Koop een rijbewijs

Auteur: , 841 Reacties

Er zijn leukere dingen te doen dan afrijden voor het rijbewijs, bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts. Gelukkig biedt het grote boze internet ook voor dit probleem een adequate oplossing: voor een kleine vergoeding kan een rijbewijs worden besteld.

Via de website www.speedlicence.net kan op verschillende manieren een geldig rijbewijs worden gekocht. De site heeft de mazen in de wet van negen lidstaten gevonden zodat er makkelijk een rijbewijs kan worden aangevraagd. Het rijbewijs wordt buiten de EU aangemaakt en vervolgens omgezet in een rijbewijs dat binnen de EU geldig is.

Voor 400 euro vraagt speedlicence.net een rijbewijs aan in een van de volgende landen: Cyprus, de Tsjechische Republiek, Estland, Hongarije, Letland, Malta, Polen en Slovenië. Betaal je nog eens 100 euro dan wisselt de site dat rijbewijs ook nog eens om voor een exemplaar uit het land waar je vandaan komt, maar dat kun je zelf ook doen.

Voor slechts 500 euro heb je dus een geldig rijbewijs. Daarmee is dat een stuk goedkoper dan het volgen van rijlessen en de slagingskans is 100%. De constructie is ook handig voor mensen die hun rijbewijs na een verkeersovertreding kwijt zijn geraakt. De enige beperking is dat een eventueel rijverbod blijft staan in het land waar je dat verbod hebt gekregen, daar verandert een nieuw roze papiertje uit een ander land niets aan.

VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert is bezorgd over de website, want een illegaal rijbewijs kan voor meer doeleinden worden gebruikt. Veel lidstaten accepteren ook een rijbewijs als identiteitsbewijs bij het openen van een bankrekening of bij het boeken van een vliegreis.841 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
haha leuk heb ik ook wel eens aan gedacht om te doen, maar om nou voor elk land uit te gaan uitzoeken hoe dat meot is veel werk en dan kan je daar maar beter je bedrijf van maken
hahaha perfect dit!
nee bedankt, leer toch liever rijden, dan ben ik maar meer kwijt maar ik heb wel minder schade aan een auto dan
Kun je daar ook E bestellen? Lijkt me wel handig ;)

Maar wel een slechte zaak. Maar zoiets gaat vaker mis. Ik ken iemand die het rijbewijs in Engeland gehaald heeft, en toen hij in NL ging wonen kreeg hij alle stempeltjes behalve A. Die mag dus ook een bus of vrachtwagen besturen.
Ik snap het niet, je helpt mensen die (terecht) hun rijbewijs is afgenomen toch niet weer op de weg? Je mocht hem eens zelf tegenkomen en daardoor je Waterloo vinden. Of zo’n knakker rijdt een kind dood. Dood door schuld vind ik dat. Je zal mij overdag juist daarom ook niet door rood zien rijden/wandelen. Een kind mocht het ook eens proberen en falen.
Natuurlijk wordt dit gat binnen een paar maanden gedicht, en worden alle uiteindelijk illegaal verkregen rijbewijzen ingenomen.
Zo werd dat toch ook gedaan met dat gat in de wet waarmee je de BPM kon ontlopen via een Nederlands verhuurbedrijf in Luxemburg?
is die shit al eens uitgeprobeerd in nederland ?
logies ze maken alles na ook paspoorten verbaasd me dat dit nu pas naar buiten komt echter. maar is het niet zo als je 500€ over maakt je nooit meer wat van ze hoort.
@ RA999

ja dat gaat ook zeker gebeuren als het aan de overheid ligt maar tot dan toe is het nog steeds ongelofelijk grappig dat in andere landen waar je je rijbewijs volledig legaal kan kopen of iets minder legaal kan kopen bij een foute ambtenaar, kan omzetten naar een nederlands rijbewijs.

ach wetten heerlijk :)
“Cyprus, de Tsjechische Republiek, Estland, Hongarije, Letland, Malta, Polen en Slovenië”
Ahh, dat verklaart het weggedrag van de Poolse vrachtwagenchauffeurs. Rijbewijski gekocht smaen met 2 flessen Vodka.

Maar ff serieus, dat zijn toch EU landen. Die hebben toch wel 1 of ander examen?
ZwerverRoodbaard
Oohh dus daar hebben die mensen die 60 rijden op een 80 weg of 80 op de Snelweg het rijbewijs vandaan niet van de kermis maar van die site :@

Heel snel voorkomen dat dat gaat gebeuren, zo word het wel erg gevaarlijk op de weg :(
ik zal mijn motor rijbewijs maar eens gaan halen denk ik hahahaha
Ach de praktijk is hetzelfde inIerland. Daar kan je het bijna kopen (testje die niks voorstelt)
rob(botje): daar zeg je nog n’s wat… goed pla! scheelt weer rijschool-kosten :P
pla = plan
is wel grappig natuurlijk en goedkoop, maar ik denk dat ik toch wel rijlessen neem. dan kun je wel een rijbewijs hebben maar als je dan niet kan rijden is dat wel hartstikke dom!(+gevaarlijk)
“daar verandert een nieuw roze papiertje uit een ander land niets aan.”

het is toch tegenwoordig een pasje en geen papiertje meer?
Is er iemand die dit gaat proberen voor motor?
Dit schiet niet op natuurlijk!
Die koters zijn (gemiddeld genomen…) al een gevaar op de weg MET rijlesssen!

LOL
zou dit geen oplichterij zijn denk ik aan de ene kant, maar aan de andere kant zal dat wel niet als de VVD er bezorgd over is… verder kom ik er niet uit of dat je 500 per rijbewijs betaald of dat je alle 5 de categorien kan aanvinken voor 500€ (in het deel Apply op de site)
Alfa Lima Foxtrot Alfa
doet me denken… Ik mag mn rijbewijs weer ophalen!!!!!!!!!!!!!!!
Wat zijn er toch een hoop slimme mensen op deze wereld. Overal weten ze wel geld mee te verdienen. Maar ik ga er mijn geld niet aan uitgeven.. Ben blij dat ik mijn papiertje (jeej ik heb nog geen pasje:P) op de normale manier heb gehaald. Ben bang dat je naar je centen kan fluiten, maar ook daar kan ik me natuurlijk in vergissen..
sjeik achmed skilazi
ik ben 17 en kan ik hem nu ook al bestellen enzo ja welke land zou ik dan moeten aanvinken waar ze al op 17 rijden?
Dat is wel zeer goedkoop hoor, in den Belgique kost een rijbewijsje u toch al snel 2000 euro op de makkelijke manier.
Ach de wondere wereld van het internet toch…
Maar jullie auto´s zijn wel minder duur dan in NL.
Is er al iemand die het serieus gaat doen?
Ben ondertussen in onderhandeling met die mannen van speedlicence, als ik het goed begrijp kan je al je rijbewijzen tegelijk krijgen voor 500€ en dat is wel de moeite vind ik! Of ik daadwerkelijk iets ga doen met al die rijbewijzen is twijfelachtig, maar dat doet er niet toe. E achter B is handig net als A
Valleyman lijkt een beetje in de war te zijn… Mijn rijbewijs (in België) kostte in totaal minder dan €100…
zo heb ik t ook gedaan nadat ik in duitsland mn rijbewijs moest afgeven..
hallo kan iemand mij vertellen hoe ik in contackt kom met die organisatie ? voor een koop rijbewijs?
berry, begrijp ik dit goed, heb jij al via deze site een rijbewijs gekocht, en het werkt echt?
Berry geef eens uitleg…

Ik lees net op fok.nl dat het een hoax zou zijn!
Klopt, ik wou er ook 1 bestellen en ben pas 17 dus heb gemaild naar die man van speedlicences.net zegt ie : “via engeland kan ik het regelen(daar kan je al een rijbewijs krijgen als je 17 bent) en als je dan 18 bent dan ruil je em om.
maar toch heb net gelezen op fok.nl dat het een hoax is :(
maar waar Fok het op baseerd… geen idee…
Zou het toch werken, ik zie dagelijks automobilisten waarvan je je afvraagt hoe ze in vredesnaam aan hun rijbewijs zijn gekomen.
Dit ziet er heel interessant uit:D ik heb geen tijd en geen zin om me rijbewijs te halen en dit is zker weten een makkelijk oplossing…

Ik zal het graag willen proberen, alleen ik ben erg bang dat ze met mijn geld er vandoor gaan.

Als iemand zun rijbewijs gekocht heeft via deze site hoor ik het graag.

Maby een ideetje:P
5 mensen bij elkaar schrapen, ieder betaalt 100euro aan een persoon en dan 1 rijbewijs bestellen. Krijgt de persoon een rijbewijs dan betaalt hij al het geld terug aan de mensen die hem geld hebben gegeven. en de rest besteld ook gelijk een rijbewijs:P zo weet je gelijk als het een scam is of niet. zo ja ben je ma 100euro kwijt. zo niet heb jij een rijbewijs voor weinig:p
lees net dat een knakker op partyflock er 1 besteld heeft, even in de gaten houden!
heh heh:p die heb ik ook al een berichie gestuurd:p had gevraagt aan hem als ie het ff wou melden als zun rijbewijs binnen was:p
Ok het zou max 3 weken moeten duren, ik ben benieuwd. Waarom hij niet gelijk alle categorien besteld is me een raadsel, het kost niets extra!
geen idee, maar is er wel een manier om te checken of je rijbewisj echt is? dalijk sturen ze gewoon een goede namaak rijbewijs anar je op:p
Het klinkt allemaal heel mooi, maar wat nu als ze je gegevens voor andere doeleinden gebruiken… zometeen ben je ineens getrouwd met een besnorde vrouw en vader van drie koters…
volgens mij valt dat allemaal wel mee, volgens mij zou dat makkelijker zijn als ze ook bijv. je creditcard gegevens vragen en dat doen ze niet!
Site wordt gehost door Tucows, maar is geregistreerd door: Lionel Walter Richard Benn, Avenida de Libertad 12, Benalmadena, N/A 29639, EspanaEn het waarheidsgehalte van een en ander lijkt me redelijk in orde, anders schrikken politici zich niet scheef.
Ik hoor veel mensen zeggen dat het niet kan omdat je minimaal een half jaar in het buitenland moet hebben gewoond, maar onderstaande link meldt daar niets over. Ik krijg steeds meer het gevoel dat het wel eens zou kunnen kloppen!

dit is een uitleg van postbus 51

http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Kan_ik_een_buitenlands_rijbewijs_omwisselen_voor_een_Nederlands_rijbewijs_/vid/623A869D-C295-519D-164D78F152E41B40/containerid/517415FF-C09F-296A-61FF669427684C44/objectid/4A1C62B1-C09F-296A-619EC1FD72D171D5/displaymethod/displaydefaultintro

Postbus51 verwees me door naar de RDW, De RDW zegt dat je alleen minimaal een half jaar in het buitenland moet hebben gewoond als het gaat om een rijbewijs van buiten de EU, de landen waar de site mee adverteerd zijn echter allemaal EU lidstaten dus feitelijk is de site niet onjuist, nu is het echter wel zo dat de 2e methode van de site niet kan in NL omdat het daat wel gaat om een rijbewijs van buiten de EU.

“Een voorwaarde voor het omwisselen van een buiten Nederland afgegeven rijbewijs is dat het rijbewijs geldig moet zijn op het moment van de aanvraag. Een rijbewijs van buiten de EU/EER moet bovendien zijn afgegeven in een periode van één jaar waarin de aanvrager ten minste 185 dagen in het land van afgifte woonde.” (http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/het_rijbewijs/een_buitenlands_rijbewijs/omwisselenbuitenlandsrijbewijs.htm)

Ikzelf ga nog wel even wachten met mijn rijbewijs bestellen totdat ik meer positieve geluiden hoor, er zijn er al wel die beweren er 1 te hebben kijk maar eens bij de reacties hier: (http://www.telegraaf.nl/binnenland/2725662/_Geldig_rijbewijs_zonder_examen__.html?pageNumber=1)
Zelf ben ik 6 keer gezakt (waarvan 2 keer bij Rijkswaterstaat), wegens extreme examen-angst. Op het moment dat ik het portier bij het examen dichttrek, is het al gebeurd. Pillen, etc hielpen niets. Verder kan ik uitstekend rijden, anders mag je ook geen examen doen.

Ervan uitgaande dat de site klopt zou dit dus een uitkomst zijn voor sommige mensen.

Alleen kost het je dus geen 500, maar 600 euro zonder eerder rijbewijs als je alles via hen laat lopen.
Je moet dan eerst een tijdelijk rijbewijs aanvragen van een land buiten de EU (100 euro), wat door hen wordt omgezet in een rijbewijs van een van de 9 genoemde EU landen. (400 euro)
Aangezien dit een EU rijbewijs is, kan deze worden omgewisseld ZONDER die verplichte 185 dagen verblijf in het land van afgifte. Dit geld namelijk enkel voor landen buiten de EU (check de RDW site, etc maar).
Dit kan je dus zelf omwisselen, of door hen laten regelen (100 euro)

Als ik het geld had, en het blijkt te kloppen..
zo zeker wel aantrekelijk maar heeft iemand het nou al gedaan dan ik wil het wel eff weten :P
Zat erover te denken, maar blijft een vage site en er zijn geruchten dat het om een Nigeriaanse scam gaat. Maar goed, dat is nog niet aangetoond. Zijn wel soortgelijke sites geweest die wel oplichting bleken. Vandaar dat al gelijk wordt geroepen dat het om oplichting zou gaan, voordat iemand dit zeker weet.. Ben wel met ze in gesprek, dat als ze een veiligere betaalmethode gebruiken, ik geinteresseerd ben. (Ik ga geen 500 euro op goed geluk naar een Spaanse bank sturen) Misschien dat ze een beetje over de brug kunnen komen, niet pas versturen/regelen NA betaling..
Als ze een en ander in gang zetten VOOR betaling, dan overtuigend bewijs leveren dat rijbewijs aangemaakt is, maak ik een deel over. Zeg maar 100 euro. Als zij dan de boel opsturen, en ik hem zonder gearresteerd te worden mijn exemplaar heb kunnen inwisselen voor een NL exemplaar, maak ik de rest over. Zo moeten beide partijen vertrouwen in elkaar hebben. En in dat geval heeft de site altijd nog jouw gegevens om door te spelen aan de politie als je niet betaald.. Geeft meer vertrouwen.

Anyway, ben nog met ze in gesprek, en bij een goede deal denk ik erover na.
M’n lessen hebben me tot nu toe zo’n 5000 gekost, en alleen door m’n examenangst kom ik niet verder. (En dan ben je ook nog afhankelijk van de bui van de examinator..)

Dan is 500 euro peanuts.

Overigens; als het dus kan: Als je eenmaal dat ECHTE rijbewijs uit een van die 9 EU landen hebt, zit je safe. Deze kan je zonder problemen omwisselen in een Nederlands exemplaar. Hierna is er geen verschil tussen een gekocht of een gehaald rijbewijs. Als je eenmaal je EU bewijs hebt, hoef je niet bang te zijn dat dit ongeldig gemaakt kan worden. Het gaat om het traject ervoor wat men wil tegenhouden (omzetten “tijdelijk” rijbewijs buiten de EU in EU-exemplaar).
laat het me fff weten hoe het verlopen is :)
me mail is [email protected] of zet het eff op autoblog zelf :P

laatzz
Heb ze een voorstel gedaan, gaan ze akkoord dat zet ik dan o.a. hier. Ze reageren meestal na werktijd, dus wordt later vandaag dan. Gaan ze niet akkoord of komen ze niet met een goed voorstel dan weet ik genoeg.

Mijn voorstel is onder andere: op de hoogte houden sites/fora over verloop, betaling via PayPal (veiliger) na overtuigend bewijs (kwaliteits scan), een deel pas betalen zeg €400,- na verificatie op stadhuis.

Mocht het dan fout blijken, heeft het me €100,- gekost. Vervelend, maar dat kan ik wel hebben.

Waarschijnlijk ga ik voor de zekerheid wel iets verzinnen met mijn gegevens, bijv. een oude foto of een iets andere handtekening. Dan hebben ze toch iets minder aan m’n gegevens, en zelf kan ik deze zo wijzigen bij aanvraag van m’n nieuwe NL exemplaar. Bij evt. fraude kan ik dan zo laten zien dat het fout zit.
top(Y) houdt ons aub op de hoogte. OP dit moment ben ik ook met hun aan het mailen,want ik ben ook erg geintreseerd om een rijbewijs te kopen:)
De 185 dagen eis geldt wel degelijk voor rijbewijzen die je binnen de EU haalt. Alleen gaat het hier niet om een rijbewijs halen middels examen doen maar om omzetting van een ander rijbewijs. Ik weet dat dit legaal gebeurd bijv in Hongarije. Maar als ik dan kijk wat er allemaal bij komt kijken en wat het kost… Dat kan maar niet voor 600 euro,en niet zonder daar in persoon verschenen te zijn. Je moet een adres hebben daar, omdat je een binding aan moet tonen met het land waar je het rijbewijs omwisselt, van je originele rijbewijs moet een notarieel bekrachtigde vertaling gemaakt worden, je moet je daar persoonlijk melden bij de instanties. Als niet EU burger heb je een visum nodig etc etc. Maakt niet uit waar je het laat doen, in al die landen moet je persoonlijk aanwezig zijn bij het inschrijven als ingezetene. Je originele paspoort of id kaart wordt gecheckt. Er worden ter plekke dus bij de magistraat foto’s gemaakt. Men rept ook van een rijbewijs op andere naam uitgegeven. Welk voormalig oostblok eu-land je ook bezoekt dit lukt je nergens. Ik vrees dat deze lieden hun beloften niet waar kunnen maken. Goede en betrouwbare bemiddelaars hebben ook een telefoonnummer op de site waarop ze te bereiken zijn. Ook dat mis ik hier.
Volgens de site van de RDW, etc geldt die 185 dagen echt alleen voor landen buiten de EU. Ook volgens andere berichten zou omwisselen zo moeten kunnen.

Anyway, ik ga ook pas wat met ze regelen als ze me een beetje tegemoet komen. Ik ga geen 500 overmaken (ze waren al akkoord met 50% aanbetaling) zonder kans op succes.

Sites:
http://www.rdw.nl/nl/voertuigeigenaar/het_rijbewijs/een_buitenlands_rijbewijs/omwisselenbuitenlandsrijbewijs.htm

http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Kan_ik_een_buitenlands_rijbewijs_omwisselen_voor_een_Nederlands_rijbewijs_/vid/623A869D-C295-519D-164D78F152E41B40/containerid/517415FF-C09F-296A-61FF669427684C44/objectid/4A1C62B1-C09F-296A-619EC1FD72D171D5/displaymethod/displaydefaultintro

Zijn vast nog wel meer site te vinden.

Volgens deze sites, in het geval als je een rijbewijs hebt uit een van deze 9 EU landen kan je deze omwisselen als:

u in Nederland woont; en
u over een geldige verblijfstitel beschikt; en
u over een geldig rijbewijs beschikt op het moment van de aanvraag.

Alle drie is dit dan het geval, woon in Nederland, heb een geldige verblijfstitel en ben in bezit van een geldig rijbewijs (Uit bijv. Polen)

Of alle overheidssites zijn incorrect, maar dat lijkt mij niet..
Volgens mij lijkt JamesBrown zich te vergissen, het gaat hier niet over je examen op 9 maand (of hoe gaat dat tegenwoordig) af te leggen…
Heb het RDW maar even gebeld, volgens hen:

Dit met als voorbeeld:
Pools rijbewijs, uit 2005 ivm goedkopere en simpelere lessen.
Heeft er een maand of 3 gewoond.
Nederlands, wonende in Nederland.

Nodig: kleuren pasfoto(s), ID-kaart (NL), Pools rijbewijs, (evt. brommerrijbewijs inleveren als in bezit), en het formulier invullen wat je van de gemeente krijgt.
Dit wordt naar de RDW gestuurd. Als allers in orde is (Pools rijbewijs geldig), zou je binnen een week je nieuwe NL rijbewijs af moeten kunnen halen.

Nog wat doorgevraagd, maar niets over andere voorwaarden. Meneer werd een beetje arwanend, dus heb het daarna snel afgekapt.

Mocht iemand meer moed hebben om het de RDW rechtstreeks op de man af te vragen, be my guest. Maar op basis van mijn info kan het dus zonder problemen.
het is gewoon een maas in de wet, anders kan ik het niet formuleren het enige probleem is de vraag of deze site te vertrouwen is.
Precies, daar probeer ik dus ook achter te komen..
In theorie kan het, en is het 100% legaal.

Maar ik zou niet op goed geluk geld naar ze overmaken, als er niets met ze te regelen is en er geen andere betaalmethode mogelijk is, ga ik het ook niet proberen..

Ik bedoel, hoe moeilijk is het om een verified PayPal account aan te maken?

Ik laat het zsm weten als ik wat hoor.
Kreeg dit mailtje zojuist terug. Ga geen 250 euro overmaken naar een buitenlandse bank in de hoop dat het goed zit.

“Dear Sir,

We can offer a 50% down payment plan that’s the best we can do. We are to busy to arrange individual payment need perhaps in January after the fuss has died down we can arrange something.

All the best

Simon Benn”

Heb nogmaals gemailed, dat er zo natuurlijk weinig mensen meedoen. Als hij een beetje water bij de wijn doet, wil ik best max. 100 euro risico lopen.
ik wacht nog even af tot ik positieve geluiden hoor… dan ben ik wel van de partij.

het feit dat hij zomaar iets wil regelen (250 downpayment) is opzich ook wel verdacht! maar misschien dat je het kan delen met iemand dan valt het mee qua kosten.
Ik wil er wel over denken als hij een iets andere betaalmethode aanbied. PayPal is al veiliger. Als hij me enigzins tegemoet zou komen, wil ik er wel over denken.

Dit was zo ongeveer mijn voorstel:

-Ik zend hem de benodigde info, pasfoto en handtekening.
-Hij start de aanvraag voor het “Outside the E.U. Temporary Drivers Licence” en het daaropvolgende “E.U. driving licence”.
-Dan stuurt hij me scans of foto’s van rijbewijs, etc per email. Op basis hiervan besluit ik dan of ik het vertrouw.
-Ik maak dan een deel over (bijv. 100/150 euro) naar zijn rekening, liefst PayPal.
-Dan stuurt hij mij het Poolse rijbewijs en de rest van de papieren op.
Deze laat ik vervolgens checken bij de gemeente.
-Hierna maak ik de rest van het bedrag over.

In dit geval lopen we beiden risico, en heeft hij mijn gegevens ook nog als onderpand.

Maar goed, als er dus geen beter bod komt dan die aanbetaling, houd het op.
Wil op zijn minst iets van bewijs voor ik wat overmaak. En via Paypal dus.
ik vrees dat dat niet gaat lukken, ik bedoel welke verkoper levert nu eerst zijn product af en laat dan pas betalen. als je een auto koopt moet je die tog ook eerst betalen en dan krijg je hem pas mee, ik denk dat als hij zegt dat hij het goed vind het extra verdacht is… verder denk ik dat hij in geen geval risico loopt! (zorgwekkend)

ik hoop van harte dat de website betrouwbaar is maar ik weet het niet!
Nee, snap ook wel dat hij niet zomaar akkoord gaat, maar een beetje water bij de wijn.. Ik bedoel, in het geval van die auto heb je tenminste bewijs dat hij bestaat/mogelijk is. In dit geval heb ik nog geen enkele foto gezien van een via hem verkregen rijbewijs, etc.

En inderdaad, op dit moment loopt hij geen enkel risico, vandaar mijn voorstel en Paypal.

Zeker nadat ik hem erop gewezen heb dat er soortgelijke sites waren die een scam bleken, mag hij me wel iets tegemoet komen.

Dit kreeg ik trouwens terug op de mail over andere sites en de daar genoemde Hongaarse bank:

“Dear Nils,

It is not a Hungarian bank account but a Spanish one and we have nothing to
do with these other sites you name.

All the best

Simon Benn”
Ga het bedrijf speedlicence benaderen of ik het rijbewijs kan afhalen in Barcelona zelf, kan ik zelf het rijbewijs in ontvangst nemen en het desbetrefende geld overhandigen.
Loop ik nog altijd het risico van een fake document, maar is het proberen waard. In Januari kun je voor minder dan 60 euro een retourtje boeken met ryanair naar Barcelona. Ga ook een mail sturen naar VVD-Europarlementariër Jeanine Hennis-Plasschaert, waarom ze zo zeker is van deze zaak en vragen hieromtrent gaat stellen.
Probeer het uit zou ik zeggen, als ze daar niet positief op ingaan. (Gelijk oversteken) Weet je genoeg. Misschien eerst even uitzoeken hoe echt document, etc eruit zien..

Moet wel zeggen dat erg verdacht is dat ze NOG een site hebben http://www.fastlicence.net, die voor een deel naar dezelfde pagina’s (het formulier bijv) linkt, maar een ander adres (Madrid) en bedrijfsnaam heeft.. Dus als je hem kan afhalen, zou dat denk ik het beste zijn..
@ alfredo

Inderdaad een slim plan om die VVD-er te benaderen, verder denk ik dat ze als ze een Hoax zijn er niet zo happig op zijn dat je het op komt halen.

@ allegro

Als hij jou een foto stuurt van een door hem uitgegeven rijbewijs hoe weet je dan dat het geen hoax is, ik bedoel ik kan je ook wel een gescand rijbewijs sturen.

ik hoop nog steeds dat die mensen betrouwbaar zijn!
op zichzelf heeft het niet zoveel te betekenen dat ze nog een site hebben, ook als het een legitieme business is zullen ze ook hun naamsbekendheid en daarmee omzet willen maximaliseren. dat doe je met zo veel mogelijk manieren om bereikt te worden.

http://www.speedlicence.net
http://www.speedlicence.com
http://www.fastlicence.net
B en A zwaar heb ik al. En voor mensen die het voor een motorrijbewijs doen, vind ik het een extreme afrader. Motorrijden gaat hard, is totaal anders dan auto in veel opzichten en je bent heel kwetsbaar. Anderszijds is het risico dat je een ander raakt met een motor vrij laag, dus: je moet het zelf weten.

Maar stel dat je E achter B zo kan kopen. Dat is ongeveer even duur als een lespakket inclusief examen, en de slagingskans is behoorlijk laag voor E achter B. (wat ik ervan weet)

Het wordt wel erg lucratief als je alle categorieen krijgt. Heerlijk, vrachtwagen rijden, touringcar… wauw! Dat scheelt een bak euro’s zeg… En gelijk overal de E achter (achter C, D).

Wel eng als je dan begint als chauffeur :-p Een nieuwe betekenis van het begrip: geen ervaring! :-D
Lijkt me lachen ja, gelijk solliciteren als beroeps-chauffeur, als ik goed geinformeerd heb hoef je niet meer je chauffeursdiploma te halen als je een rijbewijs in het buitenland hebt gehaald!

Leuke eerste werkdag ook! uh…. hoe schakel je met zo’n ding….. :D
Ze komen uit Spanje en gebruiken dus alleen linken over de transportwereld in Engeland erg link dus en zonde van je geld
Tja, buiten het feit of de site inderdaad safe is (inderdaad, een scan zegt ook niet veel, maar iets is beter dan niets..), zou ik zelf enkel voor categorieen gaan waar je daadwerkelijk ervaring mee hebt/les hebt gehad. Dat zijn in mijn geval A, B, B+E.. Een voertuig besturen waar je niet bekend mee bent, slecht idee.. (En bij een aantal categorieen moet je gekeurd, etc worden.. Misschien zelfs bij het omzetten naar NL.. Ook een risico)

Zelf zou ik gewoon als ik op zo’n manier mijn rijbewijs heb, zoiezo een “in-test doen, en evt. wat herhalingslessen.. Zeg je gewoon dat je al enige tijd niet gereden hebt, maar wel in bezit van rijbewijs.

Maar goed, zolang ze niet eens fatsoenli9jk op emails en aanvragen reageren. (Heb via ander adres aanvraag gedaan, kijken wat de opties, etc zijn, welke bank, etc.)

Maar zolang niemand nog wat gedaan heeft, of wat met ze heeft afgesproken weten we niet hoeveel er waar is.

Ze kunnen misschien dus wel wat regelen in januari, maar dan kan het feest wel over zijn.

Afwachten.
@Allegro .. leuk bezig jongen .. hou ons op de hoogte .. ben heel benieuwd ..
Zou je er achter kunnen komen wie hun bank is en dan daar gaan informeren over de houder van de rekening, kijken of dat een beetje klopt…
Zou mogelijk moeten zijn, eerst eens hun reactie afwachten..

Dan zou je de betreffende bank moeten kunnen confronteren met die gegevens, en vragen of deze correct zijn.

Alhoewel ik dan nog niet veel zie in betaling naar een bank, maar misschien dat het iets meer duidelijkheid geeft.

PayPal of iets dergelijks zou een betere optie zijn voor buitenlandse betalingen, sneller en veiliger.
Mensen dit gaat niet werken vrees ik. Bij omwisselen komt heel wat meer kijken. Ik heb zelf mijn A en E achter B in een voormalig oostblokland gehaald en heb er een complete studie van gemaakt er zeker van te zijn dat alles waterdicht in orde en legaal zou zijn. Ik heb 4x naar het land toe moeten reizen, ik heb notarieel bekrachtigde vertalingen van paspoort en rijbewijs moeten laten maken, heb me persoonlijk moeten melden bij de magistraat en inschrijven aldaar. Ik heb gewoon af moeten rijden en theorie moeten doen, weliswaar minder zeikerig dan in NL maar zeker geen wassen neus. In duitsland zijn talloze bemiddelaars aktief die zich ook met omschrijven van rijbewijzen bezighouden. Ik weet dat sommige lieden hun NL B rijbewijs in ukraine laten omschrijven naar een Ukrains rijbewijs, je krijgt daar dan A en C1 erbij. Dit rijbewijs wisselen ze in Hongarije dan weer om naar een EU rijbewijs. Daar zitten dan weer allerlei formaliteiten aan, maar de belangrijkste is dat je er NIET aan ontkomt om PERSOONLIJK aanwezig te zijn met je geldige ID op zak. Daarom klopt deze site niet. Ook het op een andere valse naam laten afgeven van een rijbewijs is bullshit. Al die rijbewijzen komen straks in een centrale database, je paspoort of ID nummer willen die staten altijd hebben. NL kan zo checken bij deze landen of eea wel authentiek is. Daarnaast hebben ze het ook nog over een paspoort dat je evt met het rijbewijs in de andere naam aan zou kunnen vragen. Paspoorten zijn na 9/11 al helemaal moeilijk te verkrijgen talloze paspoort programmas zijn onder druk van de vs afgeschaft en de enkelen die nog lopen kosten vele 10duizenden euros, en dan zou je met hun rijbewijs zo een ander paspoort aan kunnen vragen. Dit is een pure scam m.i.
Beste Paulien, de site zelf ben ik inderdaad ook niet helemaal zeker van.

Waar ik wel zeker van ben dat je ALS je eenmaal een rijbewijs van een van de genoemde landen hebt, je deze zonder problemen kunt laten omwisselen naar een Nederlands., omdat dit een EU-land betreft. Bij landen buiten de EU moet je inderdaad vertalingen, etc laten maken en verdere documenten bijvoegen. En natuurlijk die 185 dagen regel.

Ik heb hiervoor de sites http://www.rijbewijs.nl, Postbus51 en de RDW site doorgelezen.

Daarna heb ik de RDW opgebeld dat ik een Pools rijbewijs uit 2005 had, en hoe ik deze kon omzetten. Al het benodigde was een kopie van je ID, het inleveren/tonen je huidige PL rijbewijs, evt. bromfietscertificaat en het bijvoegen van een formulier voor het omwisselen.

Dan moet je dus eerst een Pools rijbewijs (of een van de andere staten) hebben. Op het moment dat dit Poolse rijbewijs is uitgegeven, is er niets aan de hand. Eenmaal omgewisseld in Nederland wordt het gekoppeld aan jouw gegevens, en is er verder niets aan de hand. Dan is er verder geen verschil tussen een gehaald of omgewisseld rijbewijs.

Ik heb dit gisteren uitgezocht, dus dat zal haast wel zo zijn. EU-lidstaten mogen elkaar ook niet discrimineren, dus van een EU-lidstaat zou het omwisselen verder simpel moeten zijn.

Maar wat de site betreft, daar ben ik ook niet over uit. Een en ander oogt wat onprofessioneel, het formulier barst van de fouten. Verder doen ze erg weinig om het product te verkopen, heb al gemeld dat er in Nederland weinig mensen zijn die naar een buitenlandse bank overmaken, terwijl er zoveel betere methoden zijn. Verder kost het erg veel moeite ze te bereiken.. Als dat nu al zo is, hoe moet dat dan als je betaald hebt?

Het eerste traject lijkt mij het meest twijfelachtig (tijdelijk rijbewijs uit niet EU land naar Pools omzetten), maar als die stap eenmaal overwonnen is, isa het volgens de RDW heel goed mogelijk.

Verder nog geen reactie gehad, ook niet op een “fictieve” aanvraag van een ander emailadres.. Wil even weten wat er gebeurd na een aanvraag.. Dan maar beter met fictieve data lijkt mij..
@ Allegro

Kijk eens op

http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/F17DE460-77A7-47CA-A642-2874CF7EC24B/0/Handleidingaanvraagformulier0397vanaf11006versie21.pdf

Hierin staat duidelijk vermeld dat ook bij een EU rijbewijs de 185 dagen termijn in acht genomen moet worden. Ik heb me eerst aangemeld in Tsjechie en 190 dagen later ben ik weer afgereisd voor het afrijden. Had ik dat eerder gedaan dan zou ik problemen kunnen krijgen omdat ik dan niet aan deze eis die trouwens ook in de 3e rijbewijs richtlijn staat. Zie hier:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/nl/oj/2006/l_403/l_40320061230nl00180060.pdf

Als je echt van plan bent om je rijbewijzen via een alternatieve weg te halen omdat je ziek wordt van de burocratie in NL of examenvrees hebt etc, doe het dan liever via ervaren bemiddelaars die gewoon vrijblijvend telefonisch te bereiken zijn, en jarenlange ervaring hebben op dit gebied.

Enkele reizen naar het betreffende land zijn echt noodzakelijk. Ook al zou je via deze site een rijbewijs krijgen, en categorieen waarvoor je geen examen hebt gedaan, dan nog is er risico. Bij een aanrijding bijvoorbeeld.

Het is niet normaal dat je alleen via email communiceert. Ik heb diverse bemiddelaars gepolst in Duitsland alvorens een keuze te maken. Ze waren allemaal gewoon telefonisch bereikbaar keer op keer. En betaling hoefde ook niet vooraf. En referenties gaven ze ook. Dan heb je een goed gevoel. Dit is gewoon fraude hoe je het ook wendt of keert. Je geeft valse info dat je een rijbewijs hebt verloren en krijgt een tijdelijk rijbewijs uit een apenland… Dat vervolgens wordt omgewisseld.. Ik vind t vaag en ombetrouwbaar en aantoonbaar onjuist.
@ Allegro

Kijk eens op

http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/F17DE460-77A7-47CA-A642-2874CF7EC24B/0/Handleidingaanvraagformulier0397vanaf11006versie21.pdf

Hierin staat duidelijk vermeld dat ook bij een EU rijbewijs de 185 dagen termijn in acht genomen moet worden.

De 3e rijbewijs richtlijn staat hier:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/nl/oj/2006/l_403/l_40320061230nl00180060.pdf

Als je echt van plan bent om je rijbewijzen via een alternatieve weg te halen omdat je ziek wordt van de burocratie in NL of examenvrees hebt etc, doe het dan liever via ervaren bemiddelaars die gewoon vrijblijvend telefonisch te bereiken zijn, en jarenlange ervaring hebben op dit gebied.

Enkele reizen naar het betreffende land zijn echt noodzakelijk. Ook al zou je via deze site een rijbewijs krijgen, en categorieen waarvoor je geen examen hebt gedaan, dan nog is er risico. Bij een aanrijding bijvoorbeeld.

Het is niet normaal dat je alleen via email communiceert. Ik heb diverse bemiddelaars gepolst in Duitsland alvorens een keuze te maken. Ze waren allemaal gewoon telefonisch bereikbaar keer op keer. En betaling hoefde ook niet vooraf. En referenties gaven ze ook. Dan heb je een goed gevoel. Dit is gewoon fraude hoe je het ook wendt of keert. Je geeft valse info dat je een rijbewijs hebt verloren en krijgt een tijdelijk rijbewijs uit een apenland… Dat vervolgens wordt omgewisseld.. Ik vind t vaag en ombetrouwbaar en aantoonbaar onjuist.
@Paulien: waar kan ik makkelijk me rijbewijs halen of kopen
Tja, tot nu toe ook nog geen reactie gehad van ze meer. Maar goed.
Ben best bereid verder gewoon weer examen te doen, etc. Maar hier in NL is het gewoon een grote melkkoe voor CBR en rijschool. Ik blijf na een examen beduust achter omdat ik vanwege examenangst gezakt ben, zij hebben het geld binnen.

Ik durf best het hele traject weer te doorlopen (ik mag gewoon bijzonder examen doen omdat ik al meer dan 4x gezakt ben), als ik maar zeker ben dat ik op het eind m’n rijbewijs heb. Of in elk geval dat ze er alles aan doen. Nu durf ik geen examen te doen alleen om de kosten na het zakken.. Daar wordt de examenangst dus alleen maar groter van..

Zouden gewoon meer opties moeten zijn om je examen te halen (bijv. een onverwacht examen).

In elk geval, als jouw info ook juist is spreekt het RDW zich tegen. Ik heb ze nog wel er specifiek over gebeld omdat het zo vaag was.. Bureaucratie..

Anyway, wanneer ik meer van ze hoor post ik het hier.

P.S: Als je andere opties voor het behalen van mijn rijbewijs weet (focus even op B), graag.
Ik heb inmiddels een reactie mogen ontvangen van
Jeanine Hennis-Plasschaert ze krabbelt al wat terug maar ik wil jullie haar reactie niet onthouden. Ik stelde haar onder meer de vraag waarom zij zo zeker is dat speedlicence via een maas in de wet rijbewijzen verstrekt.

Geachte heer xxxxxxxxxxxxx,


Hartelijk dank voor uw reactie. Uiteraard ben ik daar helemaal niet zo zeker van, vandaar dat ik de Europese Commissie heb gevraagd om dit verder uit te zoeken.

Feit is dat we in de Europese Unie helaas nog veel te maken hebben met rijbewijsfraude. Toen ik van verschillende kanten op deze site werd gewezen, wilde ik dit niet negeren. De Europese Commissie beschikt over de middelen om e.e.a. snel uit te zoeken. Ook als het gaat om (wederom) een Nigeriaanse Scam, is het zaak dat dit wordt meegenomen in de reeds lopende onderzoeken.

Met hartelijke groet,
Jeanine Hennis-Plasschaert
Ik ben het niet eens met Paulien, alleen van landen BUITEN de Europese Unie moet men aantonen tenminste 185 dagen in het land van afgifte te hebben vertoefd. Als je bijvoorbeeld een Pools rijbewijs hebt, kun je die inruilen voor een NEDERLANDS RIJBEWIJS mits je maar ingeschreven staat in de gemeente waar je het aanvraagt en over een geldig legitimatiebewijs beschikt. Wat wel kan is dat het Pools Rijbewijs onderworpen wordt aan een test om te kijken of het geen vals document is.
@ alfredo

Klopt als een bus!

@ Paulien

Ook al zou je gelijk hebben, wat ik overigens niet in twijfel trek, dan nog denk ik dat het traject per land verschilt. Ook heeft de site het vaak over tijdelijke rijbewijzen en misschien dat het dan anders is.

Ik ben overtuigd dat het een maas in de wetgeving is, echter de vraag of het betrouwbaar is is uiterst twijfelachtig.

