Live shots Audi A3 Cabriolet

Auteur: , 57 Reacties

Gisteren heb ik een heldhaftige poging gedaan om bij de onthulling van de Audi A3 Cabriolet te zijn. Dat bleek nog niet zo heel makkelijk te zijn.

De onthulling vond plaats in de Audi fabriek in het Hongaarse Gyor. Als gast van Audi vloog ik naar Wenen, waarna de Nederlandse delegatie samen met journalisten uit diverse andere Europese landen per touringcar naar Hongarije werd vervoerd. Daaronder was een allercharmantste Oostenrijker met een sik. Hij vond het (samen met twee anderen) niet nodig om een paspoort mee te nemen. De reactie van de Hongaarse douane was duidelijk: zelfs met een coole sik kom je het land niet in. Helaas was daar wel enig overleg voor nodig en een dik uur later mochten we onze weg vervolgen. De drie paspoortlozen werden bij de grens achtergelaten. Precies toen de persconferentie en de onthulling waren voltooid, stormden wij dan ook de Audi fabriek binnen. Onderweg naar binnen heb ik de Hongaarse president Laszlo Solyom nog een handje geschud en gecomplimenteerd met de rechtlijnigheid en standvastigheid van zijn ambtenaren.

Enfin, terug naar waarvoor we naar Hongarije reisden: de A3 Cabriolet. De reacties op de persfoto’s zijn helder: de gemiddelde bezoeker vindt de A3 Cabriolet niet mooi. Op foto was ik er ook niet kapot van, maar vreemd genoeg waren de gevoelens bij het live zien van de auto heel anders. In het echt vind ik de Audi A3 Cabriolet wel mooi, dus laten we voor Audi hopen dat meer mensen dit hebben.

Het motorenpalet van de A3 Cabriolet roept wel wat vragen op, maar liefst twee diesels voor een lifestyle product als een cabriolet. Dat lijkt wat veel, maar Audi verwacht dat het leeuwendeel van de kopers voor een TDI zal kiezen. Sterker nog: de 1.9 TDI heeft Audi nu ingeschat op 25% van de verkopen en de 2.0 TDI moet pakweg 33% van het aantal klanten gaan verleiden. Ruim meer dan de helft van de A3 Cabrio’s zal dus uit zelfontbranders bestaan, een bijzonder hoog aantal voor een open auto. Natuurlijk kon ik het ook niet laten om te informeren of er nog spannendere varianten van de A3 Cabriolet op stapel staan. Een S3 Cabriolet komt er volgens de verantwoordelijke Audi-man in ieder geval niet, de huidige S3 blijft het enige driedeurs S-model van Audi.

Audi is er bijzonder trots op dat de A3 een volwaardige en praktische vierzitter is geworden. De kofferbak lijkt inderdaad ruim genoeg en de achterbank kan in twee delen worden neergeklapt. Voor de bagage lijkt er dus voldoende ruimte. In eerste instantie lijken de achterpassagiers ook een redelijke plek te hebben. Optioneel is er zelfs verwarming voor de achterzetels leverbaar, dus koude billen zul je in de A3 Cabriolet niet snel hebben. Met mijn 1 meter 95 kon ik mijn benen redelijk kwijt als de voorstoel enigszins naar voren gezet was. Bleef er slechts een klein probleempje over: met kap dicht paste mijn hoofd niet meer. De hoofdruimte schiet voor mij meerdere centimeters te kort.

In de gallery zijn ruim 30 foto’s van de A3 Cabriolet te vinden.

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet

Audi A3 Cabriolet57 reacties

“Gisteren heb ik een heldhaftige poging gedaan om bij de onthulling van de Audi A3 Cabriolet” Klopt deze zin wel? :)

Erg leuke auto trouwens!
Ik blijf het een zinloos vehikel vinden.
Ja, mss moet je hem inderdaad IRL meemaken om goed te kunnen oordelen over zijn uiterlijk.
vond ‘m op eerste ‘gezicht’ niet helemaal mooi, maar nu ik alle foto’s bekijk ziet hij er toch best aardig uit.
Mijn finale oordeel zal ik vellen als ik ‘m in het echt zie :)
Nee, hij kan mij tot nu toe nog niet bekoren.
IRL misschien wel maarja…

Als Audi-fan moet ik zeggen dat hij me vanaf het begin al doet denken aan de Punto cabrio uit de jaren 90.
Ik ben nogsteeds van mening dat de achterbank gewoon weg moet. Hierdoor kun je de kofferklep iets langer maken en kloppen de verhoudingen meer.
Ik vind de details die de cabrio heeft wel erg mooi, ik hoop dat al deze elementen ook meegaan naar de facelift :)
maar wat gaan de prijzen worden ?
Die achterkant is zo kort. Nu is de achterkant van de meeste CC modellen veel te lang maar Audi hoeft toch niet te compenseren voor de design tekortkomingen van bijvoorbeeld Ford of Peugeot?

