Audi met R8-concept in Detroit

Auteur: , 39 Reacties

Naar het schijnt heeft Audi voor de Detroit Motor Show in januari een sportieve concept car in de planning. Bijgaande afbeelding hebben we eerder gezien, dus het zou heel goed kunnen dat de R8 Spider/Roadster in Detroit zijn opwachting maakt. Niet slecht!

Als Audi inderdaad met een cabrio komt kunnen ze nog even de tijd nemen om met hun V10 R8 (RS8?) door te testen om deze daarna op een latere grote show te presenteren voor maximaal gespreide aandacht.

Audi heeft de bovenstaande afbeelding weken geleden naar een select aantal perscontacten gestuurd (in ons e-mailadres hadden ze kennelijk een tikfoutje gemaakt, waardoor we een gewatermerkte afbeelding moesten gebruiken). Word ik afgemaakt door de Porsche-fans als ik zeg dat ik er een flink stuk Carrera GT in herken?

In ieder geval is wel duidelijk, met het Metroproject Quattro en de Cross Cabriolet nog maar net achter de rug, dat Audi zijn 10 miljard al volop aan het inzetten is. (via fourtitude.com)39 reacties

Ik zie er ook wel aardig een GT in, vooral die bulten achter de hoofdsteunen.
Inderdaad ook wel heel veel Audi concept cars de laatste tijd.
Parkeer deze maar op m’n oprit :D
Het grote broertje van de TT Cabrio.
@Sir Smokalot.

Ik zal je niet…http://nl.youtube.com/watch?v=FfoQsZa8F1c
Ik snap je punt wel, maar de Porsche is mooier.
Vind wel dat deze Audi erg aantrekkelijk is, dus laat maar komen.
Zal een lekker torsiestijf/zwaar geheel worden als ze de zaag in het dak zetten.
http://www.carbodydesign.com/archive/2007/01/22-audi-r8-design/Audi-R8-Space-Frame-2-lg.jpg
Deze ziet er al leuker uit dan de coupe. Mss omdat het contrasterende vlak aan de zijkant ten eerste kleiner is, en ten tweede is weggewerkt als luchtinlaat. Dat is een betere oplossing, vind ik. De voorkant oogt ook evenwichtiger. Maar bij een echte versie zal dat wel meer lijken op de coupe..
Ziet er erg goed uit. Hopen dat idd een sport versie van de R8 gaan maken dan wordt ie echt gek. Et wordt tijd dat ze bij lambo wat vermogens upgrades gaan doen want ze mogen van mij ook wel de v10 TFSi erin hangen soort uber R8 :)
ff offtopic schrik voor bmw, (r)s4 met VGT turbo’s zoals 997 turbo ?
kreeg ineens een goede gedachte door het vergelijk met de carrera gt
sorry vind hem geen zak aan

-edit: probeer eens meer dan 5 woorden te typen. Een onderbouwing van je mening kan hierbij wel helpen.-
Vind het wel meevallen met de Carrera GT-gelijkenis. Ben erg benieuwd naar de daadwerkelijke concept. Hoop wel dat ze hem niet al te zwaar hoeven te maken om de torsiestijfheid te behouden…
geen ledjes?
De V10 TFSI uit de RS6 zal er niet in komen… dat heeft met al geprobeerd in de R8 en het geval was 3 uitgebrande prototypes door oververhitting. Men is bezig met een ongeblazen V10.
Ik zie 3 enorme grill’s vanvoor (typisch audi, ze kunnen niets anders vinden).
Ik zie gelijkenis met de Carrera GT.
Ik zie flaporen.
Maar ik zie geen kerstverlichting op een audi ??? ( dat is raar! ).
Conclusie: Weg ermee!
Niet speciaal, niet mooi, gewoon Audi zoals ze zijn
had ook niet verwacht dat ie er zou komen ps en waren die uitgebrande r8’s ook niet ongeblaze v10’s
Blijft amusant om de standaard niet onderbouwde zeurcommentaren te lezen. Snap ook nog steeds niet waar dat vandaan komt. Waarom kunnen mensen niet verder kijken dan het merk dat ze zelf (ooit hopen te) bezitten?

Eigenlijk zouden merken eerst een foto moeten lekken zonder het merk erop. Dan kan iedereen reageren zonder vooroordeel. Durf te wedden dat 80% van de mensen die normaal alleen maar positief reageert op een BMW dan ineens ook de lijnen van Audi en Mercedes waardeert en vice versa.
sorry vind hem geen zak aan

-edit: probeer eens meer dan 5 woorden te typen. Een onderbouwing van je mening kan hierbij wel helpen.-


Dat waren 6 woorden, beste edit-meneer ;)
Niet dat ik het er niet mee eens ben, verder, maar toch :D
@ Casper, dus je wilt zeggen als er een foto uitlekt met een vrachtwagen grill vanvoor en kerstverlichting en zonder logo’s dat wij niet gaan weten welk merk het is ? Heb je al een nieuw model audi gezien zonder die grote vrachtwagengrille ??? Beter nadenken de volgende keer.
Ziet er prachtig uit.
zo te zien heeft audi mooi naar de kritieken geluisterd.