@ Terenstra

Cool dat je een reactie van haarzelf hebt, alleen jammer dat het ons niet verder helpt, nog even geduld hebben denk ik…
@ Alfredo,

Tippie mbt 185 dagen regeling. Check de 3e rijbewijs richtlijn maar eens…Weet je het probleem is dat je minimaal 185 dagen woonachtig geweest moet zijn in een EU land alvorens je een rijbewijs mag halen cq examen mag doen daar. Als je dat niet inacht neemt loop je kans dat de burocraten van de RDW stellen dat je je rijbewijs onrechtmatig verkregen hebt. Dit mogen ze weliswaar niet op grond van de zaak kapper (zaak C-476/01 EU) daarin heeft het EU gerechtshof bepaald dat de wederzijdse erkenning boven het woonplaatsprincipe gaat, maar ze proberen het wel. Kijk maar eens naar het formulier wat je in moet vullen voor de omwisseling. Daar
wordt duidelijk gevraagd naar je verblijf in het land van afgifte,ze vragen ook om bewijs! Formeel mogen ze dit niet, maar het gebeurt toch. Misschien in het kader van het ontmoedigingsbeleid
@ Alfredo,

Tippie mbt 185 dagen regeling. Check de 3e rijbewijs richtlijn maar eens…Weet je het probleem is dat je minimaal 185 dagen woonachtig geweest moet zijn in een EU land alvorens je een rijbewijs mag halen cq examen mag doen daar. Als je dat niet inacht neemt loop je kans dat de burocraten van de RDW stellen dat je je rijbewijs onrechtmatig verkregen hebt. Dit mogen ze weliswaar niet op grond van de zaak kapper (zaak C-476/01 EU) daarin heeft het EU gerechtshof bepaald dat de wederzijdse erkenning boven het woonplaatsprincipe gaat, maar ze proberen het wel. Kijk maar eens naar het formulier wat je in moet vullen voor de omwisseling. Daar
wordt duidelijk gevraagd naar je verblijf in het land van afgifte,ze vragen ook om bewijs! Formeel mogen ze dit niet, maar het gebeurt toch. Misschien in het kader van een ontmoedigingsbeleid.

@ Allegro

Ik heb nog wel een tippie voor jou..Geef geen cent meer uit in NL. Haal je rijbewijs 100% legaal in hetzelfde voormalige oostblokland als ik. Als je gewoon kunt rijden gaat het 100% lukken. Kosten bedragen plm 1700 voor B.
Ex reiskosten. Ik was aan reiskosten totaal 300 euro kwijt maar wij zijn met 2 personen gegaan en hebben pensionkosten 25 eur per nacht gedeeld. Geef je email maar dan kan ik je details geven.

@ Papa

Procedures verschillen inderdaad van land tot land mbt omruilen. Maar…ik ken geen enkel land waar het je lukt zonder er PERSOONLIJK naar toe te reizen… Daarom is deze site verdacht. Als je dan zo’n perfect loophole hebt dan wil je toch zo snel mogelijk geld verdienen en hou je je zo bereikbaar mogelijk lijkt mij.
Beste Paulien,

Bedankt voor je info. Mijn mailadres is mijn gebruikersnaam in kleine letters @ flevonet.nl

Ik heb verder ook niets meer van ze gehoord, niet betreffende mijn eerdere voorstel, en niet via het andere account waar ik een aanvraag mee had gedaan. Zelfs niet op een mail waar ik om betaalgegevens vroeg.

Op zijn minst erg onprofessioneel.

Ik heb in elk geval gevraagd wat ze opsturen als je het rijbewijs wil omzetten. Misschien wel papierwerk waaruit zou blijken dat je aan alle voorwaarden voldoet?

Ik kan me in elk geval niet voorstellen dat iemand zomaar dat geld naar een buitenlandse bankrekening zou overmaken..

Weet echter niet wat ik had gedaan als het een PayPal account betrof, maar daar is een en ander simpeler na te trekken, etc.

Mocht ik meer weten, post ik het hier.
Interessant is te weten welke landen onder kopje A 1 vallen te weten: Een andere lidstaat van de Europese Unie ……………………. of Zwitserland.
Die vallen als ik het goed lees niet onder de 185 dagen eis. Ik denk dan aan Noorwegen, Kroatie etc


http://www.rdw.nl/NR/rdonlyres/F17DE460-77A7-47CA-A642-2874CF7EC24B/0/Handleidingaanvraagformulier0397vanaf11006versie21.pdf
Als je een rijbwijs weet te bemachtigen via speedlicence dat is hij tien jaar geldig in Nederland zie onderstaande link.

Heb overigens op mijn mail nog geen antwoord mogen ontvangen uit barcelona.

http://www.noord.amsterdam.nl/smartsite.dws?id=1383
Ik heb ook niets gehoord. Ook op mijn vragen betreffende de eventuele problemen bij het omwisselen (ivm de 185 dagen regel), want het is in elk geval duidelijk dat het net van de RDW ambtenaar afhangt. Op sommige sites staat dus ergens vaag over die 185 dagen, terwijl een regel verder iets heel anders staat.
Vind je het gek dat de inmiddels 2 mensen die ik sprak bij het RDW daar niet over reppen. Een van de medewerkers zei letterlijk dat dat alleen geld voor landen buiten de EU.

Dus waarschijnlijk weten ze het zelf niet eens. Het is ze zelf in elk geval niet duidelijk.

Ik wacht ook nog steeds op iets van mail van ze.. Ze doen in elk geval weinig hun best om aan te tonen dat ze de “real deal” zijn.
Indien een scam had ik inmiddels het mailtje met de gefabriceerde rijbewijs foto’s wel verwacht..
@ Paulien

Ik denk dat je wel gelijk hebt, maar ik kan me goed voorstellen dat als die mensen ambtenaren op hun hand hebben, het allemaal net iets makkelijker gaat! Ik denk dat als je een ambtenaar ergens in malta omkoopt en zegt dat hij zo 10.000 € kan verdienen alles vrij snel geregeld kan zijn. Dan is ernaar afreizen ook zeker niet meer nodig!
Paulien,

Kun je mij even contactern aub ?
Het is dringend
Ik will me alleen informeren

Alvast bedankt
Gr Marco
[email protected]
dat was ik vergeten te vermelden misschien
Nog steeds niet echt veel nieuws helaas. Zijn nu wel akkoord met mijn aanbod, maar ga enkel akkoord bij betaling per verified PayPal. In het geval van een echte oplichting kan ik mijn geld dan hopelijk terug krijgen. Gaan ze hiermee, of met het betalen bij afhalen bij afhalen (cash on delivery) niet akkoord, dan weet je genoeg.

Ik zou dus in elk geval even wachten tot ik meer weet, wat ik aan info krijg speel ik zoveel mogelijk hier door.

Wil verder weten wat ze aan documenten, etc meesturen om de mogelijke 185 dagen regel te omzeilen.
(Ook al is nog steeds niet voldoende aangetoond dat deze wel of niet zou gelden bij EU rijbewijzen.. Bronnen spreken elkaar en soms zichzelf soms tegen..)

Later meer.

P.S: Paulien, nog steeds geinteresseerd in je info.

Allegro schrijft,
Gaan ze hiermee, of met het betalen bij afhalen bij afhalen (cash on delivery) niet akkoord, dan weet je genoeg.


50% down payment means you pay half to start the process and the rest to the postal service on delivery of your licence. There is still an element of trust on your behalf.

All the best

Simon Benn

Dit staat in mijn mail
@ Allegro,

Heb je uitgebreid middels mail geinformeerd. Betreft 185 dagen, is het zo dat die echt wel gelden in de richtlijnen staat dat je 185 dagen in een land je gewone verblijfplaats gehad moet hebben alvorens je mag afrijden. Maar volgens jurisprudentie is de enige die dat mag en moet controleren het land wat het rijbewijs afgeeft.

Ik blijf het een wazig verhaal vinden betreft speedlicence en zal de ontwikkelingen dan ook nauwgezet volgen. De prijs is m.i. verdacht laag.
Duitse aanbieders van dit omwisselverhaal die aantoonbaar betrouwbaar zijn vragen rond de 1750 euro voor dit gebeuren en daarbij moet je ook nog op reis want je moet persoonlijk aanwezig zijn.

Verder blijft er natuurlijk valsheid in geschrifte in het spel want je moet ergens onderweg valse info geven. Dat vind ik nog het meest kwalijke aan het verhaal.
Beste Tommy,

Die 50% aanbetaling is inderdaad een van de 1e voorstellen die ik van hen kreeg. Ik had een tegenvoorstel gedaan, waarbij ik beloof in de betreffende fora (o.a. hier dus) de mensen op de hoogte houd. Dit houd in: betaling van een deel na bewijs -ook al garandeerd dit niets- dat een en ander in orde is en het proces is gestart. Dit nadat ik mijn goedkeuring heb gegeven. Bij Ok word het rijbewijs opgestuurd en na validatie (omzetten naar NL) door mij maak ik de rest over.

Dit was dus een persoonlijk bod onder voorwaarden.

Hiermee zijn ze akkoord gegaan, maar zolang er geen andere betalingsopties zijn, laat ik het hierbij. Als er enkel gekozen kan worden voor betaling per bank dan weet je het wel.
Heb op mijn twee verschillende vragen via verschillende e-mail adressen nog geen antwoord mogen ontvangen.
Wat ik ook vreemd vind is dat iemand anders met jouw gegevens ergens een rijbewijs kan verkrijgen. Het zou kunnen dat ze met valse of gestolen rijbewijzen werken.

Wat ik wel heb begrepen is dat een rijbewijs uit een ander E.U. land 10 jaar geldig is in Nederland. Wil je hem omruilen voor een Nederlands rijbewijs dan kan zonodig om bewijs van de 185 dagen regel worden gevraagd.

Als ik antwoord heb ontvangen houd ik jullie op de hoogte.
Tja, heb ook nog niet op alle vragen antwoord. Het belangrijkste: *betaalmethode (Liever PayPal, zodat je geld niet weg is)
*bewijs dat ze wat kunnen regelen
*hoe ze evt. regels als die 185 dagen omzeilen
*reactie op mijn inschrijving (andere gegevens), welke bank gebruikt men, etc..
nouw ikhebt ditalle maal gelezen ik hebt in 2005 me rijbewijs gehaald maar ik moet nog me rijbewijs c en e en ccvb hebben is het niet een linke zaak zoo of weet iemand nog een ander adres ik ben namelijk niet goed in engels ik hebt op speedlicence.net gekeken maar enkeld maar engels ik hebt wel intressen in een c en e en ccvb rijbewijs dus wie weet wat groetjes marcel
toe voeging op eerdere mail het ccvb diploma is heel zwaar om te leren het rijden met een vrachtwagen is niet moeilijk dat hebt ik geleert maar ik hebt speedlicence.net gemailt of ze ook mijn een c en e rijbewijs kunnen leveren met het ccvb certificaat dus verkeer administratie en motor tecniek krijg snel bericht dus dan zet ik het hier neer op 18-12-2007 ga ik ze bellen gr marcel
Tja, ze zijn in elk geval slecht benaderbaar. Wacht nog steeds op antwoord op mijn laatste mail en betaalgegevens. (Ik heb via ander adres aangevraagd, om meer info te krijgen..)

Hoe wil je ze bellen? Staat enkel mailadres op de site..
@ Marcel

Zoals je al uit alle bijdragen aan deze thread wel op kunt maken is dit gebeuren, een uitermate wazig en vaag geheel. Het is geheel uiteindelijk gebaseerd op valsheid in geschrifte en enkele platte ambtenaren in het buitenland. Daarnaast is het geld wat ze rekenen in concreto veel te weinig om én in land a de kosten te dekken én in land b en daarnaast zelf nog een marge over te houden. Het omwisselen van een rijbewijs is gecompliceerde materie. Het is niet 123 geregeld.

Maar goed Marcel. Ik heb denk ik wel interessante info voor je, als je je emailadres achterlaat kan ik je eea doormailen.

@ Allegro.

Ik denk dat alle aandacht die er op dit moment is vanuit de ambtelijke wereld en dan vooral vanuit het brave NL op de zenuwen werkt van deze lieden en hun toch wel enigzins dubieuze contacten. Waarschijnlijk houden ze zich sowieso low profile. Voorts vrees ik nog steeds dat het hier om oplichting gaat. Als het echt zo is dat ze van alles voor je kunnen regelen bijv rijbewijs A en E bij B, wat in NL sowieso 1750 euro kost, waarom zouden ze dan bijna tegen kostprijs werken? Als ze 1200 vroegen was het nog een prima deal geweest. Ik denk dat die lage bedragen lokkertjes zijn om maar zoveel mogelijk mensen geld over te laten maken. Het feit dat men zo onvoorstelbaar laks is met reageren is een teken aan de wand…
Ik zit hier ook hard aan te denken, willen mensen mij misschien op de hoogte houden van hun vorderingen, ik heb niet echt veel geld dus het risico is grrot
[email protected]
De bedragen die ze vragen is wel reëel. Het miniumloon in Bulgarije is bijvoorbeel 1,40 euro, Polen 1,60 euro. Stel een autorijles in polen kost 10 euro en je hebt 40 lessen nodig plus bijkomende kosten dan kom je uit op ongeveer 500 euro. Maar ik denk niet dat ze zo werken. Denk eerder aan corrupte ambtenaren etc.

Overigens nog geen antwoord mogen ontvangen.
Tja, mijn advies zou zijn: niet doen tot er duidelijkheid is.

Heb zelf nu een “mooi” bod gedaan, waar ze mee akkoord zijn gegaan.
Indien waar, en bij een andere manier van betalen ga ik dat wel proberen.

Bij zowel een bank overboeking, als dat e-gold gedoe ben je je geld kwijt wat er ook gebeurd. Bij Paypal ofzo heb je je geld ook niet 1,2,3 terug, maar kan je uitbetaling wel stoppen of evt. intrekken. Uiteindelijk krijg je je geld gewoon terug.

Duidelijk dat men met reden niet voor Paypal is gegaan (waar mensen meer vertrouwen in hebben) Had men geadverteerd met Paypal, dan had ik van de week al akkoord geweest..

In elk geval heb ik dus meer (betaal)info van hen, mocht ik van de week niet betrouwbaardere info hebben, post ik deze hier. (Weet iemand waar ik hem evt in HTML kan posten?)
@ Alfredo

Ik weet ook vrijwel zeker dat ze zo werken. Maar dan nog… Ik ken diverse bemiddelaars die rijbewijs halen in het buitenland tot hun hoofdactiviteit gemaakt hebben persoonlijk. Deze mensen bemiddelen ook bij het omwisselen van rijbewijzen van buiten de EU naar een EU rijbewijs. Motivatie om zoiets te doen is natuurlijk het niet af hoeven leggen van een rijexamen.

Prijzen voor dit fenomeen varieren van 1250 tot 1750 euro. Ook al zijn je kosten lager waarom zou je dan zover onder de marktprijs gaan zitten terwijl je business staat of valt met je contacten. Maw het is dus now or never betreft zaken doen.

Het is toch veelzeggend dat deze lieden alleen al door bezoekers van dit forum letterlijk bestookt worden met verzoeken en voorstellen en dat er nog niemand ook maar een concrete afspraak heeft kunnen maken cq een transaktie in gang heeft kunnen zetten…..

Denk ns na mensen. Als het echt zo eenvoudig was hadden al die Duitse bemiddelaars deze weg ook wel gevolgd. Of denken jullie soms dat Speedlicence een kip met gouden eieren heeft??? In dat geval trekken ze er geen enkel rendement uit.

Nee,in het voormalige oostblok kan nog steeds beduidend veel meer dan in het brave en overgereguleerde NL maar dit soort praktijken nee, dat gaat daar ook niet meer op deze wijze. De tijd zal het leren…
Blijft vreemd dat ze zo slecht te benaderen zijn. Ik doe soms productreviews (voornamelijk mp3 spelers, etc), en die Chinese fabrikanten en firma’s reageren sneller en consequenter dan deze lui. Als ik 1 mail van ze krijg, en daar direct een antwoord op retour stuur, krijg ik een evt. reactie op zijn vroegst de volgende dag..

Ik wacht nog even hun laatste reactie af, dan is het mij wel duidelijk.
Mocht dit net zo vaag zijn als hun eerdere antwoorden, etc dan post ik de correspondentie wel eventjes. Kunnen jullie zelf lezen hoe ze om de vragen heen draaien (o.a. betaling via paypal, leveren bewijs, eerder NL rijbewijs geregeld?)

Verder, Paulien zou je mij naast je eerdere mail wat specifieke adressen, ofzo kunnen sturen? Mocht dit niet werken ben ik zeker geinteresseerd.

Bedankt.

Ik houd jullie op de hoogte.
ook nog geen nieuws van mensen die het glukt is? begin er helaas steeds meer aan te twijfelen…:(
nouw ik hebt de formulieren in gevuld pas foto en handtekening maar je kan ook maillen met [email protected] er wordt gezecht wat ik hier en daar geinformeert hebt dat ze met ambtenaaren werken van cbr en gemeente nu weet ik wel dat gemeente ook corupt is maar met dit je weet het niet he en als je kijkt naar het laatste dus .net op het ijnt in het buiten land hebben ze geen net dus dit gaat al met een omweg maar dit is iemand aan het uitzoeken we zijn er druk mee bezig maar ook hier in nederland moet je terechtkunen voor rijbewijsen geregiestreert en wel maar ik ben er nog niet achter waar dus wie weet wat als ik wat hoor zet het gelijk hier neer groetjes marcel
Beste mensen, wacht nu even met die figuren allerlei persoonlijke gegevens toe te sturen.

Het blijft namelijk verdacht, en ik ben nog steeds met ze in onderhandeling.
Mijn advies is: geen betaling via Paypal, en meer info van mij.. Niet doen.

Vandaag of morgen zou ik wel een reactie op mijn laatste bericht moeten krijgen.

Gebeurt dat niet of draaien ze er nog steeds omheen, dan gooi ik wat ik heb online.

Verder beste Marcel, denk alsjeblieft aan je punten en komma’s!
Misschien dat de ambtenarij in het buitenland corrupt zijn, hier helaas niet. Ze willen je geld wel graag, maar je krijgt er niets voor terug. Als ik voor 200 euro extra mijn rijbewijs had gehad, had ik dat wel gedaan.
Goedendag,

Ik ben ook al 5 keer gezakt, Faalangst en examenvrees
Al van alles geprobeert, van pillen en middeltjes tot acupunctuur (je moet wat)

@paulien, zou je mij in kontakt kunnen brengen met een bemiddelaar?

email = gio de zaak(a)hotmail.com (alles aan elkaar zetten)
Beste allemaal,

Zit nog steeds te wachten op een duidelijk antwoord of men betaling per Paypal accepteerd, en of men enig bewijs kan tonen van hun diensten. Volgens een van hun mails zijn ze al 6 jaar bezig, maar dan kan ik wel erg weinig bewijs vinden. Dan zouden er toch wel meer positieve verhalen moeten zijn, dan de 4 op hun eigen site?

Anyway, of het nu wel of niet in orde is mag je zelf bepalen. Maar zolang ze om mijn vragen heendraaien en erg selectief zijn wat men beantwoord en wat niet laat ik het even zitten. Mocht ik meer info krijgen, of mochten ze besluiten toch wat regelmatiger te mailen (nu 1x in de 1 a 2 dagen), dan zal ik dat posten.

Voor nu wat ik aan mail van hen heb even gedumpt (enkel m’n email en dat van een kennis -de betalingsmail- ge-edit)

http://home.tiscali.nl/bolhoven

Groet,

Allegro.
Wilde eerst ook bij hun een rijbewijs kopen, maar begin te twijfelen. Op deze site http://forums.digitalworldz.co.uk/showthread.php?t=142366
is er een discussie over wat volgens mij de voorloper was, nl. eulicences.com.

Als je de discussie leest zie je dat er daar ook naar Paypal word gevraagd, en word er gezegd dat er aan gewerkt word, maar dat ze daar vervolgens niet meer op terugkomen. Deze discussie is al uit september.

Als je kijkt op de http://www.eulicences.com zie je dat deze hetzelfde is als Speedlicence, maar dan zonder “inhoud”.

Totdat ik het tegendeel hoor, en zie, laat ik het overgaan.
Ik vind het toch te mooi om waar te zijn!, en meestal is het dan ook niet waar!

Als het zo kan, waarom zijn ze dan de enige die het doen voor die prijs?

“via bemiddelaars zit je op 1750,-” waarom bij hun op 500,-? klopt niet

Als ze zo “druk” zijn dan mag ik ervanuit gaan dat ze een nettere website er neerzetten.

mocht dit een scam zijn dan is het een hele goede, reken maar uit 2 mensen per dag trappen er wel in, dit is 1000,- p/d rekenen… rond de 30.000 per maand.
Snel verdient.

“Een rijbewijs aanvragen duurt 3/4 weken” dus tot die tijd klaagt er niemand.
Niet klagen = geen negatieve berichten op internet.

Na een maand zijn ze verdwenen of gaan ze verder met een andere website en andere naam.

Zo denk ik erover.

@Allegro
Uit jou mailtjes maak ik op dat ze akkoord gaan met een “down payment” van 125,-? bijna geen enkel bedrijf doet dit, denk dat ze denken ach geen 500 dan maar 125,- geld = geld
Beste Gio,

Natuurlijk heeft het er alle schijn van dat het een scam is, en als je de mailtjes naar mij leest is je dat helemaal duidelijk. Als je het goed leest gaan ze zelfs akkoord met een aanbetaling van 100 euro. Die van 25% is later binnengekomen. (Maar was natuurlijk eerder verstuurd naar hen dan die van 100 €) Als je de mails hebt doorgelezen ontwijken ze verder alle vragen.

Het was ook meer om te checken voor mezelf waar ze mee akkoord gaan, Paypal duidelijk niet. Ook nog geen enkel bewijs gezien. Dan weet je het wel. Elk ander bedrijf doet z’n best tegemoet te komen aan de wensen van de klant. Meer (veilige) betalings mogelijkheden is daar een van, net als bewijs en goede contact mogelijkheden, etc. Niets van dit alles gezien.

Op basis van wat ik tot nu toe gezien (of eigenlijk NIET gezien) heb, blijkt een scam de meest waarschijnlijke optie.

Toch zijn het amateurs, want je moet toch zorgen dat je “prooi” interesse houd? Het duurt dagen voor ze reageren, als ze dat al doen..

P.S: Zelf nog steeds geen betalingsmailtje binnen met de fake gegevens, mailtje wat erbij zit is van een kennis.. Die heeft daar 3 dagen op moeten wachten na aanmelden (ook met nep info, foto, etc)
Dus of ze 1000,- per dag binnenhalen? Het is te slordig, en de info klopt niet.
(Kennis had voor 600 euro aangevinkt, mail spreekt over 400..)
ik hoop dat het waar is maar ik hoop ook al tig jaren dat ik de staatsloterij wint ik heb een raar gevoel hier over maar vind het knap van allegro dat hij het uit zoek petje af ik blijf alles volgen grt ko
paulien hebt jij eventueel adressen van die duitse bemiddelaars .groetjes marcel
Zou er niet een kanttekening geplaatst moeten worden, bij alleen al door het feit dat men eerst moet onderzoeken of hier geen oplichterspraktijken worden gebezigd. Mijn gevoel zegt dat hier oplichterij speelt en mij verstand zegt; Als er daadwerkelijk methodes zijn, waarom is dat niet veel bekender en op het world web te vinden.. Droom verder!.
@ Marcel

Als je een emailadres hebt. Gaarne!

Het duurt even, maar inmiddels ziet een ieder wel in dat dit dubieuze aanbod niet serieus kan zijn. De tijden dat je rijbewijzen kon kopen zijn al lang over ook in voormalige oostbloklanden.

Er zijn best nog wel mogelijkheden voor mensen met examenvrees bijv. Of voor mensen die hun C/CE willen halen zonder daarin een half jaarsalaris en een jaar studeren te investeren. Of voor mensen die hun motorrijbewijs willen halen zonder 3x examen te hoeven doen. Of E achter B, terwijl je geen held bent in achteruit de bocht om rijden met zo’n aanhanger.

Mijn advies aan eenieder die graag nog een bepaalde categorie(en) aan zijn rijbewijs toe zou willen voegen of die examenvrees etc heeft; haal het in het buitenland zolang het nog kan….

Even terzijde. Nederlandse rijexamens behoren tot de moeilijkste van europa. Nergens zijn ze zo pietluttig en streng als in NL. Maar de EU is wel gecharmeerd van de Nederlandse methoden. Nederland is het enige land waar je een chauffeursdiploma moet hebben als beroepschauffeur. De opleiding voor het chauffersdiplome heeft echter model gestaan voor een europees chauffeursdiploma wat volgend jaar wordt ingevoerd voor buschauffeurs en in 2009 voor alle truckers europawijd. Zoek maar eens op richtlijn vakbekwaamheid……In de toekomst moet je bijna academisch geschoold zijn als trucker.
Nog steeds niets op mijn vragen over Paypal, etc gehoord, dus ik weet genoeg.

Paulien, ik had je al gemailed maar hwb ook wel interesse in die contact/emailadressen van die bemiddelaars. Met de andere info die je me stuurde zou het mogelijk moeten zijn iets te regelen. (Wil m’n A, B en E achter B officieel)

allegro @ flevonet . nl
we zijn er mee bezig hebben betaald en nu maar afwachten ik heb al mijn rijbewijzen al maar een vriend nog niet en gaat het nu proberen via deze site info volgt
ps als het oplichting is kun je altijd nog aangifte doen van oplichting en de bankrek laten blokkeren.
want in principe doe je niks illegaals je maakt gebruik van mazen in de wet en dat doen er vele waar wij nog niks van weten. ook die 180 dagen regeling daar heb ik ook van gehoord maar ik mag in elk eu land mijn rijbewijs halen en dat is dan overal geldig dus als ik het na een half jaar omruil kunnen ze niks
en daar bij als ik op vakantie ben mag ik toch ook mijn rijbewijs halen hoef ik mij niet op de gemeente te laten inschrijven maar zoals gezegd info volgt gr math
Om een EU rijbewijs om te wisselen moet je minstens 185 dagen in dat land woonachtig zijn geweest. Kun je dat niet aantonen dat is je EU rijbewijs wel 10 jaar geldig in Nederland vanaf afgifte datum. Het rijwbwijsdocument moet natuurlijk wel echt zijn.

By the way heb steeds nog geen antwoord mogen ontvangen van speedlicence. De informatieafdeling is gesloten tot in het nieuwe jaar. Dat meldt hun website
Hoi

Paulien ik heb je hulp dringend nodig.

Ik hoop dat je mij gaat contacteren.

Alvast bedankt
Mvg
Marco
Hm, ze hebben wel wat aanpassingen gedaan aan de site. Kan het Quick question formulier nergens meer vinden.. Zeker teveel vragen gehad.

Heb ook al dagen niets gehoord, zit vooral te wachten op een reactie betreffende het PayPal gebeuren. Als ze paypal ondersteunen, is de kans groter dat het in orde zit.

Wij Nederlanders mogen dan een handelaarsvolkje zijn, we betalen toch liever via het veilige PayPal dan bank of een ander vaag bedrijf (e-gold) waar niemand ooit van gehoord heeft.

Als Paulien dus meer info heeft, graag. Is wel wat duurder, maar je bent dan wel zeker dat alles in orde is en legaal.
@ Marco.

Ik heb jou zaterdag 15 dec jl per email gevraagd wat ik voor je zou kunnen betekenen…

@ Mathje

Jouw opmerking over rijbewijs halen op vakantie; volgens de EU richtlijn mag je pas in een EU land afrijden als je aan kunt tonen dat je daar minimaal 185 dagen verblijft hebt. Daarom kun je tijdens een vakantie weliswaar afrijden, maar moet je je wel 185 dagen vantevoren ingeschreven hebben in dat land. Dit kan overigens prima zonder je uit NL uit te schrijven hoor…

@ Allegro

Ik heb je mail ontvangen. Nadere info volgt!
Heb alsnog een antwoord van speedlicence mogen ontvangen.

Ik stelde een vraag hoe het zat met dat je minstens 185 dagen in een ander EU land moet hebben gewoond en dat ook moet kunnen bewijzen voordat je het rijbewijs kunt inruilen voor een Nederlandse

Het volgende antwoord ontving ik


Dear Alfredo,

We find this a very difficult question to answer for legal reason as if
we
do we are stepping out of the loophole and makes it illegal. We can
make the
exchange for you as we do have a way around this problem.

All the best

Simon Benn

Correspondence


Ze zeggen dus aan het probleem te werken. Dit hadden ze eerder ook al kunnen bedenken.

Welnu, afwachten dus.
@ Alfredo

Ze zeggen in die mail een omweg te hebben
inmiddels ook email ontvangen voor de betaling

dear sir, blah blah

aanvraag was gedaan voor een vrouw dus dat begint al goed.
heb ook aangegeven dat ik bereid was om zelfs 50% te storten of meer zolang het gaat via paypal.

ben benieuwd
zoals gezegd hebben we de eerste 100 euro betaald voor de eerste aanvraag zijn benieuwd hoe nu verder krijgen bericht als die klaar is en dan de 2 de fase zijn benieuwd.
zo gauw meer nieuws laten we dat weten alvast hele mooie feestdagen aan een ieder hier
Tijdens het “Googelen” naar Speedlicencelinks stuitte ik op Autoblog, tot nu toe aan mij onbekend.

Ik wil jullie mijn ervaringen tot op heden mededelen:

Op 9 dec. jl. vroeg ik om nadere informatie via [email protected]. Op mijn vragen kwam geen duidelijk antwoord maar wél werd me een accountnummer toegezonden van de Caja del Ahorros del Mediterraneo, een bank in Benalmadena/ Malaga : acc.nr. 0080003238 en het verzoek om daar 500 euro op over te boeken.

Een week later heb ik onder een andere naam opnieuw een aanvraag ingediend en toen werd me een accountnummer van de Deutche!! bank in Benidorm toegezonden: 4930004881 evenals de rekening in Malaga op naam van Lionel Walter R. Benn. Met Deutche bank zal wel de Deutsche Bank bedoeld worden maar toch erg slordig!

Drie dagen geleden heb ik een voorstel gedaan per email om 125 euro over te boeken op voorwaarde dat men dan e.e.a. in werking zou stellen in het land van mijn keuze, tw. Malta of mijn tweede keuze Estland. Ik heb een copie van mijn rijbewijs BE, een pasfoto en mijn handtekening gescand en gemaild. De rest van het bedrag, tw. 275 euro zal ik pas overboeken als men mij een copie van een rijbewijs met alle categoriën (A B?E,C/E,D/E) uit één van voornoemde landen met daarop duidelijk zichtbaar mijn foto, heeft toegezonden. Ik ben in staat om de echtheid van de copie te (laten) verifiëren.

Ik heb nog geen antwoord op mijn mail met voornoemd voorstel gekregen. Indien men positief reageert loop ik hooguit het risico om 125 euro in het water gegooid te hebben.

Het “zwarte” gehalte van de Speedlicence site lijkt mij behoorlijk groot:
Lionel Benn zal wel een fakenaam zijn van een Nigeriaanse crimineel!

Er zouden mazen in de wet zitten van 9! landen: Cyprus, Tsjechië, Hongarije, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slovenië en Malta. (Slowakije wordt vreemd genoeg niet genoemd)

In ALLE voornoemde landen zou men “ervaren” agenten hebben die een rijbewijs kunnen “regelen” Eén of twee landen zou nog enigzins geloofwaardig overkomen maar 9 landen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Het is bekend dat er in exotische apenlanden op een gemakkelijke wijze, d.m.v. het betalen van steekpenningen, aan (valse) documenten kan worden gekomen maar dat de nieuwe EEG-landen deze eenvoudig even omwisselen voor hun eigen documenten lijkt een illusie.

Nogmaals, ik riskeer het verlies van 125 euro als Benn akkoord gaat met mijn voorstel maar mijn nieuwgierigheid wint het in dit geval van mijn verstand:-))

Larissa.
Hmm, je loopt heel wat meer risico dan 125,- als criminelen je handtekening, copy paspoort en alle bijbehorende personalia in handen hebben. Ooit van identiteitsfraude gehoord??
In het geval van scam is het de personen achter Speedlicence duidelijk te doen om onder valse voorwendsels geld af te troggelen en niet om copieën van een (in mijn geval) verlopen nederlands rijbewijs en een foto van een voor hen vreemd persoon waar je niets mee kunt.

Larissa.
Tja, zoals je kunt lezen (weblink) heb ik via via ook een betalingsmail binnengekregen met een andere bank en rekening.
Hoeveel rekeningen heeft die vent wel niet?

Ook zal meneer als hij reageert wel akkoord gaan met die 125 euro aanbetaling. dat deed hij nl. bij mij ook. (Ging zelfs met 100 akkoord)

Hij blijft echter mijn vragen over bewijs, Paypal en die 185 dagen regeling negeren.

Zie laatste mail (zal deze ook online plaatsen, nu echter niet in gelegenheid):

> Dear Sir,
>
> Yes we will accept the deposit mentioned we do need some commitment or we
> may end up with a driving licence no one wants and an agent who still
> expects his fees.
>
> All the best
>
> Simon Benn
>
> Correspondence
> —– Original Message —–
> From: “***”
> To: “‘speedlicence.com'”
> Sent: Friday, December 21, 2007 2:50 AM
> Subject: RE: Regarding Dutch licence..
>
>
> Dear Simon,
>
> Thanks for the mail. I’m almost ready to pay the 100,- in advance as
> agreed
> upon earlier.
> After I get proof you can actually deliver of course (some pictures of
> scan’s of earlier licences would suffice) Then I transfer the money to you
> Paypal account, and you can start the process.
> When I get the licence, etc I transfer the rest as agreed.
>
> Still would like to know how you will get around the 185 day rule. Do you
> supply documents we stayed in Poland for 185+ days to get around that
> rule?
> Otherwise there is no chance we can exchange the licence for a local one.
> They need proof we stayed in the country the licence was issued.
>
> Thanks in advance,
>
> If you get back soon with asked proof you can expect promt payment.
>
> ***.


Niet dat ik op dit moment van plan was geld over te maken, want hij heeft nog niets gedaan om te laten zien dat hij betrouwbaar is. Geen Paypal, geen scan rijbewijs, geen uitleg over 185 dagen, geen reacties van anderen.. Etc.
Helemaal niets. Het enige waar op dit moment op gereageerd wordt is op het financieele plaatje.. (Verder geen duidelijkheid of wat ook)

Als er inderdaad mensen zijn die iets betaald hebben zullen we het snel genoeg weten, maar gezien het gebrek aan communicatie, vrees ik het ergste..
Vanmorgen (23/12/07) ontving ik per mail de navolgende reactie van Simon Benn:
————————————————————————————–
Yes we will accept the deposit mentioned we do need some commitment or we may end up with a driving licence no one wants and an agent who still expects his fees.
————————————————————————————

Geen reactie op mijn overige vragen/voorstellen!

Ik stuur Benn een mail waarop ik er zal aandringen puntsgewijze straight te antwoorden op mijn overige vragen alvorens de 125 euro over te maken.

Larissa.
Wel shockerend te lezen dat er toch nog zoveel mensen willens en wetens bereid zijn een risico te nemen.

Als het echt zo eenvoudig en goedkoop was om aan een rijbewijs te komen via een maas in de wet zou er massaal op ingespeeld worden door diverse aanbieders.

Ik blijf ervan overtuigd dat het een scam is. Betrouwbare verkopers zijn makkelijk telefonisch bereikbaar en hebben korte open lijnen met hun prospects.

Het feit dat ze ook aanbieden rijbewijzen in een andere naam te kunnen leveren is wel de grootste aanwijzing dat er hier iets niet klopt. Iedereen die ook maar enigzins thuis is in de procedure rond de afgifte van rijbewijzen in een EU land weet dat er hier iets niet klopt.

Omruilen van rijbewijzen wordt alleen gedaan als de omruilende persoon een relatie heeft met het land waarin de omruilaanvraag wordt gedaan. Je moet dus een resident zijn. Maw je moet ingeschreven zijn op een adres in dat betreffende land. Om je in te kunnen schrijven moet je een origineel ID tonen. Het nummer van je ID gaat namelijk de database in. Stel dat je een insider hebt die plat is dan geeft hij een fake ID nummer in.

Nu gaat dat misschien nog goed (zolang je geen aanrijding krijgt) maar in 2012 is er een centraal EU rijbewijzen register. De gegevens van de EU landen worden hier integraal in opgenomen. Op dat moment staat er een fake ID nummer in de database. Zeker als je in valse naam een rijbewijs hebt en je veroorzaakt een ongeval is het einde oefening. Je hebt dan echt serieuze problemen! Maar ook als je een rijbewijs hebt dat op onregelmatige wijze verkregen is kun je problemen verwachten ingeval van ongelukken / aanrijdingen als er onregelmatigheden geconstateerd worden.

Aanbieders die dergelijke constructies aanbieden, en daarnaast enkel via mail bereikbaar zijn, zijn hoogst dubieus.

Als je niet met het NL systeem van afrijden kunt leven (zoals ik) doe het dan op een verantwoorde, waterdichte en aantrekkelijk geprijsde manier in een voormalig oostblokland. Tuurlijk het kost je moeite je moet er enkele keren heen reizen etc. Maar je zit wel safe. Wegdromen bij het topaanbod van Speedlicence kan natuurlijk ook, maar wat wordt er ook alweer over dromen gezegd??
Hmm, klinkt als een standaardmailtje. Kiijk naar mijn bovenstaande.
Letterlijk hetzelfde als ze mij schreven, en ook bij jou geen antwoord op de meest simpele vragen?

Ik vroeg een Paypal adres om het naar over te maken, enig bewijs of info dat het eerder gelukt was, speciaal voor NL exemplaar, etc.. Hier geen enkel antwoord op.

M’n geld willen ze wel graag.. Vaag.
Zo vaag is dat tog niet? ik wil jouw geld ook wel! :) ik zou zeggen blijf proberen meer duidelijkheid te krijgen…
Nee, bedoel ook niet dat het vaag is dat ze m’n geld willen..
Vind het vreemd dat ze niet hun best doen me te overtuigen.
Ik ben er nu na een week “contact” met hen wel over uit dat het een scam is, en het zou me ernstig verbazen als het iemand lukt.

Maar had verwacht dat ze tenminste een slechte scan van een geregeld rijbewijs zouden mailen (Photoshop!), en tegemoet zouden komen aan mijn vragen betreffende betalingsmogelijkheden, etc..

Maar dat wordt gewoon genegeerd, er worden geen pogingen gedaan evt. kopers gerust te stellen.

Daarom, amateurs.
kreeg net email terug van simon dat ie accord ga met 50% aanbetaling. alleen geen antwoord op het voorstel via paypal. heb gemailed om zijn paypal gegevens te mailen zodat ik “overga tot betaling” dus niet….
ik ben in ieder geval ervan overtuigd dat het dus hier om een scam gaat.
We zullen het binnenkort weten, als ik het goed heb is het bericht zo’n beetje airborne gegaan dus binnen nu en 1 week denk ik dat we wel verhalen gaan horen dat er mensen het wel of niet gekregen hebben (ze adverteren met het feit dat je je rijbewijs binnen 3 weken in huis hebt) daarna kunnen we onze beslissing nemen!
Ik heb het gelezen , ik woon zelf ook in polen , als je de juiste mensen kent is alles te koop , heb zelf meegemaakt dat dronken bestuurders die door de politie werden aangehouden , na betaling van 250 euro weer door konden rijden . even over het rijbewijs ik kwam nog een soortgelijke site tegen http://www.secondlicence.com , die vertellen hoe ongeveer de constructie werkt door een zgn beeidigde vertaling
De site ziet er beter uit dan speedlicence. Maar verder geen duidelijke adresgegevens, geen telefoonnnummer etc.
Even gegoogled en in forums wordt gesproken over scam. Niemand komt met een bewijs dat ze via deze weg aan hun rijbewijs is gekomen.
laatse antwoord gekregen via mail

“Dear Sir,

We do not use PayPal we can offer you e-gold as an alternative payment method.

All the best

Simon Benn

Correspondence


dus ik raad het af.
Zie ook: http://www.ripoffreport.com/reports/0/199/RipOff0199658.htm

Voor alle goedgelovige lieden die nog enig vertrouwen in speedlicence hebben, volg de link die naar een engelstalige pagina leidt, lees huiver en wordt wakker!!!!!

Ik denk dat hiermee genoeg gezegd is over deze scam. Rijbewijzen zijn in bepaalde landen nog steeds aanmerkelijk makkelijker en goedkoper te halen dan in NL maar zo eenvoudig als op deze sites aangeboden gaat het helaas niet ;-((
Het feit dat Speedlicence niet akkoord gaat met het gebruik van Pay Pal, zegt genoeg. Als men te goeder trouw is, loopt men geen risico met Pay Pal.

