Roetfiltersoap: opzouten met die retrofit-units!

Auteur: , 7 Reacties

Dat er grote twijfel bestaat over de effectiviteit van roetfilters, is niets nieuws. Ook was bekend dat de roetfilterfabrikanten Gat-Eurokat en Bosal tijdelijk stoppen met de levering van hun filters om deze aan een nadere test te onderwerpen. Gisteren is bekend geworden dat er helemaal maar geen subsidie meer wordt verleend voor de montage van GAT en Walker-filters, volle pond betalen dus!

De subsidie wordt niet meer verleend omdat de typegoedkeuring voor retrofit roetfilters van GAT en Walker door het ministerie van VROM is ingetrokken. De twijfels zijn in eerste instantie uiteraard niet bij onze snurkende en gapende overheid gerezen, maar in Duitsland. Bij de aanvraag van een typegoedkeuring zou de fabrikant verkeerde gegevens hebben verstrekt. Niet echt praktisch, want Walker maakt van dezelfde techniek gebruik, dus dat betekent dat deze fabrikant ook de klos is (via: Bovagkrant).

Even concluderend: Bosal, GAT en Walker halen de reductienorm niet. Welke merken roetfilters blijven er dan nog over? In Duitsland zijn er 100.000 filters geïnstalleerd en daar twijfelt men bij 40.000 stuks over een goede werking. In Nederland zijn er 80.000 stuks achteraf gemonteerd, dus zou het logischerwijs gaan om zo’n 30.000 slecht functionerende apparaten. Ach ja, daar hebben we toch met z’n allen wel 40 miljoen voor over?7 reacties

Maak het nou zeg, het milieu kan m’n rug op. Zelfs Ferrari moet aan het milieu gaan denken. Dit gaat voor mij echt te ver.

O ja, een leuk voorbeeldje van een auto die er precies hetzelfde over denkt als ik: http://www.youtube.com/watch?v=foDcLUhUKqI
Maar autoblog, dat zal inhouden dat minimaal hetzelfde bedrag gebruikt moet worden om de retrofit roetfilters te retrofitten met retrofitretrofitroetfilters… want zo is men wel bij de regering…
Mercedes - Jellinek
Zijn ze nou echt zo dom (of beroerd) om die dingen niet voordat ze geïnstalleerd worden uitvoerig te checken??
Echt Nederland weer hoor…
STOP Slurptax
Wordt helemaal knetter bek van dat gezeur over die roetfilters
@Jan C. ; Idd, ze hebben nog wat over van het gereserveerde bedrag (dacht zo’n €25 miljoen).

@STOP Slurptax; briljant!
Ach, het heeft in ieder geval wel de uitstoot van roetdeeltjes iets verminderd… En het kankerverwekkende roet is wel degelijk schadelijk voor de gezondheid. Da’s iets dat voor CO2 niet is aangetoond.

Maargoed, nieuwe auto’s worden toch bijna allemaal met filter geleverd dus het roetprobleem is over een tijdje toch verleden tijd (wat auto’s betreft dan) :)
De grote fabricanten krijgen de roetfilters nauwelijks aan het werken in samenwerking met hun motorelektronica en daarbij gaande kunstgrepen, wat zouden retrofit roetfilters hun werk dan wel kunnen doen?
Dat de overheid en de consument hun centen maar voor iets anders reserveren, zoals bijvoorbeeld een vlotter verkeer, opstoppingen veroorzaken immers veel meer uitstoot!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).