Maar wie weet heeft Wouter gelijk en is dit model in het echt overtuigender dan op foto’s (net als de nieuwe A4 dat is).

Gaan bij de 3 en 5 deus A3 nou ook de stootstrips aan de zijkant verdwijnen, komen er knipperlichtjes in de spiegel en krijgt die ook ledjes in de koplampen en achterlichten?
Dit koop je niet omdat je het mooi vind, maar om wat het is, een gebruiksvriendelijke audi-cabrio… ;)
net niet mooi, beetje wijven wagen
ik vind het niks op de foto in ieder geval!
echt zonde dat ze dit op de markt willen gaan brengen!!!
cheese dippers
-edit-

@ cheese dippers; Zet je Caps Lock aub uit… En mss stond het er eerst wel, maar is het nu al verbeterd. Leer eens een keer nadenken voordat je reageert ofzo. ;)
cheese dippers
-edit-
@ cheese dippers; Zet uit! En mss betekent zijn naam wel helemaal niets, dus het moet helemaal niet iets anders zijn! Alsof cheese dippers ergens op slaat op een autosite…
@ cheese dippers; Ga vooral zo door. Een ban krijg je snel genoeg.
Interieur ziet er enorm goedkoop uit! ’t Is echt erg.
@ cheese dippers; En een lachende koe heeft wel met auto’s te maken, wil je zeggen? :P
@ cheese dippers; Als je je verveelt, klik dan eens op mijn naam. Daar gaat een in dat geval interessante link achter schuil. ;)
@editors: IP ban?
@ w0o0dy; My thought.
cheese dippers
-edit: ga buiten spelen-
Gezellig, een rebelse reaguurder.
@autoblog .. aaahhh mag cheesedippers blijven .. altijd gezellig zo,n dorpsgek in de buurt.
@lincoln
Het leuke van een dorpsgek is dat je die kan schoppen, maar dat kan online niet. Dus er is geen lol aan te beleven alleen irritatie. Dus bannen maar ;)
Kick ban for life die cheese dipper

Euhm ontoppic, kvind nie zo’n geslaagd, nu ja mss draai ik wel bij en is het kwestie van gewenning
@RA999 .. ja .. dan moet ik weer helemaal de deur uit ..
Hij is weg! :D Thank you AB. Wat een opluchting…
@Citrofiel: een gewaarschuwd mens telt voor twee…. dus heeft ie nu twee keer een schop onder de kont gehad, lol Tja huisregels zijn huisregels.
@wOoOdy ..
@citrofiel ..
zijn jullie nu gelukkig ????
en wie is dan nu de dorpsgek van autoblog ????
en waarom kijken jullie mij nu zo twijfelachtig aan ????
@lincoln zolang je ons vermaakt gaat je kop er niet af hoor!
Ik vind hem best mooi.
http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/9fdbec58_banned.gif
Nu nog iets on-topics zeggen:
Mua, hij is niet heel lelijk ofzo, en hij is nog handig ook, zolang je de 1.85 niet overstijgt…
hee wouter zit er ook z’n geil pookje in die a3 ;)
NOT
Mooi? nou niet bepaald. Ik zou er in ieder geval in gezien willen worden. Wat Audi toch doet om BMW bij te benen. 1serie cabrio is nog net uit en daar gaan we weer. Het loopt erg uit de hand.
Mooie auto.
echt waar.

Als hij nou net zo goed rijd als de A3 die ik heb dan word het mischien ooit nog een kansje.
Leuke wagen, nu nog een coupe-versie van de A3 en de serie is klaar.
precies zijn de meningen hierover niet erg goed… ik vind hem best wel mooi en zeker geschikt als concurrent voor de focus CC en megane CC, hoewel deze waarschijnlijk ook een beetje duurder (maar mooier) is.
Hij ziet er niet slecht uit, wel had ik iets zoals de VW Eos verwacht.
Hij is al bijna naakt gespot! ziet er echt dik uit!! echt geslaagd!
Trekt echt nergens op. Had het al opgemerkt, maar hij blijft de echte opvolger van de Fiat Punto Cabrio, en dat kán geen compliment zijn.
er zal denk ik wel een markt voor zijn, mannen die een cabrioletje voor hun vrouwen kopen. Hij ziet er wel grappig uit, stoffen kap staat denk ik ook beter dan stalen klapdak, ik denk dat ik hem eerst eens op straat moet tegen komen om precies te oordelen
Vindt hem best mooi…..zeker met de kap erop!!
Dit wordt spannend. BMW met de nieuwe 1 cabrio en audi met de A3. Hopelijk wordt het een heet voorjaar.
Dit is echt lachen seg!
Nu dat audi zijn A5 heeft uitgebracht gaan ze op de rest van hun modellen maar dezelfde voor en achterlichten zetten. Afgekeurd voor mij.
Agreed El Comento..