Larissa.
Tja, dat is ook de hele tijd mijn advies geweest.
Gaat men niet akkoord met Paypal dan weet je genoeg.
Als ze echt te vertrouwen waren hadden ze wel een verified account aangemaakt.
In dat geval is nl. bij fraude een chargeback mogelijk, en zijn de gegevens van Speedlicence bekend en gecontroleerd door Paypal.

Bij zowel dat e-gold en bankbetaling is dat niet het geval. Ze openen gewoon een andere rekening en het geld zie je nooit meer, de genoemde sites waren mij bekend (Google!) al zegt het feit dat secondlicence slecht bekend stond niet zoveel over andere sites. Maar ze hebben me zelf overtuigd dat ze inderdaad een scam zijn, waar ik ook al bang voor was..

Blijft ook vreemd dat ze me eerst zeggen dat ze pas wat kunnen regelen in januari, als het wat rustiger is, en dan gewoon akkoord gaan met verschillende voorstellen..

Voor dit soort dingen blijft Paypal het veiligst, zeker als je dan ook nog creditcard gebruikt.
(Bij een frauduleuze transactie gewoon zowel PayPal en je creditcardbedrijf inlichten, heb je je geld zo terug)
Voor de geinteresseerden hier

http://66.102.9.104/search?q=cache:GcVJ9ydDsl8J:www.europarl.europa.eu/omk/sipade3%3FTYPE-DOC%3DWQ%26REF%3DE-2007-6393%26REF-SEC%3D0%26L%3DEN+E-6393/07&hl=nl&ct=clnk&cd=2&gl=nl

tref je de vragen aan die Jeanine Hennis-Plasschaert aan het Europese Parlement gesteld heeft. Het blijft me verbazen dat zelfs een politica zich met deze onbenullige scam bezighoudt. Net zoals het me verbaast dat er heel wat info aangedragen moet worden voordat mensen voor zichzelf de gedachte toelaten dat het inderdaad om bedrog gaat. Misschien omdat ze zo graag zouden willen dat het waar was dat je voor 600 euro een rijbewijs kunt hebben.

Helaas, de enige contacten met de dubieuze persoon achter speedlicence lopen uitsluitend via een gmail adres en hebben ENKEL betrekking op BETALING. Andere vragen worden vermeden. Dan is de prijs voor de dienst irreel laag. Als deze dienst echt geleverd kon worden zou hij minstens 2500 euro marktwaarde hebben.. Maar bij zulke bedragen stinken er geen mensen meer in….De scam is psycholigisch gezien perfect in elkaar gezet. Aantrekkelijk (rijbewijs zonder examen) makkelijk (geen moeite, lekker vanuit je luie stoel) en scherp geprijsd (beduidend goedkoper dan de rijschool). Ook de doelgroep is briljant uitgekozen: een groep mensen die wanhopig zijn omdat ze examenvrees hebben of hun rijbewijs kwijt zijn etc. Wanhopige mensen gaan sneller in op dit soort aanbiedingen. Simon of Walter of Lionel Benn heeft duidelijk de marketingstrategie van Tellsell bestudeerd…Als hij via Skype of msn bereikbaar was geweest voor vragen zouden er heel veel mensen ingetrapt zijn..
@ Paulien

Fantastisch omschreven! ik had graag gewild dat het echt was, maar je had vanaf het begin gelijk! alle lof!
Drie dagen geleden heb ik Speedlicence gemaild dat ik bereid ben om 100 euro aan te betalen. Speedlicence moet vervolgens een agent in één van de nieuwe EEG-landen opdracht geven om een rijbewijs te regelen om dit dan vervolgens naar het kantoor in Barcelona te versturen. Speedlicence moet mij dan een gescande copie van mijn rijbewijs mailen. Ik wil dit op gaan halen in Barcelona en daar het restant bedrag ad 275 euro cash betalen. Ik beschik over de kennis om een document op echtheid te verifiëren.

Bij voornoemde manier van handelen lopen geen beide partijen risico.

Tot op heden nog geen antwoord gehad van de heer Benn. Geeft ernstig te denken over de betrouwbaarheid van Speedlicence !

Joop.
We kunnen gevoeglijk concluderen dat we hier (weer eens) te maken hebben met oplichters van het “zuiverste” water.

Allemaal een voorspoedig 2008 gewenst.

Larissa
Vanmorgen kreeg ik een mail van Speedlicence waarin men verklaart akkoord te gaan met het persoonlijk afhalen van het rijbewijs in Barcelona. Ik mag me dan persoonlijk overtuigen van de echtheid van het rijbewijs.

Joop.
Ik ben benieuwd Joop, wanneer gaat dit gebeuren?
Ik volg dit nu al een tijdje en ik ben erg benieuwd. Kreeg zelf net een mail van ze dat ik allen bank to bank of egold kon betalen.
Ik maak d.m.v. elektronisch bankieren 100 euro over op rekening van Speedlicence, met dit bedrag gaan ze akkoord als aanbetaling. Vervolgens 2 a 3 weken afwachten tot ik bericht krijg dat het rijbewijs in Barcelona gearriveerd is. Ik realiseer me dat ik die 100 euro kwijt ben als ze nooit meer wat van zich laten horen maar dat risico durf ik wel te nemen, dan maar een weekend minder stappen:-))

Joop.
Beste Joop,

Het klinkt hoopvol, maar heb je overigens ook iets vernomen van de 185-dagen regel. Kun je het rijbewijs ook inleveren voor een Nederlandse.
Graag je antwoord.
@ All

Een ieder de beste wensen voor t nieuwe jaar.

@ Joop

Ik had niet verwacht dat er nog iemand zou zijn die hier geld in gaat stoppen. Het is pure oplichterij 200% geld kwijt garantie, en men maakt gebruik van diverse websites. Ik heb een link gepost van ripoffreport lees die info eens. Het is een bekende scam. Laat je toch niks wijsmaken man deze lieden gaan over lijken om je geld uit je zak te kloppen. 100 euro of 600 iedere euro is er 1.

@ Alfredo

Een GELDIG EG rijbewijs kun je ALTIJD omwisselen voor een Nederlands Exemplaar. Maar waarom zou je dat willen? De 185 dagen regel heb je alleen maar mee te maken bij het behalen van het rijbewijs. Als je niet 185 dagen woonachtig bent geweest in het land van afgifte voordat je rijbewijs wordt afgegeven is het rijbewijs niet wettig behaald. Maar jurisprudentie heeft al aangetoond dat die 185 dagen regel in de praktijk een wassen neus is. Dus dat is het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken.

Het enige zorgwekkende is dat je blijkbaar nog steeds in dit sprookje gelooft. Voor de laatste keer: als je een EU rijbewijs wilt zonder alle formaliteiten en moeilijke toestanden in NL haal het dan in een voormalig oostblokland zolang het nog kan en geef geen cent uit aan deze scam.
We zullen het allemaal wel zien. Speel nu even de advocaat van de duivel.
Stel dat Joop gewoon een vriendje is van Ben. Ze spelen onder een hoedje.

Alhoewel heb op een site gelezen dat iemand via deze weg aan zijn rijbewijs is gekomen, hij zegt dat het gaat via corrupte ambtenaren. Althans dat is mijn vertaling uit het Frans.
Larissa,

Is het niet zo dat je naast een geldig EU-Rijbewijs, zonodig ook moet kunnen aantonen dat je minstens 185 dagen in dat desbetreffende land bent ingeschreven in het bevolkingsregister.
hebben nog niks gehoord tot nu toe
Nee Gijs, ik speel niet onder één hoedje met Speedlicence. Ik moet ook maar afwachten of ik ueberhaupt nog iets zal horen van Benn. Het kan best zijn dat hij die 110 euro vooruitbetaling in zijn zak steekt en het daar bij laat. Ik neem een doelbewust risico om 100 euro in het water te gooien. Als ik over drie weken nog niets gehoord heb kan ik het denkelijk wel vergeten.
Een geldig EEG-rijbewijs inwisselen voor een Nederlands rijbewijs is niet nodig omdat het wettelijk toegestaan is om met een rijbewijs uit een ander EEG-land te rijden.

Joop.
Een ieder die de discussie hier een beetje gevolgd heeft, de links gecheckt heeft die gepost zijn, zijn gezond verstand gebruikt en zich niet laat meeslepen door wishful thinking weet dat hij opgelicht wordt.

Het is gewoon fnuikend vast te moeten stellen dat mensen blijkbaar zo graag iets willen dat ze willens en wetens bedonderd willen worden. Dat de vette worst die ze voorgehouden wordt ze compleet in zijn macht heeft. Dat is dan ook de kracht van deze scam. Dat schreef ik al eerder.

Bijkomend voordeel voor de oplichters achter deze scam is het feit dat mensen min of meer gedwongen worden vals te spelen. Het zogenaamde leugentje voor bestwil. Hiermee maken de oplichters de klant deelgenoot van hun duistere spel. Als de klant er uiteindelijk achter komt dat hij bedonderd is houdt hij het gevoel van ach het is mijn eigen schuld ik ben zelf ook niet eerlijk geweest. Dit gevoel zal veel mensen er ook van weerhouden aangifte van oplichting te doen bij de politie.

Echt geniaal verzonnen deze scam. En eerlijk is eerlijk als je je nooit verdiept hebt in deze materie en niet weet hoe bepaalde processen in het buitenland werken, en wat de prijsstellingen zijn, komt het allemaal heel logisch over.

Gelukkig kan niemand op dit forum zeggen dat hij niet gewaarschuwd is. Desalniettemin vind ik de psycholigische kant van actie en reactie in deze zaak uitermate boeiend.
Met méér dan normale aandacht zal ik deze discussie blijven volgen. Joop wil ik vragen om ons op de hoogte te blijven houden van de gang van zaken v.w.b. zijn transaktie met Speedlicence. Ik acht de kans groot dat Benn nooit meer wat van zich laat horen en dat Joop zijn 100 euro in rook ziet opgaan. In het geval Benn inderdaad laat weten dat er een rijbewijs klaarligt in Barcelona zou ik zeer goed (laten) checken of het een geldig EEG-rijbewijs is. als je het af gaat halen.
Over het inwisselen voor een Nederlands rijbewijs zou ik me niet eerder druk maken dan over 9 en een half jaar omdat, zoals Joop al opmerkte, het toegestaan is om met een rijbewijs uit een ander EEG land te blijven rijden tot de geldigheid ervan verstreken is. (na 10 jaar)

Larissa.
Ook ik volg de discussie met grote interesse.
Wat mij stoort is een heel klein al dan niet bewust foutje van speedlicence.

dat is namelijk het adres, het adres dat zij geven lijkt op een adres aan het begin van de rambla, het eerste stuk vanaf placa de catalunja. Echter zij schrijven dit bewust met hoofdletters omdat zij in hun adres niet rambla, maar rambia hebben staan en dat adres bestaat dus niet !
Kwam dit nog tegen uit een krant in malta:


http://www.independent.com.mt/news.asp?newsitemid=62895

gappig dat een lokale krant dit publiceert :P
@Paulien,

Zou je mij wat info willen sturen m.t.t. de legitieme manier waarop jij je DL hebt behaald of omgewisseld? Ik heb een officieel Canadees (Alberta) DL en wil het omwisselen voor NL, maar dat kan niet direct omdat Nederland een Alberta DL niet accepteert; andere EU landen doen dat wel. Wellicht dat jouw bemiddelaar daar raad mee weet? Misschien heb je zelfs zelf een suggestie; je schijnt goed geinformeerd te zijn. Mijn adres: solifrank at yahoo.com.

@all,

Speedlicence.net is een big No-No voor mij. Voor iedereen, wees voorzichtig; je kunt heel wat meer verliezen dan die paar honderd euro. ID diefstal is een snel toenemend en niet te onderschatten gevaar!
Luister ik heb hier een aanvraag gedaan en betaald. Meer dan 3 weken geleden. En die ratten reargeren nergens meer op. Ik ben mijn geld kwijt!!

TRAP ER NIET IN
Piedro, Je bent de enige niet die opgelicht is. op 5 december heb ik een aanbetaling gedaan van 150 euro en net als bij Joop vonden ze het goed dat ik mn rijbewijs in Barcelona af kwam halen .Ik vond het begin vorige week wel wat lang gaan duren en ik heb ze sindsdien al drie mailtjes gestuurd en gevraagd om me te bellen maar ze hebben nog geen 1 keer gereageerd. ik kan wel fluiten naar mijn rijbewijs en ook naar mijn 150 euro!

Speedlicence is 1 grote oplichtersbende!
Zijn er überhaupt mensen die drie tot vier weken geleden geld hebben gestort op de rekening van Benn en al wat van hem vernomen hebben? het zou me ten zeerste verbazen als dit het geval is. Vage summiere berichtjes in de beginfase als hij geld ruikt en daarna niets meer. “All the best” voor hem als de buit binnen is.

Larissa
Ik kreeg net een mailtje binnen van Speedlicence:

” As soon as your licence arrives in my office I will scan a copy onto you and contact you regarding further payment ”

All the best
Simon Benn

Correspondence

@ Mathje Heb jij inmiddels al wat gehoord?

@ Piedro/Mariëlle De feestdagen zaten er tussen dus het kan wat langer duren maar het niet beantwoorden van jullie mails belooft niet veel goeds.
Ik heb 3 weken geleden de volle €600 betaald en Benn een mailtje gestuurd waar m´n rijbewijs blijft. Ik kreeg dit antwoord:

Dear Sir,

Delivery of your licence will be in two weeks time sorry for any delay.

All the best

Simon Benn

Alhoewel ik antwoord krijg, is het duidelijk dat ik opgelicht ben.

Ik maak me nu echter meer zorgen om de gegevens (kopie paspoort, handtekening) die ik heb gemaild en wat ze daar eventueel mee kunnen doen (identity theft). Wat ben ik stom geweest!
Ik ga morgen m´n bank waarschuwen. Ik heb niet zo lang geleden een creditcard aangevraagd met de gegevens die zij ook hebben (incl. bankrekening nummer die ze weten aangezien ik geld naar ze heb overgemaakt)! Het enige wat ik me kan bedenken waarom ze dit niet kunnen doen, is het feit dat de creditcard naar mijn adres zou moeten worden gestuurd. Enig idee of dit door hun te omzeilen is?
Weet iemand nog andere (betere) manieren om financiele instellingen te laten weten dat je mogelijk slachtoffer bent van identity theft?
Evert,

Het verbaast me dat Benn ueberhaupt nog iets van zich laat horen; zou hij toch nog met iets op de proppen komen (een vals rijbewijs met jouw foto erop bijvoorbeeld)?

Het lijkt me dat Benn geen misbruik kan maken van je creditcard omdat hij deze niet in zijn bezit heeft. Vraag dit even na bij je bank; in geval van twijfel wordt deze geblokkeerd en krijg je een andere creditcard en eventueel ook een ander rekeningnummer.

Larissa.
Larissa,

Dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat ze misschien met mijn gegevens een creditcard kaanvragen en zo mijn rekening kunnen leegplunderen.
Larissa schreef:

“Het verbaast me dat Benn ueberhaupt nog iets van zich laat horen; zou hij toch nog met iets op de proppen komen (een vals rijbewijs met jouw foto erop bijvoorbeeld)?”

Ik verbaas me er niet over. Hij zal waarschijnlijk meer tijd nodig hebben me te naaien (b.v. lening openen, creditcard aanvragen, etc) voordat ik achterdochtig wordt. Ik raad iedereen aan die gegevens heeft opgestuurd onmiddelijk je bankrekening te sluiten.
Evert, vraag dit na bij je bank. Indien dit mogelijk zou zijn moet je rekening geblokkeerd worden en moet je een ander rekeningnummer toegewezen krijgen.

Larissa.
Larissa,

Dank je voor je reaktie. Ik heb inmiddels m´n bank ingelicht en hoop later niet met een lening te worden geconfronteerd die ik nooit heb afgesloten.

Evert
Paulien hebt jij de adressen van die Duitse bemiddelaars?
Ik heb familie in Duitsland
Mijn e-mail-adres is syn3 at live.com
Grtz tom
PAULIEN,
Kan je mij wat meer laten weten over het legaal bekomen van een rijbewijs in het buitenland ( voormalig oostblok ) op minnysa at hotmail punt com Groetjes
De mensen die mij verzochten om nadere info mbt rijbewijs in het buitenland halen hebben deze info inmiddels gehad. Mocht je altijd nog eens van plan zijn dat motor- ,vrachtwagen-, bus- of aanhangerrijbewijs te halen, of wil je maar niet slagen voor je B, dan is het buitenland een serieuze optie.

Nog wel, want de 3e rijbewijs richtlijn staat er aan te komen. Veel mensen weten het nog niet maar er gaat in een paar jaar tijd een hoop veranderen. Nu kun je bijv nog loodzware aanhangers rijden met je BE, je kent ze wel die BE opleggers, waarbij combinaties tot 10 ton mogelijk zijn.

Dit gaat absoluut veranderen, helaas zijn weinig mensen hiervan op de hoogte. In 2012 heb je voor dit soort combinaties een C+CE rijbewijs+vakbekwaamheidscertificaat (Europawijde opvolger van chauffeursdiploma) nodig. Leuke he, had je net zo’n oplegger gekocht…

Uiteraard is het de Westerse EU landen een doorn in het oog dat examenprocedures nog niet overal identiek zijn. Daarom wordt er veel druk uitgeoefend op voormalige Oostblok landen om de eisen aan te scherpen. Polen heeft nu bijv een verplicht aantal lesuren ingevoerd wat je gevolgd moet hebben voordat je af mag rijden. Het is dus niet meer mogelijk om in een paar dagen je rijbewijs te halen daar. Ook staan de examens inmiddels op nagenoeg gelijk nivo met NL. Dat is wel eens anders geweest ;-))

En zo worden alle mogelijkheden na verloop van tijd onaantrekkelijk. Dus als je nog wat wilt doe het nu en vergooi je geld niet aan de Speedlicence scam…
Ben trouwens wel benieuwd wat mensen ertoe bewogen heeft überhaupt geld over te maken aan deze oplichters met hun doorzichtige scam..Wat is dat toch wat deze mensen drijft?? Avontuur, hebzucht, gemakzucht, wanhoop?

@ Larissa

Zelfs jij was het van plan, terwijl je blijkbaar ook t eea weet mbt gang van zaken met rijbewijzen…
@Paulien,

Ik moet toegeven dat ik in het begin niet goed nagedacht had over de eventuele gevolgen van het in zee gaan met Speedlicence. Ik ben al jaren in het bezit van BE en het leek mij wel aardig om op deze wijze in het bezit te komen van alle overige rijbewijzen.

Het verlies van 125 euro doet me niet veel maar ik had niet goed nagedacht over het prijsgeven van persoonlijke gegevens. Mijn privebankrekening had ik trouwens nooit bekend gemaakt aan Benn; ik was van plan om die 125 euro middels een stortingskaart. Het lijkt me dan Benn uitsluitend uit is op het cashen van mensen die zo stom zijn om geld naar hem over te maken, al dan niet in de vorm van het gehele bedrag of een downpayment en niet het vervalsen van persoonlijke documenten om daarmee geld van iemands buitenlandse bankrekening op te nemen. Ik heb de filiaalhouder van mijn bank gesproken en deze vertelde mij dat dit bij zijn/mijn bank in principe onmogelijk is.

@ iedereen: iemand nog wat vernomen van Speedlicence?

Larissa.
ik kan en vals rijbewijs kopen voor £7.50 en betald ook met paypal maar zij stuur hem allen naar engeland. speedlicence is en scam
probeer hier
http://personalisedforu.co.uk/novelty-id-cards.asp
of http://www.fakeid4u.co.uk/products.html maar zij kost meer
Paulien schreef:

“Ben trouwens wel benieuwd wat mensen ertoe bewogen heeft überhaupt geld over te maken aan deze oplichters met hun doorzichtige scam..Wat is dat toch wat deze mensen drijft?? Avontuur, hebzucht, gemakzucht, wanhoop?”

Ik ging ervan uit dat het echt was omdat die Plaschaert erover in de media sprak. In alle Europese media werd er overigens geschreven alsof het geen scam zou. Ik wist wel dat het een gok was en bovendien zal ik het geld niet echt missen (alhoewel het wel zonde is).
Is het jullie niet opgevallen dat de personen die gebruik hebben gemaakt allemaal engels/amerikaanse namen hebben vind ik vreemd.
ook de manier waarop ze praten overwat ze hebben gedaan
net alsof ze een abshaper aanprijzen.
Ik heb 3 weken geleden Eur 400 betaald.
Speedlicence/Simon Benn reageert niet meer op mijn emails.
Jammer,hij leek wel aardig en maakte op mij niet de indruk een oplichter te zijn.
Nou ja, van schade en schande wordt men wijs.
Dus als ik het goed begrijp is er door een klein aantal mensen hier op Autoblog al zo’n 1250 euro naar die personages overgemaakt.

Dus ondanks alle berichten op het internet, alle aanwijzingen om er vooral niet op in te gaan, en geen betrouwbare berichten over mensen die ook werkelijk een rbw ontvangen hebben, werkt de scam nog prima.

Waar moet het naartoe met deze wereld als mensen zich zo gemakkelijk laten oplichten vraag ik me af.
Juppe schreef:

“Dus ondanks alle berichten op het internet, alle aanwijzingen om er vooral niet op in te gaan, en geen betrouwbare berichten over mensen die ook werkelijk een rbw ontvangen hebben, werkt de scam nog prima.”

Ik heb voordat ik geld heb overgemaakt wel op internet gezocht op “speedlicence scam”, maar kon toen niets vinden. Ik kon me ook wel voorstellen dat het geen scam zou zijn. In Afrika en Zuid Amerika tiert de corruptie welig, dus een ambtenaar heb je zo in je zak. Voor Oost Europa geldt het denk ik in mindere mate, maar toch. En dat Plasschaert niet eens wist dat er GEEN maas in de wet is vind ik toch wel ongelooflijk! Later vond ik wel dit blog toen ik argwaan kreeg en ook naar Nederlandse pagina´s ging zoeken. Helaas was ik te laat. Het geld maakt me niet zoveel uit. Ik maak me het meeste zorgen om wat ze misschien met m´n gegevens van plan zijn (identity theft). M´n bank probeert me gerust te stellen, maar ik maak me toch nog zorgen.
-edit: telnr en email zijn verwijderd op verzoek-
mark hij komt vast nog wel duurt 4 a 5 weken hoorde ik
ik heb alle rijbewijzen A , B , C , D , E , het zware E achter C mis ik nog weet iemand hoe ik dat gemakkelijk kan halen in belgie , ik woon namelijk een paar kilometer van de belgische en duitse grens af . zijn er bemiddelaars die je kunnen helpen met zoiets ?

een paar jaar geleden heb ik hier lessen gedaan en examen gedaan voor het zware E rijbewijs , het heeft me veel geld gekost en tijd ( heb zelf een bedrijf ) dus weinig tijd !!!! de rijschool zij dat ik het zeker zou halen , en had ook het examen perfect afgelegd , en toch laat die klootzak mij zakken dat is niet te filmen hier in apenland pure geldklopperij , ik rij al 29 jaar vrachtwagen dus ik weet waar ik mee bezig ben
Mijn vriendin las op een Spaanse forum dat er mensen zijn die zeggen dat ze via deze weg aan hun rijbewijs zijn gekomen. Het hele proces duurde zo’n 6 weken. Maar ik sluit niet uit dat Ben zelf reageert onder een andere naam of mensen voor hem laten reageren. Er wordt op die site geen bewijs geleverd in een vorm van een foto of iets dergelijks.
Blijf de ontwikkeling met interesse volgen
Ik heb een Antilliaans rijbewijs,rechtmatig gehaald in Curacao. Ik heb aan de RDW omruiling aangevraagd maar het werd geweigerd omdat ik niet in het jaar van uitgifte 185 dagen in Curacao gewoond heb. Weet iemand daar een oplossing voor? (Om deze reden probeerde ik de oplossing van Speedlicence)
Piet schreef:mark hij komt vast nog wel duurt 4 a 5 weken hoorde ik
Piet, volgens Speedlicence zou het binnen 3 weken geregeld zijn.Bovendien verklaart dat niet waarom hij geen emails meer beantwoordt.

Sander,ik denk dat Speedlicence/Simon Benn die berichten zelf op het Spaanse forum plaatst .Hij zit in Spanje.
hoi ik heb ook betaald en nog niks maar hoorde van iemand dat hij na 5 weken zijn speedlicence rijbewijs kreeg afwachten nog effe over 185 dagen hoe moet je dat aantonen stempel in paspoort??
Er is een canadees bedrijf dat in het bezit is van heel geavanceerde apparatuur en dat werkelijk perfecte vervalsingen maakt van ID kaarten en rijbewijzen. Ik heb zon vervalsing gezien van een engels rijbewijs en het ziet er subliem uit. Het is uitgetest door ze o.a. te laten zien aan politiemedewerkers en die konden de valse documenten niet onderscheiden van de echte. Het merendeel van de vervalsingen heeft betrekking op rijbewijzen van de verschillende amerikaanse staten en canadese rijbewijzen maar ook van de rijbewijzen van een aantal europese landen kunnen ze uitstekende copiën maken, Zweden, België, GB, Duitsland en ook Nederland. Bij een normale controle val je niet door de mand maar bij gebruik van een vals nederlands rijbewijs is het natuurlijk heel riskant als je bij een ongeluk betrokken zou raken en ze je nummer zouden checken bij de RDW. Een optie zou zijn om een vals zweeds, engels of duits rijbewijs te laten maken dan is het nog veel moeilijker te zien dat het een vals rijbewijs betreft. Je mag tenslotte 10 jaar blijven rijden op een rijbewijs van een van de andere EEGlanden.
Klaus von Amsbergen
Reden waarom ik op 20december een bedrag van 500 euro heb gestort ?

* avontuur: Kijken of ik ermee weg kom.
* makkelijk: Eindelijk mijn C en D
* hopeloos: Kan ik eens wat doen met mijn zwarte geld.


Alleen ben ik nu van mening dat ik mijn bedrag echt kwijt ben.

via Who.is kun je achterhalen wie er achter een website zit.

http://www.who.is/whois-com/speedlicence.com/

daarop kun je zien dat de website nog niet lang in de lucht is. vanaf november 2007.

Ik denk dat het een goed opgezet systeem is en stiekem komt daar een hoop geld binnen , mede omdat er (per ongeluk) in de media veel aandacht aan geschonken is.

Ik ging er eigenlijk direckt vanuit dat het bedrag weg zou zijn. maargoed dat kan ook in een avond pokeren of een keertje naar het casino.

Geld moet rollen.
geld niet erg wel jammer geen rijbewijs
hij woont californie die Benn ip adres daar la habra californie
Simon Benn gebruikt de term ‘driving licence’ Dat betekent waarschijnlijk dat hij een Engelsman is. De Amerikaanse term is namelijk ‘driver license’

Piet, toen ik omruiling vroeg aan de RDW gingen ze controleren of ik ten tijde van de uitgifte van mijn Curacaose rijbewijs in Nederland ingeschreven was. Dat was ik, en daarom werd omruiling geweigerd. Het is dus wel mogelijk om een rijbewijs in Curacao te halen en in Nederland om te ruilen,als je er maar voor zorgt dat je in het jaar van uitgifte even een half jaar uit Nederland uitgeschreven wordt.
Mark:

Hoe makkelijk is het een rijbewijs in Curacao te halen? Ik woon n.l. al een paar jaar niet meer in Nederland.
Never mind. Je kan die blijkbaar niet omzetten.
ben nu in onderhandeling met iemand uit Estonia wat Benn doet op zijn site kan mischien wel echt zelf regelen
@piet:
In Jan 2008 was jij bezig met iemand uit Estland…
Heb je nou iets, of is ALLES op niets uitgedraaid.
Moet binnenkort voor zaken regelmatig op en neer naar Est,
zou dus graag meer info willen hebben. Heb A- en B.
was net 3 dagen te laat voor B met automatisch E
@ Mariëlle,

Zou jij mij het emailadres willen geven van dat Canadese bedrijf?

Bij voorbaat dank Joop.
Joop, het emailadres is

newids.com


Gr. Mariëlle
Wat voor zin heeft een nep rijbewijs nou weer?!? Als ze je rijbwijs grondig nakijken bij een aanhouding of na een ongeluk val je door de mand en wordt je ook nog eens aangehouden voor oplichting.
Of hoe het het ook al weer? Valsheid in geschrifen.
Art. 225.

1. Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

2. Met dezelfde straf wordt gestraft hij die opzettelijk gebruik maakt van het valse of vervalste geschrift als ware het echt en onvervalst dan wel opzettelijk zodanig geschrift aflevert of voorhanden heeft, terwijl hij weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat dit geschrift bestemd is voor zodanig gebruik.
En dan heb ik het nog niet over wat je te wachten staat als je iemand het ziekenhuis in rijdt of dodelijk laat verongelukken.
Groot gelijk Evert,
ik ben wanhopig voor een rijbewijs,maar een nep hoef ik niet.
@Evert Wat is het morele verschil tussen iemand met een vervast rijbewijs de vernieling in rijden en iemand met een onrechtmatig verkregen echt rijbewijs de hemel in te duwen?

Get a life, neem les en slaag of koop een strippenkaart!!

Stelletje onverantwoordelijke @$#!&*%$ opportunisten!
Wat een nare wending begint de discussie hier te krijgen. Valse- of neprijbewijzen zijn inderdaad uit den boze. Met speedlicence in zee gaan is dat ook.

Een ieder die om hem moverende redenen niet in NL wil lessen of afrijden en er geld en 1 tripje naar Hongarije voor over heeft kan binnen 1 maand in het bezit zijn van een Hongaars EU rijbewijs met categorieen A,B en C.

Voor wie meer geduld heeft zijn er legio andere en goedkopere oplossingen. Het is alleen een kwestie van doen. Je moet inderdaad aktie ondernemen. Met hopen of achter de pc blijven zitten kom je er helaas niet.

Maar laat je alsjeblieft niet in met valse rijbewijzen of rijbewijzen waar je geen examen voor hoeft te doen want daar kun je heel veel trammelant mee krijgen.
tja this wat

zoals speedlicence is er niks aan de hand ook niet bij ongeluk natuurlijk zijn er ook mensen die niet verantwoordelijk zijn maar die zijn er zat met legaal bewijs ook de wereldverbeteraars kunnen beter ergens anders beginnen met hun praatjes ik heb trauwens rijbewijs maar wil graag motor heb theorie al en rij al 30 jaar motor zonder rijbewijs dus
Heeft er al iemand iets gehoord van Speedlicence/Benn?
Ja, zijn ferrari dealer ………….
Geen goede zaak als je een rijbewijs met alle gategorieen kunt kopen.
Voor rijbewijs CDE moet je gekeurd worden? Dit staat toch geregistreerd.
Nee, haal je categorieen maar op de normale manier lijkt me veel beter.
Ik vraag me af of dit wel allemaal kan. Vroeg of laat val je door de mand.
Laat staan als je CDE rijbewijs zo kunt kopen en je hebt nog geen meter gereden.
Ja vroeg of laat val je door de mand. Zeker als je de categorieen C.D C.E / D.E zo kunt kopen. Je zit toch met die keuring ! Je gaat een keer onderuit. en dan heb je toch echt een probleem. Zeker als de boel gaan uitzoeken.
Is het dan zo erg om examens te doen in Nederland. Gewoon laten zien dat je kunt rijden dan is er niets aan de hand. Heb zelf in Nederland me CDE rijbewijzen gehaald.
Ik begin langzaan te denken dat onze paulien een klein procentje heeft bij de heer die rijbewijzen regelt in Slovakije, 186 dagen aangemeld zijn betekend dat je in je eigen land alle rechten verliest . op de alternatieve mogelijkheden reageerd zij niet, trouwens in Belië is het ook eenvoudig om een C te halen en je hoeft er geen 186 dagen aangemeld te zijn, een paar weken volstaan en zo blijf je in je land van herkomst met alles in orde en zeker met het ziekenfonds ( drie maanden ), wat toch zeer belangrijk is, je moet maar eens iets voor krijgen en het ziekenfonds of zorgverzekeraar trekt zich terug. Voor mensen die om andere redenen dan normale een rijbewijs willen bekomen zijn er heelaas nergens mogelijkheden.
hoi pierre , bedoel je belgie ik woon een paar kilometer van de belgische grens af , ik heb alle rijbewijzen A , B , C , D , E alleen zwaar E achter C mis ik
weet je precies de procudere hoe ik dat aan moet pakken ? ik heb zelf een bedrijf in nederland ,

groetjes
@ Pierre,

Dream on mbt je uitschrijvingsverhaal. Je verliest helemaal niets wanneer je je gewoon in Slowakije of Hongarije inschrijft en je Luxemburgse inschrijving intact laat. Daarover bestaat namelijk (nog) geen gegevensuitwisseling.

Mbt je verhaal over Belgie dat je daar enkele weken ingeschreven moet staan; helaas gaat dit ook niet op daar je waar dan ook in de EU minimaal 185 dagen ingeschreven moet zijn alvorens je rijexamen mag doen.

Mbt Ukraine verhaal; Ik heb je gezegd dat ik eea uit ging zoeken, daar dit wel heel duur was als je enkel C nodig hebt. Ik ben niet op commissie basis werkzaam voor welke bemiddelaar dan ook. Dan had ik wel aktief gaan werven. Jij benadert mij toch en niet andersom. En als ik mn nek dan voor je uitsteek word ik en plein publique te kakken gezet… Thank you!
@recardo

Als je je in België inschrijft, dan zetten ze je rijbewijs dadelijk om in een Belgisch EU rijbewijs nog dezelfde dag als je Twee pasfotos bijhebt en je medische keuring. Dan moet je natuur in België naar de rijschool gaan of als je denkt dat je bekwaam genoeg bent kan je ook examen afleggen zonder rijschool. Maar het is niet veel makkelijker dan in Nederland.

Maar als je in België en gans de EU je inschrijft, dan moet je dus een formulier van afmelding hebben van de gemeente waar je vandaan komt, als er enkele landen zijn die dat papier niet vragen, dan word dat zeker aan je Land van herkomst gemeld. Na het behalen van het rijbewijs, kan je weer alles doen in omgekeerde volgorde.
Pierre,

bedankt pierre voor je antwoord , ik heb wel een europees rijbewijs bij de ANWB gehaald en daar staat ZWAAR E wel op
moet je als je in belgie gaat wonen je nederlandse rijbewijs inleveren ?
als ik nu mijn europees rijbewijs (ANWB) laat zien bij gemeente in belgie , zouden ze dat accepteren en me een belgische rijbewijs uitschrijven ?

mijn nederlands rijbewijs is alles gestempeld A , B , C , D , E . je moet echt goed kijken onderaan mijn rijbewijs staat klein geschreven E alleen geldig bij B ,

ik rij nu ook af en toe vrachtwagen met oplegger , bij 2 controlles van politie hadden ze niet gezien dat E alleen geldig bij B was ,
je moet echt goed kijken omdat alles gestempeld is .

maar ik vindt het te link zo ik wil mijn zwaar E zo gauw mogelijk hebben
Beroepsmatig rijden met de rijbewijzen C / E en D / E zal wel problemen met zich meebrengen. Je zult dan toch nog je bestuurderskaart voor de digitale tachograaf moeten gaan aanvragen bij het IVW. Hierbij is het rijbewijsnummer van belang. Het e.e.a. word eerst gecontroleerd bij de aanvraag van zo’n bestuurderskaart. Ik zou haast zeggen het is zonde van de centjes.
eu geen 185 dagen kan je overal lezen word flauw van de betweters
@ Recardo

Zo een internationaal rijbewijs van de ANWB heeft geen enkele waarde en heb je zeker in de EU niet nodig, het word zelfs niet bekeken als je EU burger bent, het is gewoon een vertaling van je eigen rijbewijs. Wat jij wil noemt in België CE, hiermee mag je vrachtwagen met aanhanger rijden of een trekker met oplegger, als je C hebt dan hoef je in België enkel praktijkexamens af te leggen en als je kan rijden heb je dat dadelijk, als je niet slaagd dan kan je echt niet rijden en ben je een gevaar op de weg. De zoon van mijn broer is pas 4 maanden 21 jaar en heeft al alle rijbewijzen gehaald tot en met CE van de eerste maal. In belgië is het zelfs zo dat je je rijbewijs al kan omwisselen als je ingeschreven bent in het wachtregister van een gemeente. De 185 dagen staan in België nergens vermeld en zijn misschien hooguit van toepassing als je totaal geen rijbewijs hebt. Als je me je mail adres doorgeeft dan kan ik je verschillende sites uit België doorsturen waarop je echt alles kan zien hoe het werkt. Maar je aanmelden in België betekend wel dat je afgemeld moet zijn in Nederland en erna omgekeerd wat een hele rompslomp is, en misschien kun je later nog problemen krijgen met je pensioen of de ziekenverzekering. Ik ben belg en woon in Luxemburg en om die reden wil ik mij hier niet afmelden en zoek ik een andere legale weg, ik ben nog steeds aan het wachten op inlichtingen van Paulien over de mogelijkheid van Hongarije.
zijn er nog mensen wie wat van BEN speedlicence of rijbewijs hebben gehoord grt ko
Pierre ,

ik woon vlakbij grens gemmenich belgie (gelijk achter vaals nederland), daar wil ik me dan ook inschrijven , ik heb een garage en keurbedrijf voor auto’s (tuf) , een paar jaar geleden ben ik hier op E examen geweest en de examinator laat me zakken omdat ik een fietser niet ingehaald had op echt een smalle weg , na examen grote discussie met hem gehad , mijn rijschool leraar vondt het niet normaal meer dat hij me liet zakken , ik kan echt goed rijden ik met mijn broer zitten van kleins af aan op tractoren , auto’s , vrachtwagens , van mijn vaders bedrijf .
uit principie wil ik niet meer hier op examen gaan omdat dat pure geldklopperij is ik ben alleen al voor dat ene E rijbewijs tot nu toe € 2200 kwijt en heb nog niets , ik rij nu al jaren zonder groot E rijbewijs , maar vindt het te link worden , over een paar jaar willen ze dat allemaal veranderen met aanhanger rijbewijs dan willen ze namelijk oplegger , wipkar , en schamelwagen dat je voor elke type aanhanger apart examen moet doen , waar zijn ze in godsnaam mee bezig hier !!!!!!!!!!!!!
dit is puur voor het geld en werkverschaffing

mijn e-mail : [email protected]

groetjes
Klaus von Amsbergen
ik heb nog bericht terug gehad:

Tuesday, January 08 Quote:

“Dear Klaus,
Many thanks for your email, I will check the details and get back to you.

Kind regards
Mandy Wilson”

” rien ne va plus “
Zo te zien nog niemand die persoonlijk kan getuigen dat hij zo’n rijbewijs gehad heeft, behalve van horen zeggen dan.

Ik zal mijn geld dan ook wel kwijt zijn, ben ik bang.

Normaal gesproken trap ik echt niet in zulke scams, maar het kwam echt door de media dat ik er in geloofde, want ze brachten het echt op die manier als zijnde echt, en de VVD maakte zich al zorgen dat het frauduleuze dingen met de rijbewijs uitgehaald konden worden.

Dank je wel media!

Ik heb het geld heel snel gestort, omdat ik wel geloofde in loopholes via een afrikaans land en een oostblokland, maar vermoedde dat die mazen in de wet wel snel gedicht zouden gaan worden. Nu de politiek zich ermee ging bemoeien.
Achteraf bleek dat dus om EEN politica te gaan die de website tegenkwam en daar vragen over stelde. En die verder ook geen informatie had of het allemaal wel echt was. Maar de media dachten allemaal natuurlijk: als de VVD er zich mee bemoeid, zal het wel echt zijn! Bij andere scams maken ze zich ook niet zo druk…

Overigens… ik schatte vooraf al in dat de kans klein zou zijn. Maar ik wist dat weer opnieuw lessen en slagen ook niet zo’n groot slagingspercentage zou hebben.
600 euro is voor mij een hoop geld, en ik was net van plan om zon spoedcursus weer te doen en het examen voor de 5e keer te proberen, en dan was ik ook waarschijnlijk mijn geld kwijt geweest. Op die manier probeer ik mezelf te troosten, ieg.

