Dodge Challenger SRT-8 voor 30.000 euro

Auteur: , 52 Reacties

In Amerika dan, want de Challenger komt vooralsnog nog steeds niet naar Europa. De topmotorisering van de Pony Car, die voor de eerste helft van 2008 op de planning staat, moet in de VS 40.095 dollar gaan kosten.

Met andere woorden: voor de prijs waarvoor je in Nederland een redelijk aangeklede Seat Leon 1.8 viercilinder krijgt, krijg je in de VS een 6,1 liter V8 in een Dodge Special Edition-jasje. Not fair!

De Challenger maakt zijn debuut op de Chicago Auto Show en er zullen slechts 5500 exemplaren worden gemaakt. (bron: Allpar, via Jalopnik)52 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Met z’n allen verhuizen naar de VS!
@ Chukka

Tegen de tijd dat we er met zijn allen zijn, is ie al uitverkocht ;)
Seat Leon 1.8 aangekleed is een beetje overdreven.

Ik ben er pas ook achter gekomen dat autos is amerika stukken goedkoper zijn dan in NL, maar zijn ze ook goedkoper dan duitsland ?
echt heel jammer dat die niet in nederland uitkomt ik hoop later want ik wil hem echt hebben :D:D
Krijg je ook een fatsoenlijk interieur? Is het dashboard niet in jaren ’60 plastic uitgevoerd?
@ Whoohoow
Ja ook goedkoper dan in Duitsland omdat je in Duitsland een BTW van 19% erop betaalt. In de VS is het afhankelijk per staat tussen de 3 en 5%
Echt een plaatje! Hopelijk zetten ze er een beetje fatsoenlijk interieur in, want dat valt bij de Mustang bijvoorbeeld toch wel tegen. Van de andere kant: als je tijd hebt om op het dashboard te letten dan rijdt je niet hard genoeg.
jammer genoeg dat als je hem invoert, al die btw er toch weer bijkomt :( anders was et wel goede rede om even op “vakantie” te gaan :P
kijk verder dan je neus lang is; ja hij is cool en sterk maar onderhoud die Amerikaanse V8 maar eens in qua verbruik en taks enzo
Importeren die handel! en voor +- 40 mile in euro’s (incl BPM, BTW, Invoerrechten, en EXCL Slurp Tax!)
en voor de cliché; met een Leon kan je tenminste de hoek om :P
Ik zou persoonlijk liever meer dan 30 000 euro betalen, want dan weet ik dat de kwaliteit ook goed zit…
*kwijl*kwijl* komt u maarrrrrrrr!!!!!!!

@ de vlaeminck; met een challenger ook wel, alleen dan driftend.. ;)
@Sir Smokalot
5500 exemplaren ?
Niet meer ?
Maar 5500 stuks. Er zijn toch op z’n minst nog 500.000 levende Dukes of Hazards fans…
@chukka

HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAA :p
@Dekster: Je mag altijd meer betalen als je dat wil. Dat vindt de dealer weer eens wat anders ipv afdingen meer betalen! :)
Jongens geef toe dit is toch een heerlijke auto tussen onze grijze massa!!
Laat dat dashboard dan iets minder zijn voor dat geld maar de buitenkant en motor maken het ruimschoots goed !! Terwijl het dashboard ook gewoon heel leuk is en anders maar niet van het mooiste plastic! Maar bijna elk dashboard is van plastic so what !
@Dat; Dat is alleen de SRT versie de “gewone versie” 5.7l V8 zal vollop verkrijgbaar zijn hoor, gelukkig! :)
@Rob USA
Oké, ik begreep het al niet.

Deze moet jouw trouwens wel heel blij maken. (Mij ook)
Al een grijze import aan het voorbereiden?
Erg gaaf zo’n wagen hoor, en met die lage dollar worden die autos echt absurd goedkoop zeg…
Stoere bak. Is die er ook als hybride of geschikt voor biodiesel?