Audis zijn wel mooi maar als je telkens van hetzelfde design hebt dan vind je z’n allemaal mooi.
Vandaar dat meeste AUDI Fans Audis mooi vinden.
Ik vind ze ook mooi, maar telkens dezelfde design wordt TE saai.
Fiat Punto alleen wat duurder.

En el comento, je hebt gelijk, maar dat is niets nieuws bij Audi.
“Op foto was ik er ook niet kapot van, maar vreemd genoeg waren de gevoelens bij het live zien van de auto heel anders.” Allerbeste Wouter, omgekocht door Audi? (Hehe) Maar ik snap het wel, de Nissan 350Z maakte in ‘het echt’ veel meer indruk op me dan op de plaatjes.

En nog iets, volgens mij klopt deze zin niet helemaal…
edit: dank u, is gefixt
Ik vind het altijd irritant als ik de meest spraakmakende reacties niet meer kan lezen terwijl degene die er snel op kan reageren wel weet wat iemand heeft gezegd (dat is niet eerlijk jongens). Daar moet dus iets op verzonnen worden.
En ontopic, ik snap niet helemaal waarom iemand helemaal naar Hongarije moet om dat ding te bekijken en dan pas dit verhaal kan schrijven. Ik bedoel er niet veel mee, maar kan iemand mij overtuigen dat zo’n reis en al die onkosten (wie betaald zoiets eigenlijk) wel gerechtvaardigd zijn?
Het blijft een goed idee, die een beetje fout is uitgewerkt. Het had een 1+1 moeten zijn. De kont zou dus langer zijn. En de achterkant moest andere achterlichten hebben. Wordt denk ik wel eentje die goed gaat verkopen, maar geef mij toch maar de A5 Cabrio, veel chiquer. :)
De neus is gewoon retestrak, maar aan de kant ivm het dichte dakje, dat is toch nog wel ff wennen………..
Dit is gewoon lelijk! Probleem zit hem in de veel te korte koffer waardoor het dak nagenoeg gelijk valt met de achterkant.
We willen een cabrio, maar onze auto is niet lang genoeg…. zinloos ding
Zinloos en Lelijk tegelijk. Een echte cabrio hoort open mooier te zijn als dicht. Is hier echter andersom en dicht kan hij mij ook al niet bekoren, dus ga maar na…
Ik vind ‘m mooi. Het silhouet van de A3 is altijd al krachtig geweest. Nu ze het gezicht aan beide kanten mooi hebben vormgegeven en het dak eraf hebben gehaald is de A3 gedrongen, sportief, stijlvol en gestrekt om te zien. De prachtige achterlichten maken het plaatje af. Een must have en een serieuze concurrent voor de 1-serie cabrio. 1 ding echter, waarom nog steeds dat beetle lookalike dashboard? Alsjeblieft zeg…
bijna iedereen vindt ‘m lelijk, voor mij de mooiste (betaalbare) cabrio ooit, gezien op salon en was meteen verliefd, deze maand ga ik hem bestellen
Wel grappig om te lzen dat iedereen nu ineens de kont te kort vind….toen de eerste CC op de markt kwam vond men dat ook geen gezicht. Te hoog , verhoudingen zoek , en ga zo maar door. Nu maakt Audi een normale cabrio en vind men het ineens lelijk….

Wat willen jullie nou eigenlijk????? Denk dat het merendeel die regeert niet eens een tekening kunnen maken of zelf met een origineel idee kunnen komen. Het is heel makkelijk om te zeggen wat er niet goed is of dat het beter kan. Als je het zo goed kan zo ik maar gaan solliciteren bij de Designafdeling van Audi , BMW of ander merk….Je kan het vast beter dan de mannen die er voor gestudeerd hebben.

Het is niet zo dat je iets niet mooi mag vinden , niets zo anders dan persoonlijke smaak. Maar ik zie commentaar voorbij komen waarvan ik denk “oh oh wat zijn we zelf erg goed zeg”…

En hou eens met dat hokjesgeest gedoe….”het is een vrouwenauto” of “zal wel gekocht worden voor het vrouwtje” Ook zo een belachelijk iets.
Ik als man zijnde vind het , na hem te hebben gezien in het echt , een leuke wagen. Zou hem zo leasen en waarschijnlijk doe ik dat ook nog wel.

Tuurlijk is een A4 cabrio super mooi ,komt straks de nieuwe A5 cabrio voor in de plaats. Wat zekers een mooie wagen zal worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).