Maar ik mag hopen op een wonder. Verleden week nog een email gestuurd, en binnen 2 dagen een reactie, zou binnen een week opgestuurd worden…
tsja… wie weet… ik kan me voorstellen dat iemand die het gelukt is om zoiets te kopen zijn mond houd en dat je die paar mensen waarbij het blijkelijk misgegaan is het hardst hoort…
maar ik ga er al vanuit ieg dat ik het kwijt ben.. het geld…
Het ergste is nog wel dat ik waarschijnlijk mijn baan ga verliezen omdat ik geen rijbewijs heb.. dus ja… ik hoor dus bij de groep wanhopigen…
@marius .. kop op man .. je kan altijd nog minister worden .. wel eentje met chauffeur dan ..
Het niveau van minister lijkt me wat te hoog. Europarlementarier… dat lijkt me nog wel haalbaar!
@Marius .. het komt allemaal wel goed vriend .. wanhoop niet .. zat mensen zonder rijbewijs .. en begin gewoon weer als je er een goed gevoel over hebt .. niet eerder .. want dat is weggegooit geld .. sterkte in het parlement ..
Weer opnieuw honderden of duizenden uitgeven aan lessen en examen zonder enkele garantie op succes is geen prettig vooruitzicht.
Zit er nu echt aan te denken om 6 maanden uit te schrijven en even op en neer naar Aruba, om het daar te halen.
Rijden kan ik inmiddels wel, na zoveel lessen, beter als mijn zus die het net gehaald heeft, en niet eens in het donker durft, of mijn schoonzus, die niet eens op de snelweg durft!
Dus ook het examen is een lot.. net als deze quicklicence was, eigenlijk…
ik heb hem, helemaal geweldig moest dit zeggen om misschien wat moet in de praten, wel ruim 8 weken opgewacht maar hij is er ben bestuurder van alle voertuigen.
Zelf was ik ook van mening over de zware oplichterspraktijken maar na veel mailtjes heb ik zelfs het tel num. van speedlicense verkregen.
Mochten jullie meer informatie willen kan mij overdag bereiken op num:
edit: verwijderd-, hoop dat ik daar tenminste nog iemand mee van dienst kan zijn

Met vriendelijke groet
Jan Willem van Dijk
hij bestaat niet eens grapjas
wat bestaat niet? die tel.nr?
leuk…
kreeg net weer wat hoop.
Op AD ook al wat mensen die beweren het gehad te hebben..
allemaal grapjassen? of mensen in dienst?
Nummer bestaat wel..
en persoon klopt ook.
Maar persoon heeft dat verhaal niet geschreven, zegt hij.

Nogmaals excuses voor het zo laat bellen dan.
Ik wilde alleen maar checken of die nummer klopte en liet het 1 seconde overgaan, en hij belde zelf terug.

Stelletje grapjassen… wat bereiken ze hier mee?

Zullen wel geen mensen in dienst zijn. Die geven wel hun echte nummer en gaan dan liegen. neem ik aan.
Pierre zegt: als je in België en gans de EU je inschrijft, dan moet je een formulier van afmelding hebben van de gemeente waar je vandaan komt.

Pierre, voor rijbewijs-doeleinden is het voldoende om in het tijdelijke verblijfsregister ingeschreven te staan. Voor dat tijdelijke verblijfsregister is geen formulier van afmelding vereist.

Heeft toevallig iemand een adres in Belgie waar ik me enkele dagen of weken mag inschrijven zodat ik mijn Antilliaanse rijbewijs kan omruilen voor een Belgische? mijn email: [email protected]

ricardo, hoe wil jij je inschrijven in gemmenich?
Ben je van plan daar een kamer te huren of zoiets?
In België kan je je niet inschrijven in een tijdelijk verblijfsregister, heb dat reeds nagevraagd, dit is enkel mogelijk voor studenten met attest van de school of andere uitzonderingen en een rijbewijs van buiten de EU wisselen ze in België alleen om in max B en voor de meeste vreemde landen moet je zelfs opnieuw examen doen en krijg je enkel vrijstelling van rijschool te volgen. In België is alleen de 185 dagen niet van toepassing voor omwisseling.
hallo pierre ,

hoe kan ik dat het beste aanpakken in belgie inschrijven ? , ik weet misschien een kamer te huur in belgie , ik heb gehoord dat de politie komt controleren of je er daadwerkelijk woont , ik heb een bedrijf in nederland zou dat ook geen probleem zijn ?

groetjes
marius,
wat is AD?
AD is Algemeen Dagblad. (AD.nl)
Ik las op deze blog ook dat FOK zegt dat het een scam is, maar mijn diverse pogingen tot zoeken levert niets op.

Het is zeker niet zo dat elk EU land om een uitschrijving vraagt. Belgie wel. Duitsland niet. Nederland ook niet trouwens. Volgens de Nederlandse regels mag je 8 maanden in 2 landen ingeschreven staan. Volgens de Duitse regels zelfs altijd. Andere landen weet ik niet.

In Belgie komt inderdaad de politie controleren of je er echt woont.
In Duitsland niet, daar komt hooguit de Bauamt om te controleren of het bewoonbaar is.

Bedrijf in Nederland aanhouden is geen probleem.
Ik wil namen en emailadressen verzamelen van anderen die hier ook ingetuind is.
Samen sta je sterker om aangifte te doen en om geld terug te krijgen.
Mijn adres is systemen. Dat is een gmailaccount.
Pierre ,

ik heb een brazilaanse vriendin die in duitsland woont , als ik me daar laat inschrijven
hoef ik me dus niet uit te schrijven in nederland , klopt dat ?

weet iemand hoe je daar aan rijbewijs zwaar E komt , moet je dan ook nog theorie doen (heb ik gehoord) .
@Paulien

zou je me wat meer kunnen vertellen over een rijbewijs verkrijgen in hongarije? mn email is brothermax apenstaart gmail punt com
Pipo de Clown
Conclusie, na een half uur deze lange lijst met reacties te hebben gelezen:

–> NIEMAND heeft een rijbewijs gekregen

–> NIEMAND heeft genoemd dat de belastingdienst bij iedere IB-aangifte de vraag stelt: heeft u langer dan 185 in het buitenland doorgebracht?

Boeit me verder ook niet meer zo veel.

Ik dacht ook mijn bestaande A en B even gemakkelijk en goedkoop uit te breiden tot het volledige verhaal tot en met E. Niet omdat ik nou zo nodig met een vrachtwagen of touringcar wil gaan rijden, maar je kunt het maar beter hebben en ik vind het leuk staan. Geen geld kwijt, geen rijbewijs gekregen, veel tijd kwijt dat wel. Maar ach…

Groeten en succes.

Pipo
hallo beste mensen nieuws van ben. ik heb me geld terug gekregen gestort ik hoop dat jullie het ook krijgen grt co
heet niet voor niks pipo de clown is onzin 185 dagen ze vragen niks uit EU
beste Co waarom kreeg je geld terug waren rijbewijsen op
PAULIEN,
Kan je mij wat meer laten weten over het legaal bekomen van een rijbewijs in het buitenland
op aknari . at ..htm…cm
aknari. at..htm..cm
halloo mensen
kan iemand aub mij helpen over let halen van rijbewijs in het buitenland
graag meer info suren naar bovenstaande mail box
peace
Nou,

Blijkt dus toch inderdaad een scam, zoals we al vreesden.

Overigens, de website van de rijschool om in het Oostblok je papieren te halen is: http://www.eu-fahrschulen-sofort.de/

Dit is de rijschool waar Paulien naar verwijst, heb zelf even de site erbij gezocht aan de hand van het telefoonnummer.

Wel prijziger dan voorgesteld op Speedlicence, maar lijkt mij stukken veiliger.
hoef je je niet in te schrijven in dat land ? heeft iemand daar ervaringen mee en heeft iemand daar het rijbewijs gehaald ?

groetjes
bedankt alegro
dat ga ik ook maar doen denk ik
Verbaas me erover dat de discussie op deze thread nu al bijna 2 maanden voortduurt. Had gedacht dat eea nu wel duidelijk was mbt Speedlicence.

Er kan beter een nieuwe thread geopend worden onder het kopje “rijbewijs halen in het buitenland”.

Er zijn diverse lieden die informeren naar de Ukraine-Hongarije route. Er zijn ook diverse lieden die informeren naar rijbewijs halen in het buitenland in zijn algemeen. De site die Allegro hierboven doorgeeft is ok. Wist niet eens dat er inmiddels een website was. Ken deze aanbieder persoonlijk via een kennis. Is 100% ok. Bij hem ga ik dit voorjaar nog C CE en D halen.

De Ukraine route is hier http://www.eu-fahrschulen.biz/blitzlicense te vinden. Deze aanbieder ken ik echter niet persoonlijk, maar hij is de enige die deze constructie aanbiedt.

Succes!
Hoi Paulien,

Jij weet nogal veel… mijn vriendin (georgische, ned.verblijfsvergunning) heeft een georgisch rijbewijs. In nederland wordt dit niet erkend als zodanig dat het omgezet kan worden naar een ned.rijbewijs. In bijna alle andere landen kan dit wel (bijvoorbeeld belgie). Ze kan met haar int. rijbewijs dus wel 6 maanden hier in ned. rijden maar daarna is haar rijbewijs ineens niet meer geldig.. beetje raar toch? Of wel geldig of niet is mijn idee, maargoed.

Heb jij enig idee of we via een ander eu land haar rijbewijs om kunnen laten zetten naar een eu rijbewijs? Ik bedoel als we in belgie hadden gewoond had ze hem gewoon direct om kunnen laten zetten..

typisch nederlands denk ik dan!

ik hoor het graag van je.
dank
Hallo,

Ik wou ook even een bestelling doen.

Doet u mij maar A t/m E met mosterd graag.

Met groet trucker Jan,
Ha die Jan

Misschien niet zo’n slecht idee om een bestelling te doen. Kunnen ze er gelijk code 95 opzetten.
Co, hoe heb je je geld teruggehad?

Of ben je ook zo’n grappenmaker?
ja geld terug gehad rijbewijsen waaren op marius
Co heeft het geld teruggestort gekregen in limburgse dollars !
Hij moet nu alleen nog 20.000 euro storten op een Nigeriaanse rekening om de dollars om te wisselen naar euro’s.
-edit: nutteloze bijdrage-
ik heb het gelukkig terug
@ Jan

Dat is een probleem, via een westers land zal t moeilijk gaan omdat iemand die op een verblijfsvergunning ergens woont niet snel ff ergens anders in kan schrijven omdat je daar wel een EU paspoort voor nodig hebt..

Een familielid van me heeft een Mexicaanse vriendin die hij hier naartoe heeft gehaald en zit met dezelfde problematiek. Het Ukraine verhaal zou een oplossing kunnen zijn, maar kosten staan niet in verhouding tot de kosten in NL..Ook andere aanbieders rekenen snel 1700 euro voor omwisselen van niet EU rijbewijs. Dit bedrag is mede zo hoog omdat de persoon in kwestie ingeschreven moet worden op een adres in het land waar de omwisseling plaats gaat vinden. Dat adres moet beschikbaar gesteld worden dat kost geld evenals de formaliteiten aldaar.

Succes!
Aan de spelfouten van Co te zien is het zelf een Nigeriaan…

Kosten staan niet in verhouding tot kosten in NL?
Ik denk dat ik in NL al ruim 10.000 euro kwijt ben!
Zijn hier net zulke oplichters als in Nigeria.
En ik ken wel iemand in Oekraine…
@ Marius,

Mijn vorige bijdrage ging over rijbewijs omwisselen, ik lees net dat jij nog helemaal geen rijbewijs hebt. Dan is het voor jou toch makkelijk. Voor max 1700 euro ben je klaar en heb je je rijbewijs B met 99,99% zekerheid (als je tenminste geen brokken maakt in het verkeer en geen alcohol hebt genuttigd voor het afrijden). Vaak kun je nog wel wat eraf pingelen maar dat verschilt per aanbieder en moment (als het niet druk is zijn ze geneigd minder te rekenen).

Dus Oekraine hoeft niet eens voor jou. Gewoon Tsjechie of Slowakije.
99,99% klinkt goed.
1700 euro is ook nog te doen, als je bedenkt dat dit gelijkstaat aan ca. nog 30 lessen en examen.

De taal kan een probleem zijn, of kan het in het engels?
laat staan de theorie halen!
@ Marius.

Het gaat erom dat je in principe auto kunt rijden dat je jezelf kunt redden. Dat kun je toch als ik je beluister. Alleen blijkbaar niet geheel naar de zin van de pietluttige examinatoren van het CBR die niet snel tevreden zijn. Nou in de twee voormalige oostbloklanden die ik noemde zijn ze veel sneller tevreden.

En de theorie doe je met een tolk. En laat die tolk nou heel goed zijn in theorie…..
wow,

ik ben blij dat ik alles heb doorgelezen en dat ik nog geen geld over heb gemaakt.. ik was er bijna ingetrapt! ik heb helaas WEL mijn handtekening, passpoort opgestuurd!!


ik hoop dat ik daarmee niet in de problemen kom :S kan dat?
Ik bezit toevallig een flat in Duitsland, vlakbij de Tsechische grens. Komt dan mooi uit ;-)
Misschien met een paar man samen?
Moet ik toch wel een paar woorden Tsechisch leren voor de basiscommando’s praktijkexamen… links, rechts.. parkeren…
Ik had allen B en ik wou A,C en E er bij en toen toonde een vriend in Frankrijk de way to do it, op internet een internationaal rijbewijs aan vragen in de vs (trouwens binnen 4 dagen binnen), daarvoor moest je pasfoto, copy rijbewijs scannen en mailen (alleen de kant met mijn foto gescanned en niet de rest). En daarna in belgie na 6 maanden weer omgewisseld totalen kosten 150 euris.
Speedlicence doet het niet maar secondlicence.com als je al een rijbewijs hebt wel.
gr reca
en toen kwam er een klein kaboutertje en die ging er met de tas met leugens die je nu vertelt vandoor……

http://www.ripoffreport.com/reports/0/192/RipOff0192552.htm
niels al een lange neus gekregen, zo is het en ik weet het wat ik zit in die buissness
Al deze zogenaamde wisseltrucs voor een paar honderd euro zijn scams. De filosofie hierachter wordt duidelijk als je de moeite neemt de hele thread te lezen. Het maakt niet uit hoe de websites heten, voor een paar honderd euro werkt het gewoon niet.

Het is overigens wel fascinerend dat er nog steeds leven zit in deze thread. Morgen op de dag af 2 maanden en still going strong….
Deze thread was er nog niet toen ik er in stonk.
Ik wilde wel even wachten op ervaringen, maar ik dacht, beter snel zijn, want straks sluiten ze die methode af.
Zag er allemaal zo betrouwbaar uit, zelfs de politiek die zich zorgen maakte.. en ook als je de nieuwsberichten las..
Ook het nieuwsbericht op deze site. Er staat: 100% kans!
Misschien deze site dan maar aanklagen vanwege valse beloftes ;-)
Naast Secondlicence wordt nu ook Speedlicence genoemd op “Ripoffreport “als zijnde een oplichterssite.
Hoi paulien
schijnt dat jij hier goed van op de hoogte ben.
misschien kun jij mij verder helpen,ik zou graag in contact komen met zo’n bemiddelaar.ik heb die duitse site die jij aangaf bekeken maar kan er niets mee mijn duits is knudde.
gisela:

http://www.eu-führerschein-forum.de

1. vind iemand die duits kan voordat je hier aan begint. EU-rijbewijzen zijn vooral in duitsland populair omdat er nogal wat mensen zijjn bij wie na rijden onder invloed het rijbewijs wordt afgenomen.

2. begin er niet aan. De wetten worden steeds strenger en het wordt steeds lastiger deze twijfelachtige praktijk door te voeren. Op de link die ik heb geplakt zijn er een boel mensen die bij het bedrijf waar paulien naar heeft verlinkt na maanden nog steeds op hun geld terug / rijbewijs wachten. Er wordt een boel opgelicht in deze sector.
zijn site is uit de lucht
@ Gisela,

Ik heb gelinkt naar een site voor de Ukraine route, die bedoelt Pim. Dat is Agentur Miehe. Die ken ik niet zoals gezegd maar enkele lieden waren geinteresseerd in dat verhaal dus heb ik die info gegeven.

Ik heb zelf mn rijbewijs gehaald bij http://www.eu-fahrschulen-sofort.de/
dat is een zeer betrouwbaar adres. Ik kan je zo nog een referentie geven van een duitser die daar zijn rijbewijs gehaald heeft. Ik ga in mei nog meer rijbewijzen halen daar. Het is nu of nooit. Zeker voor vrachtwagen en motor is het interessant. Nadeel is dat het nogal omslachtig is. Je moet zeker 3x afreizen naar Slowakije…Maar goed elk voordeel heb zijn nadeel nietwaar.

@ Pim,

In feite heb je gelijk, maar via de juiste tussenpersonen loopt het nog steeds 100% risicovrij, en gegarandeerd. Men probeert inderdaad steeds meer paal en perk te stellen aan dit soort mogelijkheden maar is niet echt van invloed. Wel weet ik zeker dat dit alles enkel nog een kwestie van tijd is. Wanneer de nivo’s overal in Europa gelijk liggen is het niet meer interessant om rijbewijs toerisme te praktiseren, behoudens voor duitsers zolang de idiotentest nog bestaat.

@ Papa.

Agentur Miehe is nog steeds online hoor. Ik weet niet welke site jij bedoelt.
Ze zijn gepakt !
Site is down en hieronder de link.

http://www.nu.nl/news/1429368/50/Spanje_rolt_grote_bende_internetfraudeurs_op.html

Hebben ze dus je gegevens, bel met je bank !
hallo paulien ,

ik wil mijn zwaar E halen daar , de rest heb ik allemaal ( E is alleen geldig bij B nu bij mij ) hoe zit dat met de 186 dagen regel hoeft dat niet daar , kun je gelijk afrijden voor je rijbewijs daar, en als je weer in nederland bent gelijk naar de gemeente voor de aanvulling op mijn rijbewijs ? niet half jaar wachten of zoiets ?

groetjes , Leonard
@ Leonard,

Dat is geen probleem. Je blijft echter wel met de 185 dagen regel te maken houden. Daar ontkom je niet aan. Slowakije is op de vingers getikt destijds dus daar houden ze zich strikt aan. Je moet officieel 185 dagen ingeschreven zijn in Slowakije voor je af kunt rijden. Dus als je je in feb of maart laat in schrijven kun je in aug of sep afrijden. Met NL heb je voorlopig niks te maken, je krijgt een SK rijbewijs met daarop alle categorieën die je al had alsmede je nieuwe categorie E. Dat is gewoon geldig in NL. Max 10 jaar. Maar als je graag een NL rijbewijs wilt kun je het gewoon om laten wisselen bij de RDW..
hallo paulien , bedankt voor je antwoord

voor in te schrijven in dat land moet ik er dan heen gaan en moet ik me hier afmelden bij mijn gemeente , moet je dan ook een appartement huren ? gaan ze nooit controleren of je er daadwerkelijk woont ? ik heb een bedrijf hier in nederland is dat geen probleem , en belasting technische gezien omdat ik hier een bedrijf heb

groetjes , leonard
@ Leonard,

Ja je moet afreizen naar SK, kan met low budgetvlucht. Je wordt dan ingeschreven aldaar mbv een tolk. Je hoeft je in NL natuurlijk niet af te melden en je hoeft ook geen appartement te huren, de kosten voor het beschikbaar stellen van een adres in SK voor 185 dagen zijn bij prijs voor rijbewijs inbegrepen. Niemand is er in geinteresseerd of je er daadwerkelijk woont. Wij hebben ook een bedrijf en dat is geen enkel probleem. De fiscus en alle instanties hier weten van niks want je schrijft je niet uit, noch doe je melding van het feit dat je je in SK ingeschreven hebt… Geen enkel probleem dus.. Enkel een investering in tijd. Inschrijven in SK is 10 min werk maar er gaat wel een dag en een nacht aan tijd aan op. Mja je krijgt er ook wat voor terug.
Hoi Paulien,

Kan jij mij misschien mailen. Oktay255 at yahoo punt com

dank je

Groet,

oktay
Hoi allemaal bedankt voor je reaktie.
paulien is het mogelijk dat je mij ook mailt floxan 1961 at hotmail . com
Het lijkt hier wel een datingsite!
Maar goed, ben al getrouwd…

Ik zie inderdaad dat speedlicence uit de lucht is, verd*mme.. tot nu toe kon ik nog een beetje onrealistische hoop hebben…

Maar zijn ze gepakt? Want dat zie ik niet? Is wel een bende opgerold, maar of dat dezelfden zijn? Waar baseer je dat op?
Ik baseer dat op de aloude regel 1+1=2

personen opgepakt – oplichting – Spanje – fraude = einde verhaal, dus site uit de lucht
Paulien ,

dat afrijden daar, in mijn geval vrachtwagen met aanhanger (oplegger ) is dat moeilijk ? ik ben een keer op geweest hier voor aanhanger zwaar een paar jaar geleden en die klootzak laat me zakken omdat ik te weinig in de spiegel had gekeken , bijzondere verrichten en de rest allemaal perfect , omdat ik allang rij met vrachtwagen met aanhanger ,(€2000 weg en nog niks) maar ik vindt het te link worden nu ,
hoelang duurt het examen ongeveer daar ? en zijn de examenators daar niet zo zeikerig , als ik aanhanger heb gehaald daar kan ik dat gelijk om laten zetten in nederlands rijbewijs ? doen ze hier er niet moeilijk over bij gemeente en cbs , gaan ze niet moeilijk doen omdat ik niet was uitgeschreven hier , en die 186 dagen ?
kun je iemand die zwaar aanhanger heeft gehaald daar ? ik zou graag in contact komen met die persoon als je iemand weet

bedankt voor je moeite allemaal Paulien ,

Groetjes , Leonard
Leonard,

jij rijdt blijkbaar regelmatig met een trekker met oplegger of een combinatie. Blijkbaar gaat dat je goed af. Waarom zou je je dan zorgen maken? Je slaagt gewoon zonder meer. Het examen duurt ongeveer 20 minuten, examen wordt afgenomen door de politie. Geloof me die gasten zien gelijk of je kunt rijden of niet kun je rijden dan slaag je gewoon. Geen gezeik daar, alleen drank zijn ze fel op. Je zou het niet verwachten maar voor het afrijden nemen ze een blaasproef af!! Zoals gezegd je kunt rijbewijs gelijk laten omzetten in NL maar waarom zou je??

Mbt je zorgen voor 185 dagen eis en omwisseling; kijk ns hier

http://www.tdekkers.nl/SB%202006/STB10398_376_RR%20en%20KR.pdf

Pagina 14 bovenaan. Laat je overtuigen door het bevoegde gezag zelf. Ik ga zelf nog C D en zwaar E halen dit jaar dan heb ik mn collectie compleet. Ken enkel mensen die B gedaan hebben ;-((
ik heb die miehe aan de telefoon gehad hij spreekt heel slecht engels maar komt eerlijk over,is er iemand die ervaring heeft met deze rijschoolhouder
of een ander bij wie men het rijbewijs heeft gehaald
die mij kan vertellen hoe het allemaal in zijn werk gaat.van die miehe heb ik begrepen dat je het EU rijbewijs in 18 dgn kan halen in hungarije(je blijft echter met de 185 dgn feit zitten die hun zogezegt voor je regelen)
wat komt er allemaal bijkijken,ik zit nog steeds met het feit dat mijn duits slecht is,en met het verzenden van mijn gegevens,
Paulien ,

mijn broer en een van zijn zoons wil misschien ook gaan , weet je hoe het zit met chauffeurs diploma ? hoef ik geen theorie te doen voor zwaar E daar ? (hier hoeft dat niet)
hoeveel dagen moet ik voor examen daar blijven ?

kan ik ook telefonische contact met je hebben of msn als je dat wilt

groetjes , Leonard
paulien ,

is er geen land waar je niet 186 dagen hoeft te wachten ?

Groetjes Leonard
Paulien, je moet er geld voor vragen joh! Als contactpersoon. Klein websiteje.. kan je goudgeld verdienen! ;-)
Paulien,

Heb jij een e-mail adres?

Groet,

Oktay
@ Oktan & Gisela

Ik mail jullie morgen. Gisela, waarom heb je geen contact gezocht met de contactpersoon bij wie ik mn rijbewijzen heb gehaald?

@ Marius,

Zou het echt? Ik weet het niet, heb alles tot indentreure uitgezocht omdat ik zelf ook met al die vragen en twijfels zat die hier geuit worden. Maar het is 100% ok. Hoe zit het trouwens met jouw plannen mbt rijbewijs halen, je had nogal wat vragen maar hoor nu niets meer (buiten je gouden suggestie).

@ Leonard,

Geef je email maar dan mail ik jou ook morgen. Mbt chauffeursdiploma…met een buitenlands rijbewijs heb je vrijstelling daarvoor! Als je dat rijbewijs omwisselt krijg je een code 70 op je NL rijbewijs oftewel vrijgesteld van chauffeursdiploma…waar wacht je nog op…..
Paulien ik heb ook contact met hem opgenomen hij heet Ralf ik heb gister met hem gechat en gebeld. ik kan in Hungarije het rijbewijs halen dat duurt 6 wkn,alleen twijfel ik nog erg.ik had gehoopt dat jij de twijfel kon wegnemen.
Ralf komt betrouwbaar over,maar ik wil toch wat informatie van iemand die inderdaad het rijbewijs bij hem gehaald heeft.ik hoop dat je mij de info wilt mailen.vast bedankt.
Oktay sorry ik moest gister onverwacht de nacht in,ik hoop vandaag wat van je te horen wie weet bereiken we wat.
Paulien ,

mijn adres , [email protected]

groetjes
Iedereen die daarom heeft verzocht heeft info per mail gehad.

Gr Paulien
Zeker weten paulien!
Mensen hebben er toch behoefte aan, omdat het een eng land is, en een grote stap.. dan willen ze graag een aanspreekpunt met wie ze gewoon kunnen praten en die gewoon in Nederland woont.

Ik weet er alles van, ik doe zelf ook bemiddeling in Duitsland om bepaalde regels te ontlopen. (www.duitslandroute.nl)

Waarschijnlijk valt er aan 2 kanten wel iets te verdienen.. nl een provisie, en een korting van het bedrijf als je mensen aanlever!
hallo
wie kan mij vertelllen waar k een legaal rijbewijs kan kopen ?
heb al zo vaak examen gedaan maar heb last van examenfrees
Interessant Marius ik wist niet eens van het bestaan van de Belgie route af. Misschien heb je wel gelijk en moet ik ook maar eens een website opzetten. Ik zal er eens over nadenken.

Markk, een EU rijbewijs wat je neem ik aan bedoelt is nergens gewoon te koop. Laat dat duidelijk zijn. Als iemand zoiets aanbiedt is het een vervalsing. De kans is nog groter dat je gewoon opgelicht wordt.

Je kunt wel examen doen in het buitenland waar men minder streng is dan in NL en waar je dus geen examenvrees hoeft te hebben. Nadere info is terug te vinden in de talloze threads hier op de pagina. Succes!
mensen ik heefd mijn rijbewijs ongeloofelijk dank speed en ben
@co
Jij heefd je rijbewijs?? Das knap, nu nog werkwoorden leren vervoegen…
@ RA999; Knap? Juist niet toch, de kop van dit artikel gezien. :P Hoewel, toch mss wel knap, aangezien het niemand anders is gelukt, zoals hierboven te lezen is. En dan ook nog verkeerd vervoegen -> nep?
@Citrofiel
Knap sloeg eerder op het feit dat ie kennelijk een begrijpelijke email heeft gestuurd om het rijbewijs aan te vragen, dat zal nog wel een hele opgave zijn geweest.

Of het is iemand van speedlicense.net die probeert de aanvragen op te krikken, maar die een verkeerde vertaalmachine heeft gebruikt. Getuige ook speed i.p.v. snel…
@ RA999; Aha! Op die manier. :lol:
Maar dat speed slaat denk ik op speedlicence.net, de site waarover het ging. En Ben is de contactpersoon van dat bedrijf. Vertaald dus:
“Mensen, ik heb mijn rijbewijs. Ongelooflijk veel dank aan speedlicence.net en Ben, de contactpersoon.” :P ;)
@Citrofiel
Kijk zo zou ik ‘m hebben gesnapt, misschien praat ie wel een heel oud dialect dat alleen nog maar door één persoon wordt gesproken :)
Co, rijbewijs van Speedlicence gekregen?
Op 25 jan 21.30u postte je dat je je geld terug gekregen had van Speedlicence.
Nu ook nog een rijbewijs?
Dat is nog eens service!
Co, heb/heefd je al een auto van Speedlicence gekregen?
ik heb niks wie heefd dat nou weer getyp raar hier op deze site en zekers voor de mensen wie er voor de gek zijn gehouden geen worden meer voor he
nep co stop eens hier mee
Co is onschuldig en weet nergens van.
Een andere debiel met dezelfde typische grammaticagebruik met dezelfde naam misschien.
marius Boooooooooooooooooooooos
Ik vermoed dat er al enige tijd automobilisten gebruik maken (of hebben gemaakt) van deze optie. Dat, of ze geven ze weg bij een pakje boter :)
ik vind het rot voor marius dat hij zo goed kan typen maar geen rijbewijs heefd en via deze weg hem heefd geprobeerd tehallen zielig
he co vraag is aan speedlicence of ie niet een cursus nederlands voor je kan regelen voor weinig, zo een 500 euris
reca ik heb rijbewijs klein groot moter vrachtwagen diploma nou jij hahahahaha
ja en reca heeft een lamborginni
bestaan er ook nederlandse bedrijven die z’n rijbewijsvakantie aanbieden?
nee ik hou it op een volvo t5r, en ik heb a, b, c, en e
Paulien,
Volgnes mij had je ook nog een Canadese opie, heb de hyperlink gezien, maar kan hem niet terug vinden.
wil je zo vriendelijk zijn en dit naar [email protected] te mailen?
mijn dank
Ongelofelijk maar waar, onze vrienden van SPEEDLICENSE, zijn weer operationeel, maar nu onder website DLPROCEDURE.COM
watch out
moest co zijn sorry
Ongelofelijk maar waar, onze vrienden van SPEEDLICENSE, zijn weer operationeel, maar nu onder website DLPROCEDURE.COM
watch out

bij mij krijg ik deze website niet op het scherm.
nu alweer uit de lucht ?
hallo mensen,

Kan iemand mij misschien helpen,ben al 9 keer gezakt en heb me theorie al 2 keer gehaald.
Ik ben hier terecht gekomen omdat ik mijn rijbewijs wou kopen maar nadat ik dat allemaal had gelezen dacht ik dat beter niet te doen.

Ik heb al 5 keer bij bnor afgereden maar omdat ik last van faalangst heb waar zij schijt aan hebben elke keer weer zak. Ik voel me nu echt wanhopig en weet niet wat ik moet doen wil niet opgeven omdat ik veel geld erin heb gestopt.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen

mijn emailadres is [email protected]

bedankt

groetjes malika
@Malika
Ga met een vriend/in (toon ze onderstaand lijstje en dwing ze het jou te dwingen volgen) en zijn/haar auto oefenen in het weekend op een verlaten industrieterrein. Leer eerst de basics :
– begin met sturen terwijl je de snelheid constant (laag) houdt, slalom!
zo krijg je stuurgevoel
– oefen dan (als je ermee vertrouwd bent) met vertrekken : ontkoppelen, gas geven, stoppen, opnieuw.. tot je je ook hier vertrouwd mee voelt
– oefen dan de twee samen
– daarna oefen je de twee terwijl je ook richtingaanwijzers, radio, ruitewissers, lichten, mistlicht.. aan en uit zet.
– nu ga je pas het verkeer in. In het begin vertrouwde routes, daarna routes waar je op de borden moet letten en verkeerssituaties moet opnemen
– en dan de moeilijke stukken.

De truuk is : stap voor stap vertrouwd worden met de auto én stress én de wegsituatie én de mongolen die je af en toe geen voorrang geven en de weg afsnijden. Als je dat allemaal tegelijk probeert sla je tilt en heb je faalangst.
Als je daarentegen je alles langzamaan meester maakt, kan niets je nog van slag brengen.

Dus : chill, kalm, oefen stap, en blijf oefenen tot je super zeker bent, dan pas volgende stap.

En geloof me -zonder sarcasme- als je dit niet kan : blijf dan achter het stuur uit. Mensen zonder rijbewijs -of mét- die onzeker zijn veroorzaken ongevallen. En het tragische daaraan is dat ze niet alleen zichzelf van kant maken, maar ook nog andere mensen onnoemelijk leed aandoet. Dat is het allemaal niet waard.
Hey Chorizo,

Bedankt voor je tip maar weet je wat het is,ik kan goed rijden maar als ik eenmaal naast die examinator zit krijg ik het gevoel dat ik afhankelijk van hem ben,en dat ben ik ook op dat moment. En elke keer weer een ander,terwijl je beter een examinator kan hebben dat geeft je dan een beter gevoel.

En ja hoor dan haal ik weer een domme actie uit door me zenuwen ,en dan is het mevrouw u ben gezakt, en dat terwijl je rijdt bij BNOR en ze weten dat ik FAALANGST heb het ergste is ik ben geen chaos in het verkeer of zo want tijdens het lessen gaat alles perfect.

Ben er al 3 jaar mee bezig,en ik stop pas totdat ik hem haal wat ik me afvraag is dan ook je krijgt toch een punten rijbewijs.

waarom doen ze erzo moeilijk over (begrijp ze niet meer)


groetjes malika
Paulien,

Ik heb ook interesse in CE rijbewijs. Wil je mij ook mailen svp.

mail [email protected]
Ik wil ook graag C en D. Mijn mail is: [email protected]
Ik bedoel natuurlijk [email protected]
Hoi ik heb even een vraagje ik ben dit forum al een tijdje aan het lezen en heb al een aantal keer vernomen dat Pauline waarschijnlijk email adres of wat dan ook van bemiddelaars heeft zou ik die kunnen krijgen??
ben nu al voor de f**** zoveelste keer gezakt 3000 lichter door de zenuwen.

[email protected]

alvast bedankt groeten
Hoi,

zou er graag nog de moto bijhebben, B heb ik reeds …

bemiddelaars ?

[email protected]

greetz,
ik wil ook een rijbewijs hebben voor 500 euro. Wie heeft ervaring met deze site?
Weet ook iemand hoe ik op deze site kom ik kan hem namelijk niet openen.
Hallo Paulien,

Ik wil graag meer informatie weten. Zou je zo vriendelijk willen zijn om de info naar mij toe te sturen? Dank je.

[email protected]
ik wil graag weten hoe ik in contact kan komen met die mensen,want de site opent zich niet

gr bas

[email protected]
Lekker is dit! Maar je kan dan beter eerst rijlessen nemen een stuk of 20! daarna rijbewijs kopen! is het probleem van t CBR ook opgelost!
maar toch zijn er mensen die het doen en dat is erg triest! this te gevaarlijk om zomaar de weg op te gaan! En als je iamand dood rijdt of wat dan ook! dan ben je je leven zuur! en vind je het stom van jezelf dat je dit heb gedaan!!
Er worden niet voor niets examens gedaan in het auto rijden!!
Paulien zou je zo vriendelijk willen zijn om die adressen van die duitse bemiddelaars naar mij te mailen. Ook iemand anders als deze ze heeft.

Bedankt

[email protected]
En nu zijn ze blijkbaar ook weer in de lucht met de website: “http://www.eulicences.com/index.html”

Pfoe, ik heb hier een uur of meer zitten lezen, maar ben blij dat ik het gedaan heb. Iedereen die al het nodige uitzoekwerk, waarschuwingen en dergelijke hebben gedaan en gegeven: Bedankt!

En ik hoop dat ik niet te laat ben om als voorlopige hekkensluiter ook Paulien nog om de informatie te vragen:

koalafruit [a] star-web punt nl

Ook daarvoor alvast erg bedankt!
Oh ja, star-web moet wel zo (met streepje) worden geschreven…
En na behoorlijk wat fora en websites af te zijn gestruind, kwam ik ook deze jongens nog tegen:

http://www.drpermis.com

Die bieden ongeveer hetzelfde aan. Maar als je op apply klikt, kom je op:

http://www.losedl.com

Dit lijkt me eerlijk gezegd dezelfde onzin, maar dan van een andere groep. whois.domaintools.com zegt hierover:

ICANN Registrar: NETWORK SOLUTIONS, LLC.
IP Location: United States – Texas – Dallas – Softlayer Technologies Inc
Registrant Search: “DrTreiber.com” owns about 7 other domains

Registrant:
DrTreiber.com
MARSSTR. 4
MUENCHEN, MUENCHEN 80335
DE

Beetje technisch, maar je ziet dat de server ook weer in de VS staat, zoals die van speedlicense, en dat de eigenaar dit keer in München zit. Verder toont de website ook veel overeenkomsten. Alleen mag je nu ook al je creditcardgegevens invullen. Fijn…

Doe er je voordeel mee.
Nog even hoor. Ik heb die losedl-mensen een mailtje gestuurd met wat vragen, zoals ook Alfredo die vroeg aan speedlicense:

Hi,

I was looking at your website. It sounded all interesting, but I do have
some questions. I would like it when you answer them point by point:

1. How do you deal with the rule that you have to be an inhabitant of a
country for 185 days before you can legaly obtain a driving license from
there? Do you give any documents for that?

2. Why don’t you work with paypall? It’s a save way to pay for both
parties. Specially since there’s a lot of cons out there in this market.

3. Would it be possible to pick up the drivers license myself?

4. Would there be any moments in the procedure that I could see how far
you are in the proceedings?

5. Is there any way we can make an agreement that I do a down payment and
pay for every next step, as you send me (scan or sharp photo) the results
by mail?

Those were the questions. Thanks for the answers!

Greetings,
XXXX.

En dit was mijn antwoord:

XXXX, we don’t deal with people like you, you can go elsewhere.

Dus je moet niet te snugger worden, blijkbaar…
Ik als alleenstaand moedertje wil ook dolgraag een rijbewijs maar het kost gewoon te veel geld. Maar eigenlijk wel echt noodzakelijk zo alleen met een kleine en reumatiche klachten. Zag hier reacties van mensen die zoiets hadden van ach 100euro ben ik ook kwijt als ik stap of een avondje poker…. Als je alles wat aan die oplichers gestort is bij elkaar rekent kom je vrij hoog uit en had ik al lang mijn rijbewijs van kunnen halen en nog vele meer met mij opgeteld. Je kan trouwens toch ook tegenwoordig een slagings garantie verzekering afsluiten las ik. Geloof dat dat bij de anwb was. Als je dan zakt mar je nog 5 keer afrijpoging doen en vooraf elke rijexamen nog een aantal lessen gratis…. Geen idee hoeveel die verzekering afsluiten kost…maar goedkoper dan er geen een afsluiten lijkt mij en je moet 5 x opnieuw afrijden!

Oja mochten er mensen zijn die nog geld over de balk willen gooien dan is dat ntl van harte welkom…. ;-) besteed je het teminste aan een goed doel ipv zakkenvullers!
jah eigenlijk vind ik wel een goed idee! rijbewijs kopen maar duurt best wel lang kan het niet korter duren ofzoooo
Hallo Iedereen en Paulien,

Nu heb ik veel doorgelezen, maar op het volgende zijn dus verschillende antwoorden gegeven:
– als nederlander laat ik me dus in de gemeente ingeschreven staan, maar laat me ook inschrijven in belgie en behaal mijn motorrijbewijs daar
****geldt de 185 dagen ingeschreven staan in belgie en uitgeschreven staan in nederland? ja of nee?
**** of schrijf ik me gewoon niet uit en sta ik in beide landen geregistreerd
is dan het rijbewijs geldig in nederland?
kan ik het omwisselen zonder problemen te krijgen met belasting en verzekering?
of beter niet omwisselen, aangezien het ook een eu rijbewis is en geldig is!

wie weet met deze vragen nu eens echt raad! juiste raad!

groetjes
hallo paulien

Ik zou graag informatie willen hebben .Kun je me alsjeblieft mailen.
Mijn vraag is heel simpel, lees heel veel over oplichters etc
Maar kun je het nou wel of niet kopen ergens
graag jullie antwoord!
heel simpel antwoord.

