van de gemiddelde justitiële medewerker is.

@mashell: Je bent wel lekker snel met je oordeel. Er zijn zoveel mensen die ook midden in de Randstad 155+ rijden, en in 99% van de gevallen is dat helemaal niet idioot, maar uiterst verantwoord!

Als jij rechter was zou je dus zwaar de fout ingaan.
1. Dat is een menselijke fout, dus de verantwoording van de werkgever;
2. Dat is dus niet te bewijzen op basis van dit PV => vrijspraak;
3. Dat is niet strafbaar. Je zou hem hooguit kunnen adviseren een andere baan te zoeken waarbij er nog minder van zijn intellectuele gaven wordt geëist.

Als ik rechter was zou ik direct alle laser- en mobiele controles laten beëindigen en eerst een gedegen onderzoek in laten stellen naar de betrouwbaarheid van dit middel.
ik zou hem ipv een boete een medaille geven ;)
Die BMW op LPG is nog altijd gebasserd op de gewone 3serie en niet een M3.
@ John
“Als jij rechter was zou je dus zwaar de fout ingaan.”
Maar goed dat ik geen rechter ben :-)
“Er zijn zoveel mensen die ook midden in de Randstad 155+ rijden, en in 99% van de gevallen is dat helemaal niet idioot, maar uiterst verantwoord!”
Mag ik je helpen herinneren dat het stedelijk gebied in Duitsland geen Randstad maar Ruhrgebiet heet. Het stedelijk gebied in Nederland heeft Randstad, op de bulk van de snelwegen daar is de maximum snelheid 100 km/h. Als je daar 155 rijd is dat spelen met je rijbewijs en dus nooit en te nimmer verantwoord.
@ NLX

Boeren? Het is wel duidelijk dat je nog tamelijk ouderwets bent. Friesland is ook gegroeid de afgelopen jaren. Zo zijn er 200 dorpen en gehuchten. En kijk eens op de landkaart hoeveel dorpen/steden je ziet in Flevoland en in Friesland.
Maar als ’t over Friezen gaat moet gelijk de term ‘boeren’ weer ter orde komen. Hier zijn ook hoogopgeleiden. Hier zijn ook hoge scholen met hoge opleidingen. Hier zijn ook winkelsteden en voetbalbolwerken. En ja, ook in de rest van Nederland zijn boeren.

@ Nieuwsbericht

Een soortgelijke situatie heb ik ook meegemaakt. Ik hoop dat jullie allen deze reactie lezen zodat jullie ook verontwaardiging kunnen kweken tegenover de politie.
Stel je voor. Je ontvangt een boete en moet voor de rechter omdat je 190 reed op een weg waar je maar 80 mocht. Je rijd echter in een zwaar oude Suziki die de 160 geen eens haalt. Je komt voor de rechter en dan blijkt dat er 2 auto’s op de flitsfoto staan.
Beide autobestuurders hebben echter een boete ontvangen. Terwijl alleen de andere autobestuurder (BMW, altijd hoge snelheden mee) zo hard reed.

De clou? Bij lage boetes denk je er niet over na of het misschien niet iemand anders was die de andere kant op reed die geflitst is. Je betaald gewoon. Het blijkt dus dat bij een foto met twee auto’s vaak gewoon 2 bestuurders worden beboet. En bij lage boetes betalen ze wel, ze gaan dan echt niet naar de rechtszaal om te protesteren.
Doet me denken aan die scooterrollenbanken die ze tegenwoordig gebruiken, rijd achter men neef, die gaat 60, bij een controle ging hij volgens de heren smurfjes 85 :-s toppie die jongens hun apparatuur
de rollenbanken die valleyman aanhaalt meet geen snelheid maar KW…
Op Nu.nl staat 40 jarige Drenth
Oh en het was kennelijk 21 november 2006
ha, het waren er twee. De voornoemde 38-jarige Fries en de 40-jarige Drenth
Jan C.: het stond eerder precies andersom op Nu, maar zo klopt het. Denk ik. ;-)
ultima met rollsroyce jet engine ;)
“Man wordt gelaserd met 500 km/u”

moet zijn:

“Man wordt belazerd met 500 km/u”
Volvo_440_turbo: is een 440 turbo dan onschendbaar/onzichtbaar voor laseraars? :P

Auto’s met bolle achterkanten kunnen idd fouten in de lezing veroorzaken, maar als het goed is geeft de laser/radarapparatuur dan een foutmelding…
waarschijnlijk deed die laser het niet goed genoeg. denk dat ze alleen tot 300km/h gaan en verder slaan ze op hol. 500 km/h man. kom op dan moet je wel een zwaar uitgebouwde murcielago of ford gt hebben. en dan nog haal je geen 500 km/h. tenzij die lucht van helium was ofzo :-p
@Jan C. Er zijn tegenwoordig nieuwe rollerbanken, nog onbetrouwbaarder dan de oude (wel iets logischer, want ze linkten vermogen direct aan snelheid.. ) en deze geven wel km p/h aan.

Even een applausje voor onze overheid, de Officier van Justitie en natuurlijk onze superslimme topagenten. :)
ach, ik heb er nooit problemen mee gehad. Die van mij liep toen op de teller 60, dus misschien daadwerkelijk 50. Slechts een keer aangehouden.

daarbij rij ik meestal niet zo heel veel te snel, dus ik heb er uberhaupt niet zoveel problemen mee.
@MrSelected,
Was het niet zo dat een bromfiets max. 044 kW mag hebben? Of is dat tegenwoordig anders? Hoe ze het in vredesnaam voor elkaar krijgen om vermogen aan snelheid te linken, das mij weer een raadsel.

Dat was ‘vroeger’ ook altijd ellende, ik had namelijk een Honda 4-takt en die waren begrenst op toerental en niet op vermogen (mechanisme in vliegwiel). Standaard dan he? ;)
‘Wat ze op Nardo kunnen, kunnen ze in Drenthe even iets beter. Een 40 jarige Drent heeft op 14 december 2006 met 500 kilometer per uur op de openbare weg gereden.’
‘Daarbij laat de Fries een gouden Murcielago, een BMW M3 op LPG en een twin turbo Ford GT achter zich. ‘

Is die Drent nou diezelfde Fries? ;)
Reclamestunt van Fiat: 500 km/h met de Fiat 500.
Jan C. : als er op het tellertje “Km/u” staat meet die voor mij toch snelheid, tis niet omdat het bij jullie in Hilland zo is dat dat overal zo is ;-)
Hier meten ze gewoon km/u hoor…
Zeker dat dien flic niet op de startbaan stond van de F-16’s ?
diender had die dag nog niks geflitst en dacht toen, als dit zo doorgaat krijg ik geen promotie en blijf ik zo een stomme flits agent. dus toen bedacht die van als ik er nou eentje heel hard flits dan krijg ik wel promotie, en zodoende tekende de diender 500 km/u op de camera en nam een foto van een auto die langs kwam. FLITS! 500 km/u
de Dodge Tomahawk kan niet eens 500 km/u. die haalt maar 490 kilometertjes per uur.
ik wil ook zo hard, jammer dat mijn Honda niet harder gaat als 185 met wind mee :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).