Na de sedan, BRABUS C-Klasse Estate

Auteur: , 14 Reacties

Nadat Carlsson zich al had bezig gehouden met de nieuwe C-Klasse Estate is het nu de beurt aan BRABUS. De sedan versie kenden we al, dus heel erg schokkend is het resultaat in mijn ogen niet.

Ik zit er eigenlijk meer op te hopen dat er ook een Estate versie komt van de BRABUS Bullit V12. Wil je meer foto’s? Dan moet je een kijkje nemen in onze gallery.

Brabus C-Class Station Wagon

Brabus C-Class Station Wagon

For the CDI models BRABUS offers its BRABUS PowerXtra kits. They start with the D2 (III) kit that boosts power output of the C 200 CDI by 39 hp (28 hp SAE net) / 28.7 kW and bumps peak torque to 385 Nm (284 lb-ft). BRABUS D3 S tuning in the C 220 CDI model increases power output by an extra 50 hp (49 hp SAE net) / 36.8 kW to 220 hp (217 hp SAE net) / 162 kW. Peak torque is 480 Nm (354 lb-ft).

The top-of-the-line turbodiesel model C 320 CDI adds 48 hp (47 hp SAE net) / 35.3 kW with the D6 (III) power kit. Peak torque grows to 590 Nm (435 lb-ft). Thus equipped, the new V6 wagon turns into one of the liveliest diesels on the market: The sprint from 0 – 100 km/h (62 mph) takes just 6.9 seconds, top speed is 250 km/h (155 mph).

For the gasoline-powered V6 models C 280 and C 350 there is the BRABUS 4.0 displacement engine. Displacement of the V6 engine is increased with the help of a special crankshaft with longer stroke and larger cylinder bore with correspondingly larger pistons. The four-valve heads are optimized for mixture flow and fitted with custom camshafts. Newly programmed engine electronics and a stainless-steel high-performance exhaust system with metal catalysts round out the conversion.

The BRABUS 4.0 engine produces 332 hp (327 hp SAE net) / 244 kW and a peak torque of 420 Nm (310 lb-ft) at 4,200 rpm, giving the five-door excellent performance: The wagon accelerates from 0-100 km/h in just 5.9 seconds, top speed is 275 km/h (171 mph).

The BRABUS stainless-steel quad sport exhaust systems – available custom-tailored to each C-Class model with or without engine tuning – were developed to further improve power yield.

BRABUS stands behind the exceptional quality of all its products including engine tuning with the one-of-a-kind BRABUS Tuning Warranty of three years, up to 100,000 kilometers or 62,000 miles (see BRABUS warranty conditions as of November 2006).

A major contribution to even further improved driving dynamics comes from BRABUS tire/wheel combinations with diameters of 17, 18 and 19 inches and corresponding BRABUS sport suspensions, lowering kits and sport sway bars, all custom-developed for the new wagon. The largest wheel option features BRABUS Monoblock VI, E or S light-alloy wheels in size 8.5Jx19 in front with size 235/35 ZR 19 tires. The rear axle is fitted with size 9.5Jx19 wheels and tires up to size 265/30 ZR 19.

BRABUS high-performance brake systems – available in two versions – offer maximum endurance and stopping power on the level of a sports car.

BRABUS design is synonymous around the globe with sporty elegance. The aerodynamic-enhancement kit for the new C-Class wagon continues this tradition. Custom-tailored components that offer excellent aerodynamic properties and precise fit were developed in the wind tunnel.

The BRABUS front spoiler with four auxiliary headlights lends the Mercedes a more striking front. But that’s not all: By reducing aerodynamic lift on the front axle the spoiler also further optimizes directional stability.

The BRABUS rocker panels create an optimal aerodynamic transition between front and rear wheel houses. The rocker panels are optionally available with integrated LED entrance lights that are activated with the keyless fob or by pulling on a door handle. BRABUS also offers custom-tailored covers for the exterior mirrors made from exposed carbon fiber.

The BRABUS components for the rear bumper of the wagon feature cutouts on both sides that frame the two dual tailpipes of the BRABUS sport exhaust system.

Exclusive BRABUS interior design adds value to the new C-Class wagon as well. The product lineup includes an ergonomically shaped sport steering wheel, aluminum pedals and a speedometer with 300-km/h dial. In addition there are stainless-steel scuff plates with illuminated BRABUS logo, and precious-wood and carbon fiber trim sets.

Requests for even more customized interiors are fulfilled by the company-own upholstery shop. The upholsterers create exclusive interiors made from especially soft and breathable BRABUS Mastik leather and Alcantara, perfect down to the last detail.14 reacties

waarom lijkt elke mercedes op een andere, en waarom is dat ook bij brabus en amg? ik vind em buitengewoon lelijk. Zeker in het wit.
het enigste pluspunt is de motoren, die zijn wel redelijk oke.
Mooie wagen met genoeg ruimte om een paar honden mee te nemen.
ziet er niet verkeerd uit, maar waarom dat rooie ding midden onder de achterbumper??
Ben ik toch meer onder de indruk van de Carlsson uitvoering. Ziet er gewoon beter uit in mijn ogen.
Oeps… Ik dacht even dat dit een taxi was. Het wit leek wel RAL 1015…
Deftige wagen, alleen de als kermisverlichting aangebrachte brabus-dorpels vind ik minder fraai.
Bij die auto’s die onder handen zijn genomen door tuners heb ik altijd het gevoel ”wat een dikke auto, maar ik zou er zelf niet in willen rijden”.
Ook bij deze auto heb ik dat weer een klein beetje.
Geef mij de standaard mercedes tuner AMG maar. Maar deze is ook mooi, alleen liever in het zwart.
Mooie auto.Alleen jammer van die witte grille.
citrofiel evil twin
Hij mag getuned zijn door Carlsson of door BRABUS ik vind de AMG versie nog altijd de beste en de sportiefste. :D
http://www.petrolhead.nl/beelden/c63amg_1.jpg
waar halen die tuners die auto’s vandaan, de c-klasse estate word deze week pas voor de dealers gepresenteerd in duitsland
Dit is ff on-Brabus….
Erg mooie wagen,..hoewel het mijn inziens allemaal net een beetje “te” is,..maar goed,…wel een indrukwekkende verschijning!
En waar moet nu mijn trekhaak ????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).