Ik ken niemand die het gelukt is.

Ik en nog 2 mensen waar ik contact mee heb zijn hun geld kwijt en horen niets meer van die oplichters.

Duidelijk genoeg?
ja hoor 100 euries kwijt was wel te verwachten hebben rijbewijs wel via ander kanaal en inderdaad in polen het kan wel en koste alles bij elkaar ongeveer 400 euro examen hoefde niet wel leuk als je een pool kent die hier werkt vraag hem maar eens hoe je zult opkijken gr mathje
Hallo Mathje,

kan je mij meer inlichtingen geven over een rijbewijs in Polen ? je kan mailen naar [email protected]
Hallo,
Ben op zoek om zo snel als mogelijk een rijbewijs C te verkrijgen op een legale manier. Wie kan mij helpen ? mailen naar [email protected]
ik wil graag een rijbewijs kopen in nl wie kan mij helpen met spoed nodig alvast bedankt
stort maar 600 euro op mijn rekening, samen met je pasfoto en gegevens.

en dan gewoon even wachten..
misschien heel lang wachten.. ok?
Site is offline!
spuit 11
Het verbaasd mij dat deze thread nog steeds actief is. Ondertussen zijn er weer diverse mensen geholpen aan een Slowaaks rijbewijs. 100% legaal.

Het kan nog steeds dus, maar ook in Slowakije wordt het duurder. De euro wordt volgend jaar ingevoerd en nagenoeg alle prijzen trekken flink op naar NL nivo. Dus 1500 voor A 2300 voor B en 4000 voor C+CE of 3000 voor C alleen.

Het grote voordeel daar is dat het examen heel makkelijk is en dat je geen examenvrees hoeft te hebben. Je kunt alle categorieen halen daar behalve D.

Wij zijn met diverse mensen van het forum afgereisd en hebben onze rijbewijzen gehaald daar. Het heeft even wat voeten in aarde maar dan heb je wel je rijbewijs(zen) op een eenvoudige manier. Bij C + CE heb je bijv vrijstelling van het chauffeursdiploma en zijn de examens vele malen eenvoudiger als in NL. Daarnaast hoef je ook niet talloze boeken door te worstelen voor je theorie cq chauff dipl.

Motorrijbewijs is ook zeer eenvoudig de enige bijz verrichting is een achtje draaien. Ook zijn er geen eisen aan kleding etc.

Categorie B ook vele malen eenvoudiger als hier in NL.

Bottlenek zijn de reizen naar SK, 1x voor inschrijving en 185 dagen later voor examen. Dat kost ook geld. Maarja als je examenvrees hebt of gewoonweg geen tijd of zin hebt om een jaar te leren voor C-CE is het nog steeds een goed alternatief..

Succes iedereen.
Oja,

Vergeet Polen maar voor rijbewijzen, de regels daar zijn dermate aangescherpt dat het geen zin meer heeft om daar je rijbewijs te halen.

Wat die 185 dagen betreft, hier geldt dat je je nooit uit hoeft te schrijven uit NL. Maar als je bijv in Belgie je inschrijft dan vragen ze daar om een bewijs van uitschrijving uit NL. Dat is de enige reden waarom je je uit zou kunnen schrijven. Ook al ben je in beide landen ingeschreven, de geldigheid van het rijbewijs hangt daar niet vanaf. In Slowakije is er overigens niemand die belangstelling heeft voor een bewijs van uitschrijving uit NL…..

Mbt het kopen van een rijbewijs….dit is ALTIJD een SCAM. In dit computer tijdperk is het NIET meer mogelijk ergens een origineel geldig rijbewijs te kopen. Een ieder die meent dat dit wel mogelijk is LIEGT. Trap daar dus NOOIT in.
Site is offline!!! :( Dacht ff ’n reserve-rijbewijs aan te kunnen schaffen.
Eens met Paulien trouwens…
Hoi Paulien.

ja.. dit draadje gaat nog lang niet dood. Wanhopige mensen die op bepaalde woorden googlen komen hier toch steeds terecht.. zeker omdat het gerucht dat je gewoon een rijbewijs kan kopen ook nog lang niet dood is.

Maar heb je nu daadwerkelijk een reisje met een aantal forumleden georganiseerd?
Hee.. dat wil ik ook wel… komt er nog een vervolg daar op?
Ik heb al je berichten gelezen, maar had een toch te hoge drempelvrees om naar een vreemd land te reizen waar ik geen enkel woord van die taal spreek. Met een aantal man is die drempel toch wel weer een stuk lager.
Het bedrag is flink.. maar weer vele lessen en een paar keer zakken lijkt mij duurder.
Ik zie geen email van jou..
dus geef ik de mijne maar.
[email protected]

had je die site nog opgezet?
hey paulien,
kan je aub contact met me opnemen via mail.ik zou heel graag een rijbewijs voor me zelf hebben en jij lijkt me iemand die mij verder hierin kan helpen.mijn email is [email protected]
Een ieder die daarom heeft verzocht is inmiddels door mij benaderd via email.
Waarom toch die drempelvrees? Ik kan diverse rijbewijzen tonen die in Slowakije gehaald zijn. Referenties genoeg. Rijbewijs is probleemloos om te wisselen naar een NL rijbewijs. Het is verreweg het meest interessant om meerdere rijbewijzen in Slowakije te halen. Als je bijv auto doet, gelijk ook motor erbij pakken. Of vrachtwagen doen. Of B+E. Dat tweede rijbewijs of derde rijbewijs kost dan verhoudingsgewijs heel weinig,

Ok je moet wel even een paar dagen van je tijd investeren, maar reken ns uit hoeveel tijd je in NL moet investeren.. En de politie in Slowakije die het examen afneemt is veel menselijker dan de meeste CBR examinatoren. Je voelt gewoon dat ze aan jouw kant staan. Maak je wat kleine foutjes, geeft niets. Als je maar geen brokken maakt of grove overtredingen begaat. Nee je voelt je prima op je gemak tijdens t examen. Heeel anders dan in NL.

Nou succes allen. Nogmaals. Een echt geldig rijbewijs kun je NOOIT kopen, ook niet in voormalige Oostblok landen. Wie anders beweert liegt, is onwetend, gelooft in sprookjes of is een ordinaire oplichter.
Ook ik ben in maart 2008 naar Slowakije geweest,maar heel vreemd genoeg ben na menig telefoontjes en mailtjes nog steeds niet in het bezit van een rijbewijs. Mij is diverse malen toegezegd wanneer ik weer naar Slowakije kon afreizen,maar als de tijd begon te naderen werd ik of niet gebeld of er werd niet op mijn berichtjes gereageerd.
Met Paulien heb ik ook prima contact gehad,alleen jammer dat ze op het laatst niet op mijn mailtjes reageerde. Paulien hoe betrouwbaar is het bedrijf wel dat je hier adviseert ??,het laatste mailtje naar dat bedrijf is op 1 dec verzonden,en het antwoord wacht ik nog steeds af.
Mijn vijf honderd eurotjes ben ik kwijt,maar het is een verdomd wijze les geweest
He dat is lang geleden, raar dat je nog niet afgereden hebt…ik heb nog naar je geinformeerd toen we er waren eind november… je stond op de lijst zei hij. heb er verder niet meer over doorgevraagd maar dat ga ik morgen doen je 500 euro ben je zeer zeker niet kwijt. soms duurt het wat langer. volgens mij moest jij met automaat afrijden nietwaar…misschien is dat t probleem. je hoort van me. had me even gemailed meid! Sorry dat ik niet meer reageerde op je laatste mail maar daar stond geen directe vraag in toch?
Hoi Paulien,
Ja de vraag was of jij nog iets van Weiss had vernomen.
Maar ik vind het toch fijn dat je alsnog reageert.
Ik ben benieuwd of hij aan jou wel zijn afspraken na komt.
het vertrouwen in hem ben ik echter kwijt.Als het feit dat het om een automaat ging het probleem was had hij dat naar mijn bescheiden mening ook aan kunnen geven.
Maar iemand aan het lijntje houden is in mijn ogen niet echt netjes.
Maar toch bedankt dat je het wil proberen.
och… 600 was ik al kwaijt..
500 kan er wel bij.
Lessen is duurder, en dan is de kans waarschijnlijk nóg kleiner ;-)

ik neem het risico wel.
Gisela, u got mail!
Hoi Paulien,

Dank voor je mailtje,ik wacht het resultaat van jou af.
Hallo Paulien wil graag info van je ontvangen als het mogelijk is.

Alvast bedankt

Marcel | contactmail: [email protected]
schijnen best wel een aantal mensen van dit forum naar Slowakije zijn afgereist.. mét succes!
Maar het enige commentaar is van iemand die een slechte ervaring heeft.

Waarom post de rest niets?
Gisela heeft nog niet afgereden, de communicatie tussen haar en de bemiddelaar is alleen niet zo soepel verlopen. Ze is wel ingeschreven en gaat ook afrijden…

Als alles achter de rug is en ze komt met het rijbewijs terug zijn die slechte ervaringen snel vergeten. Het is en blijft een voormalig oostblokland en daar geldt een deugd die heel belangrijk is namelijk geduld.

Trek maximaal een jaar uit voor het gebeuren, denk , na maximaal een jaar heb ik mijn rijbewijs. Op die manier kom je nooit bedrogen uit. Diegene die zijn rijbewijs daar niet haalt kan gewoon niet rijden en hoort niet op de weg thuis.
@ marcel

mijn mail aan jou wordt gebounced, krijg hem net zo hard terug..je email adres klopt niet schijnbaar
Maar blijkbaar zijn de mensen die succes hebben gehad ook meteen deze forum vergeten?
Wel te begrijpen, natuurlijk, want wat hebben ze hier nog te zoeken dan.
Krijg trouwens uitsluitend negatieve reacties van mijn omgeving, als ze van mijn voornemens horen dat ik een rijbewijs ga halen in Slowakije.
Dezelfde reactie als Pauline zeg maar, dat, wanneer je niet kunt rijden, je ook niet op de weg thuishoort.

Best ook wel een belediging voor Slowakije, alsof je het rijbewijs gewoon cadeau krijgt daar, zonder examen te doen.

En ik kan beter rijden dan veel mensen die ik ken… wanneer ik zie hoe ze soms aan het kloten zijn, vooral met parkeren bv, dan denk ik ook, hoe kom je aan het rijbewijs! Ook als ze niet in het donker durven te rijden, of niet de snelweg op durven. (dan heb ik het voornamelijk over vrouwen).
Dan denk ik, hebben die meer recht op een rijbewijs als ik? Omdat ze de examinator met zich meehadden?

De negatieve reacties die ik krijg is meest ook van mensen met een rijbewijs. Dus misschien is het jaloezie, en vinden ze dat jij gewoon dezelfde lijdensweg moet afleggen als hun…
Overigens..
die negatieve reacties.
Dat lijkt ook heel heel op de reacties, wanneer mensen via de (alsmede legale manier) Belgie-route of de EU-route hun bruid naar Nederland halen.

‘Als de Nederlandse regering vind dat jij niet samen met je echtgenoot / kinderen mag zijn, dan hoor je je daar maar aan te houden’.
Hallo Paulien,

Excuus, mijn adres is [email protected] dus met een underscore.

Ik vermeem graag van je

Marcel
@ Marius,

Jongen de algemene teneur in NL is dat je je niet met dat soort u-bocht constructies bezig dient te houden. dat wordt gezien als een stukje rebellisme en burgerlijke ongehoorzaamheid. Wij hebben die reakties ook gehad van mensen in onze omgeving bij het zien van de SK rijbewijzen.

Domme reacties van, ja jullie kunnen zeker niet rijden, bang dat je hier zakt, valsspelers etc. Blijkbaar wordt dit fenomeen in de volksmond als not done beschouwd. Voor ons was het de manier om op een eenvoudige manier aan alle rijbewijzen te komen. We zijn ons er zeker van bewust dat we nog geen ervaren truckers of motorrijders zijn, maar dat we wel genoeg vaardigheden hebben om veilig op weg te gaan…

Maar Marius, ervaring heeft ons geleerd dat je je SK rijbewijs het beste voor jezelf of echte intimi kunt houden. Gewoon geen ruchtbaarheid aan geven in je kennissenkring.
Paulien,
Ik ben ook geinteresseerd in Slowakije.
Zou je mij a.u.b. ook de gegevens willen sturen?
Maurits
mijn email:
[email protected]?oo.com
(verwijder vraagteken)
Mijn antwoord is eigenlijk altijd, dat je zowiezo nog niet kan autorijden als je net je rijbewijs hebt. OOK niet in Nederland. Je hebt alleen een half uur lang een rijstijl laten zien wat de examinator voldoende beviel.
Leren rijden doe je in de jaren erna…
En voldoende onderricht om het risico op een ongeluk zoveel mogelijk te verminderen in de eerste jaren, dat leer je in de lessen, die ik zeker wel genoeg gehad heb.

Maar in ieder geval.. je kan zo’n SK rijbewijs niet voor iedereen verborgen houden. Je baas.. of als je een auto gaat huren… en denk je dat mijn vrienden en familie mijn rijbewijs niet willen zien, als ik ineens een auto voor de deur hebt, of vooral als ik die van hun even wilt lenen?
Dat is dus voor mij wel een reden om zo’n SK rijbewijs om te willen ruilen voor een NL.
trouwens..

ik hou het zoveel mogelijk stil.
enige reden dat ik een aantal kennissen op de hoogte heb gesteld, is dat ik probeerde om een maat mee te nemen, die misschien ook wel een (extra) rijbewijs wilde halen…
gewoon een bekende als gezelschap, zeg maar.
Hoi Pauline als mijn rijbewijs hier geschorst is kan ik dan evengoed op examen in SK? mijn mail is [email protected]
word tijd dat Pauline haar eigen website maakt.. ;-)
inclusief forumsoftware.

Kan in principe allemaal gratis, als je een bannertje niet erg vind.
Kan ik wel mee helpen.
hey pauline kun je mij info sturen over die buitenlandserijbewijsen waar en hoe ik in contact kom mgr rick mijn email adres is [email protected]
Goedendag Paulien

Ik heb alles doorgelezen en vindt het wel heel interesant

toch nog wat vragen voor u,

-als ik een rijbewijs haal in duitsland of in belgie moet ik dan ook daar de dagen 187 ingeschreven staan en zou je me nog extra informatie kunnen mailen op adres [email protected]

Ik ben al aardig tijdje bezig met een goedkope manier te vinden voor mijn b-rijbewijs
Leuk, heb je goedkoop een rijbewijs, rij je je daarna in de prak in het Nederlandse verkeer omdat je 0,0 rijervaring hebt.

Maar je bent wel lekker goedkoop uit….
en als je het in Nederland haalt, heb je ineens wél rijervaring?
Hoi,

Laatst mailde 2 personen mij om een rijbewijs te kopen,aangezien ik niks meer van jullie hoor dan maar zo.Mochten jullie dit lezen heb nog steeds interesse.

Mail mij

groetjes Malika
Oja mijn emailadres is: [email protected]
Op fraude staat maximaal 9 jaar.

Ik zou dat persoonlijk nooit bekend maken op internet dat ik zoiets van plan zou zijn…
Hoi Marius,

Van Paulien weet ik het,maar ben opzoek naar iets anders iemand mailde mij laatste dat ik in 3 dagen mijn rijbewijs kon halen,ook richting Slowakije..
DUS GEEN FRAUDE!!!!!

Gr Malika
en nog iets ik ga niet voor de 11 de keer afrijden omdat ik elke keer ongeluk heb en dat ze mij laten zakken om de lompste dingen.Ben het zat dan maar via een andere weg!!
Maar in dat geval..

wees dan even sociaal als de rest hier, en laat ons meegenieten van die mogelijkheid!
Je bent echt niet de enigste die geen zin heeft om opnieuw al zijn spaargeld op te maken met de kans dat je alles over de balk gooit!
Dat weet ik ook en daarom probeer ik het ook via deze weg,aangezien ze mij geen mailtjes meer sturen snap je!!
Maar even serieus..

heb je alle posts hier gelezen?

Ik geloof dat alle mogelijkheden wel genoemd zijn om op een alternatieve manier je rijbewijs te krijgen.. en iedereen die denkt dat in een paar dagen te kunnen kopen, is toch zijn geld kwijt geraakt.
Dan kan je beter gewoon weer examen doen, dan heb je tenminste nog een kansje.. en anders zou ik toch maar eerst even 180 dagen in dat land ingeschreven staan.. zonee.. dan kan het niet anders of je word opgelicht…
Allereerst iedereen een gelukkig nieuwjaar en een rijbewijs toegewenst!

@ Malika,

We hebben uitgebreid kontakt gehad over en weer. ik dacht dat je nu wel wist wat wel en niet kan…helaas weet je dat blijkbaar niet…

Een GELDIG eu-rijbewijs halen in 3 dagen gaat NIET, niet in NL niet in SLOWAKIJE, nergens.. Ik begrijp best dat je onderhand wanhopig wordt van al die teleurstellingen etc, maar blijf wel reeel.

We komt heel wat kijken bij een rijbewijs, veel meer dan je je realiseert. Mensen die beweren dat je een rijbewijs in 3 dagen kunt halen cq kopen liegen, ja een vals rijbewijs misschien of een rijbewijs wat niet legitiem wordt afgegeven wellicht. Maar geen foolprpof en volgens de regels afgegeven rijbewijs. En daar gaat het om. Heus ik heb zelf ook alle opties tegen het licht gehouden voordat ik aan het Slowakije avontuur begon. Geloof me dit is de beste weg. Je moet even geduld hebben maar dan heb je ook wat. Het is 100% in orde, dat is ook heel erg belangrijk.. Maar goed, je bent vrij te doen wat je wilt. Ik vond het alleen even op zijn plaats je te waarschuwen. Bezint voor ge begint!
ik heb een vraagje zou er iemand voor mij theorieexamen kunnen doen ben nu al 5x gezakt
Wat een vraag….

Het valt me op veel lieden op dit forum wanhopig en ten einde raad zijn om een rijbewijs te bemachtigen.

Als je de bijdragen in deze thread gelezen hebt weet je heeeeel goed hoe je dat kunt versieren voor jezelf.

Het kost alleen behoorlijk wat MOEITE. En dat is nu net datgene waar al die wanhopige en ten einde raad zijnde zielen geen zin in hebben.

Dat is op zich hun goed recht, maar hou dan op met klagen en jammeren. En denk ook goed na voordat je illegale praktijken probeert uit te lokken danwel je met fraude inlaten.

We leven in 2009, elk EU rijbewijs staat met nummer en naam en toenaam van de verkrijger in een database die door iedere overheid op te roepen is…verspil je tijd en geld niet aan strafbare zaken, we hebben het hier niet over een zwemdiploma.

Voor alle belangrijke zaken in het leven geldt dat je er MOEITE voor moet doen, ze worden niet op een presenteerblaadje aangereikt, noch per post bezorgd!
@ Paulien.

Je hebt helemaal gelijk.
Maar je moet ook niet vergeten in welke topic we dit allemaal schrijven.
Namelijk genaamd: KOOP EEN RIJBEWIJS.
Scroll maar helemaal naar boven :D

dus hier komt iedereen terecht die even denkt voor wat geld een rijbewijs (of theorie) te kunnen kopen..
Paulien is niet meer te bereiken. E-mail word gebounced, permanent error.. en we zouden 2e helft januari vertrekken..
en nog helemaal niets gehoord.. :-(
Zou Paulien de boel ook tillen……..

Dit zou wel de grap van het jaar zijn !
Niets is onmogelijk ;-)

Zover ik weet heeft ze echter tot op heden aan niemand geld gevraagd.
Of zou ze samendelen met de Slowakijnse bemiddelaars?

als je al zoveel maal opgelicht ben, word je natuurlijk wel paranoia.. ;-)
Wat ik zeg…
Als het een scam blijkt, helemaal top.
Als het bij poker zou zijn gebeurt, heel mooi afgewacht en uitgespeeld !
er is ook niemand hier die zegt succes te hebben gehad via Paulien?
alleen mensen die hebben betaald en nog niet gehoord hebben?

zou het echt?

nouja.. misschien is haar email wel gewoon vol, dat het gerebounced word. Kan…
maar waarom ik maar niets hoor.. het is al de 2e helft van januari. Zoiets valt toch wel te plannen?
Niet dat je 2 dagen vantevoren hoor dat je moet vertrekken. Ik heb hier ook verplichtingen :-(
Marius, ik hoop het echt voor je.

Als het toch een scam blijkt….
Je moet wel echt koud zijn om je slachtoffers te werven in een draadje dat loopt over een oplichtersbende.
Hahaha

Wat n vertrouwen, gee ik ontvang nog elke dag mail op [email protected]

Ik heb hr Weiss gecontact omtrent Gisela..hoor ik morgen meer van. Leon van dit forum heeft in oktober 2008 CE aanhanger gedaan. 100%. Wij hebben alles gehaald behalve aanhanger, daar gaan we eind februari voor… Scans van rijbewijzen zijn beschikbaar. Goedkoop om te denken dat wij ordinaire oplichters zijn.

Maar goed, jullie hebben een probleem wij niet. Wij hebben onze rijbewijzen. Jullie niet. Ik heb iedereen die daarom verzocht heeft gecontact via mail en altijd open kaart gespeeld. Niemand kan zeggen dat hij door mij is opgelicht. Het staat een ieder ook vrij om af te reizen naar Slowakije. Wij gaan eind februari maar wij zijn niet de maatstaf..

Marius, hoe kun je ooit denken dat we jou niet zouden contacten als er nieuws is? Net als Malika, die wilde ook mee, maar dan wordt ze gecontact door dubieuze snuiters met voorstellen te mooi om waar te zijn en dan gaat ze daar weer voor…tja..ik ga niet achter mensen aanlopen. ik bied enkel een bijzonder interessante 100% betrouwbare optie en the rest is up to you!!!
scans geven mag altijd.. kan ik die alvast uitprinten en aan de muur ophangen, als doelstelling ;-)

maar waarom komt Leon niet even online voor zijn successtory?
zou zo’n goede motivatie zijn….
maar die paranoia verhalen is niet persoonlijk..
want we kennen je nog niet paulien..

en je zou niet de eerste zijn ;-)
Even bij de les blijven. Ik loop hier nergens mee te leuren, begrijp me goed. Mensen benaderen mij. Ik heb nog niemand 1 euro gevraagd. Op wat voor manier zou ik een scam moeten ensceneren? De nummers van de bemiddelaars staan in deze thread. Het is heel eenvoudig, als je er vertrouwen in hebt doe je mee, en anders even goede vrienden. Toen ik aan dit avontuur begon was er niemand die mij kon adviseren of begeleiden. En mij is het uiteindelijk ook gelukt dus waarom zou het jullie niet lukken zonder begeleiding. Good luck.
Ik wil dolgraag Paulien.
Maar ik krijg geen antwoord op emails.. laatste reactie die ik kreeg is vorig jaar.
En ik moet via deze weg vernemen dat ons afspraak in 2e helft in Januari niet doorgaat?
Een persoonlijke email zou dan wel gepast zijn. Of je er nu wel of niet op verdient.
Ik heb wel vaker gezegd.. je kan en mag er best op verdienen.. daarom heb ik die bemiddelingsbureau ook aangeraden. (als jij het niet zou doen, zou ik het zelf doen na eigen ervaring opgedaan te hebben).
Er is helemaal niets vies aan geld verdienen. Maar betrouwbaarheid en goede communicatie en duidelijkheid is wel belangrijk.
heeft iemand wat van gisela vernomen, gehoord hoe het nu is afgelopen? en met “iemand” bedoel ik niet Paulien want als je dit forum heel goed na leest van het begin tot het eind, dan kan je niet anders concluderen dat zij niet zo oprecht is als zij zich voordoet
Ik wordt het eigenlijk een beetje beu dat Paulien zo makkelijk veroordeeld wordt. Als ze zou aanbieden dat ze ergens een ambtenaar kan omkopen om jou een rijbewijs te geven zonder dat je examen doet, zou het een beetje ander verhaal zijn. Al zou ik zeker even wat verder geïnformeerd hebben bij haar.) Maar zij biedt alleen informatie aan over hoe je in een ander EU land je rijexamen kan doen. Daar is niet eens iets illegaals aan. En ze biedt die info nog wel kostenloos ook aan. Zoals Marius al schreef: ze zou er ook geld voor kunnen vragen. Naar mijn idee moet je wel een beetje paranoïa zijn als je daar een scam in wilt zien.

Ik heb trouwens via ècht schimmige forums wat mensen gevonden die de zaak echt wilden flessen. Maar ik ben ook iemand (Engelsman) op het spoor gekomen die beweerd daadwerkelijk een rijbewijs gekocht te hebben bij een ambtenaar uit een klein Portugees dorpje. Toen ik echter (figuurlijk) dichterbij die ambtenaar kwam (ik kan redelijk internetten en onderzoeken; belletje hier, mailtje daar), vertelde een vriend van hem dat hij inmiddels in de gevangenis zat. Dit werd bevestigd door zijn ex-vriendin. (Ja ja, ik bluf niet, als ik kan zeggen dat ik redelijk kan internetten en onderzoeken…) Hij was opgepakt voor het frauderen met rijbewijzen.

Ik denk dat hij ook weer niet de enige is die deze service verleende. En er zijn vast nog ambtenaren genoeg waarbij dit kan in Europa. Denk maar eens aan de Baltische staten, bijvoorbeeld. (Ook EU tegenwoordig.) Het is grote crisis in Letland op dit moment… Maar ja, het is een hoop gezoek en weinig zekerheid. Misschien kun je er nog het beste heen, weekje vakantie in een of twee kleine dorpjes en een beetje kletsen in een paar bars. Drankje weggeven hier en daar, wat rondvragen, je snapt waar ik heen wil. En op een beetje discreet moment een stapeltje flappen van eigenaar doen veranderen. Je voldoet wel niet aan die regel dat je ergens een bepaalde tijd gewoond moet hebben voor je het om mag zetten, maar je mag er wel tien jaar mee rijden in NL. Misschien dat je tegen die tijd zo goed rijdt dat je je rijbewijs zo even haalt. Of dat de economie dusdanig is ingestort dat je toch geen auto meer kan kopen. Of dat je voor de nieuwste modellen dan ook een vliegbrevet moet halen. Of… Of… Of…

Nou ja, dat waren mijn twee cent. (Om maar eens een anglicisme te gebruiken.

Groet.
Hoi mensen,

Ik sprak laatst een man,die 4000 euro vroeg en een wachttijd van 4 tot 8 maanden maar dan mag je hem wel ophalen bij het stadhuis.
Wat denken jullie

groetjes Maliak
Mochten jullie die nummer willen mail me maar,doe er niet moeilijk over,trouwens wie vertrekt er binnenkort met pauline,ik zou best mee willen maar vind het persoonlijk te lang..!

gr Malika
Beste lezers, het kan allemaal veel makkelijker .
Doe examen op de Antillen, laat je je vlak daarvoor inschrijven in het bevolkingsregister in België.
Vervolgens kun je op het gemeentehuis in desbetreffende belgisch plaatsje het rijbewijs dat je gehaald hebt op de Antillen inruilen voor een Belgisch rijbewijs.
In tegenstelling tot het Nederlands rijbewijs, dat je om de tien jaar moet vernieuwen, is het Belgische rijbewijs voor altijd geldig.
Paulien,zou je contact met mij op willen nemen,mijn mailtjes aan jou wordt gebounced.
Vast hartelijk dank.
Voor mij is deze thread vanaf nu dood. Alle betweters en roddelaars met of zonder rijbewijs mogen naar hartelust doordiscussieren over mijn integriteit (of het vermeende gebrek daaraan). Ik heb geen zin om nog meer tijd te gaan steken in deze discussie. Jullie (zouden kunnen) weten wat de weg is die je te gaan hebt….doe er je voordeel mee, of blijf voor altijd dromen. Maar val mij niet meer lastig. Dat geldt ook voor jou Marius, ik heb je duidelijk geinformeerd omtrent alles. Als je het niet vertrouwt kun je me mailen, maar en plein publique op dit forum jezelf hardop afvragen of alles wel ok is…sorry maar dan gaat de deur gewoon dicht. Malika je kan beter kontakt opnemen met Gisela ipv dagdromen over illegale voorstellen…Gisela, wij hebben en houden natuurlijk kontakt, voor jou blijf ik mijn nek uitsteken… Voor ieder ander geldt “good luck, you’re on your own now”.
voor de gene met faal angst moet je een joint rokennn zo heb ik hem ook gehaalt
Paulien bedankt voor je inzet en moeite,ik realiseer me dat het niet jou taak is dit alles te bewerkstelligen,en juist daarom ben ik je veel dank verschuldigd.Ik heb eindelijk bericht van Weiss ontvangen als alles volgens plan verloopt reis ik 15 feb af naar Slowakije.
Ik hoop van harte dat alles dit keer soepel verloopt en dat ik met het fel begeerde papiertje terug mag komen.
Voor een ieder die zich afvraagt hoe dit avontuur zal eindigen,ik laat het jullie weten als ik terug ben.
ik snap er echt helemaal niets van..

en ik zit maar maanden te wachten, en ik hoor maar niets?
emails worden niet beantwoord, worden zelfs gerebounced…vervolgens maak ik me zorgen, en dan krijg ik te horen dat ik het alleen amar moet oplossen!!!

echt leuk.. moet ik daar maanden voor wachten. hoop tijdverlies weer :-(
ok.. dan wil ik hier op deze plaats publiekelijk op mijn blote knieen mijn verontschuldigen aanbieden aan Paulien omdat ik twijfels over haar had.

wat moet ik doen om het goed te maken?
ok.. I am on my own dus.

Ik heb me inmiddels al aangemeld op de eu fuhrerschein website.
Zijn er nog meer mensen die met me meewillen?
als morele steun aan elkaar?
Nou ik wil wel mee… Wat moet ik allemaal doen… Laatste wat ik lees is dus aanmeldinge op een duits website… Maar mijn duits is niet goed…

Need help….

Bedankt jongens
ik wil eind deze maand gaan, uiterlijk begin Maart, als ik helemaal klaar ben met mijn verhuizing.
Zou leuk zijn als we samen zouden gaan.
Mijn duits is ook niet goed, maar Weiss kent wel redelijk engels.

Marius
Motorrad AA (über 125 cm²) 1150.- Euro
Pkw B 1450.- Euro
Pkw B + Anhänger E 1950.- Euro
Pkw B + Motorrad AA (über 125 cm²) 2400.- Euro
Lkw C 1850.- Euro
Lkw C + Anhänger E 2450.- Euro
Pkw B + Lkw C 3100.- Euro
Pkw B + Lkw C + Anhänger E 3700.- Euro
Pkw B + Bus D 3700.- Euro
Lkw C + Bus D 3500.- Euro


jah lekker duur dan kun je hem nog beter gewoon in nederland halen met al die woekerprijzen
Hoi Hoi,

En zijn er al mensen terug die mee zijn gegaan met Paulin,ben benieuwd ben laatst voor de 10 keer gezakt bij Bnor schaamde me gewoon…. :c wij hebben allemaal weinig geluk zo te zien,dat is alles de ene heeft meer geluk dan de andere maar gewoon niet opgeven ik moet over 2 weken voor de elfde keer gaan afrijden.
Het ergste is alleen dat het zo duur is.

Nou mensen heb met jullie te doen,en natuurlijk ook met mijzelf maar blijkbaar hebben wij elkaar nog belangrijk….

succes allemaal en hoop echt dat wij straks allemaal onze rijbewijs hebben.

gr Malika
Nou oke ik wil wel gaan begin maart… Geld ligt klaar maar nu weet ik nog steeds niet waarheen ik moet en wat ik nu al moet gaan regelen…..

Want eigelijk is het hele eiereet dat we geregistreert moeten staan bij het Centraal rijbewijzen register. Dat is nodig om je rijbewijs te fiksen bij de gemeente… Elke Ambtenaar kan erin om onze naam erin te zetten maar wie wil dat gaan doen??.. Begin het al aardig zat te worden.. Ik hem hem hard nodig en het lieft in Maart al..

GreetZ,

Charles
@Charles.

Dan zou ik toch de “onderwereld” even aanspreken als ik jou was. Voor zo’n 2000euro weet je dan waarschijnlijk meer. ;)
je kan je hier aanmelden.

http://www.eu-fahrschulen-sofort.de/84/Home_/_Startseite/Anmeldung.html

of ik kan dat voor je doen?
dan moet je al je gegevens maar mailen naar mijn email
systemen at gmail.com
wouter nasiboe
ik heb gehoord dat je een rijbewijs kan kopen dus heb wel intresse laat iets van je horen mvgr wouter
ik vertrek dus naar Slowakije 23 maart.
om in te schrijven.
dus als Charles of wie dan ook meewilt.. laat maar weten.
Nou oke jongens… De kansen bestaan nog ik heb hem al via –> zie bovenstaande vermelding… maar niet voor tweeduizend….

Succes
Ik kan tuurlijk geen info geven op een publiek website als deze…hehehe
Hoi Luitjes,
Zoals eerder beloofd hier het eind resultaat van mijn Slowaaks avontuur.
Het rijbewijs heb ik eindelijk op zak.
De rechtsgeldigheid is ok,deze heb ik meteen na aankomst laten controleren.
Voor de Nederlanders die na mij naar Slowakije gaan is mij beloofd dat de gemaakte afspraken na gekomen worden,en dat de procedure minder lang zal gaan duren(max 7 mnd)
De website van de rijschool zal ook in en Ned en engels te lezen zijn.
Voor een ieder geld echter heb geduld en hou ondanks de belofte rekening met het feit dat Slowaken de TIJD hebben.
Blij ben ik dat ik het advies van Paulien heb opgevolgd en niet bij de pakken neer ben gaan zitten,Meid dank je voor alle hulp Je bent je gewicht in goud waard.
Veders wil ik vermelden dat een ieder die net als ik aan dit avontuur wil gaan beginnen geld het is de moeite waard,maar heb geduld.
Veel succes.
hey hallo allemaal
wil iemand mij vertellen hoe dit in ze werk gaat
of iemand die mee wil naar slowak ik ben zeer benieuwd mail me
[email protected]
probeer paulien te mailen maar geen reactie wie o wie helpt mij aan informatie over de procedures in slowak


groetjes iedereen ben nieuw hier dus mail mij dan geef ik antwoord daar
@All,

Vertrouwen is altijd een heikel punt, en geduld is een schone zaak…eind goed al goed. Ik heb me altijd 100% ingezet voor iedereen hier op dit forum, en om dan op n gegeven moment als potentiele zwendelaar aangemerkt te worden vond ik stank voor dank. Dit gebeuren werkt gewoon! Maar wacht niet te lang..Ook Slowakije zal op termijn meemoeten met de bizarre eisen en procedures die in de rest van de EU gelden….

@ Gisela,

Meid ik heb je al gemailed, maar nogmaals…geweldig!! Ben zo blij voor je! Je bent er vastberaden voor gegaan, veni vidi vici! Laat een ieder met dezelfde ambities hier een hart onder de riem vinden….dit gebeuren is GEEN scam..het gaat inderdaad niet zo gestroomlijnd als in NL, maar t gaat wel en t is dé oplossing voor iedereen die niet met het arrogante CBR door 1 deur kan!

@ Jay,

Heb geen mail van je gezien anders had je zeker antwoord gehad! Zal je zo mailen.
ik ben er 3 keer geweest en heb nu mooi mijn zwaar aanhanger rijbewijs op zak CE – DE zonder romslomp en iritante, arogante eximatoren hier in nederland , ik had alle rijbewijzen al op eentje na zwaar aanhanger , 2 jaar geleden hier lessen genomen en daarna op examen hier in nederland , mijn rijschoolhouder zij dat haal je op je sloffen , de arogante eximinator liet me zakken omdat hij vondt dat ik te weinig in de spiegel had gekeken , 3000 euro armer en nog geen aanhanger rijbewijs niet meer normaal hier in nederland , via paulien ben ik in contact gekomen met manfred weis (rijschoolhouder) in slowakeije , als je kunt rijden in slowakeije dat heb je het rijbewijs er binnen no time , en niet zo als bij ons in nederland als je hier kunt rijden heb je het nog niet , dat ligt puur aan de eximinator hoe hij de zin heeft op die dag , en volgens mij ook contact rijschoolhouder & eximinator (meer lessen verkopen , meer inkomsten !!!! ) , Ik ben Paulien heel erg danbaar , PS : als je je rijbewijs zwaar er haalt ben je vrijgesteld van het chauffeurs diploma !!!!!!!!! ) .

groetjes ,
Hallo Paulien,
heb gemaild naar je adres in deze thread, maar die kwam helaas terug.
heb reeds een B, maar heb voor mn camper van 9 ton een C rijbewijs nodig.
alle info is van harte welkom!
mijn adres is dakrido at hotmail.com
bedankt!
Hallo,

Ruud, je zei….op de antillen je rijbewijs halen en in belgie je rijbewijs om laten zetten.
heb je adres gegevens, waar in belgie?
en zit er nog verschil in waar je op de antillen je rijbewijs moet gaan halen?

Hoor graag van je…
Beste Pauline


Ik heb geen vragen of vervelende opmerkingen.

Zul je mij aub willen mailen met de procedure voor een rijbewijs.

Ik heb er veel voor over en denk dat jij mij kunt helpen


Groetjes
Michel
Mijn e-mail is
[email protected]
Beste Pauline


Je kunt mij mailen naar [email protected]

Ik hoop dat je dit snel leest!


Alvast bedankt!
@Dakrido

Heb jou 2 mailtjes gestuurd maar geen reaktie gehad..is je email adres wel goed geschreven?

@Michel

You’ve got [email protected]!
Hallo

Ik zie hier allemaal moeilijke en erg verre conclusies.

Voor 2200 een rijbewijs? excl reiskosten naar slowakije??.

Erg belachelijk!!!.

Daarom ben ik er nu wat Nederlandse Geregistreerde Rijbewijzen kan verstrekken voor 1250,00 euro!!.

Hiervan is net de procedure als bij slowakije 500,00 vooruit en de rest bij aflevering.

mail naar [email protected]


Vriendelijke Groeten

Patrick.


P.S. heb al diverse mensen gelukkig gemaakt die zelf als eens zijn aangehouden, zoals ik al zei geregistreerd!!!
Eyyyy Mensen

Het verhaal van patrick klopt.

Ik heb 6 maanden geleden een rijbewijs gekocht bij deze persoon/

Na de aanbetaling kreeg ik 4 weken later een sms dat het rijbewijs klaar ligt.

Dezelfde dag ben ik het gaan ophalen en het verliep helemaal goed!!.

Na 2 maanden rijen werdt ik aangehouden ivm mijn snelheid, het rijbewijs en de gegevens werden gecheckt en ik mocht doorrijden.!!

3 weken erna werdt ik weer geflits zelfde procedure zonder problemen!!.

Nu heb ik aangegeven dat mijn rijbewijs kwijt is en krijg ik een nieuwe!!.

Helemaal tiptop!!!

stomphorsje the best!!


bedankt!


edit: dit bericht is weggehaald op aanvraag van kees
hoi kees
kan je mij wat meer hier over vertellen?
ik heb inmiddels een bericht gestuurd voor patrick
mijn vriendin gisela heeft het rijbewijs gehaalt in slowakije
dank zij poulien.ze heeft mij ook aangemoedig het te doen
alleen ben ik bang om in het vliegtuig te stappen,dus als er een andere manier
is om eraan te komen graag zelf
vast bedankt.
Dit is het topic waar nieuwsberichten terecht kunnen zonder discussiewaarde. Hier vallen dus zowel berichten onder als: Vrouw vrijt met een slang en Thaise jongen heeft spijkers in maag
@ Patrick,

Voor 1250 euro een geldig NL rijbewijs zonder examen doen… Dat is dus echte fraude, als je dat koopt ben je medeplichtig aan een misdrijf.. Veroorzaak daarna een ongeval en je bent de rest van je leven de klos..en dan is 1250 euro toch duurkoop..nee met bedrog schiet je niets op..maar goed, scrupuleuze mensen zijn er altijd al geweest en zullen er altijd blijven ook.