* rent weg en verstopt zich *
Prachtige bak, veel power voor weinig centen. Wie dan nog zit te klagen vanwege het goedkope interieur is een zeikerd. Al zit er geen interieur in, dan nog is dit gewoonweg prachtig.
wat haat ik die amerikanen toch. krijgen ze dit soort BRUTE auto’s voor zo weinig geld en boven alles hoeven ze zich geen zorgen te maken over het verbruik(wat waarschijnlijk 1 op 2 is), omdat de benzine zo goekoop is.
ja dat het ijnterieur minder is boeit me egt geen ene zak, als je zoveel porno op wielen krijgt voor zo weinig geld dan mag je niet klagen over de prijs vind ik.
@rob usa weet je mischien hoeveel de standaard 5.7 v8 kost
* over de interieur
Ja, en wie koopt er nu ook seat…Ik heb al met een paar ibiza’s en één cordoba meegereden (verscheidene keren) en ik denk dat er niet veel slechtere auto’s dan die prullen zijn…Bah!
Wat een machine :D Uitstraling tot en met! Ben er al fan van vanaf de eerste moment dat ik hem zag.. Mja, 6.1 liter, 425pk.. daar de verkeersbelasting en benzine van betalen, nee bedankt ;) Langs de andere kant is hij goedkoper dan een BMW e92 320 met een beetje aankleding.. hmm, toch moeilijk keuze
@SimonMc: ga eens met een Leon rijden…. zeker met het verlaagde sportonderstel rijdt die beter dan de Golf en met de materialen is niet veel mis, maar de auto kost wel minder.
Ü.B.E.R.G.E.I.L!!
Wat mij betreft staat de Challenger eenzaam hoog op de troon van (moderne) ponycars.
De huidige Mustang en nieuwe Camaro kunnen beter maar weer inpakken. :-D
Mopar or no car!
@devlaeminck:
“kijk verder dan je neus lang is; ja hij is cool en sterk maar onderhoud die Amerikaanse V8 maar eens in qua verbruik en taks enzo”
Kijk nog verder devlaeminck en je ziet dat ook die taks en brandstofprijs ons opgelegd wordt door onze overheden, en dat ook dat in de US niet het geval is. Ze betalen een license plate van 50 euro per jaar en een halve euro per liter voor de naft.

@Gekke Turbo: “wat haat ik die amerikanen toch”

Het moet natuurlijk andersom zijn! Wat hou ik toch van die Amerikanen en hun kijk op autorijden en belastingen. Wat haat ik toch die Europese regeringen die onze zakken leegkloppen met allerhande belastingen.

Als jij iedere dag een pak slaag krijgt en je buurman niet, wat wil je dan het liefst? Dat hij ook iedere dag een pak slaag krijgt of dat jij er geen meer krijgt?
Eigenlijk zijn dit toch allemaal maar auto’s om er bij te lopen, kijk ik heb ook een snelle auto, maar voor de rest trekt ie op niets…
ZwerverRoodbaard
En wat maakt het in vredesnaam uit als het dashboard van plastic is VOOR 30.000 eurotjes hoor je mij niet klagen voor een 6,1 L HEMI :D

Alleen mag de benzine dan goedkoper worden ;)
@ Thompson; de Dukes of Hazard rijden in een ’69 Dodge Charger (hier spreekt de kenner :D)
wanneer die yanks nou es met een nieuwe Dodge Charger SRT komen sta ik echter vooraan :D
@ ZOEF
:shock: dat wist ik niet (merk je wss wel duidelijk aan de smiley ;) )
maar als je die shizzle (kon het niet laten, we hebben het tenminste over een Amerikaan :P ) importeert dan zit je er wel mee
@Dat: Ik spaar nog even door voor de Camaro want die vind ik toch nog net iets mooier. :) Als wel de NL regering zich nu een beetje koest houd want ik word er gek van!
@Sir Smokalot en gekke turbo:Het artikel is een beetje verkeerd … bovenaan staat dat de SRT 30.000 kost maar iets verder staat dat hij 40095 is en dat lijkt me ook een betere prijs! De standaard V8 kost dus 30.000 ! Maar helaas voordat hij hier staat ( SRT) zal hij met slurptax wel tegen de 80.000 euri gaan kosten…. :(
Ik blijf me verbazen over de prijzen daar. Hoe kan het dat de VS het zich kan veroorloven zo weinig belasting te innen, is het zo dat er dan andere zaken daar duurder zijn ofzo?
die afbeelding kan niet worden weer gegeven ligt dat bij mij of iet:s???
Als je hem zelf gaat invoeren moet je hem voor net onder de 50.000 euro op kenteken kunnen krijgen gok ik. Rij je wel wat bijzonders!
Ik zag vandaag dat er een anti-groen mentaliteit begint te ontstaan in de belevingswereld van de nederlandse consument, in reactie op de “groene mentaliteit” die er nu heerst.