-1 weg met die kerstbommverlichting
-2 die grote panelen aan zijkant zijn ook weg


Maar door de radiatorgrille moet ik toch telkens weer denken aan een grote blauwe vinvis

)
@ Willy; je commentaar spreekt voor zich. Thanks for proving my point.

Natuurlijk zijn er kenmerken waardoor sommige merken misschien wel herkenbaar zijn, zeker als het gaat om een aangepaste versie van een reeds bestaand model. Maar ik durf te wedden dat als hier een ander concept van Audi had gestaan zonder “vrachtwagengrille” en “kerstverlichting” (die overigens ontbreekt op deze tekening, maar dat terzijde) de reacties niks anders zouden zijn.
Ben ik de enige die een beetje moet lachen om die tekening?
Lijkt wel van de hand van een puber te komen ofzo.
Zal mss. aan de kijkhoek liggen maar de vier ringen en de velgen zien er behoorlijk des paddoosch uit.

Ja ja, gezeur in de marge van me…ik vind de huidige R8 ook lelijk dus soit. ;-)
Mooi! Echt een verbetering t.o.v. de gewone R8! En godzijdank zijn die zilverkleurige platen (of zwart) niet zo groot meer :o
Hij heeft wel wat weg van een Carrera GT, met name de achterpartij. (zover ik het kan zien) Mijn kritiekpunt bij de dichte R8 is dat het uiterlijk niet echt in verhouding is, hopelijk is dat bij deze variant wat minder ;)
Kerstverlichting…

Kerstboom of R8 in je kamer…
Is dit geen dubbelpost????

Oh nee, dit is een coupé….

http://static.autoblog.nl/images/wp2007/Mitsubishi%20Concept-RA%2001.jpg
vind hem lelijk trekt op niks de gesloten is mooier
citrofiel evil twin
Als ze gewoon die R-tronic blijven bieden vind ik het best ok. ;)
No way dat deze tekening daadwerkelijk bij Audi vandaan komt. Perspectief klopt van geen kanten, spiegels zitten totaal verkeerd… Geloof er helemaal niets van dat Audi deze plaat zou hebben rondgestuurd.
@Daniel
Het is een schets, dus die hoeft niet te kloppen. Die hoeft alleen een idee te geven van het concept. Het uiteindelijke concept moet natuurlijk nog een beetje geheim blijven.
V6-4motion heeft gelijk, die twin-turbo V10 werd te heet voor de middenmotor in de R8, jammer………heeft de RS6 dus meer power dan de R8:
http://www.leftlanenews.com/burnt-audi-r8-revealed-to-be-twin-turbo-v10-rs8-mule.html

(Off-topic:) De nieuwe RS6 trouwens vorige week in Ede gezien (preview nieuwe A4). Brute auto. De A4 is het helaas niet, anonieme auto, stuk minder fraai dan de A5/S5, terwijl die daar wel van afgeleid is (of andersom). Bizar ook dat er al gauw 20K tot 30K!() euro aan opties bij komt als je het wat aankleedt, en dat op een auto van basisprijs 40K :O
ik vind em er sowieso al beter uitzien doordat ze dat lelijke paneel achter de deur weggelaten hebben. Hij lijkt wat mij betreft erg op een gallardo spyder.
citrofiel evil twin
@RA999: Uiteraard hoeft een schets niet exact te kloppen, maar hij moet wel verleiden. Iets wat ze bij Audi heus wel kunnen; zie bijvoorbeeld http://www.carbodydesign.com/archive/2006/06/08-audi-tt-images/Audi-TT-sketch-2-lg.jpg

Autofabrikanten hebben er alle baat bij om een geruchtenmolen op gang te brengen omtrent een nieuw model; dat schept verwachtingen en dus vraag. Dat lukt alleen middels een goede schets. Niet met zo’n kleutertekening als boven afgebeeld.
Ik vind hem wel mooi maar ik vind zelf dat het logo in de voor kant moet en niet op de moterkap.. En mischien wat kleinere velgen maja dat is natuurlijk naar keuze.

Parkeer hem maar voor mijn huis nog wel een plekje over =D
@Sir Smokalot, ik kan je bijna verzekeren dat hij niet als RS8 op de markt komt (de V10 dan)
ik ben dat gezeik van jullie spuugzat als jullie audi niet mooi vinden ga dan ook geen comentaar geven.
ga dan AUB naar de mercedes of bmw pagina die vinden jullie toch beter??
1 ding is zeker audi staat boven mercedes en bmw en dat is nu juist wat de meeste van jullie niet leuk vinden vandaar dat domme afkraken op audi.
ik blijf zeggen liever 1 audi dan 1 miljoen auto”s van die andere suffe duitse merken ppffff.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).