@Marie

Je kunt ook met de trein gaan hoor, of met de auto. 1300 km is niet t einde van de wereld, dus je hoeft niet persé met het vliegtuig.
ook met vliegtuig heb ik toch ca. 800 km moeten reizen met bus, trein en auto, om in Trencin te komen.
Dus dan maakt die 500 kilometer ook niet zo heel veel verschil uit. En zoveel langzamer zal het ook niet zijn, want je hoeft dan niet een uur te vliegen, 2 x een kwartier te taxieen, een uur vantevoren uit te checken etc. Totaal alles misschien 3 uur, terwijl je die 500 kilometer misschien in 4 uur doet.
Scheelt dus welgeteld 1 uur, alles totaal.

Het vliegtuig is alleen wel goedkoper…

tenminste…
Niet voor mij. Ik had een marge van 2 uur genomen, dan kan je nog eens een trein missen, dacht ik.
Mis.. ging al mis met de lokale bus hier in Rotterdam, die 10 minuten te laat was.. trein gemist, kost een half uur.. aansluittrein gemist. Maar 1 x in de uur (naar Venlo). Vervolgens de bus naar Hahn gemist.. die maar eens in de 3 uur gaat ofzo! Moest toen taxi nemen vanaf Köln naar Hahn! Met flink veel afdingen en onderhandelen toch nog 200 euro gekost!
2 uur marge is dus niet genoeg… moet minimaal 3 a 4 uur marge zijn! En dan lekker vervelen op het vliegveld.
Ik denk als je die 4 uur marge aanhoud, dat je met de auto dus sneller bent.
Hallo

Er is geen sprake van fraude deze kunnen gecheckt worden 1 dag voor levering bij het Gba en Cbr


Dus droom allemaal verder zoals ik al zei dit is mijn 2de license!
Hee Marius je bent dus toch gegaan! Wow, ist allemaal gelukt met inschrijven?
Wat een barre reis. Met de trein kun je ook naar bratislava en met het vliegtuig vanaf amsterdam naar wenen, en dan met de bus naar bratislava of met de trein vanaf wenen…allemaal mogelijk..en niet eens zo duur ticket adam wenen kost ong 150 a 200 euro bij Sky Europe en je vliegt vanaf schiphol..na 1 juli geen tickettax meer dus nog goedkoper…mja je bent er al geweest dusss over 7 maanden ofzo afrijden…wens je succes!
@ Patrick,

Zie net je reaktie..tuurlijk is er wel fraude. Je “koopt” blijkbaar een rijbewijs zonder examen te doen..achteraf is altijd na te gaan wie die rijvaardigheidsaantekening geaccordeerd heeft..iemand met examinator bevoegdheid blijkbaar die die aantekening in de GBA kan zetten..of een medewerker van het CBR die vanbinnenuit de boel “hackt”. Die moet dan ook de aantekening voor theorie inbrengen…Inderdaad als je er in slaagt die aantekeningen in de GBA te krijgen dan kan betrokkene gelijk een rijbewijs aanvragen..maar achteraf is t altijd te achterhalen in de logs..dus als je nog ns echte shit krijgt met zo’n rijbewijs…dodelijk ongeval veroorzaakt bijv..dan heb je meer trammelant dan je lief is…

Ik weet dat er een manier bestaat om de medische keuring voor het rijbewijs “af te kopen” dus ik acht het niet onmogelijk, maar waterdicht is t niet..en t duurt zolang t duurt…en wie weet wie deze link allemaal bekijkt…t blijft levenslink jezelf zo te manifesteren Patrick…bemiddeling in deze is en blijft een strafbaar feit..
hoi Paulien.

ik heb je zojuist weer gemaild..
maar opnieuw het bericht dat je email kapot is.
Misschien toch eens een andere nemen?
Ik kan je een Gmail uitnodiging sturen, als je wilt?
@Patrick.
Als ik je eerder kon, was ik wel met je in zee gedaan.
Maar op dit moment zit ik al in de molen om mijn rijbewijs echt te gaan halen, in plaats van te kopen.

Bedenk wel dat het erg gevaarlijk is wat je doet.
Deze website registreerd alle ip-gegevens… als de politie vandaag of morgen gaat uitzoeken wie je het rijbewijs gegeven heeft, ben niet alleen jij de lul, maar iedereen die het rijbewijs op die manier gekregen heeft, omdat ze gewoon alle rijbewijzen ongeldig gaan maken van die examinator. Dus heb je ineens een hoop vijanden erbij…

Dit geld dus ook voor Kees… ALS je aan fraude doet.. hou dan je mond erover!
hallootjes


Ik ken iemand die dat beweerd te kunnen.


Meen je dat ik dit zelf doe nee heb geen zin in problemen!

Laten we het maar op slowakije houden dan
hoi poulien,
wat ben ik blij met je reactie.
ik ga informeren hoe met de trein te komen,dus het wordt toch slowakeije
ik zal het geduld opbrengen,want ik heb geen zin in froude
ik laat gauw weten wanneer ik afreis
gr.allemaal en bedankt
@ mensen hierboven

Ga gewoon naar een rijschool, voor mijn part eentje met rijbewijsgarantie. Het gaat niet puur om het papiertje maar om wat je hebt geleerd waardoor je dat papiertje hebt verdiend.
@marie

Je kan bv van Amsterdam vertrekken.

Amsterdam Centraal Sa, 20:32 spoor 11b CNL 419 City Night Line
(reserveren) Kan je lekker slapen.
aankomst München Hbf So, an 07:16 spoor 13

overstappen München Hbf So, 29.03.09 ab 07:26 spoor 12 IC 61 Intercity. Missen zal je hem niet, in Duitsland wachten de treinen nog op elkaar!

aankomst Wien Westbahnhof So, an 11:40 spoor 6

dan stukje lopen naar Wien Westbahnhof (Neubaugürtel)
dan de tram van 11:52 T18 Richtung: Wien Schlachthausgasse (Markhofgasse)

aankomst Wien Südbahnhof (Haupteingang/Vorplatz) an 12:08

dan weer een stukkie lopen naar de bahnsteig 1-9
en dan de trein van 12:28 REX 2522 naar Trencin. 15:40

klaar ;-)
@Benjamin.

jij wil het niet begrijpen he?
er zijn zat mensen die alles hebben geleerd wat je moet weten, maar die ze toch niet laten slagen
@ Marius
Dan weten ze kennelijk tóch niet wat ze moeten weten, anders zouden ze namelijk wel slagen. En als je niet kunt slagen, dan moet je ook niet rijden…
@Benjamin

Ik ben het hier helemaal mee eens. Zo’n vals rijbewijs is als spieken op een examen, je neemt er alleen je zelf met beet. Je denkt het te kunnen, maar als er dan iets gebeurt zit je goed in de nesten.
@ra999

das jouw mening.
Maar wat je nu dus eigenlijk zegt, dat alleen Nederlanders hier in Europa eigenlijk mogen rijden, en de andere 240 miljoen europeanen zouden dat eigenlijk niet mogen.
En vergeet niet..je krijgt heus wel een opleiding in Slowakije!
ze hebben daar zelfs een peperdure simulator.. en daarna.. gewoon de weg op!
Echt geen rondje om de pyramide zoals in Egypte.
Alleen.. gewoon minder streng.. en meer begrip voor zenuwen… Als je de wagen maar onder controle hebt, overzicht hebt en geen brokken maak.
@opeldriver..

Benjamin had het niet over valse rijbewijzen.
Maja.. gelukkig hoef je niet te kunnen lezen om te slagen voor je rijbewijs.. blijkbaar.
@ Marius
Dat zeg ik helemaal niet, ik zeg wel dat je gewoon het Nederlandse examen moet kunnen halen. Als zovelen het wel kunnen halen, waarom ‘jullie’ dan niet? Het lijkt mij dan toch echt dat dat aan jullie ligt en niet aan het systeem.
En nu niet gaan komen met smoesjes over zenuwen/stress/faalangst, als je daar zo veel last van hebt moet je ook niet gaan rijden. Op de weg is het ook wel eens stressvol en lastig, als je dan dichtslaat ben je alleen maar een gevaar…
@ RA999
Je hebt duidelijk geen idee waar je het over hebt.. Zovelen hebben last van zenuwen en faalangst, including me. Dat heeft niets met het rijden te maken vaak, maar met het examen zelf. Ik ben voor het eerst in 6 jaar weer aan het lessen bij een rijschool die instructeurs heeft die gespecialiseerd zijn in mensen met examenangst. Over 5 lessen moet ik op voor m’n BNOR examen. En wees gerust, als je niet (veilig) kan rijden, laten ze je GEEN examen doen. Ik heb het geluk dat ik 6 jaar geleden al BNOR heb gedaan, en nu automatisch weer in aanmerking kom, want bij het CBR zak ik zo. Niet omdat ik niet kan rijden, maar omdat ik te gespannen voor m’n examen ben en ik ze dan niet goed kan laten zien wat ik WEL kan..

Het is in elk geval wel erg makkelijk mensen in een hokje te duwen, terwijl je niet weet waar je over praat.

(Trouwens, voor de mensen die het toch in NL proberen: als je niet in aanmerking voor BNOR komt, kan je bij het CBR nu een faalangst-examen doen. Is misschien een tip?)
hehehe.. het zijn altijd de mensen die zelf al een rijbewijs hebben die zeggen, je moet het gewoon hier halen!
En wat Allegro zegt… als je niet kan rijden, laten ze je echt geen examen doen!
Maar alles wat je geleerd hebt in heel de opleiding, moet je in 30 minuten laten zien. En al heb je geen stress of vrees, dan moet je wel een beetje geluk hebben.
Zelfs een schoolexamen telt maar voor 50% mee.. waarom doen ze dat bij een rijexamen niet?

Wat ik trouwens niet snap… waarom word een staatsexamen in de ogen van onze rijbewijsvrienden WEL oogluikend toegestaan? Want dat is toch OOK een ‘makkelijk’ examen? Dan kan je OOK wel zeggen: als als die andere dat kunnen, dan moet jij dat OOK kunnen!!!
Nee.. een staatsexamen mag wel.. een rijbewijs halen in een ander EU-land mag niet.. leker discriminerend…
Gelukkig mag het van de regering wel, dus de mening van een enkeling hier heeft weinig toegevoegde waarde voor mij.

Ten overvloede wil ik nog zeggen: Rijen leer je pas in de praktijk. Ook de pipos hier die net een rijbewijs hadden, konden toen echt nog niet rijen!
Maar je moet toch ERGENS beginnen? niet maar?
Ook in Nederland moet je gewoon in 30 minuten laten zien dat je veilig kan rijden. Het is een kunstje wat je moet uitvoeren. Maar het zegt meestal maar weinig.
Belachelijk dat je je rijbewijs gaat halen in slowakije. Waarom denk je dat de eisen zo hoog zijn in nederland. Er is hier zo veel verkeer waar je mee om moet leren gaan. Als je zo zenuwachtig bent voor een examen, hoe zenuwachtig ben je dan wel niet als er niemand naast je zit in het echte verkeer. Ik was juist zenuwachtiger toen ik alleen voor de eerste keer mocht rijden dan dat er een examinator/instructeur naast zat die kon remmen/ingrijpen.

CBR examinatoren zullen nooit iemand zomaar laten zakken. Je moet wel heel slecht kunnen rijden willen ze je niet laten slagen. Heb je wel eens naar jezelf gekeken. Als je niet slaagt in NL betekent dat dat je dus niet goed genoeg rijdt. Kan iedereen hier wel moeilijk over doen, maar dat feit blijft gewoon. Leg je daarbij neer, ga dan niet via via toch proberen de weg op te komen. Dan doe je er maar twee keer langer over met het OV, je hebt in ieder geval niemand doodgereden met je neprijbewijsje. Jullie zien dat roze kaartje als de toegang tot de weg. Maar je krijgt die toegang pas als je aan de eisen van de eigenaar van de weg voldoet. Hoe simpel wil je het hebben?

Ik ken mensen in mijn omgeving die het niet kunnen halen. Ze begrijpen de theorie niet maar kunnen wel fantaaastisch rijden. Eerlijk gezegd ben ik blij dat jullie en hij niet de weg op mogen. Ik ben ook blij dat de eisen zo zwaar zijn en ieder jaar zwaarder worden. Niet iedere mogool moet zomaar met rijbewijs de weg op mogen.
@autoblogger

Stuur anders ff een transscriptje van deze reacties naar de KLPD. Zijn ze vast in geinteresseerd. Ben jij er eigenlijk wel blij mee dat ze dat af lopen te spreken via jouw site?
2x lachen.

1 keer, dat je neprijbewijsje blijft zeggen. Wanneer de gemeente, politie, en alle andere instanties het maar niet nep vinden, dan kan mij verder niet schelen wat jij vind.
Als ik je nu eens een paardelul noem? Spring je dan ook meteen van een brug? Of haal je je schouders op? Dat bedoel ik.. mening van een vreemde intresseert me verder niks.

en 2.
ZO egotripper als je bent… JIJ bent zenuwachtiger zonder persoon als MET examinator naast je! JIJ! Dus IEDEREEN is verder hetzelfde!
Jij bent het model mens waar god alle andere mensen uit gegoten zijn, de mal van de mensenras! De middelpunt van de aarde!!! hahahahaha…..
oh.. ga je gang. [email protected]
Zelf heb ik er geen behoefte aan. Weet al wat ze gaan zeggen hoor. Het is volkomen legaal.
LOL @ kleuterreactie, ik ben echt heel blij dat het CBR geen rijbewijzen verstrekt aan geestelijk 12 jarigen.


Belachelijke vertoning dit. Als je niet slaagt dan ben je niet goed genoeg om hier op de weg te rijden. Waarom denk je dat ze die eisen zo hoog maken ”marius”?

Daarnaast voelt iedereen zich veiliger als er iemand naast zit die goed meekijkt en in kan grijpen. Als je alleen rijdt draag je de volledige verantwoordelijkheid.
LOL, ik denk dat ze jouw beter hadden kunnen voorlichten of niet?

http://www.scheurijzer.nl

Zie je wat er gebeurt met mensen die eigenlijk niet zo goed auto kunnen rijden maar toch hun rijbewijs halen in Slowakije.
Geloof me… ik val niet in de groep ‘iedereen’ die jij zo overtuigend specificeerd.

Ik rij goed, heb honderden rijuren op mijn naam, en elke instructeur zegt dat ik klaar ben om mijn rijbewijs te halen. Ik weet niet hoeveel instructeurs ik al gehad heb… stuk of 5 a 6.
Maar goed.. jouw mening is natuurlijk belangrijker.

Jouw conclusie, als je zakt, zal dat wel terecht zijn, vind ik een beetje kort door de bocht.

Ik heb een vraagje aan jou. Als er statistieken gepubliceerd worden, waarin de slagingspercentages van de examinatoren staan. En je hebt een rijschool die specifiek om die examinator vraagt, waar je zo goed als zeker slaagt..
Is dat dan ook een neprijbewijsje?
@ marius

ik rij(d) goed.

Nou, volgens de examinatoren toch niet dus hehe.
Ik voel me trouwens echt onveilig om naast iemand te zitten die te pas en te pas (bij een eventueel gevaar, die je, in zijn ogen misschien wel eens te laat zou kunnen zien) aan jouw stuur gaat lopen trekken.
Daar word ik echt bloedzenuwachtig van!

Dus waar baseer je je uitspraak op dat IEDEREEN zich veiliger volet met een examinator naast zich? Heb je het iedereen gevraagd? Dan ben je mij zeker vergeten te vragen?
Blijkbaar heb je het mis dat het CBR geen rijbewijzen verstrekt aan geestelijk onbekwamen. Want ze hebben er jou toch ook 1 gegeven?
hahahaha!
ja.. inderdaad.. om je te bescheuren!

leuke site!

en jij weet me natuurlijk precies te vertellen de percentage van die mensen, hoeveel daarvan hun rijbewijs in Slowakije gehaald hebben?

Jammer dat het zo moeilijk te achterhalen is.. maar anders zou ik het ook wel willen weten. Maar vermoedelijk.. als je de kansberekening erbij haalt, zal dat waarschijnlijk wel NUL zijn!!! Dus dan is jouw bijdrage wel HEEL erg belachelijk? Niet dan? pffffffff…..

de groeten.. ik ga wat nuttigers doen ;-)
hahahahahahaha!
Gaaf die site! Vooral die politiewagen in de prak!!

dus volgens jou heeft zelfs die agent zijn rijbewijs in Slowakije gehaald!!!!!!!!!

LOL
– De grootste oorzaak is drank, drugs, opvallen, overmoedig worden en meer van dat –

heeft dus weinig te maken met WAAR je het gaat halen, die rijbewijs!

overigens… misschien zijn de ongelukken in Slowakije daarom wel minder, ook?
Want juist DAAR is de politie erg streng op controles op die zaken, vooral alcohol en drugs, dus…
jaja… ziedaar het neprijbewijsje. in een nepland, zeker? ;-)
Dat op die site kan toch met iedereen gebeuren
Dat lachen van mij.. dat trek ik eventjes terug. Als ik zo door die foto’s van 18+ heenblader… echt errug is dat.

Maar iedereen gebeuren? Als ik het zo bekijk, waar de oorzaak bekend is, is het: roekeloos gedrag, te hard rijden, alcohol… ik zou zeggen, dat kan NIET iedereen gebeuren! Behalve als je het slachtoffer bent van zo’n maniak dan.

In ieder geval onpasselijk om te zeggen dat het dan komt omdat het komt doordat mensen hun rijbewijs in Slowakije gehaald hebben.
wat een jaloezie hier op de site , heel kort gezegd als je kunt rijden in slowakeije krijg je je rijbewijs , als je niet kunt rijden in slowakeije krijg je daar ook geen rijbewijs , in nederland als je kunt rijden krijg je misschien je rijbewijs, ligt aan het slagings percentage die dag en hoe de eximinator zich voelt die dag , en dan maar weer lessen nemen (kassa)

dus mensen als jullie kunnen rijden en lessen hier hebben gevolgd ga dan direct naar slowakeije examen doen , dat bespaart je een hoop stress , ergernis , en tijd .

groetjes allemaal .
@ marius

Ik wou alleen dat je niet te licht gaat denken over autorijden. Iedereen vindt zichzelf namelijk de perfecte chauffeur en zonder een degelijke opleiding en rustige houding achter het stuur ben je dat echt niet. Situaties zoals op die site zijn afschrikwekkend maar ze geven je wel een beeld wat er gebeurt als je niet goed rijdt. Of dat nou door alcohol komt of omdat je extreem zenuwachtig bent.Verder is autorijden veel meer dan alleen de pedalen en het stuur. Je kan wel zeggen van ja maar ik kan het ding besturen, ik snap hoe het gas werkt en wanneer ik moet schakelen maar dat is misschien 10% van het autorijden. De andere 90% bestaat uit het anticiperen en reageren op verkeerssituaties en andere verkeersdeelnemers.

Ik geloof best dat je een auto perfect kan besturen, maar blijkbaar anticipeer en reageer je niet voldoende op het overige verkeer om hier te slagen voor je verkeersexamen. En dat is nou juist essentieel om niet op die site te komen. En kom nu niet aan met examenstress, sommige mensen zijn niet capabel om auto te rijden. Neem daar nou gewoon genoegen mee. En daarom geloof ik ook voor geen meter om je examen in Slowakije te doen. Zijn die mensen daar zoveel aardiger? Is de stress daar plotseling verdwenen? Gewoon dikke onzin. Je hebt geen stress omdat het niet uitmaakt hoe je rijdt, zelfs al parkeer je die auto in de sloot, je slaagt toch wel.
@marius

”Jouw conclusie, als je zakt, zal dat wel terecht zijn, vind ik een beetje kort door de bocht.”

Die eisen zijn gewoon gestandaardiseerd. Als het goed is heeft je examinator precies uitgelegd waar het niet goed ging en hoe je dat moet verbeteren. Dus die crap over slagingspercentages is onzin. Verder is het humeur van de examinator ook niet bepalend. Als je niks tot weinig fout doet, wat ik toch kan verwachten na 100 uur laat ie je gewoon slagen. De fout leggen bij het systeem is toch wel erg makkelijk, koop eens een spiegel zou ik zeggen.
wat een bulshit allemaal , nogmaals als je lessen hier hebt gevolgd en je kunt rijden volgens de regels en de rijschoolhouder zegt dat je prima kunt rijden , en toch laat de eximinator je zakken waar ligt het dan aan ? het ligt zeker aan het systeem hier

als je niet kunt rijden in slowakeije haal je het examen daar ook niet !!!!!!!
volgens mij heb je conecties met eximinatoren hier in nederland , ze zijn bang dat ze werkeloos worden ? hi hi
@ leonard

Wat jij hier zit te vertellen is bullshit

Ten eerste is het Slowakije, wat jij schrijft is nogal kansloos. Ten tweede heb je het waarschijnlijk al meerdere keren bij meerdere examinatoren geprobeerd. Die zeiden allemaal dat je niet goed genoeg reed. Wat ga je nu beweren? Dat je examinatoren je niet laten slagen omdat je naam met een L begint? Ze hebben een pact gesloten omdat ze jou niet aardig vinden? Ze bellen elkaar dat je die en die vooral niet moet laten slagen?

Ik begin me toch sterk af te vragen wat voor geestelijke achterstand jij hebt dat je niet kan begrijpen dat die mensen gewoon hun werk doen, en hun werk is mensen zoals jij van de weg te houden.
nee jochie , ik heb al mijn rijbewijzen 32 jaar geleden behaald (ABCDE) toen het systeem nog normaal was hier , heb er alleen zwaar aanhanger behaald , jij bent de persoon die geestelijke achterstand heeft , altijd die achterlijke vooroordelen van je
je kunt gewoon niet verdragen dat mensen examen doen in slowakeije
@leonard

Waarom geloof ik daar helemaal niks van. Ik blijf erbij dat de exameneisen niet voor niks zo hoog zijn. En dat het beter is om sommige mensen te weren van de wegen.

BTW
slowakeije mag je van mij examen doen hoor, dat land bestaat namelijk niet.

Oh, je probeerde Slowakije te typen, lagere school zeker niet afgemaakt, gezakt op topografie?
Straks wil je nog iedereen weren van de Nederlandse wegen die niet perfect Nederlands schrijft?
Kijk dan maar uit.. zelf doe je dat namelijk ook niet…

Maar als ik je goed begrijp.. je zou voorstander van een wet zijn dat mensen uit Slowakije hier niet zouden mogen rijden, toch? Maar eerst in Nederland opnieuw examen moeten doen?
de arogantie druipt er echt van af hier , wat doet die benjamin eigenlijk op dit forum ? mensen beledigen wat ben jij een super iritant kereltje overal iets achter zoeken ,
@ Allegro 29 March 2009 om 13:54
Ik heb geen idee nee, gelukkig. Ik begrijp dat het heel vervelend is om faalangst te hebben, maar ik vind het laf als je dan naar Slowakije gaat om het daar te halen. Het Nederlandse systeem is er niet voor niets, het is afgestemd op de situatie hier. Als je dat om welke reden dan ook niet kunt halen, moet je hier ook niet gaan rijden vind ik.

Maar jij gaat zo te lezen weer proberen om je rijbewijs hier te halen, succes daarmee en ik hoop voor je dat je het gewoon haalt. Zet je over je angst heen en geef niet toe aan makkelijker manieren om je rijbewijs te krijgen…
Iedereen is vrij te doen wat hij of zij vind. Europees vrijheid in verkeer. Staat in de wet.
Iemand die het laf vind om in het buitenland zijn rijbewijs te halen, mag gewoon net zo lang in Nederland proberen.
Iemand die denkt daar zijn kansen te kunnen pakken, mag dat ook. Vrijheid blijheid.
Er zijn verschillen in eisen, en daar mag je gebruik van maken. Punt.
Als het op Texel blijkt dat het makkelijker is, dan ga ik naar Texel. Als blijkt dat de ene rijschool hier in Rotterdam het slecht doet, ga ik naar de volgende. Ook al vinden sommigen mij dan laf.

Shoppen mag. Leve de EU! Genoeg mensen die net over de grens gaan wonen vanwege de veel goedkopere huizen! Die mensen zijn ook laf, natuurlijk. Te schijterig om hier hun geld uit te geven.
Als ik uit Slowakije terugkom, neem ik ook steeds eenpaar sloffen cigaretten mee.. pak ik weer een paar tientjes op voor de verkoop. Heb ik de vliegtuig er weer uit. Of ben ik dan laf? Omdat ik de hoge accijns hier niet wil betalen??

Precies hetzelfde als met afrijden. Ik pik de oplichterij hier niet meer. Scheelt me ook een hoop geld.

p.s. de meeste mensen die het overwegen, die haken af omdat ze niet durven.
Denk dus niet dat het de meest laffe mensen zijn die het uiteindelijk toch gaan doen.
Echte pro’s halen hun rijbewijs gewoon in Nederland. Als je te veel last hebt van examenvrees, krijg je het misschien ook in benauwde situaties en dan heb je niet meer iemand naast je die kan ingrijpen.
Ik vind de hersenkronkel, ik kan iets niet dus ik word opgelicht, heel triest. Hoe zielig is het als je de schuld geeft aan examinatoren, die allemaal onafhankelijk zeggen dat je zakt en dus niet capabel genoeg bent om auto te rijden, terwijl je het zelf bent die FAIL op zijn voorhoofd heeft staan? Je gaat me hier toch niet vertellen dat al die examinatoren jou laten zakken om een andere reden dan je rijvaardigheid. Natuurlijk slaag je in Slowakije, geef die stakkers een 100 euro en je krijgt een roze papiertje van ze. Maar heb je daardoor auto leren rijden?


Hoeveel keer ben jij inmiddels gezakt? Hoeveel keer heeft een examinator bevestigd dat jouw rijkwaliteiten zwaar ondermaats zijn?


Voorbeeldje in Jip en Janneke taal. Iemand kan niet rekenen, gaat hij dan maar alle sommen veranderen zodat hij dan tegen zichzelf kan zeggen, kijk eens hoe goed ik kan rekenen. Om vervolgens keihard te falen bij de echte sommen. Zo is het bij jou nu ook. De eisen staan er, en die ga je nu veranderen zodat jij ook voldoet, slaat gewoon nergens op!

BTW

HET vliegtuig, Sigaretten, … die het laf vindT…

Of ga je nu zeggen dat je die eisen nu ook gaat veranderen, en dat het per vandaag opeens de vliegtuig is, omdat je het anders niet meer snapt?
Stakker…….
Vrees heeft een mens niet voor niets.
Het behoed ons voor vervelende situaties.

Ik heb er nog nooit van gehoord dat er een ongeval heeft plaatsgevonden omdat iemand vrees had? Of nerveus was?
@ marius

Oh, dus je leert ook anticiperen en reageren voor die 100 euro?

Goed zeg van die Slowaken, dat ze jouw iets aan je botte verstand kunnen brengen. Iets wat Nederlanders niet kunnen!
@Benjamin..

ja.. blijf mensen maar aanvallen als ze een spelfoutje maken. Alsof het daar nu om gaat hier.
Wat een arrogante **edit** ben jij zeg!
Ik denk juist dat de meeste ongevallen veroorzaakt worden door arrogantie! Door jou dus.
De ‘ik’ ben beter als jou mentaliteit.
Ondertussen geen enkele vraag van mij beantwoorden.. omdat je het ook niet weet, natuurlijk! haha…
ik praat pas weer met je als je die vragen beantwoord. Tot die tijd.. toedeloe.
@ Marius

Vragen? Of je laf bent?

Nee je bent niet capabel genoeg om auto te rijden en te dom om dat te beseffen.

Stond in feite ook in dat vorige stukje, maar begrijpend lezen is nog te moeilijk. En dat wil autorijden……
PS

Ik wil niet kinderachtig zijn hoor.

Maar het is niet

De ‘ik’ ben beter als jou mentaliteit

maar

De ‘ik’ ben beter DAN jou mentaliteit ( er is in dit geval namelijk geen sprake van gelijkheid)


En ja, dat is iets wat spellingscontrole er niet uithaalt. Jammer, zo je best gedaan val je nog door de mand.
@ Marius 29 March 2009 om 23:15
Natuurlijk mag het, maar dat wil niet zeggen dat je het moet doen.
Daarnaast ben ik het helemaal met Benjamin eens, als je niet in Nederland kan slagen ben je niet geschikt om hier te rijden…

@ Benjamin
Eigenlijk is het ‘De ‘ik’ ben beter dan JIJ mentaliteit. Foei! ;)
wat een verschrikkelijke **edit** zijn jullie , opgeblazen arogante nederlandse juppies volgens mij zijn jullie zelf examinatoren , wat ben ik blij dat ik van braziliaanse afkomst ben daar gaan de mensen met respect om met mekaar
-edit: nutteloze bijdrage-
ohhh al wakker arogante juppie , zeker geen werk of ben je nog een schooljochie , weet je wat ze met zo een debiele figuren als jij doen doen in brasil ?
je kunt 3 maal raden
Heren, laten we het netjes houden. De volgende die begint te schelden krijgt een ban, elkaar uitschelden doe je maar ergens anders.
Het nivo van de discussies hier is gezakt tot het absolute dieptepunt..met “didact” Benjamin die zichzelf buitengewoon intellectueel acht..destijds waarschijnlijk met veel mazzel een rijbewijs gehaald heeft, en thans niets beters te doen heeft dan met een surplus aan arrogantie mensen, die wars zijn van burocratie (hun goed recht btw) op de kast te jagen…en passant ook nog even optredend als schoolmeester door ze op taalfouten te wijzen..een “geniale” proleet…maar wat een geruststelling dat hij ons laat weten dat er toch nog dingen zijn die zelfs hij niet kan..

Maarruh, het Slowakije verhaal werkt 100%, en is lang niet zo burocratisch als in NL en een ieder staat het vrij om daar om wat voor reden dan ook gebruik van te maken..moraalridders, pessimisten en arrogante vlegels a la benjamin maken helaas ook deel uit van de maatschappij, maar vormen gelukkig geen enkele belemmering om je droom waar te maken en gewoon je rijbewijs te halen op die wijze die jij passend vind en waar jij je lekker bij voelt.

Amen
Mijn buurman werkt bij het CBR. Ik vertelde hem over dit draadje. Ze worden daar qua inhoud regelmatig benaderd op een manier zoals ook hier gebeurd.

Het CBR herkent echt wel dat er mensen zijn die onder normale examencondities anders presteren dan wanneer ze gezellig met de instructeur ernaast op de weg zitten. Ze hebben voor die mensen daar samen met rijschoolhouders speciale programma’s voor opgezet.

Maar het CBR wordt ook door de maatschappij afgerekend. Als het CBR mensen rijbewijzen gaan verstrekken die vervolgens geheel inbekwaam zijn om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen, is het hun door de maatschappij gedelegeerde verantwoordelijkheid om aan deze mensen geen rijvaardigheidsbewijs toe te kennen.

Amen ook hier!
@ Paulien

Waarom zou je je rijbewijs in Slowakije gaan halen. Als het CBR, wat onafhankelijk is, zegt dat je niet goed genoeg rijdt dan is de kous toch af. Wat houd je jezelf dan voor? De droom van een rijbewijs? Een rijbewijs krijg je niet zomaar, daar moet je iets voor kunnen, net zoals voor heel veel dingen in het leven. Waarom ga je dan een roze papiertje halen terwijl je dondersgoed weet dat je niet goed genoeg bent om de weg op te gaan? Leg de schuld niet bij het CBR of bij de maatschappij. Er is nou eenmaal een systeem met eisen die voor iedereen gelden!
goed zo paulien , zo denk ik er ook over
laat die zogenaamde hoogbegaafde neanderthaler svp op houden hier mensen te provoceren , je hoort hier niet thuis op dit forum ga een debat voeren in de tweede kamer of zoiets .
@ Benjamin,

Ik praat helemaal niet over CBR, ik heb ook geen examenvrees, ik heb in NL destijds B gedaan en onlangs wou ik A hebben en BE en toen heb ik met mijn toenmalige vriend gezocht naar een mogelijkheid om dat snel en efficient te doen..niet omdat we het in NL niet zouden kunnen, maar omdat we geen behoefte hadden aan burocratie en andere toestanden..In NL willen ze altijd t braafste jongetje van de klas zijn, de lat ligt altijd extreem hoog hier en iedereen weet het altijd beter (bekend gevoel? ;-)). Nergens in de EU heb je een fenomeen als chauffeursdiplome bijvoorbeeld, enkel in NL..impliceert dat dan dat er alleen in NL goede chauffeurs rondrijden? Natuurlijk niet. Het is alleen weer een extra (financiële) horde die je moet nemen..weer 1500 euri..En zo zijn er legio voorbeelden te noemen, de anticipatievragen bij het theorie-examen etc..Allemaal zaken die bij mij weerstand oproepen. Ik ben een vrijbuiter, iemand die wars is van dit soort overmatige burocratie..En dat is mijn insteek geweest voor Slowakije destijds..ik heb er absoluut geen spijt van en zou het zo weer doen..

Maar ik weet ook…onbekend maakt onbemind…however, we leven niet meer alleen in Nederland maar in de EU, dat betekent dat je daar waar het jou het beste aanstaat je rijbewijs kunt halen..dat Europawijd grensoverschrijdend denken, dat heeft nog niet helemaal postgevat bij de meeste mensen, daarnaast laten veel lieden zich ook nog leiden door een overdaad aan chauvinisme..
@ Paulien

Knap hoor, zoveel onzin opschrijven

In hoeverre is er eigenlijk sprake van een bureaucratische rompslomp rondom het behalen van een rijbewijs. Lessen kan meestal binnen een week, waarna je theorie examen moet doen en tijdig een praktijkexamen moet reserveren. Je hoeft nergens formulieren in te vullen en je bent ook geen maanden kwijt aan procedures. Als je nu start heb je over 30 lessen je rijbewijs. Anticipatievragen zijn juist heel belangrijk. Zoals ik al eerder aangaf is autorijden voor 90% anticiperen en reageren. En natuurlijk ligt de lat hier hoog, als je ziet op hoeveel verkeer je hier moet reageren, dat komt bijna nergens anders voor.

Ik ben wel met je eens dat 1500 euro veel geld is voor een rijbewijs. Maar je kan niet ontkennen dat je er wel veel voor terug krijgt. Je huurt 30 uur lang een auto met kosten en instructeur, je krijgt je examens etc etc.

Ik denk dat de mensen die in Slowakije een rijbewijs halen hier van een koude kermis thuiskomen. Als je hier niet slaagt voldoe je niet aan de naar mijn mening minimale eisen van de staat. Die eisen zijn al helemaal niet hoog. Als je een beetje kijkt en hier netjes rijdt ben je al voor 90% binnen. Wat jij doet is ongetraind een papiertje halen wat op die manier geen waarde meer heeft. Het rijbewijs is een certificaat wat eigenlijk zegt: Ik ben goed genoeg bevonden om te mogen rijden door de gestandaardiseerde eisen van de staat. Jij zegt nu: Ik heb dat papiertje, dus ik kan rijden. Ik kan niet motorrijden. Kan ik dat opeens wel als ik in slowakije een roze kaartje ophaal? Nee dus, wie houd ik dan voor de gek, mezelf toch?

Stop ermee mensen te overtuigen dat dit een goede manier is om je rijbewijs te halen! Haal het hier of haal het gewoon niet.
dus mensen van heel europa mogen volgens jou niet in piepklein nederland rijden , geen auto,s , motoren , trucks , etc. etc. dus ook geen import , export meer , prima voor de economie ben jij god of zo ? je bent van de ratten besnuffeld , je ligt de hele boel hier op te naaien , mogen ook piloten niet meer landen in schiphol omdat ze geen opleiding in nederland hebben gevolgd ?

wat jij doet is discremineren , weet je wat ze moeten doen met jou , bij bijzonderheden in je rijbewijs vermelden ( ALLEEN GELDIG IN NEDERLAND )
@ Ricardo

Hoezo je trekt dingen uit zijn verband…

Hoeveel buitenlandse auto’s zie je hier rondrijden? 2/3 per week? Complete onzin dus dat argument.

Er zijn genoeg landen zoals Frankrijk Engeland Duitsland Zweden Noorwegen Italië en ga zo maar door waar de eisen net zo hoog of misschien nog wel hoger zijn. En dat niveau kan je gewoon niet eisen van oost europese wegen omdat het verkeer daar compleet anders is. Ik weet zeker dat de eisen in Duitsland nog vele malen hoger liggen dan hier. Nu ga je net doen alsof wij de enige zijn met deze eisen en dat het overal makkelijker is. Als het overal veel makkelijker zou zijn zou ik niet naar Slowakije gaan, dan zou ik in Belgie of Duitsland afrijden. Maar dat doen jullie niet omdat jullie daar ook keihard falen. Koop eens een spiegel en kijk eens naar jezelf, als je niet geschikt wordt bevonden moet je je daarbij neerleggen en niet via omwegen toch een rijbewijs gaan halen. En kap ermee mensen persoonlijk aan te vallen, getuigt van een tekort aan goede argumenten.

Het enige argument wat ik kan bedenken voor het halen van een rijbewijs in Slowakije is de prijs. Aan de andere kant, ik kan er ook 1 voor je printen, is ethisch gezien evenveel waard toch?
jij houdt maar niet op met je vooroordelen he iritant ventje , ik ben zelf ben vrachtwagen chauffeur en zit al 32 jaar op de weg door heel europa , de meeste ongelukken gebeuren door zo een ego trippers zoals jij heb in die jaren heel veel gezien op de openbare wegen , jij moet een spiegel kopen en naar die arogante discriminerende kop van je kijken
als ik jou was zou ik maar niet gaan rijden over de grens , blijf lekker met je karretje rond toeren hier in nederland met een sticker achter op je achterruit met de tekst ik heb mijn rijbewijs in nederland behaald en ben ontzettend arrogant en discriminerend , eens kijken hoe lang je rond rijdt met je karretje
ik hoop je dan een keer tegen te komen met mijn truck
@ Francesco

Bedankt voor de toevoegingen man, een beetje schelden hier, bedreigen daar. Laat goed zien wat voor niveau jullie zijn. Ga je verkeersproblemen ook zo te lijf? Niks praten maar schelden? Ga je daar ook stoer doen met je truckje?
nee mannetje , jij begint hier op dit forum echt de held uit te hangen hoe goed jij niet bent en andere mensen te discrimineren jij hoort niet thuis op dit forum , en hoe durf jij over niveau te praten niet normaal meer je moet echt naar een heropvoedingskamp opnieuw opgevoed worden daar wordt je geleerd hoe je met MEDEMENSEN om moet omgaan , kijk maar eens terug in de geschiedenis waar discriminatie toe lijdt , want dit is het pure dicriminatie van medemensen je bent niet alleen op deze wereld

laat ons met rust en ga een forum openen voor arogante discriminerende ego trippers , echt een mooi clubje mekaar
Goededag mensen,

heb dit forum al meerdere keren bekeken en gelezen,

maar nu wordt er niet echt meer over een rijbewijs gepraat maar alleen nog maar over de persoon die wel of niet beschikt over de kwaliteiten om zo nodig een rijbewijs te halen

Wees eens vriendelijk en kom met goede oplossingen ;-)

en niet met kritiek over persoonlijke kwestie

Kom op he positief :P
goed zo ruud , eindelijk een normale reactie zonder discriminatie en vooroordelen , dit forum is er voor ervaringen uit te wisselen voor het behalen van het rijbewijs in heel europa ( EU landen )
@ francesco

Dit is geen forum, en ik weiger me ook te verlagen tot geschreeuw en gescheld. Voegt helemaal niks toe en ik zal ook niet meer reageren tenzij er iemand met een normale reactie komt.
Jah toch, er zijn al heel wat mooie manieren gevonden om je rijbewijs te halen en hoe meer manieren die er gevonden wordt meer hoe beter dit forum wordt

vindt het verder wel heel fijn dat het al zolang actief is en dat er nog steeds nieuwe berichten bij komen

keep up the good work ;-)

groetjes
je hebt je zelf verlaagd tot een dieptepunt , lager kun je niet zakken door medemensen te beoordelen , veroordelen , discriminatie , etc etc
blijf in je piepklein wereldje van vooroordelen zonder andere mensen te kwetsen en uit te dagen .

laat ons met rust
wat ben ik blij dat jij ermee kapt,dat gezeik van jou ben ik ook zat
je heb zeker een eigen rijschool???????????
bang om klanten te verliezen BENJAMIN
@iedereen hierboven: kunnen we het een beetje gezellig houden? Als mensen zich blijven misdragen krijgen ze van mij hoogstpersoonlijk een IP-ban en kan je het reageren wel vergeten.
Hoi allemaal,
Jammer dat dit forum nu doordrenkt is met no sense.
Ik heb er mijn voordeel uitgehaald, ging niet echt vlekkeloos maar ben ik blij dat ik dat stukje plastic op zak heb.
Goede hoop had ik dat anderen net als ik ook die kans gegund zou worden zelf de keus te maken hoe en waar het fel begeerde rijbewijs te verkrijgen.
Zonder tussen komst van pessimisten, chauvinisten en zwartkijkers.
Waarom elkaar niet in de waarde laten en mekaars besluiten respecteren.
Voor hen die toch voor Slowakije kiezen:
“Don’t let today’s disappointments cast a shadow on tomorrow’s dreams.”
Mijn postvak kan al die onzin niet aan,be kind to one and other.
@ Gisela

Waarom heb je je rijbewijs in Slowakije gehaald? Ging dat puur omdat je het in NL te duur vond, kon je niet slagen in Slowakije? Als je perse je rijbewijs in het buitenland wou halen waarom ging je dan niet naar Duitsland of België?