Deze auto kan je aan de leden van die beweging natuurlijk prima kwijt dus ik zie redenen genoeg om dat heerlijke apparaat deze kant op te halen.
@adnan sabir: kijk eens naar de aflevering van Top Gear in de US. Of op twolefthands.nl het stukje over de trip daar.
@Whoohoow
Een kale Seat Leon 1.8 TFSI kost tussen de 27.000 en de 28.000 euro. Dus overdreven?

@Rob USA
Een beetje verkeerd? Ik heb in de titel even omgerekend naar euro’s met voor het gemak een koers van 1 euro = 1,5 dollar. Dat klopt op het moment aardig. De prijzen zijn niet officieel, maar allpar is geen onbetrouwbare bron. Een SRT-8 krijg je volgens de bron ‘fully loaded’ voor 40.095 dollar, dus grofweg 30K euro.
Maar daar hebben we natuurlijk weinig aan hier met ons belastingstelsel en de importheffingen die er nog overheen komen e.d.

Maar dat was natuurlijk niet het punt van deze post :)
@Adnan sabir .. amerikanen blijven zich verbazen over de belastingheffingen in nederland .. ze begrijpen niet dat hier uberhaupt nog mensen willen wonen.
Net hetzelfde verhaal als met de shelby gt500 die kost hier ook over de 100.000EUR terwijl als je hem in de usa had gekocht was het minder dan de helft.
Het is echt schandalig hoeveel taxen en belastingen wij hier moeten betalen, bijna de helft die je aan je wagen geeft gaat naar vadertje staat.
Voor een Leon zou ik nog geen 1000 euro geven ook al was hij volledig aangekleed, zelfs niet in Johnny-uitvoering.
Jazeker je kan er de bocht mee om en lukt het niet dan steek je hem toch gewoon in je binnenzak?
En ja natuurlijk dan maar kankeren als je vrouw en dochter worden platgereden door een patser in een SUV die dan natuurlijk door zijn hogere loonstatus de moordenaar is allemaal omdat jijzelf Tsjechische (of ander derdewereldland) plastiek voldoende vind als vervoermiddel.

Dank je feestelijk hoor…

Daarbij : een Leon is plastiek en een Challenger plastiek met een V8 in, klinkt iets leuker.
Mooi, mooi, mooi!
hebbe, hebbe, hebbe!

Tot zover mijn zeer gefundeerde argumentering ;)

Vind het een zeer mooie wagen die voor 1 keer NIET meegaat met de trends die je hier vaak in Europa zit (gapende muilen, van die veel te grote overhoekse koplampen, plaatwerk vol plooien en knepen).
@Sir Smokalot: Je hebt gelijk ik dacht $ 30.000 maar er staat euro !! Mijn fout
maar dat komt idd door al die gekke belastingen hier en daar raak ik dusdanig van in de war ! :) Maar in iedergeval is de prijs daar super voor de liefhebbers!
Ik wacht graag op de filmpjes!
@ZOEF ;) that’s true
Waarom toch die stomme beperking (5500).
En waarom niet in NL wie wil die bak nou niet?
Aston Martin freak
Waar kan ik deze bestellen????
Zal bij invoer in Nederland incl. alle schandalige en bovendien gedeeltelijk illegale belastingen ongeveel € 65.000,- gaan kosten. Zal dan waarschijnlijk mijn GTO 2006 in de stalling zetten, en er een bestellen. Ziet er in ieder geval beter uit dan die stomme Charger ! ( over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar toch …) Gewoon hier naar toe halen meneer de importeur, en je niets aantrekken van die nivellerende socialistische mentaliteit: ” van een ander afpakken, waar die ander hard voor heeft moeten werken”. Gewoon afgunst! Gewoon een schone auto, die minder vervuild dan een snorfiets !!
dodgechallenger
wat een vette kar
wow
De Challenger komt wel naar Nederland via de officiele importeur! Reken op ongeveer op Eur. 75.000,= inclusief alle belastingen. Koop je een trut BMW-tje voor. Is een lekkere, ranzige, ordinaire auto, die net weer wat anders is als het gemiddelde. Technisch gewoon up to date. Prima wegligging en perfecte remmen. Is wel eens anders geweest met die Amerikanen. Je moet gewoon durven, en je niets van het klootjes volk aantreken. Alleen; wat moet ik met mijn GTO doen?
Thompson [ reply ]
4 December 2007 om 19:26
Maar 5500 stuks. Er zijn toch op z’n minst nog 500.000 levende Dukes of Hazards fans…

Ongetwijfeld, maar dat is een Dodge Charger.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).