@marie

Ik ben geen instructeur en ook geen rijschoolhouder.
WARNING : er is sinds kort een agressief virus in omloop met de naam WORMETTERBENJAMIN , dit virus is hoogst agressief voor uw computer , scan uw computer 2 x daags om dit virus te verdelgen mail dit belangrijk bericht door aan uw kennissen en familie
@patrick schrijft:
25 March 2009 om 14:50

Hallo

Ik zie hier allemaal moeilijke en erg verre conclusies.

Voor 2200 een rijbewijs? excl reiskosten naar slowakije??.

Erg belachelijk!!!.

Daarom ben ik er nu wat Nederlandse Geregistreerde Rijbewijzen kan verstrekken voor 1250,00 euro!!.

Hiervan is net de procedure als bij slowakije 500,00 vooruit en de rest bij aflevering.

mail naar [email protected]

Vriendelijke Groeten

Patrick.

P.S. heb al diverse mensen gelukkig gemaakt die zelf als eens zijn aangehouden, zoals ik al zei [email protected]wie heeft ervaring met deze patrick????
mijn god , ik heb dit hele forum gelezen en tot de conclusie gekomen dat die benjamin een vreselijke iritante opgeblazen discriminerende etterkop is , alsof ze in de rest van europa niet kunnen rijden , laat die mensen met rust jij oproerkraaier , zo een mensen als jij moeten ze isoleren je hoort niet thuis in deze maatschappij , ga ergens zitten op een onbewoond eiland of zo
wat een opluchting we zijn van onze kwelgeest af, nu wordt ons forum weer normaal dus mensen kom op met nieuwe idieeen en ervaringen van rijbewijs halen op een normale en goede manier in slwakije
groetjes mensen
Hoezo patrick is een oplichter

Ik kan ook rijbewijs regelen, 500 vooruit, daarna hoor je nooit meer iets en post ik hier onder een andere naam dat die benjamin echt fantastische rijbewijzen levert….

Waarom gaan jullie niet afrijden in Belgie of Duitsland? Te moeilijk?
nee he , de site is weer besmet met het welbekende “etterbenjamin” virus
heb je niks beters te doen ga met je lego steentjes spelen of zo iets, want je hebt het verstand van een kleuter .

ben je ook zo een plaaggeest in je klas ? ik denk het wel heb jij wel een opvoeding gehad ?
@jeffry

/heb jij al een rijbewijs?
-edit: nutteloze bijdrage-
@ jeffry

Zo, das een nette reactie. Dieptepuntje hoor….

Sinds wanneer is het normaal om je rijbewijs in Slowakije te halen?
@benjamin

sinds wanneer is het normaal om mensen te discrimineren ?
als ik jou was zou ik nooit in de rest wereld op vakantie gaan , is je vader eximinator ? hi hi
Wie discrimineer ik dan jeffry? Lekker makkelijk om dat te roepen, doen al die minderheden ook altijd.

OT: een rijbewijs is roze.
de enigste minderheid in dit forum ben jij pipo , heb je ook een roze hemd aan , ben jij een juppie homo ?
Werd hierboven gevraagd sinds wanneer het normaal is om in Slowakije je rijbewijs te halen.

Wil ik toch even serieus antwoord op geven.

Sinds Slowakije lid is van de EU. Namelijk.
Sinds die tijd is het net zo normaal en legaal om het in Slowakije te halen, of in Duitsland, of in Texel…

en ja.. Belgie en Duitsland is inderdaad makkelijker als Nederland. Ken er diverse die daar heen zijn gegaan om hun rijbewijs te halen!
Als al die mensen ondermaats zijn, om te mogen rijden in Nederland, volgens Benjamins maatstaven… dan zou het een stuk rustiger zijn hier in de wijk. Ik schat 20% een buitenlands kenteken!
Om alle moeilijke wegen te vermijden mail eens naar [email protected]

Via deze man heb ik ook het rijbewijs verkregen zonder moeilijke wegen te doorstaan.

Het werkt en het is betrouwbaar!!! Wat de mensen hier ook zeggen.

Ik heb er een, mijn buurman, en 3 vrienden.

Al deze mensen hebben tot nu toe nog geen problemen gehad, terwijl 2 van deze mensen al zijn aangehouden en gecheckt

Geheel veilig dus!!!


email naar [email protected]
@ Marius

20%, in de grensgebieden dan, maar verder echt niet in NL.

En de enige reden om voor Slowakije te kiezen is omdat het daar makkelijker is dan hier of in de buurlanden. Prijstechnisch gezien kan je zeggen, ik vind het in NL te duur, maar je gaat me niet vertellen dat je rijbewijs goedkoper is in Slowakije na alle reiskosten. Geef dat dan wel eerlijk toe, en zeg niet dat je naar Slowakije gaat omdat het een EU land is of omdat je de soep daar zo lekker vindt.

@Kees

Kan best, maar ik heb dezelfde reactie met dezelfde beloftes hier al een paar keer langs zien komen, beetje tell sell niveau…

@AB
Volgens mij maakt Kees reclame voor een dienst, ik ken de huisregels van AB niet uit mijn hoofd, maar is AB er dan ook mee akkoord als ik hier reclame ga maken voor iets anders?

Nieuwe Abswing ofzo? Ik heb m zelf ook! Koopje! FiPoo!1!11!
o ja hoor. Wil voor mezelf best toegeven dat ik het niet voor de goedkopere prijs doe, maar gewoon voor de slagingspercentage.
Al zal ik heus wel goedkoper uit zijn.. want in Nederland ben ik al iets van 5000 euro kwijt…

Hoe komt het eigenlijk dat mensen het wel oke vinden als je in Duitsland of Belgie afrijd, en niet in Slowakije? Lijkt mij pure discriminatie.. alsof het 1 of ander achterlijk volk is. Dat zie ik ook terug in opmerkingen als: ‘even een rijbewijs ophalen’.. alsof je daar helemaal niets hoeft te doen ofzo voor je rijbewijs.

Verder is de EU gewoon 1 gemeenschap. Net als de VS. Een rijbewijs gehaald in Missisippi is ook gewoon geldig in New York. En dan kan je ook wel zeggen, in New York is het verkeer heel anders! Moet je eens proberen, om daar te opperen dat, als je in New York wilt autorijden, je dat alleen mag doen als je DAAR je rijbewijs gehaald hebt!
@ Marius!

Laat ze toch in hun sop gaarkoken die moraalridders!! De mensen die in Slowakije hun rijbewijs hebben gehaald of daarmee bezig zijn moeten dat toch helemaal zelf weten… Er zijn altijd bekrompen kleinburgerlijke geesten die zelf compleet verstrikt zijn geraakt in de NL burocratie en die graag hun medemens ook zien struikelen als genoegdoening voor hun eigen miserabele levensweg..Smalltown mentality!

Discussie is compleet zinloos, voor deze lieden is de dorpsgrens het einde van hun benauwde wereldje..en het adagio “wat de boer niet kent dat vreet hij niet” is hun motto..

Om gebruik te maken van een volkomen legaal alternatief voor een bepaalde routine moet je een bepaalde instelling hebben..dat is niet voor een ieder weggelegd..fatalisten zullen er altijd zijn en blijven, maar het is niet interessant om daarmee in discussie te gaan…dat doe je met een jehova getuige aan je deur ook niet, niet omdat je een hekel aan hem hebt, maar simpelweg omdat t zonde van je tijd is..!!

Cheers!
@ Marius

5000? ik was iets van 1200 kwijt, maar dat kan ook aan het aantal lessen liggen…

Ik blijf erbij dat je in feite je rijbewijs niet verdiend, het zal vast wel legaal zijn, maar blijkbaar voldeed je niet aan de nederlandse eisen. En dan kan je roepen dat Europa hetzelfde is als de VS maar die vlieger gaat niet op aangezien EU een soort van vereniging van landen bij elkaar is die afspraken met elkaar hebben gemaakt, waaronder een monetaire unie, douane unie, Schengen verdrag etc. Het blijven hierdoor wel aparte landen met eigen regeringen. De VS is echt 1 land, met 1 regering, 1 rechterlijke macht etc.

@ Paulien

Je bent wel gevaren aan het creëren op deze manier. Laat die mensen die het niet kunnen halen alsjeblieft reizen met het OV. Hoe meer mensen op deze manier aan hun rijbewijs komen des te onveiliger wordt het. Denk je nou serieus dat ik opeens motor ga rijden als iemand A erbij zet op mijn rijbewijs? Natuurlijk niet, omdat dat papiertje niet automatisch betekent dat ik ook kan rijden. Ik ga pas motorrijden als ik geslaagd ben voor mijn motorrijbewijs. Stel dat ik dan aangehouden wordt dan kan ik via mijn rijbewijs laten zien dat ik geslaagd ben. Je betaald echt niet voor dat stukje plastic, maar voor de lesuren, autohuur etc etc etc.

Ik blijf het belachelijk vinden dat je mensen aanraad de weg op te gaan zonder dat ze weten hoe ze moeten omgaan met verkeer.
@ Benjamin,

Zoals gezegd heeft t totaal geen zin om in discussie te gaan, daartoe laat ik me dan ook niet verleiden. Vind het wel bijzonder storend en respectloos dat je er zonder meer van uit gaat dat je het Slowaakse rijbewijs niets voorstelt!

Eigenlijk zeg je dat men in Slowakije continue en met voorbedachte rade lieden die niet kunnen rijden een rijbewijs verstrekt..wat een ongelooflijk kortzichtige visie zeg.. Je kunt t ergens niet mee eens zijn, prima, maar daar houdt het mee op.. En dan ook nog en passant allerlei mensen afschilderen als incapabel..alsof je hen en hun rijstijl allemaal persoonlijk kent… toon ns respect voor je medemens ipv hooghartige kortzichtige arrogantie..

Vrolijk pasen alvast uncle Ben…

Jij jouw meug ik de mijne..
Je hoeft mij niet te vertellen dat de VS 1 land is. Zo achterlijk ben ik ook niet.
Ging er om dat de situatie vergelijkbaar is! Als je dat niet begrijpt, ben je gewoon dom.
Dat de EU meerdere landen zijn, en de VS maar 1, is zuiver bureaucratisch en verschil van bestuur. Maar ook daar heb je tussen verschillende staten toch echt andere wetten! Dus 1 rechterlijke macht, ja, maar ook ieder hun eigen rechters. Ook de EU heeft een Europees Hof.. Kijk eens aan… net als in de VS!
Maar ging mij om de andere overeenkomst.. dat iemand die op het platteland zijn rijbewijs haalt, ook gewoon in New York mag rijden.

Trouwens.. ik hoef niet zo ver van huis.. in Engeland les je en rij je af in buitenwijken. onder in de binnenstad of snelweg te komen. En ze rijden nog links ook! Maar die mogen wel gewoon in Nederland aan het verkeer deelnemen.
Maar medelanders die daar hun rijbewijs hebben gehaald, in Engeland dus, zullen van jou dus wel niet mogen, toch?
@ Marius

Zeg dan niet eerst dat Vs en EU hetzelfde zijn…

Waar ik me aan erger is dat jullie net doen alsof de standaard die hier, in West Europa, geldt even hoog is als in Slowakije. De examens zijn in Duitsland Belgie Nederland Frankrijk Groot Brittannië even zwaar omdat de verkeerssituatie gelijk is. Ga je veel verder kijken, Slowakije Roemenië of zelfs de VS (waar je al vanaf je 16e mag rijden) dan zul je zien dat de eisen daar veel lager liggen. Dat heeft ook zijn reden en dat kan nooit gelijk zijn. Het verkeer in Slowakije is veel minder druk/intensief dan hier. In de VS kan je vanaf je 16e rijden omdat de max snelheid daar 100 is en alle auto’s automaat zijn.

En dan maakt het mij niet uit of het legaal is, de gewetensvraag is of je wel wilt rijden in dit verkeer terwijl je weet dat je niet capabel bent.

@ Paulien

Voor een lesje kortzichtigheid moet je je eigen reactie eens teruglezen, en dat heeft wat te zeggen over mij…..
Ben.
enige wat je doet is steeds dezelfde standpunt herhalen. Lekker vruchtbaar voor een goede discussie.

Maar met die laatste opmerking.. daar kunnen we eindelijk wat mee!
Deelnemen aan het verkeer terwijl je weet dat je niet capabel bent..
en daar wringt nu juist het misverstand!
We hadden het al eens over moed… nu.. je zou wel heel erg moedig moetgen moeten zijn om met 120 km per uur over de snelweg te razen, als je weet dat je niet capabel bent.. toch? En het waren toch laffe mensen?

De waarheid is juist.. dat het om mensen gaat die WEL van zichzelf vinden dat ze capabel zijn.. snappie em? Het is alleen zo dat bepaalde ANDERE figuren voor hun uit willen maken dat ze niet capabel zijn!
op de weg vindt iedereen zich superman, en dat is nou juist het punt. Iedereen vindt van zichzelf dat ze geweldig en foutloos rijden.

Het is hetzelfde als een beschermde titel orthodontist. In nederland is dat een opleiding van 5 jaar terwijl je in belgie na 1 jaar al orthodontist bent. Zijn die even goed? Denk het niet als de 1 5 keer meer heeft gestudeerd. De belg zal dan ook hier niet de titel orthodontist mogen voeren.
@benjamin

per toeval ben ik op deze site terechtgekomen , ik kan mijn ogen niet geloven wat hier allemaal staat , ik zelf ben van slowakije en woon al 12 jaar in nederland , wat hier staat is pure discriminatie niet normaal meer , ik met nog 8 collega’s allemaal van slowakije zitten elke dag op de nederlande wegen en hopen dat we jou eens tegen komen arogante kwast die je bent , je bent hier buitenlanders haat aan het kweken , blijf vooral zo doorgaan

voor de andere mensen die nog geen rijbewijs hebben , bij ons kunnen jullie een perfecte rijopleiding krijgen en vervolgens examen doen volgens de europese wet !!!!!!
hehehe.. Bennies visie is zo eenzijdig, dat ik inmiddels al weet wat hij gaat schrijven, nog voordat hij het zelf weet ;-)
Kan er niet eens meer boos om worden, alleen nog om lachen.

Maar nu heb ik hem toch aardig beet. Bennie spreekt zich nu aardig tegen, toch? Aan de ene kant zeggen, mensen die zich niet capabel genoeg vinden, en aan de andere kant voelt iedereen zich natuurlijk superman. Ziezo, klemgeluld!

Toch weer een serieuze vraag… als wij dan niet zelf kunnen beoordelen of we goed kunnen rijden, wie dan wel? Volgens Bennie is de examinator de enige die dat juist kan beoordelen. Die moet dat doen in een half uur in een NIET NATUURLIJKE situatie! Ik denk, dat een instructeur, die al tientallen uren letterlijk naast je heeft gezeten tijdens het rijden, beter kan beoordelen of je kan rijden dan die examinator!
In ieder geval weet ik zeker, dat, in mijn geval, wanneer meerdere instructeurs hebben gezegd dat ik er klaar voor ben, of zelfs hebben gezegd, jij gaat wel slagen! Dat die het beter kunnen beoordelen dan een zekere pipo die me niet kent en nooit heeft gezien? Maar nee, Bennie weet het beter, ik hoor niet op de weg thuis! ;-)

En ook nu weet ik al wat die dan gaat zeggen, die pipo…. het is net een vastgelopen LP… blijven herhalen: ‘als je dan zo goed kan rijden, waarom heb je dan nog geen rijbewijs’….. met kringetjes draaien kom je geen cm vooruit in een discussie. Dus ik zeg voor de laatste keer: Omdat het systeem in Nederland verrot is!
En ik heb al een betere systeem genoemd… die ga ik niet alla Bennie herhalen, maar dat is zeg maar hetzelfde systeem als de scholen hanteren. Waarbij dan, zeg maar, de TTT en het examen allebei voor 25% meetellen.
Als je je superman waant, dan is een half uurtje perfect rijden toch geen enkel probleem…..pipo……

Daarnaast, pipo, is een rijlesinstructeur niet 100% objectief. Die kijkt niet dwars door je heen, weet niet hoe je reageer onder stress, als er iets fout gaat. En daar wrikt nu juist de schoen. Natuurlijk kan je zonder verkeer, met iemand naast je perfect rijden. Maar nu onder stress, met veel verkeer. Dan staat het zweet in je bilnaad en dan moet je tonen dat je echt kunt autorijden. En daar val je door de mand en als er iemand naast je zit die moet beoordelen ben je gestresst en rijd je slechter.

Natuurlijk mag niet iedereen beoordelen of jij goed genoeg autorijdt. Anders zou ik je ook een rijbewijs kunnen verstrekken.
je blijft maar discrimineren , jij voelt je heel sterk achter je toetsenbord lafaard wij slowaken rijden veel beter dan zo een stiekeme arogante pipo als jij , zo een juppie figuren als jij veroorzaken de meeste ongelukken
@manfred

Leer eerst een spellen, dan praten we verder…
zie je weer spelfouten iritant ventje , hier gaat het om rijbewijzen !!!! ga jij eens slowaaks schrijven eens kijken hoeveel fouten je maakt , je meent echt dat je zo verschrikkelijk intelligent bent , je bent gewoon de boel hier op aan het naaien en verschrikkelijk jaloers kaaskop , blijf je maar verstoppen achter je toetsenbord laffaard ,
ga je nooit op vakantie ? zo een randdebielen als jij lusten we rauw
Leer eenS spellen

de pot verwijt de ketel weer…
@ manfred
Juist, en jij verstopt je niet achter je toetsenbord zeker? Doe is effe normaal man…
@manfred

maak je niet druk.. de enige reden waarom bennie zo op spelfouten let, is omdat hij geen goede argumenten kan verzinnen ;-)
@ra999

ben je ook tegen rijbewijs slowakije ?
Stomphorstje is goedkoper!!


mail toch naar [email protected]
kees oplichter
Hallo mensen geloof niet in Kees, en ene michel, alle twee zijn oplichter, en hebben overal in NL katvangers. mensen trap er niet in. want dit bestaat niet.

niet doen zaken met KEES of Michel uit maastricht.
Denk ook niet dat er veel mensen intrappen, die Kees.
Als je het genoemde emailadres invoert bij Google kom je ook een link van http://www.internetoplichting.nl/be tegen. Helaas zijn de topics verwijderd, maar dat Google daarmee komt zegt al genoeg.

Zonder een vorm van examen je rijbewijs halen, hier of in het buitenland, is gewoon onmogelijk.
Ik mag volgende maand BNOR doen, eindelijk.
BNOR ?
Is dat ook niet een vorm van een ‘makkelijk’ examen? waarbij je meer op je gemak word gesteld?
Zou dat dan wel mogen van de rijbewijspolitie hier, op het forum? Die vinden dat je met gierende zenuwen ook gewoon in Nederland moet kunnen afrijden, omdat je het anders niet waard bent om te mogen rijden hier?
@benjamin juppie

heb je al veel lessen gehad deze week ? je haalt het nooit als ik jou was ging ik voor een fiets kijken is ook nog super gezond , wel op het fietspad fietsen !!!
@Allegro.

Kan natuurlijk ook dat kees slechts een zaak aandacht heeft gegeven op die site.
De topics zijn wel verwijderd, sterker, heel de site is uit de lucht. Maar gelukkig hebben we de cache nog, en heb ik het nog terug kunnen halen.

Marktplaats: Notebook Sony Nieuw in doos en Serieus thuiswerk
« Gepost op: Januari 30 2009, 21:58:33 »

——————————————————————————–

Advertenties zie bijlages. Zijn van dezelfde adverteerder!

Mail gestuurd voor Sony notebook. Reactie:

Beste xxx

bedankt voor U interesse in deze notebook.

echter dient U de verzenkosten van 14,95 vooruit te voldoen.

Dit kunt U doen via ideal,telefoon(internetbankieren). 100% veilig!

Nadat de betaling rond is wordt U doorverwezen naar de desbetreffende pagina om deze notebook te bestellen met acceptgirokaart.

Wees er snel bij want ze gaan snel eruit!.


Klik hier http://www.mollie.nl/partners/betaal/?partnerid=196075&id=541965


Graag ontvang ik een bevestiging na afloop.

Bij voorbaat dank
Michel
Klantenwerving


Even later kreeg ik ook nog deze mail:

Hallo


Het proces zal na betaling circa 5a7 werkdagen duren.

Ik zie U respons graag tegemoet.


Bij voorbaat dank
Michel


P.S. Dit is een beveiligde server waar alleen bedrijven met kvk en btw nummer terecht kunnen!!!

Afzender bert stomphorst ([email protected])
IP-adres: 87.209.154.141 (ip141-154-209-87.adsl2.static.versatel.nl)


De link in de advertentie voor thuiswerk (zie bijlage) leidt naar:
http://www.mollie.nl/partners/betaal/?partnerid=196075&id=541095

Dit lijkt wel heel erg op oplichting, daarom plaats ik deze informatie hier.
@Allegro ..
@Marius ..

goed speurwerk jongens .. alleen daarvoor zouden jullie al een rijbewijs moeten krijgen ..
@Marius

Bedankt voor de tekst van die link, kreeg zelf de cache niet te pakken, maar misschien niet genoeg gezocht. In elk geval is dat een slecht teken natuurlijk..

Inderdaad is BNOR een speciaal examen, maar zeker niet makkelijker. De eisen zijn hetzelfde, maar men houd rekening met jouw specifieke situatie.
Je komt echter niet zomaar in aanmerking, je MOET 4x gezakt zijn EN echt kunnen rijden. Anders laten ze je echt niet achter het stuur kruipen.
En zelfs DAN kan je zakken (wat me 6 jaar geleden 2x gebeurde), gewoon omdat ik te zenuwachtig was. Hopelijk gaat het nu beter.

Je hebt inmiddels ook op proef het faalangst-examen van het CBR in sommige regio’s. Is een beetje hetzelfde idee als BNOR, maar dan kan je rijschool het direct aanvragen zonder dat je 4x moet zijn gezakt.

BNOR: http://www.cbr.nl/1117.pp
Faalangst-examen: http://www.cbr.nl/10842.pp
@lincoln

Bedankt, maar ik verdien hem liever gewoon met goed en veilig rijgedrag! :)
Ach .. misschien krijg je hem erbij als je een laptop koopt bij hem ;)
@Allegro

Ja, ik weet het.
Maar ik hoop dat je weet wat ik bedoel…
Er is hier een figuur aan het rondhangen, die van mening is, dat iemand, die niet tegen de stress van een examen kunt, degeen dus ook niet rond mag rijden in Nederland. Dus die figuur zal dan ook wel tegen zon faalangstexamen zijn.. denk ik. (als hij consequent is).

Zelf ben ik van mening dat het onzin is, omdat je verder, als het goed is, nooit meer in zo’n situatie komt in het dagelijks verkeer! Gewoon een bijrijder hebben is heel wat anders… waarom? Want dan ben JIJ gewoon de baas, de bestuurder! En is degeen die naast je zit niet degeen die verder je leven bepaald verder.
En verder heeft de stress van het examen niets te maken met de stress in het verkeer. Is gewoon heel anders.
Als het zo zou zijn dat je met elke stresssituatie om zou moeten kunnen gaan in het verkeer, dan zou je ook examen moeten doen bijvoorbeeld met een vrouw op de achterbank die op het punt staat om te bevallen en de longen uit het lijf schreeuw… ik noem maar even een voorbeeld. Zou iemand als Ben dan ook slagen? Weten we niet he.. zouden we moeten proberen he?
Betreffende dat emailadres over die rijbewijzen, een vriend van me had ze gemailed uit interesse (heeft al z’n rijbewijs, maar was benieuwd), dit kreeg hij terug:

“From: [email protected]
To: johan
Subject: RE: Rijbewijs B en A?
Date: Sun, 12 Apr 2009 17:12:41 +0200
Beste Johan

Wij verstrekken inderdaad officiele rijbewijzen(nl) die geregistreerd staan bij het Cbr en Gba(gemeentelijke basis administratie).

Het totale kosten plaatsje voor auto B en Motor A zijn 2500,-.

Absoluut vragen wij een vooruitbetaling van 1000,-

Waarom?. In het verleden zijn vele klanten geweest die het laatste moment er toch vanaf zagen.

Dit kosste ons een fortuin en zijn wij dus niet meer bereid de schade te betalen als U voor wat voor een reden niet kunt komen.


Het totale proces duurt 7 werkdagen en wordt persoonlijk bij U afgeleverd.

Op de plaats bestemming kunnen de documenten in mijn bijzijn gecheckt worden.Hierbij betaald U de resterende 1500,-

Wel is het belangrijk om na betaling een foto toe te mailen en U voledige namen,inclusief geboortedatum en plaats.

Wij hebben al vele mensen happy gemaakt met documenten zoals Diploma’s Rijbewijzen enzovoorts.

WIj houden U uiteraard om de 2 dagen op de hoogte.

Het totale proces zal echt niet langer duren dan 10 dagen(hebben wij nog niet meegemaakt).

Ik hoop U hiermee voldoende te hebben geinformeerd, en zie U respons graag tegemoet.


Bij voorbaat dank
Micheal


——————————————————————————–
From: johan
To: [email protected]
Subject: Rijbewijs B en A?
Date: Sat, 11 Apr 2009 20:59:56 +0200

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb vernomen dat u op een makkelijkere manier aan rijbewijzen kunt komen.
Is dit correct?

Ik ben zelf geinteresseerd in B (auto) en eventueel A (motor, zwaar).
Wat zou dit kosten, en hoe gaat een en ander verder in z’n werk?
Ik heb geen theoriecertificaat, zak steeds met 20 fout. Is dit een probleem?
Ik heb wel een paar lessen gehad maar m’n instructeur wil niet verder tot ik m’n certificaat heb.

Moet ik iets aanbetalen, wanneer zie/krijg ik m’n rijbewijs?
Kan ik tussendoor op de hoogte blijven van de status, etc?

Alle info is welkom om tot een goede beslissing te komen.
Des te meer info, des te beter.

Met vriendelijke groet,

Johan”

Kijk naar wat er gevraagd en gesteld wordt (de theorie, etc was mijn idee), en je weet genoeg lijkt me.

Groeten,

Allegro.

Nu weer verder met legale en echte tips!
Kudo’s voor het speurwerk hoor! Ik sta dan wel niet achter het kopen/uit een ander land halen van rijbewijzen (zacht uitgedrukt) maar ik vind het gedoe eromheen wel erg interessant om te zien. Ik hoop niet dat er mensen daadwerkelijk zo wanhopig zijn dat ze dat stomphorst-gedoe gaan geloven.

Kan al die reclame niet even worden weggeëdit? Het is hier geen eBay…
BNOR en faalangstexamens juich ik juist toe. Ga niet via schimmige omwegen met oplichters in zee. Mijn beeld van afrijden in Slowakije is letterlijk 3 meter naar voren, 3 meter naar achteren en je bent geslaagd, en dan vind ik dat je dat rijbewijs niet waard bent.

En zoals je ziet wil stomphorst65 eerst ff 1000 euro van je hebben..


Het faalangstexamen duurt in de proefperiode langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 90 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig jouw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden.
In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om jou op je gemak te stellen. Want als jij je op je gemak voelt, dan presteer je het beste!

Hier ben ik echt niet tegen, als je hier goed rijdt bij die examinator hoef je toch niet meer naar Slowakije?

Conclusie: Slowakije is geen goede optie, het CBR zorgt zelf voor kandidaten met faalangst dmv speciale examens?
3 meter voor en weer terug?

Benjamin.. donder eventjes snel van dit forum svp.. totdat je weet waar je het over hebt?
@ Marius

Geef me 1 reden om voor Slowakije te kiezen behalve dan dat het daar niks voorstelt dat examen. Als je zo graag in Europa je rijbewijs wilt halen, wat is er dan mis met Belgie of Duitsland?
Er zit nogal een verschil tussen: Niets voorstellen, 3 meter voor en achteruit.. en het examen in Nederland.
Waarom denk je zo verschrikkelijk zwart/wit? Zit er bij jou dan echt helemaal niets ertussen?

Daar is het gewoon eerlijker. Dat is de reden.
In Nederland kan je al zakken voor een foutje wat iedereen kan maken.
Feit: als iedereen die nu een rijbewijs heeft, vandaag herexamen zou doen, dan zou ook ergens tussen de 70 en 80% gewoon zakken! Dus jij waarschijnlijk ook. Ergo: volgens je eigen definitie kan je dus ook niet rijden…
@benjamin

je bent echt een slowakije hater , 1 meter vooruit , 1 meter achter uit rijden
wat een onzin allemaal hoepel svp op van dit forum , dit forum is ervoor om ervaringen uit te wisselen over het rijbewijs op een normale en goede manier te halen , in slowakije kun je een heel goede opleiding en tenslotte examen doen op een normale manier , heb je geen angst om in de rest van europa rond de rijden randdebiel ? hou op met mensen lastig te vallen
LOL @ Slowakijehaterrr

-edit: rustig aan maar-
nee, jouw 3m voor en achteruit is lekker onderbouwd.
Heb je het zelf gedaan? Ken je iemand persoonlijk die het gedaan heeft?

denk het niet.
-edit: schelden doe je maar ergens anders-
trouwens…
volgens mij onderbouw ik mijn argumenten wel degelijk. in tegenstelling tot bennie…
die 70 a 80 % bijvoorbeeld.. die zou zakken van degeen die nu hun rijbewijs hebben, dat verzin ik niet zelf, dat is onderzocht!
Is dat eerlijk? Dat je beter moet rijden dan 70% van alle bestuurders voordat je ook mee mag doen?

Verder heb ik de Slokakaanse methode en apparatuur gezien, dus ik denk dat ik daar beter over kan oordelen dan bennie. maar ok.

Eerlijk? BNOR eerlijk? Het is niet zo dat je automatich die krijgt bij de 5e keer, zitten nog meer regels aan vast. wil ik het doen, ben ik verplicht NOG 4x te zakken! eerlijk? Het is eerst nog wat geld uit je kontzak trekken bedoel je!

maar laten we het de ANDEREN vragen. Die aan het meelezen zijn. Wie onderbouwd zijn argumenten beter? ik of bennie?
@marius

daar ben ik het 100 % mee eens Marius , het nederlandese systeem is puur op hoe kunnen we zoveel mogelijk euro’s plukken van rijbewijs kandidaten , in mijn ogen is dat hetzelfde als stelen ( legaal stelen ) hier in nederland denken ze dat ze de monopolie positie hebben en kunnen doen met de mensen wat ze willen maar dat is nu gelukkig voorbij door de europese unie , als je in slowakije kunt rijden volgens de europese regels dan heb je het rijbewijs in no time
-edit: schelden doe je maar ergens anders-
Hallo Paulien


Hallo

Kan iemand mij iets meer vertellen over de zaken tjechie???

Ik wil hier meer van weten aub.

Ben al 4x gezakt hier in Nederland n wil dus echt mijn rijbewijs behalen in het buitenland als dit makkelijker is


Graag van iemand informatie maakt iet uit wie
hehehe.. de benjaminhaters beginnen zich op te stapelen.. ;-)

en het rijbewijs word ook steeds moeilijker en moeilijker..
allemaal heel erg eerlijk, volgens onze ben.
Als het echt zo eerlijk is, moet iedereen die volgens de oude regels zijn rijbewijs heeft gehaald het toch opnieuw gaan halen? Of niet bennie?

@nico.
ik begrijp dat het veel werk is om de zeer vele berichten op dit forum te lezen.. maar als je die rijbewijs echt graag wilt, is dat toch een zeer kleine moeite?
hallo Nico ,

http://www.eu-fahrschulen-sofort.com dit is een professionele en betrouwbare rijschool volgens EU normen !!!!!!!
je kunt contact opnemen of mail sturen voor informatie bij Manfred

succes
@ Marius

Waar is de bronvermelding dan van die 80%? Helaas gelul dus….

De enige reden om in Slowakije je rijbewijs te halen is omdat je het daar gewoon kunt kopen. Je hoeft nergens echt aan te voldoen om te slagen.

Je gaat daar echt niet je rijbewijs halen omdat ze daar eerlijker zijn, of omdat het zo dichtbij is.

@jeffry en ricardo (what’s in a name?)

Stoer hoor, zo achter je toetsenbordje, kom maar lekker langs, ik wacht op het station…

Het is onzin om iedereen opnieuw zijn rijbewijs te laten halen, die mensen hebben bewezen dat ze konden autorijden in het verkeer van die tijd. In 1980 was het verkeersbeeld heel anders dan nu, daar kan je nu niks meer aan veranderen.

Ik ben wel voor een 5 jaarlijkse keuring en dan niet pas na je 65ste maar gewoon altijd.
@bennie

je had het over onderbouwing.. en nu wil je er ineens ook nog bronvermeldingen bij hebben? En jij? Jij hoeft niets… geen onderbouwing, geen bronvermeldingen…
Welk nummer van welk magazine het was, kan ik niet meer zeggen, maar met googlen kon ik ieg wel een oud artikel vinden waar 50% van de rijbewijsbezitters zakten.
http://home.telfort.nl/hajovoet/herexamen.pdf
maar met de strengere eisen en de veranderde regels zouden dat er nu ook wel minimaal 70 a 80% geweest zijn denk ik.

ok.. en nu jij… waar zijn je bronnen? met je 3 meter voor en 3 meter achteruit?
zeg maar waar ik je kan treffen vieze gluipert , dan verbouw ik je gezicht zodat je jezelf niet meer herkent , wat ben jij een hatelijk iritant figuur juppie kaaskop , je meent alles beter te weten
edit: juist ja, heel volwassen allemaal

slowakije is een prima manier om je rijbewijs te halen , ( en niet alleen te kopen , als je daar niet volgens de regels rijdt krijg je daar ook niet , je neemt er lessen en rijdt later af
@ jeffry

Ho ho, we hoeven niet gelijk met kaaskoppen te gaan gooien. :p
Benjamin kan best een eikel zijn maar waarom is ie dan een kaaskop?
Jij discrimineert binnenlanders! :p
Is bij wet verboden he….discriminatie dan.
die eikel van een benjamin doet niets anders dan discrimineren , slowakjie is een prima land om je rijbewijs te behalen

wat hij doet is slowaken discrimineren , is ook verboden door de wet
jij hoeft je niet aangesproken te voelen hoor
ik krijg echt de schijt van die iritante benjamin , alleen maar negatieve opmerkingen over slowakije , het is pure discriminatie wat hij doet

altijd minderwaardige opmerkingen over medemensen , hij voelt zich echt een wundermensch , zum kotsen zeggen ze in deutsland .
@ Marius

Er zakte volgens jouw Autoweektest minder dan de helft, en daarnaast waren het mensen die pakweg 30 jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald. Juist daarom is het verstandig iedereen elke 5 jaar opnieuw af te laten rijden. Op die manier schoon je de wegen op van mensen die niet meer voldoen en dus ongelukken veroorzaken.

@ derest

Geef me 1 goeie reden om naar Slowakije te gaan om daar een rijbewijs te halen naast het feit dat je het daar kan kopen. Die is er gewoon niet!


En let een beetje op je taalgebruik, ik loop hier toch ook niet te schelden?
minder als de helft?
leer eens tellen, man!
Theorie telt ook he!
1 goede reden ? er zijn er meerdere 1e als je kunt rijden volgens de europese wet haal je het rijbewijs in slowakije , 2e het is er menselijker , 3e goedkoper 4e sneller . en hier in nederland wordt je beurs leeg geroofd ook al kun je goed rijden

en hou svp eens op met alleen maar kopen , je blijft gewoon doorgaan met discrimineren niet normaal meer , dus volgens jou mogen hier geen slowaken rijden op de nederlandse wegen , wie denk jij eigenlijk wie je bent ?
god in eigen persoon of zoiets ? je bent gewoon een walgelijk persoon
Ik hou helemaal niet van schelden..
maar in dit geval begrijp ik het best.
je blijft maar om redenen roepen, terwijl je de redenen die ik geef gewoon niet accepteer!
Dan ben je gewoon een stompzinnig persoon, klaar.
Je kunt geen enkele argument verzinnen waarom het daar niet eerlijker zou zijn? en blijft maar iets roepen wat je totaal niet kan funderen?

zo voer je geen discussie. Dus zolang je met niets nieuws kunt komen.. kunnen we maar hiermee ophouden.

doei
@ jeffry

Was ook maar een grapje hoor ;P
En je hebt gelijk wat bennie boy zegt is ook redelijk kwetsend en discriminerend.
Maar vond het gewoon een beetje raar dat iemand die discrimineert een kaaskop genoemd wordt. Persoonlijk trek ik me er niet zoveel van aan, maar ik vond het verband een beetje krom.
No hard feelings what soever ;)

@ Benjamin

De muur is allang gevallen, corrupt is het daar niet meer. Plus dat in het lijstje van het artikel Slowakije niet eens voorkomt.
Dus hoe weet je dat het rijbewijs daar te koop is?
Generalisering noemen we dat: “Polen, Tsjechië Hongarijë Slovenië, ow dan zal het in Slowakije ook wel zo zijn. Ook zon Oostblok-geval, zo corrupt als de neten.”
Een beetje dom om zo te beredeneren niewaar?

En nee je loopt niet te schelden, maar wel te provoceren.
En het dan raar vinden dat sommige mensen zich daar verbaal kwaad over maken.
@benjamin

wat is dit voor een forum ? ik woon 26 jaar in nederland en ben van oorsprong slowaak , ik werk als trucker voor een groot nederlands transport bedrijf al 24 jaar , wat wordt hier beweerd dat slowaken geen goede chauffeurs zijn en geen gebruik mogen maken van nederlandse wegen ? wat is dit voor een onzin ? ik rij al 26 jaar schadeloos

degene die dat beweren moeten ophouden met die vooroordelen en discriminatie , want dat is het pure discriminatie !!!!!!! op de deze hele aardbol heb je goede chauffeurs en niet alleen in piepklein nederland , dit forum wekt frustratie’s en haat op , pas op waar jullie mee bezig zijn hier in nederland !!!!!!!!!!

in slowakije heb je prima chauffeurs opleidingen
1e als je kunt rijden volgens de europese wet haal je het rijbewijs in slowakije
Dat is géén reden om helemaal naar Slowakije te gaan. Gewoon omdat het kan lol!

2e het is er menselijker
Is er nou echt geen een examinator die je wel aardig vindt?

3e goedkoper
Inclusief reis, verblijf etc?

4e sneller.
Opnieuw onzin, als je nu begint met lessen kan je altijd snel terecht voor een examen, tenzij je in Slowakije in 1 les klaar bent natuurlijk.De reden waarom ik verwacht dat het daar makkelijker is, is simpel. Het krioelt hier van de mensen die in NL hun rijbewijs maar niet krijgen. Ze verschuilen zich achter faalangst of achter boze examinatoren. Feit blijft dat ze niet capabel zijn. Vervolgens gaan ze naar Slowakije waar zo wonder boven wonder allemaal slagen, zonder een centje pijn. Logische conclusie is dat het examen in Slowakije veel makkelijker is dan hier. Om hier te slagen heb je echt niet heel veel nodig, een half uurtje rijden zonder al te grote fouten en je bent binnen. Als je daar niet voor slaagt maar in Slowakije wel, hoe makkelijk moet het dan wel niet zijn. 10minuutjes een rondje rond de kerk en klaar?

Die eisen zijn hier echt niet voor niks zo ”zwaar”, Slowaken hoeven niet iedere dag in een Nederlands verkeersbeeld te rijden, en jullie blijven maar roepen, ja maar examen is examen…
-edit: genoeg geschreeuwd, pas op of je hebt een ban te pakken-
ohhh je beschermd hem ook nog , waarom geef je hem geen ban ?
of ben je ook een rascist ?
-edit: schrijf normaal zonder scheldwoorden en je reactie blijft staan-
Hallo,

IK heb B en C eerlijk behaald maar wil nu ook A.

Wie kan mij helpen aan info over het bemachtigen van een extra categorie.

Ik hoor het graag.

Gr Lancer
@ Lancer

Het stikt hier van de oplichters. Ik zou gewoon bij je plaatselijke rijschool informeren, meestal is je motorrijbewijs goedkoper dan je denkt.
in slowakije kun je prima je rijbewijs op een professionele en betrouwbare manier halen lessen nemen en vervolgens examen , velen gingen je al voor en hebben nu het begeerde roze kaartje http://www.eu-fahrschulen-sofort.com
Emiel heeft gelijk!!!
dat klopt , deze rijschool in slowakije is echt perfect en professioneel en betrouwbaar en doen alles precies volgens de europese wet !!!!!!
ik heb er 2 maanden geleden mijn rijbewijs C E gehaald en het mooie is ook nog dat je geen chauffeurs diploma hoeft te hebben wat onnodig veel geld kost , in nederland bedenken ze altijd nieuwe wetten om het geld van je af te pikken , binnenkort komt er een nieuwe wet bij dat je voor elke type aanhanger apart examen moet doen , wipkar , oplegger , 4-wiellige wagen , dan kost het je echt een vermogen voor alleen de aanhangers , echt belachelijk hier , dat kan toch niemand meer betalen !!!!!!

ik heb nu een heel goede baan bij een groot transportbedrijf
Hallo

Ik wil starten met een rijbewijs NL Auto.

Wat kan ik verwachten van de prijs??.

Welke garantie heb ik dat in slowakije wel mijn rijbewijs haal?


Graag een respons.

Is het niet zo dat je minimaal 3 jaar moet wonen in het buitenland voordat je het rijbewijs mag halen.


Graag info en prijzen


bij voorbaat dank
dutchmen
alle informatie van A tot Z staat op de rijschool site !!!!!!!

succes
weet iemand iets over stomphorst?

Is deze persoon betrouwbaar.

Heeft iemand inderdaad een rijbewijs mogen ontvangen of is dit oplichting?

Ik hoor het graag.
@Lancer

Lees de eerdere berichten, en de mail van hen eens terug en trek zelf je conclusie.
Behalve het feit dat het in Nederland niet mogelijk is een rijbewijs te kopen (die gegevens worden meerdere keren gechecked, etc), zou het zeer eenvoudig zijn alle door die ambtenaar vestrekte rijbewijzen in te trekken.. Dus je zou er niets aan hebben.

Maar zodra je de 500 euro aanbetaling hebt overgemaakt zul je echt niets meer van ze horen..
ze vragen tegenwoordig 1000 vooruitbetaling.

mooiste is dat ze ook reclame maken door te zeggen dat hun clienten stuk voor stuk aangehouden zijn en dat het rijbewijs allemaal zijn goedbevonden.

Hoeveel van jullie die al een rijbewijs hebben zijn de laatste tijd aangehouden?
Ze vroegen bij mijn collega (zie mail) 500 euro aanbetaling per categorie.
Voor A en B dus. In een eerdere mail voor B was het ook 500.

Je moet wel erge pech hebben of verdomd beroerd rijden om allemaal al aangehouden te worden.
Vandaar dat ik ook had gevraagd aan m’n collega om over theorie te beginnen.. Als je zoveel fouten BLIJFT maken, en je instructeur zou niet willen lessen, is er reden toe van de weg te blijven..
@Marius .. 2X in 15 jaar ..
en heb je nou nog steeds je rijbewijs niet ??

je bent inmiddels wel een deskundige iig ..
dus zoek een weg .. en maak er je job van ..
btw .. autorijden is niet moeilijk ..
en je aan de fatsoens/verkeersregels ook niet ..
rij inscructeurs doen er graag moeilijk over ..
daar verdienen ze centjes mee nml ..

succes boef ..
de enigste 100 % betrouwbare en goede rijschool wat ik weet is http://www.eu-fahrschulen-sofort.com
allemaal volgens de europese richtlijnen , rijlessen en examen velen gingen jullie voor en hebben nu het fel begeerde roze kaartje
Haal gewoon je rijbewijs hier, dat hele gedoe in Slowakije slaat nergens op.
Prijs volgens die site die hierboven geroemd wordt door verschillende personen:

PKW (Rijbewijs B) 2.280€ 1+3 Tage


Daar haal ik het NL makkelijk voor. Gemiddeld ben je hier 2000 euro kwijt.

Rijbewijs halen in Slowakije is dus duurder!

Oftewel, er blijven steeds minder argumenten over om naar Slowakije te gaan.
Na een beetje zoeken naar oplossingen binnen Nederland ben ik het volgende tegen gekomen op de site van een willekeurige rijschool:Dit pakket ziet er als volgt uit.

* Een jaar lang 2 uur lessen per week.
* Zovaak mogelijk afrijden als je wilt (denk aan de aanvraagtijd van 6 a 7 weken)
* Inclusief theorieopleiding, en eigen verklaring.

110 uur rijles kost al gauw 4180,– een paar keer examen kost gem 750,– (3x). Je kunt dus bijna 3000,– besparen op je rijopleiding.

Dit voor de prijs van 2499,–


Voor maar 300 euro meer kan je bij deze rijschool (ik maak hier expres geen reclame!) een jaar lang lessen met alles erop en eraan!

Er zijn vast meerdere rijscholen die dit soort pakketten aanbieden ook bij jullie in de buurt.


Ik vind het in ieder geval een betere oplossing dan in Slowakije lessen nemen of vinden jullie dit niks?
@Benjamin1 ..
ik volg dit draadje al een tijdje ..
vind je heldere insteek zeer verfrissend ..
waarschijnlijk vechten tegen de bierkaai ..
maar toch volhouden ..

goed bezig ..
@ lincoln

Thnx, maar het zal uiteindelijk wel weer resulteren in gescheld…..
@benjamin

je geeft al zelf aan een paar keer examen hier in nederland !!!! , als je in nederland lessen hebt gehad en de rijschoolhouder zegt dat je klaar bent voor het examen dan moet je zonder meer slagen voor je examen maar dat werkt niet zo in de praktijk hier in nederland ze laten je 4 , 5 , 6 , 7 keer of nog meer keren examen doen , wat kost het je dan ? tel maar uit het is een grote commerciele busines van rijschoolhouders en eximinatoren (CBR) het heeft niks meer te maken met goed rijden , hoe vaker je hier examen doet hoe meer je zelfvertrouwen wegzakt naar een dieptepunt , en het kost je onterecht handen vol geld ik noem het legaal stelen

als je in slowakije lessen neemt en de rijschool zegt dat je goed rijdt volgens de eu normen dan haal je het de eerste keer !!!!!!!!!!
Waarom heb ik het dan de eerste keer gehaald?

Ze laten echt niemand zomaar zakken hoor.
@Benjamin1.

Dit is niet mijn ding, dus verder dan 1 mening wil ik niet gaan.

De praktijk heeft geleerd dat de rijschool net zo belangrijk is. Rijscholen die examens inkopen bij het CBR hebben gewoon een hoger slagingspercentage. Ook die wereld is een beetje corrupt. ;)
@benjamin

je hebt de eertse keer gehaald omdat je geluk hebt gehad en het slagingspercentage die dag gunstig was , ze laten gewoon een paar % slagen omdat anders niemand meer examen doet in nederland

de rijschoolhouder weet precies hoe iemand rijdt en rijp is voor het examen , als iemand niet klaar is voor het examen moet de rijschool geen examen aanvragen ( het is allemaal een samen spel van rijschool en eximinator )!!!!!!

allemaal een commerciele zaak (kassa) ik heb dit vernomen van het iemand die bij die instantie’s werken !!!!!!!!!
Oke, maar wat ze hier beweren dat je 7 keer examen moet doen is ook onzin. En dan nog, dan ga je naar een grote rijschool dan heb je je rijbewijs. Hoef je ook niet naar Slowakije.
@ emiel

Ik vind het behoorlijk brutaal te beweren dat ik mijn rijbewijs op goed geluk heb gehaald.

Zolang er geen reden is om iemand te laten zakken zullen ze dat ook niet doen. En dan kan je wel zeggen dat het op goed geluk neer komt, maar dat is echt de grootste onzin die ik hier ooit in mijn leven heb gehoord.
@benjamin

dat is niet brutaal maar de naakte waarheid , ik beweer ook niet dat je niet kunt rijden !!!!!!!!!, het punt is als de rijschool je examen aanvraagd wil zeggen dat je goed en volgens de regels kunt rijden , en dan laten ze nog giganties veel kandidaten zakken !!!! waarom ? omdat ze met slagingspercentage’s werken
goed voor de economie , maar slecht voor de kandidaten

dan kun je blij zijn dat je bij het slagingspercentage (in %)hoort die dag ,
proficiat
Slagingspercentage is 45% waar ik woon. Hoe goed je rijdt ligt aan de instructeur, die moet ook afwegen wanneer je af mag rijden. Hij kan wel door blijven lessen maar dat kost dan ook veel geld, en de garantie dat je slaagt is nooit 100% omdat er altijd iets mis kan gaan. En natuurlijk zijn ze streng maar dat is ook niet voor niks. Ze weren bewust mensen die niet capabel zijn, en misschien zijn ze daar te streng. Feit blijft dat je na 100 lessen en 5 examens toch eens aan jezelf zou moeten gaan twijfelen ipv aan het systeem.

Maar of dat nou reden genoeg is om naar Slowakije te gaan, dat vind ik niet. Ga dan voor een rijbewijsgarantie waar je voor een vast bedrag kunt lessen tot je het haalt.
45 % is erg weinig , ik vindt dat ook de rijschool een puntenlijst moet bijhouden hij weet als geen ander hoe je rijdt die punten moeten dan meetellen voor het examen omdat zo een examen maar een moment opname is van een half uur of meer , als je nog niet capabel bent moet hij ook geen examen aanvragen , als hij vindt dat je wel capabel bent voor af te rijden kan hij een examen aanvragen en je moet dan zonder problemen je examen halen , en niet keer op keer je laten zakken dat vindt ik niet normaal hier in nederland , dit is niet rechtvaardig om mensen te bestelen
ze denken echt dat ze het monopolie hebben hier in nederland maar dat is nu gelukkig verleden tijd omdat mensen nu naar slowakije gaan voor het rijbewijs op een normale en rechtvaardige manier te halen .
@Emiel

In dat eerste kan ik me vinden, dat de rijschool meebepaalt of je slaagt.

Er is niet echt sprake van een monopolie, sommige dingen zoals een rijbewijs moeten gewoon centraal geregeld zijn, anders kan iedereen een rijbewijs verstrekken. Je zegt toch ook niet dat de staat het monopolie heeft om geld te drukken?

Feit blijft wel dat er hier genoeg mensen rondlopen die echt niet kunnen rijden, 20 keer zakken met een goeie reden en dan maar in Slowakije hun rijbewijs gaan halen. Dan kunnen ze beter meedoen aan een rijbewijsgarantie waar ze een jaar lang elke week 2 uur lessen.
@benjamin

als de rijschool vindt dat je niet goed genoeg kan rijden moet hij geen examen aanvragen wat onnodig veel geld kost , feit blijft dat de rijschool zegt dat je goed en volgens de regels rijdt en vraagt dus het examen aan voor je en toch zakken de kandidaten met de bosjes tegelijk !!!!!! het systeem hier deugd van geen kant , het is en blijft een geldkwestie je wordt gewoon gebruikt als euro melkkoe
Stel je hebt gelijk en het is een geldkwestie

Ga je dan voor 2300 euro helemaal naar Slowakije om daar je rijbewijs te kopen.

Of ga je voor 2500 euro hier een jaar lang lessen en gewoon je rijbewijs verdienen?
been there, done that.
Maar dan nog intensiever, en dan bij de ANWB. In ieder geval vergelijkbaar.
Koste inderdaad ook zoiets, alleen iets kortere tijdsbestek, meer uren per week.
Iedereen zei, je slaag makkelijk. Meerdere instructeurs. Voor de TTT was ik ook al geslaagd. Theorie ook. Ik hoefde alleen nog maar 15 minuten rechtuit te rijden, een formaliteit volgens de instructeurs.
Alleen de examinator besliste anders. Ga dan nog maar een keer zon bedrag uitgeven zonder een slagingsgarantie! Dus ja, het is zeker wel (deels) een geldkwestie!
Geen (grote) fouten gemaakt. Grootste ‘fout’ was dat ik 50 reed waar 80 toegestaan was.
Wie weet het nu beter? De instructeurs die me vele tientallen uren hebben meegemaakt, of meer? Of de examinator die maar eventjes beslist dat ik niet geschikt ben?
@benjamin

in slowakije verdien je je rijbewijs , en niet kopen !!!! je snapt het nog steeds niet , je wilt het gewoon weg niet snappen , kijk nu wat marius schrijft dat bedoel ik nou , we worden gewoon genaaid door de eximinators CBR (lekker verdienen zo ) steeds terug laten komen , terwijl de instructeur weken of maanden met je rondrijdt en zegt dat je goed rijdt en zegt dat je capabel bent voor het examen , ga je even 30 minuten rijden met zo een arogante eximinator en laat je zakken voor onbenulligheden , de instructeur weet als geen ander hoe je rijdt , als hij vindt dat je niet goed rijdt moet hij geen examen aanvragen heel simpel . allemaal een pot nat een grote oplichters bende

en hou svp op met te beweren dat je in slowakije je rijbewijs kan kopen zoals je dingen koopt in de supermarkt als je niet kan rijden haal je het in slowakije ook niet , toon eens wat respect naar andere medemensen !!!!!!!!
@ Marius

Ik blijf erbij dat je gewoon je rijbewijs krijgt als je goed rijdt en anders niet. Misschien maak je dan wel geen grote fouten maar rijd je in het algemeen onder de maat, zie je bepaalde dingen niet. Ik kan dat vanaf hier onmogelijk beoordelen.

Met een rijbewijsgarantie zoals hierboven mag je 7 keer examen doen, dat lijkt me wel voldoende toch?

@Emiel

Ja tuurlijk, en je gaat naar Slowakije omdat de mensen daar zo aardig zijn toch?
@benjamin

ik blijf erbij dat het hier een grote “legale” oplichtersbende is wat niet strafbaar is !!!!!! (samenspel van eximinatoren (CBR) rijscholen ) waarom vraagt de rijschool steeds examen aan als je niet volgens de regels rijdt ? dat begrijpt een kleuter nog wat daar achter schuilt , ik ken vele jonge jongens die super rijden en de rijschoolhouder zegt dat ook , en op examen steeds weer zakken , als je het toevallig toch haalt heb je een lot uit de lotterij (slagingspercentage die dag ) ik heb dit vernomen van betrouwbare bronnen van CBR die er dicht bij zitten en er zelf ook niet mee eens zijn !!!!!

ik wordt deze discussie strontzat , de meerderheid weet hoe het er aan toe gaat hier in nederland in verband met het roze kaartje , en toch menen er personen dat de hele wereld zich afspeelt in klein nederland !!!!!! heel erg bekrompen allemaal

en altijd steeds beweren dat je het rijbewijs koopt in slowakije , wat een onzin als je in slowakije niet kan rijden krijg je het roze kaartje ook niet .

“IN PRINCIPE MOET JE HET RIJBEWIJS HIER KOPEN IN NEDERLAND” , ALS JE KUNT RIJDEN HEB JE HET RIJBEWIJS NOG NIET , ECHT TOEVALSTREFFER ALS JE HET HIER HAALT , EERST KAAL PLUKKEN EN DAN KRIJG JE HET ROZE KAARTJE
ECHT LEGALE MAFIA PRAKTIJKEN .
OKE DAN EVEN WAT QUOTES!

Paulien schrijft:
19 November 2008 om 15:57

Het grote voordeel daar is dat het examen heel makkelijk is en dat je geen examenvrees hoeft te hebben. Je kunt alle categorieen halen daar behalve D.

Paulien schrijft:
2 February 2008 om 11:46

Voor max 1700 euro ben je klaar en heb je je rijbewijs B met 99,99% zekerheid (als je tenminste geen brokken maakt in het verkeer en geen alcohol hebt genuttigd voor het afrijden).


Het is dus veel makkelijker dan hier of in andere EU landen, ergo, je koopt in feite je rijbewijs zonder echt te hoeven rijden.

NU DUIDELIJK?
@benjamin

ja je hoeft er ook geen examen vrees te hebben omdat je rijlessen hebt gehad van de instructeur volgens de europese wet en hij vindt dat je goed en volgens de regels rijdt !!!, examenvrees is alleen maar in nederland omdat als je goed rijdt toch nog zakt als een baksteen , ze vinden wel altijd iets om je onterecht te laten zakken , dus weer terug en maar weer lessen nemen tot je beurs leeg is , rijbewijs halen in nederland is echt een kwestie van geld ,
dus je koopt het rijbewijs in principe hier , (het CBR is niet voor niks een rijke instantie ) door die onterechte afkeuringen

als je niet kunt rijden hoef je niet naar slowakije te gaan omdat je het rijbewijs ook daar niet haalt , als je wel kunt rijden volgens de regels haal je het rijbewijs er wel !!!!!!!!! dat is het grote verschil van nederland en slowakije

NU DUIDELIJK ?
Inderdaad Benjamin. Jij kan dat onmogelijk beoordelen.
Maar de rijinstructeurs dan? Die allemaal vinden dat ik er klaar voor was? Konden die het ook allemaal niet beoordelen? 1 keer was er een rijinstructeur mee, die gewoon niet kon geloven dat ik gezakt was!

zoals jij het brengt zijn de rijexamnatoren een soort van goden, die in een half uur iemand beter kunnen beoordelen dan een instructeur na maanden.
Petje af voor die supermensen!!!
@ Marius
Dat zeg ik niet, maar ik geloof ook niet dat ze zomaar mensen laten zakken. Altijd als er mensen zakken zit er een goeie reden achter. Geen voorrang verlenen, ingreep of ze rijden over het algemeen niet goed. En blijkbaar kan 55% dat dus niet de eerste keer. Ik ken trouwens niemand die zo vaak examen heeft gedaan. Ik in 1 keer, mijn zus in 1 keer, mensen op de uni ook allemaal 1 keer, sommigen 2 keer. Het hele verhaal dat ze je expres laten zakken is een ongefundeerd lulverhaal. Lekker makkelijk roepen dat ze niet eerlijk zijn, snel in Slowakije je rijbewijs kopen, en dan hier, terwijl je niet kan rijden lekker de auto in stappen. Ik hoop in ieder geval dat je niemand anders zijn kinderen doodrijdt.

@ emiel

”examenvrees is alleen maar in nederland omdat als je goed rijdt toch nog zakt als een baksteen”

Misschien wel de kromste redenering ooit. Hoe verzin je het!
Hiermee zeg je in feite dat je in Slowakije geen examenvrees hebt omdat het geen examen is aangezien je niet kan zakken.( tenzij je botst/alcohol hebt gedronken.)
welke regio zit jij Benjamin?
die slagingspercentages klinken als Slowakijepercentages!
Weet je wel zeker dat het in jouw stad niet makkelijker is? En dan jullie wel klaar zijn voor de Nederlandse wegen?

ik ken zelf maar weinig mensen die in 1 x geslaagd zijn. Zus 3x. broer 6 x. mijn chef 7x… etc.
@benjamin

volgens mij werk je bij het CBR eximinatortje of heb je een rijschool bang voor minder werk !!!!!!!! anders kan ik me het slecht voorstellen die idiote opmerkingen van je , we weten allemaal precies hoe het hier in nederland allemaal aan toe gaat , je praat in eigenbelang !!!!!!!!!

mensen laat je niet gek maken door die idiote discrimerende opmerkingen van eximinatortje alias benjamin , net of andere mensen in europa niet kunnen rijden , super belachelijk allemaal , ik zie woord uni staan dat zegt me al genoeg die denken dat ze super inteligent zijn (supermenchen zeggen ze in duitsland), pas maar op als jij geen kinderen doodrijdt , super brutaal om zoiets van andere weggebruikers te zeggen , die zoiets zeggen over andere mensen worden tenslotte gestraft door god !!!!!!!!!!
@ emiel

Ten eerste bedoel je denk ik Übermenschen. Ten tweede ben ik geen examinator, rijschoolhouder of instructeur, ik heb helemaal niks met die branche te maken. Ten tweede is de kans dat Marius met zijn in mijn optiek onrechtmatig verkregen rijbewijs een grotere risicofactor dan ik, dus is die redenering van jou volkomen onjuist. En God bestaat niet, welkom in de 21ste eeuw.

@Marius

Misschien een genetische afwijking binnen de familie? Je zei ergens ook toch dat iedereen die zijn rijbewijs via Slowakije had gekocht al een keer was aangehouden en dat de politie niks vreemds zag. Dat geeft ook al aan hoe slecht jullie auto rijden. Ik heb een paar keer moeten blazen bij een controle maar ik ben nog nooit aan de kant van de weg gezet. Terwijl dat bij jullie wel allemaal het geval was. Maar dat ligt zeker aan de politie die niet eerlijk is, toch. Stel je voor dat het zou komen omdat jullie zo bar slecht autorijden.

Wanneer doen jullie je ogen eens open!
@benjamin

wacht maar eens af met je grote uni bek hoe jij gestraft zult worden , jij meent dat je heel wat bent met je uni opleiding , de enigste wie een genetische afwijking heeft op dit forum ben jij , heb je opleiding gehad om mensen te discrimineren en te provoceren ? arogante mensen zijn de grootste risicofactor op onze wegen , hoe lang rij je al autotje juppie ?
Hoi,

Ik krijg iedere dag enkel en alleen berichten over of een rijbewijs behaald in Slowakije wel of niet een echt rijbewijs is volgens de normen zoals wij die hier in Nederland hanteren maar dat is appels met peren vergelijken. Jullie praten volledig langs elkaar heen en iedereen is helemaal vol van zijn eigen gelijk.
Ook is het mij niet duidelijk wie hier nu een rijbewijs heeft of niet.
Ik heb rijbewijs B en C. Hiervoor heb ik rijlessen genomen en heb examen gedaan in Nederland. Mijn ervaring is dat als je voldoende kunt rijden je gewoon slaagt en dat de beslissing niet afhangt van het feit of de examinator de avond ervoor niet zijn vrouw heeft mogen doppen.
Is het onvoldoende dan hoor je dat en dan ga je werken aan de punten die onvoldoende zijn.

Wat ik hier wil weten is wie er ooit zaken heeft gedaan met ene Michel Stomphorst voor het kopen van een rijbewijs en of er echt iemand een rijbewijs heeft gekregen via deze persoon en of deze ook echt is.

Ik hoor het graag en ik hoop dat het geruzie stopt.

Niet nodig en niet leuk.

Laten we met z’m allen discussieren over het kopen of niet kopen van een rijbewijs.

Gr Lancer
@bennie

hm.. niet helemaal bennie…
misschien toch eens beter lezen?
Het waren de gasten die hun rijbewijs hadden GEKOCHT, en niet in Slowakije hadden gehaald die allemaal werden aangehouden.

Ik ken niemand die daar hun rijbewijs heeft gehaald die aangehouden zijn. Voor zover ik weet. En dat zijn er toch wel een paar.
Dus als ik jou logica volg, en dat je daar je rijvaardigheid aan kan aflezen, dan rijden de Slowakijehalers dus best goed…
ik ken 6 personen die in slowakije op een eerlijke en betrouwbare manier het rijexamen volgens de EUROPESE wet hebben gehaald via de rijschool wat ik al eerder in dit forum aangaf (en niet gekocht zoals sommige beweren hier !!!!) . in nederland bij controlles aangehouden en alles was in orde , 2 personen hebben het al om laten zetten naar een nederlands rijbewijs zonder enig probleem !!!!!!! alle rijbewijzen zijn eerlijk en goed

het eerste wat ze vragen in slowakije is hoeveel lessen hebben jullie al gehad in nederland , en gaan met je een half uur rijden om een eerste indruk te krijgen van je , als dat niet goed is kun je weer naar huis toe , als het goed is krijg je rijlessen om je klaar te stomen voor het examen

als je al een rijbewijs hebt bv: BE en je wilt CE halen gaan ze dat eerst checken bij het CBR in nederland of dat wel klopt !!!!!!!!!!!
@ emiel

Wat knap van die Slowaken dat ze je in 3 dagen kunnen leren rijden! Ik heb hier nog nooit gelezen dat iemand naar huis werd gestuurd, maarja dan moet je denk ik niet eens snappen waar het gaspedaal zit. Weet je dat wel dan leren ze je in 3 dagen perfect autorijden. Eigenlijk moet iedereen maar in Slowakije gaan rijden vind je niet?

PS

Hoe vaak ga je nog herhalen dat die rijbewijzen eerlijk en betrouwbaar zijn, des te vaker je dat zegt des te meer ik daaraan ga twijfelen. Het is wel heel makkelijk om hier onder verschillende namen die rijschool aan te prijzen. Ik vermoed dat je zelf banden hebt met die Slowaakse rijschool.@Marius

emiel spreekt je nu toch echt tegen, aangezien hij 6 personen kent die aangehouden zijn terwijl ze een Slowaaks rijbewijs hadden. Waaruit dus blijkt dat Slowakijerijders extreem slecht rijden, als er al 6 aangehouden zijn.


@ Lancer

Ik zou mezelf de moeite besparen om naar Slowakije af te reizen om daar een rijbewijs te halen. Oke het is daar makkelijker dan de botsautootjes, maar geeft je dat een veilig gevoel als je zo de weg op gaat? Ten tweede is het maar marginaal goedkoper. Ik zou gewoon hier je rijbewijs gaan halen in ieder geval. Je hebt B en C toch ook zonder probleem gehaald?

En stomphorst is er eentje van het type oplichter zoals hierboven al is aangetoond.
@benjamin

eentje aangehouden bij een normale verkeerscontrolle benjaminnetje ,

waarom zetten ze het rijbewijs dan om van slowaaks naar nederlands bij het CBR ? omdat het rijbewijs niet eerlijk is ha ha ha ,
je bent een uni debiel en blijft een uni debiel ,

voor je naar slowakije gaat moet je eerst hier in nederland lessen hebben gevolgd kereltje , je moet eens CBR opbellen en vragen hoe het zit met europese rijbewijzen !!!!!!!
ik heb vermoeden dat je zo een arogante eximinator bent en bang bent om je debiele werk te verliezen

je hebt zeker prive een automaat omdat je niet schakelen kunt hi hi
of heb je een 40 kilometer autotje ?

http://www.eu-fahrschulen-sofort.com is de beste manier om je rijbewijs eerlijk en goed te halen .
”waarom zetten ze het rijbewijs dan om van slowaaks naar nederlands bij het CBR ? omdat het rijbewijs niet eerlijk is ha ha ha ,”

wtf, dat snap ik niet.

En nou zit je weer reclame maken voor die Slowaakse rijschool, en je hebt geen antwoord gegeven op de vraag of je daaraan verbonden bent. Ik krijg sterk het vermoeden dat je zelf achter die rijschool zit, ik zal ze eens mailen, kijken wat er gebeurt.

Dus, ben je verbonden aan die Slowaakse rijschool?
@benjamin

eentje aangehouden bij een normale verkeerscontrolle benjaminnetje
ben je nooit eens aangehouden bij een controlle ?

je moet eerst in nederland lessen hebben gevolgd om vervolgens in slowakije lessen te volgen en examen te doen !!!

waarom zet het CBR slowaakse rijbewijzen om naar nederlandse rijbewijzen omdat ze niet eerlijk zijn ? ha ha ha , je moet eens contact opnemen met het CBR en vragen hoe het zit met europese rijbewijzen omzetten naar nederlandse !!!!!

ik heb het sterk vermoeden dat jij zo een arogant eximininatortje bent en bang bent om je debiele werk te verliezen
@benjamin

ik heb geen enkele band met die rijschool , ja mail ze even goed idee van je
ik ken alleen personen wat daar examen hebben gedaan

waarom maak jij reclame voor rijscholen en examen doen in nederland ?
het is nu een europa EU landen !!!!!

ik heb sterk vermoeden dat jij zo een debiel eximinatortje bent .
@benjamin

ik heb geen enkele band met die rijschool , ja mail ze even goed idee van je
ik ken alleen personen wat daar examen hebben gedaan

waarom maak jij reclame voor rijscholen en examen doen in nederland ?
het is nu een europa EU landen !!!!!

ik heb sterk vermoeden dat jij zo een debiel eximinatortje bent .
blokkeer svp die iritante benjamin , ik hou niet van provoceren en discrimineren ,
wat een arogante eikel is dat .

ps: ik denk ook dat hij zo een iritante eximinator is .
Dit is gewoon te grappig. Man, 1.5 uur van mijn leven hier aan opgeofferd maar het was het waard.

Een paar dingen die mij zijn opgevallen:
emiel is niet intelligent en post volgens mij onder verschilende nicks. Zijn IP zou gecheckt moeten worden.
Benjamin heeft gelijk, maar zijn argumenten dringen niet door.
Marius begrijpt niet wat Benjamin bedoelt.

Het verbaast mij altijd keer op keer wanneer ikdit soort “discussies” lees/hoor. Dat er gewoon zoveel domme mensen zijn op de wereld. Ik vind het prachtig, maakt het allemaal een stuk makkelijker voor ons.

Succes Benjamin! Goed werk. Vooral leuk hoe die anderen op jou reageren.
PS ik geloof ook dat Benjamin een rascistise slowakeije haatende rijscholhouder eximinator is ;)
wie kent michael stomphorst hij zegt dat ie voor 1500.00 een rijbewijs kan regelen is die man wel te vertouwen?
truusje, naieveling. If it sounds too good to be true then it’s too good to be true.

Afgezien van het feit dat heel het zaakje fishy is, kijk eens naar de naam. Ene keer Bert, andere keer Michel, dan weer Micheal….

Stupid make the world go round.
@michael

zit je ook op de uni ?
@michael

je bent super intelligent aan je tekst te zien , zeker op de uni geleerd
@Anti-Benjamin fundamentalisten ..

misschien verstandig om een beetje zuiniger te zijn op een helder en fatsoenlijk tegenwicht ..
voor dat jullie fantasie met jullie op de loop gaat ..
Valt me wel op dat emiel rahlf en wiel dezelfde spellingsfouten maken, misschien hetzelfde IQ? Allemaal de basisschool niet afgemaakt?

@Michael

Ik hoop dat mensen hierdoor minder snel naar Slowakije gaan maar gewoon hier hun rijbewijs halen wat overigens volstrekt normaal is. Ik ken dan ook niemand die in Slowakije zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. Zal wel iets te maken hebben met sociale kringen……..

@ lincoln

Anti-Benjamin fundamentalisten ook, LOL!
ik blijf bij mijn standpunt , rijbewijs halen in nederland is mensen onnodig geld aftroggelen

je krijgt lessen van een instructeur en tenslotte vindt hij dat je goed en veilig aan het verkeer kunt deelnemen dus hij vraagt examen voor je aan , je rijdt af en krijgt te horen dat je examen nog eens over moet doen , en dat keer op keer , als hij vindt dat je nog niet rijp bent voor het examen moet hij ook geen examen aanvragen heel simpel allemaal ,
dit principe examens is zich zelf aan het werk houden , rijschoolhouders en eximinators , dit is te gek voor woorden

mensen laat jullie niet voor de gek houden door dit systeem
@benjamin

wat ben jij een verschrikkelijk iritant ventje , ben jij leraar of zoiets ? op spelfouten letten

jij hebt je IQ in je gat zitten debiel
hehe, jullie stupid mensen zijn gewoon te amuserend!!

Nu zie ik ook meteen waarom Wilders het zo goed doet :P

Even een vraag aan alle mensen die vinden dat Benjamin niet gelijk heeft: Wat doen jullie in het dagelijkse leven? Hebben jullie echte verantwoordelijkheden?
Ik hoop het namelijk niet ;)
@michael

jazeker heb ik grote verantwoordelijkheden ten 1e mijn werk , en ten 2e
mensen te waarschuwen voor zo een rascistise , provocerende , en discriminerende debielen als jullie .
Haha, inderdaad. Wij zijn een gevaar voor de samenleving. Niet de mensen die via een obscure manier een rijbewijs bemachtigen, omdat ze anders het niet kunnen halen. Hardstikke goed voor jou dat je daar jouw energie instopt ipv goed leren rijden.

Bedankt dat je alle vooroordelen van domme mensen hebt bevestigd en totaal niet jou prioriteiten op orde hebt. Chapeau.

;)
@michael

jullie zijn een gevaar voor de samenleving , medemensen beoordelen ,veroordelen , discrimineren , ga vooral zo door oproerkraaiers

jij moet eens energie steken in hoe je met medemensen moet omgaan
en rijbewijs halen in slowakije is geen obscure zaak , maar een eerlijke , veilige , goede zaak , en niet zoals in nederland je onnodig van de euro’s afhelpen

ik praat voor andere mensen die het rijbewijs nog niet hebben , ik zelf rij al 21 jaar auto

wat een stelletje debielen zijn jullie
Tja, ik beoordeel jullie op jullie domme uitspraken. Stupid is as stupid does.
Het rijbewijs halen kost veel in nederland. Maar een rijbewijs halen in Slowakije kost ook veel. Nagenoeg hetzelfde. Diegene die het in NL niet halen moeten dus uitwijken naar het buitenland. Dus het is niet veilig. Het CBR acht deze mensen niet in staat veilig te kunnen autorijden, tja. En als je dan blijft roepen dat het veilig is dan ben je 1 van 3 dingen:
1. Dom
2. Je verdient geld aan deze mensen.
3. Allebei

Btw, in hoeverre ben ik aan het discrimineren? En in hoeverre ben ik een gevaar voor de samenleving? Ik heb mijn rijbewijs netjes in NL gehaald. Al deze randfiguren kunnen dat niet maar willen toch rijden. En dan ben ik een gevaar?

En ik ga over het algemeen heel goed met mijn medemensen om. Alleen soms moet je hard zijn tegen sommige omdat ze de intelligentie niet hebben om het te begrijpen(hiermee doel ik op jullie).
@anti-Benjamin fundamentalisten ..

het lijkt wel of @benjamin een remmende factor op jullie heeft ??
want geen van jullie heeft nog zijn rijbewijs ..
waar wachten jullie op .. toestemming van @benjamin ??

@esther .. op welk punt werden comments hier discriminerend ??
of loop je gewoon dom mee te blaten ..
@lincoln.

Ik krijg het idee dat sommige mensen maar beter helemaal geen rijbewijs moeten halen.
@mx5 ..
raar verhaal voor je ..
gister ochtend zou ik met het vliegtuig naar Jakarta vertrekken ..
(heb al serieus veel gevlogen) ..
ik sta op schiphol .. nix aan de hand ..
ik sta bij de gate .. zie mijn mede passagiers .. zie het vliegtuig ..
(gloednieuw singapore airlines) ..
en de angst slaat toe ..

ik zeg .. pak me koffer maar want ik ga niet mee ..
voor het eerst dat ik ongegronde angst heb ..
(zit me trouwens niet lekker) ..
dus ik kan examen-angst ineens begrijpen ..

mijn probleem oplossen doe ik nu door info vergaren .. hoe een vliegtuig in elkaar steekt en met wat voor een materialen ..

beter dan een omslachtig alternatief (zie draadje) te volgen lijkt mij ..
@lincoln.

Die angst kan ik volledig begrijpen. Dat het spontaan onstaat begrijp ik ook. Waardoor het spontaan ontstaan is weet ik niet. Misschien een beetje te veel over vliegtuigrampen gehoord(dat is het bij mij).
Wel zonde van je vakantie. :(

De oplossing is waarschijnlijk gewoon doen. Op een gegeven moment zou het weer als “gewoon” moeten aanvoelen.

Dat geld ook voor examenvrees. Ervaring maakt sterker. ;)
@michael

je bent en blijft een discriminerende randdebiel , je kunt niet verdragen dat andere mensen op een eerlijke en professionele manier hun rijbewijs halen in slowakije

ik denk dat jij eximinator bent of een rijschool hebt , je praat in eigen belang
nogmaals ik zelf heb allang mijn rijbewijzen (21 jaar).
-edit: esther, wil je ff dimmen? Dat soort taal gebruik je maar ergens anders!-
@Michael, zal ik je wat leuks vertellen? emiel/emiele = esther
Zou hij zich soms om hebben laten bouwen? Of zou het zijn tweelingzusje zijn? Wie het weet mag het zeggen!
het grote nederlandse eximinator juppie treffen forum ha ha ha ha
bang om de jobs te verliezen
eerlijk gezegd vind ik het niveau hier wel heel erg afzakken…

waarom ik toch nog reageer.. tsja. niet omdat ik denk dat ik wie dan ook kan overtuigen, want iedereen schijnt al een voorgevormde mening te hebben.
Maar er schijnt toch gewooneen paar hardnekkige misverstanden te zijn.
Met name bij bennie…
Zoals hij reageer met, dat het wel erg knap is dat de slowakanen je in 3 dagen je kunnen laten leren rijden. Volkomen negerend dat je dan al heel wat lessen gehad moet hebben! Dit word zelfs door de politie gecontroleerd! Ik weet niet meer hoeveel uit mijn hoofd. Maar zeker meer als 3 dagen!
Dus het is gewoon absoluut niet waar dat een ongeschoolde even naar Slowakije gaat en daar alleen maar even examen hoeft te doen. Gewoon NIET waar!
De Nederlanders die er heen gaan, hebben gewoon al een bepaald niveau. Zo simpel is dat.
Dus niet meer zeggen dat je het effe in 3 dagen leert.. he bennie ;-)
@marius

100% mee eens , dat is wat ik de hele tijd zit te vertellen je moet eerst al een rijopleiding hebben gevolgd bij ons !!!!!!!!!!!
maar dat wordt gewoon genegeerd op dit forum , laten svp normaal met elkaar omgaan !!!!!!!!
@marius ..
er was een tijd dat je op Saba (antillen) een rijbewijs kon halen ..
dus ouders die hun kind een rijbewijs met de 18de verjaardag gaven stuurde kinderen linea recta naar Saba ..
goedkoper en een slaag percentage van 100% ..
dat was op papier een nederlands rijbewijs ..

dus kom niet met verhaaltjes dat het in de EU allemaal hetzelfde is ..
daar kom je niet mee weg ..

nogmaals .. rijden is niet moeilijk .. fatsoenlijk rijden ook niet ..
en die borden zijn er alleen voor de verzekeringsmaatschappijen .. stelt geen ruk voor ..

ik voel dat jouw intensies goed zijn ..
dus ik wens je succes bij de beslissing die jij neemt ..
@robbie .. nope ..
da,s zijn hysterische moeder .. die denkt dat haar zoon onrecht wordt aangedaan omdat hij examen vrees heeft ..

dus daarom wildvreemde mensen ongefundeerd rascist noemt ..
een bekent fenomeen ..
wat een zootje hier , niet normaal meer die CBR aandeelhouders
rubberen robbie doet ook mee , ik lach me kapot hier op dit grappige forum
Ik wil graag zsm een afspraak maken om te gaan lessen is slowakije.

Wat kost me dit hele proces en hoe snel kan ik het rijbewijs hebben.


Normaal gesproken moet je toch 6 maanden in het buitenland hebben gewoond wil je een rijbewijs hebben??


Paulien? Hoe zit dat precies en de link naar de rijschool aub.

Groetjes
mik
Paulien is allang afgehaakt hier, dankzij een paar debielen hier.

maar het is 2280 euro, exclusief reiskosten, hotelkosten, kosten voor foto’s en inschrijving gemeente. Maar inclusief lessen, examen, postadres.
Reken op alles totaal 2500 euro.

link: http://eu-fahrschulen-sofort.de/

inderdaad, je moet daar 6 maanden ingeschreven staan. Dus dat zsm gaat niet op.
Dus intussen kan je het best gewoon in Nederland gaan lessen.